Är det Mille som är till salu?

Tyra:

Det verkar inte bättre. Vadan detta? Slut på kontanter?

Tack för tips, Amanda! 

45 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men lägg av! Så fort hon får dåliga resultat med en häst så säljer hon den! Vad hände med att kämpa? Hoppas hon inte köper någon mer häst nu.

  Svara

   Fast hon har väl bara gjort typ tre starter?
   Jag tror det sitter psykiskt med olyckan för henne på Mille. Det är en helt annan sak när man kan hoppa upp någorlunda fort igen än när man måste läka flera månader. Jag har skadat mig rejält men blivit upplyft med gips om diverse kroppsdelar bara ett par dagar efter av egen vilja, det är så lätt att bli rädd för att skada sig igen och det hjälper att sitta upp och känna det är okej men har man inte möjligheten blir det otroligt tufft psykiskt.

   Svara

    Alla hennes andra hästar då?? Har hon skadat sig allvarligt på dom med så de måste säljas? Nä…
    Har själv skadat mig allvarligt samma skada dessutom och jag har inte sålt mina hästar för det, nä tro mig hon skaffar snart en ny som hon har tills det börjar gå dåligt….
    Tyra är och förblir ett mysterium

    Svara

     Fast nu handlade det om Mille och inte de andra hästarna.
     De andra har hon ju inte klarat av och borde inte ens köpt från första början.

     Svara

   Så fort hon inser att det är fel på dom så säljer hon… vad jag mins:

   Youtube – Knasig, nya ägarna fick stora problem enligt deras blogg.
   Laissa – enligt Nellie problem, reste sig
   Corvara- Knasig, är något som inte är helt friskt med den hästen.
   Bambo – Var nåt strul med hon inte berättade utan sålde utomlands.
   Champagne – Nya ägaren har stora problem enligt insta. Troligen pressat hästen för hårt för tidigt.
   Lambourghini- Var nåt knas i skallen?!
   Sanno- gick inte genom besiktning.

   Undra om Tyra har insett att hon säger som hästhandlare ännu? Oförmögen att hitta bra hästar tyvärr.

   Svara

    Jag är INGEt fan av Ohyran men,
    Youtube=Unghäst, kanske var nya ägarna inte så vana. TYvärr är det ju så att om en häst märker ngt funkar så blir det befäst och kan man resa sig och bli av med sin ryttare när det är jobbigt så är det en utväg för hästen att slippa ryttaren.
    Samma med Laissa, jag anser inte att en 15åring skulle rida och utbilda den hästen utan en professionell borde utbildat den till Nellie så hon sedan kunde ta över en utbildad häst.
    Corvara, tror inte det är Ohyrans fel, den hade nog fel i psyket redan i Tyskland. Verkar ju gå bra för Cornelia med Corvara dock.
    Bambo, jag vet att hon försökte få honom såld här i Sverige men ingen riktig proffsryttare ville betala den summan för honom för han gjorde inte ett skit här. Han var nog ”bara” för svår för henne och det är ju jobbigt att erkänna. hehe.
    Champange, om nya ägaren pressat honom för hårt kan väl inte det skyllas på Ohyran?
    Laban, är jag fortfarande nyfiken på vad som hände där! Westergren tog väl tillbaka honom?!
    Sanno, vad var nu ”felet” på honom? Det var väl en schysst och trevlig häst?

    Svara

     Lambo var det ju något fel med. Det upptäcktes väl något fel i samband med veterinär och köpet gick tillbaka om jag inte minns helt fel. Vad som sen var fel vet jag inte för det skrev hon nog aldrig ut men kanske går att hitta något om man söker.

     Svara

      Letade snabbt. Lambo=Laban. Laban byttes möt Joe och det enda Tyra skrev var att något inte kändes rätt. http://ridingbytyra.se/?s=Laban. Så hon och Pontus bytte tillbaka Laban mot Joe och Tyra sålde sedan Joe. Hade varit kul att veta vad som hände med Laban, han var så fin.

      Svara

     Fast läste precis att Pontus blogg/hemsida att han sålt Laban till canada. Mest för att jag kollade upp Suzanne där mille tydligen står. Tydligen Suzanne från Nyhetsmorgon och hon är tillsammans med Pontus Westergren. Hade ingen aning om att hon sysslade med hästar eller var gift med Pontus. Är väl iofs inte superinsatt i hästvärlden längre

     Svara

    Tror Tyra har haft ”lite för mkt” pengar för sitt eget bästa när det kommer till hästarna. De flesta som köper en fin häst, jobbar sig igenom problemen som uppstår medan Tyra mest har köpt en ny häst hon tror ska passa bättre istället för att bita ihop och utvecklas. Sen har hon väl i regel inte ens provridit vilket är anmärkningsvärt iom att hon alltid är ute efter en väldigt specifik hästtyp att rida.

