Märkliga frågor hos Kissie

Kissie:

Kissiemissen har haft frågestund och som förväntat handlar många av dem av hennes pojkvän/administrativa manager Andreas.
Vissa är så dumma att Kissie borde ha hoppat över dem helt och jag undrar om hon valt att missförstå dem för att kunna ha med dem. Och i så fall varför?
Kolla bara på denna:

Kollar din pojkväns bror och pappa in dig när du är där?
Ja du, spanar Kissies mamma in Andreas när han är där? Förmodligen inte skulle jag säga…
Ställs frågan för att Kissie är snygg och har stora bröst? Vad säger det om frågeställarens syns på den generella mannen och familjemedlemmen?
Brukar hens partners föräldrar och syskon spana in hen när hen är på besök? (Det var en väldigt många hen i en och samma mening. Det förtjänar nästan en liten bild.) 

Och sen den här frågan? Vill hon bli påhoppad av Lady Dahmer eller? Och varför är detta man mest vill ha svar från på Kissie? Vad hon tycker om överviktiga personer?

92 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Här sitter jag, på en flygplats utomlands efter en fantastisk vecka med min sambo med guidade tourer, stadsvandringar och god restaurangmat, och väntar på att få kliva på flyget hem till Stockholm. Där har vi en fin lägenhet som vi snart ska flytta ifrån eftersom vi fått en annan, större, i ett bättre område. Jag har precis utbildat mig och började veckan efter examen jobba på mitt drömjobb där jag tjänar nästan 30k i månaden som ingångslön. Min familj älskar mig och jag dom, mina vänner och jag har jättefina relationer och jag vaknar varje morgon med pirr i magen pga mitt liv är fantastiskt. Just ja, jag väger en bit över 100 kg (strl 54 i kläder). Jag slösar ju bort mitt liv. Glömde visst.
  Kissie, du har slösat bort ditt liv hittills. Allt du bryr dig om är kändisskap, yta och att trycka ner andra för att kunna klättra uppåt i din så kallade karriär.

  Svara

   Du är vacker som du är- oavsett vikt MEN, det kan vara nyttigt (höhö) för dig att tappa ett par kg. Det har inget med smal=vacker utan med normalt BMI=bättre livskvalite.

   Om 10 kommer kroppen inte orka längre och resultatet av din fetma kommer att visa sig snabbt. Knän som värker av all extra last, diabetes, cancer, hjärt- och kärlsjukdomar m.m.

   Du får göra precis vad du vill och känna dig vacker, men du har absolut inget att känna dig stolt över viktmässigt. Jag hoppas för din familjs skull att du ser över din hälsa och försöker gå ned några kg. Beroende på din längd och procentuella muskelmassa skulle jag tippa att allt mellan -20 till -40 kg skulle gynna dig på alla sätt och vis (om du itne lider av någon sjukdom för då kan du bara strunta i detta).

   HÄLSA, inte smalhet. Jag talar om HÄLSA! du kan vara mullig och hälsosam men aldrig lida av fetma och vara hälsosam.

   Svara

    Haha, men suck… Sköt dig själv för fan.

    Svara

     Men va? Varför ska jag sköta mig själv när du öppet talar om hur stolt du är över FETMA?

     Det är som att traska runt med en Absolut Vodka i handen och en bulle i ugnen och ba ”sköt dig själv”. Du fläkade ut ditt liv och gottade dig åt allt bra du lyckats uppnå i livet men kan inte ta kritik? Varför skryter du om din vikt om du inte vill bli bemött på ett öppet forum?

     Uppriktigt talat har du inte uppnåt ett skit med din vikt förrutom en biljett till diabetesparadiset. Missförstå mig inte, jag kan falla framför en buss imorgon och bli rullstolsburen för resten av livet, därför hoppar inte runt på en bussterminal dagarna i ända.

     Du får som sagt göra vad du vill, men känn inte massa stolthet över att din mun tuggar stup i kvarten. För vet du vad, vi kan alla äta chips och dipp för att nå din vikt men vi tänker ett steg fram och låter inte begären ta över i stunden.

     Jag kanske låter hård eller rent av elak, men du svarade på ett så spydigt sätt att jag bara skrev det jag kände.

     Och så lite skryt på det:

     Jag har vunnit två skönhetstävlingar, tjänade 36k i ingångslön som 21-åring, har en fantastisk man som jag nu planerar barn med, är idag högt uppsats inom en energiJÄTTE, arbetar med djurrättsfrågor, köpte min första lägenhet (3 mille) vid 23, bor nu i hus värderat till 6 mille, reser om två veckor till Mexko OCH hinner träna och hålla ett BMI på 22. Wow, att jag lyckas!!!!!!!!!!

