Internationella kvinnodagen!

Happy women’s day eller nått! (jag skrev Happy pussy day innan och det var ju inte korrekt)
Idag firas vi kvinnor med pompa och ståt över heeeela världen och egentligen borde vi även få vara lediga från jobbet om du frågar mig men tydligen har vi lite att jobba på även i framtiden!

Expressen har sammanställt en lista över Årets kvinnor 2017 och även fast mitt egna namn lyser med sin frånvaro så återfinns ett och annat bekant namn på listan.

Vad tycker ni om den?

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

104 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bilden på Elaine :O … Happy pussyday brudar! :*

  Svara

   Håller med, inte den mest smickrande printscreenen kanske??

   Svara

    Bilden på Camilla Läckberg. Empowering? Hehe ??

    Svara

    Jag bytte ut den. Det är alltid svårt att ta en bra bild från en video. =)

    Svara

     Nej, inte direkt eftersom du lyckades ta en mer vettig när någon påpekade det. Du tog en dålig skärmdump och valde att lägga ut den väldigt dåliga skärmdumpen helt enkelt

     Svara

      Eller..

      > så kanske cam tog två bilder men råkade lägga upp fel
      > hon hade THK på sin mage och han strök sig mot henne samtidigt som hon sträckte sig mot printscreenknappen
      > ringde president trump henne för att samtala om hennes nästa inlägg om invandringen i sverige

      ….eller så tänkte hon helt enkelt inte på att bilden såg ut så. Sluta.leta.efter.fel.hela.tiden.

      Svara

      Så kan man tolka det. Eller så skrev jag inlägget på telefonen och ville få upp det först…

      Svara

      Okej så du slarvade i din blogg som du har som heltidsarbete nu för tiden, samt du kunde inte alls föreställa dg hur det kunde uppfattas, särskilt med tanke på historian med Elaine…

      Svara

       Så kan man se det…eller så ligger jag hemma med hög feber och halsfluss och kämpar röven av mig för att publicera inlägg ändå så att bloggen inte ekar tom.

       Svara

      ej lättkränkt: oj det var många meningar för att leta fel på nåt jag sagt. lättkränkt eller?

      Svara

      Förlåt men vad håller du på med?

      Svara

      Haha alltså ”hej”. Gå och lägg dig.

      Svara

  Camilla Läckberg, Peg Parnevik och Hannah & Amanda. Ser inget speciellt starkt hos de fyra?

  Svara

   Peg Parnevik tycker jag inte hör hemma i sammanhanget ovan. Stark ung tjej som står upp för sina värderingar. Hon får gärna ta ännu mer plats och synas mer! ?

   Svara

    Låter säkert missunnsam, men det här med kändisbarn som gör sig ett namn via sina föräldrar, som Bianca Ingrosso och Peg, är det verkligen så imponerande? Känns som om de fått exakt allt gratis …

    Svara

   Läckberg är ju en av Sveriges mest sålda författare? Hyfsat starkt tycker jag

   Svara

   Nä verkligen inget speciellt starkt…. Läckberg har ju BARA sålt 12 miljoner böcker i 50 länder. Peg blev ENDAST årets nykomling på P3 Guld 2016, och Hannah och Amanda driver BARA ett stort produktionsbolag 😉

   Orka va negativ! Samtliga kvinnor på listan är väl toppen på sitt eget sätt med framgångar som egentligen inte ska mätas mot varandra (tycker jag).

   Svara

    T om 20 miljoner böcker i 60 länder – Expressen har rättat på webben nu. Men kul när folk ändå tror man bara går på gala eller sitter hemma o rullar tummarna. Eller haft ”tur”. ? Så tack för backning. ?

    Svara

     ????

     Svara

     Men dina böcker är ändå inte bra.

     Svara

      Varför måste du säga det öht?

      Att alltid säga vad man tycker är inte detsamma som att säga allt man tycker.

      Moa

      Svara

      Moa: Varför vill man bara ha ros för allting man lägger upp på nätet?
      Är det så viktigt att höra att man är duktig eller snygg, dagarna i ända, ibland från helt främmande människor?

