Dessie ändrar sin blogg

Dessie:

And btw, you are probably wondering why I’m writning in English.. again. Like I have been doing like two or three times before, and then just I dropped it.. remember? BUT! Since I have been talking english alot lately and most of my friends doesn’t speak Swedish – i’m actually thinking about just starting to write full time in  English since I’m not uppdating my blog everyday like before (five times a day) so Do I thinks it’s actually going to be more easy for me to uppdate my blog in English than it has been before. It’s not going to perfect, but as long as you can understand a bit it’s working fine. I’m always writing in English on my instagram, so why not do the same here? 🙂
And.. Since my blog is more like diary these days, I want my Enlish-speaking friends to understand what they are reading about. I hope u will be okay with that, my Swedish readers! ♥

Dessies blogg har genomgått något av en förvandling sedan jag var där inne sist. Hon bjussar på både ny header OCH ny font samt skriver sina inlägg på engelska med förklaringen att hennes vänner inte kan svenska och således då inte kan förstå vad hon skriver.
Hennes blogg är mer som en dagbok nu för tiden och inte ett jobb.
Texten i headern tyder jag som ”Desirée Gabriella” men är öppen för förslag om någon annan har en skarpare blick än vad jag har här på morgonen utan insatta linser.

Jag antar att med det sagt att vi sett det sista sponsrade inlägget på hennes blogg för sist jag skrev dagbok såg jag inte skymten av någon reklam i den? Vad tror ni? Hur länge kommer hon orka skriva på engelska och hur länge kommer det ta innan det ramlar in nya reklaminlägg?

Tack för tips!

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon använder samma font som min dödsdömde Texas brevvän. Gjorde lite ont att läsa då jag associerar ”typewriter” med död/mord.

  Svara

   Ursäkta att jag frågar men jag är nyfiken, men hur skapades den kontakten?

   Svara

    Hej!

    Jag hittade penpals online. Sök på ”deathrow penpal” så får du upp en massa sidor. Jag använde mig utav writeaprisoner (punkt com). De har bilder/brott/dom m.m. Sen om du hittar någon intresant så kan du skicka iväg ett mejl. Max 5 mejl/ månad. Men din brevvän kommer att svara via vanligt postbud. Jag skulle inte rekomendera 5 brevvänner. Skicka iväg några mejl och vänta på svar. Välj sedan ut en eller två. Det uppstår en massa problem om du har för många.

    Jag har bara en. Kostar runt 30 kr för frimärke/brev. Tänker inte lägga ned flera hundra, istället skickar jag böcker till min vän.

    Svara

     Haha oj! Hade visst inte uppdaterat och sett att du svarat 😂

     Svara

    Vet inte hur den gjorde det i midas fall men finns flera hemsidor som kan få kontakt med dödsdömda fångar och brevväxla!

    Svara

   Har du skrivit länge med honom?
   Själv har jag växlat brev med en kille i samma sits i över 10 år nu. Alltid lika roligt att få brev av honom!

   Svara

    Hej!

    Ja, några månader. Han skickar dock flera brev i månade haha. Killen är psykopat men han skriver på ett väldigt underhållande sätt. Jag skulle vilja påstå att han är en bra kille som tyvärr blev bedragen av de han mördade. Det var mer självförsvar men…nu sitter han och väntar på döden.

    Hur är ”din kille”? 🙂

    Svara

  oh lord, detta fick i alla fall mig att känna mig väldigt bra på engelska.

  Svara

   OCH DÄR KOM DEN!!! Suck.

   Svara

    Suck? Hon skriver usel engelska.

    Svara

     Du är usel

     Svara

      Tvärtom. Hade alltid högsta betyg i engelska.

      Svara

     Då är det bra att hon tränar. Det kan bara bli bättre. 🙂

     Svara

  ”… since I’m not uppdating my blog everyday like before (five times a day) so Do I thinks it’s actually going to be more easy for me to uppdate my blog in English than it has been before.”

  va?

  Svara

   Ingen perfekt engelska, som hon själv skriver. Bättre än min iaf.
   Jag gillar förändringen som Dessie gjort, sedan hon började som mäklarassistent.