    Svara

    Kan berätta om fuxen, Catching Fire. Tjejen som har honom nu har haft stoora problem med honom. Han reser sig, kastar av henne när han kan, kunde inte köras i transport ett tag, är väldig hingstig av sig osv. Så skulle räkna han som en problem häst också faktiskt…

    Svara

  Kan det bero på hennes skada o långa rehabtid?

  Svara

  Tror inte att han säljs för att det gick dåligt, Tyra hann inte ens med att prestera dåligt med Mille. Jag tror, att Tyra har blivit försiktig (rädd?) efter sin avfallning och kan tänka mig att Mille är lite ”för fin” för henne just nu. Varför ha en häst som går 150 om du själv bara vågar hoppa 110? Faktum är ju att han är värd mycket pengar och det värdet försvinner om han inte fortsatt presterar på den nivån.

  Svara

   Så vadå hon har aldrig tävlat 150 så den hästen har ju alltid varit på en annan nivå. Sedan så ser jag iaf ett mönster eftersom hon sålt alla sina hästar så fort hon fått ett dåligt resultat, vet inte vad det beror på men tycker det är väldigt märkligt.

   Svara

  Varaktigt hem…mer än vad Tyra någonsin erbjudit sina hästar…

  Svara

  Vad ska hon rida på i Falsterbo då? Hon skulle ju vara med i nån webb-tv-grej med Suzanne.

  Svara

  Tror det handlar om pengar. Hon kan inte dra in mycket just nu och kommer säkert inte kunna det för en tid framöver. Undrar helt klart vad hon tänker göra. Tror ni hon kommer sluta med hästar och ta en annan riktning när hon kommer tillbaka eller byter hon bara häst och fortsätter köra hårt?

  Svara

   Tror också det handlar om pengar. Har svårt att tro att hon tjänar speciellt mycket på starrider och hon har inte fått in några pengar på bloggen på ett bra tag. Ev har hon köpt mille på företaget också, som hon verkar gjort med andra hästar.

   Svara

  Hoppas hästen får det bra nu då 🙁

  Svara

  Hon har ingen förlovningsring på sig längre?

  Svara

   Kan bero på att hon inte är förlovad längre 🙂

   Svara

   Var har du sett det? Tycker inte det går att se på någon av de bilder hon lagt upp på IG.

   Svara

    På två utav de senare bilderna som visar tyra i klänning så syns båda händerna, om du zoomar in så finns det ingen ring på nån utav dem.

    Svara

     Nu såg även jag 🙂 när jag kollade förut trodde jag att tatueringen var ringen.

     Svara

    Även på bilden där hon har en röd tröja med hög hals syns händerna tydligt.

    Svara

  Vem mer tryckte på ”visa alla 2 kommentarer” på bilden? 😉

  Svara

   Haha jag?

   Svara

  Jag hoppas att hon nöjer sig med att vara medryttare nu i ett år eller två för att landa lite, men det kanske är svårt om hon vill få ihop material till en hästinriktad blogg som inte bara ska handla om ridbyxor.

  Om och när hon köper en ny häst så hoppas jag att hon köper en ny läromästare. Hon skadade sig visserligen på en läromästare, men när man personligen fått erfara hur skört livet är så inser man förhoppningsvis att risken att en ny olycka händer är mycket större på gröna hästar som är lite för svåra för en själv.

  Svara

  CamCam, jag skrev en kommentar här igår (inatt) men den finns inte 😮 skrev jag något olämpligt eller blev det en bugg?

  Svara

   Märkligt! Jag har inga som väntar på moderering så det måste vara en bugg. Skicka om! ?

   Svara

   Jo, jäklar. Den hade hamnat i skräpkorgen men nu är den publicerad. Mkt märkligt

   Svara

    Haha, i skräpkorgen, där jag hör hemma ??

    Svara

  Nu kanske man kan passa på att fråga det som jag alltid har undrat när det kommer till hästar och hästmänniskor.
  När man köper en häst, är det som ens husdjur, fast inte inne i huset? För mig är den här businessen kring hästar helt obegriplig. Man köper en häst som man älskar och tar hand om och sen bara…säljer man den vidare, med motivering att hästen klarar av mer än vad man själv klarar av t.ex. Typ hoppar högre och vad det nu kan vara. Varför? Är det så att hästen mår dåligt över att hoppa lägre och tycker att livet suger eller nåt?
  Är det verkligen skönt för hästen att resa runt halva Jorden till nya ägare hela tiden bara för att få hoppa högt och tävla?
  Många hundar har ju kapacitet att göra helt otroliga saker om man lägger tillräckligt med tid på dom, men dom är precis lika nöjda med att få springa av sig dagligen och använda nosen och gräva i bakgården.