      Jag tycker att det är intressant att veta vad folk egentligen tycker bakom alla falska fasader. Fullkomligt hatar när människor bara nickar och ler och håller med hela tiden när man pratar med dom, ibland om viktiga saker. Man vet då aldrig var man har dessa människor.

      Svara

      Fast uppenbarligen håller ett antal miljoner människor inte med dig mtp hennes enorma försäljning. Och ja, smaken är olika men i det här fallet har du FEL tom. Hade inte hennes böcker varit bra hade de inte heller sålt så galet bra. Speciellt mtp att hon inte ett dugg anspelar på sex ( hej Fifty shades) el dyl i dem.
      Sluta bara hålla på.

      Svara

   Det är något speciellt med att bläddra igenom en lista med framgångsrika kvinnor som har gjort landet, och i vissa fall världen, bättre på många sätt. Många av dem är fantastiska förebilder och det ska såklart uppmuntras!

   Men alltså, allvarligt. Hannah & Amanda? Jag slutade lyssna på deras podd för att de systematiskt
   1) gjorde smygreklam
   2) gjorde smygreklam för sitt vin och
   3) mobbade och hängde ut andra människor, inte minst kvinnor.

   Motiveringen om att de ska starta en modellagentur känns för övrigt ytterst tveksam. Dels för att det ännu inte har levererat resultat och dels med tanke på vilken hets de (särskilt Amanda) bidrar till. Det räcker med att jag kollar på Amandas Instagram för att jag ska vilja svälta mig och hänga över toalettstolen igen. Extrem trigger.

   Svara

    Jag var inne på Amandas instagram nu för att se vad du menar med ”trigger”. Vad är det hon triggar igång som gör att du vill svälta dig själv?
    Jag är uppriktigt nyfiken.

    Svara

     Fatima, jag ska försöka förklara hur jag menar. Mina ätstörningar triggas inte av till exempel smala modeller i reklamomslag, för det är inte vikten i sig som triggar. Jag förstår att alla är byggda olika och det kan jag förhålla mig till. Exempel på vad som kan trigga mina ätstörningar är när Amanda skriver ”våga vägra gravidkläder, köp bara ett par stl större” till en bild på en gravid kvinna som är väldigt smal och antagligen har mindre klädstorlek i sitt höggravida tillstånd än vad jag har i mitt normaltillstånd. Jag börjar direkt fundera på vad människor tycker om mig som inte har några fler storlekar att gå upp till. Det är sådana små saker som gör att jag jämför mig och känner mig tjock, ful, misslyckad, onormal och äcklig.

     I allmänhet triggas min sjukdom av personer som verkar leva perfekta liv med världens bästa make, frukost på sängen varje morgon (”Kanske finns det någon där ute som just nu ligger och undrar över vad jag får för frukost på vardagar”, ”Vaknade till det här” osv), världens bästa vänner, framgångsrik på jobbet, ett lyxigt hem osv.

     Ätstörningar handlar ofta om att man behöver ha kontroll. Jag kan utan problem kolla på Kenzas, Blondinbellas, Elaines och många andra konton utan att känna trigger. Kenzas konto hade nog kunnat trigga om jag inte läst hennes blogg där hon inte förskönar eller framhäver allt som perfekt. Och nej, Amandas konto är såklart inte det enda som jag försöker undvika men det är ett utav dem.

     Svara

      Okej C, tack för svar.

      Jag vill inte förminska hur du känner men jag håller inte riktigt med dig. Jag har själv inte en problematik med ätstörningar så jag förstår om jag kan vara ute på hal is här.
      Du säger att du triggas av folk som till synes lever perfekta liv. Jag tror vi alla kan konstatera att alla säkerligen har sina problem men väljer att lägga upp det som är fint och bra på sociala medier. Måste då t ex Amanda ansvara för att ett fåtal blir triggade av vilket liv hon lever? Ska hon sluta lägga upp bilder på frukost på sängen för att detta eventuellt kan vara triggande?

