PewDiePie uttrycker sig rasistiskt än en gång på Youtube

PewDiePie:

Förra gången fick han två indiska män att hålla upp en skylt med orden ”död åt alla judar” och nu är han igång igen.
Den här gången är det när vår svenska Youtube-stjärna spelar spelet ”Playerunknown’s Battlegrounds” och säger/skriker ordet ni***r när det går åt skogen för honom.
Enligt uppgifter som Aftonbladet tagit del av så ska 30 000 personer ha tittat på liven.

Spelutvecklaren Sean Vanaman, en av skaparna bakom spelet ”Firewatch”, ska ha skickat in en ansökan om att allt spelmaterial som Pewdiepie använt i sina videos, från spel som Vanaman har varit med och skapat, ska plockas bort från Youtube.
Han vill nu klippa banden helt med den svenska Youtube-profilen och han uppmuntrar fler att också göra det.
”Han är värre än en smygrasist: han propagerar skräp som gör riktig skada på kulturen runt denna industri”, skriver Sean Vanaman och fortsätter:
”Jag uppmanar andra utvecklare och jag tänker ta kontakt med folk som är mycket större än oss för att ta bort det material som har gjort honom till en miljonär”.

En gång är ingen gång, brukar man säga, men två gånger? Det är en vana.
Skäms!

42 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Han är skräp

  Svara

   Utveckla?

   Svara

    Läste du inlägget?

    Svara

     Jag? Jodå… Jag råkade dessutom se livestreamen live…

     Svara

  Jag tycker inte att Felix uttrycker sig rätt och ja han borde ändra sitt beteende men är det bara okej för mörkhyade personer att använda ordet?

  När Jay-Z för många år sedan besökte Oprah så vet jag att dom hade en diskussion angående ordet då hon var emot det och han för det. Många i hiphop kategorin gällande musik använder ordet flitigt men ingen reagerar.

  Svara

   Det är ju skillnad på att en vit person säger ordet och en mörkhyad. Det handlar om historia och olika perspektiv.

   Svara

    Det var en av mina läsare som tipsade mig om att göra det så jag är bara den förlängda armen. =)

    Svara

    Precis. Anledningen till att det inte är okej att säga är ju att det sagts av vita för att förolämpa svarta. När svarta säger det till varandra är det ett sätt att tillbaka ordet, det sker i en helt annan kontext. Sedan förstår jag verkligen om vissa (typ Oprah) inte vill ta ordet i sin mun alls.

    Svara

   (Jag utgår nu från att du inte är svart, ignorera allt detta om du är det). Som två svarta människor har de nog större rätt att diskutera det. Som vit är det nog bättre om man ”håller tyst” och undviker ordet (vilket är rätt enkelt). Förstår hur du tänker, men när det är så många svarta som tar illa upp av ordet (även fast andra svarta använder det) tycker jag inte att icke-svarta ska försöka ge sig in i konversationen. Menar inget illa med mitt inlägg (Känsligt ämne!) 🙂

   Svara

    Tack för era synpunkter 🙂 Kul att kunna diskutera utan att tonen blir elak.

    Svara

     Detta var ju uppenbart menat som något nedsättande och då är det väl aldrig ok.

     Svara

      Inte så säker på det… Han valde helt enkelt det fulaste ordet han kunde… Fel? Helt klart, men tror verkligen inte han menade ngt med det. Man märkte ju att han mådde dåligt över det så fort han fattade vad han sagt…

      Svara

     Kan inte tala för alla mörkhyade men som mörkhyad själv tycker jag det är helt oacceptabelt av alla att använda ordet.
     Kommer aldrig tycka att det är okej och sålänge även mörkhyade använder ordet kommer det alltid finnas folk som använder det som argument (No offence men lite som Sanna skrev) ”Varför använder svarta använda ordet medans vita inte får”

     Märkt att vissa känner att det blir fritt fram när de som delar samma hudfärg som jag använder ordet, vilket enligt min mening gör det mer normaliserat.. Det hör inte hemma hos någon.

     Svara

   Svar ja. Googla tolkningsföreträde, bra grejer att hålla koll på om man vill undvika att vara en elefant i ett glashus. Eller bara vara en nice person.

   Svara

  Det var dumt sagt. Men tycker inte att man automatiskt blir en rasist för att man råkar använda det ordet.

  Svara

   ”Råkar använda ordet”

   😂

   Svara

   Hur många ggr måste man råka göra något innan man måste erkänna att det inte var slumpen som formade ord i ens mun?

   Jag tror inte att han är den typ av människa som vill hänga icke-vita i närmaste träd, men man kan vara rasist.

