Nu vänder vi blad!

Elaine Eksvärd:

Jag tror att både Elaine och jag är rätt klara med den här situationen och har virtuellt ”hugged it out” så nu vänder i alla fall JAG blad!
Jag ska jobba på att försöka sprinkla lite glitter i mellan de vassa inläggen men den dagen jag publicerar ett magiskt fruktfat kan ni väl säga till mig på skarpen?

w w2

32 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Elaines sista ord är värda att minnas, oavsett var en är i livet.

  Denna situation påminner mig så om min hemstad – oavsett vad som händer är ingen nöjd. Det klagades över att det är så uppenbart att du älskar Elaine och behandlar henne annorlunda, när du inte gör det är det så fel som att säga du till knugen.

  Svara

  Alltså sån BS det här. Förut gillade hon bloggen – när det drevs hårt med andra. Nu helt plötsligt ska CamCam ta det lugnt för minsann man folk bli ledsna.

  Var var hennes oro över folks känslor när det var andra som drevs med?

  Svara

  Men vem – fan – tror hon att hon är? Så jävla butt hurt! Du borde inte ha smörat så pass mycket CC.

  Svara

   Vet du, jag har inga problem att be om ursäkt eftersom hon uppfattade min podd som syrlig.. Det var absolut inte meningen att hon skulle bli ledsen.. Så det känns lugnt för min del.. Ibland får man vara övertydlig..

   Svara

    Men varför får inte din podd vara syrlig?? Varför ens ägna en hel podd åt henne?

    Svara

     Det får den men i och med att min ursäkt inte riktigt gick fram så ville jag vara övertydlig..

     Svara

    Ni verkar ha löst det här på ett sätt som gör att ni båda är nöjda.

    Det verkar både vettigt och vuxet att bry sig mer om hur någon reagerar på innehåll än innehållet i sig.

    Att be om ursäkt är ingen svaghet utan en styrka.

    Jag måste ändå fråga dig, CamCam varför du inte resonerar/agerar på samma sätt när det gäller Tyra, Dessie, My, Anna mfl, som, jag uppfattar att du nästan har stalkingtendenser mot.

    När de tom ber dig om att ”tagga ner” ditt skrivande om dem. När vi är flera som ”luftat vår åsikt”, i saken, när kritikens vågor går höga så svarar du inte ens. På din höjd kommer du med ett ytterligare halvtaskigt inlägg.

    När dessa personer blir ledsna och känner sig kränkta av dig (känslan som innehållet ger hos en enskild person) hur tänker du då?

    Jag är ärligt och uppriktigt intresserad.

    Jag har insett att du och jag har totalt olika humor och har gjort som så många säger, när någon kritik framförs. Läser mer och mer sällan.

    Allt gott!

    Moa

    Svara

   Jamen jag håller med!! Hon ska spela så jävla schysst men själv uppskattade hon bloggen tills dess att den drev med henne – trots att den drivit med så många tidigare.

   Tjejen behöver hoppa ner från sina höga hästar, seriöst alltså.

   Svara

  Vilka jäkla besserwisser Elaine är.
  Buuu?

  Svara

  Någon skrev nedan hos Elaine och jag svarade. Jag tycker du kan tänka på detta CamCam då hon skrev bra.

  Jag är tudelad gällande Bloggbevakning. Såklart har jag lagt märke till den allt mer råa och mer mobbningsliknande stämning som ökat på den bloggen. När CamCam blir råare i sina skämt så blir det direkt en effekt i kommentarsfältet som även det blir råare och elak, fast 10 gånger värre. Denna koppling är något CamCam själv måste inse. Det räcker inte med att CamCam svär sig oskyldig genom att säga att hennes inlägg enbart är skrivet ur ett glimten i ögat-perspektiv. Hon bidrar till att kommentarsfältet blir sylvasst, det är hennes blogg och är därmed även ansvarig för de publicade kommentarerna. De personer som försöker sätta sig emot lynchstämningen blir direkt påhoppad med dubbel kraft tillbaka. Så otroligt tråkigt!

  Samtidigt så tycker jag att CamCams grundidé gällande bloggen är bra och skulle kunna bidra med bra insikter och i vissa fall skapa förändring. Och hoppas att hon hittar tillbaka till detta. Men det förutsätter att CamCam ändrar tonen något i sina inlägg och skippar alla onödiga mobbningsliknande inlägg. Grundidén (som jag uppfattat det) var att skriva om och spräcka hål på bloggares rosenskimrande bubbla och visa yngre (och äldre) att det endast är en polerad fasad som visas i många bloggar. Många mår idag dåligt av att läsa polerade bloggar och tror att det är ”goals” och känner sig misslyckade om ens egna liv inte är i närheten av detta. Till dessa bloggar hör INTE din, Cissi eller Lady D. Tvärtom borde era bloggar lyftas fram som en bra motvikt till allt det ytliga (vilket CamCam oftast har gjort, men får skit för det för läsarna anser att hon ”gullar” med er då).

