Att skända julen.. 

Paulas:


Jag fullkomligt älskar julen men inom rimliga ramar givetvis! 

-Ingen julmust innan första advent. 

-Ingen julgran i fucking november!!!!

Paula – vad ÄR detta? Julgranen får som tidigast kläs den 23:e december och då ska alla – och då menar jag ALLA – sitta som små tända ljus och tindra med ögonen, man man inte som THK, mest försöker äta upp glittret och bada i julgransfoten. 

Team Paula eller Team CamCam?

57 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kolla Bellas kommentar under inlägget om terminal 5. Som svar på kommentaren: ”Hej! Jag undrar om det finns någon här som vet hur man lockar någon att hålla i ett seminarie till en ideell förening, där det alltså inte erbjuds någon ersättning? Tips på hur man kan gå tillväga? Tack på förhand!” svarar Bella ”Hehe, tack!”

  Svara

   Hon kan mycket väl ha råkat tryck svara på fel kommentar. Shit happens

   Svara

    Med tanke på alla diskussion om att hon har någon som svarar åt henne är det intressant.

    Svara

     Nu har hon/de upptäckt felet och tagit bort alltihop och ändrat svaret till ett korrekt.

     Svara

     Oavsett om hon har någon som svarar åt henne eller inte så känns det som ett uppenbart fel. Varför skulle hon sätta någon som är så dum att h*n svarar tack, på frågor, på att sköta kommentarerna?

     Svara

      Någon som rutinmässigt har som jobb att bara sitta och skriva ”tack” på femtioelva kommentarer på någon annans blogg gör nog det lite på slentrian efter ett tag och så blir det konstiga svar.

      Svara

  Team Paula! Sätter upp granen runt andra advent, man vill ju hinna njuta av granen ordentligt ?
  Sen vid nyår brukar jag inte vilja ha kvar julgranen så det vore tråkigt att sätta upp den precis innan julafton ;). Om man följer traditionen och har kvar den som traditionen säger förstår jag dock! Men personligen gillar jag stämningen innnan julafton mer än efter hehe.

  Svara

  Team Paula denna gången. Satte upp både gran och allt pynta nu i veckan.. har dock inte klätt granen än. Bara satt i ljusslinga. Brukar inte vara ute så tidigt men pga av super-duper mycket jobba och annat hela november/december ut fick det bli på min ändå lediga dag, och då fick det bli tidigt. Tycker det är super mysigt så för är det skit sak samma. Sen skiter jag i vad andra tycker ?

  Svara

   Ursäkta alla stavfel och dyl. Mobilen lever sitt egna liv.

   Svara

  Team CamCam!!!

  Svara

  Team CamCam 🙂

  Svara

  Jag har en egen tradition att sätta upp granen första advent. Jag är typ inte hemma från 21 december till typ 3 januari på grund av alla firanden och all släkt man ska umgås med, så jag vill njuta av min egen gran innan jag måste åka iväg och beundra alla andras 😛 Så på söndag blir det granpyntande här hemma!

  Svara

  Team CamCam!!!

  Svara

  Team Paula!

  Svara

  Båda. Men i år det varit jobbigt så jag vill peppa mej själv o pynta snart. Så kanske man blir lite gladare av allt krimskrams. När det gäller något om THK så är han alltid nummer 1 för mej det kan ingen rubba på!

  Svara

  Team mitt-i-mellan! Här pyntarvi granen andra advent! Kliar dock redan i fingrarna ?

  Svara

  Fast.. varför är en persons traditioner det enda rätta? Lite trångsynt där 😉

  Svara

  Team CamCam helt klart!
  Hemma hos oss är det strängt förbjudet att klä granen innan den 23 december, kan ju ha att göra med min födelsedag den 21 och att det ska få bli födelsedag utan massa jul hit och dit ?

  Svara

  Asså nä, julgranen åker upp vid lucia. Man vill gäna hinna njuta av den☺️ Men inte i november ?

  Svara

  Team Paula all the way

  Svara

  Off topic, men joannaeohlsson väljer att samarbeta med hollies Stockholm och plocka fram sin egna äkta pälsjacka..
  Kanske värt att skriva lite om, inte många bloggare som kan stoltsera med att de aktivt stödjer pälsindustrin på detta vis… obehagligt.

  Svara

   +1 på den!

