Pappor är inga barnvakter

Malin Wollin/Cissi Wallin:


För jävla jävulen!!!!?
Underbart rutet!
Malin Wollin säger vad hon tycker om att Expressen kallar Charlotte Perellis man för barnvakt när han tar hand om sina egna barn och Cissi Wallin hakar på inne på sin blogg.

Ska vi ta det här för sista gången (utifall man ändå gillar att klamra sig fast i 50-talet):
PAPPOR ÄR INTE BARNVAKTER NÄR DE HAR HAND OM SINA BARN. DE ÄR PRECIS LIKA ANSVARSTYNGDA PÄRON/VÅRDNADSHAVARE SOM MAMMOR SOM GÖR DETSAMMA (men typ aldrig får varken cred eller kletiga sympatier för det).//Cissi

Har ni någonsin hört en mamma kallas för barnvakt för att hon tar hand om sina egna barn? Inte ens jag skulle komma på tanken att kalla mig själv för det när jag är ensam med bonusbarnen trots att de inte ens är ”mina” barn i ordets rätta bemärkelse. Att sitta barnvakt är väl att passa barn som en tjänst till någon eller mot betalning. Sina egna barn kan man således inte ”barnvakta”.
Men en pappa kallas ofta för barnvakt och hyllas som om han åstadkommit botemedlet mot cancer om han lyckas vara ensam med sitt/sina barn en hel dag utan att tappa bort dem.

Föga förvånande är artikeln skriven av en man.

50 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Clickbait?

  Svara

  Expressen verkar i alla fall ha dragit öronen åt sig. Det ser ut som att artikeln är uppdaterad och pappan kallas i alla fall inte längre för barnvakt. Det står fortfarande att han ändrar sitt liv för Charlottes skull, men ordet barnvakt är borta (förutom när det gäller turnéledaren, som ju just var barnvakt).

  Svara

  Min syster säger alltid att hon är barnvakt åt sina barn. Ifrågasätter henne när hon använder det ordvalet, men hon och hennes man tycker att det är helt normalt att säga att man är barnvakt åt sina egna barn.

  Svara

   Men det är ju skillnad om båda föräldrarna använder det ordet. Så är det ju inte i detta fall.

   Svara

  Men sen har väl Charlotte barn sen innan med? Dem kan han ju vara barnvakt åt!

  Svara

  Typiskt Expressen…
  De börjar bli mer och mer desperata med sina Clickbaits 🙄

  Svara

   Bojkotta Expressen!! Skriver om varenda allvarlig bilolycka och brand i hela Sverige som om det är ett nytt världskrig. Överst på sidan och EXTRA EXTRA. Allt för att man ska klicka för att kolla att det inte hänt något i ens eget område.. Klicka inte.

   Svara

    Expressen är skit, ska vara Aftonbladet!

    Svara

     Same shit, different name.

     Svara

      Nyheter 24 är ju den bästa tidningen utan clickbaits eller felaktiga artiklar *ironi*

      Svara

  Obs att det är oftast inte skribenterna som sätter rubriker, gör ingresser och sköter bildtexter. Så mest troligt får fel person skit här.

  Svara

   PRecis, så otroligt onödigt att hänga ut reportern när han inte satt rubriker/underrrubrik. Det är webbredaktören eller liknande som sätter rubriker

   Svara

    Känns som ordet ”hänga ut” börjar urvattnas…

    Svara

     Håller med, han blir knappast uthängd när han står som ansvarig för artikeln med bild och email-adress. Det är hans jobb och han har ansvaret för just den texten. Då ska han också hållas ansvarig, även om en annan kanske skrev ingressen.

     Svara

  Jag är barnvakt åt mina barn när dom inte är på dagis eller pappan är hemma. Inga konstigheter med det. Det handlar bara om hur man väljer att se på sig själv och sitt liv. Det finns ingen kvinnofälla så länge kvinnan inte själv väljer att falla rätt in i den. Jag är helt övertygad. Tänk som en karl och du får ut samma sak av livet som en karl får om du nu vill det.

  Svara

   Jag vill varken tänka eller leva livet som karl utan jag vill att män ska tänka mer som kvinnor, livet blir lättare för alla då.

   Svara

    Undrar hur lätt livet skulle vara utan alla uppfinningar och moderna bekvämligheter som tex el, tvättmaskin osv.. du vet såna där grejer som män tänkt ut med sitt sätt att tänka… 🙂 gud vad jag är trött på det eviga könskrig. Män och kvinnor kompletterar varandra och behöver varandra. Samhället behöver både typiskt kvinnliga och typiskt manliga egenskaper för att blomstra, det är jag övertygad om.

