Är det WT att leka på gatan?

Blondinbella:

Vi har redan betat av vantar och klisterlappar på Iittalaglas men nu har det dykt upp en bubblare är i white trash-diket där vi alla krälar omkring:
Att leka på gatan!!!!!
Hör och häpna!
Att leka på gatan – i ett land bestående av pubar dit man gladeligen och fyllemosig tar med sina barn – anses tydligen dålig smak.
Sänka öl med sina barn – bra smak.
Leka på gatan – dålig smak.

”MENAR DU ATT BARNEN LEKER PÅ GATAN? ”
Ja, din stolle – barnen leker på gatan!
Jag vet inte hur den här engelskboende ladyn vuxit upp men i mina öron låter det jävligt jobbigt att exempelvis försöka åka sparkcykel på gräsmatta – hur upscale det än må vara.
Eller är meningen att man bara ska leka tea party som en duktig flicka med små dockserviser och spetsförkläden för att anses vara god smak?

Leka på gatan – är det mer, mindre eller lika mycket white trash som att inte ha vantar?
Eller var att ATT ha vantar som var white trash?
Är det förresten white trash att inte komma ihåg vilket av det som var just white trash?

Och vad är motsatsen till white trash?
White treasure?
För iså fall kan jag meddela att vi har ett stycke sådant här hemma just nu. Lilla ’Nöboll är nybadad och skiner lika vit som en opissad snövall.
Sur som ett bi är hon dock och blänger på mig när jag går förbi men det är smällar man får ta som öm moder. I skrivande stund sitter jag i sängen med datorn på kudden för att hon inte ska kunna komma åt min kudde och göra ett blött rövavtryck vilket annars är tradition när jag badat henne.
Tror ni inte hon då försöker krypa in UNDER kudden som en annan daggmask?

93 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Som förälder boendes i England förstår jag denna kvinna (inte grejen om dålig smak, det är nog hennes hittepå), det är lixom inte en grej här längre att ”leka på gatan”. Men hade jag bott i Sverige hade ungen fått leka där!
  Min gata här är gaaaanska lugn för att vara greater London och vägen är också halvt enkelriktad (man kan åka in ett håll men åka ut två håll.. om de där made sense) och högst upp på gatan leker tre 10 åringar, som för övrigt får flytta på sig var 10onde minut haha men ja, gatorna i de flesta engelska städer är inte lekvänliga som i Sverige därav inte mycket väglek 😄

  Denna kommentar tog hundra år att skriva pga barn som vill visa hundra bilar så hoppas att den är förståelig haha

  Svara

   Jag fattade ingenting av den halva enkelriktningen 😐 förlåt.

   Svara

    Haha är jättedålig på att förklara saker…. det är en väg där man i ena änden får åka in och ut, och den andra änden får man bara åka ut 🙈 Denna taskiga förklaring är nog den bästa jag har 😄

    Svara

     Haha, jag tror jag fattar! Är lite trög atm (dagsfylla, hurra!) så det är inte bara du 😉😉😉

     Svara

      Tror f.ö det är WT (ET ville min telefon autocorrecta till – love you, luren <3) med dagsfylla på en söndag men det är lugnt 😊 jag har en trevlig fest, alla i sthlm får komma! 😀

      Svara

   Korrekt. I England släpper man inte (som ansvarsfull förälder) ut ungarna på gatan om man bor i slummigare områden.

   Om man däremot bor i ett lugnt och trevligt område så kan jag garantera att det är det hur vanligt som helst. Barn leker på gatan och föräldrar umgås.

   Svara

    Bott i London i typ 7 år och kan intyga att de enda ungarna på gatan är dealers 😉

    Nä, när jag bodde i radhus var det väl ett par små marodörer ute med bland annat sparkcyklar. Då hade de dock föräldrar i närheten. Parker kan jag inte minnas att jag någonsin bott särskilt långt ifrån, och de har haft asfaltsgångvägar i sig. Najs för alla på hjul och med svårigheter att ta sig fram.

    F.ö. är det jävligt mycket skeva vägar där, alltså lutande gator med läskig sprucken asfalt pga trädrötter. Ingen höjdare att åka rullskridskor på.

