Disney bryter med PewDiePie.

Youtube:

Skärmavbild 2017-02-14 kl. 17.52.51

Nu har jag visserligen aldrig förstått storheten med PewDiePie men så fattar jag ju inte heller unboxingvideos eller klipp där man rensar bland sina sminksaker heller så jag får väl helt enkelt vänja mig vid tanken att jag helt enkelt inte är målgruppen.

Men…för er som befinner er lite i samma Youtube-ingemansland som jag så kan jag dra en snabb repetition av vem denna Pie är.
Han heter egentligen Felix Kjellberg och kommer från Sverige och är kort och gott en av världens – om inte världens mest kända Youtubeprofil med 53 miljoner följare.
Han signades till Maker Studios som senare köptes upp av Disney och tjänade runt 25 miljoner dollar i reklamintäkter förra året.

Nu har alltså Disney/Maker Studion OCH Youtube brutit sina samarbeten med Youtubeprofilen. Disney helt och Youtube i form av att ställa in hans program ”Scare Pewdiepie” som var på gång med en säsong 2.

Varför?
Jo, därför att han publicerat videos med både rasistiskt, nazistiskt och antisemitiskt innehåll.
Droppen var när PewDiePie använde sig av en betaltjänst på nätet där två indiska män dansar framför kameran med en skylt där du som betalare bestämmer texten. PewDiePie valde något så smakfullt som ”Death to all jews” (död åt alla judar).
Dock är detta inte det enda han publicerat som väckt reaktioner. När tidningen Wall Street Journal konfronterar Disney med stjärnans klipp så har de hittat inte mindre än 9 klipp med rasistiskt och nazistiskt innehåll.

Disney valde omedelbart att avsluta sitt samarbete med PewDiePie och trots att han bett om ursäkt så verkar följarna minst sagt sugna på att förlåta hans övertramp. Skärmavbild 2017-02-14 kl. 18.10.23 Skärmavbild 2017-02-14 kl. 18.10.30

86 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  *Maker Studios

  Svara

  Oh the irony när Walt Disney är en av de största antisemiterna som levt… men ja alla kan ju ändra sig!

  Svara

   Tror du Walt sitter uppe i himlen och bestämmer vad företaget ska göra?

   Svara

   Killen dog ju 1966 så man kan kanske gissa på att lite har förändrats sen dess…

   Svara

    Ja kvalitén på filmerna har ju knappast förändrats till det bättre, så vem vet…

    Svara

     Eh va…

     Svara

   Det är bara tomma rykten som sprids vidare för att folk tror allt som står på internet. Du får gärna visa på konkret fakta.

   Svara

   Vad tänker du mer konkret på när du skriver att han skulle vara en av de största antisemiterna som någonsin levt? Disney upplät stora delar av sin produktion under andra världskriget till att skapa anti-nazistpropagerande filmer, konstigt om han nu själv var antisemit. Walt Disney var känd för sina anti-kommunistiska engagemang, men jag har aldrig sett några antisemitiska uttalanden. Vissa filmer innehåller nidbilder av judar och poc, det ska man inte sticka under stolen med, men man kan fråga sig om det snarare handlar om ignorans och det faktum att de är rätt gamla och att folk då tyvärr inte var lika medvetna och upplysta som många är idag, snarare än hat.

   Svara

    Ja det var mycket konstigt, eftersom Disney regelbundet deltog i amerikanska naziströrelsens sammankomster och politiska möten i Hollywood, han förespråkade ”de sanna kristna värderingarna” och smutskastade judar som barbariska både på och utanför bioduken. Han var aktiv inom den amerikanska isoleringen med fascism som grundbult, och han svartlistade judar och kommunister från samarbeten med honom.
    Finns flertalet böcker och artiklar om detta, inget nytt liksom.
    Hela Disney-koncernen är och har alltid varit extremt konservativ…

    Men ja, som sagt folk kan ju ändras… Sossarna tvångssteriliserar ju inte folk längre till exempel 🙂

    Svara

  hoppas att han lär sig en läxa och jag önskar att sexism en dag är lika oacceptabelt.

  Svara

   Like på den kommentaren ??

