Livechatt under biljettförsäljerskans rättegång i Södertälje Tingsrätt

C ERKÄNNER SIG SKYLDIG PÅ ALLA ÅTALSPUNKTER I TINGSRÄTTEN!!!!
Uppdatering nedan!

Ni måste klicka på inläggets titel för att se chatten. Alltså gå in på själva inlägget.

Edit – den här skulle vara till i morgon men bestämde sig för att publicera sig själv redan nu så den får ligga kvar. Jag kommer lägga den överst när rättegången startar.

Idag kl 09 är det meningen att den bloggerska som lurat mängder med människor på pengar för konsertbiljetter och resor – och redan dömts en gång för samma brott – ska ställas inför rätta i Södertälje Tingsrätt.

Om hon dyker upp och förhandlingen äger rum så kommer jag använda mig av lite olika förkortningar:
C – kort för biljettförsäljerskan
Å – kort för åklagaren
A – kort för C’s advokat
Vittnen mm kommer namnges allt eftersom.

Uppdatering i realtid.

177 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  I morgon

  Svara

   Kanske skulle varit tidsinställt till klockan 06:00 😝

   Svara

  Om hon inte dyker upp, blir det framflyttat igen? Nån som vet?
  Ska bli intressant iaf…

  Svara

  Let’s play a game! Hur många tror att hon kommer att komma till rättegången? Och vad är hennes ursäkt om hon inte kommer?

  Svara

   Är helt övertygad om att hon inte kommer den här gången heller. Antagligen uppsöker hon akuten i kväll med div. diffusa symtom där läkaren måste vänta på div. tester innan hon kan bli hemskickad vid lunchtid imorgon.

   Svara

    Detta tror jag också. Skulle faktiskt bli ganska förvånad om hon tar sitt ansvar och infinner sig, hon har ju byggt upp med en hel arsenal av tänkbara ursäkter i.o.m. hennes påstått vacklande hälsa och graviditet.

    Svara

    Jag tror också att hon åker till akuten ikväll/inatt. Hoppas verkligen att hon dyker upp till rättegången, för alla offrens skull. Så genomskinligt om hon blir sjuk igen..

    Svara

    Alternativet till att inte närvara vid dagens rättegång var helt enkelt att erkänna sig skyldig o därmed undgå de 2 dagars rättegång som egentligen var avsatta.

    Hon tog den lättaste vägen som hon alltid gör.

    Svara

   Har hon bara ett endaste litet uns av vett, så borde hon vilja ha detta överstökat.

   Svara

   Tveksamt om hon dyker upp. Bortförklaringen lär vara något med graviditeten/sjukdom såklart, oavsett om graviditeten är fejk eller riktig, jag tror dock att hon är gravid. Men ja hon borde förstå att det bästa ändå är att dyka upp och att få det överstökat. Vilken ångest hon lär ha ikväll usch.

   Svara

   Jag tror faktiskt att hon kommer för man kan väl ändå inte bortse från faktumet att ALLA hade förstått att galna 🐄sjukan eller dylikt endast är ren och skär bullshit för att skippa rättegången? Jag hade ärligt talat blivit chockad, inte alls för att det är hon specifikt utan för att man har mage att dra det kortet igen, om hon hade skippat rättegången.

   Svara

    Mage har hon…

    Svara

  Du får gärna ge målande beskrivningar om hur atmosfären är i rättsalen. Hur Catrin ser ut och om hon ser ångerfull ut osv. Det ska bli spännande att se om hon dyker upp!

  Svara

  Jag tror att hon kommer.
  Hon och advokaten har skickat in en begäran om att hålla rättegången bakom stängda dörrar och Catrin är som vanligt säker på att hennes önskan är lag. Så hon kommer gå dit, inställd på att rätten följer hennes önskan.

  Hon och ”A” har också skickat in något som hon tror kommer förändra hela rättegången och antingen fria henne helt eller iallafall ge henne ett mildare straff.
  Om några timmar får vi veta om vi ens får veta imorgon.

  Godnatt ⚖️

  Svara

   Det kommer aldrig bli stänga dörrar på en bedrägeri rättegång.
   Detta kommer bli spännande, känner mig som ett barn på julafton.
   Hoppas att hon dyker upp imorgon.
   God natt.

   Svara

   Hur vet du det där? Vad vet du mer?
   Har hon sagt det i någon insta live? Jag har helt missat hennes uppträdanden där på sistone. 😪

   Svara

   De kommer aldrig ha lyckta dörrar. Tänk vad många som bet om det men får det inte. Rättegångar ska som tur vara offentliga i allra högsta mån det går. Kan inte mördare som det skrivs hejvilt om i tidningarna få igenom sin önskan kan verkligen inte en bedragerska det heller.

   Svara

  Herregud detta blev spännande!!

  Svara

  Blir svårt att koncentrera sig på jobbet i morgon! Nästan förvånad att hon inte lagt in sig själv på sjukhus än… men natten är ung förstås. Mycket kan hända innan kl. 9 i morgon.

