En ny recension av Löwengrip Color and Care.

banner

Minns ni i somras när min läsare Sandra recenserade en massa produkter från Löwengrip Color and Care?
Nu har hon levererat en ny recension efter att ha använt produkterna i lite drygt 6 månader och kan uttala sig lite mer långsiktigt om Blondinbellas märke.
Är omdömet detsamma? Har någonting förändrats? Vänjer sig huden vid vissa produkter?

lcc1

 1.  Velvet Dream – Body Scrub – 139 kr
  Doftar precis som sockerkaka smakar men med fjantiga korn som inte verkar göra speciellt mycket. Det positiva förutom doften är att den i alla fall känns återfuktande.
 2. Get a grip – Hand balm – 99 kr 
  Skön handkräm som luktar.. jag vet inte.. gott? Går in snabbt i huden och är fantastiskt mjukgörande men vem vet.. den kanske också slutar funka som produkten här nedan?
 3. Count On Me – Deodorant – 125 kr
  Count on me var den absolut bästa deodoranten jag någonsin hade provat men av någon anledning har den helt slutat funka, känns istället som att den lockar fram svett.
  Den gör absolutely nada utan jag luktar unken karlsvett (förlåt karlar, män, gubbar, alla av manligt kön) mindre än två timmar efter att deon åkt på.
  Doften på deodoranten är fantastisk men fan så äckligt det blir tillsammans med en stank av svett.
 4. Clean Up – Shower Gel – 79 kr
  Clean Up doftar precis som skrubben och jag älskar det, känns jättefint på huden men gör INTE misstaget att råka tvätta underlivet med den. Mitt underliv brann kändes det som och då har jag råkat använda flertalet duschcremer just där utan problem både innan och efter.
 5.  Balance My Skin – Body Lotion – 169 kr
  Balance My Skin doftar även den sådär sockerkakigt and I love it. Tar bort brännskadeklåda på armarna och går otroligt snabbt in i huden. Odryg som tusan och de sista 2 cm i flaskan går ta mig fan inte att få ur.

  lcc2

 6.  The cream – Facial cream – 299kr
  Köpte efter ett tag på mig även ansiktskrämen och den är så skön och känns så fräsch, går snabbt in i huden och huden känns alldeles perfekt – varken fet eller torr utan precis perfekt. Tyvärr är inte den speciellt hjälpsam när det kommer till bölder.
 7.  Purify My Skin – Face And Decolletage Scrub – 149 kr
  Ansiktspeelingen går fortfarande bra att använda och jag älskar den lika mycket som tidigare, den får med sig minsta bit av död hud.
 8. Moisture On The Go – Facial Mist – 159 kr
  Misten är jag förtjust i än, behöver inte torka av en massa överdrivet flott vilket annars är väldigt normalt. Minus för doften som verkligen inte funkar i sprayform, får lätta andningssvårigheter när jag sprayat ansiktet med den.
 9. Eyelighter – Eye cream – 199 kr  
  Ska tydligen vara fantastisk men jag vill inte påstå att den gör något för mig.
 10. Clean & Calm – Facial Cleanser – 159 kr

  Huden känns fräsch efter användning men efter ett par veckor började jag få stora ömmande bölder i ansiktet. Bölderna försvinner så fort jag slutar med produkten men minsta användning så ser jag brutalt misshandlad (ja, misshandlad) ut igen.

  lcc3

 11. Quick Care – Conditioning Hair Treatment – 139 kr
  Har inget annat att säga än det jag sa förra gången: Håret känns mjukt och lent efter användning men det är allt. Doften är något obehaglig i mitt tycke och pumpningarna som krävdes första gången var orimligt många.
  Har inget annat att säga än det jag sa förra gången: Håret känns mjukt och lent efter användning men det är allt. Doften är något obehaglig i mitt tycke och pumpningarna som krävdes första gången var orimligt många.
 12. The Cure – Conditioning Hair Treatment – 139 kr
  Har inget annat att säga än det jag sa förra gången: Håret känns mjukt och lent efter användning men det är allt. Doften är något obehaglig i mitt tycke och pumpningarna som krävdes första gången var orimligt många.
 13. The Cure – Quick Dry Volumizing Lotion – 159 kr 