   Svara

   Visst? Tänk om man kunde tycka att kvinnor var lika viktiga som minoriteter… en dag… :))

   Svara

    Det ena behöver inte utesluta det andra. Mvh svart feminist

    Svara

    Villl tillägga att statistik visar att det är större risk att bli utsatt för brott som minoritet än som kvinna. Jag har blivit utsatt pga hudfärg men sällan som kvinna (inte lika våldsamt och hatiskt) så kampen för minoriteter är viktig och behöver pågå. Frågor på det?

    Svara

     Det var du som drog in det i diskussionen, min kommentar handlade om att sexism ska vara lika oacceptabelt som antisemitism och där räknas även du in som kvinna. Pewpew eller vad han kallas har ofta uttryckt sig nedlåtande om kvinnor men ingen avslutade några samarbeten då. Hur mycket hat fick inte effie när hon kritiserade pewpew? Som kvinna har jag rätt att slåss för feminism i helhet utan att någon annan (kvinna eller man) ska säga att det minsann finns kvinnor som har det värre, ingen har förnekat det, utan min rätt till att slåss för mig som förminskas. Sexism finns överallt utan att någon lyfter ett ögonbryn och det är ett problem för alla kvinnor.

     Svara

     Har du en källa på den statistiken? Jag menar inte att ifrågasätta ditt påstående, det kan säkert stämma, men blev jättenyfiken på var man kan läsa mer om det och jag hittar själv inget bra.

     Svara

  Hahaha, för Disney har ju sådant rent mjöl i påsen!

  Svara

   OBS. Försvarar inte Pajen, vet inte vem det är, men ironin ?

   Svara

   Ja, för om man var dålig för 50 år sedan måste man ju fortsätta vara rasistisk i modern tid… right?

   Svara

  Japp varit väldigt stormigt kring pewdiepie på senaste tiden, många anda youtubers som kommenterat hans rasistiska kommentarer osv.

  Svara

  Felix har begått samma misstag som jag har gjort flera gånger – tro att det är ok att dra rasistiska skämt då man egentligen inte är rasse öht.
  Jag har som värst fått en utskällning medan Felix förlorar miljoner.
  Dock var hans nazi-video en av de roligaste han gjort på länge :))))))

  Svara

   Det känns lite konstigt att du försöker få det att verka som en vanlig grej att skämta om. Jag har då aldrig hört någon skämta om att döda en viss folkgrupp…

   Svara

    Det är ju självklart något man gör bakom stängda dörrar, där främmande människor inte hör. Om du inte tycker att det kan vara roligt själv är det således inte konstigt att du inte hört någon skämta om det.

    Svara

  Vilken dubbelmoral!

  Svara

   På vilket sätt? Menar du att företaget Disney också brukar ”skämta” om att döda människor med judisk tro?

   Svara

   Det finns en mängd med hatfilmer på Youtube .

   Svara

  Fy fan vad rätt. Antisemitiska jävla idiot.

  Svara

  Skit bra, tycker jag. Det enda folk verkar fatta är när man tar ifrån dem pengar, och nu gör nån det. Kanske det kan få killen att tänka till en aning. Helt rätt att bryta med honom, människor (gärna de som är så privilegierade som vita män med pengar) behöver tänka på hur de beter sig mot andra.

  Svara

  Jävla idiot! hur fan kan folk ens tycka att han är rolig längre, så jävla tråkig och falsk i sina videor

  Svara

  Ztrelins inlägg.. ”lita inte på någon, inte era föräldrar, partner, vänner blabla.. lita bara djur!!”… alltså jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta?

  Svara

   Vad är det för fel med det? Det finns inte så många andra arter som dödar sina egna som människa..

   Svara

    Jag har inte sagt att det är fel?
    Jag tycker det är fruktansvärt ledsamt att uttrycka sig så, därav skrev jag att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. Funderar på om hon skojar, eller litar hon verkligen inte på sina vänner, föräldrar eller någon människa i världen?

    Svara

  Nu tänkte jag på ett inlägg som Elaine Eksvärd gjorde på sin blogg 6/2, ”En jobbig men läsvärd bok”. Boken handlar om gatubarn i Brasilien och Elaine Eksvärd gör följande jämförelse i inlägget:
  ”Att man idag 2017 dödar och avrättar barn på samma sätt som man avrättade judar på gatorna under andra världskriget.”

  Tragiskt med gatubarnen, men att jämföra med händelserna under världskriget är väl att förminska dessa händelser mycket kraftigt. Elaine Eksvärd har bristande respekt och förståelse för det hon själv inte brinner för eller är intresserad av, tycker jag.

