Amanda Schulman i blåsväder.

Amanda Schulman:

Skärmavbild 2017-02-25 kl. 12.18.13

Amanda Schulman imiterar den tvillinggravida Beyoncé genom att fotas framför en liknande blomstervägg som sångerskan gjorde då hon avslöjade sin graviditet.
Rent spontant kan jag tycka att hela tilltaget är urbota fånigt – både det Amanda gör men även att Beyonce gjorde det. Bilden är fan bara märklig. Varför har de ett myggnät över huvudet liksom?

Men! Någon som reagerat desto starkare än Nyheter24’s reporter Amanda Leander som plockar fram hela stora artilleriet och skjuter från alla håll.
Hon har till och med givit sin krönika det hårda namnet ”Jag är glad att du inte är min förebild längre, Amanda Schulman.” där hon går hårt åt Amanda och hur hon triggar ätstörningar genom sin bild.

BUUUUURN!

Från Amanda Leanders krönika – I samband med lanseringen av klädmärket Daisy Grace är alltså det här på riktigt ditt uttalande till Resumé:

”Med klädmärket Daisy Grace vill vi hylla alla kvinnors kroppar. Så när vi nu visar upp ett smakprov av vår nya badkollektion lät vi oss inspireras av den artist som kämpat just för att alla former och storlekar ska bli representerade i media.”

Det ser ju jättefint ut i skrift, hatten av!

Men artikeln illustreras av en bild på dig, ”inspirerad” av den redan nu ikoniska bilden föreställande tvillinggravida Beyoncé.

Det är så många lager av orimlighet här att jag inte ens vet var jag ska börja.

Läs hela Amandras krönika HÄR!

39 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  En väldigt bra och välformulerad krönika! Skönt med någon som vågar kritisera eliten och dess hyckleri ang utseende.

  Svara

   En annan som kritiserat detta är Aftonbladets Jonna Sima: http://www.aftonbladet.se/ledare/a/8apk1/amanda-schulmans-hotorgskonst-av-beyonce

   Svara

    Den här krönikan var riktigt bra. Den andra kör samma argument som en troende extremist, det bara är så och du kn inte tycka annorlunda för du Hr inte tolkningsföreträde. Så en bildström av 100 bilder får jag själv, vit, ca 55 kg aldrig visas upp får du kastar jag skit på överviktiga eller de med mörkade hudnyanser? Det argumentet kan du inte argumentera dig ur, för du har inte tolkningsföreträde… mm.

    Svara

  Jag är inget fan utav Amanda men jag förstår inte riktigt kritiken.

  Svara

  Förstår inte kritiken?

  Svara

   Precis. Förklara gärna (helst utan ironi i tonen samt gärna utan att dumförklara mig). Helt ärligt förstår jag inte kopplingen mellan artikeln och bilden på en gravid Amanda. Men jag kanske missar något väldigt uppenbart?

   Svara

  Är det verkligen så att Beyonce har kämpat för att alla former och storlekar ska vara representerade i media, har missat det. Minns Beyonces bantningstips när hon sjung i destinys child, sjunga samtidigt som man springer på löpband, bara äta gurka och dricka en häxblandning med cayennepeppar, lönnsirap batten och citron typ.

  Svara

   Det där minns jag med!

   Svara

   Bey är jätte noga kosten har jag läst om på flera sidor. Och vill hon komma i topp form är det bara sirap som gäller. Nejdet känns inte riktigt som att klädföretaget hyllar alla kropoar när de tar beyonce som modell. De kunde ju haft en vanlig människa då. Med en normal kropp.

   Svara

  Jag känner ingte till dessa kvinnor men vad jag förstår har den gravid kvinnan talat öppet om att hon svälter sig, sedan startat en modellagentur för alla typer av kroppsformer men tillslut väljer att visa upp en bild av sig själv?
  För övrigt tycker inte jag personligen att den gravida kvinnan ser så svältande ut.

  Svara

   ”Den gravida kvinnan” aka Amanda Schulman är tillsammans med sin syster en av de största mediaprofilerna i Sverige. Hon gör tillsammans med sin syster Hannah Fredagspodden, där återkommande teman är feminism, systerskap och välmående.

   Deras klädföretag säljer storlekar med bredare variation än du hittar i den vanliga handeln och de har profilerat sig med framgångsrika kvinnor, för att lyfta dessa. Att Amanda väljer att göra reklam för sitt eget företag passar väldigt bra in i hela livsstilskonceptet bakom vaumärket. Enligt min personliga åsikt, då.

   Detta må vara glitterfeminism i sin renaste form, men är icke desto mindre feminism som dagligen når ut till och inspirerar hundratusentals kvinnor… Jag har svårt att tro att den här typen av kritik hade riktats mot en man i samma position. Slut på rant, taco hej!

   Svara

    Tack för förklaringen! Jag har som jag skrev ingen aning om vem hon är men är helt på din linje. Förstod liksom inte kritiken.

