På tal om hälsa..

Måste dela det här med er..

Jag är på Ringen i Skanstull och köper en Pepsi Max på Espresso House som ligger mot Götgatan till.
En kvinna med sin dotter erbjuder mig sin plats eftersom jag uppenbarligen är gravid. Vilket jag inte är.

Hur skulle ni ha hanterat den situationen?

41 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Just smile! Jag åkte förstaklass genom hela Asien pg av att de trodde jag var gravid och de uppgraderade mig. Gravid? Nej absolut inte bara fet och plufsig överlag

  Svara

   Ååh sjysst svar 😀

   Svara

  Ärligt talat, som människa får man ju tänka till lite. Jag har ingen aning om hur jag skulle hanterat den situationen, men om man tror att någon är gravid och vill erbjuda dem sin plats bör man göra följande:

  1. Erbjuda dem platsen utan att behöva uppge anledning.
  2. Tackar de ja: ge dem platsen. Tackar de nej kanske de inte vill ha den eller inte är gravida till att börja med.

  Det är så lätt att undvika såna situationer genom att bara tänka till lite. (hoppas alla hängde med i mitt resonemang)

  Svara

  Jag hade nog bara tackat nej och sagt att jag inte var gravid. Allt i en neutral ton.

  Svara

   Om jag nu inte ville sitta förstås 🙂 annars hade jag sagt typ ”jag är inte gravid men tack för platsen” och satt mig ner.

   Svara

  Lite stryk?! ??

  Svara

   Haha bästa svaret ?

   Svara

  Jag hade varit sjukt glad? Jag är höggravid nu och har barn i barnvagn, tror du jag får ngn hjälp när jag gör ngt? Nope! Jag erbjöd en äldre dam sittplats på en buss tom! Sjukt att det är så egentligen?

  Svara

  Tackat och satt mig ner

  Svara

  Realitiskt?
  Jag hade nog sagt som det var – dvs att jag inte var/är gravid utan bara lite rund. I en skämtande ton. Sedan hade tillbringat resten av färden med att skämmas över att jag skojade bort allt.

  Själv har jag blivit frågad om jag vore gravid 2 gånger. En gång hos läkaren (som dessutom tog friheten att klappa mig på magen) och en gång när jag beställde sushi. Tyvärr reagerade jag precis så som jag beskrev :/

  Svara

  Det beror nog på hur kvinnan formulerade sig, men förmodligen hade jag svarat ”nej tack, det är lugnt” bara för att jag är så artigt uppfostrad, på gott och ont.

  Svara

  har hänt och jag blir seriöst ledsen. brukar bara skämta bort det och gå hem och gråta, men dagdrömmer alltid om att be dem fara åt helvete.

  Svara

   Kram!

   Svara

    PS Om jag hade varit med dig så hade jag bett dem fara och flyga åt dig. 👿

    Svara

   Stor kram på dig!

   För några år sen så gick jag på en medicin som gjorde så att jag gick upp över 25 kg på mindre än ett år (!) och ovanpå det fick jag en massa vätskeansamlingar. Jag var helt förstörd och skämdes något fruktansvärt över min kropp. Jag kände inte ens igen mig själv i spegeln.
   Så en dag så stod jag vid ett övergångsställe (vid Ringen i Skanstull för övrigt, är det där det händer?) och en kvinna tog tag i min mage och nästan skrek ”HAR DU EN BEBIS DÄR INNE?”
   Alla som stod bredvid hörde och där stod jag med en cigg i handen. Jag skämdes något fruktansvärt, inte bara för vad hon sa utan för att alla runtomkring förmodligen antog att jag var gravid och rökte. Dom stirrade på mig som att jag var världens vidrigaste människa.
   Jag sa inget, bara sprang därifrån.
   Tänker fortfarande på det, ofta, och får sån ångest. Efter att jag slutat på medicinen gick jag ner över 30 kg men i princip varje dag, sex år senare, ställer jag mig framför spegeln för att kontrollera om jag ser gravid ut eller inte.