      Du tar upp bilden där hon ”vågar vägra gravidkläder”. Jag kan förstå att det sticker i ögonen på någon som har en större kropp, men är det då hennes ansvar att tänka: Det finns dom med större kroppar som kanske måste ha gravidkläder därför kan jag inte lägga upp detta?
      Hade hon hånat, kommit med subtila pikar eller liknande så hade jag naturligtvis inte tagit det i försvar och jag är FÖR att stora profiler bör ta ett visst ansvar för vad dom lägger upp men jag har svårt att se problematiken i det hon lagt upp. Det känns lite som om hon ska skammas pga av sin smala kropp och därav måste trippa på tå för att inte någon ska ta illa upp.

      Svara

      @ C

      Den enda som har ansvar för din sjukdom är du.

      Sluta läs dom bloggar som triggar dig. Det är ditt liv. Du kan aldrig förändra andra, bara dig själv.

      Lycka till

      Moa

      Svara

      Fast frågan handlar inte om huruvida Amanda ska behöva anpassa sitt innehåll efter mig och andra lättkränkta människor, utan huruvida hon är en bra förebild och platsar på en lista med kvinnor som faktiskt arbetar hårt för det som hon indirekt motarbetar. Det handlar absolut inte om att smala människor ska skämmas för att de är just smala, jag trodde att jag poängterade det nog tydligt i mitt inlägg. Det handlar heller inte om fina bilder på frukostar, utan det budskapet man försöker föra fram i varje bild. Det är också skillnaden i varför vissa konton kan vara triggande och andra inte. När Amanda ligger på sidan i baddräkt och med platt mage men skriver att hon ”drog in magen såå mycket” för just den bilden, då tycker jag att hon främjar allt vad hetsiga kroppsideal står för. Hon har platt mage, alla ser att hon har platt mage och hon har inte särskilt mycket att ”dra in”. Av kommentarerna att döma är detta något som extremt många kvinnor avundas/ser upp till, många skriver att det till exempel är goals när man ser revbenen på en gravid kvinna.

      Moa, jag skjuter inte över ansvaret på något sätt och som jag skrev så följer jag inte heller bloggar eller konton som jag upplever kan trigga.

      Svara

      Supertråkigt för dig verkligen. Men att Amanda ger tips utifrån sig själv till, likar i det här fallet, eller berättar vad hon ätit till frukost (som inte är typ fem chiafrön bara) kan hon väl inte dömas för att du triggas av?
      Jag är inte ett fan av henne av olika skäl, men kag går inte heller och stör mig. Kikar istället in på annat som tilltalar mig. Inte alla, eller ens någon, kan vara alla 100% till lags hela tiden. Skönt va?

      Svara

    Vad, exakt, är det hon gör som triggar? Det är ju en rätt allvarlig ”anklagelse” du kommer med här.

    Svara

    Jag förstår att detta säkert är en känslig fråga för dig men Amanda kan väl inte rå för hur hon ser ut och förväntas trippa på tå för att ätstörda personer eventuellt kan bli triggade. Det om någonting vore konstigt tycker jag. Amanda har sina egna fighter, hon lever i ett patriarkat precis som alla andra kvinnor och att hon påpekade att hon kände sig tvungen att dra in magen på en bikinibild är väl hennes sätt att visa att hon också tampas med en massa utseenderelaterade problem. Det handlar inte om storlek eller kilon, alla kvinnor kämpar med utseendeidealen och en smalare kvinna ska inte behöva ansvara för att trigga en med mera hull bara för att hon delar med sig av sina högst personliga erfarenheter och kamper. Hon har också rätt till sina upplevelser och sitt perspektiv med sin kropp. Det blir väldigt skevt när hela världen ska anpassa sig efter en eller flera personers problem.

    Dessutom tycker jag tvärtom att Hannah och Amanda gör massor för att vidga utseendeidealen för kvinnor och ofta talar om olika storlekar och vikten av att njuta av livet och vara tacksam över den kropp man har och allt fantastiskt den kan åstadkomma. Så lite oförtjänt anklagelse, tycker jag.

    Svara

  Who?

  Svara

  Att Dagny Carlsson var med. <3

  Svara

  Zara ❤️

  Svara

  Vilken läskig lista. Ska dessa föreställa ”förebilder” eller vadå? Bara gaphalsar/kändisar.

  Ta nån som gör nåt av värde, tex kämpar mot allt hedersförtryck! El Elaine då som uppmärksammar barnens situation.

