Det där med emojis.

Egoina:

emoji
Vi vet alla hur mycket Anna Book fullkomligt älskar emojis och använder lika många av dem i en text som hon gör med bokstäver.
En som dock verkar vara lite mer svårcharmad på emojisfronten är Egoina som kategoriskt vägrar använda dem på bloggen – förutom när hon svarar på frågor.
Här kan vi snacka principer!

Emojis är ju annars ett busenkelt sätt att förstärka ett uttryck eller försäkra sig om att budskapet i en text går fram och jag kan med handen på hjärtat erkänna att jag använder mig av en hel del. Tumme upp är ju den bästa att skicka istället för att skriva ok eller ja. Det är alltså 50% färre tecken med en tumme upp än ordet ja eller ok. Snacka om att vara effektiv! 😉

Är jag så himla konstig nu, eller är det någon annan som också funderat över smileys? Tror ni att någon är sur om hen inte skickar med en emoji? Tycker ni det är oseriöst med smileys, eller kan ni till och med skicka med en (obs EN) i ett arbetsrelaterat mejl? Och ska jag embraca hela smileygrejen, eller fortsätta vara motståndare på bloggen? Stora frågor idag.//Egoina

När ska man undvika att använda emojis?
På mitt gamla jobb hade mailprogrammet ett chattprogram och där skickade vi gif’s (rörliga bilder) till varandra hela tiden för att förstärka budskapet men jag skulle nog kalla mig själv för ganska sparsam när det kommer till andra jobbmail.

Vilka emojis använder ni mest?
Och hur får/ska man egentligen använda dem tycker ni?

Vilken ringhörna står ni i? 
#TeamBooken eller #TeamEgoina?

51 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ???

  Hehe…

  Svara

  Tyra är helt kokoloko på instagram. Skriver på engelska och vill ha mer likes…? frågar om hon ska lägga ut mer mode och fashion?! ( är det hennes suddiga badrumsbilder hon menar?) och frågar vad folk vill se. svaret är hästarna! hahaha! och sen vill folk ha sin varor alt. veta varför inte hennes rabattkoder/ hemsidor inte fungerar.

  Svara

   Hon verkar tro att alla hennes följare är riktiga konton!

   Svara

   -Ja, nu är hon igång och svamlar ordentligt!
   ”Do you missing my fashion,..”
   -Dööör! (Sorry, har inga krumelurer att tillgå..)

   Svara

   Åh herregud ? That…english?

   Svara

   Men alltså… hon driver ju bara?
   Nu var det ju inte så himla haha-roligt men hon har ju till och med skrivit att hon driver. Men ni missade det? Eller ville bara spy ur er lite jobbiga känslor kanske? ??

   Svara

    Som du! :))

    Svara

  Kolla på TV4, brynolf och Ljung. Anna book är med och grinar haha!

  Svara

   Alltså VAD kan man gråta över då? Att hon inte fattar hur det går till?

   Svara

  Team Egoina! Jag är dålig på emojis men försöker att använda dem då och då för att verka cool och inne. ?
  Men aldrig att jag skulle använda det på jobb, där vill jag vara professinell!

  Svara

   * Professionell

   Hoppas att felstavningen var ett skämt. ? ???

   Svara

  ❤???. Shit vad jag verkar härlig då…

  Svara

  Anna Book lipar på kanal 4?

  Svara

   Ärligt talat, hade jag fan också gjort det om man tänker på VAD hon grät över.
   Jag ser inte det som något onaturligt att gråta över att någon nära inte finns i livet längre, det är naturligt. Det är normalt.

   Svara

    Har du missat att Anna Book alltid gråter eller är förvannad?
    Det är INTE naturligt!

    Svara

     Ja, det gör hon, det vet jag. Jag har omöjligt missat det eftersom CamCam lägger upp om henne rätt så ofta, man får ju börja scrolla numera.

     Men att börja gråta över att någon inte längre finns i livet är för mig inte något att skratta åt. Så jag tycker att det är olägligt att sitta här och skriva ”Anna gråter ut i tv…. igen” och liknande, för det hade jag också gjort i det sammanhanget som det handlade om.

     Svara

  Jag använder emojis typ…jämt. Gör jag inte det, då vet man att jag är sur. Den enda som inte får emojis hela tiden är min bästa vän, hon kan läsa mig ändå.

