15 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag blir så sjukt nyfiken på hur bloggare går till väga när de vill ha något gratis!
  För ett tag sedan frågade House of Philia Petra sina läsare om tips på aktivitet/weekend med barn, hon fick då tips om att åka på en Finlandskryssning.
  Nu är hon ute på böljan blå med Viking Line, bor i lyxsvit och NATURLIGTVIS ”i samarbete med Viking Line”.
  Hur går det till? Mailar de och tigger? Skriver ett mail och informerar om antal läsare mm? Eller sitter det verkligen folk som jobbar på Viking line och läser en bloggares kommentarsfält och kontaktar bloggaren? För i det här fallet så var det ju läsares ide och inte att Petra tiggde i bloggen som vissa andra brukar göra. Tycker att det blir lite extra patetiskt just när det gäller Petra eftersom de verkar vara rika som troll. Men, men, gratis är godare.

  Svara

   Jag har också funderat över detta! Jag kan inte riktigt föreställa mig att alla bloggare ringer och mailar runt och frågar om de kan få gratis grejer…men samtidigt kan ju inte alla företag bara ”råka” läsa bloggen just när de vill ha någon av deras tjänster. Sammanträffandet är ibland lite för bra.
   Och man vill väl som bloggare inte bli känd som en tiggare direkt…

   Svara

    Blondinbella skrev nyligen ett inlägg om hennes samarbeten, och där är det ofta UI som tar initiativ, eller att företag hör av sig till dem, men ibland kan Isabella ge egna förslag och så fixar de samarbeten. Med andra ord tror jag att vissa bloggare helt enkelt mailar och säljer in sig för att få ihop bra samarbeten. Låter ju jävligt sliskigt, men de får nog rätt bra erbjudanden om företaget känner att de behöver publiciteten.

    Svara

    Jag jobbar på ett företag som säljer smink och skönhetsprodukter och vi blir bokstavligen överrösta med ”tiggarmail” från bloggare/yourtubers…

    Svara

    PR byråer tror jag. Om de arbetar med typ Adidas går de in på bloggar som de vet är inriktade på fitness etc. och sen skickar de sakerna.

    Svara

    Kom på nu att en Paradise Hotel-deltagare mailade ett elektronikföretag jag arbetat för, just för att hon ville ha en gratis plattång från GHD…

    Svara

   Ja Egoina skrev ju också för ett tag sedan att hon hört av sig till Linas Matkasse och frågat om samarbete. Så ja, jag tror deras ’seriösa’ samarbeten är tiggarbrev.

   Svara

   Mer etablerade bloggare tillhör nu för tiden ofta ett ”stall” som fixar reklam, sponsring och samarbeten till dem. Ofta behöver dock bloggaren själv vara aktiv för att komplettera det som deras ”agent” ordnar till dem.
   Eftersom alla talar om content marketing numera så är det mer och mer influencers som gäller dvs kända och halvkända personer som är aktiva i sociala medier och där frontar diverse produkter och tjänster.
   Influencer marketing sköts från företag som United Influencers, Cure Media, Splay, United Screens, Beatly m fl.

   Svara

  Åååh! Vad är receptet?!

  Svara

   haha gull! 🙂 köp hem alla frukter och gotta du gillar och lägg upp detta på ett och samma fat så, TADAA!! 😀

   Svara

  Har haft butik som också fanns på nätet. Bloggarna skickar drivor med ”tiggarmail”.
  Vissa skriver inte ens med i sina mail vad dom har att erbjuda eller länk till sin blogg utan verkar tro att dom är kända och alla känner till dem.?

  Svara

   Herregud, då är de verkligen så patetiska som jag misstänkt.?

   Svara

  Fy FAN vad gott det där ser ut!!

  Svara

  Det där är typ mat för fem pers. Hur orkar man ha ett helt stort fat som snacks :O

  Svara

  Jag jobbar för en hotellkedja och vi får tiggarebrev från bloggare med jämna mellanrum. Alla har dom sjukt många följare, alla erbjuder bilder på IG samt inlägg på sin sjukt besökta blogg. Den yngsta som jag sett tigga var en Youtuber på ca 14 år. Vi tackade artigt nej då vi inte tar in ungdomar utan målsmän. Så nog tigger bloggare. Men jag har å andra sidan inte sett någon med ett faktiskt kännt namn tigga

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.