Chimi Eyewear tänker hållbart!

Kenza:

I torsdags hade Chimi Eyewear event för att fira att de fyllt 1 år, och det skulle firas med TÅRTA! I våra ansikten! Hahaha. Efter käk och drinkar så var det dags för spökboll med tårtor. Vi var uppdelade i fyra lag och vi förlorade. Vid ett tillfälle halkade jag (det vart så satans halt på marken) in i en av bänkarna och har nu ett stort blåmärke på insidan av armen. Men det var det värt för det var fett kul, skrattade så att jag nästan grät! Tack Chimi för en jätterolig eftermiddag. :-)//Kenza

För att vara en person som ”tänker så mycket på miljön” och äter mycket vegetariskt så förstår jag inte hur Kenza kan ställa sig bakom ett sådant här spektakel och tycka att det är okej och ”fett kul”.
Jag anser mig vara en person med både mycket humor och högt till tak men när det kommer till att slösa med mat – där drar jag min gräns. Jag ser helt enkelt inte det roliga i det.

Åk till Afrika och ha en pricktävling med piss i byns enda brunn med färskvatten eller varför inte åka fyrhjuling och kör upp den enda åker som livnär befolkningen?
Det är att dra saker till sin spets – absolut – men det känns så jävla rikemans-ignorant att förstöra mat för nöjes skull!

Usch!

Tack för tips!

 

115 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Helt ärligt förstår jag inte hur man som offentlig person inte kan tänka ut konsekvenserna av detta. Hur kan man inte tänka matsvinn direkt bara av tanken på ”tårtkrig”? Trodde vilken normal människa som helst får kopplingen direkt och att offentliga personer tänker lite mer på hur de framställs. För mig framställs de som oerhört korkade. Ska bli intressant hur ett försvarsinlägg kommer att formuleras.

  Svara

   Är inlägget borta? Kan inte hitta det

   Svara

    Istället för att stå till svars för sina handlingar tog hon bort inlägget. Hon om någon tål inte att någon ställer henne mot väggen. Det enda Kenza vill är att folk smeker henne medhårs och talar om hur vacker hon är.

    Svara

     ”PS. Tog bort inlägget innan. Tack för att ni får mig att tänka till!”

     Att det krävs andra som ska få henne att tänka till kring en sån sak. Wow. Oavsett vad var hon där och bidrog. Miljömedveten my ass.

     Svara

      Så pinsamt. Hur svårt kan det vara att tänka själv? Ett sjölejon är mer miljömedveten.

      Svara

    Hon är så fruktansvärt ryggradslös och falsk. Tur att hon är snygg och att hon redan gjort sig en hacka tack vare det för den där personligheten kommer hon ju ingenstans med. Det är väl därför hon är så opersonlig också, för att hon vet om det själv?

    Svara

     Ganska elakt att gå på hennes personlighet? Det är hennes handlingar vi pratar om här.

     Svara

      Fast handling är väl en konsekvens av personlighet…

      Svara

   Tänkte precis samma sak.

   Svara

  Luna är född!

  Svara

   Har varit länge.

   Svara

   Trodde du menade Elana Belles barn 😂 alla ska tydligen heta Luna nu för tiden

   Svara

   Haha förlåt men sist på bollen much?

   Svara

   Menar hon inte Cindy’s barn då? 🙂

   Svara

    Med S kanske..?

    Svara

    Cindys*. FFS

    Svara

     Nej, hon heter Sindy!

     Svara

      Anonym menade nog bara ”Cindys, inte Cindy’s”

      Svara

     Oj! Vet inte varför jag skrev så! Förutom enorm sömnbrist o hårt jobb o småbarn hemma. Hoppas du överlevde..

     Svara

    Jo hen menar sindys barn men ändå ”sist på bollen” tror nog att innehavaren av denna blogg som trots allt har det som heltids sysselsättning att bevaka bloggers och influääänsers, har koll på när nya bloggbarn ser dagens ljus.