    Svara

  Ladybarn leker givetvis på en EGEN gata. Men en allmän gata? Nä, det är för pack.

  Svara

   Jaa, visst kallas det inte gata när det är en grusad, privatägd allé..? 😀

   Svara

  Men varför ge luft åt bitterkuken Sofia? Hon lämnar alltid bittra och sura kommentarer på Bellas blogg….

  Svara

   bitterkuken?
   Betyder det att du anser att denna Sofia blivit bitter i brist på densamma eller tänker du dig att Sofia kanske rentav är en man med detta bittra attribut?
   För övrigt kan man aldrig veta om det är samma person som skriver under visst alias eller för den delen en och samma person som skriver under olika alias.

   Svara

    Det är en bitterkuk eller bitterfitta, vad är skillnaden?

    Svara

    Sigge, det skulle vara intressant att veta om du reagerar lika starkt på ordet bitterfitta som används mer frekvent på bloggar, min gissning är att du inte reagerar alls och att det inte skulle ifrågasättas.

    Svara

     Nej bitterfitta är helt ok. Det är bitterkuk som jag har svårt att förstå.

     Svara

      Jag använder konsekvent ordet ”bitterkuk” istället för ”bitterfitta” eftersom jag tröttnat på att det kvinnliga könet används som skällsord.

      Svara

      Varför? Tycker faktiskt att det är litet bitterkukit att störa sig på en sån sak

      Svara

      Varför? För att kvinnliga attribut alltid använts som skällsord, förolämpning och i nedvärderande syfte. Det börjar bli jäkligt tröttsamt så jag ger igen med samma mynt och hoppas att några börjar fundera över varför ord som kärring, fitta, fruntimmer, pussy, bitch, sliddjur osv alltid används som nedvärderande förolämpningar.

      Svara

      M: jag håller med dig, mitt ”varför” var till Sigge som hakade upp sig på bitterkuk. Tyckte att det var bitterkukit. (Om ditt svar var till mig alltså, lite svårt att hänga med här ibland.)

      Svara

      I, då förstår jag. Och jag håller med, det här kommentarsfältet är sjukt jobbigt att hänga med i.

      Svara

  Bra inlägg CamCam! Tycker om när du lyfter knäppa kommentarer. Hellre belysa dem än att skriva saker som snarare göder trollen, vilket vissa av dina inlägg tyvärr gör. Så, lyft fram knäppis-kommentarer och uppmuntra till mer sakliga kommentarer med bra diskussionsunderlag.

  👏🏻👏🏻👍🏻

  Svara

  Ja att leka på gatan är faktiskt favelavarning på. Sånt gör man inte nu före tiden i bättre familjer.
  Men har man en liten tomt (likt Bella och Odd) så kanske det är naturligt att man utnyttjar det offentliga utrymmet för barnens lek. De där motorcyklarna går förmodligen inte heller så bra att köra på gräsmattan.

  Svara

   Fan hela mitt område i rik kommun i Sthlms skärgård består alltså av sämre familjer? 😂 här leker alla på gatorna, 09 till vi släpar in ungarna skrikandes vid 19 så fort solen tittar fram 🙂

   Svara

    Ja bara för kommunen är rik behöver inte familjerna vara det.
    På mig låter det som ni är white trash alla som bor där.
    Ungar ska inte ha för mycket frisk luft för då klarar de inte av ett liv framför bildskärmar och tangentbord i framtiden.

    Svara

  Rita med kritor (typ sådana som förr användes på griffeltavlor) funkar inte heller något vidare på gräs.
  De kräver gator… 😉

  WT? Näää… 😊

  Svara

  Men varför blanda in England i allt? Isabellas barn bor i Sverige och leker på svenska gator. Och verkar ha det jättebra 😊

  Svara

  Så här definierar Urban Dictionary ”White trash”:

  A derogatory term typically used for southern white people. Traits of white trash include a bent towards chauvinism, racism, bigotry, conservatism, protestant Christianity, country music and beer.
  White Trash people also tend to be self-righteous, ignorant, lazy, illiterate and cheap.