   Svara

    Du känner säkert så för att vi mestadels slipper henne nu 😊

    Svara

   Tror du förstår ganska väl vad hon menar. Grammatiken sitter inte till 100%, men budskapet når fram.

   Svara

   När uppdaterade hon 5 ggr per dag? 🤗

   Svara

  Gode Gud, tror inte det finns en korrekt mening i hela den texten. Hennes icke-svenskspråkiga vänner kan lika gärna använda sig av Google translate och så kan Desie fortsätta skriva på svenska.

  Svara

  OMG, like totallyyyy! You’re so enlish right now I can’t even! Keep writning!

  Svara

   Mii niitör!

   Svara

    Bitchin’!

    Svara

     Mii? Nevö! Ai äm van ov tem huu spiiks räli inglish, siriösli 😀 Bat ai äm kvait praud tu pii eiböl tu spiik tö seim vei Kimi Räikkönen, Marcus Grönholm etsetera duu.

     Svara

      ”Bitchin’!” är ett gammalt uttryck och betyder samma som ”Cool!”

      Svara

    Älä unohda Mika Häkkistä 😎

    The king of bad and laid-back pronouncing!

    Svara

   Synd att man lyckas ”gnälla” lite och stava fel samtidigt?? Vet ej men om du var ute efter och dissa att hon skriver på eng så var detta en fail 😉

   Svara

    ”Enlish” och ”writning” var ju hennes stavningar.

    Svara

  Hahhahah how can she be so bad in english if she is using it as much as she says? 😀 😀 Not a one correct sentence in the whole chapter….

  Svara

   ”Hahhahah how can she be so bad in english if she is using it as much as she says? 😀 😀 Not a one correct sentence in the whole chapter….”

   It’s more like:

   ”Hahhahaha, how can she be so bad in English if she is speaking it as much as she claims? 😀 😀 Not a single correct sentence throughout the whole chapter….”

   Svara

  Frågan är: kommer Dessie att hugga på alla som kommer med tips på hur engelskan kan förbättras?

  Sedan jag flyttade tillbaka till Sverige har min tolerans för dåligt skriftspråk i engelska gått upp en aning, men jag vill ändå hjälpa de som uttrycker sig fel. Både på svenska och engelska. Dock inte om hjälpen inte är uppskattad.

  Svara

   Tvivlar på att NÅGON kommer komma med konstruktiv kritik tyvärr. Än så länge hånas det bara av alla missunnsamma fegisar :/

   Svara

    Typiskt 🙁

    Svara

  ”More easy”, ”My friends doesn’t” ?

  ahh jag orkar inte vad dålig engelska..

  Svara

  Gick bara in här för att läsa allas hånande mot hennes engelska. Och sedan dra en fet jävla suck åt det. Svenskar behöver verkligen sluta ha en pinne i röven och vara såna bittra besserwissers. Hon skriver ju själv att engelskan ej är perfekt, men hon vågar iallafall. Mer än man kan säga om majoriteten av er, eftersom ni är så sjukt dömande mot andra lär er största skräck vara att själva bli utdömda.

  Svara

   Dessutom måste man börja någonstans, och lära sej att bli bättre på vägen.

   Svara

   Jättebra att hon försöker, men jag har ärligt talat svårt att förstå hur en ung person i Sverige kan vara så otroligt kass på engelska. Jag är inte superduktig har jag tyckt tidigare, men om detta är standard idag så är jag plötsligt väldigt bra på engelska.

   Svara

    Grattis då. Duktig du är 🙂 Vissa använder aldrig sin engelska i Sverige, klart den blir rostig. Men träning ger färdighet!

    Svara

    Måste kännas bra att vara så duktig 🙂 Däremot verkar du sjukt oskön som människa. ”Svårt att förstå” – not a very good person

    Svara

    ”Så otroligt kass på engelska”
    Kom igen för fan!

    Svara

   Jag håller med dig! Tycker det är grymt att hon vågar! Jag vågar inte skriva eller prata engelska. Jag har dyslexi vilket betyder jag har otroligt svårt att uttala vissa ord (rätt många ord) stava ska vi inte prata om. Jag försöker alltid puscha mig själv att prata mer engelska men så är det alltid någon jävel som skrattar och klankar ner när jag försöker.