  Svara

  Oh, det är spännande och man är så förväntansfull inför morgondagen.
  En annan sak så länge: I en kommentar under inlägget ”Jag är mållös ”, kl 16:00 idag, har Anna kopierat in en text från Fl*shb*ck som en Callesto har skrivit där. Jag kan säga att den texten är bevis på att Callesto INTE är Catrin Hedlund. Det kliar i skvallerfingrarna nu, men jag vill inte berätta förrän efter rättegången. Fan, som saker kan falla på plats av sig självt kan man säga. Ni kan säga att jag bluffar, men vad det spritter i kroppen just nu alltså.

  Länk till inlägget på Bloggbevakning och det är 3:e kommentaren uppifrån :
  http://blogg.ng.se/bloggbevakning/2017/09/jag-ar-mallos#comment-381863

  Här är början:

  Anna skriver:
  10 Sep 2017 kl. 16:12

  Rättegången närmar sig och det verkar som Callesto 2.0 är i farten. Inlägget på fb postades nyss: #10044

  ”Några reflektioner så här sista dagen innan rättegången:

  Svara

   Vad menar du? Jag tänker precis tvärtom, nämligen att allt tyder på att det ÄR Catrin som skriver 😐

   Svara

   Förstår inte din kommentar alls? Utveckla gärna! 🙂 Låter spännande.

   Svara

   Det är jag som har postat inlägget på flashback, och jag är varken Callesto eller Catrin. Jag är heller inte ny på Flashback, men har valt att använda ett annat konto för att posta i den tråden (av anonymitetsskäl). Visserligen svårt att bevisa, men så är det.

   Svara

    Va?

    Svara

     Några påstår att posten på fb skulle vara skriven av Callesto och/eller Catrin. På det svarar jag att så är inte fallet, vilket jag vet eftersom det är jag som skrivit det aktuella inlägget. Jag tror faktiskt inte att Catrin sitter och skriver varken här eller på fb just nu.

     Tyvärr är det väl svårt att bevisa, eftersom såväl fb som kommentarerna här är anonyma.

     Svara

      Nu blev det rörigt. Ändrade du ditt nick från kl 00:16?

      Jag skrev ju nedan, 00:48, att p g a textens innehåll är jag säker på att Catrin Hedlund inte skrivit texten. Bevisvärdet från 2 Anonyma är ändå ganska lågt.

      Svara

      Ja, jag lade till kontonamnet från flashback i mitt nick (Anonym 00:16 är alltså också postat av mig).

      jag gillar inte att bli hopblandad med Catrin, så här är en bild som förhoppningsvis visar att mitt konto inte tillhör henne: https://minfil.org/OcD1x5c8ba/dk.jpg

      Samma länk är postad på fb från mitt konto. Sen är det väl upp till er om ni tror att Catrin befinner sig på ett hotell i Köpenhamn ikväll, efter att ha ätit middag ensam på en Jensens-restaurang (jo, jag vet att hon har ätit på Jensens i Stockholm förr – men mera än så här kan jag inte göra utan att röja min identitet).

      Svara

    Vad roligt att du klev fram. Jag hade nästan rätt, men det var Anna som trodde att det var Callesto som skrivit texten. Av innehållet såg jag att det ABSOLUT INTE kunde vara Catrin Hedlund som skrivit din text och således är inte Callesto alias för Catrin Hedlund. Mera vill jag inte utveckla, men fan vad det troligen börjar brännas nu, Anonym kl 00:16. Anonymitetsskälet väger tungt även hos skrivande Anonym, så jag ska inte rota i identiteten, för då kan min också bli avslöjad.

    Nu är de andra som fågelholkar här. Detta var lite kul. Jag måste verkligen gå och lägga mig nu och skiter i att korrekturläsa texten.

    Svara

     Nu är det jag som inte riktigt förstår…
     Dels vad det är som ”börjar brännas”, men framförallt kopplingen mellan min text och din slutsats att Callesto inte kan vara Catrin. Jag vet att Callesto och jag själv (alias WeBLPZ) inte är samma person, och du påstår att texten jag skrev idag inte kan vara skriven av Catrin (vilket i och för sig är korrekt). Hur du av det kan dra slutsaten att Catrin och Callesto inte kan vara samma person, det är jag antingen för dum eller för trött för att kunna förstå. Om Callesto och Catrin verkligen är en och samma person eller ej, är en helt annan sak (som jag inte avser spekulera vidare i).

     Svara

      Just nu får svaret bli vet ej. Det finns en morgondag att koncentrera sig på och det är sent. På återhörande.

      Svara

   Förlåt, men du låter mer än lovligt snurrig.

   WeBLPZ inlägg utgav sig aldrig för att vara varken Callesto eller Catrin, och själv tyckte jag även att skrivsättet var tydligt annorlunda.

