Gudmor eller fadder – kärt barn har många namn

Fick gosa med min blivande gudson Lillis idag efter att Anna och jag hade poddat (nytt avsnitt av Fint, Fult och Pengar kommer imorgon!). Tänk vad roligt det ska få bli att följa honom i livet. // Isabella Löwengrip

Isabella Löwengrip ska bli gudmor åt Anna Björklunds son ”Lillis”.
Jag var förresten tvungen att leta upp Annas konto på Instagram, för min hjärna ville inte skriva någoting annat än ”Anna Kattlund”, men hon heter Björklund. Så.
Lillis och Gillis. Kommer Lillis och Gillis bli bästa vänner, eller kommer Gillis tröttna på att ha lille Lillis i hasorna, eftersom allt han vill göra är att hänga med Gillis och hans coola, äldre kompisar 0ch är såååå jobbig?
Hand upp alla småsyskon som känner igen sig! 🙋🏼‍♀️

Både under inlägget men också på Instagram gnabbas det rejält om huruvida Isabella kan bli gudmord via svenska kyrkan eller ej eftersom hon inte är döpt.
Jag har döpts två gånger, kanske kan hon få låna ett dop av mig?


Tyvärr har ju Svenska kyrkan lite annat att tänka på en dag som denna, annars hade jag försökt få tag på dem med frågan. 

Så här står det på Svenska Kyrkans hemsida om vem som får bli fadder (man kallas inte ”gudföräldrar” längre):

Isabella själv verkar ta det hela med ro och skriver ”Det löser sig”. 
Och det gör det nog, jag menar man kan väl be någon vara ”fadder” åt ett barn ändå, det är ju inte som att Svenska kyrkan har patent på att förse barn med vuxna, bra förebilder – kalla dem vad du vill liksom. 🙂

Det diskuteras under Dogge Doggelitoinläggen på Instagram.

Några av de inlägg som engagerar på Bloggbevaknings Instagramkonto just nu är dessa två inlägg om Dogge Doggelito. De handlar om att Dogge avbokats på flera jobb – bland annat Diggeloo-turnén – efter att han medverkat i en video på ”Reallokals” Youtubekanal, i vilken han bland annat berättar om hur han och alla hans kompisar haft sex med samma tjej i ett tält i skogen, någonting som fått både följare och kända profiler att rasa.

I ett klipp från intervjun som nu sprids på TikTok berättar Dogge att han och hans vänner som barn hade sex med en flicka i ett tält i skogen. I en lättsam ton säger artisten att han och hans vänner turades om att gå in i tältet, en efter en. Enligt Dogge hade en av hans kompisar ett gipsat ben, men som ändå ville ta sig in i tältet för att ha sex med flickan. När flickan sa nej tjatade han och vännerna tills de fick ett okej.
Historien slutar med att flickans pappa dök upp och slog ner kompisen som hamnade på sjukhus med bruten arm. Dogge har svårt att hålla sig för skratt under berättelsens gång.
Saxat: @aftonbladet

Jag är lite nyfiken på hur tongångarna kommer få här inne, då den brukar skilja sig en del från Instagram. 
Och vad tror ni?
Är han körd nu, eller kommer Dogge också börja sälja olivolja ur sitt garage, som att ingenting hänt?

Äggstra! Äggastra! This just in!!!

Therese Lindgren uppmanar till avhållsamhet i påsk. På ägg. Allt annat gör ni som ni vill med.
Therese har alltså skrivit en debattartikel i Aftonbladet där hon skriver att hönsen mår dåligt i äggproduktionens fabriker, och vill kort och gott att vi bör bojkotta ägg i påsk.
Äggproducenten Lars Haraldsson ger svar på tal i en ny artikel där han kallar det för ”jävla trams” och säger i artikeln att hönorna har det mycket bättre i Sverige än på många andra ställen och att det är upp till var och en att äta vad de vill.

Haraldsson håller med om att det är problematiskt att fler utländska ägg importeras, från exempelvis Ukraina där insynen är noll, när efterfrågan stiger, så som inför och under påsken.
– Det är ett jävla skit, säger Lars Haraldsson.

Hur köper DU ägg?
De billigaste, eller de med bäst djurhållning? Eller någonstans mittemellan? Du är ju anonym so go eggstra crazy now!!

Jag handlar sällan ägg, men när jag gör så väljer jag de med bäst djurhållning, eller som det också heter – de dyraste. 🐣 Men så får det vara.
En av få saker som på riktigt påverkat mig tillräckligt mycket att ändra mitt shoppingbeteende var dokuementärerna om äggindustrin.

Toppentips inför påsken

Jag har ibland inte orken att försöka hitta goda alkoholfria alternativ, som alltså inte är Cola zero, utan från Systemet. Ni vet, mer ”vuxendricka”.
Jag har varit nykter i ganska många år och jag har hittat TVÅ alternativ från Systemet som jag kan tänka mig och som är goda och inte för söta. Den HÄR, och den HÄR!

Därför blev jag glatt överraskad när det här inlägget dök upp i mitt flöde. 

Jag började omedelbart följa kontot som du hittar HÄR
Älskar mer nischade konton! 😍

 

Ellen Bergströms norska örtläkare

Hahahaha…. 
Vilket roligt inlägg! Ellen Bergström är i Norge och och försöker folk tro att det är hennes läkare som ordinerat att hon ska ha händerna knutna bakom ryggen för att få bukt med sina framåtroterade axlar. Detta förklarar hon för en norsk man som stannat till vid henne, och när det visar sig att han faktiskt ÄR läkare så blir der ju en lite jobbig situation för Ellen, men hon finner sig snabbt.
Om läkaren går på hennes förklaring får ni se i klippet.
😂😂😂

I kommentarsfältet skrattas det gott! 