   Svara

    💕

    Svara

  1. Sjukt onödigt att hacka på hennes engelska, dessutom så skriver hon själv att den inte är perfekt.

  2. Mer intressant tycker jag ändå att detta är: ”[…] since I’m not uppdating my blog everyday like before (five times a day)”. Jag kan inte ens minnas hur länge sedan det var hon uppdaterade 5 ggr om dagen?

  Svara

  Tycker det är asbra att hon uppenbarligen är villig att göra en förändring. Hennes engelska kommer knappast bli sämre av detta. Bra initativ.

  Svara

  Jag diggar Desiree och tycker hon ska satsa hårt på engelskan om that’s what she wants (see what I did there..).

  Hon verkar på riktigt inte vilja associeras med svenska bloggvärlden och all skitsnack om henne. Sedan verkar hon göra allt för att skapa sig en karriär ”in real life” (förstå mig rätt), vilket jag tycker hon ska ha väldigt mycket credd för. Kör hårt Desiree. Kul att du vågar det andra inte vågar! 🙂

  Svara

  Äh. Bor i UK och jag tycker att de flesta svenskar hackar på andra (svenskars) engelska och hånar hit o dit. Skulle nog påstå att ingen bryr sig (ja, förrutom svenskarna då) om du talar/skriver lite knaggligt.

  Min sambo brukar säga när folk ursäktar sig ”I understand you perfectly. Your English is better than my Swedish”.

  Sedan så skriver hon ju att det skulle vara mer som en dagbok. Spelar roll då. Det är värre när tex ett företag som LCC eller Flattered har sponsrade inlägg på Bellas engelska översättningsblogg.

  Svara

   Håller med.
   När inte ens engelsktalande själva (amerikaner, britter etc) anmärker på vår engelska, utan snarare berömmer oss för att vi talar ovanligt bra engelska, ja då säger väl det allt.

   Tycker man ofta får höra när man är i utlandet att vi svenskar talar så bra engelska. Räcker med att åka till Frankrike, Spanien eller Tyskland för att genast märka att engelskan är väsentligt sämre.

   Trots det ska svenskar hacka ned på andra svenskars engelska. Oh the irony….

   Svara

    Hej!

    Jag hittade penpals online. Sök på ”deathrow penpal” så får du upp en massa sidor. Jag använde mig utav writeaprisoner (punkt com). De har bilder/brott/dom m.m. Sen om du hittar någon intresant så kan du skicka iväg ett mejl. Max 5 mejl/ månad. Men din brevvän kommer att svara via vanligt postbud. Jag skulle inte rekomendera 5 brevvänner. Skicka iväg några mejl och vänta på svar. Välj sedan ut en eller två. Det uppstår en massa problem om du har för många.

    Jag har bara en. Kostar runt 30 kr för frimärke/brev. Tänker inte lägga ned flera hundra, istället skickar jag böcker till min vän.

    Svara

     Mitt svar hamnade under fel kommentar :S

     Svara

   hear hear
   Har arbetat på engelskspråkig arbetsplats i 6 år och man lär sig på vägen. Min engelska är inte perfekt. Intressant däremot så både pratar och skriver min 9-åring som en native speaker. Vi har blandat engelska och svenska hemma sedan barnen var små och det verkar vara nyckeln. Att prata och våga säga fel i en trygg miljö. Som lärare kan jag upplysa alla upprörda att det är fler timmar moderna språk än engelska i högstadiet. Så inte så märkligt om grammatik och ordförråd får lida.

   Svara

    Blir nyfiken: hur kommer det sig att ni har blandat språken hemma? Och hur har ni gått tillväga? Kommer förmodligen ha flerspråkiga barn när de väl kommer, så är ruskigt intresserad av hur andra gör hemma! 🙂

    Svara

     Svarar gärna. Från början mest enstaka ord. I 5-års åldern svarade vi ofta både på engelska och svenska. När de var 7 år började de på engelsk skola här i Sverige och efter det blandas det vilt. Mellanbarnet har perfekt uttal och läser i 3:an , åttans engelskböcker. Barn älskar språk innan det blir pinsamt så prova er fram!