     Svara

      Bara för att man är större och har högre BMI betyder det inte alltid att man får diabetes och diibadaba… Smala personer kan också likväl få samma problem som en person med övervikt. Mycket handlar om gener. Så låt alla leva sitt liv, och om man är lyckligare med lite övervikt så låt människan fan vara det då, istället för att alltid börja tjata om diabetes och skit.

      Svara

      Maar vad är det för fel på dig? Personen har precis beskrivit hur fint liv den har, men du säger att den behöver bättre livskvalitet? Va? Jag väger mindre än personen men har definitivt sämre livskvalitet atm med extrem stress och hjärtesorg mm. Tror det är större risk att jag dör snart än ”Inte provocerad”.

      Och sen skriver du att om tio år så kommer personen minsann märka av sin fetma. Du vet inte ens hur gammal personen är?! Det står inte i dennes kommentar, hen kan vara 60 år och ha utbildat sig sent men du bara antar att någon som mår bra och har fetma måste vara väldigt ung. Snacka om fördomsfullt!

      Och sen säger du att du MÅSTE ju svara när någon sitter och är stolt över sin fetma. Var läser du det i kommentaren?! Personen beskriver ett lyckligt liv, OCH fetma. Inte trots fetma, inte pga fetma, ett liv som inkluderar fetma helt enkelt. Även tjocka personer får vara både lyckade och lyckliga.

      Men nej, när personen beskriver hur bra den mår i sitt liv så måste du självklart komma och tala om för den vad den gör för fel. Vilken fruktansvärd människa du verkar vara, Maar.

      PS. Sorry för lite rörig kommentar, jag blev för arg. Hatar när folk måste fokusera på det enda negativa(enligt dem) i en berättelse och mästra kring det. Gah!!

      Svara

      Maar, får jag gifta mig med dig?

      Svara

      Och där kom sanningen fram, tjockförakt. Hon får väl vara stolt över vad hon vill? Har vi någon form av kollektivt ansvar för att vara hälsosamma och äta måttligt? Då tycker jag att du borde tagit ditt ansvar att inte ställt upp i skönhetstävlingar eftersom dom inte gör någon nytta för kvinnor och sprider utseendehets. Hon berättade om sin vikt, hur är det ens skryt enligt dig?

      Svara

      Tjafsar ni på allvar om hur mycket era kroppar väger? Vad fan spelar det för roll? Vi lever en kort tid på jorden och sen ska vi alla dö. Vad fan spelade det för roll vad du eller hon vägde?

      Svara

      T3:
      *fäller en tår när jag ser ringen*
      I DOOOO!!!!!!!

      Svara

      Svar till trött på att vara preggo.

      Jag föraktar inte tjocka eller ser ner på dem på något sätt. Men däremot kan jag hålla med om att skriva att man väger 100 kg och att det är lugnt, det är INTE bra. Vi lever i ett samhälle med gratis sjukvård. Och statistiskt sätt leder övervikt till mycket större risk för bland annat diabetes, cancer och hjärt- och kärlsjukdomar.

      Jag personligen är inte supertagg att mina skattepengar går till någon som bara käkat chips och inte pallat springa. DÄREMOT finns det självklart många andra anledningar till övervikt. Men har du möjlighet att träna och äta nyttigt (som ”inte provocerad..” verkar ha) tycker jag det är pinsamt att vara så pass överviktig. Ta hand om dig själv! Så himla svårt är det inte.

      Svara

      Emma: och jag vill inte att mina skattepengar ska gå till skador orskade av alkohol, rökning, mäns våld, fotbollshuliganer, köttkonsumtion, kriminalvård, ränteavdrag eller fallskärmar. Men så är det när man bor i ett samhälle. Vi har rätt att leva som vi vill och alla betalar skatt, du betalar din del och jag min och den som är överviktig sin del.

      Svara

      Malin:

      Jag förstår din synvinkel och respekterar hur du ser på saken. Dock har jag inte påstått att TS inte förtjänar att leva ett långt, lyckligt och äventyrsfyllt liv. Jag unnar henne allt hon uppnått, verkligen. Det jag stör mig på är stoltheten som lyser igenom inlägget. ”Jag är tjock och stolt, kolla på allt bra jag har för mig i livet- hälsa är sekundärt”.

      Hälsa är aldrig sekundärt. Fråga varenda kvinna som är gravid vad hon önskar mest med sitt barn. ”HÄLSA OCH LYCKA” är nästan alltid svaret. Hälsa kan inte köpas. Hälsa kan inte säljas. Vi kan reparera kroppen om läkare upptäcker någon obalans i kroppen (om vi har det privilegiet) men om det är för sent, då är det för sent.