  Pinsamt.

  Svara

   Håller verkligen med. Undrar vad Zara gjort för kvinnor eller något annat. Räckte med att se henne i skavlan för att förstå vad hon var för person: en som vill att världen ska kretsa kring henne

   Svara

    Mm såna här listor gör verkligen denna dag ingen tjänst. De flesta av dessa vill bara synas/höras/fylla på sina bankkonton.
    Fy 🙁

    Svara

     Ja, för en kvinna som vill synas, höras och fylla sitt bankkonto är så dåligt. Kanske just därför dom behövs där? Måste tjejer alltid vara perfekta förebilder, prata tyst och inte ta för mycket plats eller kan vi stötta tjejer som vågar sticka ut? Det är där förändringen görs.

     Svara

      ??

      Svara

   Fast på listan finns ju bland andra politiker, advokater och forskare som bidragit med otroligt mycket inom respektive bransch. Kan hålla med om att många av de som kopplas till sociala medier inte är av samma dignitet som de andra, men det är väl ändå ingen som likställer en bloggare med en forskare. Tror mest att juryn ville ha mångsidighet och kvinnor med olika bakgrunder.

   Svara

  Bella skrev just i kommentarerna på bloggen: ”Nej vi har inte separerat. Men vi jobbar inte ihop längre.”

  Svara

   Ja så var det alltså. Funkade väl inte så bra att arbeta ihop med frugan. Han kunde nog inte fylla den roll han hade i företaget. Nu ska ju Simon (?) ta den rollen samtidigt som han sköter allt annat med Bella så var ju så klart inget heltidsjobb från början. Ja, ja han har det ju bra som kan sluta ett jobb innan han fixat nytt i alla fall.

   Svara

    Jag kan inte rå för att undrar om det beror på att vi sågade hans platsannonser som var så katastrofalt dåliga, det var ju verkligen en pinsam händelser för LCC som företag!

    Svara

  Jisses alltså bilden på Elaine. Hon ser ju helt drogad ut. Väldigt osmickrande bild på annars väldigt fin tjej.

  Svara

  Mina Dennert <3 borde vara på plats nr 1!

  Svara

  Majoriteten av detta kommentarsfält alltså. So much för att kämpa tillsammans.

  Lyft varandra istället, för fan.

  Svara

   Eller så kan man lyfta de som förtjänar att lyftas och kritisera de som förtjänar att kritiseras? Oavsett om saken gäller en man eller en annan kvinna?

   Svara

    Och så kan man skita i att kritisera för kritiserandes skull. Blir så trött på människor som dig,

    Svara

     Då föreslår jag att du slutar besöka forum som är baserade på människors åsikter, där även kritik kan ingå. Kommentarsfält på internet omfattas som bekant av yttrandefriheten och om du enbart vill läsa hyllande kommentarer rekommenderar jag att du håller dig till någon av de bloggare som modererar sina kommentarsfält efter just det.

     Svara

      Eller så fortsätter jag att besöka denna blogg och ytnyttjar min yttrandefrihet och kritiserar dom som kritiserar för kritiserandets skull.

      Konstruktiv kritik är rimligt och bör tas fram. Det är inte samma sak och det förstår du också.

      Svara

      Gör som du vill, men du skulle nog må bättre av att inte hänga här med tanke på hur trött du skriver att du blir. 🙂

      Svara

   Lyfta ytliga, uppmärksamhetskåta individer? Nej tack..

   Svara

  Kakan, vad har hon gjort för bra? Det är en uppriktig fråga, inget påhopp. Någon med koll får gärna upplysa mig. ?

  Svara

   Tror att många hyllar henne för att hon är en uttalad feminist och för att hon var det redan innan feministvågen kom. Idag är det ju mer accepterat och många kända profiler stämplar sig själva som feminister för att samla pluspoäng, men så har det ju inte alltid varit. För övrigt tror jag att många gillar hennes humor och att hon inte direkt passar in i idealet, men ändå inte försöker göra det. Det hon har åstadkommit är väl att vara bloggare, radioprofil och konferencier.

