Reklam?

Kenza, Bianca Ingrosso & Janni Delér:

bianca janni kenza

Dessa tre donnor är just nu i (på?) Zanzibar tillsammans med Chimi Eyewear och fotar deras nya kampanj.
De fullkomligt ÖSER ut bilder på sig själva i deras glasögon och Bianca går till och med så lågt att hon skriver att:

Är helt kär i bilderna & solglasögonen!! Huuuuuur snygga?! Chimi är verkligen det enda solglasögon märket som jag använder nuförtiden. Ända sedan jag kom i kontakt med killarna ifrån Chimi (Daniel & Charlie) så har jag helt slutat köpa solglasögon och det är väl ett jädrans bra betyg om något haha <3//Bianca

Ja, gratis är gott!
Ännu bättre hade det ju varit om de hade markerat ut att alla deras bilder och lovord är del av en sponsrad kampanj, eller hur?

Ingen av dem nämner med ETT ord att hela resan är sponsrad och att de är vandrande reklampelare för företaget. Den enda som inte publicerat några bilder med glasögon är Fanny Lyckman. Hon lyckades till och med på in en liten hastag #ad på en bild där hon taggat Turkish airlines som jag antar sponsrar med flygbiljetter.

Kenza är Sveriges är Sveriges i särklass största bloggare!
Det är SKANDAL att hon inte sköter sitt varumärke bättre än så här. Skandal!

81 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Även Kenzas inlägg om flytten är reklam utan tillräcklig märkning. Först efter texten kommer en rad om att det är ett samarbete med flyttfirman! Jag tycker generellt att hon, för att vara Sveriges största bloggare och annars väldigt proffsig, är förvånansvärt dålig på tydlig reklammärkning.

  Svara

   Är det bara jag, eller har Kenza också tagit av sig sin förlovningsring på bilderna? Eller är de bara spegelvända? Eller har jag missat något? Följer inte hennes blogg så noga… ^^

   Svara

    Hon kanske inte vill skada den eller riskera att tappa den. Jag har inte min på mig på gymmet tex

    Svara

  Mycket vill ha mer, gratis är gott! Kenza ser väl sig som untouchable.

  Svara

  Jag är mest chockad över hur man kan ha sån där platt mage?! ?

  Tränar de som fan?
  Äter bara sallad?
  Eller är det endast gener?
  Eller en kombo av alla tre grejer?

  Med vänlig hälsning, avundsjuk balongmage.

  Svara

   Skulle mest gissa på gener! Jag har en likadan och jag gör inte mycket av ovanstående. ?

   Svara

    Jag hade också en sån mage hela livet trots att jag aldrig tränade och tryckte i mig onyttigheter. Sen blev jag gravid och samtidigt närmare mig 30 ??? nu – not so much

    Svara

     Sluta med gluten och mjölkprodukter så blir magen platt, ballongmage betyder att tunntarmen är irriterad.

     Svara

   Säger också gener. Jag har likadan mage. Födde dessutom nyligen barn. Nu ligger jag på soffan och äter praliner.. men det finns mycket som gör en lyckligare än en platt mage. Just sayin.. ?

   Svara

    Fast man kan inte säga att det är gener bara för mig själv har en naturligt smal och platt mage, även smala fotomodeller har knep för att magen ska se extra platt inför photoshoot, och de redan smala Victoria secret modellerna har ju ett extremt hårt bantning och träningsprogram (som räknas som en form av svält enligt dietister) inför sina visningar.

    Svara

    Vilken fin kommentar! (En som aldrig haft en sån mage, speciellt inte nu mitt under en graviditet 😉 )

    Svara

   Bianca vet jag har börjat träna igen, så träning + rätt vinkel/pose.

   Dessa bloggerskor vet ju hur de ska stå, vad de ska suga in, spänna, puta med osv. för att få den bästa bilden. Be dem att slappna av så kanske bullmagen träder fram. Iallafall för vissa.

   Men fina är de! ?

   Svara

   Jag ha rocksång platt mage och antydan till magrutor trots att jag äter både chips godis och pommes. Vardagsmotion. Jag har balans

   Svara

  Jag vill bara säga stort grattis till att du nu kan ha bloggen som ditt heltidsjobb! Vilket betyg för att du verkligen vet hur en blogg ska skötas. Vilken drömjobb för dig som faktiskt satte igång bloggen för att du tycker att det är KUL, och egentligen inte kunde förvänta dig mer än att ha bloggen som en ”hobby”. Hade du som mål att få denna blogg till ditt riktiga jobb och nu lyckats är det ett ännu större grattis. Bra jobbat!