   Folk är fan inte kloka. Spyr på dom.

   Svara

    Amen, herregud. Vissa människor verkar ju inte ha fått nån som helst uppfostran. Bara det att TA TAG i nån annans mage, oh my lord. Jag hade fan börjat stortjuta bara av det. Lägg då till kommentaren om ens kropp och hej, snacka om att få dagen förstörd. Kram på dig!

    Svara

    Usch, fan vad ledsen jag blev av att läsa det där. Vilka idioter det finns..

    Svara

    Jag har haft problem med min hy sedan jag var 11. När jag var typ 23 vågade jag, efter jättemycket självpepp, gå ut osminkad. Då kommer det fram en tant och säger ”så synd på ditt ansikte, man ser ju att du är söt egentligen” och sen gav hon mig ett visitkort till en hudläkare. Jag grät i två veckor och det tog mig flera år att göra om min försök. Herregud vad knäckt jag var

    Svara

     Stor kram till dig! ❤️

     Svara

     CamCam, snälla ta bort den där kommentaren, den där mejlen ska inte stå där.

     Svara

     Jag vet hur det känns, hade hemsk acne som nu efter 1,5 år och en del starka mediciner senare börjat försvinna… Men jag måste fråga, har du skrivit det där någonstans innan? Typ 97% säker på att jag läst typ exakt din historia innan.

     Svara

      Ja! Det diskuterades acne i någon annan blogg för länge sedan. Kan det ha varit på Sb under ett inlägg om Blondinbella, kanske? Minns då att någon svarade att jag fick skylla mig själv som vistades utomhus med mitt äckliga ansikte, haha. Människor alltså…

      Nu låter det som att jag skriver det överallt för att få pity points 😛 jag är 27 nu och har således kommit över det hela, men jag tycker fortfarande det är ett bra exempel att ta upp för att folk ska tänka lite över vad dom säger. Jag tror inte alls att damen menade något illa, men fan vad fel det blev.

      Svara

     I feel ya, jag har intalat mig att mina ojämna tänder med glugg är charmiga, ändå sa en stammis på jobbet en dag att ”oj du måste gå någonstans och fixa tänderna.. Du är så söt annars..”

     Svara

      Möjligt svar till stammisen: ”Oj, du måste gå nånstans och skaffa dig en hjärna. Du är så dum i huvudet annars…”

      Svara

  Självklart säga tack. Kan ju knappast bli arg för att de är väluppfostrade.

  Svara

   Väluppfostrat att anta att någon är gravid? Vill de uppfattas som trevliga kan de väl bara erbjuda platsen utan gissningar om ens kroppsliga status…

   Svara

    Ja jag tycker definitivt att det är väluppfostrat. Det är en svår balansgång. Samma sak när man ska erbjuda äldre sin plats. Det är svårt att avgöra vilken ålder en person uppskattar att sitta eller inte. Vissa äldre tar illa upp för att de inte anser sig vara så gamla, men i det stora hela så blir de flesta glada.

    Svara

     Men om en bara reser sig då? Utan att vända sig till någon särskild. Den som vill ha platsen lär ju sätta sig där.

     Svara

  Sagt som det var! Att det är på grund av mediciner (visst var det så?!). Så hon hade blivit obekväm o skämts.
  Hon var bara artig så elak hade jag inte varit, men absolut gjort det obekvämt… Heheh

  Svara

  Camcam, du skrev ju nyligen att det var konstigt att Laila Bagge reagerade argt på att hon var på framsidan på se o hör med frågan om hon var gravid. Du tyckte att det var inte konstigt av en skvallertidning.

  Jag tycker det var riktigt fult gjort att ta en bild nedifrån i osmickrande, och ha det hela på omslaget. Dessutom hade de helt fabulerat ihop en ”källa”.

  Nu när du själv hamnat i liknande sits, inte inför halva Sverige visserligen, är det fortfarande normalt då?!