  Min tanke var att använda denna lotion när håret torkat för att få behålla lite gottig rabarberdoft (och gottigt blev det). Hade inga förhoppningar om att den skulle få håret att torka fortare meeeeen tre minuter med fönen tog det så var jag klar.
 14. The cure repair & shine schampoo – 159 kr
  Var toppen i början, snodde inte ihop håret till något icke utredbart, nu däremot blir håret kaos och jag ser ut som ett skatbo. Fantastisk rabarberdoft men som inte känns av när håret torkat tyvärr.
 15. The cure repair & shine conditioner – 159 kr
  Håret känns mjukt och fräscht men rabarberdoften är även här helt obefintlig på torrt hår.
Jag vill lukta rabarber i hela huvudet.
 16.  Good To Go – Dry Schampoo – 119 kr
  Doftar som malacos kolasnören (tack du som sa det), på mitt hår tar den dock inte bort något överflödigt fett.

Återigen!! Tusen, tusen tack till Sandra för den här recensionen!
Saker och ting har förändrats sedan den i juli – eller hur?

 

 

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Använde The Cure Hair Mask idag för första gången! Den doftar verkligen ljuvligt och håret blir verkligen lent och mjukt. Men den tynger däremot ner mitt hår, vilket det står som utlovat att den inte ska göra

  Svara

  Saker och ting har verkligen förändrats. Något besviken på mig själv dessutom som nu står med snordyra, halvfulla ansiktsprodukter som jag nog inte kommer låta komma i närheten av ansiktet igen.

  Blev förresten något tokigt där ser jag med hårmasken och inpackningen.

  Svara

  För er som letar efter bra skönhetsprodukter så kan jag verkligen rekommendera asiatisk (specifikt koreansk och japansk) hudvård. Så, så bra. Plus är de relativt billiga och innehåller aktiva ingredienser. Blev helt kär i ”the 10 step korean skincare routine” efter att ha kollat på videor på YouTube. Köpte mig några produkter och har inte sedan dess gått tillbaka till att använda västerländska/svenska produkter. Har använt västerländska produkter i så många år när jag var yngre och de gjorde verkligen ingenting för min hy.

  Svara

   jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! jag håller med

   Svara

   Då måste jag promota r/asianbeauty på Reddit. Skitbra ställe att börja lära sig lite om asiatisk hudvård och få lite koll på vad som finns därute.

   Svara

   Vill du rekommendera några bra märken? ?

   Svara

    det beror helt på vad du har för hy! vad är du ute efter?

    Svara

    Jag skulle rekommendera starkt mizon, benton och cosrx & tosowoong.

    Svara

   Skulle aldrig köpa något från Asien för de innehåller förmodligen stulen galla från björnar eller vad som helst.

   Svara

    Jisses, snacka om att ha fördomar om en hel kontinent i ett svep. Tror du alla afrikaner springer fort och alla européer är blonda också?

    Svara

     Så du menar att det skulle vara helt obefogat att ha ”förutfattade meningar” om asiater?! Man vet ju sedan länge att det inte är helt ovanligt med grov djurmisshandel i den kontinenten. Barn som kastar ner hund- och kattungar för stup och annat fruktansvärt.

     Svara

      Min granne kastade mormors kattunge i asfalten en gång när vi var små och vi bor i Sverige. Hon var svensk. Jag är svensk. Tagga ner lite.

      Svara

      Har ni varit Asien nån gång? Ni kan inte jämföra Sverige med såna länder. VI var i Vietnam och man mådde illa av att åka på vägarna där. Lastbilar med burar fulla flaket fullproppade med intryckta djur bl a hönor, grisar, hundar. Buren grisarna var i var så liten så en fick inte ens plats på botten utan var inklämd uppe på de andra. Nåt sånt har jag aldrig sett på vägarna här i Sverige. Visst det finns människor här också som inte borde ha djur men våra djurrättslagar här är bra mycket bättre.