  Jag tycker även det är viktigt att belysa att flera bloggare fullständigt struntar i marknadsföringslagen och vad den säger om reklammärkning mm. Däribland ett bra exempel med Tungården, My Martens, Paula mfl. DET har faktiskt skapat skillnad och bättre kan det bli. Men som sagt, det går att belysa utan att skapa lynchmobb. Det går att ha glimten i ögat utan att vara elak. (Sen att vissa bloggare tycker att det blir obekvämt att bli ”påkommen” med fusk och liknande, det får stå för bloggaren själv tycker jag).

  Lång kommentar men min poäng är att jag blir beklämd av den stämning som idag råder på Bloggbevakning inkl kommentarsfältet. Men jag hoppas att CamCam inser kopplingen mellan hennes allt mer råa ton och den allt med råa ton i kommentarsfältet. Och ist dra nytta av hennes allt större läsarskara och använda det till något mer konstuktivt och vettigt.

  Malin 12 januari 2017 11:03 Svara

  Spot on!

  Om CamCam blev mer aktiv i kommentarsfälten och både städade upp och kommenterade själv mer så finns chans till stor förbättring.

  Hmm 12 januari 2017 12:03

  Svara

   ..Om du blir så beklämd är den här bloggen så är den nog inget bra forum för just dig.
   -Föreslår att du fortsättningsvis läser något som får dig att må bra istället!

   Svara

    Men nu har ju faktiskt TRH kopierat in denna kommentar som egentligen är skriven på Elaines blogg. Så ditt svar till skribenten kommer därför mest troligen inte nå fram här ?

    Svara

     Aha, var det så M utan punkt menade. Trög jag var. 😆

     Sorry M utan punt!

     Svara

      Ja eller jag vet inte egentligen till vem ’M utan punkt’ skrev till. Kanske till dig, kanske inte. Oklart helt enkelt.

      Relevant fråga ställde du iaf ??

      Svara

    Eller så väljer jag att påverka. Jag gillade ju bloggen en gång i tiden. I det stora hela så gillar jag det jag känner av CamCam också. 🙂

    Kommer du sakna ett elakt kommentarsfält?

    Svara

     Jag tror det isåfall (om det är någon skillnad?) snarare är fler av dom som kommenterar som skriver hårdare kommentarer under inlägg om tex Elaine… snarare än att Camillas inlägg om Elain är hårdare . Och jag upplever det som hon skriver ganska likt som hon alltid har gjort

     Svara

   Absolut medhåll på den.

   Svara

   Återigen skriver du så himla bra och jag vill hålla med om allt 🙂

   Svara

  Du slickar ju sönder hennes röv. Vart var dessa medkänslor när ex sindy mådde dåligt av dina inlägg?

  Svara

   Sindy beter sig ju som en total idiot all sin vakna tid, det gör inte Elaine. Stor skillnad!

   Svara

    Nej, Elaine har ju blivit duktig på att ta sin skit privat istället för offentligt.

    Svara

  Haha shit nu går CamCams mean gils-armé bananas mot Elaine för att Cam blev satt på plats.

  Svara

  Jag har gått i parallellklass med Elaine. Vissa lektioner hade vi ihop. Kan säga att Camilla inte gjort något för att Elaine ska reagera så hårt. Hon har alltid varit lite speciell.

  Svara

   Linda: Elaine var mobbad i skolan. Man blir lät lite speciell då. Hoppas du inte var en av dem som gjorde henne illa?

   Tanke för dagen.
   Du är alltså ca 35 år gammal och väljer att skriva den här kommentaren. Har livet inte fört dig längre än så här? Är du samma person som när du var barn? Litar du verkligen på att ditt omdöme om andra var på topp i den åldern? Etc

   / i all välmening

   Svara

    OOokkkeeej, klart att denna kommentar skulle komma från dig. Jag kan tala om för dig att jag kom väldigt bra överens med henne, och då menar jag verkligen väldigt bra överens med henne. Så där är du helt fel ute att jag skulle ha varit en av dem som mobbade henne. Kan tala om för dig att hon inte var den snällaste tjejen alla dagar i veckan, mobbad eller inte mobbad. Hon kunde rent ut sagt vara riktigt elak mot andra i skolan.

    Så lägg ner din tanke för dagen och allt annat du insinuerar i din kommentar!

    Svara

     Det var ju bra att höra. Känns ju lite konstigt om du kom väl överens med henne att du skrev ovan kan jag tycka. Tycker du inte hon blir tillräckligt hårt ansatt på nätet som det är?

     I övrigt så håller jag kvar vid tanke för dagen. Tex att vi alla inte är samma personer som när vi var barn. Om det nu är sant det du skriver att hon kunde vara elak, kan du tänka dig en förklaring till det efter att hennes bok ”Medan han lever” kom ut?