   Hur kan det faktum att någon(felaktigt) trodde att WeBLPZ var Catrin vara ett bevis på att Callesto INTE är Catrin? Det har ju ingenting med varandra att göra whatsoever.

   Antingen vet du betydligt mer än du säger, eller så hade du bara lite otur när du tänkte igenom detta.

   Svara

  Inte för att vara petig, men hon har inte tidigare dömts för samma brott, däremot för liknande brott 😉

  Svara

  Ursäkta frågan men får du ens göra så alltså lagligt??
  Tänkte mest så du inte gör detta för läsarnas skull o sen hamnar i klistret??
  Hoppas du kollat upp allt detta noga innan du gör detta??
  Ska iaf bli spännande och höra imorgon om detta
  Lycka till

  Svara

   Lagligt att gå på en rättegång…? Va?

   Svara

    Olagligt*

    Svara

   Självklart får hon lov att göra det. Hela rättssamhället bygger på att det ska vara öppet och offentligt, för att vi ska veta vad som försegår. Dessutom vet jag inte om du läser nyheterna men de brukar citera eller live-uppdatera från olika rättegångar.

   Svara

   Tror inte att det är någon fara, tidningarna livetwittrar ju ofta från rättegångar. Uppta ljud eller bild inifrån rättssalen verkar man däremot inte få göra.

   Svara

    Ljudupptagning är tillåtet – fotografering och filmning är inte tillåtet. Att skriva text live är givetvis tillåtet, som redan påpekats.

    Svara

     Tack för bra svar var det jag undrande

     Svara

  Är det ens någon här som tror att Catrin möter upp?

  Svara

  Hon lider av panikångest och dyker inte upp. En miljon i (blanco)skulder, livet förstört för både henne och barnen. Allt detta för ett par ”gratis” resor till något sunkigt ställe i Polen. Kallar sig ”övre medelklass” men är såååååå WT.

  Svara

   Undra om hon sover gott nu i sitt vardagsrum eller ligger hon och skruvar på sig,alldeles kallsvettig och panikslagen?? Inte ens jag kan sova och jag har inget med henne eller hennes rättegång att göra 😂 Men spänningen stiger och popcorn poppas för fullt!
   Fatta ångesten hos henne alltså. Grabben fyller år och mamma ska på sin andra rättegång. Stackars stackars barn😢

   Svara

  Hon kanske ha legat och släppt sig hela natten i sängen i sitt vardagsrum i Järna, svettig av ångest om två timmar och trettio minuter får vi veta om hon dyker upp där.
  Olidligt spännande! 🙂

  Svara

  Lycka till idag OM hon mot förmodan dyker upp!

  Svara

  Oavsett hur det än går idag, jag hoppas hon får ett kännbart straff, fängelse en tid, så har hon redan skitit i det blå skåpet, hon får gå med blöja hela livet, med skamfyllda röda kinder får hon möta folks nedlåtande blickar och det är henne väl förunnat tycker jag, för hon har fått sina chanser men ändå valt att negligera sina brottsoffer för att sätta sig själv före dom, sin egen bekvämlighet före att göra rätt för sig, förr eller senare får hon stå till svars inför sina barns frågor och deras besvikelse över att deras mamma har ljugit för dom, hon kunde ha gjort det på ett bra sätt, börjat att betala tillbaka till sina brottsoffer, tagit på sig skulden för det hon åsamkat oskyldiga människor och visat att hon ångrat sig, nä, hon har fortsatt att spela allan ballan och det får hennes själ betala ett högt pris för.

  Svara

  Någon som sett något på hennes medier som skulle tyda på att hon inte dyker upp?

  Svara

  En timme kvar!!!! Undra om hon dyker upp nu eller om hon har fått malaria eller ngt inatt…..!

  Svara

  Tror ändå hon dyker upp. Hoppas bara att hon får ett kännbart straff den här gången.
  Det slog mig att kanske undvek hon förra rättegången för att hinna bli gravid (om det nu stämmer) för hon tänker att hon får ett mildare straff då? Skulle inte förvåna mig om hon resonerar så.

  Svara

  Sitter som på nålar här på mitt kontor och väntar spänt på uppdateringar här och på fl.back. Ska nog ”få mycket att göra” och låsa in mig på kontoret snart!

  Svara

  Svara

  Kommer hon inte idag heller så är det verkligen för jävligt mot alla offer.
  Först bli lurade på pengar och sen genomgå en rättegång med allt vad det innebär men kanske åka upp på vinst och förlust igen…
  Fixa barnvakt, ta ledigt och krångla med resor till Södertälje samtidigt som Catrin leker med svensk lag. Fy fan!

  Svara

  Catrin är på plats!

  Svara

   Oh vad bra. Hon tror väl hon får samhällstjänst för att hon lyckats bli gravid. Eller så fejkar hon en svimning precis när rättegången börjat.