    Svara

     Förlåt, men hahahahaha. Ja, vad skulle vi göra utan alla manliga uppfinningar. Vilken tur att manshjärnor är bättre på det här med att uppfinna saker än kvinnohjärnor. För vi alla vet att det är därför män är överrepresenterade i historieböckerna och som De Stora Skaparna ™

     Svara

     Ja, tänk om det varit så att kvinnor hade fått göra karriär, om kvinnor inte hade blivit diagnostiserade med diverse diagnoser när vi tänkte fritt eller ifrågasatte, tänk om kvinnors tankar hade tagits på allvar och tänk om vi inte hade blivit brända på bål för att vi tex kunde räkna. Tänk hur världen hade kunnat se ut och vilka fantastiska uppfinningar vi har gått miste om för att vi kvinnor har blivit förtryckta. Det är inte tacksamhet jag känner för alla ”manliga” uppfinningar utan irritation för att kvinnor aldrig har fått samma chans och nu används det emot oss.

     Svara

      Vad yrar du om? Fått göra karriär? Om kvinnor istället slutar ta på sig offerkofta och se ner på andra kvinnor som faktiskt gör något av sitt liv så kommer det gå så mycket bättre.

      Svara

      Vad krävs av en kvinna som gör nåt av sitt liv Hanna?

      Svara

      Vad yrar DU om? Jag pratar om hur det har varit och varför det är fler män som står bakom uppfinningar. Men när du ändå nämner det, ja, kvinnor KAN göra karriär idag men till vilket pris? Titta på bara på Isabella löwengrip, hon gör karriär men får så mycket hat emot sig, kan du ge ett enda exempel på en man som går igenom samma sak. Ett enda exempel enbart för att göra det väldigt enkelt.

      Svara

      Och nice, om bara KVINNOR slutade trycka ner andra kvinnor. Jaa, där har vi verkligen en briljant idé.

      Svara

      Whaa: Nu tycker jag Bella är ett extremt dåligt exempel för hon får inte ”hat” för att hon är framgångsrik utan för sättet hon gör det på och dessutom med fullt strålkastarljus som hon själv valt.

      Om jag nämner en man i samma kategori. Marcus Birro. Du kommer då att kontra med att han inte räknas för han förtjänar sitt ”hat” men det tycker jag Bella också gjort, så där…

      I ärlighetens namn så tror jag inte Bella får sitt ”hat” för att hon är kvinna. Inte som huvudorsak iaf.

      Svara

      Hmm: kritiken mot Bella brukar handla om att hon är för lite med sina barn, tänker för mycket på pengar, kör med Odd och tar för mycket egentid men du menar att om Bella hade tagit mindre plats i strålkastarljuset så hade hon fått mindre hat? Ska inte kvinnor få ta så mycket plats eller vad menar du? Är inte det lite det tankesättet vi ska arbeta emot? Vad skulle hon göra annorlunda? Vara mindre beräknade och mer empatiskt och jordnära? Birro är hatad på grund av hans uttalanden, känns inte riktigt jämförbart.

      Svara

      Whaa: 1 Det är inte det enda hon får kommentarer om.

      2 Jag tror inte det är den egentliga anledningen. Bella har alltid fått kommentarer där majoriteten varit nästan som påhopp. Jag tror och hoppas det är för att de ser igenom den falska ytan som hon presenterar men som inte stämmer alls med den hon är och att det är falsk teater där hon bluffar sin publik likt en hästhandlare. Där tror jag hennes ”hat” mynnar från. Inte att hon är tjej/kvinna.

      Svara

      Vilken typ av kommentarer får hon annars då? Som män också får? Bella driver sin blogg mer som ett företag som ska sälja och är smart nog att använda sig av rätt metoder och knep för att lyckas. Vilket företag gör inte det? Ska hon blogga för att vara schysst och dela med sig av sitt privatliv… för att? Du säger att hon gör allting under strålkastarljuset, och ja, hon mjölkar sin blogg, men du tycker att hon istället skulle dela med sig av sin vardag mer ärligt och förmodligen tjäna mindre pengar. Varför? Skulle man kräva det av en man?

      Svara

      Läste precis 100 kommentarer under inlägget ”ännu en pik till Odd” och jag kunde inte se någon annan kritik än hur hon är som mamma, fru eller som person (narcissist bland annat) och att hon var alldeles för lite med sina barn. Jag tycker att det är typisk kvinnlig kritik och det är inte ofta män får ta emot det.

      Svara

      Det är mycket om hennes konsumtion hur mycket hon reser vilken typ av inlägg hon lägger upp om det är smygreklam och mycket mycket mer.

      Men som sagt, det är i vilket fall varför hon får dessa kommentarer inte att + det här med barnen är nytt sedan skilsmässan började närma sig. Det har du enbart sett i några månader.

      Svara

      Skummade igenom två inlägg nu och inte en kommentar om att hon är en dålig förälder annat än att hon använder sina barn för reklam och det har flera pappabloggare också fått kritik för tex Hugo.

      Hugo är förresten en likvärdig till att jämföra med. Han får också ta mycket skit.

      Allmänt så får de kritik, Bella och andra efter vad de skriver om. Det är inte svårare än så. Senast så gällde Bellas kritik mot val av matta. Rätt säker på att det inte har något att göra med hennes kön.

      Vill du göra din poäng då tycker iaf jag att just Bella var ett dåligt dito.

