Kan man häva 7 års olycka med hjälp av en upphittad hund?

Barn är barn och barn leker. I väntan råkade Leonore välta en spegel… som gick sönder. Jag är sjukt skrockfull och fick PANIK. ”Molly fort, spring in och hämta saltet” (hon var närmast dörren). Kastade salt över axeln på mig och barnen, dom tittade på mig som om jag hade blivit tokig 😂 // Paula Rosas

Paula Rosas är tydligen en smula skrockfull och skickar in dottern efter salt att slänga över axeln när en spegel gått i kras. Av någon anledning såg jag UnderbaraClara framför mig i det ögonblicket. Jag undrar varför min hjärna anser att hon är mer skrock- och saltkastkompatibel än Paula?
Lite senare på kvällen , på vägen hem från en restaurang, hjälpte de en liten förrymd hund komma hem. Paula hoppas nu att denna goda gärning ska hyvla några års olycka från den där krossade spegeln, sån vad kan det ge? Krossad spegel – 7 års olycka. Hjälpa hund hem – dra av 2 år = 5 år.

Kanske kan Anna ”Apan satt i granen” Deebang se det i sina tarotkort?
Vi har ju tidigare diskuterat tarotkort och grejer här inne.
Hur är det med skrock? Är ni skrockfulla?

Influencers alltså…

En följare skriver under ett av Linn ”Tiiingelinn” Anderssons inlägg att hen tycker att Linns naturliga hår är tusen gånger finare än det andra, då det är inte naturligt. 
Med ett förmanande pekfinger svarar Linn:
”Du menar säkert väl men detta blir lite tokigt då jag inte bad om din åsikt...”
Inte bad om din åsikt?
Är det inte just det hon ber om, i sin story där hon länkar till inlägget?
”Lämna en kommentar med din åsikt”.
Eller vill hon enbart ha åsikter som stryker henne medhårs?

Influencers alltså… 🤦🏼‍♀️

Tack för tips!

Trollfabriker?

Om du besökt en svensk nyhetssida de senaste dygnen så kan det inte undgått dig att Tv4 Kalla Fakta gjort en avslöjande granskning av SDs Trollfabriker, men för att vara på den säkra sidan så kommer här en kort sammanfattning – gjord av av chat-gpt och granskad av undertecknad. #gabriellelöwengrip

Nu har Centerns tidigare partiledare Annie Lööf tagit till sina sociala medier för att säga sin syn på saken, och hon går hårt åt då som säger att ”de inte visste” eftersom det, enligt Annie, inte går att säga att man inte visste:

De anonyma kontona. Trollfabriken. Hatet som piskas upp. Det vulgära språkbruket som passerar alla gränser. Avhumaniseringen av meningsmotståndare. Konspirationsteorier om den djupa staten, snacket om globalister och folkförrädare, det sk vänsterliberala etablissemanget.

De senaste tio åren har det varit min och många andras vardag. Och visst är ni många som sett det? Varit oroliga för de högerpopulistiska krafterna globalt och vad de är kapabla att göra för grundläggande fri – och rättigheter? Sett dåden mot politiska företrädare? Nedmonteringen av fri press och oberoende domstolar i närliggande europeiska länder, kvinnors rättigheter?

De senaste tio åren har den här medvetna sörjan i trollfabriker i Sverige och i andra länder ökat i omfattning. Jag vet, jag har varit mitt i med medvetna destabiliserande aktioner, samordnade attacker i kommentarsfält, i mejl och brev hem, producerade filmer och memes. Allt för att underminera och avhumanisera. Polarisera.

Det som nu uppdagats i TV4:s Kalla Fakta är inget som kan förvåna någon. Vi är många som lyft detta i flera år. Berättat om metoderna som högerpopulistiska krafter använder för att splittra och destabilisera demokratier världen över, även här hemma. Till och med deras så kallade ”försvar” nu följer ett internationellt mönster.

Att högernationalistiska krafter vill underminera den liberala demokratin med fri och oberoende media, att de vill piska upp stämningar och slå split visas nu svart på vitt. Jag hoppas fler nu inser varför sådana krafter inte ska ha tillgång till nycklarna till regeringsmakten, både den säkerhetsklassade information man då har tillgång till och de reella förändringar man då kan genomföra.