    Svara

  Förstår inte alls kritiken. Tror inte det är jättemycket tanke bakom bilden bara att de ville ta en likadan bild som Beyoncé. Vad är det som är fel för att Amanda Schulman är vit? Hade det varit bättre om hon var svart? Och hon har väl aldrig påstått att hon är ansiktet utåt för normbrytande kroppar.

  Och varför är det smala människors fel om andra ”triggas” av deras kroppar. Jag är smal, innebär det att jag ska skyla mig så ingen råkar titta på mig och må dåligt?

  Svara

  Har missat den kritiken som du tar upp där CamCam, men en annan skribent kritiserade ju Amanda för att hon gjorde hötorgskonst av Beyonces bild

  Svara

   Läste även den texten, tyckte det var lika fånigt. Jonna Sima kritiserar Amanda Schulman för att hon vill ”kränga” genom uppmärksamheten som bilden ger, det vill säga tjäna pengar genom sitt företag, åh hemska tanke.

   Svara

  Go Amanda Leander!!!

  Svara

  Tycker bara hela grejen är såå cringe…

  Svara

  Haha va? Jag fattar ingenting av detta inlägg?

  Svara

  Sjukt märklig debatt det här. Det är ju uppenbart att Amanda skojar med och också kapitaliserar på beyonces bild (säljer bikinis). Med det sagt, så är det väl helt okej? Det är ju ett genialiskt PR-knep eftersom att just den bilden är så het just nu. Flera andra (män som kvinnor) har redan ironiskt (som jag också uppfattar att Amanda S är här) kopierat bilden och gjort sig lustig över den. Varför ska folk hata på Amanda för detta? Helt sjukt obefogat? Är det för att hon är en gravid kvinna, geni i PR och som nu kanske säljer fler bikinis? Hade det varit en man som skojat om Jay Z etc för att sälja, låt oss säga, badkläder hade ingen brytt sig. #backaamandaschulman

  Svara

   Hur är det uppenbart att Amanda skojar? Hon refererar till Beyonce com världens coolaste, och jag kan inte se en enda ironisk ledtråd i bilden. Så vad grundar du din åsikt på?

   Svara

   Det blir ju märkligt när Amanda överhuvudtaget inte markerar att inlägget är reklam. Det är sjukt bra PR, men då bör de också markera det som sådant.

   Svara

  Finns inget understöd till ett enda argument i artikeln, hur får du det till ”BURN”?

  Sen att hon påpekar att hon inte har tolkningsföreträde samtidigt som hon säger att:
  ”När det kommer till det faktum att du till skillnad från Beyoncé inte är rasifierad, så låter jag någon med mer tolkningsföreträde än jag läxa upp dig om den biten.”

  Man. Ba. VA? Håll käften om saken öht då. Om hon inte har tolkningsföreträde har hon inte ens rätt att mena att rasifierade ska ”läxa upp dig på den biten”. Bara där har hon passerat gränsen för att få föra någon annans talan.

  Är så jävla trött på vita feminister som ska kidnappa ”våra” frågor och att ”vi” (=”rasifierade”) sedan ska bli anklagade för att vara lättkränkta och se rasism i allt. Om det inte handlar om dig – sluta försöka få det att handla om dig.

  Svara

   Håller inte med aftonbladet-artikeln till 100% men den var åtminstone någorlunda vettig med tydliga poänger. N24-artikeln är som ett blogginlägg av ett barn (#inteallabarn).

   Svara

  Läste artikeln och sitter nu här som ett dött frågetecken. Det känns som att hela bloggen bara rasar i bitar framför ögonen på mig. Vad är syftet med inlägget? Sitter pekfingret fastlimmat på enter i syfte att trycka ut så mycket så inlägg som möjligt i hopp om sidvisningar, kommentarer och $$$?

  Svara

   Håller med. En läsare färre här!

   Svara

  Tycker att det är lite konstigt att kopiera en bild rakt av och jag fattar inte riktigt grejen, men hennes krönika var ännu skummare. Anklagar hon Amanda för att hon har haft kroppsångest? Hon ska väl i så fall anklaga dom som har jämfört henne med Amanda. Hon låter som en arg tonåring som griper efter halmstrån men så kan jag även ha missat poängen helt.

  Svara

  Myggnätet är väl till för att skydda mot alla insekter som surrar kring blommorna.

  Men ja, fattar inte bilden. Fattade inte Beyonces bild heller. Den där blåa bakgrunden är bara konstig, hela setupen är konstig.

  Svara

   Nu fattar jag vad som ger mig kortslutning med den där set upen. Den ser ut som tagen ur en high school prom -85!
   Det ska stå en tjej med massa fluff i håret och i klänningen framför blommorna istället för Amanda eller Beyonce.

   Svara

  Alltså va? Man förstår inte vad du skriver! Ingen röd tråd, ingen logik. Vem som helst får skriva krönikor nuförtiden, suck…

  Svara

  Fattar inte riktigt? Vad är problemet?

  Svara

  Som jag tolkar artikelnanser skribenten att det är hyckleri att Amanda Schulman frontar ett varumärke som ska visa på en bredd av kroppstyper eftersom hon själv är så normativt snygg. Sedan blandar hon in sin egen kroppsångest och anser antagligen baserat på personliga känslor att Amandas bild är triggande.