   Svara

   Men gud!! Nu händer det!!!
   Mvh/ är så lyrisk att jag skäms

   Svara

  Jag fattar inte. Är det här live chatten kommer vara?

  Svara

   Samma här, svårt att hänga med ”live” när det måste uppdateras på vanligt sätt och så allt detta scrollande. Detta är ju ett vanligt kommentarsfält?

   Svara

    Ja, men jag kan uppdatera betydligt snabbare. Ska kolla på en bättre lösning för framtiden.

    Svara

     Bättre att göra ett nytt inlägg eftersom man redan måste svrolla ner 50 kommentarer

     Svara

      Det ska finnas ett chattfönster på sidan. Kollar med redaktionen.

      Svara

   Tror det. Min dator uppdateras varje gång någon skriver och så får man en sådan där parantes i fliken hur många som svarat (precis som på fb på datorn som visar aviseringar). Vet inte hur jag ska förklara detta så någon förstår hahaha

   Svara

  Hur är hon klädd? Syns magen? Ser hon glad, nervös, sammanbiten ut?

  Svara

   Jag har inte sett henne än utan bara fått veta att hon är här.

   Svara

  Om jag fattat det rätt har det tidigare varit två rättegångar för två olika åtal hon inte dykt upp på. Gäller denna rättegång båda de tillfällena eller bara ett av dem? Vad händer med åtalet från den andra uteblivna rättegången isåfall?

  Eller är det jag som missuppfattat?:)

  Svara

   Är rättegången redan slut?

   Svara

    Ja, eftersom hon erkände sig skyldig på alla punkter så behövdes inte mer.

    Svara

     Camcam, kan du inte svara på min kommentar (ovanför Anjas) också? 🙂 Är så nyfiken!

     Svara

   Hon uteblev från den första men dök sedan upp och blev dömd. Den är avklarad. Denna dök hon inte till första gången men kom idag så den är också ”klar” nu.

   Svara

  Cam – stäng av kommentarerna medan du live-uppdaterar! Det är omöjligt att hänga med annars.

  Svara

   ok

   Svara

  Magen syntes inte då hon drog upp luvan när hon skulle in i samtalsrummet och på så sätt skyddade ”magen”. Vi lär bli varse inne i tingsrättssalen dock.

  Svara

   HEEEEEEJ Niclas!! 🙂

   Svara

  Är den skäggige i salen? Eller hennes partner in crime Anne?

  Svara

   Ingen av dem.

   Svara

    Kan du inte svara på kommentarerna i din livechatt istället? Typ ”Varken skäggige eller partner in crime Anne i salen”. Lättare att hänga med i all info som läggs fram 🙂

    Svara

     Eh oj, nu såg jag att du gjort det. Sorry 😀

     Svara

  Naturligtvis skulle hon erkänna. Ett erkännande = Lägre straff. Det kommer också komma en ursäkt till offren under dagen. En ursäkt till offren = Ännu lägre straff. Hon kommer komma undan denna gången också alltså från ett hårt straff.

  Svara

   Jag tror hon aldrig var gravid när det påstods från början.. sedan blev det bråttom..
   Första UL-bilderna är nog fejk och det planerade snitten i januari osv är nog bara en önskedröm.

   Svara

   Funkar inte så i Sverige, i USA kan man få längre straff för erkännande men detta spelar ingen roll här. Man kan döremot få fler förmåner i fängelset om man sköter sig

   Svara

  Verkar hon berörd på något sätt?

  Svara

  Sades det varför hennes mamma behöll en del av pengarna?

  Svara

  Ser du henne där du sitter, beskriv även omgivningen i salen!
  Du e grym Camilla!!

  Intressant att Catten erkände det hon skulle neka in i döden….

  Svara

  Beskriv hur C ser ut, glad? Ledsen? Ångerfull? Vågar hon kolla på någon eller tittar hon bara ner??

  Svara

  Bara jag som inte ser någon chatt? Är visserligen inne via mobilen men tycker det borde funka ändå, lite drygt när det var 50 kommentarer från igår redan.. I-lands problem jag vet 🙏

  Svara

   Chatten är direkt under själva inlägget, innan kommentarerna. Vänta lite så bör den dyka upp 🙂

   Svara

   Nej jag ser inte heller.

   Svara

    Tack! Försökte kolla från förstasidan förut, och då gick det inte. Nu gick jag in på inlägget, och då ser jag chatten.

    Svara

   Nä, jag ser inte heller chatten och då har jag ändå bytt från mobil till dator enbart för att kunna se den. Knäpp grej

   Svara

    Tryck på rubriken till själva inlägget och scrolla ner längst ner i inlägget. Det SKA dyka upp.:-)

    Svara

  Ser inte chatten längre ja heller?

  Svara

   Chatten är direkt under ”Gilla”-knappen. Du måste gå in på själva inlägget för att se det. Jag kan fortfarande se chatten 🙂

   Svara

  Jag ser ingen livechat!!