  Använder även emojis/smileys till min chef. Hon använder det till mig så då tänker jag att jag lika gärna kan använda det tillbaka 🙂

  Använder nog mest ?. Gärna i kombination med ???/?…? och ? används nästan dagligen också och även ballongen. Jag är inte lika mycket emojimissbrukare som Anna book, och jag är faktiskt inte ens i närheten, trots att jag har ett par stycken jag använder varje dag. Skillnaden är väl att jag inte proppar in alla i samma meddelande utan där det passar, alltså oftast i slutet av ett meddelande…

  Svara

   Äh, den bredvid ängeln ser inte alls ut så på min telefon..här ser den ledsen ut..det är den inte:)

   Svara

  Har du sett att Anna Book var med i kvällens brynolf och Ljung? Hon är ju bara för mycket!! Nästlar sig in precis överallt

  Svara

  ?????????? används oftast här.. gillar emojis men #teambooken är lite att ta i! ?

  Svara

  Jag använder jämt emojis. Det hjälper mycket för att förstärka innehåller i meddelandet tycker jag. Mina tre mest använda är: ☺???

  Svara

  #TeamEgoina

  Använder ytterst sällan smileys i jobbmejl till kunder/samarbetspartners. Däremot kan det slinka in en och annan smiley till kollegor.

  I sms med vänner använder jag smileys, men inte i överflöd.

  Är inte heller en stor användare av ’…’ (tre punkter, för det är just tre punkter som ska skrivas när det väl används. Inte två, fyra eller fler ?) i slutet av var och varannan mening. Jag är även en sån som inte skriver fler än ett frågetecken/utropstecken i slutet av en mening.

  Svara

  Skittråkig too: ????? haha

  Svara

   Topp*

   Svara

  Typ ganska standard: ☺️?????????

  Svara

  ?????????

  Svara

  ????????????

  Jag undrar vad detta säger om mig som person…

  Svara

  I min telefon kan man inte se de mest använda, men här är mina senaste: ?????❤? . Känns lite ambivalent. Jag skulle gissa att ??❤???? är mina mest använda! Hatar för övrigt folk som bara skickar en tumme upp. Lika otrevligt som ”ok.” haha.

  Jag lutar nog lite mot att vara team Anna. Men en smula mer sansat liksom.

  Svara

   Och alltså dom är mycket sötare i min telefon än här.

   Svara

   Hahaha, jag älskar tummen upp, tycker den är så glad ? Typ ”yes, topp!”

   Svara

  ???????

  Är uppenbarligen en nyförälskad snusktant. Nån ska väl va det också!

  Använder ofta och gärna emojis i sms och messenger, men inte i ”seriösa texter”, typ på jobbet.

  Svara

  Daddyfitness slår dock Anna Book med hästlängder

  Svara

  ✨?❤️?????☀️?? är några av mina mest frekventa. Slänger gärna in en emoji eller två i ett mess

  Svara

  ?

  Svara

  Alltså just nu befinner jag mig i Japan så mina mest använda är lite skevt ??❤️?????????⛩

  (Älskar förövrigt att du inte postar lika frekvent för tillfället för har inte tid att läsa allt annars hehe)

  Och emojis. Använder gärna en (kanske två) i slutet på en text som tex ett sms, en snap eller instagram. Men skulle inte använda dem i jobbsammanhang. Vanligtvis är nog dessa mina mest använda: ????????? rätt så tråkig med andra ord kanske…

  Svara

  Sorry om jag kapar kommentarsfältet här. Men jag har precis beställt några småsaker från Aliexpress för första gången. Vad är era erfarenheter från hemsidan? Jag betalade så lite så det är ingen större förlust om de aldrig kommer fram eller om de är helt annorlunda jämfört med bilderna osv. Vill bara veta era erfarenheter och om det är bra överlag eller meh överlag eller till och med DÅLIGT överlag.

  🙂

  Svara

   Av allt jag beställt är det bara en grej som inte dykt upp, men det va 3månader sen så den kan komma. Det längsta jag väntat var 2 och en halv månad innan detta och ibland kommer saker redan efter 2 veckor. En mössa har toffsen trillat av på men det va lätt att laga… och beställ allt minst en storlek för stort i kläder. Om du har ett dm-retro nära kan du ju gå och provklämma lite på deras kläder, för kvalitetskoll☺ sen köper jag helst via dom med bra betyg men chansar också.