     Vi säger så för den här gången.

     Svara

      Så då tycker du att det var ok att hon var elak mot andra?! Det är fruktansvärt det hon var med om men det ursäktar inte att hon var elak mot andra och mobbade folk!
      Sådär låter vi det vara!

      Svara

      Det gick ju inte att låta det vara iom att du ställer en fråga.

      Konstig slutsats från dig att jag tycker det är ok bara för att jag kan förstå vad som skulle kunna ligga bakom OM det du påstår är sant. Konstigare då att du kom väl överens med henne. Ännu konstigare att du som vuxen fortfarande dömmer henne för något hon enligt dig har gjort för länge sedan. Inget motiverar dina kommentarer om henne ovan. Tror du inte det finns någon eller några som skulle kunna säga både det ena och andra om dig om din skoltid? Tror du att du skulle hålla med dem om det de hade att säga om dig?

      Som sagt, tycker du inte det skrivs tillräckligt med hård ord om henne på nätet som det är utan att du ska fylla i?

      Svara

      Sedan några dagar är jag av artighet skyldig The real Hmm en förklaring på ett ovanligt ord, men man ska ju också ha tid. Det blir bara NYA kommentarer som skrivs. – Prioritera mera.

      Det är ovanligt med förstahandsuppgifter och med någon som är ”ögonvittne”. Är Linda detta, så tycker jag det känns obekvämt att hon blir lite ifrågasatt för att hon berättar. Elaine Eksvärd säger att hon blev mobbad i skolan. Linda skriver: ”De åren vi gick i samma skola kan jag meddela dig att hon definitivt inte var mobbad” och ”… hon var elak mot andra och mobbade folk!”
      Vem ska man tro på eller är det under olika tidsperioder? (Fan, nu skrev jag en fråga. Då svarar Hmm.)

      I övrigt kommenterar jag inte resten av Lindas och Hmms meningsutbyten.

      Svara

      Ha ha Egenremiss. Jag kommer inte ens ihåg under vilket inlägg vi skrev. 🙂

      Men det är nog värre än du tror ang mitt ifrågasättande av Linda. Jag ifrågasätter t o m syftet på kommentaren och baktanken med den. Och iom hur kommentaren är konstruerad och dessutom tonen som fortsatte så bli inte min misstanke mindre.

      Och varför ska vi inte misstänka elaka saker som skrivs av anonyma på nätet? Det kan vara alltifrån folk som skriver något för att få likes och då känna sig bättre och gillade eller på annat sätt uppmärksamhetstörstande.
      Eller så har personen känt sig förorätta av hen någon gång och vill då hämnas lite. Antingen har det skett på nätet eller AFK.

      I vilket fall så är det rätt vanligt att folk ljuger på nätet och jag tycker det istället vore rätt konstigt att vi inte utgår från att det är troligt att det är så. Just den biten är rätt stor skillnad på nätet och AFK.

      I vilket fall så känner jag inte för att i en diskussion på nätet utgå från att det någon skriver elakt om någon annan är sant då jag har absolut noll personlig relation till den som jag har ett utbyte med. Jag har inte ens ett ansikte eller ett kroppsspråk att hjälpa mig att utgå ifrån sanningen i det som sägs.

      MEN…lägg då också märke till att jag INTE utgår från att det är ljug heller. Jag håller allt helt hypotetiskt.

      Så Linda jag säger inte att du ljuger även om jag misstänker att du inte skriver helt sanningsenligt. Men jag hade skrivit lika till dig även om jag trodde dig också bara för att jag inte vill vara med och reproducera vad som för mig är och alltid kommer att förbli ett rykte. Ja tills den berörda personen själv då skulle bekräfta förstås.

      Vad det gäller mobbning eller inte så behöver det ju inte vara så att Linda uppfattade den om det pågick. Det är lätt att missa vad andra utstår ifall den berörda inte berättar. Ett annat alternativ kan ju också vara så att man samtidigt kan bli mobbad och mobba själv. Det ena utesluter ju inte det andra.

      Men avslutningsvis då, i vilket fall så är ju kommentaren helt redundant i sammanhanget och tillförde absolut ingenting då man inte kan basera den vuxne Elaine på barnet Elaine och hur hon betedde sig.

      Sov Gott!

      Svara

      Egenremiss: Jag gjorde en sökning på dig här på bloggen i ett försök att se om jag kunde se om du svarat under det gamla inlägget som jag inte minns vilket det var och blev minst sagt förbluffad efter det jag hittade istället, över din kommentar till mig efter dina milt sagt spektakulära ifrågasättande av sanningssägare som du själv gjort i bloggen.

      Just saying!

      Svara

    En till sak. De åren vi gick i samma skola kan jag meddela dig att hon definitivt inte var mobbad.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.