   Svara

    Jag har fortfarande svårt för henne efter hennes uttalanden om att det är rätt åt poliser som dör i tjänst, och att man kan kasta sten på polishästarna. Jag vet att hon har ”tagit tillbaka” det uttalandet, men det känns fortfarande som att hon bara gjorde det för att hon fick lov att göra det.
    Annars tycker jag hennes åsikter om feminism och att ta plats är bra och riktigt.

    Svara

     Håller helt med ang Kakan. Vilka vidriga uttalanden, tycker inte ett dugg synd om henne när det senare legat henne i fatet att hon kläckt dessa dumheter. Hon har säkert gjort och sagt andra bra grejer sedan, men att som vuxen tycka/säga sådant – nä hon förtjänar fan inte att hyllas …

     Svara

  1. Pussy day? Nej tack! Alla kvinnor har inte ”pussy” ❗️
  2. Kvinnohatet är ironiskt nog stort i dett kommentarsfält. ??

  Svara

   Vad säger man? Happy women day?

   Svara

    Reagerade också på pussy day. Glad fittans dag? Mycket höjande 🙂 men grattis på fittans dag då Camcam din fitta 🙂 (eftersom kvinna betyder fitta för dig)
    Klant.

    Svara

     Hahaha Ida din fitta <3 älskar dig

     Svara

    Ja på engelska säger man happy international women’s day.

    Svara

   Word Lady D! ??

   Svara

   Kvinnohatet = att ifrågasätta varför vissa kvinnor finns med på listan som ej gjort något för att vara med på listan?

   Okej, då är jag gladeligen en kvinnohatare.

   Svara

    Fattar inte heller var kvinnohatet är någonstans? Specifikt exempel tack? Man måste inte älska alla kvinnor bara för att de är kvinnor.

    Svara

   Hata hata hata….blaablaa…
   Saker jag faktiskt HATAR: harkrankar, dom spindlar med små kroppar och låååånga ben (daddy long legs), vattenmelon, djurplågare.
   LD använder ordet hata så mycket att man skulle kunna tro att det faktiskt är hon som hatar mest i hela Sverige.

   Svara

    Vad har vattenmelon gjort dig? 🙁

    Svara

     Ba smakar blää.
     Ibland tar jag saker personligt, for no reason.

     Svara

   Så nu är man kvinnohatare för att an inte uppskattar at ”feminister” (manshatare) vill ha jämställdhet genom att hata och skyffla över alla problem på det motsatta könet…?

   Svara

   Nä alla kvinnor har inte fitta, men vi som har det, som blir våldtagna, som lever medförlossningsskador, har sämre löner på grund av vårt kön, blir tafsade på fittan och sexualiserade på grund av vårt kön har det, kan vi snälla på ha en dag då det är ok att bara vara en kvinna med fitta som vill ha samma villkor? Vi stöttar alla andras kamp så kan en kvinna utan fitta stötta vår?

   Svara

    Fast var står det skrivet att internationella kvinnodagen är en dag för kvinnor med fitta? Kan vi inte bara enas om att det är en dag för personer som identifierar sig som kvinnor, med eller rutan fitta?

    Svara

     Ja, det var jag som uttryckte mig dumt.

     Svara

     Ja eller så kan kvinnodagen vara för kvinnor som blir diskriminirerade på grund av sitt kön och om kvinnor med fitta vill bära en pussyhat på kvinnodagen så borde man få göra det utan att det blir en diskussion om att alla kvinnor inte har fitta. Det finns en dag i kalendern då kvinnorna utan fitta uppmärksammas.

     Svara

  Vilken dag ska alla fantastiska killar få då?

  Svara

   På internationella mansdagen?

   Svara

   Svara

    Mystiskt.

    Din kommentar ”Y” var inte där innan jag postade. Skumt.

    Iaf sorry för dubbelpost i frågan.

    Svara

   @ Andrea

   Män har resterande 364 dagar, på året, att glänsa på så?

   För övrigt är frågan konstig på den enda dagen som tillägnas oss kvinnor, världen över. Dock väldigt symptomatisk på hur långt vi har kvar till jämställdhet.

   Tag plats systrar! ?

   Moa

   Svara

   Alla resterande. Eller nej förresten, denna med.