   Svara

    Ibland finns även bilder i kommentarerna till produkten från köpare

    Svara

    Haha jaa smart, prova på DM Retro och köpa på Aliexpress! Brukar alltid prova plagg i butik för att sen köpa de billigare på någon hemsida som kör reor osv. No shame! Jag köpte bara lite lösfransar, strasschokers och några pennor så jag tänkte att jag kunde chansa 🙂 Så om det står 58 dagar kvar och det går ut över det, ska man ”open dispute” då? 2,5 månader är ju nästan 70 dagar.

    Svara

   Du behöver nog inte oroa dig så länge du har handlat från en säljare med bra betyg! Jag har handlat över 100 gånger på Ali och har endast behövt öppna dispute två gånger. Ena säljaren var rätt knepig dock innan jag fick mina pengar tillbaka. Ebay är klart bättre när det kommer till kundtjänst och service måste jag ändå säga.
   Jag försöker att alltid handla från säljare med minst 97% positiv feedback och kollar alltid recensionerna på produkterna innan jag köper något.
   Jag har blivit nöjd med i princip allt jag har köpt från Ali. Har nog köpt nästan allt möjligt därifrån förutom kläder. Kvalitén kan ju så klart variera väldigt mycket men man får ju vad man betalar för oftast.
   Leveranstiden kan vara alltifrån ett par månader till ett par veckor men det är väldigt sällan det inte dyker upp överhuvudtaget. När jag ser att tiden börjar gå ut på en vara så brukar jag be säljaren att förlänga tiden, dyker det inte upp ändå så öppnar jag en dispute, viktigt att göra det INNAN tiden går ut dock.

   Svara

    Hmm. Så säg att varan inte dykt upp och det är någon vecka kvar då ber jag om förlängd tid. Hur gör man det, mailar? Och om det är bara sådär 1 dag kvar och ändå ingen leverans – open dispute?

    Många frågor men stort tack att du ger bra tips! 🙂

    Svara

     Som sagt är det väldigt sällan jag behövt öppna en dispute eller förlänga tiden, så skulle gissa att det inte är något du behöver oroa dig för. Men om det nu skulle vara att det drar ut på tiden så kan du ett par dagar innan tiden går ut öppna en dispute, eller förlänga tiden. Om du går in på my orders så trycker du på view details och där finns det en länk till att förlänga ”buyers protection”. Om varan inte dykt upp så har du rätt att öppna en dispute på en gång men jag tycker att det är enklare att förlänga tiden för det jag har väntat på har alltid dykt upp en vecka efter det typ. Väljer du att öppna en dispute får du prata med säljaren om vad problemet är och vill inte säljaren hjälpa dig så får man ”escalate the dispute” och då går AliExpress in och avgör om man har rätt till pengarna tillbaka osv. Hoppas min klump av text var till någon hjälp, haha 🙂

     Svara

      Klumpen av text var till jättestor nytta. Tack! Trevlig helg!?

      Svara

  Kissies inlägg om varför hon är feminist är taget direkt från, platins.se

  Svara

  Mina vanligaste: ????????????

  Använder dem mest på messenger till sambon och bästa polaren. Resten av mina meddelanden (till alla andra) består mest av ? och ? och ☺.

  Svara

  Jag är svensklärare och ser fler och fler som använder smajlis i den skriftliga delen av nationella proven.

  ”Jag tänkte att det skulle göra dig glad och jag skulle få bättre betyg”

  Funkade ganska dåligt

  Svara

  Jag är mycket sparsam med emojis. Mycket till mina friends, knappt några till min pojkvän. En del till mamma, men oftast inga emojies. Använder någon det i jobbsammanhang skulle jag ifrågasätta deras kompetens att bete sig.

  Svara

  Mina mest använda är definitivt ????
  That’s me liksom.

  Svara

  ?????????? är mina mest använda. Är en nördig mamma som anser mig själv vara omåttligt cool.

  Svara

   Hahahahaha älskar när föräldrar/äldre..”äldre”.. använder emojis och smileys. Det är så många av dem i samma meddelande! Min mamma och min moster är likadana, bombar på med alla tänkbara emojis som ser söta och kärleksfulla ut?
   Pappa däremot brukar skicka ?. Han är kärleksfull på sitt sätt 😉

   Svara

  ☺????❤????????

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.