Här gäller det att läsa mellan raderna.

päls

Paow försöker förklara hur det kommer sig att hon inte äter kött men bär päls och det enda som händer är att jag känner mig ännu mer förvirrad gällande hennes ställningstagande än vad jag gjorde innan jag läste inlägget.

”För jo, det är äckligare att äta fett senor och muskler från döda djur. Än att äta dom. Punkt slut.”
Nej, nej…inte punkt slut. Va?

Om jag fritt ska tolka det här inlägget – vilket jag måste göra eftersom jag inte riktigt fattar vad hon försöker komma – så har Paow valt att bära päls eftersom hon tycker att det är mindre äckligt än att äta kött.
Men hon tycker fortfarande att pälsindustrin är hemsk och skäms varje gången hennes vänner beställer kött när hon är med. Vad hennes vänner känner och tycker varje gång Paow bär päls förtäljer inte historien.
Här om dagen sprutade en djurrättsaktivist färg på hennes päls och eftersom aktivistens vän var köttätare så spottade Paow på marken bredvid henne och gick där ifrån.

Hon blev alltså MER upprörd över att djurrättsaktivistens vän valt att äta kött än av att de förstörde hennes päls? En intressant inställning..

Vad tror ni?
Kommer vi se Paow på en Jensens Böfhus nära dig – utrustad till tänderna med färg att kasta på matgästernas tallrikar om de valt en saftig stek till mysdejten?

6 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Var det inte bara nyss hon slutade äta kött?

  Svara

  Nu äter inte jag kött men man kan ändå tycka att det är liiiite mindre onödigt än att bära päls. Pälsdjur har det dessutom 200% vedervärdigt medan du faktiskt kan välja ekologiskt kött om du nu måste äta det.

  Svara

  Damen levde typ på råbiff tills för ca en kvart sedan så jag tycker att hon ska chilla helt med att uttala sig i frågan.

  Svara

   Vad skönt jag inte var ensam om den tanken!
   En snabb titt i Paows blogg tidigare så hyllade hon råbiff och foto efter foto efter foto med samma maträtt och hur gooooooott det var.

   Svara

  Jag personligen skulle inte bära päls och äter inte heller kött eller andra animaliska produkter. Men om jag tillexempel köpt en päls (vilket jag iofs inte hade gjort även när jag åt kött och inte visste det jag vet idag) eller ärvt en päls hade jag aldrig gjort mig av med den. Av den enkla anledningen att jag skulle tycka det var att vanhedra djuret. Dessutom innebär daglig konsumtion av kött och mejeriprodukter (m.m.) ofantligt mycket mer lidande för djuren (pälsen används om och om igen, djuren du äter konsumeras bara en gång). Så jo, det finns en skillnad. Och jag tycker att man borde läsa på lite mer om detta.

  Svara

  Det hade varit nice om man fått en notis via mail om man får svar på sina kommentarer. 🙂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.