      Varför inte motverka ohälsa?
      Samma gller överdriven konsumption av alkohol/tobak/knark/fel mat m.m. Lagom är alltid bäst och kom ihåg att när du äter något så kan du antingen motverka en sjukdom eller påskynda den. Välj med omsorg.

      Svara

      Vad du låter osympatisk och vem vill höra på ditt skryt hualigen 😴😴

      Svara

      Svar till ”Maar”
      VEM är du att sitta och tala om för henne vad hon ”borde” göra? VEM är du att sitta och säga vad hennes familj tycker?? Vet du hur många människor det är som lider av psykisk ohälsa och sitter med självmordstankar pga sådanna som dig? Är det hälsosamt tycker du? VEM är du att sitta och skriva om ANDRAS hälsa? Går du runt och säger detta till folk som röker också? Går du runt på uteserveringar och berättar för folk som dricker vad som kommer hända om några år?
      Som sagt sköt dig själv och skit i att sitta och berätta för andra vad de ”borde” Vad fan har du med det att göra??

      Svara

    Känner precis som dig, hade denna diskussionen med maken igår kväll. Även om man trivs med sig själv och tycker sin kropp är vacker som den är, så är det inte hälsosamt. Det som är så tråkigt är att man blir påhoppad för att man har denna åsikten.

    Man måste även tänka på hur alla leder och insidan ser ut om man lever med fetma. Detta gäller ju även om man är alldeles för smal också, även om man trivs med sig själv så mår inte insidan okej av att man äter för mycket/lite.

    Men detta är liksom lite tabu att prata om, man ska vara stolt för vilken kropp man än har, absolut det tycker jag också. Men hur ett hälsoperspektiv är det inte bra.

    Svara

     Vi lever i ett samhälle dör tom. den blyge svensken vågar ta upp invandrarfrågan ÖPPET men ändå vågar vi itne öppna vår köft när det gäller överviktiga.
     Nu är TS inte sängliggandes och verkar kunna njuta av livet samt bidra/vara en aktiv del utav samhället men ändå känns det som att alla ska ta överviktiga i försvar. Övervikt tar fler liv än anorexia men det ska vi viska med. Vi vill ju inte att de blir sura.

     I Venezuela är det straffbart för föräldrar att tillta sina barn nå övervikt. Det ses som en typ av barnmisshandel och det kan jag hålla med om. Precis som att det bör vara straffbart att uppmana barn till att spy upp maten eller avstå helt från att äta. Övervikt är det moderna samhällets digerdöd och allt fler faller offer. Men, inte får vi prata öppet om det. Nej nej, då fatshamar vi.

     Svara

      Bullshit, du har ingen aning. Om det finns NÅGOT som varenda svensk tycker sig ha en rätt att hata öppet om är folks övervikt. Tro mig, jag har varit överviktig och om det är en sak man är, så är det medveten om det. Man vet om det och man lider av det och gör sitt bästa för att ta tag i det, vilket inte alltid är så lätt, då övervikt ofta sitter i huvudet. Man behöver INTE smala personer runt sig som spyr ut sig galla över hur fel det är och hur äckligt det är. Hela samhället säger det till dig. Det är helt korrekt – för det är ju bara ”med omtanke”. Man är alltid andra klassens medborgare.

      Svara

     Men MÅSTE man vara hälsosam då? Om någon annan riskerar att få ont i knäna är väl verkligen inte ditt problem?

     Svara

      Jag vill inte vara den som är den men lite mitt problem är det iom att jag betalar skatt som sedan bekostar dennes operationer. Om halva samhället planerat att bli överviktiga kanske de även kan bekosta eventuella operationer själva. Olyckor sker, sjukdomar sker, mental ohälsa kan vara en orsak. Sådant är ok, men de som verkligen fått för sig att de minsann är sexiga och hälsosamma och att vi andra kan skita i deras liv- de- ska bekosta sina egna op!

      Ps. vissa överviktiga kan anses sexiga. Jag påstår inte att tjocka är fula.

      Svara

      Ska den som har stressat betala sin op också? Den som har ätit för mycket rött kött? Druckit alkohol? Rökt? Tränat för hårt? Kört för fort med sin bil? Vart i en destruktiv relation?

      Svara

      Men lägg ned. Stress är psykisk ohälsa som man inte kan göra sådär jättemycket t. Meditera/yoga/TRÄNING!
      Cigaretter kostar så mycket att rökare bekostar en bra del av sina operationer+skatt som denne betalt under sin livsstid. Rökare lever för övrigt längre liv än de med fetma. Fetma är eídag en EPIDEMI!!!! I USA har de kistor som ca 10 man måste bära för att få ned i graven. Låter det normalt???? Det dör flera hundra DAGLIGEN av fetma bara i USA och ca 1 anorektiker varannan dag. DET ÄR INTE NORMALT ATT VARA FET! DET ÄR INTE BRA!