  Nu har jag ingen aning om vad Daisy Grace använder för modeller i vanliga fall så kan inte uttala mig om huruvida Amanda bara är en i spektrumet av olika kroppar eller hur det ligger till. Kan ändå förstå kritiken av val av modell om man nu vill visa på mångfald beträffande kroppstyp/hudfärg etc eftersom Amanda enligt rådande normer är normativ och snygg.

  Svara

  Men klart att en måste ha myggnät över sig när en vistas i tropikerna sådär!

  😉

  Svara

   Kanske därför hon ser så sur ut? Och liksom tittar på en med typ avsmak…?

   Svara

  Är Schulman i blåsväder för att E N person skrivit en krönika? Ha ha har! På riktigt? Du vet fan inte vad blåsväder är.

  Svara

  Är det inte lite konstigt att skribenten (och Nyheter 24) lägger upp en massa bilder på när hon som enligt uppgift var som sjukast (smalast), utan jämförelse eller egentlig förklaring? I sammanhanget blir det ju bara att understödja idealen.

  Svara

  Har provat flera plagg från Daisy Grace, sitter ofta illa och är inte alls så speciellt generösa i storlekarna som H & A vill få det att låta.
  Är kläder i storlek XL normbrytande liksom?

  Svara

  Är så trött på ätstörda personer som lägger upp bilder av när det var som sjukast utan närmare förklaring. Ätstörningar syns inte alltid utanpå. Jag är smal och har alltid varit det och är inte ätstörd. Vad är syftet med dessa bilder liksom? De tillför ingenting. Amanda Schulman är såvitt jag vet inte heller det minsta ätstörd och ändå ska hon med sin kropp tvingas ansvara för någon annan persons ätstörning? Wtf liksom. Alla ser vi olika ut av naturen och alla smala är inte ätstörda som försöker trigga andra personer.

  Svara

  Och från en tredje Amanda BW till Amanda Leander.
  Jag vet inte vad du kallar dig själv för, människa skulle jag tro?
  Precis som Amanda Schulman och resten av Sverige – Världen. Alla är vi bara människor, men en grundregel du kan ha i åtanke under tiden du läser detta är, acceptera att alla är olika men lika mycket värda, håller du med? Bra. En enkel grundregel som inte borde vara allt för främmande för dig.
  Det lustigaste med allt det här är att du alltså blir provocerad av en GRAVID kvinna och att hon då (trotts gravid) stämmer in på alla normer (enligt dig) samhället har intalat oss att vi ska eftersträva!? WTF. Om så är fallet.. vilket det uppenbarligen är, vad skulle inte provocera dig? om t om en gravid kvinna lyckas göra det.

  Det ligger som vi märker när vi läser din artikel något annat bakom detta raseri och kokande från dig. Det är din egen självbild du måste jobba med. Man är sin egen lyckas smed. Jag ser en gravid, vacker och framförallt lycklig kvinna. Är det inte det vi alla vill eftersträva? Lycka? så när vi väl ser en lycklig strak kvinna, ska vi kasta skit på henne då?
  Jag tror inte du hade blivit lyckligare av att se en större, kortare, längre, eller en oval modell på bilden..inte i längden. Visst vill man förändra normen och jag håller med – vi har till viss mån glömt bort hur ”normalt” ser ut.
  Folk i verkligheten ser inte ut som vandrande instagram filter.
  Men det vet jag. För jag ser folk varje dag. Det borde du också veta för du ser väll också folk varje dag? Och att ens dra upp vad hon är för ras, rasifierad? Ska Amanda för att hon är ljushyad inte få yttra sig om brytande normer och på köpet inte få visas på kampanjer? För sitt egna klädmärke?? #slutahata

  Jag förstår inte hur du på fullaste allvar kan ta en bild på en gravid kvinna och stoppa den i samma fack som, låt oss kalla det utseendehetsen.
  Det du skriver är rent missunnande hyckleri på en vidrig nivå. Och sprider bara mer hat. Jag säger inte att du är korkad men det var otroligt korkat skrivet.

  ”Du var en förebild, helt enkelt, Amanda.
  Inte bara för din lyckade karriär, din picture perfect-familj och för att din man Alex Schulman skrev en hel jäkla roman om din älskvärda förträfflighet. Vem hade inte velat få den kärleksförklaringen? – Ska hon få skit för att hon har en man som älskar henne? Är det hennes fel? Ska hon behöva be om ursäkt för att hon har arbetat sig till en karriär?
  #whatwhatwhat
  Men det var mer än så som gjorde dig till min förebild. Min och många andras, fortfarande.
  Din skönhet är förtrollande. Enligt exakt alla normer som samhället har intalat oss att vi ska eftersträva. Så vitt jag kan se föddes Amanda vacker, ska hon inte få visa sig då? Ska vi låsa in alla människor vi tycker är vackra för att vissa mår dåligt av det? ELLER ska man arbeta för att dem som mår dåligt också börjar känna sig vackra ”

  Svara

  Men haha. Är detta ett skämt?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.