  Låter det inte som en bra beskrivning av väljarna som nyligen röstade fram en viss president?

  Svara

   Tycker det säger mer om dem som slänger sig med uttrycket än dem man försöker kleta det på =)

   Svara

    Förmodar att du identifierar dig med white trash och är missnöjd med definitionen i min kommentar. Ja, den är väl inte så smickrande.
    Men det var, som jag skrev, inte min definition av white trash utan Urban Dictionarys.

    Svara

     Ja, så MÅSTE det vara =) kan omöjligt finnas någon annan förklaring!

     Svara

     Förövrigt blev det din definition när du försökte kleta den på andra =)

     Svara

  Tycker nästan det hör till att leka på gatan. I alla fall om man bor i ett villaområde. Där jag växte upp lekte varenda unge på gatan. Jag också. Hade nära till skogen med så var vi inte på gatan var vi i skogen.

  Så länge det inte är en väldigt trafikerad väg, helst återvändsgata, så ser ju jag hellre att barn är ute där och leker än att de sitter klistrade vid en skärm inomhus.

  Svara

  OT catten slutar blogga, för femhundraelfte gången, men lovar att komma tillbaka ännu starkare…

  https://instagram.com/p/BTOUqbNgt4H/

  Svara

  Jag har inga problem med barn som leker på gatan men vi har en stor parkeringsplats som är väldigt trafikerad och där leker barnen väldigt ofta och det gör mig galen.

  Svara

  Jag reagerar mer på att de går ut och härjar kl.8.00 en lördagsmorgon. Det finns antagligen familjer på gatan som sett fram emot att sova ut efter en jobbvecka och sen väcks vid 8.00 av barn och föräldrar som antagligen inte är tysta som möss. Vad hände med att inte låta förens vid 10.00 lördagar och 12.00 söndagar?

  Jag kan sällan sova ut numera då det är barn som skrikleker utanför mitt fönster från ibland 7.30 på helgerna. Hjälper inte att säga till barnen eller nämna det för föräldrarna. Skönt att jag ska flytta snart! 🙂

  Svara

   Aldrig i mitt snart 30åriga liv, har jag hört talas om någon oskriven regel där man inte får låta innan klockan 10.00 en lördag? Däremot är det väl med hänsyn att inte väsnas efter klockan 22.00 i ett lägenhetshus.

   Nu har jag inga egna barn, men skulle aldrig säga till lekande barn en lördagsmorgon för att göra precis det barn mår bra av att göra – vara ute och leka.

   Svara

    Aha, det är du som är den jobbiga grannen som drar igång gräsklipparen tidigt på lördag och söndagsmorgon. 😉

    Tänkte bara låta dig veta att du nog inte är så populär hos dina grannar, även om de är för snälla att inte säga det till dig.

    Svara

     Jag kanske inte är populär hos mina grannar (trots obefintlig graäklippare eller ens tomt) fake hmm. Men omtyckt av kollegor då jag alltid är i tid när jag jobbar lördagsmornar.

     Svara

      Det var skrivit lite med glimten, men nej det är inte fjeken det är ”jag”.

      Det finns nämligen en oskriven regel att man låter det vara lugnt på morgnarna på helgen. 🙂

      Ledens om det inte kom fram ordentligt att det var skrivet med glimten. <3

      Svara

      När jag läser igen så förstår jag att det inte var så bra skrivet av mig.

      Sorry!

      (Men det är lite av en käpphäst hos mig med folk som väsnas på helgerna när man vill sova)

      Svara

      Du borde träna lite på det där med glimten i text hmm. Innan fake hmm dykte upp, tycker jag ofta du var dryg i text oavsett.

      Min poäng var hur som helst inte huruvuda jag stör tidigt på helgmornarna (vilket jag faktiskt inte gör pga sover eller jobbar haha) utan att man säger till barn som leker? Herregud låt som vara barn.

      Svara

      Det kanske jag borde och nu kommer min ursäkt till dig bli en icke ursäkt.

      För varför jag misslyckades var pga din attityd om att inte visa hänsyn till dem som borde få sova. Jag var faktiskt lite irriterad på dig och din brist på vetskap om oskrivna regler och om omtanke till sina grannar.