  Svara

   Ja, det är tydligt att du tycker så. Men du behöver inte ha rätt för det. Dessutom var det inte bara människor med judisk tro som blev avrättade under VK2 likväl som gatubarnen lever farligt lite varstans i världen, inte bara i Brasilien. Bara för att Elaine ömmar för barnen i Brasilien betyder inte att hon excluderar andras lidande. Det här med barnen händer nu, andra världskrigets händelser kan inte någon längre påverka.

   Svara

   I mitt tycke är alla människor lika mycket värda och klart som fan att man kan jämföra andra företeelser med det som judarna utsattes för under 2VK.

   Att vara muslim idag går att likställa med att vara jude på 1940-talet tex – skillnaden är att man inte börjat gasa muslimerna i Europa ännu, men med Trump i spetsen och högerextrema partiern i Europa skulle inget förvåna mig längre.

   Svara

  Tur att vi inte alla blir butthurt över ett skämt.

  Svara

   Suck den lamaste jävla skiten att säga att folk blir butthurta bara för en inte tycker det borde vara accepterat att nedvärdera och skämta om historiskt och nutidens utsatta personer. Gå och häng med Bente vettja, hon å du delar aäkert lika mkt moral och socialt IQ, inte så jättemkt alltså.

   Svara

    Haha, cry me a river.

    Svara

   Haha ja håller med.. min åsikt är: så länge man skämtar om allt och alla är det ok! Världen blir så jävla tråkig om vi ska dra massa linjer överallt.

   En av världens mest populära komedieserie South Park drar skämt om judar hela tiden (och alla andra religioner/etniciteter för övrigt).

   Hade folk reagerat på samma sätt om de var ”death to all Danes” t.e.x?

   Svara

    Förmodligen inte eftersom danskar inte är ett utsatt folk, med en historik för att vara utsatta.

    Svara

    Aaaah…South Park! Dom driver ju verkligen med alla och om alla samhällsfenomen.
    Dom skämtar till och med om pk-maffian. PC-principal, check your privilege! 😀
    Fantastiskt!

    Svara

  Minst sagt osugna*

  Svara

  Sandra Beijer har flyttat hem till sin mamma skriver hon på snapchat. Jag börjar ju genast spekulera kring om Magnus haft någon affär med någon i deras lägenhet tex som gör att hon inte ens vill vara hemma?

  Svara

   Såg också det. Tänker nog att hennes sorg nått nya nivåer och att hon därför typ inte orkar/kan/vågar/vill sova ensam. Hon och hennes mamma är ju bästisar, vilket enligt mig känns så tokigt för Sandra är liksom in her mid-thirties men är säkert bara jag som är avundsjuk haha.

   Undrar verkligen vad som hänt och tycker så synd om Sandra. :(((( hoppas hon blir lycklig snart igen

   Svara

    Jag har en teori: Gustav (som Sandra inte skrivit om sen de gjorde slut) och Magnus är mer än vänner. Något som Sandra nu fått reda på, och de kanske har haft deras affär i hennes lägenhet vilket gör att hon inte längre klarar av att vara där. Jag såg nu att Sandra inte längre följer Gustav på instagram, något hon gjorde fram till för ett par dagar sen.

    Kalla mig galen men jag har länge trott att det är något mellan M och G.

    Svara

     Har också funderat på vart Gustav tagit vägen. Sandra och Gustav var ju bffs!

     Svara

     Men va… om det ÄR så så är det exakt som i hennes senaste bok haha. Den handlar precis om det där. Läskigt

     Svara

     JAG HAR TÄNKT EXAKT SAMMA SAK!
     Gustav är borta och har alltid fått vibbarna att det varit något mer.
     Well well, man kan bara spekulera tills hon går ut med vad som hänt.

     Svara

      Kan ju även vara så att han har vetat om affären men inte sagt något och Sandra därför känner sig sviken av honom?

      Svara

      Ja nu kanske det inte ens är så att han varit otrogen.

      Svara

      Ja, det känns mer logiskt. Sandra fick reda på något hemskt på fredagen, samma dag som hon och Elsa träffades över lunch.
      Elsa hänger fortfarande med Gustav.
      Efter detta följer varken Sandra eller Magnus honom på instagram.
      Dvs, Gustav visste om att Magnus hade en affär, berättade för Elsa som berättade för Sandra?
      Efter det blev Sandra arg för att G hållit det hemligt och Magnus arg för att han berättat för Elsa.