  Svara

   Tusen tack! Det känns verkligen jätteroligt!

   Svara

    Vilket blondinbella svar ???

    Svara

     Ha ha ha!

     Svara

  Hur kan man ens gå omkring med såna glasögon utan att skämmas? Och hur kan man ”inreda” hemmet med fula bruna papperspåsar som dessie utan att skämmas?

  Svara

  HU för solglasögon med spegeleffekt!! Jag avskyr att prata med folk som har såna på sig; allt jag ser är mig själv när jag försöker möta personens blick. USCH!

  Svara

   Fast är det inte vanligt hyfs att ta av sig solglasögonen när en pratar med andra?

   Svara

  Ber om ursäkt för upprepning, men fick inget svar när jag kommenterade igår och är uppriktigt nyfiken på om det är någon skillnad på att vara ambassadör för ett märke/salong jmfört med att vanligt samarbete?

  ”Undrar lite över ett av Cissis svar från den senaste frågestunden, där någon frågar vad hennes frisör har för priser. Hon svarade: ”Creative Headz är ungefär hur bra som helst! Jag är ambassadör, så betalar med min öppenhet för att de får göra (typ) vad de vill med mitt barr, och att jag sen visar upp det för världen. Så vet ärligt talat inte exakt vad de tar.” Ska inte hennes inlägg från frisören då märkas som iaf ett samarbete? För ingenstans i inläggen framgår det att behandlingarna är gratis (vad jag har kunnat se).

  Var ju en läsare här som undrade över det tidigare och skrev en kommentar (”Dags att granska Cissi Wallin? Börjar bli lite väl många inlägg om stället där hon går och fixar frissan nu. Samarbeten ska väl märkas ut?”), men Lady D var där och dementerade: ”Cissi betalar för sina frisörbesök med egna pengar. Har inget med samarbeten att göra.”

  Inlägget jag pratar om är för övrigt: http://blogg.ng.se/bloggbevakning/2017/01/barn-och-integritet

  Svara

   Jag tror att ”ambassadör” innebär ett längre sponsringsuppdrag som kanske sträcker sig över flera år tex. Det är inte bara ett enkelt samarbete vid ett tillfälle utan något mer långsiktigt.

   Svara

  Hej och grattis till heltid med bloggen! ?
  Har en fråga, det känns som din blogg också gör reklam för allt bloggare gör reklam för och även när du länkar till deras bloggar?! Förstår att det inte är reklam du får betalt för men känns ändå knas att du ger dessa redan välbetalda reklampelare mer läsare? Och ger företagen mer uppmärksamhet då din blogg är ganska stor☺

  Svara

  Förstår varför Fanny inte använder de här brillorna. De turkosa är så fula och de gula är bara snäppet bättre. De som Janni har på sig är ok och passar hennes ansikte.

  Svara

  Hur många har anmält Kenza, Bianca Ingrosso och Janni Deler? Jag har anmält alla 3 nu, blir bättre om 15-20 pers anmäler dom till KO! Känns som att det är fullt möjligt genom denna blogg! 🙂

  Svara

   Kan inte du anmäla Pernilla w då med?

   Svara

    Ja herregud det var det värsta jag har sett det cam visade upp igår

    Svara

    Vad är det som hindrar dig från att anmäla Pernilla Wahlgren?

    Svara

     Jag kan ingenting om datorer och läste igår att man måste skicka med de inlägg man vill påvisa. Jag kan bara skriva trycka på de appar min son lagt in på telefonen för att läsa mina favorit bloggar. 11 st

     Svara

      Stadsbibliotek brukar ordna gratis datakurser för nybörjare om du är intresserad av att lära dig mer om datorer.

      Svara

      Har du Windows 10 så får man med ett jättesmidigt litet program som heter ”Skärmklippverktyget”. Bara öppna, markera området du vill kopiera med markören, och sen är det klart! Klicka på förstoringsglaset i verktygsfältet (bården längst ner på skärmen) och skriv in ”skärmklipp” så bör programmet poppa upp.
      Har du inte Windows 10, leta på ditt tangentbord efter en tangent märkt ”PrtScn”, kort för Print Screen. Gå till inlägget du vill bifoga, tryck på knappen, öppna Paint eller dylikt program, tryck på tangenterna ”Ctrl” och ”V” samtidigt så kopieras en skärmdump in i programmet. Sen är det bara spara.
      Det är superenkelt även om jag är lite dålig på att förklara =)

      Svara

      Fy fan vad gulliga ni är som pratar om kurser och klippverktyg i detalj för att hjälpa till! Korvens hjärta smälter lite.

