Var går gränsen?

KnivMicke:

micke

Skämta om skolskjutningar där 12 ungdomar miste livet?
Är det över gränsen?
true
Den här bruttan verkar inte tycka det utan tycker snarare att Micke är ”så jävla äkta.”
Vad då för jävla äkta?
Äkta psykopat?
Äkta massmördarmaterial?
Äkta…vad? VAD!?!?

M och jag har fått vår nyblivna tonåring där hemma att lyssna på en del P3 dokumentär och det borde alla ungdomar göra för att både få historien bakom exempelvis sånt här – trots att den här Jenny är gammal nog för att veta vad som hände på Columbine – men också för att förstå farorna som finns på nätet.

Här är några av de dokumentärer hon lyssnat på och hon har redan bett om fler.

Alexandramannen
En av Sveriges största nätsexhärvor där en man döms för övergrepp på 58 tjejer där många av övergreppen skett bakom flickornas skärmar.

Instagramupploppet
Ett instagram-konto med namnet ”Gbgsorroz” har dykt upp från ingenstans med syftet att hänga ut ”horor”.
De två tjejerna som ligger bakom sidan leker med krafter som leder till stora upplopp, misshandel, kaos, brustna relationer och hundratals krossade hjärtan.

Skolskjutningen på Columbine High School

Domedagen kallades den för, dagen då Columbine High School skulle explodera. Tonåringarna Eric Harris och Dylan Klebold hade planerat allt in i minsta detalj. Ritat kartor, byggt rörbomber och införskaffat vapen. De hade bestämt sig för den 20 april 1999 vilket för 12 elever och en lärare skulle bli deras sista dag i livet.

19 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vilken idiot!!

  Svara

  Har tyckt att Sindys beteende har varit en aning kontroversiellt men detta slår allt. Har de inga vuxna runt omkring sig som faktiskt kan säga ifrån? Fyller själv snart 23 och mina föräldrar hade aldrig accepterat att jag betedde mig så där på nätet

  Svara

   Vad tycker du att deras föräldrar ska göra? Dra in deras internetprivilegier? Dom är vuxna och vad dom gör på internet får stå för dom själva.

   Svara

   men va, vad fan ska föräldrarna göra? gissar att du bor hemma och är vuxen tonåring och därför tror att päronen kan gå in och ba ”nä nu måste du städa toan som straff”..?

   Svara

    Nej men man kan fortfarande säga till på skarpen. Hade jag betett mig sådär hade både mina föräldrar och mina kompisar sagt till mig att skärpa mig. Micke och Sindys kompisar är väl antagligen lika stora idioter så de säger antagligen inte till dom.

    Svara

  Äkta tönt.

  Svara

  Jävla psykon. Både han och Sindy.

  Och NEJ jag är inte avundsjuk. Har ett fantastiskt liv jag är oerhört stolt över. Tycker helt ärligt att de båda bör utredas ordentligt av socialen.

  Svara

   Vrf skulle socialen utreda honom och/eller Sindy? Man blir inte automatiskt en olämplig förälder för att man lägger ut halvnakna eller provokativa bilder på nätet. Mvh f.d soctant

   Svara

    Kanske inte men iaf börjar man snubbla på gränsen till olämplig när man i sms efterlyser droger..

    Svara

  Kan också rekommendera boken A mothers reckoning skriven av mamman till Dylan Klebold, den ena av killarna som sköt i columbine. Mycket gripande och modig.

  Svara

   Finns i intervjuform på youtube också. ”A mothers Reckoning”. Gripande och alldeles förfärligt.

   Svara

  Förstår inte hur man kan använda Columbine i en sådan kontext. Känns ju som att han försöker vara lite ”cool” (i brist på annat bättre förklarande ord) – men HUR kan man tycka det?

  Själv tycker jag det är jävligt fjantigt.

  Svara

  Men åh han är så himla edgy och gangsta, cool kille. Spyr…

  Svara

  Fruktansvärt vidrigt!

  Svara

  Han vet väl inte vad Columbine är. Brukar ju kunna vara så när man är oallmänbildad

  Svara

  Förlåt men nu gör jag en 90-tals association till vampyrlajvare som när de vill vara ”osynliga” stod med händerna typ sådär i kors. Sådär lite coolt som bara vampyrer kan. (olika typer av vampyrer var det också – alltifrån klassiska till lite mer industri…)

  Så jag tänker ”vampyr-lavjare” – så himla äkta på något sätt.

  (sorry om ngn är offended – Columbine var hemskt, men jag tänker istället på vampyrlajv a la 90-tal…)

  Svara

  Kan det vara så att han menar skolskjutningen i Trollhättan förra året.. Den gärningsmannen hade väl en sån där typ av rock.
  Oavsett vad så är det vidrigt!

  Svara

   Så vitt jag vet använde han sig av ett svärd. Svårt att skjuta någon med ett svärd.

   Svara

  Lång svart rock är väl typisk look för hur media porträtterar skolskjutare? Sedan var det faktiskt hans vän som skrev om Columbine.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.