    Dessutom har det redan både bevakas och postas inlägg om Luna knivis ankomst. Det är så gamla nyheter att jag tror han snart ska inskolas på förskolan

    Svara

     Oj shit, vad äckligt angripande alla är😂 Ni verkar vara ett härligt gäng, verkligen!

     Jag har slutat följa Sindy men gick in idag för att kolla om bebisen kommit ännu, vilket han gjorde för tre (!) dagar sedan. Så ja, det var verkligen sååå längesen…
     Läser däremot bloggbevakning dagligen och har inte sett ett inlägg om det?
     Men för all del, ursäkta för min kommentar! Inser nu – tack vare er – att den måste varit totalt onödig👍🏻

     Svara

      Fick blädda tillbaka och kolla och jooorå, hon har skrivit det! Har helt enkelt missat det? Och typ alla morgon/förmiddagsinlägg den 8nde🤔 Konstigt, jag som stalkar den här bloggen flera gånger om dagen, haha…
      Hade jag sett det så hade jag givetvis inte kommenterat.

      Svara

  Det var exakt det jag tänkte på när jag såg hennes inlägg, precis innan jag gick in här. Nästan så man blir illamående av konsumtionshetsen av kläder hon förbrukar och tårtor hon väljer att kasta.

  Svara

  ”Miljömedvetna” Kenza my ass!! Hon är så långt från miljömedveten man kan vara!

  Svara

   Agree! Dessutom så skriver hon på bloggen att det är det roligate eventet hon varir på. Förstår inte hur man kan medverka i detta och tycka det är kul? Hon flyr o flänger runt om i världen också endast för att skapa material till bloggen. (Många andra ”influencers” som gör det också.) Skäms för tusan! Och hennes största problem i livet är att vädret inte tillåter henne att ta en ”dagens” p.g.a för dåligt ljus.

   Svara

    Eller att hon råkade halka i tårtsvinnet och få ett stort blåmärke på armen.

    Karma.

    Svara

    Hennes största problem i livet?? Har du noll koll på hennes uppväxt, hennes pappa, förskingringen, pappans cancer?

    Något förminskande kommentar!

    Fine, det är slöseri med tårtbottnar och sprutgrädde men Kenza har la fan inte sagt att hon är den mest miljömedvetna och ”brandat” sig därefter. Tycker inte detta var så ”brott-mot-mänskligheten”-illa att det är läge att gå till personangrepp som vissa gör. Eller att förminska en driven kvinna och hela hennes liv/hennes problem.

    Svara

     Tror du att hon är unik med sina problem? Många människor i Sverige har en liknande uppväxt och genomgått/genomgår samma saker som henne.

     Svara

      Var har vi diskuterat om hennes problem är unika? Ingenstans. Du skrev att ljussättning av dagens outfit var hennes största problem i livet och jag invände. Vi diskuterade inte om hon var unik eller ej. Cancer är väl förövrigt en jobbig upplevelse även om hon inte är ensam om att ha upplevt det.

      Personligen kan jag dock känna att det är hyffsat ovanligt att en farsa snor hundratusentals kronor från sitt barn..

      Varför förminska henne så?

      Svara

      Det är väl inte helt sällsynt att föräldrar tar pengar eller på annat sätt utnyttjar sina barn? Många människor som lider av diverse missbruk, oavsett om det är droger eller spel, brukar ju ta från sina barns besparingar etc.

      Att föräldern däremot kan ta hundratusentals kronor från sitt barn är nog ovanligt, men det visar ju bara hur privilegierad Kenza är. Det tog lång tid innan hon märkte detta och det påverkade inte hennes livskvalitet, möjlighet att köpa bil/bostad/annat. Enligt Kenza var det sveket i sig som påverkade henne, d.v.s. situationen är jämförbar med andra som blivit rejält svikna av en förälder (även om det inte handlar om sexsiffriga belopp).

      Svara

      Det är inte ovanligt. Gå utanför Sverige och låt resan vandra till USA. Leighton Meester som för övrigt föddes i fängelse har en mor som stal alla pengar Leighton förde över till sin handikappade bror för hon sade att hon behövde de bättre. Kenza är inte ensam om sina olika problem för alla har dem. Det finns inte många som är fria från problem – däremot finns det många som inte förstår vad andra går igenom och det är en stor skillnad.

