”It’s Gaby, bitch!”

Till något annat. Jag ska lansera något väldigt kul snart. Eller snarare någon…
Jag försökte mig på en AI-klon på instagram för några år sedan men det gick ju sådär som ni vet. Men nu så…. :- ) // Isabella Löwengrip

När jag inte trodde att den här fantastiska och soliga Taylor Swifthelgen kunde bli ännu bättre så nåddes jag av nyheten att Isabella Löwengrip gått och hintat om att hon ska blåsa i liv i sin stelfrusna AI-vän ”Gabrielle Löwengrip”, och det får mig att mentalt hoppa upp och ner och klappa händerna. (Jag stod upp före, under och efter Taylor Swifts konsert igår, så därför. Tant behöver vila sin lekamen idag.)
Men alltså!?
Gabrielle är tillbaka.
Det är kanske inte på nivån av ”Bobby Ewing kommer tillbaka i Dallas”, men någonstans där i krokarna landar hon, den ack så bländande Gabrielle Löwengrip!

Om du missade Gabrielle 1.0 i all sin prime – här nedan har du ett litet ark du kan skriva ut så du vet vad du ska jämföra med sen.
Men visst, bara av den lilla klyfta man ser av Gabrielle 2.0 här ovan så ser man att hela bilden förmodligen kommer vara en stor förbättring från Gabrielle 1.0.  Ja, bara av det lilla, ja…

Vad tror ni?
Kommer det bli den revansch inom AI som jag tror Isabella Löwengrip behöver få, för att hålla sig relevant i och fortsatt kvar i branschen?

En räkmacka kommer lastad….

…..med influencers!
Nessa på Exonphspoilerse tar upp ett ämne som jag tror många funderat på ibland, nämligen det här med alla gratisprylar som influencers och kända människor blir försedda med, vad gäller allt möjligt.
Det är nämligen så att mängder av företag, såsom Caia, LH Cosmetics och Maybelline mfl köpt upp loger för att bjuda influencers till den sedan länge slutsålda konserten.

Stör mig på att alla influencers verkat få gratisbiljetter till Taylor Swift för PR? Som dom inte ens gillar. Medans jag inte ens fått biljett till Nicki som kommer till Sverige i juli.

Alltså hur söta är ni? Klart jag har Nickibiljett Menade bara att jag inte fått den gratis som vissa influencers, som är relevant tack vare mig. 🙂

Här är några exempel:

Det här är en gammal företeelse och det är så här det funkat i alla tider, det har bara inte märkts lika tydligt som efter sociala mediers intåg, där man kan få allt. I realtid.
Men visst….är du ett stort fan som inte fick tag i en biljett så sticker det nog lite i ögonen att se någon som knappt vet mer än två Taylor Swiftlåtar, bli inbjuden i egenskap av kändis.
Varför ska alla som redan har så mycket, ha ännu mer?
Ja du, den som visste det….
Men så är det…även när det kommer till konsertbiljetter till artister man egentligen inte lyssnar på särskilt mycket…

Världsfrånvänt eller bara PR-trick?

Att Taylor Swift intagit Stockholm kan väl inte ha undgått någon, och många företag har haft lite av ett ”Taylor Swift-tema” för att maximera världsstjärnans besök för egen del.  
Caia Cosmetics var ett av dem, och som grädde på moset så tog Bianca, Lovisa och några till en stripe:ad Caia-helikopter till Friends Arena.
Den har samma röda färg och CAIA i vita bokstäver, som den helikopter som användes när Caia hade event i norrbotten?



Jag gissar att även det här är del av Caias PR-planer för helgen, och inte att Bianca Ingrosso nu enbart ska använda helikopter som enda färdmedel. 

Helikoptern har används tidigare i Caias reklam, och därför använder man kanske den igen. Är det tramsigt? Onödigt? Flashigt? Ja, kanske och det kan man ju få tycka, så länge man fattar att det är ett PR-trick och inte ett tecken på Biancas nu mycket snäva fordonspreferens.
Fast vem vet? Kanske kommer Bianca ha en egen privat-get i framtiden?
Taylor Swift har en. Minst en. 😁

Nya trender?

