Bästa listan!!

Hugo: & Paula:

Hugo skriver en lista på hur livet var innan barn och hur det ser nu så här med två små korvar som rasslar omkring där hemma.
Det här är helt klart min favoritpunkt av allt han lista:

Före: Grät om någon i ens omgivning gick bort
Efter: Gråter till Sofias Änglar

Alltså, jag har inte ens egna barn men har gråtit när folk vinner på Bingolotto eller återförenas i nått hurtigt adoptionsprogram med Tilde De Paula Eby i spetsen.
Sån har jag alltid varit. Världens blödigaste människa – i alla lägen.
Jag gråter med dig. För dig. Åt dig. Glad som ledsen, rörd som förbannad. Gråt, gråt, gråt!
”Here comes the water works”..

Man tappar rätt mycket av sin pondus när man bölar istället för skäller när man är riktigt arg men än så länge har jag inte kommit på något sätt att stoppa tårarna.
Jag kanske ska sträva efter att bli som Chandler – Dead inside!?

large

Alltså!!! Nu gick jag in och läste Paulas tillägg till Hugos lista.

H:
Före: Andras bajs var ganska äckligt
Efter: Det är fortfarande äckligt, men lite bebisbajs på fingrarna är inte hela världen

P: Vadå bajs? Det har jag veckovis på fingrarna eller händerna. En gång sket Leonore mig i munnen när hon var nyfödd. Då höll jag på att svimma.

Hur fan lyckas en bebis skita sin mamma i munnen?
Kräkas – ja, men skita?
Det är väl större risk att det blir tvärt om? I alla fall preciiiiiis när bebisen ska ut? Jag har förstått det som att man skiter på sig under förlossningen?
Stämmer detta eller är det någon som hittat på det för att jag ska förbi barnlösfri?

32 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Haha det kan komma lite, men kroppen tömmer sig själv innan :)) Sen kan man få laxerande i början av förlossningen om man vill.

  Man märker inte av det själv o de torkar bort |direkt. Sen finns det skräckhistorier. Oavsett KÄNNS det som att skits ut en vattenmelon att föda barn. Inte så att man känner vilket hål ungen kommer ut ur ?

  Svara

   Tömmer innan? Kommer lite?! HAH! Min kropp tömde sig varken på urin eller avföring innan. Dom fick sätta kateter precis innan krystvärkarna startade, så att jag inte skulle ha en full blåsa som låg i vägen när lillan skulle ut, och jag sket ner mig tre gånger under den 1.5h jag krystade ?? Det är nog ganska individuellt kan jag tänka mig ?

   Svara

  Nyfödda har kreativt bajs….Du tänker på stadiga, solida korvar som vuxna producerar. Men nyfödda som bara dricker mammas mjölk producerar helt annan konsistens, mycket mer rinnig. Dessutom är många nyfödda väldigt gasiga och kan fjärta så rejält att du tror det är en vuxen man som lagt en brakare. Så står du vid fel ände när en sådan liten knodd trycker iväg en laddning rinnigt bajs kan det hamna lite här och var. Har torkar bajs från både väggar och tak….

  Svara

  Jag var faktiskt mer rädd för att bajsa på mig än att trycka ut ungen haha….. jag hade vattenförlossning också så hade jag bajsat så hade de lixom ba guppat runt där…

  Svara

   Holy f*ck! Det har jag inte ens tänkt på. Jag vill gärna föda i vatten men, alltså… ?

   Svara

    Föda i vatten var det bästa beslutet jag tagit så hade hellre bajsat än haft en ”vanlig” förlossning ?

    Svara

     Varför föder man i vatten? Gör det mindre ont, mindre sprickrisker…?

     Svara

      Nu är inte mina svar kanske korrekta men vad jag fick höra om vattenfödelse innan jag födde var att barnet blir lugnare för att chocken av att födas blir mindre då bebisen kommer ut i vatten från vatten istället för rätt ut i luften. Sen älskar jag att bada och hade en varm stråle med vatten på ländryggen, använde 0 hjälpmedel (bedövningar osv) tack vare strålen. Sen blir man ju mjuk i underlivet av att sitta i vatten (iaf jag) så jag sprack ytterst lite och förlorade väldigt lite blod (säkert individuellt dock)

      Vad jag har hört får man inte föda i vatten i Sverige pga för lite forskning? Kanske ändrat nu men där jag bor får man göra vad man vill, tom vattenförlossning hemma.

      Svara

  Det där med bajs i munnen kan hända på ett mystiskt sätt.. Minns när min systerson var liten, och jag låg ner och ”lekte” flygplan. Ni vet när man håller barnet i luften och brummar lite? Både han och jag skrattade och tjoade tills han släpper världens bajs över mig! Eller ja, han skrattade fortfarande och jag ångrade att jag inte hade satt på honom en blöja..

  Svara

  Hahaha kom att tänka på när vi var på Bvc och skulle väga barnet. Sköterskan satt 1m bort vid sitt skrivbord och helt plötsligt sprutar det ut löst bajs, rakt över henne där hon satt, stackarn.