      Svara

  Fy fan! Nej usch, jag skulle ALDRID kunna stå för att kasta mat på detta sätt. Det gör ont i hjärtat att se hur idiotiska människor kan vara… SKÄMS ALLA INBLANDADE, SKÄMS KENZA SOM STÄLLER UPP OCH ÄR MED!

  Svara

  Tycker att du har en poäng i inlägget. Men även om det är fel gjort av henne så ser det kul ut och jag hoppas hon fick tillbaka lite glädje och energi. Sen kan man ju undra varför en vanlig boll inte hade fungerat…. Eller vattenballonger om de nu ville grisa ner sig? Onödigt att välja mat.
  Men du, för att dra in miljön i det här behöver du mer info.

  Svara

   Oh please, do tell me everything you know.

   Svara

    Om MILJÖN?
    Ok – Är allt närproducerat har detta liten men ingen större påverkan på miljön. Det är dock matsvinn, helt i onödan.

    Om ingredienser till tårtan kommer från olika ställen i världen är det större/stor påverkan av miljön samt matsvinn.

    Miljön och slänga mat hör ihop men är inte samma sak. Nu tror inte jag ett dugg på att Kenza kollade upp ingredienserna men OM hon gjorde det och allt var hämtat från närmsta bonde typ så har hon ändå tänkt på miljön och valt det vänligaste alternativet i situationen.

    Tror som sagt att Kenza gjort bort sig i detta fallet men ändå rätt viktigt att ha info om hur en människa tänkt för att kunna säga om de tänkt på miljön eller inte.

    Svara

     Du har fel där du skriver ”Är allt närproducerat har detta liten men ingen större påverkan på miljön.” I din mening säger du dessutom att närproducerat har både ingen men ändå liten påverkan på miljön? Även om alla ingredienser är närproducerade så har de ändå tillverkats oerhört mycket av ingredienserna – där tillverkningen använder sig av både maskiner, kossor (grädde) och otroligt mycket vatten då kossorna kräver mycket vatten. Locken är dessutom av papp (eller plast?) – utsläpp av fossila bränslen vid tillverkning (mindre utsläpp om de är återvunna dock).

     Närproducerat har en påverkan på miljön – och dessutom en stor påverkan på miljön eftersom det behövdes tillverkas mycket av dessa tårtor.

     Svara

      Nä. Det skrev jag inte alls. Skrev liten men ingen större påverkan.
      Det påverkar miljön men inte i samma utsträckning.

      Här är ett tydligare exempel –
      Alla bilar påverkar miljön.
      Men om Pelle köper en miljövänligare bil så har Pelle trots att han kör bil ändå tänkt på miljön genom att välja en sån bil.

      Svara

      Men med dott tänk kan man ju inte köpa någon mat alls? Det produceras ju lika mycket grädde? Folk kommer alltid vilja ha grädde

      Svara

      Fast det är ju skillnad köpa grädde och äta upp den eller köpa grädde hälla ut den…

      Svara

  Kenza må ha någon form av ambition att tänka miljösmart, det tvivlar jag inte på, men hon måste vara en av de människor som är längst ifrån att leva som hon lär. Flyger överallt, hela tiden, och konsumerar kläder som om det vore toapapper. Inte alls förvånad över att hon ställde upp på det här, hon känns inte som den vassaste kniven i lådan.

  Svara

   Nja, Kenza är väl inte intelligent i någon akademisk bemärkelse men hon är i alla fall streetsmart och har ett väl utvecklat födgeni.
   Hade hon fötts som gatubarn i Rio de Janeiro hade hon säkert ändå varit miljonär där idag :).

   Svara

    Wow sån ignorant kommentar. Lite annorlunda förutsättningar för gatubarn i Rio mot svenska barn i Sverige, Stockholm.

    Svara

     Men Jarlaberg är väl ändå ganska nära en favela? Alltså med svenska mått mätt.