  Svara

  Kan inte heller se chatten längre

  Svara

  Ser ingen livechatt

  Svara

  Vad är ”LT” där man kan se live? :/

  Svara

   Dom sände live en snabbis där men det var utanför precis när det hade börjat. När hon hade erkänt så sa dom att man fick se hur hon skulle ställa sig till allt.

   Svara

  Livechatten finns direkt under ”Gilla”-knappen. Om ni inte ser den så vänta lite, det kan ta tid för den att dyka upp. Om den inte gör det så testa att rensa eran cache eller liknande.

  Svara

  Jag tror att hon erkände av en enda anledning. Hon visste om att bevisen var solklara och hade hon inte erkänt hade hon fått hårdare straff. Domstolen älskar (tyvärr) människor som erkänner och ”står för vad dom gjort och ångrar sig” (vilket dom egentligen inte gör i många fall utan dom erkänner enbart för att komma lättare undan). Med ett erkännande och en ursäkt samt en snyfthistoria kommer det bli ett väldigt milt straff.

  Svara

  Camcam, jag tror att du behöver påpeka i inlägget att man måste gå in på själva inlägget så dyker chatten upp under ”Gilla”-knappen. Folk verkar missa detta.

  Svara

  Hoppas inte åklagaren sålt ut sig själv, misstänker att C och advokaterna försöker få mindre straff genom att erkänna.

  Blir det inget kännbart straff så blir det bara samma sak igen när pengarna är slut. C ångrar inget, jo, hon ångrar att hon åkte fast

  Svara

  Det borde bli fängelse denna gång.
  Hon har fortsatt med sin brottslighet under skyddstillsynen.

  Svara

  Känna ju som hon försöker få ett mildare straff, men samtidigt har hon erkänt att hon var ”fast o det beteendet”. Känns som att brotten kommer upprepas

  Svara

  Advokaten trycker på att C är gravid för antagligen få mildare straff. Att hon är dum nog att bli gravid med ett 3:e barn i sin situation är bara idiotiskt och bör inte påverka straff.

  Svara

  ”vill betala” hon har väl själv sagt att hon inte har några planer på det?

  Svara

   Jag vet att hon sagt vid något tidigare tillfälle att hon vill betala. Men som sagt också att hon inte tänker göra det. Tänker att hon säkert vill betala och göra rätt för sig, innerst inne, men att det känns oöverstigligt plus att hon blir obstinat när folk tjatar på henne (jag kan vara likadan, hemskt charmig egenskap haha).

   Svara

  Predictor of future behavior is past behavior.

  Svara

  Advokaten tar upp havandeskapsförgiftningen men jag tänker att en fängelsevistelse borde vara perfekt då, lugn och ro, inga barn el hushåll att ta hand om…

  Varför är inte mamman el pv:n där?

  Verkar vara tunt med besökare, trodde det skulle vara proppfullt :-/

  Svara

  Ångest deluxe för Catrin när fängelse kommer på tal.

  Svara

  Hur uppträder CH?

  Svara

  Jag tippar också på fängelse. Eftersom hon begått brott under skyddstillsyn tidigare känns det ju meningslöst att ge henne villkorlig dom. Tvivlar på att det blir så långe, kanske 2-6 månader.

  Svara

  Vad skönt att inget är hennes fel utan frivården, och hon har ju inte lagt ut annons så det kan ju inte vara hennes fel då heller 😡 Sopa!
  Fasen att kroppen är skräp och man inte kommer ur sängen , annars hade jag tvingat med dig på fika CamCam 😉

  Svara

  ”A använder barnen som förmildrande omständigheter och att hon kan bli av med sitt jobb. Hon skyller även på att frivården tog bort Vinn-programmet. […] Det har även gått osedvanligt lång tid sedan den första anmälan och C har även suttit häktad i två dagar.”

  Ja men det är väl för att C inte dykt upp tidigare? Hur tusan skulle det då kunna tänkas som förmildrande omständighet? Eller är jag bara slö i huvudet just nu?

  Svara

  CamCam, när du skriver ”Å menar att det inte är grovt för hon använt sig av sitt egna namn, facebook mm.”

  Så hoppas jag att du skrev fel och istället för Å = åklagare menade A = advokat?!

  Hoppas verkligen inte åklagaren står och försöker mildra rubriceringen?

  Svara

   Hon menade A och inte Å 🙂

   Svara

   Menade Advokaten.

   Svara

  Bra jobbat CamCam!!! Nu håller vi tummarna att Catten får tillbringa en lång tid på Färingsö framöver.

  Svara

  Är det redan slut?

  Svara

  Jätte bra uppdateringar CamCam!

  Ur lagens perspektiv så tycker jag att se borde döma henne till fängelse, under lagen ska vi alla vara lika. Och om det varit en man som begått detta så hade han inte fått ett lättare straff för att han hade barn och var ensamstående.