  Svara

   Känner mig ond som skrattar 😀

   Svara

  Födde mitt andra barn för 8 veckor sedan, och jag lovar dig att det var så skönt att bajsa. Han kom så fort att jag inte hann att få smärtstillande, men det ända jag skrek inne i rummet var ”åh det är så skönt att bajsa”. Sen upprepade jag det tills han var ute… Kan fortfarande minnas hur befriande det var haha!

  Svara

   Hahaha, vad olika det kan vara! Fick min första för 3.5 månad sedan, och jag låg och bad om ursäkt mellan krystvärkarna för att jag bajsade. Det, och för att jag vrålade så. (Jäkla häftiga avgrundsvrål när man kryssar, för övrigt. Föda barn är fan det coolaste jag gjort!) Bm och sköterskan fick försäkra mig flera gånger om att det inte är något jag behöver be om ursäkt för, men jag hade panik. Hatar att vara till besvär för folk ?

   Svara

  Både jag och sambo har fått *äran* att uppleva rinnigt raketbajs. Dock löste vi bajsproblemet genom att erbjuda barnet potta från två veckors ålder. Efter någon månad var blöjorna helt bajsfria. Tydligen gillar inte små människor att 1. Ligga ner och bajsa(relate) och 2. bajsa ner sig(relate 2)??

  Svara

   Mina kunskaper om barn är verkligen 0, så jag förstår inte om din kommentar är allvarligt menad? Aldrig hört något liknande men om det är möjligt så vore det fantastiskt! Definitivt något jag skulle föreslå för min sambo den dagen det är dags för oss att skaffa smått. Helst skulle bebisen vara rumsren med spyor också, men man kan ju inte få allt. 🙂

   Svara

    Jodå. Man kan potträna nyfödda 🙂 jag fattar inte hur det går till, men vet att många gör det med gott resultat.

    Svara

    Har en ettåring som vi inte bytt bajsblöja på sen maj, hon gör allt sånt i pottan. Asgött!!

    Jag födde med kejsarsnitt så slapp skita ner mig :p och klämma ut ungen. Kommer föda ev syskon med snitt också, helt underbart!

    Vi har inte haft några bajsolyckor alls däremot kräktes hon i mitt ansikte när hon var 2-3 veckor haha.

    Svara

     Fascinerande att bebisar kan lära sig detta! Googlade lite men om någon här vill berätta hur metoden fungerar så vore det toppen. 🙂

     P.S. Erfarenheter av kejsarsnitt mottages också tacksamt. /Förlossningsrädd tjej

     Svara

      Min erfarenhet av kejsarsnitt är enbart positiv. Blev akutsnitt för mig förra gången och denna gången (om några veckor) blir det planerat snitt. Åt bara alvedon efteråt och var uppe och gick 12 timmar efteråt (då bedömde läkaren att jag kunde). Läkte utan problem och ärret syns knappt idag.
      Så om det är ditt alternativ så var inte rädd.

      Svara

      Jag har gjort både och dvs både ett snitt (då bebis låg i säte) och en vaginal födsel. Skulle jag föda en tredje gång hade jag valt vaginalt. Visst, det var ju super med snitt och kändes ingenting, kunde vara uppe och gå dagen efter och ärret har läkt fint. Men! Kroppen har återhämtat sig väldigt mycket bättre efter den vaginala förlossningen. Amningen kom igång mycket lättare och kändes som att det var lättare att knyta an till bebis just för att hormonerna går igång på ett annat sätt. Vaginal fl är ju ett naturligt avslut på en graviditet vilket ett snitt inte är och därför kan det ta tid med hormonerna vid ett snitt. Livmodern drar dessutom ihop sig snabbare vid vag. Jag tyckte inte själva delen när bebis skulle ut var jobbigast, jobbigast är värkarna som öppnar upp allt. Hur ont det gjorde kommer jag inte ihåg, hjärnans sätt att skydda en antar jag ☺️

      Svara

      Nu har vi verkligen inte följt metoden till 100% men den går ut på att du helt enkelt låter bebisen vara utan blöja från start och är uppmärksam på de tecken bebisen visar innan den kissar eller bajsar. Dessa tecken brukar bebisen sluta med efter någon vecka om ingen märker dem och lyssnar till dem. Vi var lite bekväma och använde blöjor, men pottade några gånger i timman(potta på bordet och så hålla bebisen medan den sitter) och till slut ville hon helt enkelt inte bajsa i blöjan utan höll sig tills vi satte henne på pottan.

      Vad gäller kejsarsnitt gjorde jag även ett sådant, planerat, och det var fantastiskt för vår del. Var vaken och med hela tiden.