     Svara

      Gillar din humor. <3 En favela som ligger 5 km från innerstan och lägenheterna kostar 30-40 000 kr per m2.

      P.S. När jag var liten kallades Jarlaberg för "Sveriges Toscana".

      Svara

    Att Kenza har fattat lyckade affärsbeslut är det väl ingen som ifrågasätter. Men du kan ju vara rätt säker på att det, i jämförelse med gatubarnen i Rio, är extremt enkelt att bli framgångsrik om man har följande förutsättningar:

    1) Har dragit högsta vinst i det genetiska lotteriet och därigenom är smal med thigh gap etc. trots att hon äter skräpmat flera gånger i veckan och inte tränar alls i perioder.
    2) Vuxit upp i Nacka av alla ställen. Oavsett om pappan varit alkoholiserad så är det inte Husby vi snackar om.
    3) Fått läsare till sin blogg genom att uppfylla 1) samt att ha en pappa med en klädbutik där man får snygga kläder till ”dagens outfit”.

    När jag började läsa Kenzas blogg 2007 önskade jag att jag hade hennes privilegierade liv och då är det ändå så många som vuxit upp under ännu sämre förhållanden än vad jag har. Så nej, att Kenza har gjort någon framgångssaga á la Eminem köper jag inte, trots alkoholiserad pappa och mobbing.

    Svara

    Hur vet du något om hennes intelligens?

    Svara

    Haha. Jag tror nog hennes utseende är 99% grunden till hennes framgång 😉 så givetvis hade hon lyckats i slummen också.

    Svara

   Det är endast ett spel för galleriet! Väljer man att åka till Sydafrika av alla ställen i världen (lång bort menar jag) endast för att fota några looks till bloggen, så tänker man inte miljösmart. Och, Detta kan inte en lunch på linser och avokado en gång i veckan kompensera!!!!!

   Svara

    Särskilt inte avokadon, som fullkomligt dränerar grundvattnet på de platser där den odlas 🙃

    Svara

     Åhå, en växt som är dålig för miljön men nyttig att människan att äta. Finns det fler sådan fall tro?

     Huuur ska det gå med etiken? 😱 😉 😉 😉

     Svara

  Det där Chimigänget borde interneras i Gulagen och få vatten och bröd tills de inser att de tappat all verklighetsförankring.
  Hoppas bara detta klavertramp i form av ”spökboll med tårtor” reflekteras i försäljningen av deras solbrillor.
  Tyvärr tror jag dock att de som köper för att de är ”åhh så snygga” inte vet något alls om vilka som står bakom Chimi och vilka dumheter de håller på med.
  Sponsrade resor till Mauritius och Zanzibar är ju ganska ok jämfört med att kasta tårtor på varandra! Usch och fy.
  (Rätt åt Kenza att hon fick ett blåmärke under striden. Jag tycker att det hade varit motiverat om hon t o m hade fått armen i gipspaket för synderna!).

  Svara

  Sådant där gör mig ledsen. Här i Sverige finns människor som inte kan äta sig mätta för dagen och där ute i världen svälter människor.

  Tycker precis likadant om där där fototrenden ”Smash the cake” där småbarn får en tårta som ska förstöras samtidigt som någon står och fotar spektaklet.

  Svara

   Där är det i alla fall bara en tårta… Snäppet bättre i alla fall.

   Svara

   Förstår din poäng men de flesta bakar inte en ”hel” tårta till smash the cake-fotograferingar. De har bara tårtbotten och sen grädde på och det är EN tårta som inte egentligen motsvarar mer mat än det som ett hushåll slänger en vanlig vecka i alla fall. Gör det inte rätt men är en ganska liten sak i sammanhanget.

   Svara

  Smaklöst som fan.

  Svara

  Kenza, Bella ….de bryr sig inte. Matsvinn, mikroplaster. You name iy!

  Svara

   Jag har hört att två nya ozonhål ska uppkallas efter bloggare.
   Ett hål ska kallas Kenza och det andra Janni.
   De flyger och far som om denna dag vore den sista och att alla som kommer efter oss får klara sig bäst de kan.