      Du som jobbar i vad jag gissa på skift borde förstå det bättre än någon annan.

      Men du och Bella tycks vara samma, för hon tyckte det var helt ok att leka med sina med en BOLL som studades kl 6 på morgonen när hon bodde i en lägenhet. Stackars stackars hennes grannar.

      Svara

      Glömde. Och du borde lära dig ta emot en ursäkt lite mer ödmjukt.

      Svara

      Och där kom det varför jag finner dig oerhört dryg. Att jag aldrig hört talas om att det fanns en oskriven regel om att inte låta innan klockan 10.00 en lördag betyder _inte_ att _jag_ väsnas ändå. Vilket jag också skrev längre ner. Jag har väldigt goa grannar varken väsnas själva eller behöver störas av mig. Det är helt och hållet något du valde att tolka fritt.

      Jag jobbar inte heller på skift? 😂 Alltså du är ju otrolig hmm. Du kanske inte ska läsa in så mycket utan bara läsa vad man skriver? Det enda jag ifrågasatte vad att någon sa till barn som _lekte_ utomhus en lördagsmorgon. Det är inte samma sak som stt acceptera en boll 06,00 i ett lägenhetshus. Nu får du ge dig.

      Svara

      Och ditt första anförande var inte drygt?

      ”I hela mitt 30-åriga liv har jag aldrig hört”

      ”Och låt barn väsnas, vi struntar i om folk sover”

      Och nej barn som skriker är det inte skillnad på mot en boll.

      Och din 😂 är inte heller dryg?

      Du, jag har inget att lära av hur man framställs som odryg från dig annat än som avskräckande exempel.

      Svara

      Det första var inte ens skrivet till dig och heller inte drygt, utan ett faktum. Jag har aldrig hört talas om det. Aldrig heller varken störts eller stört i Sverige eller när jag bodde utomlands. Så är det bara.

      Skrika är skillnad på att leka.

      Och jag skrev aldrig någonstans i några av mina svar till varken dig eller A-K att ”Och låt barn väsnas, vi struntar i om folk sover”? Vad fick du det ifrån ens?

      Och det är väl klart att jag lägger till en 😂 När du ännu en gång gör ett antagande och svänger till med att jag jobbar på skift. Klart man skrattar när du är så himla säker på ditt antagande, när det i själva verket är så långt ifrån det jag faktiskt jobbar med.

      Svara

      Alltså HMM! Har du en gång bett om ursäkt för hur du uttryckt dig så måste du hålla fast vid den och inte fortsätta uttrycka dig dumt för att ursäkten inte mottogs på rätt sätt, tillräckligt ödmjukt, enligt dig. Det förstår du väl. Det är viktigt du fattar det här för din egen skull. För det är nåt av en oskriven regel i all kommunikation människor emellan.

      Svara

      wigwag: Jag har inte tagit tillbak min ursäkt. Det var inte så bra formulerat.

      Men det finns dem som menar på att om man inte bara säger förlåt, utan sedan kommer med en förklaring som delvis lägger över ansvaret på den andra praten så kallas det för en ickeursäkt.

      Jag hade inte tänkt att säga till Emilie att hennes första kommentar var drygt formulerad, oerhört inskränkt och som att lever i sin egen lilla bubbla där hon inte tänker steget längre pga att hon själv är uppe tidigt på lördagar.

      Och eftersom hon inte kunde ta emot en ursäkt och förklaring rakt av utan fortsatte sin dryga attityd. vilken var orsakens till att jag inte lyckades så bra att låta humoristiskt, så tyckte jag hon kunde få höra det.

      Men allt detta förstod du från början wigwag, eller hur, du var bara sugen på att få hitta en diskussion att hålla igång?

      Svara

      Men hmm: då är det även inskränkt att tro att alla har sovmorgon och att alla kan och vill vänta med att börja dagen tills det passar dom som vill sova länge på morgonen. Det om något är att vara fast i sin egna bubbla, livet rullar på trots att vissa är sjusovare.