      Varför tror du att kroppen säger ifrån?
      VI går alla upp i vikt ibland. Jag är inte pinnsmal heller, men jag försöka motionera/träna, äta plantbaserad kost, se till att få i mig vitaminer, och undviker rök(ning) (dricker dock ett glas vin några kvällar i månaden).

      Romantisera inte ohälsa, tack!

      Svara

      Håller med anonym vilket bullshit !

      Svara

    Haha finns det NÅGON som inte vet att det är hälsosamt att gå lite när man väger över 100 kg? Varför passar du inte på och berättar att grönsaker rör nyttigare än kanelbullar nu när du ändå är igång?

    Svara

     Håller med! Som att berätta för en rökare att cigaretter är farliga. NO way!!

     Svara

     Grönsaker är jättenyttigt! Ät ett äpple så kanske fibrerna hjälper dig skita ikväll 🙂

     Svara

    Det här är precis vad Lady Dahmer skriver om. Att det ALLTID kommer någon som bara MÅSTE berätta hur faaaaaarligt och oooooohälsosaaaaamt det är med övervikt. Ofta förklädd till omtanke eller påståenden om att det är av vänlighet som man vill upplysa överviktiga personer.

    Suck, suck och åter suck.

    Svara

     Mitt svar har inget med omtanke att göra. TS skryter om sin livsstil och lycka (som jag verkligen unnar henne!) samtidigt som hon försöker normalisera övervikt. Jag tänkte bara dra ned henne på jorden då gravitationen inte lyckades göra detta trots alla extrakilo.

     Svara

      Maar sluta du är för mycket av allt. Urjobbigt.

      Svara

      Maar är nya Andrea 😴

      Svara

   Jag förstår din känsla av hennes svar tror jag och jag vet inte om det var så mycket bättre, men…

   Frågan Kisse svarade på vad hon kände inför dem som var så stora att de inte kunna klara sig själva, typ ligger i sängen och inte kommer upp.

   Något förmildrande till hennes svar då kanske?

   Svara

   Men ge dig..
   Nu var frågat ang personer som är så pass överviktiga som inte klarar sig själva. Du klarar dig uppenbarligen själv och är inte så pass överviktig du är sängliggande.

   Du väger över 100kg och mår bra. Good for you! Men som sagt det var inte det frågan som ställdes handlade om

   Svara

   Men du verkar ju klara av att ta hand om dig själv alldeles ypperligt så hur kan du ta åt dig av de svaret?

   Eller läste du inte frågan?

   Svara

   Men då verkar du ju klara dig väldigt bra på egen hand och frågan/svaret handlar inte om någon i din storlek alls?
   Tycker det var en onödig fråga att ställa men att Kissie svarade bra på den.
   Läsförståelse är en jättebra sak för att slippa bli kränkt hela tiden.

   Svara

   Men då klarar du ju uppenbarligen dig själv! 🙂 frågan ställs ju om ”de som inte klarar sig själv pga storleken på dom”. Totalt ointressant fråga, men ändå inte en fråga som riktade sig till större delen av befolkningen kan jag känna. Det är väl få som är så stora att de inte klarar sig själv? Jag tänker typ på något gammal tv-program som gick där det fanns personer som pga sin övervikt ej kunde ta sig ur sin egen säng… eller så läser jag bara frågan annorlunda, jag vet inte.

   Svara

    Hahaha, uppdaterade och såg att fler svarat samma som mig. Då var det nog inte min läsförståelse det var fel på ändå! 😀

    Svara

    Frågan är dock lite konstigt formulerad, ”så kraftig att man inte klarar sig själv”, är kraftig rätt ord då verkligen?

    Svara

     Nä, det är en PK-formulering eftersom personen som ställde frågan verkar ha förutsett att också ”vanliga” tjockisar skulle ta åt sig. Damned if you do….

     Svara

   Vet du vad, ingen är perfekt. Ingen. Du ska känna dig lycklig och stolt som åstadkommit så mycket positivt i ditt liv! Och känner du dig lycklig när du vaknar på morgonen, Good for you!

   Så länge du mår bra ska du inte ta åt dig av kommenterar om vad andra tycker om övervikt.

   Ser du däremot vikten som ett problem borde du på samma sätt som du riktat din drivkraft att nå dina övriga mål fokusera på att lösa problemet.

   Men låt inte en kommentar från en tjej som lever på sitt utseende trycka ner/få dig att må dåligt.

   Kram

   Svara

    Det är ju dock inte ens övervikt som diskuteras, utan övervikt som hindrar dig från att överhuvudtaget ta dig ur sängen. Enorm skillnad.