   Svara

    HAHAH! Känns fel att skratta med tanke på hur tragiskt detta är. Och då antar jag att du endast syftar på allt resande? Tänk all konsumtion och all konsumtion de bidrar till genom att göra reklam för slit-och-släng-kulturen. Nya kläder varje dag. Byta ut allt i hemmet någon gång per år. Ny skönhetsrutin varje månad. Spyr.

    Svara

  Gillar inte detta. Tydligen kan en del göra vad som helst för att dom är kändisar. Kan se framför mej hur THK glupskt skulle springa efter flygande tårtor som han skulle smaska i sej.

  Svara

   Brukar inte döma men du är lite creepy Kurt

   Svara

    Men det räcker nu. Alla ser att det är Kurt-Maria som skriver. Varför måste man alltid pracka ner på K-M? H*n har inte gjort någon illa/skrivit något elakt. Live and let live för guds skull.

    Svara

     Tack för det. Elakt att skriva så om mej. Då kanske du o jag ska träffas om du tycker illa om mej. Är inte förbjudet att skämta. Och jag var emot tårtkastningen. Så tack anonym att du reagerade.

     Svara

  OT: Mona gör reklam för vin på ett kreativt sätt.. Roligast är dock att hon understryker flera gånger att det är så bra att vinet är biodynamiskt odlat. Visste inte att Mona var en så varm anhängare av den antroposofiska pdeudovetenskapen! Visste inte heller att hon brann för miljön och ekologiskt, kommer likom lite i skymundan med tanke på att hon shoppar på en årsnivå som halva Nacka och att hon ”sladdar” runt överallt, även om det är 200 meter, och skryter med att hon aldrig någonsin åker kollektivt.
  Känns extra trovärdigt med reklamen med tanke på att hon själv säger att hon inte kan något om vin och dricker ”ytterst sällan”, dvs två gånger i månaden utan att bry sig om vad.
  Samma trovärdighet hennes fantastiska samarbete med Zoegas/Nestle, plötsligt är kaffe en kärnverksamhet för henne – trots att hon aldrig tidigare visat upp en enda kopp i bloggen utan det har varit chailatte och celcius för hela slanten. Nestle är givetvis också helt underbara världsförbättrare så det är ju ”samhällsplikt” att ta del av deras reklaminlägg hos henne.
  Känns så autentiskt alltihop!

  Svara

   Håller med!
   Och jag kan inte förstå hur hon kan trycka i sig så jävla mycket skräp hela tiden när hon gjorde en GBP för några år sedan. Pinsamt.

   Svara

  Är inte detta samma företag som flög ner henne mfl till Afrika just for fun typ?! Riktigt osmakligt att företag inte är mer medvetna år 2017!

  Svara

  Herregud… Den nya Drottningen av smygreklam är – ”Bisse”. Reklam utan märkning i varje inlägg och dessutom en helt galen konsumtion på det.

  Svara

   Alltså har läst hennes blogg en del pga vet vem hon är. Det som stör mig något oerhört är att hon typ alltid skriver bla bla hittar ni här, alltså noll info att läsa sig till om märke eller affär utan du måste klicka på länken. Vilket jag aldrig skulle göra.

   Svara

    Vilken vräkig jävla lägenhet hon sitter på. Läget är inte helt min kopp te men satan var fin den ser ut.

    Svara

     Ja, minst sagt. Är väl lite av deras grej, de är ganska lyxiga och vräkiga. Hon är fastighetsmäklare och de har nyligen köpt just denna lägenhet och totalrenoverat. Mellan huset och denna flippade de en annan lägenhet som de nog tjänade en hacka på. Tycker det blir snyggt absolut, känns som samma stil för det mesta, precis likadant som tungården typ marmor och mässing.

     Svara

      Jag är helt salig över vår 3a vid triangeln men den ser ut som skit jämfört med den där våningen hahah. Om man bara hade pengar! Jo, lite trist med mässing och marmor. Tänk när det är omodernt, tungt att byta hela köket.