      Svara

      Jag var också rädd inför fl. Inte från början, men ju närmare det kom, desto mer nervös blev jag. Men det var verkligen hur coolt som helst! Klart det gör ont, det är ingen dans att föda barn; men så jäkla häftigt! När man kryssar känns det verkligen som att man ”kommer i kontakt med sina rötter”. Jag kan inte beskriva det bättre än så, men det är som någon urkraft som bara stiger upp i en, och även om jag aldrig känt sig så svag och ynklig, har jag samtidigt aldrig känt sig så jävla stark någonsin. Man bara känner att ”detta har kvinnor gjort i alla tider!” Det är omöjligt att förklara, men jag kan säga så här, en graviditet till är jag inte särskilt sugen på, inte heller den första bebistiden, men en fl till skulle jag utan problem kunna tänka mg att gå igenom.

      Svara

  Asså skita på sig behöver man ju inte göra. Även om kroppen förbereder sig dagarna innan förlossning, så finns det ju situationer där man kan bli igångsatt (som jag) och även om kroppen då är redo downstairs, så har den ju inte ”tömt” sig själv. Jag var dock inte bajsnödig för fem öre, även om man har bajskänslan när bebis ska ut. Så glad över att jag inte tog laxerande, för mig kom bara resterna på innerväggarna ut dvs pyttelite, men kan bara föreställa mig hur det hade varit om man spraylackerade barnmorskan haha!

  Svara

   Kan tillägga det också att personalen är supersnabb och diskret med att torka bort, dom möter ju det varje dag liksom.

   Svara

  Tog lavemang på förlossningen på egen begäran. Barnmorskan körde upp en slang i rumpan som hon sprutade in vatten i. En jäkla massa vatten. Fick sedan sitta på toaletten ensam. Efter en stund kom allt ut. Kunde sedan föda utan att skita på mig. Hade aldrig velat föda utan lavemang. Jag var dessutom nästan helt öppen när jag kom in, men lavemanget var viktigt ?. Hade känts sjukt nasty annars.

  Svara

  Är precis likadan som du, blir rörd och gråter av allt haha! Och även när jag blir arg på någon så gråtskriker jag haha

  Svara

  Det kan väl komma lite skit men nog inte alltid. I alla fall inte för mig. Om man tog papper och torkade röven så kom det lite lite på papperet men liksom inga korvar eller så ?

  Och det där med att gråta för allt, även när man är glad, arg osv (jag är likadan) så har jag läst att det är för att de känslorna ligger nära varandra i hjärnan (eller nåt sånt, kommer inte ihåg exakt) och hjärman vet då inte (på vissa personer) vilken sinnesstämning en har och producerar tårar. Alltså typ, man är arg, en viss del av hjärnan aktiveras, men ”argdelen” ligger så nära ledsen och tårdelen och så aktiveras tårdelen automatiskt. Ja eller nåt sånt. Haha

  Svara

  Grinar nästan till allt jag ser, värsta var när jag var 10 och vi hade övernattning med ”miniorerna” i kyrkans församlingshem och vår ledare har valt filmen Ice Age… Där sitter en med en klump i halsen och brännande ögonlock men vågde inte grina då haha 🙁 Men så är jag ju uppvuxen med en pappa som gråter stora tårar och snyftar åt tex ”Extreme Home Makeover” och ”Talang”… Obs, jag grinar tillochmed till Masterchef Junior. Får liksom gåshud för dom är så små och duktiga <3

  Svara

   Åh alltså SÅ jag. Min sambo somnade när vi kollade på ”den goda dinosaurien”, så vaknar han till i slutet av filmen och frågar mig oroligt om det har hänt något eftersom jag sitter och storbölar. Kvittar liksom om det är något sorgligt eller bara fint, can’t control myself.

   Svara

  Bebisar kan ju sprutbajsa, och med naken bebis och ansiktet på fel plats så är det väl inte helt orimligt att få bajs i munnen. Fast jag har väldigt svårt att se hur det går till. Dessutom brukar bebisar visa rätt tydligt med ansiktsuttryck när det är bajs på gång = man har tid att akta sig 😛

  När jag födde mitt första barn bajsade jag ner mig. Eller det låter så ”brutalt”, men det kom bajs. Vilket barnmorskan i rummet såklart var tvungen att påpeka ”OJ, nu kom det visst lite bajs här”. Alltså, va fan?!!

  Till och med där och då, mitt i krystvärkarna som pågått i typ 2 timmar ville jag bara krypa ner i ett djupt hål och gömma mig. Det är skitnaturligt (höhö), men det var så jävla förnedrande att hon var tvungen att säga detta. Stör mig på det än idag och min dotter blir 12 år i slutet på månaden 😛

  Vet inte om samma hände när sonen föddes, det var åtminstone inget som någon nämnde.

  Svara

  ? Jag skrattar högt åt bajshistorierna ovan.

  Cams, du börjar låta som många andra bloggare: ”…allt han lista:” ☺️

  Svara

  Min dotter är 1år & 5mån, jag har ännu lyckats hålla mig ifrån att få kiss & bajs på mig. Men däremot kaskadspydde hon i flera månader efter hon fötts, så spyor har jag fått bada i (pöl i bhn o allt! Haha)
  Och jag tror jag bajsa mer än vad jag lyckades få ut henne under förlossningen, haha.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.