      Svara

      ok Ööh, vi kör på det. För att inte vara en inskränkt människa i dina ögon och låta livet rulla på som vanligt, så kör jag igång gräsklipparen mitt på midsommarafton när du har fest i trädgården….?

      Eller om jag bor i en lägenhet så tar jag min dusch kl 24 när jag kommer hem, för inte kan jag ta hänsyn till att du lägger dig tidigt, livet rullar ju på för oss andra narrugglor också.

      Seriöst, menade du din kommentar eller var du bara sugen på att surra lite?

      Svara

      Hmm: ja, för det är verkligen samma sak om att barn är ute och leker en lördagmorgon 🙄 Du kanske skulle dra en parallell till att du sitter ute och njuter av sommarkvällen med vänner när jag nattar mina barn. Känns mer rimligt, fast du vill väl som vanligt argumentera med jämförelser som är helt galna.

      Svara

      Hahaha alltså nu lägger jag mig hmm. Oerhört inskränkt? För att jag tycker att barn ska få leka UTOMHUS en lördag morgon? Inte skrika. Inte kasta bollar inomhus 06.00 i en lägenhet. Inte för att jag vissa helger jobbar klockan 09.00 och skiter i dom som vill sova hemma.

      Lite vanligt jäkla vett har väl vilken förnuftig människa som helst och undviker ovanstående. Men lekande barn utomhus i ett samhälle då alla (framförallt du hmm som inte ens kan slita sig från spa för att kommemtera här) sitter med telefonerna konstant. Snarare än att umgås och faktiskt bli lite stimulerade och utmana hjärnan med lite fantasi – är väl något som dom flesta skulle skriva under på är vettigt?

      Om detta är att vara inskränkt så fine.

      Svara

      Ööh, Du bar otydlig med vad du pratde om. du pratade om att livet rullar på-

      Att du inte kan tänka tanken på att ha barnen lekandes en stund inne eller att du tar med dem längre bort till en park där de inte stör säger mer om dig än om mig.

      Tänker även att du borde ha sympati med andra småbarns föräldrar som kämpar med sömnlöshet och ända chansen de har att få sova lite är på helgmorgonen.

      Men annars ja, hänsyn som hänsyn inget konstigt med mina exempel. Same same.

      Emelie: När var du nära lekandes barn sist? Menar du på att det inte är vanligt att små barn skriker på högsta volym när de är exalterade?

      Sov Gott!

      Svara

      Hmm: att släppa ut barnen för att leka är att visa hänsyn. Lekande barn är inte samma sak som skrikande barn, jag har också varit småbarnsförälder och blir det snart igen och jag kan säga att det inte är många som sover efter en tuff natt speciellt om man redan har barn. Ska jag ta med bebis för att gå till en park (vilket för övrigt innebär en bilresa) ist för att låta barnen leka ute med sina vänner? Med första barnet så kunde jag sova när som på dygnet och blev ibland väckt av grannar som borrade. Sånt är livet och det är bara att acceptera läget. Man är varken inskränkt eller hänsynslös för att man inte vill låsa in sina barn och sitta och hyssja dom fram till kl 10 och det är inte samma sak som att som vuxen medvetet störa sina grannar.

      Svara

      ööh: Jag har inget annat val än att ta det som att du anser att dina barn är små änglar som leker fint och att du har haft turen att inte kämpa med barn som väcker dig nätterna in och ut. Grattis!

      Du är den vuxne i den här ekvationen som inte visar hänsyn till tex andra småbarnsföräldrar.

      Vi säger så.

      (Det här var tydligen en väldigt öm tå för vissa.)

      Svara

      ”Tänker även att du borde ha sympati med andra småbarns föräldrar som kämpar med sömnlöshet och ända chansen de har att få sova lite är på helgmorgonen.”