   Svara

   Dom har den 19:e november, för att kämpa så hårt för mäns rättigheter så är det konstigt att du inte hade koll på det.

   Svara

  Det räcker tydligen med att hata män för att komma med på listan? Den enda som har ett berättigande där är Linnéa Claesson, hon tar upp reella problem och gör det lysande! En i övrigt patetisk lista

  Svara

   LOL

   Svara

   Håller med :/

   Svara

   Typiskt män att inte kunna hylla en kvinna utan att trycka ner någon annan kvinna. Nej, jag vet inte alla män, bara dem som syns och hörs mest.

   Svara

    Typiskt kvinnor att bara för att man hyllar en kvinna trycker man ner alla andra. Var har du logiken? Ja, jag ironiserar över att i alla fall två kvinnor på listan i allra högsta grad ogillar män, men trycker jag ner dom för det? Ursäkta, men nu känner du dig kanske kränkt?

    Svara

     Eh Henric, nu var det ju faktiskt så att du hyllade EN kvinna på listan samtidigt som du avfärdade alla andra på den.

     Hur vore det att ha koll på vad du själv skriver?

     Svara

   Den enda? Dagny är helt suverän ❤

   Svara

  Saxat från min FB.

  ”Grattis? Till vaddå? Längre lön, sämre pension, osäkerheten jag känner när jag är ute på kvällarna, kränkande tillmälen som hora, att jag får höra att det inte är kvinnligt att ta mycket plats/skratta högt och svära, att vi fortfarande bedöms hårdare av samhälle och domstolen än våldtäktsmannen…?

  Säg inte grattis. Säg ifrån istället och börja bygga ett samhälle där jämställdhet och feminism är fina värdeord.”

  Svara

  Saxat från min FB och jag håller med

  ”Grattis? Till vaddå? Längre lön, sämre pension, osäkerheten jag känner när jag är ute på kvällarna, kränkande tillmälen som hora, att jag får höra att det inte är kvinnligt att ta mycket plats/skratta högt och svära, att vi fortfarande bedöms hårdare av samhälle och domstolen än våldtäktsmannen…?

  Säg inte grattis. Säg ifrån istället och börja bygga ett samhälle där jämställdhet och feminism är fina värdeord.”

  Svara

  Vill hylla alla kvinnor som kämpar på jobb tex inom vården. Och sen kanske har en familj o ta tand om efter lång dag. O kvinnor som ställer upp för varandra när livet är tufft o orkar bära andra så man kommer på rätt sida av livet igen. Leve systerskapet att stötta o ge kärlek till varandra. Och att insidan alltid kommer vara viktigare änn utsidan för då mår vi så mycket bättre. Kram till alla.

  Svara

  Hur kan Zara Larsson vara med här? Hon gör inget annat än att hata på män, vilket bara skapar en dålig bild av feminismen… :/ Hur kan man vilja ha equality based on sexism mot män?

  Svara

  Bläddrade igenom hela listan – wow blir helt varm i kroppen av alla fantastiska kvinnor! Vi är alla hjältar på något sätt. Vi är alla hjältar som inspirerar någon annan. Igår, idag och i framtiden.

  Idag är en dag vi ska fokusera på att lyfta upp snarare än att trycka ner. Hylla den som du personligen tycker hyllas bör, istället för att leta fel och trycka ner.

  Och glöm förbövelen inte bort att det finns personer som identifierar sig som kvinna men som inte bär det kvinnliga könet!

  Svara

  Älskar Dagny!

  Svara

  Detta är väl möjligtvis en lista över framgångsrika kvinnor. Vilket är imponerande i sig! Det är expressens lista, och någons/ någras subjektiva åsikter, dvs. inget man behöver ta på blodigaste allvar direkt.
  Detta är en dag då vi ska höja varandra och ALLA kvinnor är årets jäkla kvinnor! Skål med kaffekoppen kära medsystrar! 🙂

  Svara

  Är det ingen som har reagerat på att ca 80% av kvinnorna på listan är vita?

  Svara

   Ok jag förstår var du kommer ifrån, men kan vi inte sluta att se till utsidan? Sluta att fokusera på saker som aldrig kommer kunna förändras och som inte borde ha något med din person att göra?