  Och att hon är gravid, ja tough luck, det är hennes val och kanske något hon själv borde tänkt på iom att hon visste att hon riskerade ett fängelsestraff.
  Plus att svenska fängelser inte är så hårda så hon kommer ju inte lida där inne, mat varje dag och hon lär sig en läxa och kanske inte får återfall.

  Svara

  Bra live, tack, patetisk Catrin som sin vana trogen varit hela tiden, skyller på allt och alla utom sig själv…
  Sorry, men jag tycker hon är så…. Vedervärdig

  Svara

  Verkar vara slut redan…

  Svara

  Bella försöker släta över sin intervju i Damernas, att hon inte alls får folk att gråta (fast det var det hon sa själv).
  Och sen när bryr hon sig om vad någon annan tycker? Känns mest som om hon varit härinne och läst och är rädd att förlora kunder.

  Jäkligt bra chatt gällande Catten iaf!

  Svara

   Fast varför skulle hon först säga något i intervjun och sedan säga att det inte stämmer? Finns ingen logik i det. Och alla vet att det lätt kryddas lite i intervjuer.

   Svara

    Som journalist måste jag påpeka att även om man alltid måste göra ett urval av informationen som kommer fram under en intervju och då väljer det som är mest intressant och kanske skandallöst, så finns det etiska regler kring att inte förfalska intervjucitat. Möjligtvis kanske göra små grammatiska ändringar, men absolut inte förvränga ord, ta in nya ord som ändrar innebörden eller dylikt. Som läsare ska man kunna lita på att ett skrivet citat är sagt.

    Sen att vissa medier kanske inte håller sig inom etiska ramar är en annan femma – men jag tror att Damernas Värld inte tillhör den kategorin. DV är i mina ögon en tidning som även om de vinklar information, håller sig till sanningen gällande citat. (Jag har docl inte jobbat där själv.)

    Svara

     …och ja, jag kontrollerar stavningen bättre i mina artiklar än i bloggkommentarer. *dock 🙂

     Svara

    Ja som sagt, hon tror hon inte bryr sig om vad någon tycker, men ändå gör hon det. För hennes produkters skull iaf. Hon tyckte säkert hennes svar var jättetuffa när hon väl satt där och svarade

    Dessutom är det ju inte HON som ska svara på hur hon är som chef, utan hennes anställda. Men allt för Bella handlar om henne

    Svara

   Tycker att det är bra att hon tar upp det… om det är genuint eller inte vet jag inte, men bara det faktum att hon skriver om just den delen av intervjun visar att hon fattar hur befängt det låter. Som sagt, hon kanske bara har förstått att det låter illa och inte egentligen ser något fel i det men det är ju ett steg i rätt riktning att inte bara rusa vidare och ignorera kritiken. Någonstans har hon ju i alla fall uppfattat att det inte var någon höjdare.

   Svara

  Bra live! Tack Camilla.

  Svara

  Trådkapar bara om att Bella kommenterar DV-artikeln. Såklart är hon mycket bättre chef än vad artikeln säger! Speciellt efter att hon fick barn….🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😆😆😆

  Svara

   Det var ju faktiskt lite fult av tidningen att ta en mening helt ut sitt sammanhang och använda på framsidan. Klart Isabella vill förklara sig.

   Svara

    Så hur ska en journalist, eller layoutredigerarna som brukar göra mycket av förstasidorna, sätta en rubrik? Citatrubriker är ofta effektiva (lockar till läsning). Vitsen med en förstasida är just att locka till läsning genom rubriker i någon form – där kan man inte sätta rubrikerna i detaljerade sammanhang och sammanfatta artiklarna…

    Självklart ska rubrikcitat dock finnas med i artikeln också och vara sanningsenliga, och om rubriken inte är ett citat ska den vara välgrundad i artikeln. Sålänge detta är uppfyllt så finns det väl inget fel med att ta det mest ”smaskiga” och smälla upp som rubrik.

    Att Isabella vill kommentera artikeln är fullt förståeligt, vem vill inte det när en artikel i viss mån – oavsett sanningshalt – framställer en negativt. Jag tycker det är intressant att det i artikelcitatet står att det har hänt att ”personer” (plural) gråtit, och att Isabella i sin blogg menar att det rör sig om en person. Jag hoppas att det var så att hon (medvetet eller omedvetet) under intervjun där hon kanske inte varenda sekund tänkte på hur hon framställde sig, faktiskt sa personER – för annars har journalisten gjort fel.

    Svara

     Jag skrev själv lite slarvigt i min kommentar. Det står inte personer i artikeln, men att det har hänt att ”folk” har sprungit ut gråtandes. Det är lätt att tolka som plural, men är lite grumligt.

     En citatrubrik behöver inte helt exakt återge ett citat från texten – det går inte alltid av layoutskäl, men det ska ha samma innebörd som ett citat från artikeln. Att som rubrik ha ”Mina anställda …” är definitivt plural, det är inte grumligt. Så därför är den exakta rubrikformuleringen lite tveksam, men att välja ut denna bit från artikeln till rubrik är fortfarande inte konstigt – som sagt rubriker sätts inte i sammanhang på förstasidor.