      Mina kompisar kan få sovmorgon på helgen om ena går ut och leker med ungen och den andra kan få stanna inne och sova! Svårt läge

      Svara

      Hmm: är du småbarnsförälder? Lägg ner annars, du kan inte föra vår talan. Föräldrar brukar nämligen förstå varann. Du vet inget om mina barn, grannar eller boendesituation så du har inte tillräckligt på fötterna för att kalla mig för någonting alls. Jag har haft bebis så jag vet vakna nätter, jag har grannar med barn som är ute och leker, jag har grannar som festar på nätterna (trots att jag har småbarn), jag har grannar som duschar på natten och grälar på småtimmarna. Jag hoppas att du aldrig har fest eller gäster över eftersom du verkar brinna så starkt för småbarnsföräldrars rätt till sömn. Hur vore det ifall du argumenterade på ett sätt som var kopplat till ditt liv istället? Jag pratar om mitt liv och du andra småbarnsföräldrar.. Givande.

      Svara

      Ööh: Jag tycker inte det är interesant att diskutera utifrån mitt liv. Jag tycker generella fenomen är mycket mer givande och hur man kommer någon vart.

      Men ok svar på din fråga. Nej jag har inte fester som är högljudda i mitt boende. De gånger jag har en sådan fest så hyr jag lokal. På riktigt gör jag så. Inget jag skriver för att ”vinna” godhetspoöng eller vår diskussion. .

      Har jag rätt till min åsikt nu?

      Men ok Ööh. Jag fattar att du har det svårt med livspusslet, men det finns det andra som också har, tex att få ihop din sömn.

      Hyfsat störiga grannar du har och du har mina sympatier.

      @hej: Men om en förälder är med så kan man ju promena med dem en bit. Ser ingen motsats i det. Bra läsning ju. 🙂

      Svara

      *lösning

      Svara

      Fast jag pratar inte om högljudda fester utan människor som umgås på terassen, balkongen eller gården. Där barn leker på morgonen och vuxna umgås på kvällen. Jag har inte barnkalas på gården på morgonen heller, så det är inte jämförbart. Om ens sömn hänger på att barn är ute och leker en lördagmorgon så bör man börja leta orsak till sina sömnproblem någon annanstans är just där.

      Svara

      ööh: Vi verkar ha lite olika referensramar på hur folk beter sig när de för ljud och på vilken volym, eller?

      Folk som är skräniga när de sitter och dricker på balkongen är hänsynslösa ja. Faktum är att jag tycker vuxna är dem som stör mest och är hänsynslösa. Men det var ju inte om de vuxna och vad de gör som diskussionen började tänker jag.

      Barn är ju ändå barn och vet inte bättre, men deras föräldrar gör.

      Barn som leker i samtalsvolym skulle inte väcka mig. Men barn som har askul och tjuter av skratt och spänning skulle. Precis så där kul som barn ska ha när de är ute och röjer.

      Vet du vi släpper det om det är ok med dig? Jag tror vi tänker ungefär samma, fastän du kallade mig för sjusovare. 😉 🙂

      Nu ska jag försöka sova. 🙂

      Svara

     Hade du haft koll så räknas inte barn in under ”de oskrivna reglerna” som att inte störa osv. Barn är barn. Punkt. Köp öronproppar om de stör dig så mycket. Eller förväntar du dig att föräldrarna ska tvinga sina barn att vara knäpptysta tills du behagar att vakna?

     Svara

     Emelie: Om du ska vara självsäker själv så såg du väl att det stod att hon GISSAR?

     Svara

      Fast hon är ju väldigt säker i sitt gissande när hon menar på att jag ”borde förstå det bättre än någon annan”.

      Grundat på vad exakt? Att jag emellanåt jobbar på lördags-mornar?

      Svara

    Regel och regel, det tillhör väl mer sunt förnuft att inte härja som en galning på morgonen till hänsyn för grannar.

    Svara

   Kan tänka mig att personer som störs av lekande barn en lördagmorgon är samma personer som stör barn som försöker sova en fredagkväll. Jag är alltid ute på gården med min dotter på morgonen när det är bra väder, vi tittar på blommor och djur och gräver i sandlådan. Så om barn inte ska få vara ute och leka på morgonen för att vissa har sovmorgon så bör samma personer vara tysta i sina hem från 19 på helgerna så barnen får sova.

   Svara

  Sitter här som en fågelholk, och fattar nada…. Lekar på gator??!!Vantar, Ittala..

  Svara

  Det är väl själva definitionen på idyll i Sverige, ungar som leker på gatan?

