Försöker Paula försköna sanningen?

Paula:

p1
Så skriver Paula i sin blogg och blir anklagade för att försköna sanningen efter Molly helt enkelt inte får gå på förskolan mer än vad hon redan gör på en och samma vecka.
Varierar det inte från kommun till kommun?

Den här ”Sanna” verkar ju rätt säker på sin sak. =)

p2

36 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Och vad är det konstiga med att ha fredagar då barnet inte får vara i förskolan Som lekdagar?

  Måste man ha valt själv för att uppskatta och göra en rolig sak av det?

  Svara

  Fast öppna förskolan och förskola är ju inte samma sak! Öppna förskolan är valfritt och dit går man känner för det! Då är föräldrarna med hela tiden

  Svara

   Paula ska börja gå med Leonore på öppna förskolan. Kommentaren handlar om Molly som går på vanlig förskola.

   Svara

  Hur länge ett barn, vars förälder är hemma med småsyskon, får vara på förskola varierar från kommun till kommun. Där jag bor nu är det 20h, på vår förskola går dessa barn 9-14 och är vanligen hemma fredagar, ett barn har varit hemma måndagar och fredagar. I min gamla hem kommun är det 15h.

  Svara

  Vart förskönar hon? Det framgår ju inte ens i Paulas inlägg att hon själv har valt det. Bitter tolkning av sanna skulle jag säga 🙂

  Svara

  I Sthlm får barnet vara på förskolan 30 h/vecka vid föräldrarledighet. I många fall får man bestämma själv hur dessa timmar ska fördelas.

  Svara

   I min kommun är det 15 timmar och då är det tisdag till torsdag 8.30 till 13.30 som gäller.

   Svara

    Ja precis, det är ju olika. Men Paula bor ju i Sthlm och här är det 30 h och oftast flexibla tider som gäller, så hon hade ju kunnat välja att ha sitt barn på förskola 5 timmar/dag istället för att ha en ledig lekfredag.

    Svara

  Fast folk måste ju vara seriöst dumma i huvudet?
  Hon skriver ”öppna förskolan”, inte vanlig förskola. Givetvis har hon själv valt hur ofta hon vill gå dit med sitt barn.

  Svara

   Öppna förskolan är dit hon kommer gå med Leonor. Molly kommer vara på förskolan. Lite vass ton hörrudu 🙂

   Svara

   Men lääääs ordentligen innan du skriver nått spydigt….

   Svara

   Du måste seriöst vara ”dum i huvudet” som inte kan läsa vad Paula skriver ? Haha. Älskar när folk kallar andra dumma medan de i själva verket inte ens själv hajjar någonting. Lite som Donald Trump.

   Svara

  Inom stockholm stad (där jag jobbar) är det högst 30 timmar i veckan en föräldraledig får ha sitt barn på fsk. Och föräldern får själv välja att ha sitt barn mellan 8-16.00 men får då anpassa så det är 30 timmar. Dvs kan det vara 9-15 varje dag eller 8.30-16 och ledig en dag i veckan.

  Svara

  I min kommun (förort till Stockholm) så är det 30 timmar som gäller…

  Svara

  Var det inte Paula som stod skriven på sin mammas adress? Vet nån varför?

  Svara

   Antagligen för att få ha molly på dagis 30h i veckan och inte 15-20 nånting som gäller i Huddinge där dom faktiskt bor.

   Svara

    Det fungerar inte så. Om man har omsorg i Huddinge kommun är det kommunens regler som gäller, oavsett var du bor. I Huddinge kan de välja på att gå 15 timmar i veckan, eller 25 timmar i veckan med kravet att ha barnet hemma varje klämdag, studiedag, lov etc. Och alltså en gång i veckan – fredagar. Så Paula har helt enkelt valt att ha sitt barn 10 timmar mer i veckan än vad hon ”behöver”. Att försöka få sig själv att framstå som en supermamma som väljer att vara hemma med sitt barn en dag i veckan är patetiskt. Hon hade låtit henne vara där fem dagar i veckan om hon fick.