      Svara

      Aja, den dagen du har typ en mille till övers kan du också bränna den på lyxrenovering 🙂

      Svara

      Hahaha ja ska fylla 60-tals lägenheten med marmor, mässing och stuckatur! 😋 Blir jag av med linoleumgolvet i hallen så är jag helnöjd.. Är uppvuxen i en monstervåning och är rätt nöjd med nått helt vanligt och modest nu, så himla mkt lättare att städa 77m2 än 275m2..

      Svara

   Men jaa haha! Hade tänkt kommentera ang. hennes smygreklam här men vet inte om hon är tillräckligt ”känd”.. Älskar Bisse i övrigt men reklamen..

   Svara

    Fast vet inte hur mycket som är reklam egentligen, förmodligen inte så mycket iom att hon inte har bloggar speciellt länge. Sen tänker jag också att vad skulle hon blogga om annars om inte inredning och kanske lite mode, det är ju det hon är bra på. Alla lär ju vilja veta vart grejerna kommer ifrån men det kan ju absolut göras snyggare.

    Svara

  På tal om Kenza så är hon extra domare i Det stora tårtslaget på torsdag i sjuan. Temat? Bröllopstårtor! 🙂

  Svara

   Vad kul, ska sitta bänkad! Vem ska hon kasta tårtan på då?

   Svara

  Konstigt event, men jag tycker inte att det är särskilt upprörande mer än bildligt sett (tänk på barnen i Afrika etc.). Ganska miljövänligt att kasta tårta till och med, det är ju biologiskt nedbrytbart!

  Svara

   Men kom igen

   Svara

   Jag hoppas att du är sarkastisk 🙂

   Svara

  Den på Chimi Eyewear som kom på den briljanta idén att kasta tårtor på Stureplan är förmodligen ett så kallat ”PR-geni” i klass med Daniel Redgert.

  Svara

   Chimigänget består av Daniel Djurdjevic, Inés Kokic (@inesstagram) och Charlie Lindström. Jag misstänker att de själva kokat ihop eventet med tårtkastning. Det ligger på lagom infantil nivå för det där gänget.

   Svara

    Här har vi ett jävla härligt påläst gäng som älskar att skriva skit för att boosta sig själva. Härligt! 🙂
    Ines är inte med i Chimi så ni vet, hon är flickvän till en av killarna sol startat det. Hoppas ni en dag inser att ert skitsnack och hat här är minst lika illa som ALLT skit ni anser att andra människor som Camilla, som förmodligen såg ”snacka skit om stora bloggare-blogg” som enda chansen till att själv få en stor blogg, skriver om.
    Mvh

    Svara

  Om dom ville kasta mat på varandra, hade dom inte kunnat ta soppåsar från typ Mc Donalds istället? Där lär det finnas mat de kan kasta och halka runt i…

  Svara

  Jag tackade anonym för stöd men kommentaren bara försvann. Inte ok att kalla mej något fult. Man måste få skämta. Tycker du är oförskämd som kallar mej creepy och det är elakt. Varför har du behov av att skriva elaka saker??

  Svara

   Du är lite creepy vad ska jag göra åt saken? Eller så är du unf. Hur gammal är du? Finna säkert folk som tycker jag är diverse saker, inte fan tar jag åt mig 🙂

   Svara

  Istället för att skriva negativa kommentarer om alla dessa bloggare och deras konsumtion som vi aldrig kommer påverka genom en kommentar här. Lägg istället den tiden du spenderar på att klaga på andra till att påverka folk i din närhet, på jobbet, i skolan och i hemmet för där kan du påverka miljön o konsumtion till mycket högre grad om nu miljön är något du brinner för.

  Svara

   Så du tror att vi miljönissar bara bryr oss på internet? Vi påpekar aldrig bristen på källsortering irl, miljöpåverkan av bilar, diverse industrier etc. Nä, absolut inte!

   NG borde förstå att ”ta det lugnt” blir ganska provocerande när det har gått timmar mellan mina kommentarer.