  Vi har ingen gata utan vägen fram till oss är sk enskild väg och den nyttjas såklart för cyklar, sparkcyklar, rullskridskor och kritor. Eftersom det är upp till oss att sköta snöröjningen så kan den även användas som pulkabacke ibland.

  Svara

  Lekte alltid på gatan som barn. Sparkade boll, sparkcyklade och målade med gatukritor. Hade en stor trädgård och en stor lekplats precis utanför. Varför inte leka på gatan? Det var ju spännande och hur kul som helst.

  Svara

  Har bott större delen av mitt liv i England även om jag nyligen är hemflyttad till Sverige igen och ja… jag förstår nog vad hon menar. Släpper man ut sina ungar för att leka på gatan i London så blir man nog rätt hårt dömd som förälder. Barnen är i vägen och folk skulle oroa sig för att man inte har uppsikt. I mindre byar och städer skulle det nog inte anses lika ”illa” dock. Hur som helst tycker jag att det är idiotiskt att låtsas som utlandssvensk att man inte fattar att bara för att något inte sker i London så är det inte förbjudet i Sverige. Många som flyttar iväg i några år inbillar sig väldigt snabbt att de glömt aaaallt om Sverige.

  Svara

  Skrev inte det här i mina kommentarer högre upp, men jag identifierar mig absolut som WT, speciellt om man tar med barndomen i beräkningen av sitt WT-score. Lekte jag på gatan? Jepp. Allt för att slippa vara hemma i en miserabel jävla lägenhet där ensamstående arbetslösa mamman ändå inte ville ha en. Helst lekte jag dock i skogen. Inte som att de andra barnen var så sugna på att leka med en ändå – inga coola prylar och luktade säkert apa, som tillägg till min antagligen kufiska personlighet.

  Numera har jag investerat i ett par fina skinnvantar, pillat bort klistermärkena på sambons fula ljusstakar (kosta boda) och har plockat ned takfläkten. Inte fan är jag mindre bitter för det!

  Enligt det här testet är jag 30% chav… Brittiska motsvarigheten till WT.
  http://junktrove.com/quizzes/chav-test/

  Svara

   mamman som ändå inte ville ha en INNE* ska det faktiskt stå. Nog för att jag är anonym här, men min mamma förtjänar fan inte att jag ska sitta och skriva att hon inte ville ha mig alls. Förlåt mamma!

   Svara

    Du verkar vara en jättefin person! =)

    Svara

   Tror det är rätt stor skillnad på på din upplevelse och den Bellas barn hade igår. De var ute med sina nya fina leksaker i sällskap av minst en av sina föräldrar.

   Svara

  Vad är leka på gatan?
  Min första tanke är treåriga Kalle som tar med sig alla sina leksaksbilar och sätter sig ned helt obekymrad mitt i gatan och leker med bilarna där, ja då är det verkligen WT-föräldrar han har.

  Svara

  Det är WT att stava Iittala fel i varje inlägg!!

  😉

  Svara

   Har jag inte aaaaalls det!!! *ändrar fort som satan*

   Svara

  Har kört en del på Lidingö med budbil och kan nog säga att det är rätt tryggt för kidsen att leka på de flesta små gatorna där. Självklart inte på större vägar men det fattar ju vem som helst. 🙂

  Första gången jag körde på Lidingö blev vi tillsagda för att vi ”körde för fort” på den lilla gatan där man får köra slalom mellan väghinder och ”HÄR KÖR VI SAKTA!!!”-skyltar. Vi körde så klart inte fort alls (det var inte några barn ute heller eftersom det var kväll) utan det var bilen som lät som att man rivstartade bara man gasade lite för att rulla i 15 km/h. 🙂

  Svara

  Det är ju så klart olika från land till land. I USA kan man bli anmäld till polisen för att barnen leker utan förälders uppsyn i SIN EGEN TRÄDGÅRD.

  Svara

  Tänkte på snöbollen igår. Kollade på insta där hon står mot fönstret. Och sedan THK när han ligger under täcket o tassen sticker ut. Hur gulligt. Älskar katter.😻😺😻

  Svara

   Jo vi vet det vid det här laget.