     Svara

     Glömde. Började mest som experiment när jag läste språkutveckling på universitetet och när jag fick jobb på engelsktalande arbetsplats så flöt det på 👍🏼

     Svara

     Jag har en tvåspråkig 2-åring. Mannen är amerikan och pratar bara engelska med henne och jag pratar bara svenska så att det blir konsekvent.
     Funkar också jättebra att låte dem titta på sånger eller videor på annat språk så lär de sig automatiskt.

     Svara

   Jag arbetade på en turistattraktion innan och amerikanerna var alltid förvånade och förtjusta över att alla pratade engelska. Bara man gör sig någorlunda förstådd spelar det ingen roll. Man skulle ju aldrig hacka på någon som gör sitt bästa för att prata svenska, men blandar ihop tempus lite. Herregud, vi är ju inte fransmän liksom 😛

   Svara

  Cred till Dessie för det. Låt oss hoppas hon gör det av den anledningen hon nämner. Och inte ett nytt sätt att försöka få nya sponsorer/samarbetspartners.

  Svara

  Tycker att hon är stark och modig! Själv kan jag snacka bra engelska, men skriva? Hell no! Är helt sämst på det.

  Svara

  Måste dock ge Dessie cred att hon försöker skriva på engelska och faktiskt försöker berätta något.
  Värre är det med de svenska youtubers som skall börja prata på engelska och använder typ ”fuck” och ”shit” hela tiden som utfyllnadsord. Moa Murderess gör det ganska frekvent och det är nog därför ingen orkar kolla längre..

  Svara

  Alltså vad är det med dessa stora bloggare som inte kan engelska?! Man läser/hör ju engelska varje dag, särskilt som influencer. Jag talar själv fyra språk flytande (svenska, engelska, finska, tyska) och har haft så mycket nytta av det i arbetslivet. Det lönar sig alltid att lära sig språk. 🙂

  Svara

   Alltså vad är det med dessa människor som måste kommentera hur dåliga alla är och hur OERHÖÖÖÖÖRT bra dom är själva?! Man ser det ju varje dag i kommentarsfält! Jag själv gör dock inte det. Det lönar sig alltid att vara trevlig mot andra 🙂

   Svara

   Bristande skolgång…

   Svara

  Jag tycker Desiree får så mycket ”hat” i sitt egna kommentarsfält för ingenting. Jag har träffat henne och hon var SÅ gullig, ödmjuk, fin och snäll. Har på riktigt aldrig träffat en bloggerska som varit så ödmjuk som henne (jag har träffat flera av dem, exempelvis Kenza, som var allt annat än ödmjuk). Sedan den dagen har jag ändrat mig totalt gällande henne och jag ser att hon innerligt försöker visa vem hon är på bloggen, men folk väljer att missförstå, förvrida eller dissa henne, vilket jag tycker är otroligt synd.

  Heja Desiree! 😁

  Svara

  All kärlek till er som skriver fina och peppande kommentarer!💕
  Det hånas och förlöjligas så fruktansvärt mycket idag. Finns det öht någon anledning att håna Desirée för hennes engelska? Att använda sig av engelska (eller vilket annat språk som helst) är väl det absolut bästa sättet att öva och bli bättre.

  Svara

  Jag har en engelskatalande man och jag sager som nagon annan skrev har ovanfor, att nar han traffar mina kompisar som kanner sig osakra pa sin engelska sa sager han ”your english is better than my swedish” – engelsktalande berommer alltid svenskar for hur duktiga vi ar pa engelska, sa jag tycker det kanns trist att vi maste klanka ner pa nagon som inte satter alla meningar hundra procent. jag ar bra pa vissa saker och dalig pa andra. jag stavar oftas anda och enda fel pa svenska och sarskriver ibland nu nar jag bor i Kanada dar allt typ sarskrivs. skit samma, det ar inte hur vi stavar som visar om vi ar en bra manniska eller inte. hur snall man ar mot andra ar viktigare, och det verkar finnas en del manniskor i detta kommentarsfalt som ar otroligt bra pa engelska men mindre bra pa den delen. 🙂 puss

  Svara

  100% säker på att det står Makriella. Dafuq

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.