Jag försöker mota Olle i grind när det kommer till dessa felkapade byxor, men det går så där. Inte snyggt. På nån. Enligt mig. Du får givetvis älska dem, och ”inte alla piratbyxor” mm, men jag tycker de är asfula! Till och med på folk som skulle se strålande ut i en potatissäck. 🏴‍☠️🏴‍☠️

Det känns som en personlig provokation, varje gång jag ser någon ha piratbyxor på sig. Ett nytt ämne för min terapeut att peta i. 😁

Vad tycker ni förresten om de här mer genomskinliga plaggen från Biancas Avora? 👍🏻👎🏻

Kan man häva 7 års olycka med hjälp av en upphittad hund?

Barn är barn och barn leker. I väntan råkade Leonore välta en spegel… som gick sönder. Jag är sjukt skrockfull och fick PANIK. ”Molly fort, spring in och hämta saltet” (hon var närmast dörren). Kastade salt över axeln på mig och barnen, dom tittade på mig som om jag hade blivit tokig 😂 // Paula Rosas

Paula Rosas är tydligen en smula skrockfull och skickar in dottern efter salt att slänga över axeln när en spegel gått i kras. Av någon anledning såg jag UnderbaraClara framför mig i det ögonblicket. Jag undrar varför min hjärna anser att hon är mer skrock- och saltkastkompatibel än Paula?
Lite senare på kvällen , på vägen hem från en restaurang, hjälpte de en liten förrymd hund komma hem. Paula hoppas nu att denna goda gärning ska hyvla några års olycka från den där krossade spegeln, sån vad kan det ge? Krossad spegel – 7 års olycka. Hjälpa hund hem – dra av 2 år = 5 år.

Kanske kan Anna ”Apan satt i granen” Deebang se det i sina tarotkort?
Vi har ju tidigare diskuterat tarotkort och grejer här inne.
Hur är det med skrock? Är ni skrockfulla?

Influencers alltså…

En följare skriver under ett av Linn ”Tiiingelinn” Anderssons inlägg att hen tycker att Linns naturliga hår är tusen gånger finare än det andra, då det är inte naturligt. 
Med ett förmanande pekfinger svarar Linn:
”Du menar säkert väl men detta blir lite tokigt då jag inte bad om din åsikt...”
Inte bad om din åsikt?
Är det inte just det hon ber om, i sin story där hon länkar till inlägget?
”Lämna en kommentar med din åsikt”.
Eller vill hon enbart ha åsikter som stryker henne medhårs?

Influencers alltså… 🤦🏼‍♀️

Tack för tips!

Trollfabriker?

Om du besökt en svensk nyhetssida de senaste dygnen så kan det inte undgått dig att Tv4 Kalla Fakta gjort en avslöjande granskning av SDs Trollfabriker, men för att vara på den säkra sidan så kommer här en kort sammanfattning – gjord av av chat-gpt och granskad av undertecknad. #gabriellelöwengrip

Nu har Centerns tidigare partiledare Annie Lööf tagit till sina sociala medier för att säga sin syn på saken, och hon går hårt åt då som säger att ”de inte visste” eftersom det, enligt Annie, inte går att säga att man inte visste:

De anonyma kontona. Trollfabriken. Hatet som piskas upp. Det vulgära språkbruket som passerar alla gränser. Avhumaniseringen av meningsmotståndare. Konspirationsteorier om den djupa staten, snacket om globalister och folkförrädare, det sk vänsterliberala etablissemanget.

De senaste tio åren har det varit min och många andras vardag. Och visst är ni många som sett det? Varit oroliga för de högerpopulistiska krafterna globalt och vad de är kapabla att göra för grundläggande fri – och rättigheter? Sett dåden mot politiska företrädare? Nedmonteringen av fri press och oberoende domstolar i närliggande europeiska länder, kvinnors rättigheter?