      DAMDAMDAM

      Svara

     Magnus följer inte heller Gustav längre

     Svara

      2016 skrev Sandra såhär:
      ”Sandra! Hurdan är din och Gustavs relation och hur ser Magnus på det? Jag har en väldigt intim relation med en manlig gaykompis och min kille kan tycka det är lite jobbigt ibland. Vilket jag tycker är himla tråkigt eftersom varken jag eller killkompisen ens har förmåga att bli attraherade av varandra. Hur löser man?
      -> Hej! Jag tror snarare att det är jag som ska oroa mig för Magnus och Gustavs relation : )
      Nä skämt åsido, tycker inte riktigt att det är okej av din kille. Om jag var du skulle jag markera tydligt att det inte är det. Svartsjuka är en så otrolig seg grej, och faktiskt hela orimlig om den är obefogad. Sätt dig ner och ha ett deep talk men honom om detta. Jag tror när det gäller svartsjuka måste man vara lite hård, för oftast sitter det i den svartsjukes huvud, och något hen måste jobba på själv. Kram.”

      Med en bild till där Magnus o Gustav gosar! Se bilden här: https://www.flickr.com/photos/sandypandycandy/19807475559/in/album-72157656050662779/

      Svara

  Gillar pewdiepie jättemycket och kollar på honom varje dag, tycker om den mer satiriska stilen han har nu. Men ibland blir det lite väl mycket..

  Svara

   Pewds är vanilla jämfört med t.ex. idubbbz.

   Svara

   Håller med. Detta, och när han sade n-ordet… Nej tack!

   Svara

  Kollade precis på Philip Defrancos video om dramat och jag tyckte han summerade rätt bra hur jag känner och tycker:

  Svara

  HAHAHAHAHAHHAHAHAH så otroligt vansinnigt roligt! ”Death to all jews”. Killen har humor!

  Svara

   hahah jag håller med.. skrattade så jag grät

   Svara

    Förklara gärna vad som var roligt. För jag verkar missat det totalt.

    Svara

     Det är väl roligt för att de är lite ”förbjudet”. Vissa har mörkare humor, andra tycker det är roligt när någon gör bort sig osv.

     Absolut ska man inte ta det för långt. Men när det så självklart är ett skämt tycker jag folk får slappna av lite. Jag har en judisk vän som skrattade åt det också.

     Det beror till 100% på hur det levereras och av vem. I detta sammanhang tycker jag det var sjukt roligt! Skulle dock ALDRIG skrattat om någon skulle skrikit detta åt någon av mina vänner.

     Svara

  Det är första gången jag kommenterar här trots att jag varit en läsare länge! Jag brukar hålla med camcam och läsarna i väldigt många frågor, dock inte här. Något som folk ofta glömmer är kontexten andra människor säger saker i. Vad var personens intentioner? Jag är inget pewdiepie-fan men jag kan tycka att det blir larvigt när folk tar citat ur sitt kontext och sen presenterar detta på ett nytt sätt. Sen följer en diskussion med upprörda människor som inte ens har någon aning om vad som sagt från början. Sådana här tendenser tycker jag inte är speciellt bra, både till vardags och inom politik.

  Jag vet inte om man får länka till saker här, så ta bort det här om det strider mot kommenterings-reglerna CamCam, men det kom upp video i mitt youtube-feed i morse som innehöll många intressanta poänger:

  Svara

   I vilket sammanhang är det någonsing okej av en vit man att säga ”död åt alla judar”? NÄR är det någonsin okej?

   Svara

    Du missar hela poängen – det var ett skämt. Du kanske inte tyckte det var kul? Jag tycker inte nödvändigtvis heller att det var roligt. Inte på grund av ”död åt alla judar”-grejen, utan för att jag helt enkelt inte skrattade åt det. Humor är subjektivt. Pewdiepie sysslar med komedi. Varken du eller jag har befogenhet att stoppa honom från att skämta bara för att vi inte tyckte det var roligt. Han har sjukt många följare. Jag kan lova dig att många av dem är judar och att de tyckte det var roligt. Många gjorde säkert inte det. Min poäng är att det säkert går att plocka lösryckta citat ur sitt sammanhang från svenska komiker som Soran Ismail eller Magnus Betnér, och få dem att låta som rasister. Det betyder inte att det är sant.