    Svara

   Ja tydligen läste jag frågan lite slarvigt, ber hemskt mycket om ursäkt för det allihopa ^^ Däremot tycker jag ändå kissie har fel i att dom får skylla sig själva. Övervikt beror ofta på flera faktorer än de man kan styra själv. Desto tyngre man blir desto svårare är det att komma igång igen. Jag tycker det är synd, hur som helst, att överviktiga människor inte ses som personer utan sjukdomar på ben.

   Svara

   Fast frågan gällde ju de som var så överviktiga att de inte ens klarar att resa sig upp. Din vikt är tydligen inget hinder för ett liv med kvalitet och därför har du inget att ta åt dig av heller 🙂 Grattis till jobbet!

   Svara

   Jag läste om nånting – kommer inte ihåg vilket sammanhang exakt men det jag reagerade på var att det fanns en övre gräns på BMI men ingen undre gräns för vad som var tillåtet i detta sammanhang. Att vara undernärd kan ge samma skador på hälsan som övervikt. Hur som haver så var detta min kvällsdebatt med sambon innan jag somnade.

   Och tjock är inte = dålig hälsa. Kan vi bara vara överens om den saken? så roligt med alla fitnessmänniskor som kommer med goda råd hela tiden ungefär som man aldrig hört detta innan 🙂

   Grattis till jobbet, kul att höra 🙂

   Svara

    jo det finns en undre gräns också.

    Svara

    Läs de senaste rönen så ska ni se att tjock = dålig hälsa. Detta utesluter såklart inte underviktig = dålig hälsa. Eller allt jävla tjat om att ”smala kan vara tjocka på insidan”. Ja, smala KAN vara tjocka på insidan men tjocka ÄR ohälsosamma.

    Svara

   Frågan var vad Kisse tyckte om människor som är så tjocka så de INTE KLARAR SIG SJÄLVA. Uppenbarligen så klarar du dig själv så varför går du igång?

   Svara

    Läste inte alla svar innan – ser nu att du läste frågan slarvigt.

    Svara

   Håller med. Hon ger bara yta och bilder på henne själv. Nej hoppas slippa läsa om hennes yta här.

   Svara

   Frågan var ju ”så att dom inte kan klara sig själva pga deras storlek”, alltså att de inte kan röra sig klokt, arbeta eller helt enkelt leva för deras kropp sätter stopp. Uppenbarligen rör detta inte dig, då du som du så fint presenterade i din text varit och rest och jobbar. Varför då ta åt sig?
   Varför försvara att någon som väger 300kg och bara ligger i sängen, inte jobbar, inte kan göra saker med vänner etc, INTE slösar bort sitt liv? Det gör man väl ändå? Och det handlar inte om tjockhetsen.

   Svara

   Fast frågan var ju ställd om så pass stora att de inte kan röra sig och ta hand om sig själva väl?

   Svara

  Jag tycker också synd om de som är så överviktiga att de inte klarar att ta hand om sig. Tänk att inte kunna lämna sin säng för att dina ben inte klarar av att bära dig längre. Få liggsår. Hälsoproblem. Nä fy stackars människor.

  Svara

  Gick in och läste. Fick hon verkligen inga vettigare frågor eller har hon valt ut de mest korkade för att kunna skriva korkade svar?

  Svara

   Haha tänkte samma.. Det var inte ens speciellt många frågor hon svarade på.

   Svara

  Jag föraktar inte feta människor och brukar hålla med t ex LD i hennes inägg. Provoceras inte alls av övervikt. Men visst tycker alla synd om människor som är så ofantligt feta de inte klarar sig själva pga sin storlek? Inte för att jag träffat någon, men typ Aftonbladet gör ju reportage om folk som inte kan gå själva osv. Att vara så fet att man inte klarar sig själv måste ju dock vara extremt ovanligt?

  Svara

  OT: Ni är så himla bra på tips här.

  Mina två bästa vänner (som jag också bor med) har idag efter 3 år tillsammans gjort slut och det är minst sagt kris.

  ”E” som gjorde slut ringde mig och berättade att detta skulle ske för ett par dagar sedan (jag är utomlands hela sommaren och kommer inte hem förrän i höst).

  ”E” kommer att flyga till mig och stanna ett tag för att ha någonstans att ta vägen då hon inte vill vara hemma, vilket är förståeligt. ”A” (som blivit dumpad) vet detta och känner sig sviken av mig. Det är lite damned if you do, damned if you don’t över hela situationen. Vill inte ta någons parti men vill ju såklart finnas där för båda.

  Vad skall jag göra? Har lite smått panik, speciellt när man är många tusen mil bort och inget kan göra. Har försökt att ringa och kontakta utan resultat och känner mig helt förtvivlad och otillräcklig.