      Svara

      Ni låter som amerikaner som pratar om Europa som ett land.

      Svara

    Du har uppenbarligen ingen kunskap om Japan och Korea överhuvudtaget. Det är ganska sorgligt faktiskt..

    Svara

  Har en kompis som använde den där face cleansern. Hon fick också bölder efter att ha använt den ett tag (och dom försvann direkt när hon slutade använda den). Måste va nått i den som vissa inte tål

  Svara

  ’Vill lukta rabarber i hela huvudet’ ?????

  Svara

  Vilken gullig tjej som lagt ner så mycket arbete på att sammanställa inlägget ?

  Svara

   För min del tog det ingen tid egentligen, det är Camcam som gjort jobbet med fina bilder osv☺
   Tack Camcam för det?

   Svara

  Jag håller med henne i de första produkterna… ansiktsgrejerna funkar på mig, men är inget direlt speciellt…
  Och hon använder ju själv massa andra märken till ansiktet, enligt henne, för research…
  Jag har hittat ett siberiskt märke jag är helt tokig i! Så kommer sakta men säkert byta ut hennes produkter…

  Svara

   Berätta mer!
   Vad heter det? Vilken hudtyp har du? Varför är den bra?
   Jag vill veta mer.

   Svara

    Natura Siberica heter den och är av naturliga produkter, är tex hallonkärnor i bodyscruben?
    Jag har ngt torr hud, både ansikte och kropp och dom är perfekta!
    Hudkrämen gör så jag blir len som en liten bebis!
    Jag har inte testat många av produkterna, men dom jag har testat har varit grymma!
    Jag fick mina av en som bor i Ryssland, men sett att man bla kan beställa på cdon☺ dom hade hur mycket som helst inne! Och på deras egna sida kan man läsa utförligt om alla produkter:)

    Svara

    Svara

     Tack! ?

     Svara

  Jag har bara testat hennes The Facial Serum, som personalen på apoteket jag köpte det faktiskt varnade mig för. De sa att trots att hennes produkter ofta är gjorda för känslig/problem-hy så är detta serum uttorkande och starkt. Personalen på just detta apotek hade fått utslag och bölder av att använda det. Jag hade inte mycket val då detta var på Arlanda och jag hade en flight att hinna med – så jag köpte det ändå. Fick utslag i hela ansiktet efter ett par dagars användning, och jag kan just nu inte sminka mig ens utan att hela ansiktet svider! Ska tilläggas att jag annars har väldigt tålig hy och aldrig upplevt ngt liknande. Kommer nog inte köpa fler av hennes produkter oavsett hur bra recensioner. 🙁

  Svara

  Har problemhy deluxe så därför skulle jag aldrig ens kunna tänka tanken att sätta något som LCC’s produkter nära mitt ansikte. #goodbyeworld
  Men!
  För den som har lite cash så kan jag verkligen rekommendera tatcha (japanskt från grunden men tillverkas i usa). Gör helt magiska produkter – tyvärr är prislappen lika magisk 🙁

  Svara

  Kan tipsa om japanska märket Sensais hudvårdsprodukter. De är helt outstanding. Jag har blek och känslig hy som lätt blir röd och reagerar på starka produkter först av alla. Japaner har ett särskilt system med dubbel rengöring och dubbel återfuktning som låter lite märkligt men som funkar super. Jag använder serien Cellular Performance och kan verkligen rekommendera även om det är i den högre prisklassen. Dock så är deras produkter mycket dryga. Jag använder en klutt stor som en ärta av rengöringen tex.

  Haha låter som att jag jobbar på Kicks men jag är faktiskt bara en student som har hittat det bästa märket ever. Har testat Apotekets egna produkter, Nivea, Clinique, Avène, La Prairie, osv men Sensai är överlägset bäst alltså. ❤

  Svara

   Håller med om Sensai. Provat ALLT inom hudvård med återvänder alltid till Sensai!

