Förnär?

Dessie:

fornar2

fornar

Nä, jag tänker varken rätta henne gällande känslor eller tänk.
Däremot undrar jag vad ”förnär” betyder – är det en blandning av ”förmår” och ”livnär”?

Det blir så fel när Dessan ska använda vuxna ord och uttryck men ingen har väl missat design-orgien som förekommer på bilden!
Chanel – jäääääääää!
YSL – jääääääääääää!
Påsar – jääääääääääää! (Nästa inlägg)
MÄRKEN!!!!!!! YTA!!!!!!!!!
JÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!

 

23 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon påstår själv att hon inte bryr sig om märkessaker. Ändå går hon runt och fotar dem 10 gånger om dagen haha.
  Tycker det är så komiskt med tjejer som har ETT märkesplagg och resten av outfiten är typ från H&M, tycker inte alls det är snyggt!

  Svara

   Fast att blanda budget och dyrt behöver inte alls vara fult, man kan ha dyra märkesbyxor med en hm basic t-shirt och en vero Moda kofta – kan bli skitsnyggt!

   Svara

   Fast jag har en del märkesgrejer och blandar hejvilt. Skäms på mig! Jag tar på mig och köper det jag gillar. Till helgen ska jag ha en £300 klänning med skor som kostade £30. Tjoflöjt!

   Svara

  Alltså, det blev en väldigt rolig mening då förnär betyder ju att man skadar någon eller något. Jag tror att dessie borde läsa lite fler böcker och lite mindre på olika forum.

  Svara

   Ja, förnär är ett adverb som oftast (alltid?) förekommer i uttrycket att göra någon eller något förnär.
   Förnära finns inte som verb. I synnerhet inte i betydelsen livnära sig.
   Närmast är förnärma någon dvs nonchalera någon eller skada någons värdighet.

   Svara

    ”Kom inte hit! Kom int förnär!” som vi säger i Norrland.

    Svara

    ??? igenkänning på den, wigwag

    Svara

    Hahaha ?? flytt på da, du är förnär!

    Svara

  Du glömde balenciaga-armbandet

  Svara

   Armbandet är till 99% fejk då det köptes på resan hon gjorde med familjen då hon övervann sin flygrädsla (thailand, turkiet..?). + hon har aldrig flashat med det, visat asken, kvittot etc. Helt plötsligt på resan fanns det bara där och har aldrig blivit skrivet om på bloggen/insta

   Svara

    Kan vara värt att gräva i Camcam, med tanke på hon är emot fejkindustrin och vad jag vet aldrig bevisat det är äkta

    Svara

  Komiskt… Precis när jag läste detta inlägg så hörde jag just ordet ”förnär/förnärma” på tv:n, syrran kollar på något Disney program.
  Jag läste högre upp att det betyder ”skada någon/något”. Stämmer det?
  Själv förstår jag inte det ordet nämligen ☺️

  Svara

   Skada tycker jag blir för grovt. Att ha gjort någon förnär betyder nog mer att man fått någon att må dåligt. Ungefär.

   Svara

   Kanske inte skada men göra obekväm, eller illa berörd.

   Svara

  Hon pratar engelska på sin snapchat för att hennes vänner är utländska och kan inte svenska, that’s why

  Svara

  Åhh jaa en bloggares jobb är ju såååå psykiskt tungt. Jaaa, när man blir ju som en bloggare kritiserad. Jag tror hon är i behov av realitycheck. T.ex att arbeta inom vårdbranschen eller i någon form av kundbetjäning. För där blir man lätt utskälld av missnöjda kunder eller kunder som bara har en dålig dag själva(som alltså blir arga på en kundbetjänt trots att den inte gjort något fel)! Men ska jag då skrika till en kund som ger kritik att JAG BLIR FAN MÖRKRÄDD NÄR DU BETER DIG SÅDÄR HERREGUD JAG VILL BARA SPRIDA KÄRLEK INTE HAT. Hahahah alltså dethär är ett så roligt ämne att skratta åt

  Svara

   Hahahha men sant. Alltså de svar man ger får ju vara trevliga och genomtänkta annars får en sparken. Såvida de inte förnär sig ?

   Svara

    Jaa, man kan ju inte precis hoppa på såsom vissa bloggaren svarar på kommentarer (Tyra, Dessie) . eller sedan de bloggare som raderar negativa kommentarer, vad gör man som kundbetjänt ? Sparkar man ut kunden xD

    Svara

  På tal om påhittade/felsltavade ord, minns en gång när dessie (det här är några år sedan, under fjortis-tiden) skrev ett inlägg där någon hade ”lekajse” i sitt badrum, eller hur det var. Tog många omläsningar innan jag förstod att det var läckage hon menade. Det där ordet har verkligen fastnat hos mig, tänker ofta på det när jag hör om något läckage någonstans 😉

  Svara

  Så så svårt för dessa mjukisskor där stortån ser ut att vilja komma ut genom skinnet.

  Svara

  Jag gillade det här inlägget av Dessie – tycker det är positivt när hon visar sig lite sårbar, känns genuint.

  Svara

  tror hon menar försörjer? bibliotekskort. gratis.

  Svara

  Kom på en klassiker med ordet förnär. Många får igenkänning här och bättre förståelse för ordet gissar jag. Frasen lyder..”Har inte gjort en fluga förnär”. Vilket man alltså säger när man vill intyga hur snäll man är. Frasen användes också av Hitchcok i filmen Psyko på ett kusligt sätt. Fifan vad jag är bra på att komma ihåg grejer helt plötsligt bara sådär..

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.