  Hjälp 🙁

  Svara

   Du kan ju inte finnas där för båda, på samma sätt. Bättre att vara rak och säga att ”E frågade om hon kunde komma till mig och jag sade ja”, du kan ju förtydliga för A att du för övrigt tänker att deras relation och separation är mellan dem och inte något som du vill involveras i. Om du känner andra gemensamma vänner kanske du kan mobilisera någon av dem att ta hand om A lite extra.

   Svara

    Håller helt med här. Berätta också att deras uppbrott är deras, och att det knappast är rättvist mot dig att du ska dömas för att du ”tar parti” när det enda du gör är att ställa upp för en vän, oberoende av vem det är som frågar. Du är inte en bricka I deras spel, utan en individ med goda vänner, som agerar därefter. Du spelar inte deras spel. Säg det till dem, och fortsätt agera därefter, såsom du gör nu.

    Svara

  Kan förstå att det finns orsaker till varför folk har olika beroenden som mat, alkohol, droger och kan tycka det är tragiskt. Men att tycka synd om folk som själv stoppar i sig stora mängder energi som gör att de blir feta, droger och alkohol som gör att de förstör sina liv och så vidare, det har jag svårt för.

  Kan som sagt förstå att det finns orsaker och tycka det är tragiskt men inte tycka synd.

  Svara

   Tough love är, enligt mig, bästa sättet att hjälpa folk ur beroenden. Förstå, men aldrig tycka synd om.

   Svara

  Jag tror personen som ställt frågan inte menar personer som väger 100-150 kg utan mer de personerna som man kan i bland annat TLC’s program ”My 600 pound life”. De personerna väger runt 300 kg och många av dom är sängliggandes och kan inte ta hand om sig själva utan är beroende av hjälp från andra. Oftast lider de av någon form av trauma (exempelvis övergrepp som barn) och har använt mat som tröst. De säger själva att det känns som de slösat bort sina liv och önskar de inte fanns längre – – och där kan jag hålla med Kissie om att det är synd om dom. En person på 100-150 kg är, i mina ögon, inte riktigt fet, eftersom de fortfarande är fullt kapabla till att ta hand om sig precis som vilken annan person.

  Svara

  Nej frågorna hon fick var inte mycket att hänga i granen. Det är ju överlag inte många som kommenterar hennes inlägg och många kommentarer är som frågorna, helt poänglösa.

  Förra frågestunden (den innan du la upp här) var mycket bättre. Där var frågorna roligare Alexandra svarar mer uppriktigt.

  Svara

  Ni som fortfarande läser Kissans blogg, varför gör ni det?

  Jag har helt tappat intresset och kommentarerna är få och intetsägande. Dessutom skickas jag ofta vidare till nån himla reklam när jag klickar på kommentarer. Dolda klickpengar???

  Svara

   Läser mest för att det roar mig att se hur hon anstränger sig till max för lägga upp sexiga bilder på sig själv.

   Svara

  OT

  Är inte senaste bilden på Sally det mesta man någonsin fått se av hennes ansikte? Blir Bella mer liberal med bilderna nu? Wuuuut? 😳

  Svara

   Haha precis vad jag tänkte skriva!

   Eller kanske för att provocera Oddan….

   Svara

   På hennes instastory häromdagen så såg man också Sally rakt framifrån i en spegelbild. Förvisso ganska suddigt och i en väldigt kort sekvens, men det känns helt klart som att trenden är att hon blir mer och mer liberal med bilderna. Varför går det ju att undra?

   Svara

    Såg det klippet med men det var så suddigt så man såg ju inte hur hon såg ut. I dag däremot! Bilden på bloggen plus instastory… någon tycker inte att det är lika viktigt längre.

    Svara

  Kan man använda linser som legat i linsvätska i över ett år…?

  Svara

   Vad är det för typ av linser? Endags? Veckolinser? Men mitt spontana svar är nej, de håller bara länge i sin förpackning men har man öppnat dem har de inte särskilt lång hållbarhet även om de är i linsvätska i plastbehållare.

   Svara

   Kan kan man väl, men vill man? Det är din syn det handlar om, var rädd om den.

   Svara

    Vågar inte testa.. ska vara rädd om den lilla syn jag har.

    Svara

   Nej, månadslinser t.ex. håller en månad i linsvätska sen ska vätskan bytas ut.

   Svara

  Väntar dom att få ett vettigt svar av henne 😂😂

  Svara

  Den här jävla hetsen om att övervikt = ohälsosamt. DET ÄR INTE SANT. Det KAN vara ohälsosamt att vara överviktig, men det KAN också vara ohälsosamt att vara normalviktig!!!! Bara för att någon är smal betyder det inte att den är hälsosam! Bara för att någon är tjock betyder inte det att den är ohälsosam.