De senaste tio åren har den här medvetna sörjan i trollfabriker i Sverige och i andra länder ökat i omfattning. Jag vet, jag har varit mitt i med medvetna destabiliserande aktioner, samordnade attacker i kommentarsfält, i mejl och brev hem, producerade filmer och memes. Allt för att underminera och avhumanisera. Polarisera.

Det som nu uppdagats i TV4:s Kalla Fakta är inget som kan förvåna någon. Vi är många som lyft detta i flera år. Berättat om metoderna som högerpopulistiska krafter använder för att splittra och destabilisera demokratier världen över, även här hemma. Till och med deras så kallade ”försvar” nu följer ett internationellt mönster.

Att högernationalistiska krafter vill underminera den liberala demokratin med fri och oberoende media, att de vill piska upp stämningar och slå split visas nu svart på vitt. Jag hoppas fler nu inser varför sådana krafter inte ska ha tillgång till nycklarna till regeringsmakten, både den säkerhetsklassade information man då har tillgång till och de reella förändringar man då kan genomföra.

Slutligen. Jag har dragit mig för att göra en kommentar här av uppenbara skäl (de hatiska trollen kommer gå igång). Och många är de mediehus som velat ha kommentar. Detta blir min kommentar. M, L och KD visste vilket parti de valde att samarbeta med. SD är det största partiet i deras samarbete. Politik är att samarbeta – att välja och välja bort. Ingen kan säga att man inte visste vilka metoder som använts det senaste decenniet. // Annie Lööf

Under inlägget får hon hyllningar, och man tackar henne för hennes mod och för att orkar:
På det här sättet tycker jag att sociala medier är fantastiskt. Hon kan nå ut med sitt budskap utan att vara beroende av någon annan, vilket i samma andetag är den lite mer negativa sidan av sociala medier, att ALLA är en publicist, där ingenting någonsin granskas i förhand utan med ett knapptryck åker allt – tjoff – rakt ut i cyberrymden.
Men kan trollfabriker tjoffa iväg allsköns ogräs på sociala medier, så kan Annie Lööf tjoffa på exakt samma vis och dra ner brallorna på ett par redan byxlösa Sverigedemokrater.

Nya Poddar

När jag hörde talas om Kenzas och Inez nya podd så sågade jag den halvvägs till fotknölarna, enbart baserat på att Ines var en del av denna podd-duo. Tyvärr!
Om ni inte minns henne så var det hon som köpte ett Instagramkonto – komplett med följare och allt. 
Så här beskrev jag det då:

Ines Kokic köpt – Teresa Lopez redan framgångsrika Instagramkonto @teresalopez – med alla följare – och sedan bytt namn på det till @inesstagram, raderat alla Teresa Lopez bilder och helt sonika börjat uppdatera med sina egna.
Tadaaaaa! Helt plötsligt ser det ut som att Ines har hundratusentals ÄKTA följare på Instagram, trots att ingen av dem menat att följa henne utan de har helt enkelt blivit lurade – precis som alla företag som köper reklamplats hos Ines men exponeras för Teresas utländska följare.

Hon är lite av en fejk, och ganska så trist enligt mig, men kommer få skjuts i den här podden av Kenza, som jag vet att MÅNGA önskat skulle skaffa en podd. 
Så jag kommer absolut lyssna på den, men bara för att Kenza är en av Sveriges absolut största influencers.
Taskigt? Kanske, men att göra som hon gjort är respektlöst, både mot sina ”kollegor” och vänner men mest mot de följare som en dag märker att de följer en svensk brud som de aldrig hört talas om, som samtidigt tjänar pengar på att exponera svenska bolag för Ines utländska fans, trafik som är värdelösa för företagen.
Därför…

Och nej, det är inte kvinnohat att kritisera någon som tagit en ful genväg och nu låtsas som det regnar, bara för att vederbörande är kvinna, eller för att jag skriver om nästa podd i en mer positiv klang.

Samir & Viktors podd tror jag däremot att jag kommer gilla, och lyssna på oavsett om jag blir tipsad om något eller ej!
Jag vet inte varför, men jag tror den kan bli skitkul! 🙂