Farstaglitter?

Kissie:

vaska

Dags att gå vidare..från min Michael Kors väska och byta upp mig till en snyggare och lyxigare vardagsväska. Jag hade med mig väskan när jag skulle gästa podden ”tankar med” och enligt Daniel Redgert gör den mig till ett Farsta Glitter och så vill vi ju verkligen inte ha det! Jag har inte riktigt koll på hur ett Farsta Glitter klär sig men uppenbarligen är Michael Kors väskan en del utav det.//Kissie

Hahaha…jag ÄLSKAR att Daniel Redgert kallade Kissie för Farstaglitter med sin Michael Kors-väska men nu ska ni få höra något spännande.. Hon ser inte bara ut som Farstaglitter utan även som Gustavsbergsglitter. Alla tjejer i min bonusdotters ålder har en specifik ”uniform” som är SÅ himla trendig!
Den består av följande:

Ett styck svart Michael Kors-väska.
Gummistövlar från Hunter.
Ett par jeans från Hollister.
Ett styck jacka med enorm pälskrage.

De ser ut som att de ska tävla i OS när de kommer i klungor eftersom alla har identisk uniform på sig.
Men fan vad viktigt det var att passa in när man var i den åldern. Det var liksom viktigare än ALLT annat!
Gud vad glad jag är att det som tur väl är går över.. 🙂

gurra

44 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Min spontana tanke var hur sorligt det är hur pass lättpåverkad av andra hon är

  Svara

   Nja, inte är det väl sorgligt? Vi människor vill alltid känna tillhörighet genom någonting, vare sig det är klädtrender, veganism, kändisar, nationella symboler. Så helt normalt egentligen. Säkert har alla någon punkt i sitt liv där de känner att de påverkas av vad andra göra.

   Svara

   Nästan alla är så i den åldern och yngre. Både killar och tjejer på din närmsta gymnasieskola kommer se ut som kloner av varandra. Till och med de som är ”alternativa” har en uniform…

   Svara

    Jag misstänker att M ovan syftade på Kissie, inte på bonusdottern…

    Svara

     Stämmer Nicks, syftade på kissie!

     Svara

  Och så har de långt plattat hår i mittbena, dragqueensögonbryn (att de är ljusa längst fram och blir gradvis mörkare, det är dragsen som kommit på det, look it up), contouring och choker kring halsen va? ?

  Svara

   Alltså, countouring… Jag förstår att det är super om man vill ändra sina drag enkelt men sååå måååånga fails jag sett på stan sen den trenden blev folklig. Måååånga unga tjejer som går omkring med tjocka mörka fält under kindbenen eller alltför ljusa fält unde ögonen och mitt på näsan. För att inte tala om överdrivet highlightande…. De lägger på sminket i ett ljus och så ser det bra ut men när de kliver ut i dagsljus ser det förjävligt ut. Alla tutorials borden lära ut att regel nummer ett med smink är att kolla av sitt ansikte i det ljus du ska ut i! Ställ dig i dagsljus med en spegel och kolla så att du inte ser ut som en countouring-clown…

   Svara

    Och när jag var 14 år så var det snyggaste sminkmodet att vara såååå himla orange och ha idomin på läpparna, släng gärna in sönderblekt hår som stod åt alla håll och kanter och.. haha fyfan vad man såg ut. Synd att jag inte lyssnade på min syster som berättade flertal gånger för mig att jag såg helt loco ut.

    Svara

   Huvudet på spiken!!!

   Svara

   Dragqueensögonbryn = Instagram ögonbryn aka ”on fleek”ögonbryn. Alla tjejer i min skola, inklusive jag, har dem… 🙂 Jag skippar dock contouren & chokern ^^

   Svara

  På min tid var det JL-hoodie och fornarinajeans alla skulle ha. Även seglarjacka (Henry Lloyd) och Canada Goose. Kommer även ihåg PartilleJohnny-stilen ?

  Svara

   Canada Goose spred sig i koncentriska cirklar ut från Stureplan med början för ett tjugotal år sedan. Likt radiaknedfall drabbade sedan Canada Goose innerstaden, närförorterna och slutligen förorterna.
   Idag är det väl närmast skämmigt att visa sig i en Canada Goose (i synnerhet om den är köpt på Sidenmarknaden i Peking).

   Svara

    Hahaha… jag har en som håller mig varm nu när köldsmockan nått vårt karga land och så länge den gör det så orkar jag inte skämmas.. =)

    Svara

   Påminn mig inte haha. Jag är från Partille (bor här fortfarande)Det värsta när man träffar nya människor och folk fortfarande säger men åh var du en sådan där Partille Jonny då….

   Svara

    Haha klassiker. Kommer ihåg den tid ? är ifrån Göteborg också.

    Svara

   Känner att jag är nog äldst här, efter din mamma Cam-cam. Jag var tvungen att slå upp Partille stilen. Vilka bilder, det gjorde min dag!