    Måste bara kommentera ”Vit man”-grejen också (det här blev visst ett fett långt svar). Jag kommer aldrig förstå mig på folk som stirrar sig blinda på hudfärger och kön. Du gör en så otroligt ytlig analys av killen och förminskar honom till en ”vit man”. Du känner honom inte. CamCam känner honom inte. Jag känner honom inte. Människor nu för tiden är så jävla villiga att stämpla rasist i pannan på alla de ser och ”antagonisera” främlingar till höger och vänster. Det folk inte verkar fatta är att eftersom man använt rasist-kortet så ofta de senaste åren, rättfärdigat MEN också på många som INTE är det, så har ordet tappat i betydelse. Spara era rasistanklagelser till de riktiga rasisterna/ nazisterna. De existerar i allra högsta grad.

    Svara

     Vilken otroligt tom kommentar trots försök till att sätta på plats. Min gissning är att du inte är jude, svart, muslim mfl. mfl. dvs, någon som faktiskt får/historiskt har fått utstå kränkningar, misshandel, hot och ja död. Då vill jag hemskt gärna veta hur man skiljer på en ”riktig rasist/nazist” och en som bara ”skämtar rasistiskt”, dvs, kan du ge mig ditt tips på hur du vet att den personen inte gömmer sig bakom ”det var bara ett skämt” eftersom du tycker att intentionen spelar roll. Nej precis, det är agerande (vad man säger och gör) som får bli det man går på. Tack o hej!

     Svara

      Tråkigt att du upplevde min kommentar som tom (eller inte). Jag menar att intentioner och kontext visst spelar roll. Förstår inte varför jag ska förtydliga det mer. Förstår du inte skillnaden vad Pewdiepie gjorde och Svenskarnas Parti – då är det ditt problem.

      Jag förstår att det är lockande för dig att tro att jag är en ”etnisk svensk”, ateistisk, heterosexuell tjej eller kille. Jag känner inte att jag måste slänga upp mitt släktträd för övertyga dig om något annat, så du får fortsätta tro det om du vill. Det förändrar inte sanningen. ”Tack o hej!”

      Svara

  Hade skylten istället uppvisat ”död åt alla svenskar” hade inget hänt. Jo, han hade antagligen blivit hyllad av PK-maffian (för svensk existerar inte)

  Svara

   Nu är ju inte svenskar en minoritet som blir utsatta för hatbrott och har blivit massmördade. 🙂 Men ok ”Sarski”

   Svara

    ”E” – Så det är bara okej att hata och vilja döda folk som inte är minoriteter och inte har varit utsatta för massmord?
    Lol, typisk PK-logik…

    Svara

     Men jösses, du missade uppenbarligen helt E: s poäng. Det är som när folk blir upprörda över att de inte ”får” säga negerboll och drar till med att ”vitlök då, det borde man ju inte heller få säga”. Fattar man inte den skillnaden bör man nog läsa på lite i historieböckerna. Det gäller även här.

     Att dra in pk är bara fånigt. Ingenstans läser jag att E försvarar hat, men man lär väl se skillnad på judarna som bla var med om förintelsen och danskar som tja, bara är från Danmark. Knappast ett historiskt sett särskilt utsatt folk …

     Svara

      Hahah, jag tror att både E och du snarare missade Sarskis poäng…
      Och nej tack, jag är utbildad historiker, så jag tror inte du har så mycket att lära mig på den fronten…
      Dessutom handlade inte Sarskis inlägg om vad som skett historiskt, utan om hur grundlösa argument vissa människor kommer med.
      Men såklart, att hålla sig till ämnet verkar ju inte vara er starka sida!
      Over and out!

      Svara

      Sån oskön attityd du har. Är du utbildad historiker hade det väl varit trevligt om du argumenterat på ett vettigt sätt istället för att använda en nedlåtande ton. Hade P skrivit död åt alla svenskar hade det inkluderat en grupp han själv ingår i, bara däri ligger en stor skillnad. Då hade iaf jag inte reagerat lika starkt.

      Svara

      Du använder termer som ”hjärndött”, ”sovit på historielektionerna” och tycker att JAG har en oskön attityd…?
      Vart någonstans har jag en nedlåtande ton och argumenterar inte vettigt enligt dig?
      Att du sen inte kan hantera oliktänkande och saklighet är ditt problem…

      Tack o hej!