Slutligen. Jag har dragit mig för att göra en kommentar här av uppenbara skäl (de hatiska trollen kommer gå igång). Och många är de mediehus som velat ha kommentar. Detta blir min kommentar. M, L och KD visste vilket parti de valde att samarbeta med. SD är det största partiet i deras samarbete. Politik är att samarbeta – att välja och välja bort. Ingen kan säga att man inte visste vilka metoder som använts det senaste decenniet. // Annie Lööf

Under inlägget får hon hyllningar, och man tackar henne för hennes mod och för att orkar:
På det här sättet tycker jag att sociala medier är fantastiskt. Hon kan nå ut med sitt budskap utan att vara beroende av någon annan, vilket i samma andetag är den lite mer negativa sidan av sociala medier, att ALLA är en publicist, där ingenting någonsin granskas i förhand utan med ett knapptryck åker allt – tjoff – rakt ut i cyberrymden.
Men kan trollfabriker tjoffa iväg allsköns ogräs på sociala medier, så kan Annie Lööf tjoffa på exakt samma vis och dra ner brallorna på ett par redan byxlösa Sverigedemokrater.

Nya Poddar

När jag hörde talas om Kenzas och Inez nya podd så sågade jag den halvvägs till fotknölarna, enbart baserat på att Ines var en del av denna podd-duo. Tyvärr!
Om ni inte minns henne så var det hon som köpte ett Instagramkonto – komplett med följare och allt. 
Så här beskrev jag det då:

Ines Kokic köpt – Teresa Lopez redan framgångsrika Instagramkonto @teresalopez – med alla följare – och sedan bytt namn på det till @inesstagram, raderat alla Teresa Lopez bilder och helt sonika börjat uppdatera med sina egna.
Tadaaaaa! Helt plötsligt ser det ut som att Ines har hundratusentals ÄKTA följare på Instagram, trots att ingen av dem menat att följa henne utan de har helt enkelt blivit lurade – precis som alla företag som köper reklamplats hos Ines men exponeras för Teresas utländska följare.

Hon är lite av en fejk, och ganska så trist enligt mig, men kommer få skjuts i den här podden av Kenza, som jag vet att MÅNGA önskat skulle skaffa en podd. 
Så jag kommer absolut lyssna på den, men bara för att Kenza är en av Sveriges absolut största influencers.
Taskigt? Kanske, men att göra som hon gjort är respektlöst, både mot sina ”kollegor” och vänner men mest mot de följare som en dag märker att de följer en svensk brud som de aldrig hört talas om, som samtidigt tjänar pengar på att exponera svenska bolag för Ines utländska fans, trafik som är värdelösa för företagen.
Därför…

Och nej, det är inte kvinnohat att kritisera någon som tagit en ful genväg och nu låtsas som det regnar, bara för att vederbörande är kvinna, eller för att jag skriver om nästa podd i en mer positiv klang.

Samir & Viktors podd tror jag däremot att jag kommer gilla, och lyssna på oavsett om jag blir tipsad om något eller ej!
Jag vet inte varför, men jag tror den kan bli skitkul! 🙂

 

Före och efter Paow tömmer sina läppfillers

Bildkälla: Paow Instastory

Paow låter meddela att hon är mycket nöjd med att ha tömt sina läppar på filler, samt gjort botox.
På sin förebild skriver hon att hennes fillers hade migrerat – alltså flyttat på sig massor. Att hon kände sig puffig samt att hennes ögonbryn var sänkta.
I efterbilden – som hon felaktigt reklamidentifierat – skriver hon att hon är:

så galet nöjd efter jag tömde läpparna och gjorde botox. Alltså wow vilken känsla. Inte känt mig så här snygg på länge rekommenderar verkligen @beautyclinicbycj (samarbete)

I kommentarsfältet är det någon som frågar om det gör ont att tömma sina läppar på fillers, och det gör det tydligen inte. I alla fall inte särskilt mycket.
Det trodde jag. Eller så här…jag har aldrig funderat på det så mycket, men att ”tömma läppar på fillers” ger mig en mental bild av någon med en jättespruta som ska försöka suga ut fillern med den stora kanylen, men så går det givetvis inte till. Man sprutar istället in ett medel som löser upp fillern, så ingenting behöver sugas ut.
I alla fall inte enligt den här sidan.