  Svara

   Som jag ser det så är det enbart av egoistiska skäl om man sitter inne med resonemanget att häst och ryttare är klara med varandra och ska gå vidare för att komma längre.

   Svara

    Eller att man gör det som en sport…

    Svara

     Ja, det har jag ju fattat att det är. Jag kan tycka att sporta med djur som redskap är okej så länge det sker på djurens villkor, och man har förstått att om djuret inte vill eller kan göra det längre så får man hitta på annat som den kan och vill göra. Jag tycker inte att det är okej att slussa djur vidare hur som helst, med ens eget intresse på första plats.
     Tänk om handeln med hundar eller katter skulle se likadan ut som den gör med hästar, hur skulle folk reagera då?
     Och jag vet hur det ser ut på Blocket där vuxna hundar och katter söker nya hem. Det är på riktigt synd om dom.

     Svara

      Förstår vad du menar, har själv en omplacerings(problem)hund som ingen annan ville ta och har sett hur lättvindigt folk lämnar bort sina hundar. Med det sagt tror jag inte hästar reagerar lika starkt i regel, även om det finns de hästar som blir lite deppiga av att flytta. Framförallt tror jag att tävlingshästar är så vana vid nya platser och att åka runt så de kommer snabbt till sin rätt. Sen får väl de flesta ett starkt band till sina hästar ändå, så det är oftast inget lätt beslut att skiljas åt.

      Svara

  Vad ledsamt att läsa ?

  Jag tror definitivt inte det handlar om att hästen inte duger i hennes ögon och ska ”bytas ut” – tvärtom! Lider verkligen med Tyra här och vad anledningen är kan man bara spekulera i, MEN det är ALLTID enormt tufft att komma tillbaka efter en svår skada; både kroppsligt och mentalt – definitivt på hög nivå (ja eller mer än ”skogsmulleridning”)

  Svara

   Alltså, har nog inte följt henne tillräckligt frekvent sista åren för jag har missat att hon tävlat på hög nivå. Är det någon som följt henne å vet om hon tävlat med någon av hästarna hon sålt?! 🙂

   Svara

    Kolla på Equipe.
    Ja hon har tävlat med de flesta av hästarna dock inte så många ggr med flera av dom.
    Tror hon startat upp till 130, kanske 135 en gång nåt sånt

    Svara

  Det är inte direkt så att hon har sålt två hästar genom åren utan det är en hel hög.
  Alla var ju en gång hennes nästa stjärna sedan duger dom inte helt plötsligt!? Som sagt så fort hon får motgångar så säljer hon.
  Joe var ju en jättefin häst som hon sålde fort.
  Catching fire gick ju Falsterbo och Sanno med men Tyra kan inte rida dom? Tycker hela cirkusen är mystisk.

  Svara

  Hästar kostar så enormt mycket pengar att äga och hålla. En häst med resultat från 150 och utan några fysiska fel kostar ofta minst en halv miljon. En häst för 120-130-klasser kan kosta närmare 200. Sen finns det guldkorn som kan kosta än mer. Hästen kostar ca 3000 att hålla om man bara låter den gå i en hage i ett inackorderingsstall på många håll i sverige, hyrorna kan variera mellan 1500-10000 beroende på var man bor och hur mycket som ingår. Hur många har råd att betala 3000 i månaden för att ens investering på x antal 100 000 ska tappa i värde? Hur kul är det för en häst som är van vid att jobba på hög nivå, att bara stå? Med de pengar en bra häst kostar har man inte riktigt råd att inte sälja ibland. Även om man älskar hästen.

  Svara

   Tror dom flesta vet vad hästar kostar. Det säger dock inte vad just hon har betalt för den hästen. Tror inte det handlar om några 500 iaf. Tror inte hon har de pengarna när hon inte ens verkar ha råd att köpa en lastbil, mkt märkligt att inte ha något att köra hästen i om man köper en häst på den nivån. Hon verkar inte heller ha råd att köpa en gård. Tror hon är lite av ett fall för lyxfällan faktiskt, ekonomi är inte hennes starka sida?
   Hon ger sken av att vara tät men mycket pekar på det motsatta.

   Svara

  Finns det annons på hestnet?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.