   Svara

   Ellinor, man kan påverka på olika sätt – inspirera andra att välja miljövänligt och vegetariskt och diskutera över internet om miljövänliga val. Det är ju jättebra att vi kommenterar och pratar om detta för man kan påverka varandra även här. Det var t ex djurens rätt som påverkade mig att bli vegetarian. Dessutom så kan kommentarer leda till kritik emot både Kenza och Chimi Eyewear vilket i sin tur kan leda till konsekvenser för dom båda.

   Svara

  Var det detta inlägg hon tog bort för att hon ”tänkt till”?

  Svara

   Jepp

   Svara

  men vem bryr sig om kenza? tråkiiiiig människa.

  Svara

  Nytt smeknamn, Tårtkenzaren? Lite sv ett långskott från ”Tårtkastaren” inser jag men GAAH människan är ju så tråkig att hon inte ens har ett smeknamn på denna blogg!

  Svara

  Och fru Mona tog moppen!? till ett partaj.
  Åkte hon moppe hem? Efter att ha druckit vin…
  Moppen som hon i princip ALDRIG använt innan.
  Är det för att visa att de minsann visst använder den.. istället för att skänka den till Moa.

  Svara

  ”Jag anser mig vara en person med både mycket humor och högt till tak”

  Förlåt men du är kanske den mest moraliserande och lättkränkta personen på internet! I i stort sett alla dina inlägg predikar du för andra vad de får och inte får göra och tänka, hur omoraliska andra är.

  Svara

   Åsikter har man väl om det mesta, eller? Det är dessutom hennes jobb.

   Svara

   Hon är drottningen av PK och okontroversiella åsikter 🙂 humor javisst, men så högt i tak vette tusan, annat än i kommentarsfältet tack och lov.

   Svara

  När vi ändå pratar om miljön, varför ifrågasätter ingen all den PLAST som de har klätt sig i?? 😳

  Svara

  Barnsligt och löjligt! Finns massor med ungar här i Sverige, som inte får tårta när dom fyller år. Skamligt, slöseri med mat! Jag har fått lära mig att inte leka med maten.

  Svara

   Eller hur! Hade Kenza inte kastat den där tårtan hade kanske mitt barn fått tårta på sitt kalas!
   Nej, så fungerar det inte såklart.

   Svara

  Hon tog bort inlägget med kommentaren: tack för att ni fick mig att tänka till.

  Sorry, tror ej på det. Hon insåg nog bara att det var alldeles för mycket kritik och utan möjlighet att rättfärdiga beteendet. Tror helt ärligt att Chimni är vän med Kenza och co, så vad skulle hon säga? Hon är i ett mellanläge.

  Hon kommer inte sluta med sitt beteende, hon kommer bara se till att inte lägga ut det på bloggen. No lesson learnt. Så enkelt är det.

  Låt oss fortsätta med svinneriet, för vem bryr sig egentligen? (och för övrigt är det här sarkasm, inte ironi som SÅ påstår när det är liknande kommentarer).

  Svara

   Med din attityd kan man ju aldrig bli bättre. Man lär sig av sina misstag, var väl bra att hon tog bort inlägget?

   Svara

   Kenza och Aleks umgås privat med Daniel och Ines som äger Chimi.
   De är i Kroatien och Montenegro tillsammans nu så det är klart att det blev lite känsligt för Kenza.

   Svara

  Vad fan är Chimi för skitföretag?

  Svara

  Vad mycket liv för lite tårtor… Hellre det än vattenballonger. Antar att samtliga ovan tar cykeln till närmsta dumpstring-plats (aka lokala mataffären) omgående och distribuerar maten vidare till de behövande. Eller nej, det fungerar ju inte så. Sen är det ju såklart ingen här som går på restaurang för där slängs det betydligt mer än några tårtor per dag. #marginalnytta #beförmatsvinnet

  Svara

   Självklart går det ALLTID att göra mer. Jag själv är inte världsbäst men försöker att slänga så lite mat som möjligtväldigt och inte äta ute allt för ofta. Men, på en restaurang är åtminstone huvudsyftet att faktiskt äta maten, du går ju inte dit för att ha matkrig med andra (hoppas jag åtminstone). Det här jippot däremot går bara ut på att slösa och ha kul, när de kunde haft lika kul med vanlig spökboll eller en vanlig 5-kamp av något slag. Klart folk reagerar.