   Svara

  För mig var det dom åren som Gina styrde allt! Alla hade topp med sidenband ett år, sen var det Marint tema ett annat. Så höll det på tills GT fick spatt och började göra överdimensionerade potatissäckar till kläder.

  Svara

   Haha! Så sant! Gina trikååååt

   Svara

  Glöm inte de obligatoriska lårhöga stövlarna när det är dags att gå på enda klubben som har 18 årsgräns.

  Choker använde jag gladeligen när den hörde till grunge modet men nu så funderar jag på att samla alla och kasta på brasan. Saknar när chokern inte var mainstream

  Svara

  Vår uniform var Dr Martens, levis 501:or, olivgrön bomberjacka, t-shirt med polotröja under.

  Svara

  Dubeskrev just mig – (fejk) pälsjacka, Hollister jeans, Hunters & Michael Kors… 🙂

  Svara

  För att inte glömma odd molly koftor och underkläder från Calvin Klein!! Haha.. varenda fjortis har ju sån nu :,D

  Svara

   Odd Molly koftor är det fulaste som finns, SÅ 2015 😉 Calvin Klein däremot…!

   Svara

    fan va skön du är 🙂 asså skön som i rolig, det kanske också har ändrat sig?

    Svara

  Blir det inte äckligt dyrt för tonåringarna/föräldrarna att ha märken på allt. MK och Hollister är väl hyfsat dyrt? Eller?

  #ingenkoll
  #tant
  #träskor

  Svara

   Äckligt dyrt skulle det inte stå. Väldigt dyrt

   Svara

   Icke-fejk Michael Kors väskor kostar 5000-15 000 kr.
   Hollister är ett lågprismärke i jeans. Brukar kosta 500-600 kr vilket är billigt jämfört med internationella designermärken som kostar 2000-3000 kr.

   Svara

    Den där MK väskan i kollaget kan du få för över 1000 lappen anledningen till att alla har just den

    Svara

    Skämtar du med mig nu? 5000 – 15000 ? Var säljer de så dyrt? På NK Kostar en MK typ 2500.

    Svara

  På min tid var det först långa svarta kjolar och skogshuggarskjorta a la grunge som gällde. Sen kom små barn t-shirts med klänning med smala axelband över eller söt blommig liten klänning och grova kängor till (fortfarande snyggaste 90-tals modet enlig mig. En period var det fula FILA kläder som gällde… och när jag gick i gymnasiet klädde sig alla som Noora i Skam, präktigt 90-tals mode med knäppta skjortor och bleka ”mom-jeans” upprullades över grova skor.

  Svara

  Det är en sak som jag har undrat över länge: har svenska skolkids inga läxor eller hur transporterar de sina böcker till skolan när transportmedel är en handväska? (Och killar har inte ens det).

  Jag hade min skolkarriär i Finland och vi fick ha ordentliga ryggsäckar för att få plats med alla böcker som behövdes – även i gymnasiet.

  Svara

   Har du sett hur svenska skolan står sig i konkurrensen mot den finska? Där har du förklaringen…

   Svara

    Jo, jag har sett men tänkte att förklaringen inte kan vara så enkel 😀

    Svara

   Jag har sett att det förekommer systempåsar som skolväskor på gymnasiet…
   Förmodligen är det också en del av förklaringen till Sveriges dåliga resultat i PISA-undersökningen.

   Svara

   Jag har också gått i skola från lågstadiet till gymnasiet (och nu uni) i Finland. Började gå med en handväska, typ som MK-väskan ovan, i högstadiet. Vi hade personliga låsta skåp där man kunde lämna böcker och sånt, så jag tog alltid bara med mig de böcker jag behövde hem. Ibland var jag dessutom bara lat och lämnade böcker hemma fastän jag behövde dem. Kunde alltid låna nån väns bok om jag behövde.

   Svara

  Det jag kommer ihåg som ”alla” använde var Fruit of The loom-tröjor. Gärna en med luva under och en utan luva ovanpå, tillsammans med ett par lovikka-vantar på vintrarna. (För ocoolt att bära vinterjacka)
  Insydda Levis 501or, bakfickorna skulle gärna sitta så långt ner som möjligt, längst ner efter ena sömmen klippte man ca 7 cm så byxorna täckte skejtskorna.
  Det var när jag gick högstadiet här i norrland, typ mitten av 90-talet.

  Svara

   Är du… från Skellefte? Eller hade alla norrlänningar denna extremt märkliga, specifika stil i mitten av 90-talet? ??

   Svara

  Åh, ett kommentarsfält i gamla andan…

  Älskar er!!! <3

  Svara

  På min gymnasietid var det svarta tights med linne från Gina som precis täckte rumpan (ibland dubbla) och converse som gällde. Asså det var typ allt jag och mina kompisar hade på oss hela 7an och 8an.

  Svara

  Problemet med Kissie är att HON är farstaglitter. Så fort hon sätter på sig ett par skor eller köper en ny väska blir produkten mindre creddig.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.