  Svara

  Off topic: men hur kan man bli vipbloggare på en barnmässa fastän man har en väldigt inaktiv blogg och knappt är aktiv på instagram?!?! (Host och harkel Ankpung)

  Svara

  En kollega frågade mig om jag hade gått upp i vikt, sen klämde han mig på magen och sa att den var mjuk. Grejen är att jag ALLTID haft mage, till och med när jag vägde typ 20kg mindre än vad jag borde sett till min längd,.. Jag sa FUCK OFF, men sen grät jag och ville egentligen inte äta mer under dagen. Jag trodde inte att jag brydde mig längre, men tji fick jag!

  Svara

  Alltså jag blir så ledsen när jag läser alla era historier, och arg.

  Kan vi nu snälla då också tänka på att detta gäller alla saker som har med vikt att göra? Att även om ni i all välmening, vad ni tror, säger något till en smal, eller om det är vad ni tror som en beundran (typ lämna plats till en tjock för att hon ser ut att vara gravid) så ÄR det sårande för någon som kanske alltid blivit pikade för att vara för smal, inga former ha, okvinnlig, sjukligt smal eller vad hon nu fått höra. INGEN blir glad för sådana kommentaren. Jag tror knappt att någon som kämpat för att gå ned i vikt blir glad för det, för vad hon innan då? Ful?

  Smal som tjock, de allra allra flesta vill inte bli recenserade och många fler än vad ni någonsin vet går och gråter i sin ensamhet pga folks kommentarer ang deras vikt.

  Svara

   Smal som tjock eller med dålig hy eller what not, skulle det ju stå….

   Svara

  Svarat som jag brukade. ”Jag är bara fet” . Minen man får är priceless

  Svara

  Alltså att folk inte faaan lär sig att en ej antar att random folk är gravida?! Har folk ingen uppfostran helt ärligt. Om som här ovan när folk har fått sin hy kommenterad av främlingar.
  Själv fick jag höra av en stammis i butiken att jag måste fixa mina tänder eftersom jag är så söt annars, att dom förstör mitt ansikte. Var även en kund en gång som köpte nån dietdryck och nickade mot mig, klappade sig på magen och sa att det ser ut som jag också behöver testa drycken. Skrattade lite medhållande bara, sen gick jag och grät. Vem säger sånthär?! Många tydligen..

  Svara

  Tacka och ta platsen om du känner för att sitta 🙂 De får tänka vad de vill. Man behöver inte vara gravid för att få sätta sig och jag har också blivit erbjuden plats någon gång. Tänk om folk vill bara vara snälla och lära sina barn erbjuda sin plats åt andra?

  Camilla, kan du göra ett inlägg kring BBs miljötänk. Hon skriver i kommentarsfältet att LCC valt bort att ha prover då det inte är hållbart för miljön. Skulle tro att det snarare inte är lönsamt för företaget. Och hon om någon är ju ingen miljövän och hennes livsstil och vanor talar om det.

  Svara

  Hade nog bara skrattat och antingen kännt att jag kanske behöver gå ner lite eller ba ”ahh min mage e svulen” skit i de :p

  Svara

  Jag vet inte vad jag gjort då jag är smal och de flesta anser det fint men jag hoppas att jag hade utnyttjat situationen lika mycket som när nån tant (det är faktiskt bara tanter än så länge) frågar om jag behöver mat då jag tydligt är undernärd haha. Men som sagt så finns ju mer fat-shameing och då blir det såklart värre, så jag hoppas som sagt jag skulle utnyttjat det men är osäker då jag inte riktigt vet hur det känns.

  Svara

  Sagt tack och satt mig. Det var ju antagligen genuint snällt av kvinnan så varför bråka? Jag erbjuder alltid sittplats åt äldre personer, inte kan jag veta till hundra procent om de alla är över 70 eller bara väldigt slitna/sjuka/ser gamla ut. De flesta blir glada i alla fall. En gång svarade en gubbe argt att han minsann inte var så gammal! Då skämdes jag och blev ledsen och tänkte att han kunde väl bara sagt typ nej tack…

  Svara

  Jag hade sagt:
  Tack, men det är bättre att gamla får sitta, så sitt kvar du.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.