   Svara

  Men är det inte något supermärkligt med Bellas kommentarsfält? Det verkar som de allra flesta knäcker sig totalt för att hitta något negativt att skriva. De ifrågasätter tom hur hon har tid att göra diverse saker som hon helt uppenbart gör för att ha något att visa i bloggen. Varför läser de skiten om de stör sig så mycket på henne?!

  Svara

   Jag undrar samma sak. Bästa är ändå alla som kommenterar att hon ”inte verkar jobba särskilt mycket på jobbet” för att hon tar outfitbilder osv. Facepalm every time. Det är ju hennes jobb liksom?!

   Jag tror att många av Bellas läsare är kvinnor som är missnöjda med allt möjligt i sina liv och projicerar skiten på Bella istället för att göra något åt sina egna situationer. Kan inte komma på någon annan förklaring till att vuxna kvinnor sitter och häver ur sig elakheter på det sättet dagligen..

   Svara

  Begreppet WT är smygrasistiskt. Håller någon med? Och varför isf?

  Svara

   Nej.

   Svara

    För det finns inget BL. Eftersom det tydligen inte behövs. Med den indirekta betydelsen att alla svarta är trasha

    Svara

  Jag fick inte leka på gatan som barn för mina föräldrar. ”Vägen är till för bilar, ni får gå till parken”, hette det. Fullt rimligt tycker jag, och så slapp jag ju lära mig att det är okej att kalla folk WT eller vara allmänt nedlåtande till höger och vänster också.

  Svara

  Men hon skriver ju ingenstans att det skulle vara WT? Dålig smak står det ju.

  Bor själv i England, tidigare i London och nu på annan ort, och skulle aldrig släppa ut min son (aja nu är han för liten ännu) för att leka på gatan. Aldrig sett andra barn göra det heller för den delen. Barnen (de lite äldre) går till typ parken eller basketplanen för att umgås, de yngre tar man med sig till parken, lekplatsen osv. Barnen åker sparkcykel till skolan ofta.

  Nu vet jag inte hur det är ute på landsbygden men man leker liksom bara inte på gatan i större städer. Vägarna är smala, trottoarerna är smala, husen ligger nära vägen och bilar kör i kanske 20-30 miles/hour.

  Så visst förstår jag exakt vad hon menar med sin kommentar (dock är kanske ’dålig smak’ fel ordval men det blir lätt så om man inte använder svenskan tillräckligt ofta). Däremot så vet jag ju om att det är helt normalt i Sverige.

  Dessutom har jag aldrig varit med om att föräldrar går o sänker öl på puben medan man har barnen på släptåg? Ingen pub jag varit i.

  Tycker inlägget och kommentarerna här (och kommentaren på bellas blogg) var allmänt nedlåtande och i sann ’jag-vet-bäst-anda’. Det är inte normalt att låga barnen leka på gatan i England medan det i Sverige är helt normalt. Båda är liksom okej.

  Svara

   Det är inte normalt i Sverige heller. Om någon småbarns förälder låter kidsen leka ensamma vid trafikerad gata utan översyn ja då… lär dom snabbt bli omhändertagna av socialen. På enkelriktade radhusinfarter och gårdar och dylikt utan annan trafik än när dom som bor där åker till eller från jobbet är liksom en annan sak.

   Svara

    Nu pratade jag inte om barn som leker ensamma på trafikerad gata. Pratade om det som Bella gör med sina barn. Hon går ut med barnen och leker på vad jag antar en relativt lugn gata medan hon övervakar dem. Det är i alla fall vad jag vet relativt vanligt i Sverige, eller?

    Svara

     Om gatan inte är trafikerad så gör vi så i Sverige ja. Ibland spelar ungarna hockey på såna gator utan föräldranärvaro. Bella kanske träna sina småttingar köra cykel eller trampbil eller nåt.. Det finns ”varning för lekande barn skyltar” samt är hastighetsbegränsning samt guppeligupphinder för bilar på såna vägar som oftast och helst undviks av bilister.

     Svara

  brace yourself
  kommentarer om hjälm är på ingång

  Svara

  brace yourself
  kommentarer om hjälm är på ingång

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.