   Svara

  On another topic!
  Alltså, GabJoss’s topp håller bokstavligen på att SPRICKA här! Always haha!

  http://gabriellajoss.me/files/2016/11/15227846_10211203929435397_217859463_n.jpg

  http://WWW.JOHANNAGRAHN.SE

  Svara

  Är inte det upprörande att hon har plastgran?

  Svara

   Jo, men det MÅSTE man väl ha om den ska stå uppe i två månader tänker jag.. =)

   Svara

   Varför skulle det vara upprörande att ha plastgran?

   Svara

    För att den inte är RIKTIGT ? (Självklart är det okey att ha plastgran haha, mycket mer bekvämt, men för mig & många andra är det inte ”äkta jul” utan en äkta gran 🙂 )

    Svara

     Vi hade riktig gran som barn men nu aldrig. Det finns något annat riktigt inne i granen nämligen små kryp i tusentals. Nej tack. Plastgranar är fina o då slipper man barren med.

     Svara

  Team CamCam. Känner för att leka shame-nunna varje gång jag ser folk bryta mot reglerna. Inget adventspynt innan lördagen innan första advent, inget juligt förens 23:e december och ingen klädd gran förens 23:e december!

  Svara

   Hahaha bästa jag läst idag!

   Svara

  Fram med julen! Julbloggat sen i augusti och julpyntat i veckan och idag kläs granen . God jul

  Svara

  Team camcam??

  Svara

  Team Paula! När man som jag, jobbar som servitris får man knappt en ledig dag i december pga alla jävla förbannade julbord så passar man på nu, när man faktiskt hinner.

  Svara

   Word!

   Svara

  Team Paula!

  Svara

  Team Paula! Det är ju innan jul man vill njuta av pyntet. Jag vill ta bort allt juligt på typ annandagen, orka ta fram det den 23e då.

  Svara

  Team Paula.
  Varför ens slänga upp julgranen den 23?
  Vi pyntar första december och sen kastar vi ut det den 26de.

  Svara

  Team CamCam! Håller Helt med dig, ingen julmust och lussekatt förrän första advent, jag kämpar för att inte röra julmusten jag har i kylen…Absolut ska inte granen upp förrän 23 dec!

  Svara

  Team CamCam! Hos familjen F brukar vi alltid klä granen dagen innan julafton, tillsammans med en drink och samma gamla julskiva. Efter bråk om vem som egentligen lägger på glittret bäst är det dags för revbensspjäll. Jag ser nog mest fram emot den traditionen mer snarare än själva julafton.

  Svara

  Team Pulkan faktiskt. Här åker pyntet upp när man känner för det och har tid. Plus att efter julafton är man ju så trött på julkrams att man håller på att kräkas, bättre att njuta innan när det fortfarande är härligt.

  Svara

   Förstår dig. Om man slänger upp julgranen en månad innan julaftonen… Kanske byta strategi? 🙂

   Svara

  Team CamCam för julen vara till 20dag Knut. ?

  Svara

  23:e skall granen pyntas. Brukar aldrig lyckas hålla den i liv mer än en vecka eller två.

  Svara

  Fan vad jag stör mig på att Paula skriver Du istället för Ni.

  Svara

  Förutom en julgran, var är det julpyntat? Minimalistiskt löjligt, tycker jag.
  Hohoho… folk skulle bara se vårt hus.
  Just nu… Adventsljusstakar och stjärnor i alla fönster… plus lite Adventspynt…hus och tomt lyser nu av alla yttre dekorationer. Folk kör ofta förbi, bara för att titta.

  Sen närmre jul går vi all in… och kommer man på besök, är det som att komma hem till Jultomtens hem.
  Japp, vi är julgalningar!

  Julgran kläs den 23:e när det börjar skymma. Efter det ska det pysslas och drickas glögg/Bubbel, samt spelas julmusik. (Allt pyssel som tillverkats genom åren, har sparats och ställs fram varje jul.)

  Tradition, känsla och minnen.

  Svara

  Team Paula. Jag och sambon skippar gran pga liten lägenhet, men ljusstakar, tomtar och annat pynt åker fram första advent. Granen är lagom att ta in och klä runt 3e advent tycker jag. Julmust, glögg och lussebullar är Guds gåva till mänskligheten och ska avnjutas i största möjliga mängd så länge det finns tillgängligt. Varför förneka sig själv njutning?