      Svara

   Ursäkta för korkad fråga, men undrar om man skriver bloggarens namn överst på frågan över företaget man anmäler eller om man skriver företaget de samarbetar med, alltså Chimieyewear när man anmäler, förstod inte hur man skulle fylla i när jag själv var inne.

   Svara

    När man anmäler t ex smygreklam i blogg så anger man som Företag bloggarens namn t ex Kenza Zouiten eller Pernilla Wahlgren.
    Om anmälan gäller specifik produkt/tjänst i bloggen så kan man ange det i anmälan när man beskriver orsak till att man anmäler t ex Dold marknadsföring i blogg av Chimi Eyewear.
    Det är inte så viktigt att anmälan blir superkorrekt ifylld bara det väsentliga framgår dvs vem man vill anmäla och varför. Konsumentverket kollar upp anmälan och underlaget och avgör hur de ska hantera ärendet.

    Svara

     Under Brist och detaljerade frågor anger man Felaktig marknadsföring – där finns som exempel ”om det inte framgår tydligt att det är reklam” vilket väl är den vanligaste orsaken till anmälan.

     Svara

     Tack för svar Antonia!

     Svara

  Kan du inte skriva om Hugos avsaknad av reklam-markering på instagram? Skrev en kommentar om detta i förra veckan, och flera gånger förra året men det var aldrig något du snappade upp.

  I det senaste inlägget har han taggat företaget som gjort resväskorna, i inlägget innan har han taggat en fotograf som tagit bilder till deras podd, i inlägget innan det har han taggat rebook (som han i bloggen nämnt är en samarbetsparter), två inlägg innan det har han taggat+hashtaggat cleandrink etc..

  Hur är det möjligt att du missar allt det här i din jakt på smygreklamen? Har du någon anledning att skona Paula och Hugo? (kanske för att barn finns involverade?)

  Svara

   Absolut inte! Ska titta på en gång. Jag ”skonar” ingen men det är lätt att missa eftersom ni skriver så många kommentarer…

   Svara

    Jag förstår, mycket kommentarer att läsa igenom. Blev bara fundersam då du uppmärksammat annat ”skvaller” jag skrivit förut, men då förstår jag att det bara varit slump att du missat det om Hugo!

    Förutom de inläggen jag nämnt ovan är det bara fortsätta att skrolla i hans insta och smygreklamen överflödar. Jag skulle nästan sätta en Pernilla-varning på honom!

    Svara

    Får jag puffa för min kommentar om Cissi högre upp? (Fast jag känner mig supertjatig ?)

    Svara

     Nej då! Den är noterad! =)

     Svara

  Dagens Dessie: Två riktig inlägg idag. Ett kort om hennes frukost och om hur taggad hon är inför att söka utbildningen hon skrev om igår och att det är det som är grymt med adhd att det ger drivkraft. Att hon faktiskt inte är diagnosticerad med adhd skriver hon inget om….

  Inlägg nummer två handlar om dagen med sonen, han ville tydligen går till Kyrkan (sic) och det gör henne glad och stolt när han pratar om ”Kyrkan” och hur han trivs där. Sen shoppade hon lite intredning och visar upp några bilder från sitt kök med de nya växterna.
  Jag vet inte om Dessie inte vet att ”kyrkan” inte stavas med stor bokstav eller om hon gått med i en sekt för den enda ”Kyrkan”.

  Svara

   ”Kyrkan” är ändå ett bra namn för en sekt ?

   Svara

   Hahaha, har för mig att det finns en Markoolio-låt där han säger kyrkan som om det var ett stort K. Tjock o lycklig heter albumet (rensade därav minns jag namnet).

   Jag hoppas att det går vägen för Dessie, jag läser inte hennes blogg sedan länge, men med tanke på CamCams inlägg känns det som om detta är någonting hon vill. Jag hoppas även att avsaknaden av grundskola/gymnasium inte kommer tillbaka för att förstöra detta, det skulle inte vara roligt alls. (Ej sarkasm)

   Svara

    Utbildningen är enligt Dessie en utbildning som alla kan söka och går inte på poäng så hennes brist på gymnasiekompetens bör inte hindra ansökan (troligtvis är det en kurs man köper, exempelvis på Berghs). Däremot tror jag hennes brist på studievana kan ställa till det för henne så förhoppningsvis har hon en strategi för det. Rent krasst så är ju självdisciplin hennes svaga sida, hon verkar påbörja många projekt men avslutar dem sällan.

    Svara

  Någon som kollade på Anna books sändning på periscope nyss? Någon skrev att hen hade anmält denna blogg och att hen tydligen skrivit till redaktören angående ”näthatet” mot Anna. Sen efter det började Anna gråta när någon annan nämnde Flashback-tråden också.