   Svara

    Fler än två, kan i alla fall jag tycka. Särskilt när det är två av tusentals ord som hittills hunnit rinna ut ur pajhålet på honom sen han började lägga upp videos.
    Jag tycker också att situation är en aspekt som bör beaktas. Ord som ropas ut i frustration eller ilska. Jag själv använder t.ex. inget av de grövre skällsord jag ibland kan utbrista när jag är arg, och det tror jag inte jag är ensam om. Just ordet som diskuteras här diskuteras det ju omkring just för att det historiskt har används nedvärderande, som ett skällsord, och det är därför rimligt att anta att det också är så det har katalogiserats i de flesta människors hjärnor. Den här sorteringen hjälper oss att undvika det i vardagen – vi vet att det, i egenskap av skällsord, inte är ok – men det kan också därför, av samma skäl, hända att det ”slinker ut av bara farten” när man är riktigt arg. Det är inte mer okej för det, men det är så människans hjärna funkar – den sorterar och katalogiserar alla intryck, och den har svårare att kontrollera impulser när man är arg. Spontana känsloutbrott och ilska går liksom hand i hand.
    När vi blir arga höjs kortisonnivåerna, som i sin tur hämmar aktiviteten i prefrontala cortex, området i hjärnan där bl.a. impulskontroll och vårt omdöme sitter. Kopplas pcf bort kopplas kontrollen över vårt beteende också bort, i grova och förenklade drag.
    Har man problem med ilska man inte kan kontrollera bör man givetvis göra något åt det, men att bedöma en människas karaktär utifrån deras beteende när de är förbannade funkar inte. Det är helt enkelt inte applicerbart.

    Svara

     Jag kollar ca tio timmar i veckan på folk som spelar PUBG (samt spelar själv). Jag har ALDRIG hört någon använda ett rasistiskt ord av något slag trots åtskilliga vredesutbrott och vrålande av könsord. Majoriteten av spelare vet var gränsen går. Antingen skiter han i gränserna och att han kränker människor, eller så är han så stendum att han inte förstår hur känsligt ordet är.

     Svara

     ”men att bedöma en människas karaktär utifrån deras beteende när de är förbannade funkar inte.”

     Men säger inte en persons handlingar vid ilska ganska mycket om personen?
     Nu har inte det alls med videon att göra men undrar om det finns folk som använder denna förklaring vid incidenter där våld tas till pga ilska. Just curious. 😳

     Svara

   Hur råkar man använda det? Då kan man ju lika gärna råka säga bordslampa men det händer ju inte. Eller menar ni att han råkade säga det öppet och på film?

   Svara

    Det är mycket man som människa kan råka göra, särskilt under omständigheter där starka känslor, som t.ex. ilska, är inblandade. Vi kan nog alla dra oss till minnes en situation där våra känslor har tagit överhanden. Det är svårt att vara människa utan att det händer, och rent neurologiskt kan du inte ”skriva över” ilska med ett gott omdöme, så det ena utesluter inte det andra. Vill man att omdömet ska trumfa känslorna måste man först ha metoder för att kontrollera sina känslor, och inte ens då lyckas man till 100 %. Så är människan – känslosam.

    Svara

     Ok? Att använda rastiska skällsord är mänskligt eller vad vill du ha sagt?

     Svara

      Rasistiska*

      Svara

  Citat från Annas live just nu: ”Jag tror att Camilla på Bloggbevakning är lite bitter för att jag fått nya tänder som är finare trots att vi gjort samma ingrepp. Karma karma karma bitch BAM BAM BAM”

  Japp, helt sant.

  Nu: ”Start my engine and i will buuuurn, buuuurn, buuuuurn.Bloggbevakning är en sajt som bevakar bloggar, men jag bloggar inte men mig bevakar hon ändå”

  Svara

   ÅÅÅÅH, Bokskogen! Jag bevakar sociala medier – inte bara bloggar. Det borde hon veta så mycket som hon hänger här inne.
   Och ang hennes tänder…hahahaha…hade mina tänder sett ut så hade jag krävt pengarna tillbaka. Jag ville nämligen att mina skulle se så naturliga och o-kritvita som möjligt. Jag använde Hollywood-tänder som ”what not to do” medan hon använder det som måttstock. Tur som fan att våra tänder inte ser likadana ut – för oss båda! 🙂
   Och klart jag bevakar henne – hon är ju min favorit!

   Svara

    Hahahah för jävla rolig att lyssna på den kvinnan när hon går in i sitt esse. Det hela började med att någon frågade var hennes rynkor tagit vägen för de hade sett en bild när hon var tjockare på Bloggbevakning och där hade hon rynkor eller nått sånt.
    Sen small det hahahahah.
    Egen dokusåpa till Anna Book, ja tack!

    Svara

  Pappa varannan vecka slutar att blogga.

  Svara

  Men CamCam, vafan.. när jag kollar bloggbevakning via mobilen så kommer bara två av dina senaste inlägg upp och resten är bara massor av andra ointressanta artiklar.. klickar alltså inte vidare till nästa sida för att kolla resten av dina inlägg. Fett irriterande 😞

  Svara

   Jag VET! Jag morrar på NG dagligen om den skiten!