     Nu ska jag inte spamma tråden mer… 🙂 Ha en fin dag!

     Svara

      …det står för övrigt att när folk har sprungit ut gråtande, har ”de” inte förstått att … osv. Så jag tycker nog att pluralsformuleringen ”Mina anställda …” har täckning i citatet. Återigen, jag hoppas att citatet är korrekt återgivet. Men det bör det vara.

      Svara

   Ja och som att det är HON som ska betygsätta sig själv som chef! Fråga hennes anställda ist.

   Svara

  Jättebra liverapportering Camilla.
  Bra att domaren så åt Catrin att de kan bli fängelse vid återkommande brottslighet.
  Så mycket till hennes fördel kom inte fram under rättegången.
  Jag tror det blir fängelse denna gång på Färingsö.

  Svara

  Världsklass cam! Cam måste vara den mest ödmjuka bloggarskan med bäst service. Classy!

  Svara

  Läste precis ikapp chatten! Snyggt och sakligt rapporterat, Camilla! Tack!

  Fängelse är ju fortfarande ett alternativ. Ska bli intressant att se vad domen blir. Tycker synd om offren som ju vet att de aldrig kommer se en krona från Catrin…

  Svara

  Du är bäst, Camcam! Tack för att du rapporterade så sjukt bra.
  Jag bjussar på en vinlunch änydäy.

  Svara

  Tack Camcam!
  Kan du summera hennes stämningsläge?

  F ö blev jag SÅÅ irriterad av hennes sätt att köra offerkofta-style. Denna gången tror och HOPPAS jag dock inte det håller.

  Svara

  CH uppvisar som vanligt att hon inte själv tar ansvar i stället så skyller hon i vanlig ordning på andra i sin omgivning – denna gång lägger hon även skulden på sina barn och menar att de är orsaken till att hon utfört alla bedrägerier.

  Hon kommer säkerligen att fortsätta i samma fotspår resten av sitt liv och det är hennes barn som kommer att få betala det högsta priset.

  Sorgligt! att hon tillåts fortsätta med sina lögner o manipulationer.

  Svara

   Va du skojar??? Skyller hon på sina barn?? Så vidrig hon är hur skulle barnen kunna ha med det att göra??

   Svara

    Hon skyller på allt och alla förutom sig själv tyvärr. Insikten finns absolut inte där.

    ”…hon ville ha snabba pengar för att ge sina barn en massa saker.” Joråsåatt….

    Svara

     Men Ush!! Fy vad hemsk hon är. Jag vill med ge mina barn massa saker såklart men inte fasen skulle jag blåsa folk för det. Då får man göra som de flesta andra antigen spara pengar eller helt enkelt inte ge det man skulle vilja till barnen om man ej har råd.
     Världens sämsta utsäkt för vad skulle hon köpt åt barnen som kostar flera tusen kan man ju undra. Samtidigt förstår jag inte att soc har lagt sig i detta? För ja hon kanske är en bra mamma vad vet jag, men detta beteende är ju inte ok som mamma för hon kan ju utsätta sig själv och barnen för fara om hon skulle blåsa fel människa

     Svara

      Ja Sofia fast även här så kommer CH med rena lögner. Hon har inte alls använt pengarna till sina barn i första hand. Hon behöver pengarna för egen del så att hon kan resa, gå på krogen, käka på restaurang osv allt i sann CH glamour- anda.

      Vem som helst förstår ju att det kostar att vara glamorös toppbloggerska.

      Jag kan ju säga så att jag skulle inte vilja vara i hennes barns kläder. Hon framstår absolut inte som en stabil, ansvarsfull o omhändertagande mamma – tvärtom!

      Svara

    Ja tyvärr Sofia så iskall är CH och förklarar i rätten att hon begått bedrägerier pga att hon behövde ha pengar för att ge sina barn massa saker.

    Med dessa ord så säger hon indirekt att barnen är orsaken till hennes brott och inte hon själv.

    Förnekelse o manipulation är detta från hennes sida, sådant har alltid förut fungerat för henne så hon fortsätter på samma spår även nu.

    CH är inte kapabel att ta eget ansvar utan skyller hela vägen på andra.

    Nu kommer nog lyckokänslor infinna sig hos CH när rättegången är över och blev så fantastisk lindrig o kortvarig. Hon kommer köra på som vanligt nu och jag antar att hennes resa nu går till Mallorca inom kort.

    Svara

   Verkligen sorgligt! Känns som att hon ”skyller” på sina barn.
   Självklart så vill vi alla ge våra barn det allra bästa. Men! Då får man göra det utefter sina egna förutsättningar, helt enkelt rätta munnen efter plånboken!