   Svara

    Möjligtväldigt är tydligen ett nytt ord, skulle ju enbart vara ”möjligt” ^^,

    Svara

  Jag förstår inte kritiken. Tårta är vad jag vet ingenting man har ett egentligt behov av att äta. Varför är det mer skamligt av att njuta av att kasta den än att njuta av att äta den?

  Svara

   Blåst much?

   Svara

  Snart går min förstfödde på sitt allra första sommarlov. Och i spåret av det har jag funderat över vad ett långt sommarlov gör för de barn och familjer som knappt har råd att skicka med barnen en frukt till fruktstunden.

  Nu ska man utfodra sina barn i många långa veckor (sommarloven står ju absolut inte i paritet med föräldrarnas semestrar som oftast är bra mycket kortare), många barn får aldrig göra något speciellt och har inget stort att berätta om vid skolstart, medan andra kan stoltsera med besök utomlands och på diverse sommarland och så vidare.

  Så har det nog alltid varit och kommer att förbli, men min tanke när jag läste om detta är att ett underbart sätt att få bra publicitet och dessutom göra något vettigt vore väl om företaget istället bjöd på tårtkalas för barn mellan 6 och 15 år (tex) och hade bloggare och andra samarbetspartners som hjälpte till att servera, prata med barnen med mera.

  Det hade gjort att iaf jag gärna sneglat däråt nästa gång jag ska shoppa. Nu blev jag mest bara äcklad av allt svinnet. Tänk vad många barn som kunnat få njuta av goda tårtor istället för att dessa ”influencers” ska få kasta dem i ansiktet på folk.

  Svara

  Min fundering är… varför är det bara Kenza som får all skit? Som tydligen är ointelligent, blåst, tål ingenting BLABLA.. hon var ju uppenbarligen inte den enda som kastade tårta? Och det var verkligen inte hon som kom på idén att köpa in tårtor för att sedan kasta dem. Jag håller med om att det var otroligt smaklöst med tårtkastning och jag måste erkänna att jag fick lite ont i magen av det slöseriet, men tycker faktiskt det är Chimi som ska skärpa till sig här. Även om de såklart är superglada över vilken snackis det blivit…
  och om ni nu vill föra fram er kritik tycker jag ni ska hålla er till kritiken kring hennes agerande och sluta kasta runt en massa antaganden om Kenzas personlighet eller hennes åsikter. Dem vet vi INGET om.

  Svara

   Fast jag håller inte med där. 1) Av de bloggar jag läser var det bara Kenza som kastade tårta. Har ingen lust att ge övriga mer trafik till sina bloggar för att reda ut vilka fler som var där. 2) Har inte sett någon som har direkt hyllat arrangören, d.v.s. Chimi, i detta kommentarsfält. Men grundarna är inte lika kända som Kenza och därför blir det svårt att diskutera dem. 3) Vi vet massor om Kenzas personlighet och åsikter. Hennes åsikter uttrycker hon nästintill varje dag på sin blogg, antingen direkt genom olika ställningstaganden eller indirekt genom vad hon väljer/inte väljer att skriva om. Och sist men inte minst, det finns ett starkt samband mellan en persons agerande och dennes åsikter. Det är ju svårt att ställa upp på ett jippo där det kastas massor av tårtor på marken, och dessutom göra reklam om det inför miljontals läsare, om man är helt emot matsvinn. Som exempel alltså.

   Svara

  Hittar inte detta på kenzas blogg??

  Svara

  Jag älskar att folk kan hetsa så fantastiskt mycket över tårtkastning. Miljöhjältar ❤️ Herregud. Låt en människa leva och njuta, hon skänker pengar till välgörenhet. Jag hade inte tvekat om att ställa upp, fy fan va kul.

  Svara

   Och det är just det tänket som gör att miljöarbete idag går så segt! Du kan ju gadda ihop dig med Trump 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.