    Svara

   ååh jag undrar också, är jättenyfiken hehehehe
   Kommer ihåg att Svenskabloggare också fick den frågan och att hon absolut inte kunde berätta varför ……. :O :O 😀

   Svara

    Men Matilda, det m menar är att Paula är skriven på sin mammas adress för att få ha Molly på förskolan i den kommunen då det är 30 timmar som gäller där och bara 15/20 där dom faktiskt bor.

    Svara

    Precis, Paulas mamma bor i Stockholms kommun där det är 30 h. Är det någon som vet vilket dagis molly går på? Läser inte paulas blogg så jag har ingen koll på om hon skrivit det där.

    Svara

    Jag minns det också! Hon hade ju skrivit ett inlägg och sen fått ett mail från Paula (om jag minns rätt?) där hon hade skrivit varför och svenskabloggare kunde absolut inte berätta varför. Såå nyfiken! Haha

    Svara

    Det kan va så lätt som att paula har ett galet ex eller något, skrev mig hos min mormor och morfar innan jag fick skyddad identitet pga mitt ex (läs: stalker)

    Svara

   :((((

   Svara

  Den här ”Sanna” verkar ju rätt bitter.

  Svara

  Att som föräldrar stå skrivna på två adresser fyller väl egentligen bara en funktion, om man inte faktiskt är separerade – mer i bidrag och billigare/fri dagisplats etc? Om Hugo står för fiolerna på pappret (detta är bara spekulation!) så räknas nog Paula som låginkomsttagare/student. Någon som kan komma på en annan anledning, om man utgår från att det som tidigare skrivits om att barnets antal dagistimmar baseras på var barnet går och inte var mamma är skriven?

  Svara

   OM det är så att man skriver sej på en annan adress för att kunna få mer i bidrag/fler gratis-timmar på dagis/behålla plats på vårdcentral etc så är det bidragsfusk. Det sticker nog lite extra i ögonen när folk som har så mycket, både pengar och sponsorer/gratisprylar, väljer att göra på det viset även om dom inte är unika. Hon kan ju stå på sin mammas adress av en helt annan anldening, men jag har svårt att se vad det skulle vara….

   Svara

  Ja, varför är hon skriven på sin mammas adress? Skumt

  Svara

  Förskola (dagis) här är det 15 timmar/vecka som är gratis från 3 år. Mitt ena barn går 8-11 & får ej lunch där. Öppna förskolan är ju inte dagis där man lämnar sitt barn utan bara leker & fikar, typ.

  Svara

  Självfallet utnyttjar Paula systemet till egen fördel. Men god och snäll ska hon absolut verka, då hon annars riskera att förlora sin ”fina” (läs: falska) image. Man får endast ha barnet på dagis 15 timmar i veckan hos henne och Huggsan.

  Löjligt också att man inte står skriven på samma adress som resten av sin familj. Kan inte någon kommentera hennes blogg och fråga? 🙂 Eller ja; sannolikheten att kommentaren studsar igenom hennes filtrerade kommentarsfält är nog väldigt låg.

  Svara

   Japp, jag försökte, 2 ggr men båda kommentarerna försvann illa kvickt! Då gömmer man ju något…

   Svara

  Kan ju säga såhär, sanna har inga barn!
  //Mvh sitter-i-soffan-och-dricker-kaffe-medans-lillebror-vilar- förmiddag -och -storasyster-är -på-förskolan

  Svara

  Jag kommenterade och frågade Paula varför hon är skriven på sin mammas adress.. Kommentaren försvann illa kvickt. Vad gömmer hon?

  Svara

   Min kompis har också skrivit och frågat det nu! Ska se om den kommentaren ligger kvar…

   Svara

    Skrev 2 ggr, både kommentarerna borta… Sjukt

    Svara

  Skumt att det skiljer sig så mycket mellan olika kommuner…
  Är det inte vanligast med 15 h?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.