  Svara

  Team camcam helt klart! Här hemma kommer granen och tomtar fram den 22:a och det är enbart för att vi är hemma hos mina föräldrar den 23:e (annars hade jag gjort det då). Det enda som kommer fram innan är adventsljusstakar och lite juldukar/gardiner. Julskinka får man inte heller äta innan 22:a, enda undantaget än om man är på julbord 🙂

  Nu är jag gravid och har cravings på julmust, känns som att jag har våldfört mig på julen som redan druckit massor 😛

  Svara

  Lucia kommer (plast)granen upp sen åker skiten ner den 26 december igen. Tycker det är mysigare att gå och vänta och se fram emot julen sen när den är över så är den ju över liksom, Inger mer vänta och tindra med ögon

  Svara

  Det räcker med att butikerna hetsar oss med jul redan i Oktober! Jul i November är Nej!!
  Jag älskar också julen men den ska vara när den ska vara. I December.
  Här hemma adventspyntar vi första advent. Tomtar och gran får titta fram runt Lucia.
  Så jag hamnar mitt emellan er antar jag. Men skulle ändå säga att jag är mer team Camcam. Stör ihjäl mig på alla julgranar och tomtar i november haha

  Svara

  Vi brukar köpa en gran mellan Lucia och tredje advent ungefär. Om man sätter upp granen den 23:e så får man ju knappt njuta av den innan det är över. Har satt upp adventsljusstakarna idag men resten får vänta ett par veckor.

  Svara

  Hör många som säger 23e men för mig är det fan obegripligt. Efter julafton vill jag kräkas på allt julpynt, så vill ju njuta av granen när julkänslan finns, sätter dock inte upp den än utan kanske 2a-3e advent 🙂

  Svara

  Jag åker hem till familjen innan jul och jag ska sätta upp min gran i helgen eftersom jag älskar julen och vill njuta av den 🙂

  Svara

  Vi klädde granen idag (mest för att sambon jobbade på plantagen i veckan och hittade ”den perfekta granen” annars hade vi nog väntat) så jag får säga #teampaula i den här frågan! ?

  Svara

  Adventljusstakar och övrigt julpynt sätter vi upp till första advent (och första advent är tidigt i år så jag förstår inte hur man kan vilja ha gran redan nu!) Och granen kläs den 23e december.

  Svara

  Åh.., då jag växte upp så sattes julgardiner och adventssakerna upp dagen innan den första advent. Lilla julafton består idag av doftminnen, för då skurades hela huset med grönsåpa, alla bonader och dukar ströks, risgrynsgröten kokades (mor stod en timme och rörde i tioliters grytan med en träslev) och skinkan griljerades. Inte förrän vi barn hade lagt oss så byttes tavlor ut mot alla bonader som mor broderat, alla prydnadssaker byttes ut mot tomtar, änglar och annat julpynt. Julkrubban ställdes på plats på ena byrån i hallen, och vartannat år fick jag lov att på julafton ändra om och placera alla figurer (inklusive tre änglar som kunde placeras så att det nästan såg ut som att de svävade ovanför krubbans tak!) precis hur jag ville. Granen bars in från altanen och kläddes och jag tror knappt det fanns en decimeter av nedanvåningen på huset som inte var JULIGT! Att komma nedför trappan på julaftons morgon, med julgran och alla andra ljus tända, höra änglaspelet och känna alla dofter…det var inget annat än magiskt – på riktigt! Sedan gick man runt och ’kontrollerade’ så att alla bonader, dukar, tomtar o.s.v… var placerade på exakt samma ställe som varje jul!
  Den känslan av spänning och förväntan, och som sannerligen aldrig blev en besvikelse, den är jag så innerligt tacksam för att mina föräldrar gav mig!
  Så ni kan nog gissa vilket team jag ’är’?!

  Svara

  Haha jag är som dig med det här CamCam, jag har strikta regler när det kommer till julens intåg i min vardag. Inget julpynt, julmusik eller julstök eller pepparkakor innan första advent eller 1 december, tror det har att göra med att jag fyller så sent i november att jag gärna vill fylla år innan allt juligt sätter igång då julen ändå bara för mig i alla fall ska börja i december 🙂

  Svara

  Team Camcam!!!! Älskar att klä grannen med familjen lillejulafton (25 år och inga barn eller sambo så menar med mamma, pappa och lillebror XD)

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.