  Svara

   Oh yes. Jag såg det ??

   Svara

   Måste skaffa periscope!!

   Svara

    Vad är det för något???? ??

    Svara

     Det är en app som man kan livesända sitt liv ifrån. Gratis att ladda ner och värt trots att jag bara följer Boken. Man behöver inte använda den själv för att kolla på andras sändningar. Jag rekommenderar appen, Elin!! Anna underhåller en ??

     Svara

   Allt näthat gällande Chili Explosion?

   Svara

    Blev ärligt talat väldigt förvånad av kommentaren där på periscope, blev också ganska nyfiken på om hen ljög om det eller ej. Alltså om hen mailat redaktören här eller ej angående Anna.
    Sjukt märklig sändning iaf.

    Svara

   Fan :/ missar alltid guldkornen!!!

   Svara

  Vad är historien om Nellie? Alltså bakgrunden till att det ofta frågas om henne här inne?
  Vad skrevs om henne när Camcam ”fick”?

  Svara

   Hon är en hästtjej på typ 16 och en av anledningarna att Cam (först när jag skrev Cam ville autocorrect att det skulle vara Scan ?) skrev om henne var att hennes mamma verkat pusha henne lite väl hårt till ständig reklam om både det ena och det tredje på sin blogg för å mjölka ur så mkt pengar det bara gick via henne. Om jag fattat rätt!

   Svara

   Det skrevs samma om Nellie som om alla andra. Alltså om hennes blogginlägg och instagramflöde. Tyvärr tålde väl familjen inte det då mamman verkar galen.
   Det frågades bland annat varför Nellie rantade iväg på Chris Brownkonsert, hur hon såg på kvinnomisshandlare mm men det kom bara tykna svar.
   Det diskuterades även om hur mamma Berntsson kunde tillåta en 9-årig unge ligga och hångla och lägga ut det på nätet (när Nellie startade sin blogg).
   Sanningen blev väl jobbig för familjen kanske när flera personer som haft med familjen att göra skrev och bekräftade saker som de allra flesta av oss redan misstänkt. Hoppas CamCam snart skriver om dem igen.

   Svara

   Inget speciellt mer än att mamman kallades paddocksmamman och det misstänktes att hon skrev bloggen istället för Nellie eller åtminstone inlägg.
   Att dom inte märkte ut reklam har jag för mig också men minns inte allt i detalj.
   Var kanske ngt också om att typ inga kommentarer godkänns hos Nellie.

   Svara

  Turkish Airlines är definitivt med och sponsrar/arrangerar lustresan till Zanzibar.
  I Janni Delérs vlogg dyker marknadschefen för Turkish i Stockholm Tolga Duran upp tillsammans med en av glasögonkillarna, Daniel Djurdjevic. Det kan inte vara en tillfällighet att Turkish marknadschef är på samma hotell som gruppen.
  För övrigt verkar arbetet med att ta bilder på Chimi Eyewear inte ha upptagit särskilt stor del av resan. Hade det varit bara för bildernas skull skulle nog ett par dagar räckt. Men då hade det inte blivit så mycket snorkling och strandhäng förstås.

  Svara

  Lycka till med din nya resa med full satsning pa din blogg. Ser fram emot massor av inlagg och poddar. Jag brukar inte saga ”du ar bast” men nu gor jag det DU AR BAST!!!!

  Lite svart att oversatta allt du skriver till min sambo men det ar kanske dags for honom att lara sig svenska 🙂

  Svara

  Hur funkar det om man gör reklam för ngt man designar/säljer själv…. här är det ju inte direkt märkt ngt om reklam…

  http://blogg.damernasvarld.se/ceciliablankens/2017/01/20/ett-maste-i-allas-garderob/

  Svara

  Jag undrar vilka bloggare som räknas som ”toppbloggare” för många som nämns här har jag aldrig hört talas om, och många som är på toppen på Bloggportalen nämns aldrig! Vad är det som avgör om de tas upp… är de om de är mer skandalösa än andra?

  Svara

  Ville du ha ett gräv Cam?

  Hur många av er vet detta om Trump? Gräv lite så kommer ni hitta siljsmässopaper där det står mer….

  http://www.thedailybeast.com/articles/2015/07/27/ex-wife-donald-trump-made-feel-violated-during-sex.html

  Det var mao en regelrätt våldtäckt.

  Svara

   Detta är en bloggbevakning av bloggar. Sålänge Trump inte har en blogg så är väl det inget att skriva om här? För övrigt så är du flera år efter. Grattis.