      Svara

      ”Jag säger inte att man inte får ha barnvakt och gå och träna och gå på middag när man är ensamstående eller varannan-vecka-förälder, men när man PRECIS blivit det och för första gången varit borta en vecka från barnen och försökt framställa någon slags enorm längtan (som förvisso går att pausa?) så är det helt galet att hon inte kan hålla sig från flashig middag en vecka. Seriöst!”
      ”Bella beter sig som ett syskon till sina barn- det ska vara kul och heja och först nu när odd inte gör allt åt henne börjar hon ta hand om sina barn på riktigt.”
      ”typ är lite som Pippi Långstrump och är den där ”galna” mamman som går med på alla tokigheter som barnen tycker om att göra. Nånstans bland allt detta fanns Odd som antagligen fick dra i handbromsen när lekarna gick överstyr.”
      ”Ta hand om barnen på riktigt men med begränsning. Har hon lagat lunch till barnen någon dag på hennes dagar? Nej,”
      Bra, skummat, detta hittade jag i enbart det senaste inlägget.
      Dock inget om barn och reklam.

      Svara

     Men läs på lite! Tvättmaskin och kylskåp, elvisp osv uppfanns för att underlätta hushållsarbete. Det gjordes också för att man kom på att det fanns en outnyttjad konsumtionsgrupp. Det är inte män som var drivande i detta utan kvinnorörelsen. Att det är män som står som uppfinnare har bara sin förklaring i att kvinnor inte gavs plats och också för att utbildningar var stängda för kvinnor.

     Svara

     Den första elektriska tvättmaskinen introducerases av en kvinna. Även diskmaskinen. Kanske ska googla lite innan du börjar snacka.

     Svara

   Du tänker att barnen bor på förskolan och ni som föräldrar barnvaktar dem er lediga tid?

   Svara

   Nu är ju inte problemet att en ensaka person kallas barnvakt utan att man hela tiden kallar pappor barnvakter men väldigt sällan mammaor. Eller snarare vilken syn på föräldras roller det bygger på.

   Svara

  fast det står att turneledaren har hoppat in som barnvakt..inte att pappan är barnvakt….för övrigt totally agree

  Svara

  Oavsett vad det kallas: min pappa är världens sämsta barnvakt.
  Hans första dag på pappaledigheten glömde han mig inne på en pizzeria. När han kommer hem och inser att något saknas sitter jag redan och jollrar i knät på pizzabagaren. Om han fick skämmas? Ja.

  Svara

  En av min sambos vänner säger likadant, låter inte klokt!!!

  Svara

  Snälla skriv om Sandras lustiga kommentar på inlägget om festivalen. En läsare undrar om fåglarna på bilden är på riktigt (de är uppenbart i trä eller kartong) varpå en annan läsare driver och svarar att jodå det är en vanlig fnörnskvarna! En av våra vanligaste inlandsvadare. Sandra Beijer fattar dock inte att Fnörnskvarna och inlandsvadare är påhittade ord utan väljer att förtydliga att Fnörnskvarnan är gjord i kartong! Hahaha förlåt, men hur kan man vara så korkad?

  Svara

   Är nog lika korkad. Fattade inte 🙂

   Svara

   Lika korkad jag med då. Att förstå skämtet kräver ju en viss kunskap om t.ex. fåglar, eller intresse åtminstone för att googla det. Gissar att de flesta inte har någon koll alls på fåglar och därmed inte har en aning om att dessa två ord är totalt påhittade. Väldigt smalt skämt, men man är knappast korkad för att man inte fattar det.

   Svara

   När det kommer till fågelnamn så finns det ju en hel uppsjö med namn som låter helknasiga, så jag tycker det är rätt förståeligt att Sandra inte fattade skämtet. Googlade snabbt och kan konstatera att jag inte hade en aning om att ”fnittertrast”, ”banansmyg”, ”samurajmes” eller ”ullhalsstork” var riktiga namn på fåglar… men jag måste väl korkad jag med…

   Svara

   Det finns ju massor av fåglar och visst finns det fåglar med knäppare namn än så. Jag lovar att du fick googla innan du var säker på att det var ett skämt…Sandra funderade säkert inte jättelänge heller.

   Svara

   Hahaha!

   Svara

   Haha då är jag definitivt lika korkad. Fick en chock när jag flyttade från Stockholm och såg en annan sorts duva för första gången. Fattade inte varför alla duvor på landet var så snygga!

   Fick senare skämmas när jag uttryckte denna upptäkt för en lite mer, ehm, naturkunnig vän som förklarade att det var olika sorters duvor, klippduva och ringduva 🙂

   Svara

  Men snälla NU RÄCKER DET

  Svara

  Scrolla ner lite i bloggen… 🙄

  Svara

  VI VET! Alla vet! Camcam har upprepade gånger sagt att vi inte ska skiva om det i kommentarerna. Herregud

  Svara

  Blir genast påmind om när min svåger blev sur för att hans fru (min syster) och jag skulle ut och festa en kväll och han därför skulle behöva vara barnvakt åt deras 2-åriga dotter … 🙄

  Stackars honom! Att min syster är hemma med dottern 24/7 när han arbetar, har spelkvällar och äter middag/hänger med sina polare verkade inte väga upp för de två vakna timmarna med dottern (:

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.