  Själv jobbar jag på en kirurgavdelning och jag kan säga helt ärligt att 95% av våra patienter som har cancer, hypertoni, leversjuksomar etc är NORMALVIKTIGA. En gemensam nämnare bland de sjuka är dock RÖKNING OCH ALLOHOLKONSUMTION.

  Fan vad trött jag är på alla idioter som fan inte vet ngt utan hämtar sin info från en ding ding värld.!

  Svara

   Så du menar att det är fler normalviktiga som är sjuka än överviktiga? Eller?Anledningen till att du behandlar fler normalviktiga än överviktiga är kanske för att fler är normalviktiga, tror du inte? Övervikt är väl aldrig en fördel, eller vad sjutton menar du?

   Svara

   Det säger ju sig självt att det inte är ohälsosamt att vara normalviktig per se, men man kan självklart ändå ha ett ohälsosamt leverne.

   Svara

   Men kan in ge er nu? WHO har klassat fetma som en SJUKDOM. Fetma/övervikt är vårt största folkhälsoproblem och det borde väl tala sitt tydliga språk för alla normalbegåvade och läskunniga människor i ett bildat land som det här?

   …men tydligen inte. Allt för att feta inte ska behöva känna sig kränkta. Herregud alltså.

   Svara

  Kissie har en egen blogg och skriver vad hon vill där. Hon behöver inte bry sig om vad Lady Dahmer tycker om det. Man behöver faktiskt inte bry sig om någonting Dahmer säger eller tycker då hon inte sitter på någon auktoritet över en. Hon kan ångesta igenom hela sitt liv för min del.

  Svara

  Hur får man plats i en flygstol om man väger över 100 kg? Det är ju helt vansinnigt att väga så horribelt mycket! Våra ben är ju inte gjorda för att hålla så mycket vikt..

  Svara

   Ps. Jag menar absolut inte att hoppa på någon utseendemässigt, tänkte mer praktiskt..är det värt det?

   Svara

    100 kg är inte så mycket, beroende på längd och kroppsbyggnad osv. Du kan väga 100 kg utan att se särskilt stor ut. Mitt ex gjorde det och jag har aldrig varit med om att någon uppfattade honom som överviktig. Jag har vägt typ 50 kg till och fick plats i en flygstol. Om det är någonting man lär sig som tjock(för jag var tjock) så är det att ta så lite plats som möjligt för att undvika alla blickar och negativa kommentarer.

    Jag har gått ner ca halva min kroppsvikt, väger 75-80 idag. BMI 25-26. Jag trivs bättre med min nuvarande vikt. Dels pga det jag nyss skrev, om allas blickar och åsikter. Dels också för att jag upplever att jag orkar mer, känner mig friare.

    Men bara för det börjar jag inte gå runt och berätta för alla andra tjocka att de måste göra som jag, annars är de misslyckade? För det är de inte. Som jag skrev innan idag, du kan vara tjock, lycklig och lyckad. Att jag inte var det säger ingenting om hur en annan person fungerar. Och att säga att en person inte har uppnått något eftersom den är tjock är bara förkastligt och så otroligt nedvärderande. Riktigt rutten människosyn. Det var det Maar gjorde tidigare i kommentarsfältet. Maar som du sen skrev att du ville gifta dig med. Inte svårt att förstå vilken ”härlig” typ av människa du är heller T3.

    Svara

     Hahah Malin, men vafan, komigen nu!

     Varken jag eller T3 har påstått att överviktiga är äckliga. Det enda Vi (eller jag) försöker få fram är att det inte är rätt att uppmana folk till övervikt.

     Du skriver ju fan själv att du mår bättre och är piggare idag än när du hade 75kg fett i skinnsäcken.

     Det känns som att du försvarar ditt tidigare liv för att du innerst inne skäms över att du lyckades hamna så fel kroppsmässigt. Nu när du mår bättre- grattis! Din kropp tackar dig på det planet (höhö) i.a.f.

     Svara

      Men Maar kom igen, använd läsförståelsen nu! Även om jag tycker att det du uttryckt är vidrigt förakt så är det hyfsat tydligt att du inte är ointelligent. Intelligens och empati går inte alltid hand i hand 😛 Jag har inte en enda gång sagt att du tycker att tjocka är äckliga, jag har bara skrivit av det du själv har sagt. Försöker inte tillskriva dig några åsikter du inte själv har uttryckt.