Förundersökning inleds mot Valpyoga-studios

I kommentarsfältet i det här inlägget skrev jag att jag även skulle polisanmäla valpyogan, eftersom det kan röra sig om ett brott mot djurlagen.
Jag lovade att återkomma, och här på eftermiddagen fick jag veta att en åklagare beslutat att inleda förundersökning mot båda företagen – alltså dessa två. Brottsrubricering: Djurplågeri


@puppyyogastockholm

@puppiesyogastockholm och jag gissar att Göteborgsfilialen bara går att addera till anmälan, som jag för övrigt var helt säker på skulle läggas ner, i båda fallen. Så jag blev väldigt glatt överraskad att åklagaren fattade det här beslutet. Kul att de är lite på tårna till skillnad från vissa andra…statliga…myndigheter…. 😇

Jag har sökt båda företag via deras Instagramkonton som verkar vara deras primära kontaktkanaler. 

Nya akutproblem för Magdalena Graaf

Fick hem Sten igår. Ingen rolig syn. Alltid är det något
Stens mun är riktigt illa däran. Bokat operationstid för att dra ut tänder och få ordning på hans tandkött imorse.// Magdalena Graaf

Som om det inte vore nog med gråa små Ior-moln över Magdalena Graafs huvud, så kom det ett till tuffandes i och med återkomsten av hunden Sten.
Sten fick tillfälligt flytta ut när Magdalenas andra hund skulle få valpar, och han kom hem igen efter ett par veckor. Och luktade gravöppning i munnen.

Messat med min vetrinär, för att se om man kanske måste få i honom penicillin så fort som möjligt
Hur i helvete kan dom ha blivit så dåliga på bara ett par veckor. Stackaren. De har riktigt ruttnat.
Jag har alltid borstat och hållit efter dem. Detta gick snabbt. Man känner riktigt hur illa det är. Han luktar död 1 meter i omkrets stackaren. // Magdalena Graaf

I ett nyare inlägg kom det en uppdatering vad gäller vårdbehovet i den lille voffemunnen.
Kommer han åka till Esteworld med Anna Book för att få nya sponständer?
Nä, Magdalena verkar ha åkt på ett helt osponsrat besök till veterinären som meddelade henne att det kommer bli ett dyrt kalas, vilket – enligt Magdalena – inte spelar någon som helst roll så länge han inte har ont.
Så kanske är Esteworld i Istanbul ett alternativ ändå, även om det inte är hela behandlingen utan bara lite rabatt på priset? Ett alternativ till de riskkapitalbolagsägda veterinärkliniker som jag skrev om här?

Jag hade åkt, en liten hund som Sten får ju till och med åka i kabinen!!!! 
Esteworld, här kommer viiiiiiii!

 

Högt och lågt i kommentarsfältet hos Bella

Det är ett råd som jag verkligen har tagit till mig – Och det har fungerat för mig. Att inte pausa privatlivet bara för att det är mycket på jobbet.
[…]

Om jobb-glaset alltid är fullt och det privata glaset alltid är tomt så kommer man inte leva ett hållbart liv. Det är viktigt att fylla det privata sociala glaset också. // Isabella Löwengrip

Götlabörj.
Sveriges baksida. Lilla London, om du så vill.
Isabella Löwengrip har postat ett inlägg som egentligen skulle kunnat delas upp i tre tårtbitar, där alla hade kunnat vara ett kort, men eget inlägg, men hon tjoffade ihop det i ett och samma.
Först skriver hon om sitt tips till alla som jobbar mycket. Det är att inte pausa privatlivet, oavsett hur mycket man har på jobbet. Hon menar att man inte laddar batterierna bara av gå hem och sova utan det är bättre att istället ”stänga av mobilen och ta en promenad med en vän, äta en enkel middag ihop i mjukisbyxor – Eller ta på klackarna för en drink”.
Efter det är Isabella och partnern Paul är på besök i Sveriges baksida, ”lilla London” om du så vill. De är där med anledning av sitt nya AI-projekt, som sitter i lokaler på Hisingen. I nuläget tar de bilen dit, men när kontoret flyttar in till stan så kommer de kunna ta tåget istället.
Längre ner i inlägget berättar hon om hur hon och Paul är ambassadörer för cykelmärket Trek, och att de filmat och fotat i tre timmar inför kommande reklam.

Med det konstaterat så förstår ni kanske att kommentarsfältet spretar en smula, men de allra flesta är trevliga eller rent av lite småroliga.
De handlar om allt från miljötänk till att deras AI-företag borde tagit fram en cykelvideo, så hade sluppit cykla runt i tre timmar.
Ingen dum idé alls faktiskt.