   Svara

  Vad snällt av läsaren att göra en så omfattande recension! Nu vet jag direkt vilka produkter jag inte vill prova på, så kan spara några slantar på det

  /den fattiga studenten

  Svara

  Har bara använt LCC hårprodukter. Och tycker att det fungerar ungefär lika bra som vilket schampoo som helst. Typ Dove eller något annat budgetschampoo. Skillnaden är det groteska priset. Har inga problem med att betala 160:-/flaska. Men då ska det vara liiite mer speciellt än ett schampoo från Ica.

  Svara

  För er med acne som har testat ALLT rekommenderar jag African black soap. Jag har testat dyrt, billigt och medicin. Inget hjälpte. Black soap har varit min räddning! Nu kör jag bara naturliga grejer, absolut inga konstigheter eller parfym kommer i närheten av mitt fejs. Även om det låter najs att lukta rabarber 😛

  Svara

   Jag har gått över helt till urtekram, kokosolja samt akamutis neem powder. Fantastiskt! Den där black soap låter intressant, tack för tipset?

   Svara

   Ja black african soap är sjukt bra ???

   Svara

  När jag var gravid testade jag hennes ”Grow and glow”. Oljan var fantastiskt skön! Men förpackningen var verkligen dålig och läckte.
  Påpekade detta för BB i hennes kommentarsfält och försökte även få kontakt med LCC flera gånger, fick inget svar. Oljan läckte genom min necessär och allt make-up, borstar, insidan av handväskan, mobil, plånbok mm. blev kladdiga och förstörda.

  Kändes supertrist för oljan var suverön men de tappade mig som kund pga att de inte svarade. Vet att flera haft samma problem med att oljan läcker.

  Svara

   Skulle rekommendera att du satsar på ren olja istället, mer prisvärt, billigare och bättre. Typ jojoba, argan, mandel eller kokosolja.

   Svara

   Jag använde också hennes ”grow and glow” när jag var gravid, den luktade gott men magen kliade ganska snabbt igen. Hade samma problem, flaskan läckte mycket och förstörde en bok och fick fläckar på nattduksbordet som inte går bort.

   Svara

  CamCam, kan du inte göra ett inlägg där alla kan tipsa om sina favvoprodukter/serier? Min personliga hårfavorit är KMS Californias Moist Repair, superprodukter som dessutom inte har någon läskig kvardröjande doft.

  Svara

   Jaaaaa!!! Snälla?

   Svara

  Hade misten, två deodoranter, ansiktsmask city living och balance my skin:

  – lämnade tillbaka misten då den brände i ansiktet vid kontinuerlig användning. Alltså det brände alltid till, men när jag använde den dagligen gjorde det ont. Så mailade vad som skett, samt lämnade tillbaka den till apoteket. Enligt LCC tål inte alla den höga halten e-vitamin – mina Body Shop produkter har högre halter och de svider inte.
  – lämnade tillbaka den blå deodoranten då den fick huden att flaga, luktade svett efter en timme och hälften gick inte ur tuben.
  – använder city living. Den är jättesvår att tvätta bort, men tillsammans med min scrub och tvätt från Lumene känns den bra.
  – använder den rosa deodoranten. Den var den bästa jag använt, men nu luktar även den svett nästan direkt och får nug att känna mig obekväm. Båda deodoranterna tar typ 10min på sig att torka med armarna upp i luften.
  – använder balance my skin. Tycker om den, den går in snabbt och luktar gott. Dock kommer jag inte köpa den igen.

  Jag har nästan helt gått tillbaka till Lumene och Rituals.

  Svara

   Lajk

   Svara

   Har de bytt innehåll i deon? Fungerade super men nu när jag köpt en ny fungerar den inte alls. Svettas som om jag inte har deo.

   Svara

  Dagens Dessie: inget. Så då vet vi det… Hon har nog påbörjat sin 5-dagarshelg redan.

