Oh, hey teacher..

hair

Jag har funderat kring det här med att få göra ett andra intryck. 
Jockiboi var en dynghög för ett par år sedan och det är han nog den första med att erkänna. 
Men vad är en normal tid att sona sina synder? 2 år? 5 år? 10 år?

Jag är den som ger – hands down – det sämsta första intrycket av alla. Det har säkert blivit bättre med åren men jag kan fortfarande framstå som både bitching, märklig och otrevlig. Jag kan framstå som en centrumkåt, jävla kossa…
Men när folk träffar mig en andra gång så ändrar dom flesta uppfattningen om mig. Min ursprungliga attityd kommer normalt sätt från en osäkerhet.

Men om jag inte fått en andra chans att göra ett första intryck så skulle jag inte ha min bästa vän idag, förmodligen inte min kille eller några av mina närmaste vänner.

Så hur länge ska Jockiboi behöva sona sitt förflutna för att vara okej? 
På intet sätt rättfärdigar detta det som Jockiboi skrivit dom senaste dagarna men jag är nyfiken. När?

18 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag får ALLTID höra ”jag trodde du var en bitch innan jag lärde känna dig” man bara.. Jaahaa.. Tack :)))))

  Svara

   Hahaha, den får jag alltid också höra ??

   Svara

   Det har vi nog alla fått höra. händer gissningsvis 99% av alla (tjejer).

   Svara

    Tror jag också. Framförallt om man är någon som säger vad man tycker.

    Svara

   Jag med!! Varje gång.. Har resting bitch face också så det kan ju vara det ?

   Svara

  Jag tänker att det förmodligen är så att jag är helt ointresserad av hans ”förändring” iom att han har varit totalt puckad innan. Finns så många människor med vettiga budskap som inte får en chans att höras så har ingen som helst lust att höra på honom när han har betett sig som en idiot innan. Allt det här med att han är en bättre människa osv är ju något han vill få ut för sitt eget ego och självmåendes skull samt för att tjäna pengar.
  Vad har liksom världen att vinna på att folk ser honom som ett helgon kontra många andra som skulle kunna påverka människor till det bättre? Om vi tar kriminellas revansch i samhället tex. Där är jag gärna förlåtande och kan uppskatta att de vill hjälpa andra att hamna rätt. Men jockiboi? Som är pengakåt. Nej tack.

  Svara

  Tycker inte det handlar om att ”sona” nånting, killen är ju helt pantad och kommer så förbli. Även om jag ogillar någon kan jag uppskatta deras intelligens/retorik/whatever men i hans fall finns ingenting av det.

  Att läsa hans ”fans” kommentarer på t ex Theres YT gör mig seriöst orolig för mänskligheten. Tur att ditt kommentarsfält oftast får mig att återfå hoppet ?

  Svara

  Jag brukar förlåta om personen verkligen visar en stor förändring och ber om ursäkt på riktigt, just jocke måste släppa ett antal ovanor till för att just han ska gå att lyssna på och tas seriöst. Sen beror det också på hur illa man var från början och vad det är man gjort. Jocke tex har varit fruktansvärd mot kvinnor tidigare och tar nu avstånd från det säger han, men han skriver ändå tvivelaktiga grejer om våldtäkter (och våldtäkter sker ju oftast mot kvinnor)och eftersom det var just kvinnor han varit skit elak mot tidigare så tar det hårdare än om han hade sagt något annat dåligt om något annat ämne. Sen överlag hatar jag människor som använder sig av härskartekniker… och ja, dom människorna går att dra över en kam.

  Svara

  Känns orelevant med honom eftersom han inte verkar ha ändrats särskilt mycket oavsett, inte om man tar del av den där konversationen på Facebook och tänker på hans påhopp på Zara Larsson. Känns snarare som att han har jobbat jävligt hårt med att framstå som att han ändrats för att han insåg att det är lättare att tjäna pengar när man inte blir sedd som en liverunkande douche.

  Svara

   Sen tycker jag det är skillnad på att vara en snäll person som kanske råkar göra fel intryck vid ett första möte vs vara en taskig, kränkande person som på riktigt gjort folk illa vid flertalet tillfällen. Då krävs det ganska mycket för att bevisa att man ändrats och den förändringen behöver vara genuin och komma innefrån. Hans riktiga åsikter lyser ju tydligt igenom fortfarande.

   Svara

  Tyvärr är det en del av det gamla könsförtycket som lever kvar faktiskt; att kvinnor som inte ler uppfattas som otrevliga, samma om rösten inte är på den rätta gälla nivå. Och om vi dessutom står för vad vi tycker och inte krusar – ja då är det ju underförstått – hon är en bitch.
  Finns många sociologiska studier som bekräftar detta… Men vi moderna kvinnor kan visa gamla normer att en kan vara en underbat individ utan ett konstant leende på läpparna osv!

  Svara

  Jag vet att jag kan uppfattas som lite dryg i sociala sammanhang där det är en stor grupp med människor. Det fick jag även höra av en vän från gymnasiet som upplevt mig som dryg i början, tyckte det var lite lustigt eftersom min ”dryghet” snarare berodde på att jag var skitnervös och livrädd, haha. Det brukar oftast ta lite tid för mig att känna mig bekväm och hitta min plats.
  På tu man hand eller i mindre grupper med människor så brukar jag aldrig ha det problemet, vad jag vet i alla fall haha!

  Orkar inte kommentera så mycket om Jocke mer än att jag tycker det är läskigt hur mycket makt han sitter på med alla dessa unga följare som slaviskt följer och älskar allt han gör. Tycker det är viktigt att alltid vara objektiv även om man diggar någon så kan personen göra misstag och det måste man kunna uppmärksamma utan att bli attackerad för att vara en ”hater”. Är förövrigt så trött på det ordet känns som att det slängs omkring alltför ofta nuförtiden.

  Svara

  Det är en ganska knasigt ställd fråga det här. När ska man få tid att ändra sin bild om Jockiboi när han ständigt påminner oss om sina rent ut sagt vidriga åsikter i realtid? Då blir hans tidigare eskapader inte längre något förflutet. Vi kan därför inte prata om nu och då som två separata delar i hans liv.

  Svara

  Han kan ju börja med att sluta kalla sig Jockiboi. Han är väl 30+? Först då kan jag fundera på att ta honom på allvar.

  Svara

   Amen

   Svara

  Jag kan tycka att han redan fått en 2a chans när han får vara med på tv3play i ett par veckor. Jag är dock nyfiken på om han fått förfrågan från tv3 eller om han själv dratt i trådarna? Jag tycker verkligen inte illa om varken Jocke eller Jonna, tvärt om dem är rätt så söta och ibland kan jag imitera deras dialekt när jag diskar för att roa mig själv ^^

  Svara

  Jag har en arbetskamrat som var rädd för mig efter första intrycket…lite förnärmad är jag fortfarande, jag som är så..snäll?
  Kommer inte ihåg första gången jag träffade henne men enligt henne måste jag ha prickat in det mötet under värsta pms-veckan någonsin.

  Angående Jocke har jag faktiskt ingen åsikt..vart tvungen att googla snubben för jag hade ingen aning om vem han var. Han ger dock inget vidare gott intryck..

  Svara

  Känner att så länge han fortsätter trampa i klaveret så kommer han få dras med sin bakgrund och tvingas stå för den.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.