   Svara

   Det är samma här, de senaste två inläggen syns och efter det kommer reklam men när jag fortsätter scrolla så dyker resten av inläggen upp

   Svara

    Jag har mailat NG igen(!) om det!

    Svara

  Aldrig förstått mig på honom. Han bara skriker och gör sig till i sina videos. Visst är det ju roligt att han blivit så framgångsrik, men jag förstår verkligen inte HUR han blivit så stor?!

  Svara

   Han gör ju även mer seriösa filmer där han tar upp vissa ämnen, och han verkar då väldigt vettig… Men sen gör han ju helt galna filmer emellanåt….

   Svara

   Jag tyckte sjukt mycket om gamla pewdiepie! Sen spårade han ur totalt och blir upprörd varje gång någon säger att den gillade hans gamla videor bättre. Han har väl alltid haft ett grövre språk och jag tror faktiskt inte han förstår hur mycket skada orden han använder gör. Men han borde väl lära sig efter senaste ”snedsteget”.
   Hur många ”det var inte så jag menade brooooos ” videor kan han göra liksom.

   Svara

  Det är självklart att man inte ska använda n-ordet oavsett kontext, fel av Felix! Men att däremot skämta om rasism i samhället tycker jag inte är fel. Var ska man dra gränsen? Ska man inte få skämta om någonting gällande olika kulturer? Jag skulle t.ex. inte ta illa upp om någon sa ”det är så typiskt svennar”. Det känns som att många i sverige tar sig själva på så jävla stort allvar, man får absolut inte säga ditten och datten. Men en av mina judiska vänner satt och asgarvade till hans video där han skämtade om judar (videon handlade för övrigt om att visa vilka sjuka saker människor kan göra för pengar). Medan mina svenska vänner (inte judiska) blev helt till sig och sa att de aldrig skulle kolla på honom igen. Jag tycker inte alltid att det är upp till oss att föra människor från andra länder och kulturers talan. Självklart ska man stå upp mot rasism – men folk måste också få kunna skämta. Är det uppenbart ett skämt tycker jag man får lugna ner sig lite.

  Svara

   En av dina judiska vänner? Min man släkt är judiska och hans farmor satt i läger och jag lovar dig att ingen skrattar åt judeskämt, oavsett hur mycket betalt ett par fattiga människor fick av en person med ändlösa resurser. (Bara det gör det ännu mer tragisk). Förra veckan fick nmr demonstrera i min hemstad och jag höll hårt i mina döttrar hemma för det skickade kalla kårar genom min kropp, vi måste vara rädda om yttrandefrihet och inte förpesta den med att inkludera det som förstör dess kärna. Nazism, judeskämt och rasistiska skällsord är äckligt, bortskämt och helt historielöst. Din kompis är antingen helt frånkopplad sin släkt eller påhittad.

   Svara

  Varför är den här människan ”känd”? Hans smårasistiska fadäser är kanske ett försök att vara lite ”edgy”?

  Funderar på att sätta upp en kamera och livestreama när jag lägger patiens. Det är väl ungefär lika rafflande.

  Varje gång patiensen inte går ut ska jag gapa ”NOGGER!!!”. Sedan ska jag äta en sådan eftersom det är min favoritglass.

  Mitt tips nu är att alla i den privilegierade västvärlden äter en glass och är snälla mot de som är förtryckta på något sätt.

  Själv ska jag baka en kladdkaka.

  Svara

   Eller så råka han säga någon ”in the heat of the moment”? Han bad om ursäkt direkt efter. Alla kan försäga sig. Herregud vad folk överreagerar här.

   Det är STOR skillnad på att gå fram till en mörkhyad person och säga ”Neger” än att säga det i förbifarten av ilska när man spelar ett spel. Självklart FEL oavsett, MEN kontext gör jävligt stor skillnad.

   Svara

    Kontexten gör ingen skillnad alls. Jag spelar och kollar på folk som spelar pubg varje dag. Som jag skrev ovan, jag har ALDRIG hört någon säga n-ordet trots otaliga vredesutbrott.

    Svara

  Om någon orkar lyssna i tio minuter, så tycker jag det här är en rätt vettig video av PewDiePie från i februari när han var i blåsväder första gången…

  https://youtu.be/lwk1DogcPmU

  Han är inte bara dataspel, pengar och fula ord…

  Svara

  Det många missar är att han bara sekunder efter att han kläckt ur sig det, ber om ursäkt. Han vet mycket väl att det är fel uttryckt, därav tycker jag personligen att det är skit att han aldrig lär sig, men det blir lite ”heat of the moment”-skämt. Shit happens. Har själv råkat kläcka ur mig mindre smarta saker trots att jag inte är det minsta rasist, men säg den som aldrig sagt något tokigt i affekt. Inom gamingvärlden existerar MÅNGA sjuka ”skämt” som man aldrig någonsin skulle säga annars. Kommer aldrig förstå mig på det själv, but it’s there. Kommer nog inte ändras nån gång inom det närmsta milleniumet skulle jag tro.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.