Hur gör GabJoss?

Cissi Wallin/GabJoss:

Av Cissi Wallins beskrivning av hennes och väninnans ”playdate” så börjar jag undra om det bara är GabJossan och Tovsi som får till de där Instagramvänliga lekträffarna med sina barn?
Deras bilder är alltid SuperJ och hans kompis hand i hand eller lekandes på en filt någonstans, medan Cissi beskriver dagens prövning på följande vis:

Efter cirka 6 sekunder har Helmer satt fart mot vägen lääängst bort. Och han springer lika snabbt som en kenyansk 500-meterslöpare. Totalt målmedveten om att nå den största faran. Vill han bli överkörd? Är det hans livsmål just nu? Man kan ju undra.
[…] Men Ossian ville inte gunga, han ville bilda kö med x antal cyklar och annat på hjul. Sådär så Malin blev helt svettig eftersom andra föräldrar kollade sådär lite snett i och med hennes fordonsdiktator till unge.
[…] På plats på fiket ägnades tiden mestadels till att jaga efter en lillmarodör som gång på gång ville ta sig skorna och sen springa ut mot gatan samt plocka upp mat från golvet som viss annan lillmarodör upptäckt tjusningen i att vräka dit.//Cissi

Hon och väninnan hann enligt egen utsago utbyta sammanlagt 10 meningar på två timmar men fick som bonus ett gratis fyspass på köpet.
Allt annat än den harmoniska och magiska playdaten hon hade sett för sitt inre där dagen mest skulle bestå av lattesippande och småsnack, två väninnor emellan.
Så hur tusan gör GabJossan och Tovsi? Hur länge har de fått kämpa för att få till de där magiska bilderna eller har de bara ovanligt väldresserade ungar?

Kan de utkomma med en manual till alla föräldrar med kaosartade ungar som hissat trots-fanan högt och med vältrafikerade bilvägar i sikte så fort fötterna snuddar marken?
En ”Magiska playdates for dummies” typ…

14 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Team Cissi på min unge 😥😅

  Svara

   Haha! Samma här! Min onge är 1,5 år och aldrig still..

   Svara

  Gabjossan målar upp en glättig fasad där allt är perfekt. CW älskar att gnälla och hittar det negativa i alla situationer. Båda har sannolikt tidvis rätt, som klockan som står stilla och visar rätt två gånger om dagen.

  Svara

  Snälla säg att det inte är så som CW skriver? Jag är en rätt nybliven mamma som redan nu känner att mitt barn är intensivt och krävande. Inte någon som sitter i lugn och ro mer än någon minut så man kan dricka upp kaffet. Words of encouragment, please!

  Svara

   Känner precis samma sak👆🏻

   Svara

   Ingen fara ha hopp och ta det lugnt. Allt ordnar sej. ❤

   Svara

   Haha, bebisar o två-åringar är krävande på olika sätt men ja, skulle säga att den äldre versionen är väldigt mkt mer intensiv! Också väldigt mkt mer underhållande att hänga med, kan prata rätt bra osv men en är helt klart mer utmattad efter en dag med en tvååring än med en bebis.

   Svara

   Skulle säga att tvåårsåldern är ”värst”. De är envisa, viljestarka, är överallt och lyssnar inte när man säger till dem. De kan inte heller göra sig förstådda fullt ut, vilket skapar frustration deluxe. När de närmar sig treårsåldern upplever iallafall jag att det blir lättare, då begriper de att de är en del av en helhet och att man inte kan göra som man vill överallt.

   Svara

   Alltså det kan vara så. Min 3,5 åring har alltid krävt mycket av mig som förälder d.v.s. redan som bebis. Hennes lillasyster är bara några veckor gammal men verkar redan vara betydligt lugnare och nöjdare.

   Svara

   Det är olika, min snart 2 åring är ganska lätt att ha att göra med. Barn i den åldern gillar att hjälpa till så jag försöker i alla fall låta henne vara med så mycket som möjligt och bestämma själv. Vill hon inte klä på sig just nu så väntar vi till efter frukost, vill hon inte äta frukost får hon en banan sen. Vi bråkar inte så mycket utan låter dagen flyta på efter humör och ork och kanske släppa en del på kraven. Sen beror det också lite på vad man fokuserar på, Cissi verkar ta upp den negativa delen och gabbi den positiva men en dag innehåller båda. Jag tyckte själv att fram till 9 månader var den jobbigaste biten och nu blir det lättare för varje dag. Klart att vissa dagar är det trots och gnäll från morgon till kväll men i överlag så är livet rätt så harmoniskt. Så, det beror helt på barn och lite hur man själv är (tror jag, jag stressar aldrig upp mig tex). Vi får se hur nästa barn blir, kanske helt tvärtom.

   Svara

   Jag tycker att åren mellan 1 och typ 2,5 år är jobbigast! Massa förmåga men inget förstånd och ofta en jävla massa vilja… Min snart fyraåring kan vara trotsig osv men oftast väldigt trevlig att vara med!

   Svara

   Jag tycker att olika åldrar är jobbiga/intensiva på olika sätt. När min son va nyfödd hann jag nog aldrig äta min middag varm, vågade knappt hoppa in i duschen när min man inte va hemma och hann inte städa/laga middag för han ville vara i min famn jämt. När han va 2 år hann jag med allt sånt för han kunde underhålla sig själv ett tag eller kolla lite på en film men han va så envis, busig och ville göra allt själv så d blev mkt trugande hela dagarna och mesta av tiden bestod väl av att jag va tvungen att hålla koll på honom och stoppa hnm från att göra allt han visste att han inte fick men ändå en jätte rolig ålder för han började sakta kunna kommunicera bättre och äntligen kunde vi leka/pyssla tsm.

   Svara

  Har en fröken här hemma med treårstrots. Känner knappt igen ungen ibland. Riktig jävla pers måste jag säga och den jobbigaste period jag varit med om än så länge. Till och med kissar ner sig och soffan för att få en reaktion…

  Svara

  Det har att göra med åldern. Cissis barn är äldre än gabjoss. Men springa efter på ett fik låter lite väl.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.