   Så länge vi stoppar folk i fack, så länge kommer vi forsätta göra åtskillnad. ( Ja undantag när det är helt uppenbart att någon blir fel behandlad efter kön, hudfärg eller annat ska så klart uppmärksammas. )

   För nästa steg, som redan bedrivs av vissa, är att det vidare ska sorteras efter hur mörk hudfärg du har.

   Detta är enbart att gå rassister till mötes. ”Hjälpa” dem att få folk att förstå att om du har en annan hudfärg än din egen så är det normala att du behandlas olika.

   (Ja detta är ett komplicerat ämne och jag kan omöjligt få med alla turer ang detta, så var snäll och försök att förstå hur jag tänker)

   Och om du nu ändå vill att det ska sorteras, betänk då att den 31 december 2014 hade 21,5 % av Sveriges befolkning utländsk bakgrund (utrikes födda eller inrikes födda med två utrikes födda föräldrar) så om det ska råda millimeterrättvisa så är del listan korrekt återgivet av Sveriges demografi.

   Tänk om en lista helt ska förhålla sig efter det. Det ”bör” inte finnas fler med mörkare hudfärg med på listan!?

   Det kan ju bli lika skevt det. Tycker jag då.

   Svara

   Jag har inte tänkt på det faktiskt, brukar inte fokusera på hudfärg. Tycker du att det är fel att 80% är ”vita”?

   Svara

    @Cajsa: Du fokuserar inte på hudfärg för att det gäller vita kvinnor som dig själv (jag antar att du är vit, för det är nästan bara vita priviligerade människor som brukar uttrycka sig som du). Jag kan betta 1 miljon på att du ser hudfärgen på andra människor som inte är vita, och du vill gärna framstå som godhjärtad och antirasistisk i din kommentar. Visst fan fokuserar majoriteten av folk på hudfärg, annars skulle vi inte ha problem med rasism som vi har idag och glöm inte bort dessa oändliga diskussioner om invandring och ”svenskhet”.

    Svara

   Det första jag tänkte på… Feminism, kvinnodagen, hylla olikheter och jämlikhet. Men nej, vi väljer enbart vita kvinnor.

   Alla svarta som har stått upp för svarta kvinnors kamp?

   Alla beslöjade kvinnor som står upp för sin frihet och självständighet?

   Utländska tjejer som hoppar in i detta samhälle och gör hur bra ifrån sig som helst för att motbevisa fördomar?

   Och nej ”the real hmm”, vi slutar inte att se utsidan för dessa kvinnor har valts just för sin utsida, oavsett om du ser det eller inte så föredrar man vita kvinnor för detta syfte 🙂 Det är just det som är problemet här, hade det inte setts till utsidan så hade andra kvinnor med annat utseende och annan härkomst varit representerade!

   Svara

    Har du varit inne på Expressen och läst hela listan? det finns svarta kvinnor och muslimska kvinnor på listan och inte bara vita, självklart, kan de ske en förbättring men på dig så låter det som om listan var med bara vita kvinnor. Själv så tycker jag att de kunde tagit med fler kvinnor som inte är kändisar, men som kämpar för kvinnorsrättigheter utanför rampljuset i det dolda.

    Svara

    Så här tänker jag.

    1 Jag kan inte hålla med dig om hur listan ser ut.

    Och pga bla det …

    2 Så menar jag att kommer kommentarer som dina misstänkliggöra dem som verkligen blivit utvalda att de blivit det pga inkvotering pga dreras gener snarare än deras prestationer.

    Samma som Elaine säger att hon får en fråga ; hur ser du på detta från ett kvinnligt persepektiv, att hon indata vad hon har i trosan har att göra med hennes infallsvinkel i ämnet. (Ja det KAN ha betydelse ibland, men för det mesta inte).

    Vi måste sluta stoppa folk i fack för det finns absolut ingen som passar in i samma låda som någon annan. Vill vi bli av med strukturer så är det vägen att gå. Jag är övertygad.

    Svara

  Varför just kända kvinnor och inte en som jag 🙁

  Svara

   Nästa år ska jag rösta in dig på listan. *lovar* ❤

   Svara

  Dagny ?? inget snack, hon slår allihop

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.