Tiiingelinn kastar årets största sten i glashus

Bildkälla: Tiiingelinn Instastory

Linn ”Tiiingelinn” Andersson postade ett gäng inlägg idag på Instastory, och det är det här inlägget jag framför allt reagerade på.
Linn gnäller över att det alltid är kvinnor som kritiserar andra kvinnor för hur de ser ut eller hur de är som mamma. Att det aldrig är några män som sitter och stör sig eller hoppar på varandra och hur tråkigt hon tycker att det är.
Hon avslutar inlägget med orden:

Kvinnor borde istället stå starka tillsammans.

Det här kommer alltså från kvinnan som publicerade det här inlägget i vilket hon hängde ut en tidigare klasskompis med namn, inför sina 120 000 följare och skrev en massa kränkande saker om henne.
Även om jag hade som princip att stötta kvinnor. ALLA kvinnor, just för att de är kvinnor, så hade jag fan inte stöttat Linn – principen till trots.
Herr Sten, möt Fröken Glashus.
Eller vad säger ni? Som vanligt behöver man inte hålla med mig. 😇

Och jag fortsätter undra…. 
Vad är det för fel på Cello?

Tack för tips! 

Det är 2024, Isabella!

Bildkälla: Isabella Löwengrip Instastory

Fråga: Tankar kring tjejigt/killigt? Dina barn ser ut att vara stereotypa för könen och alltid varit.
Svar: Gillis blev fotbollskille för att alla killar i klassen spelade och Sally har alltid varit bra på gymnastik.
Jag är dock rätt konservativ när det gäller utseende. Jag hade inte velat att Gillis hade hål i örat och jag hade aldrig i hela mitt liv shoppat rosa kläder till honom. Däremot om han envisades om rosa hade jag väl fått ge med mig…

Ja, det är 2024 och vissa upprörs över Isabella Löwengrips snäva syn på att pojkar i blått ska spela fotboll och flickor i rosa ska hålla på med gymnastik.
Jag blir inte ett dugg förvånad, det är ju inte som at Isabella hållit tyst om vad hon tycker om föräldrar som inte klär sina bebisar i blå eller rosa färger så man ”ser vad det är”.
Ett av hennes uttalandet om just detta – från bloggen – hamnade till och med i tidningen:

Förra veckan stötte jag på två bekanta från länge sedan, båda drog sina nyfödda i vagnar och jag skulle precis säga ”gud så söt .. ehh  .. Är?”. Är det ett mindre barn så ser man inte kön på barnet och då underlättar det att ha något i färgväg att relatera till så att man kan önska grattis till killen eller tjejen. Här var hela regnbågen nertryckt i vagnen och jag hade ingen chans. // Isabella Löwengrip 2013

Vad ger vi det här senaste utspelet? 
Tre excelark av fem möjliga, eller kommer den här utvecklas till en fyra av fem excelark?

Jag tänker också så här.
Om det ”värsta” hennes son kan göra är att bära rosa kläder och ha hål i örat , så bör hon tacka sin lyckliga stjärna. Andra föräldrar har betydligt tyngre saker på sina föräldrabord än färg och örhängen.

Tack för tips! 

Trizz i quizz med Kenzza

1: 
Q: How do you keep your interior so clean & tidy with 3 kids? I’ve a toddler & a baby, toys everywhere.
A: We also have toys everywhere, especially in the weekends, but I clean everything away once in the morning and once in the evening when they go to bed. I hate having stuff everywhere and I need that inner peace I feel when it’s clean. 😂

2:
Q: Do you plan to have any work done on yourself? For example botox?
A: Haha honestly, the first thing I’m gonna do when I quit breastfeeding is botox in my forehead. 😂 For now I’ll go with the face lift ponytails. 😂

3:
Q: How can you have many nights out without children? I mean who watches over them?
A: When I’m away on dinner alone, Aleks has them ofc. ☺️
When we both go anywhere together, my family help us most of the time and we also has help with the big kids sometimes from our babysitter. 😊

Den här sista trötta frågan – hur ofta tror ni män får den?
Annars är jag mest nyfiken på om Kenza gjort botox tidigare eller om det här är första gången? Nån som kan se sånt och meddela det här skrynkliga russinfingret?

Klara Elvgren gästar Alexander Pärleros

Jag har generellt svårt för Alexander Pärleros sätt att uttrycka sig, men i det här klippet gör han det klockrent. 
Gästar gör Klara Elvgren, TanbyKlara – kärt barn har många namn – och i det här klippet pratar hon om sin partner Jhon, som hon har dottern Ivy med, och hur han var och är allt hon väntat på och längtat efter. Hon pratar om hur han lärde henne vad kärlek är, och att den inte ska vara som en bergochdalbana, där man hatar och älskar om vartannat.
För mig är igenkänningen stor. Herregud, vad mycket tid jag slösat på den här typen av människor och relationer, men kanske är det där ifrån all min vishet kommer? 😇

Klara är både fokuserad och behaglig i klippet och har en hel massa bra att säga – så släng gärna ett öga på det. 😊
Jag kan ibland uppleva henne som lite gapig, men ni vet ju vad de säger in the big US of A: It takes one to know one, så… 😁

Klara får 😻😻😻😻 av fem Tjockahetsätarkatter för sin medverkan!