Såvida du inte checkat ut från både sociala medier och livet självt, så har du nog snappat upp Coldplay-skandalen.
Det var förra veckan som det brittiska bandet Coldplay spelade på Gillette Stadium i Foxborough, strax utanför Boston i Massachusetts. Under låten The Jumbotron Song aktiverades den klassiska “kiss cam”-effekten – där kameran sveper över publiken och zoomar in par som förväntas pussas medan publiken jublar.
Det skedde inte med ett av paren som zoomades i, utan de såg mest ut att få panik. Det var nämligen HR-chefen på ett stort amerikanskt bolag “Astronomer” – tätt omsluten av armarna på ingen mindre än företagets vd.
När paret insåg att deras intima stund fångats av en kamera som i realtid visade alltsammans på storbildsskärmar bakom bandet, så täckte kvinnan sitt ansikte i händerna och vände sig om, medan mannen kastade sig ner på golvet.
Chris Martin, sångare i Coldplay sa då “Antingen har de en affär, eller så är de bara blyga”och han kunde inte ha haft mer rätt.
Paret, som snabbt identifierades, bestod av Andy Byron, vd på techbolaget Astronomer, och bolagets HR-chef Kristin Cabot – och båda är de facto gifta, men inte med varandra.
Allt det här fångades av en person som filmade storbildsskärmen med sin mobil, och publicerade alltsammans på TikTok där originalklippet i skrivande stund har 127 miljoner visningar, men vem vet hur många visningar videon egentligen har eftersom den avpelades och har visats runt om i hela världen. Alla, precis alla driver med – och häcklar – paret och deras intima stund imiteras överallt och ingenstans, och företag som IKEA och Ryanair var snabba med att hoppa på trenden.
Så vad är problemet?
Som man bäddar får man ligga, och var och en skäms för sig själv, eller?
Så är det absolut, jag har noll och ingen sympati med paret som exponerades eller att Andy Byron tvingades lämna in sin avskedsansökan i fredags. Kristin Cabot har tagit en timeout från företaget men är fortsatt anställd, och jag tycker inte ett dugg synd om henne heller.
Men vet ni vilka jag faktiskt tycker synd om?
Deras respektive. Deras barn. Deras familjer – som inte bett om det här, inte gjort något fel, och som ändå får otroheten upptryckt i ansiktet varje gång de går ut på nätet – och framför allt sociala medier.
Det har även börjat cirkulera familjefoton på respektive par, där ansiktena på barnen stundtals är pixlade – men inte alltid – så vill man se hur barnen eller deras respektive ser ut så är det bara en googling bort.
Jag kan inte föreställa mig hur det var för dem att gå till sina arbeten, hur det var för deras barn att gå till skolan. Cabot har ett barn i skolåldern medan Byrons barn är äldre.
Varken Byrons fru eller Cabots make har lämnat några som helst kommentarer, så det dokument som trendar på sociala medier och som uppges vara skriven av Byrons fru är alltså fejk.
Två äktenskap ligger i ruiner, ett vd-kontor står tomt och halva internet har förvandlat Byron och Cabot till löjeväckande memes, medan deras familjer får stå för notan.
För det är lätt att skratta åt två vuxna som föll för frestelsen, men det är barnen som får ta smällen, partnern som bär skammen och familjerna som aldrig bad om att bli hashtaggar. I ett viralt tidevarv är det alltid de oskyldiga som får betala det högsta priset.
Vad är era tankar gällande allt det här?