      Svara

     Det är lite samma stuk som när människor surar över att de inte får säga negerboll och ifrågasätter varför vitlök är ok att använda. Lika dumt. Ingenstans läser jag att E försvarar eller förordar hat mot någon. Men att det är viss skillnad på judarna som grupp och svenskar som grupp vet till och med högstadiekidsen.

     Fattar man inte den skillnaden så ska man nog fundera över om man verkligen borde sovit på historielektionerna i skolan. Det är viss skillnad på att vara jude = ett folk där miljoner människor dödades under förintelsen och svensk = ett folk som, tja, kommer från Sverige … Att dra in pk i diskussionen är bara hjärndött.

     Svara

  Alltså detta handlar ju om att folk gör precis vad som helst för $5. Han fick någon att hålla upp skylten ovan och en Jesus-lookalike att hålla upp en skylt om att hitler hade rätt. Camcam kan du inte ta med kontexten när du skriver om sånt här. Framförallt när övrig media inte gör det.

  Svara

  Tycker Pewdiepie är rolig och det här är såå min humor, dvs inappropriate skämt. Enligt mig är det inte fel att skämta om det här för att:
  – det är underförstått att antisemitism och rasism är fel
  – skämtet bygger på att antisemitism/rasism är så fel. Om det inte var fel att säga ”death to all jews” så skulle det här skämtet inte vara roligt
  – Pewdiepies intentioner är inte rasistiska
  – alla har olika humor. Det här skämtet kan klassas som svart humor och det är inte alla som förstår sig på den. Det är okej att inte förstå all sorts humor!

  Svara

   Jag förstår din poäng, och jag har också en svart humor, men jag ser på det här helt annorlunda.

   Som ”E” nämner ovan är judar en minoritet som har varit utsatta en väldigt lång tid. Idag har vi ett väldigt hatfulla klimat, och Pewdiepie har miljontals unga följare som växer upp och tar efter honom. Hans handlande handlar inte enbart om honom och om det var roligt eller inte, utan om vilket avtryck han lämnar i dagens ungdomar. Lite får man faktiskt tänka till. Om skämtat var att ”kolla, folk gör vad som helst för $5” hade han kunnat göra det utan att anspela på en utsatt minoritet.

   Det är min personliga åsikt.

   Svara

    stor like på den. Med tanke på antalet följare han har måste han vara extra varsam med vad han säger och gör. Även här i Sverige idag frodas antisemitismen från alla håll och kanter och många förstår inte ens att det de säger är antisemitiskt.

    Svara

  Men som jag förstod det gick det ju ut på att bevisa att folk gör precis vad som helst för pengar? Till och med ställa sig bakom de vidrigaste sakerna man kan komma på för några dollar? Hade det stått ”kittens are cute” så hade hela poängen försvunnit.

  Svara

   Jag tycker ändå det är rätt vidrigt att göra det ”på bekostnad av” ett rasistiskt budskap. Jag är inte jude men nog vet jag att en 9 årig pewdipie följare (ex min kusin) inte ser skillnad på satir och inte, dvs. det är okej att säga så (vilket höjer taket för vad som är okej att säga och ev. leder till handlingar). Jag tycker sånt är sorligt.

   Svara

   Han bevisade ju det själv när han gjorde en video (som han tjänar pengar på) där människor med myyyycket mindre resurser håller upp skyltar för 5$ med budskap han har gett dom. Det är han som gör vad som helst för pengar och försöker göra sig roligt på det samtidigt.

   Svara

    Ja jag håller med om att det hela inte blev särskilt bra, jag ville bara påpeka att Felix grundtanke säkert var en annan är hur det uppfattades. Man hade absolut kunnat använda andra budskap, och även använt sig av människor med mera resurser, för att se var deras gränser går. Jag är säkert jättefördomsfull, men jag tänker att för de två personerna som håller upp skylten kanske 5 dollar är väldigt mycket? Kanske är de inte heller så insatta i vad som hände under 2vk, eller vad judar är, och innebörden av det som står?

    Svara

     Ja, precis så tänker jag med. Nu vet jag inte exakt vad det är för tjänst han har använt eller vilka människor som står bakom den men det kan mycket väl vara så som du skriver och då blir det en ny dimension till det hela. Det är inte så chockerande att människor gör saker för pengar och att det mesta kan köpas.

     Svara

  Enligt socialblade har han inte tappat prenumeranter, tvärtom…

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.