      Och det borde inte du heller göra med ”Inte provocerad men..”. Personen skrev nämligen inte en enda gång att den uppmuntrar till övervikt. Hen skrev bara att den hade ett bra liv och var överviktig. Och det är fullkomligt ok att vara tjock och lycklig (igen, hen skrev inte att den var lycklig FÖR ATT den var tjock). Snälla acceptera bara det och sluta försök skriva andra på näsan om hur de bör eller bör leva sina liv.

      Yes jag trivs bättre nu. Skäms inte för vare sig det ena eller det andra. Allt har sin tid liksom. Men det är min sanning och jag är tillräckligt smart för att förstå att den är just min och inte någon annans. Jag predikar inte den vitt och brett till folk som inte har uttryckt intresse av att höra den. Varför skulle jag? Man framstår ju enbart som dryg och osympatisk, vilket du också gör. Så fort personen inte ville lyssna på dig blev du sjukt otrevlig och alla dina fördomar och kritiska åsikter om en person du inte ens känner bara kräktes fram.

      Svara

     Malin bra skrivet. Tjock eller smal har man inte hjärtat på rätta stället den människan ger jag inget för.

     Svara

   Jag väger över 100kg, inte mycket dock (ca 105kg) och har aldrig haft problem att rymas i en flygstol.. om man inte räknar utrymmet med benen haha 😅

   Svara

    Kan även tillägga att jag är ca 1,80cm lång, har klädstorlek M och tränar tyngdlyftning ca 5ggr/vecka

    Svara

    Eftersom muskler har högre densitet än fett tar de därmed upp mindre volym i kroppen. Ett kg fett tar upp ca 3 gånger mer plats under huden än muskler.

    Med din längd och muskelmassa är du nog inte så stor. Muskulös med lite hull på sin höjd men inte tjock. Så du kan nog sitta i de flesta stolar..om du inte just började styrketräna och istället består av 105 kg fett.

    Svara

     Maar, du är en äcklig människa 🙂 lev med det.

     Svara

  För mig är det helt obegripligt att en person är intresserad av vad en annan person tycker om personer (ja, överviktiga människor är PERSONER liksom) som har en viss kroppsform. Hur är någons åsikt relevant för någon liksom? Förstår verkligen inte. Sitter vissa på fullt allvar och funderar över vad andra tycker om tjockisar, mörkhyade, homosexuella, muslimer, feminister..? Snacka om att slösa bort sitt liv.

  Svara

  Ang övervikt ! Jag hade en övervikt på ca15 kg , gick med det under många år. När jag vart äldre närmare 40 så hade jag fått ett skyhögt blodtryck 180/110 alltså jag var en vandrande bomb ! Många unga överviktiga brukar försvara sig med att de har bra blodtryck och inte diabetes .Saken är den att som alla vet är hjärtat en muskel och när den får jobba hårdare för att pumpa ut syresatt blod under en lång tid ( som är mycket jobbigare om kroppen lider av fetma) när du då blivit lite äldre då kommer det höga blodtrycket .Så att säga som ung och överviktig att alla värderna är bra är bara att skjuta fram problemet! Det som fick mig att ta itu m saken var att jag skulle göra en stor rygg operation … men läkarna vägrade pga blodtrycket .Fick då äta stora mängder medicin +kärlvidgande som tyvärr hjälpte föga.Efter ett viktras på 15 kg är jag nu idag opererad och tablettfri. Säger inte att smala inte kan få högt blodtryck för det kan dom absolut…. men att intala sig själv att fetman på dig inte gjort dig sjuk stämmer inte. Det är en långsam process som smyger sig på så på sikt är alltid en sund vikt det bästa .Att gå med högt blodtryck är riktigt jobbigt … trött konstant, anfådd kronisk huvudvärk . Och är du överviktig och får mediciner så är det som att kapa toppen bara… problemen finns där och att gå ner i vikt är ett första steg som ditt hjärta tackar dig för när du blir äldre…. för inte vill man dra på sig dödliga symptom om det går att göra något åt dem ?

  Svara

   Problemet är inte att människor saknar kunskap kring övervikt utan att överviktiga förväntas skämmas över sin kropp(se kommentarer ovan där man inte har problem med tjocka som är tjocka pga sjukdom utan tjocka som känner sig sexiga). Problemet är att människor ser övervikt som en inbjudan till att kommentera, håna och komma med oombedda råd om någons kropp och hur denne bör tar hand om den(som att råd från anonyma främlingar med oklara kvalifikationer skulle vara en bra källa för kunskap).

   Väldigt få människor intalar sig själva att de är hälsosamma för att de är feta. Ett lite större antal människor intalar sig själva att de är okej trots att de är feta. Detta kallas självbevarelsedrift och allas rätt till människovärde och värdighet(ja, det är en mänsklig rättighet). Oavsett vad de intalar sig själva ger det ingen annan rätten att bete sig som jag skrev ovan.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.