Lesson learned?

tyraa

Ska vi på riktigt tro på att Tyra faktiskt lärt sig någonting av sina tidigare misstag?
Jag satsar nog hellre mina pengar på att Sahara kommer svämma över inom en närstående framtid men ni kanske inte är lika cyniska som jag så vi ser vad NI tror.

I sitt inlägg om Mille så skriver Tyra att hon struntar BLANKT i vilken stamtavla en häst har så länge hon får sin Lalle-kemi med den.
I beg to differ.

Snyggot Champagne köpte hon osedd enbart baserat att han hade Indoctro som pappa.
Visst, nu gick ju det som det gick och han såldes snabbare än jag byter underkläder . och då vänder jag ju dem givetvis ut och in innan de hamnar i tvättkorgen så det är ändå ett tag liksom..

ttyra2

Tror ni att Tyra lärt sig av sina tidigare misstag med att shoppa hästar online på samma sätt som DennisM handlar på AliExpress och Ebay eller är det bara ett sätt att verka så där casual och obrydd?
-Nej asså…hästen är skitdyr men jag bryr mig inte om att ta reda på varför liksom.. 
Han var över budget men Starrider går liksom sååååå bra så jag tog han ändå…

Klickeliklick liksom..
Kan man betala en pålle med Paypal?

12 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Var det inte 12-åringen (Mille?) hon skrev att var tråkig att rida? På inlägget verkar det som att hon köpt den för rejält underpris, så om ett halvår får vi väl ett inlägg där hon skriver att hästen aldrig köptes för att bli hennes nya stjärna, utan för att hon skulle rida till den och utbilda den vidare för att sedan sälja den till en satsande junior som behöver en trygg läromästare.

  Svara

  Tror inte riktigt på allt hon skriver. Först är det rätt svårt att hitta resultat på hästar utomlands, i stort sett bara Sverige som har ett system där all resultat läggs upp, sen känns det inte så troligt att en ägare skulle vara redo att sänka priset en hel del om hästen är bra och även att förra ryttaren ber henne ringa upp känns lite skumt.
  Men men är väl typiskt Tyra att förfina allt rätt rejält

  Svara

  Tyras senaste insta-bild…. Det slår mig ca jämt: vilken 30-åring lägger upp såna bilder? Alltså… nä.

  Svara

   Skämskudde på den..

   Svara

  Läste hennes inlägg nu och alltså… Okej såhär jag har hållt på med hästar hela livet men är otroligt outbildad och oerfaren när det kommer till själva KÖPANDET. MEN. Om det kommer upp ”en del saker” på plåtarna (hon skriver dessutom detta mer än en gång), är det verkligen smart att köpa då, oavsett ålder på hästen? Eller är detta ännu en ”anledning” att utnyttja sen om det inte funkar? Jag vet inte men det handlar ju om rätt mycket pengar som man kanske får betala det dubbla på veterinärkostnader sen…

  Svara

  Detta måste vara Tyras nya häst och hans internationella resultat!

  https://data.fei.org/Horse/Performance.aspx?p=27454C6CD7F8868B88EBC5617EF9DBC5

  https://data.fei.org/Horse/Detail.aspx?p=27454C6CD7F8868B88EBC5617EF9DBC5

  Samma ålder, samma stam, från Belgien senast och med ett namn som lätt kan kallas Mille!

  Svara

   ooooooch en video!

   Svara

   Japp! Bildsök så ser man 🙂 Bra detektivarbete!

   Svara

   Undrar varför han inte har startats iår. Mim magkänsla säger att det är något fel på honom, han gick 4-5 pass i veckan och ca 20 minuter enligt Tyra, varför undrar jag

   Svara

   -A, duktigt av dig att hitta den!
   -Och så särskilt många nollor ser man inte i den resultatlistan. Hon skrev ju att den mest varit felfri i sina starter, tydligen NOT!

   Svara

  Det är inget konstigt med röntgenfynd.
  Sen beror det helt klart på vad det finns..
  Jag röntgar aldrig för att leta fel, röntgar för att veta vad som finns.
  Den har uppenbarligen ngt som gör att den inte kommer att gå 145-150 igen. Därav att den gått lite och har nu lite kass kondis (behandlad) + inte tävlad under 2016.

  Svara

  Tyra tröttnade ju som bekant väldigt snabbt på Champagne som skulle vara så fantastisk. Går att hitta en hel del resultat även på honom, tex gick han 140 i England som 7-åring och som treåring visades han tom som hingst i Holland (utan att bli godkänd). En häst med sådana meriter kostar INTE 300.000 om det inte är nåt skumt med den!
  Tyra skickade hästen till sitt ex Niclas som gjorde ett fåtal starter i lägre klasser (resultat finns på tdb). Hästen blir istadig och vägrar gå från utgången, stannar i hörnen och stegrar. SJälvklart vill Niclas inte ha kvar hästen utan den skickas tillbaka till Tyra som oväntat snabbt lyckas sälja den för en summa i närheten av inköpspriset. Köpare är en junior som precis gått över från ponny. Tjejen måste vara naiv och/eller se upp till Tyra. I början är allt frid och fröjd men nu har Champagne uppvisat liknande tendenser med henne och hon får den inte heller runt banan. Film finns på hennes instagram! Följer med spänning forsättningen och undrar vad som kommer hända när tjejen inser att Tyra lurat på henne en istadig och ”bränd” häst…

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.