Ett ambassadörskap är ett långtgående samarbete där det ofta rör sig om företag eller produkter man använder på en daglig basis. Företag kan också köpa enstaka reklaminlägg hos influencers och då är det inte tal om ett ambassadörskap. Marknadsföringslagen gör ingen skillnad på om ett inlägg är ett enskilt köpt reklaminlägg eller ett långtgående ambassadörskap. De ska markeras på exakt samma vis. Tjo!

Not true, actually. Enligt Isabellas kommentarsfält så heter faktiskt Slottskogen officiellt Slottsskogsparken men det är ju ingen som säger idag.
Baam, Baam, Baam!

Ett tips mer i stil med det jag fått lära mig och lever efter. Skönt att man inte är ensam om att bara vilja ställa in glasen i diskmaskinen än fylla dem med något alls.

 

App, app, app! Inte alla sagoberättare! Det har väl gått hyfsat bra för J.R.R. Tolkien och hon Rowling?

Så länge hon inte envisas med att flyga privat-get så är allting annat ett steg i rätt riktning.


Biancas nya reklaminlägg engagerar

Bianca Ingrosso är nya ansiktet och kroppen utåt för det aningens problematiska företaget Calzedonia – och varför jag anser det kan du läsa om här – och nu har hon postat reklaminlägget här ovan där hon poserar i en bikini. 
I kommentarsfältet tjafsas det hej vilt, där nivån på kommentarerna stundtals är pinsamt låg. Biancas fans försvarar sin idol med näbbar och klor, och på samma sätt vare sig kommentarer innehåller rimlig kritik eller rena hån riktade mot Bianca.
Om det var problematiskt att Gina Tricot slopade sin tidigare ätstörningspolicy för att kunna slå mynt av Biancas varumärke, så är det minst lika problematiskt att samma ätstörda modell anlitas av ett bikiniföretag. Dock har Calzedonia aldrig haft något typ av ätstörningspolicy utan sparkade som sagt Nicole Falciani för att hon var för ”tjock” enligt deras mått mätt, så de lär inte bry sig ett skit om vilka signaler det här sänder ut, men Bianca borde göra det.
Nu verkar hon inte göra, men då får man också tugga i sig kritik om att man som öppet ätstörd bestämmer sig för att jobba som bikinimodell.
Jag tänkte fråga er vilken kommentar som ni tror att jag håller med, men jag insåg att det skulle bli på tok för enkelt.
Det här är alltså en representation av Biancas kommentarsfält, om du inte orkar skrolla själv.

En sista sak som är problematiskt är att två kommentarer som dessa, där den ena innehåller adekvat kritik och den andra mer av ett hån, buntas ihop som att vara i en och samma kategori och allt ska bemötas med fokusförskjutning i form av gap och skrik om avundsjuka, hat, mobbning, feta tanter, och att man ”ALDRIG FÅR KOMMENTERA NÅGONS KROPP!” istället för att bemöta det som bemötas bör, och inte för att vara inne och svinga åt alla håll. 
De förstår kanske inte bättre?
Att det inte är deras kompis Bianca som någon ”hatar på” utan att inlägget de sitter och försvarar är ett reklaminlägg som Bianca fått X antal miljoner för att posta.
Bianca kommer ju heller aldrig bemöta den här kritiken, för hon kör ju med samma retorik som sina unga fans, men att hon inte har någon som går in och rensar i hennes kommentarsfält, om hon inte orkar eller vill göra det själv, är också anmärkningsvärt med tanke på hur det låter, under praktiskt taget varje inlägg.

Så tycker jag…

Blocka kändisar som inte lyfter krisen i Palestina?

Många inbäddade inlägg, jag vet, men så blir det ibland…
Kort sammanfattat så uppmanade Fredrik ”Geniet” Söderholm till en kollektiv jätteblock av alla kända/offentliga personer som inte tagit ställning eller i alla fall lyft den humanitära krisen i Palestina, för att sätta press på dem att använda sin makt till någonting annat än att få folk att köpa en massa skit.
Han har publicerat ett par inlägg om saken, och här även postat en video med anledningarna till varför, som är på engelska.

Lady Dahmer har postat ett liknande inlägg på svenska, så om du inte riktigt förstår anledningen till den här kändisblockaden, kika på den för hon förklarar det hela väldigt bra. Mindre bra skulle det förmodligen bli om jag skulle försöka sammanfatta den här, så titta på hennes video istället. 🙂