   Svara

   Detta är inget nytt och även om Trump har Twitter förstår jag inte vad det har här att göra. Han är folkvald president även om man inte respekterar hans åsikter eller beteende får man ändå respektera att folket valt honom som president.

   Svara

    För det första, han vann elektorernas röster, inte folkets. Ca 3 miljoner fler röstade på Clinton men i ”fel” stater.

    För det andra, bara för att han är president ger det honom inte immunitet från granskning av de lögner han twittrar och dessutom nu sprider från Vita Husets pressrum. Det finns inget eget värde i att respektera att han valts till president, i själva verket är det nu ännu viktigare att slå hål på hans lögner och lyfta fram hans skumma affärer.

    Svara

    Han är typ världens mäktigaste man (ej koll på den listan dock). Ska han lämnas i fred tycker du?

    Svara

    Och vad ovan menar ni gör detta till rätt forum?

    Svara

     Han är sedan i fredags världens mäktigaste man, inget forum är olämpligt att diskutera och bevaka honom i. Dessutom, om vi nu ska klyva hårstrån, är det här en blogg om bloggar och sociala medier (står i headern) och Twitter är ett socialt medium.

     Svara

      Zzzzz…

      Svara

  Jag fullkomligt ÄLSKAR denna bevakning av omarkerad reklam. Även sjukt intressant att faktiskt se VAD de sponsras med (och i 1 fall av 100 också visar att de gör reklam för…) Köper de någonting själva överhuvudtaget kan man ju undra? Majoriteten av alla som sysslar med sociala medier känns så otroligt köpta av alla dessa företag. Inget känns genuint längre. Jag förstår att de måste håva in cash på något vis, men har det inte börjat gå för långt?

  Svara

  När Kenza inte markerar reklam svider det allra mest hos mig. Dels för att man (jag) så klart avundats hennes liv sen hon var typ 17 och dels för att hon om NÅGON är har råd att markera ut reklam! Än mindre köpa sina egna grejer/resor.

  Hon tycker att hon sliter så jävla hårt med bloggen och därför är förtjänt av alla gratisgrejer och inte behöver visa att det är reklam. Hon skulle inte klara en vecka på ett ”vanligt” jobb.

  Jaja, nu har jag visat min bittra sida. Det jag skulle komma till var att hon har kommenterat på andra inlägg att hon minsann vet hur det fungerar med reklam. Kommer inte ihåg vilket inlägg det var men flera kommentarer tyckte att det var dålig markering och hon svarade i stil med ”Nepp! Jag vet vad som gäller! Jag har bloggat sen jag var 16, så jag har bra koll på hur marknadsföringslagen fungerar ;)”
  aha och varför kan du inte markera nu då? :-))) hennes dryga svar och hennes jävla girighet (trots sexsiffrig lön) gör att det svider inom mig.

  Svara

   ”Hon skulle inte klara en vecka på ett ”vanligt” jobb.” Vad vet du om det? Att vara egenföretagare är betydligt mycket mer jobb än att vara en anställd.

   Vad avgör om ett jobb är vanligt och ovanligt? Varför inte ge alla dessa unga tjejer cred för att dom vågar starta företag vid så ung ålder och för att dom bygger upp sina egna karriärer och är chefer. Naturligtvis ska man följa lagar och regler men det är 2017 och det är så uttjatat med ”skulle inte klara ett vanligt jobb”.

   Svara

   Hon skulle inte klara en vecka på ett ”vanligt” jobb?

   Nej det skulle hon förmodligen inte för hon skulle väl dö av tristess över att vara klar med sina arbetsuppgifter på en timme. Jag tror däremot inte så många skulle klara en vecka med hennes jobb! De skulle gått in i väggen.

   Svara

  INGEN BRYR SIG OM REKLAMMÄRKNINGEN!

  Svara

   Jo!

   Svara

  Janni nämner i sin videoblogg att hon är där med chimieyewear. Det räcker inte men alltid något ?

  Svara

   På samma sätt som Kenza var på OS i Rio med Adidas och Forni på Hawaii med Deo Doc.
   Att resa med varumärken är lite besynnerligt för det är väl knappast så att man delar rum med ett varumärke.
   Nej, är det en sponsrad resa man gör så ska det framgå tydligt. Man kan faktiskt skriva att det är ett samarbete med X, att man är inbjuden av X, osv.
   Jag har noterat att Janni Delér är så noga med att påpeka sitt samarbete med Daniel Wellington men hon är desto otydligare när det kommer det faktum att hon m fl är köpta av Chimi Eyewear som mutat ett gäng bloggare med en badresa för att få reklam.

   Svara

  Du kan se i framtiden camcam 🙂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.