  Dagens Bella: två inlägg om jobbet med LCC och ett om fredag med familjen. En fråga, kallar folk som bor på Lidingö verkligen Lidingö för ”ön”? Bella skriver att hon besökt ostbutiken på ”ön” idag och jag tycker det låter rätt fånigt…

  Svara

  Jag är 40 (gaaah!) och använder numera, efter några år med dyrare produkter, nästan bara ACO eller CCS, billiga, oparfymerade apoteksprodukter. Parfymen i produkter ställer till med rätt mycket problem för hyn. För mig med tunn och torr hud är fukt, fukt, fukt nyckeln. Jag använder t.o.m. bodylotion i ansiktet…

  Svara

  Jag har bara provat torrschampot och jag tycker inte det funkade särskilt bra…? Extremt svårt att tvätta ur också :O

  Svara

   Har också prövat torrschampot, köpt i panik på centralen. Vilket jävla skit det var, inte alls så som Bella själv vill sälja in det och inte så effektivt. Dessutom klias det i hårbotten på mig efter användning och precis som ovan nämnt är det ett helvete att tvätta ur.

   Svara

  @Dgens Dessie… Ingen som är infödd lidingöbo skulle drömma om att säga något så fånigt som ön om sin hemvist.

  Svara

   Jag känner infödda lidingöbor som säger ”ön”.

   Svara

    Jag med. Bor här. Typ alla säger ön.. Vi är dock 30+ nu och börjar bli töntiga ?

    Svara

  Jag använder clean and calm samt ansiktsskrubben. Måste faktiskt säga att de är helt fantastiska på min hy! Hade ganska mycket problem med acne ett tag, men med dessa har min hy blivit så fin!
  Men såklart också sjukt tråkigt då så många får problem av dem verkar det som 🙁 och lcc borde ju ta det på allvar!

  Jag är iallafall supernöjd efter ett års användande och hoppas innerligt att det håller i sig med!!

  Svara

  Men gud,precis samma erfarenhet av deon! Så jäkla bra och sen slutade den fungera! Trodde det var mig det var fel på…

  Svara

   Har läst om flera som upplevt precis just det

   Svara

  Nu söker Tyra personal på instagram igen, personlig assistent. Kan behövas till henne då hon verkar behöva både det och en god man

  Svara

  Jag köpte deon, men på mig funkade den inte ens från början. Luktade jätteilla efter en stund och svettades nästan mer med den än utan.
  Jag använder nästan enbart hudprodukter från Lush. Deras ansiktskräm Skindrink har räddat min torra hy på vintern, likadant med Dream Cream som är det enda som funkar på mina ben som är superkänsliga efter jag duschat. Annars kör jag med ren mandeolja, finns inget bättre.

  Svara

  Har använt det mesta från LCC, och rent generellt gillar jag produkterna. T.ex. lotionen är den bästa jag någonsin använt, luktar fantastiskt, är dryg och torkar in direkt. Helt ok pris måste jag säga också! Däremot deon vet jag inte riktigt vad jag tycker om längre. ÄLSKADE den i början, dock reagerade jag på att håret under armarna nästan slutade växa. Rakade armarna varannan vecka (!) istället för var tredje dag. Helt sjukt. Fortsatte dock med den då den hjälpte så bra mot svetten. Men nu… Den kliar mycket, och går jag en promenad i min vinterjacka i -3 grader och normaltempo ner till Ica 10 minuter så är jag dyblöt i alla fall. Köpte den för känslig hy för att prova ett tag, men den tar inte bort någon svettlukt what so ever. Sååååå tråkigt. Är ändå en rätt dyr deo liksom. Ansiktsmasken city living är riktigt bra, men såååå svår att tvätta bort. Drar mig verkligen för att använda den pga det. Det jag tycker är mest tråkigt är att företaget inte bryr sig om kritiken som kommer in, utan hellre låter bli att svara eller skriver dryga svar om att man säkerligen gör fel osv.

  Svara

  Ansiksrengoringen är den bästa jag haft. Inte en pormask så länge jag använder den, trots solkräm i ansiktet efteråt. Glömmer jag så är pormaskarna där på någon dag. Haft den hur länge som helst. Äntligen något som funkar som sminkborttagning, aterfuktning och är läkande. Rekommenderas!!

  Svara

  Skincitys hemsida rekommenderar jag för vem som helst. De har många hudvårdsmärken. Även om man har problem eller inte med huden. Jag har lidit av finnar på ryggen som ingen scrub i världen tagit bort. Men de har utbildade hudterapeuter som svarar i deras chat.
  Fick hjälp och tips om en spray till ryggen och vips blev allt bra!

  Svara

   Vad var det för spray? 🙂 har också problem med finnar på ryggen till och från.

   Svara

    Det är en spray från paulas choice som heter clear. Exfoliating body spray 2% bha. Det är så himla svårt att nå på ryggen men det är så lätt att spraya. Jag använder den efter duschen.

    Svara

     Åh jag älskar Paula’s Choice!

     Svara

      Paulas Choice är grymma! Innan jag började använda deras produkter hade jag alltid röda blemmor i ansiktet och vågade knappt gå utomhus utan foundation. Idag, efter ett par års användning, är min hy superfin och jag kan t.o.m. låta min hud vill varannan-var tredje dag (utan att ens tvätta den) utan att den påverkas.

      Ett tips är att beställa direkt från http://www.paulaschoice-eu.com/ när de har rabatter. Då blir det oftast någon hundralapp billigare än skincity, iaf om man beställer minst två-tre produkter.

      Svara

  Har provat silverschampot + silverbalsamet som jag upplever inte funkar alls. Har tidigare använt Loreal:s silverschampo som funkade direkt men LCC:s gjorde inte hårets nyans kallare what so ever :/ lukten var inte heller så trevlig.

  Har även provat good to go light och det är det sämsta torrschampot jag provat (och då har jag provat det mesta). Det luktar inte alls blommor som det enligt BB ska utan har en stark kemisk lukt som i alla fall får mig att må illa. Sen känns håret verkligen inte lent och nytvättat utan klistrigt, nästan som tuggummi där man sprayat torrschampot.

  Jag kanske ”gjort fel” när jag använt produkterna men jag kommer aldrig att köpa dem eller något annat från LCC. Då finns det både billigare och dyrare alternativ jag hellre lägger pengarna på.

  Svara

   Jag hade exakt samma upplevelse som dig med dessa produkter. Silverschsmpoot var så värdelöst att jag slängde det till slut. Blev ingen skillnad alls oavsett hur länge det satt i. Bästa silverschampot är helt klart Fudge Clean Blonde. Körde också Loreal innan men Fudge slår alla andra resultat.

   Torrschampoot var också helt värdelöst. Håret blev som tuggummi och såg inte renare ut. Slängde till slut det med. Använder Batiste som jag tycker är kanon.

   Har kört den rosa deon riktigt länge nu och jag ÄLSKADE den. Höll kruttorrt men som jag läser kommentarer här att effekten avtagit så är jag faktiskt beredd att hålla med. Tråkigt. Kommer fortsätta köpa den i brist på bättre alternativ så länge dock.

   Köpte mascaran då det var 3 för 2 på apotea precis. Hade så höga förväntningar men blev så besviken. Hur tänkte dom när dom gjorde borsten?!? Hur stora ögon ska man ha för att smidigt kunna måla på fransarna med denna jumboborste ? jösses. Nej. Det kan enbart användas med en annan separat borste. Inte värt pengen.

   Svara

  Intressant inläggside. Skulle du cami kunna ta upp Daisy Grace? Beställde hem men fick skicka tillbaka allt. Sjukt dålig kvalitet till väldigt höga priser.

  Svara

  En väninna hade fyndat en flaska handkräm och ville att jag skulle prova. Då jag har känslig hud och även vissa allergier läser jag alltid innehållsförteckningen innan jag provar nåt, oavsett om det är bra miljöval eller liknande, då det inte säger nåt. Döm om min förvåning. Så mycket dåliga ingredienser som är kända för att ge besvär, samt även sådant som hälsovådligt och misstänkt cancerogent. Typiskt billigt innehåll i tjusig förpackning till högt pris. Jag avstod från att prova handkrämen. Börja läs på förpackningarna och googla ingredienserna och lär vad som inte är bra för hud och hälsa!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.