   Svara

  TACK för det här, du är grym! 10/10

  Svara

  Var hittar man chatten? Går det att läsa i efterhand?

  Svara

   Jag gjorde det nyss, hittade den dock inte först. Den är högst upp i kommentarerna, ovanför kommentarerna.

   Svara

  Blondinbella ger svar på tal om intervjun. Känns mer som en efterkonstruktion och damage control.

  På riktigt kan inte vi bojkotta lögnerskan? Har på riktigt aldrig varit med om någon som manipulerar så mycket som hon. Ok jo, Tyra. Men Tyra har väl äntligen insett Vad som är viktigt i livet.

  Svara

   Jag kommenterar aldrig hennes blogg längre. Bättre låta ja-sägarna/fansen göra det och då har de inga att tjafsa med, och det tycker de nog är trist.

   Svara

  Grymt jobbat camcam! Vore kul med en skriftlig sammanfattning med 😄 Om inte catten har gett sig på dig dvs och det är därför du inte uppdaterat nåt mer sen rättegången 😂

  Svara

   Haha.. Nä då – vi bytte några ord där jag talade om för henne att jag inte har publicerat namnet på hennes arbetsgivare. That was the whole drama! Ingen catfight! (Haha…CATfight!)

   Svara

   Hahahahaha precis min tanke!

   Svara

  Blev det inte ett abrupt avslut? Du får gärna skriva en sammanfattning och gärna inkludera hur du uppfattade henne under rättegången. Hon såg gravid ut? Uppfattade inte att åklagaren gick direkt hårt åt henne?

  Tack för en mkt bra livesändning 😉

  Svara

   Sammanfattning kommer. Hon är definitivt gravid och åklagaren behövde inte gå hårt åt henne eftersom hon erkände. Rättens ordförande var aningens hårdare mot henne dock! Och mig, för jag råkade prata. Ooooops!

   Svara

    Tusen tack för en FANTASTISK update! Längtar till din sammanfattning!

    Svara

     Jag med, jag jag dukat upp lyxlunch och tagit av mig bh-n och satt mig gott i soffan och väntar på underhållning 💐💐💐💐😅😅

     Svara

    Jag har personligen också trott att hon varit gravid. Vad jag reagerade starkt på var att hon körde det kortet och havandeskapsförgiftning (<– vilket inte behöver stämma och finns inga bevis för) till sin fördel att inte få en fängelsedom. Tror inte man behöver skriva det rakt ut för att förstå ett och annat…

    Svara

    Haha! Vad sa du då? AAAAAALL info i ett nytt inlägg tack! Tjoho!

    Svara

  Kan du inte beskriva lite mer ingående i ett separat inlägg om stämningen i salen, hur många som var där som åskådare, hur Catrin betedde sig (ångerfull, likgiltig?).

  Angående ursäkten som C framförde, skulle du bedöma den som genuin eller något hon illa tvunget slängde ur sig? Var vittnet ”K” kvar efter att det beslutats om att han/hon inte behöver vittna?

  Sorry för massa frågor men jag har alltid tusen frågor efter att jag följt en liverapportering. Här kanske man kan få lite fler svar. 🙂

  Svara

  Catrins första update efter rättegången:
  https://m.facebook.com/catrin.hedlund.73/posts/246641192525895

  Svara

  Vilket straff yrkade åklagaren på?

  Svara

   Grovt bedrägeri.

   Straffskalan för det ÄR fängelse, minst två månader och max 6 års.

   Svara

  Svara

  Är det någon mer än jag som tycker att vi skulle kunna skramla ihop pengar till Kerstin så att hon får resa med sin man och få tillbaka tron på människors godhet? En tia var från oss läsare och vi är snabbt uppe i en schysst summa.
  Vad säger du Cam om det?

  Svara

   JAAAA! Snälla Camcam, kan du dra igång något? De lär ju aldrig se röken av pengarna igen annars.

   Svara

   Detta skulle jag definitivt vara med på!

   Svara

  Kan någon förklara detta: Hon vill göra rätt för sig och betala sina skadestånd men vill ändå ha skuldsanering. Ordf. vill veta hur det går ihop.

  Jag fattar inte 😂

  Svara

   Om jag förstår din fråga rätt: Om hon får skuldsanering skrivs skulderna av, då får offren inte tillbaks några pengar.

   Svara

  Cam jag ville skänka pengar till K på gofundme som du startat men dom vill inte ta emot mitt kort. Jag har skrivit rätt nummer osv. Jag tror det kan bero på att jag annars alltid måste verifiera köp på det kortet med min bankdosa och att gofundme inte stöder det? Kan man skänka på något annat sätt?

  Svara

   Ja! Öppna ditt kort för div onlinehandeln så löser det sig. Gjorde det nyss själv.

   Svara

  Kan någon berätta om socialtjänsten är inkopplad för barnens skull? Det borde de väl vara om C riskerar fängelse? Väl? Det borde väl finnas en god möjlighet för att pappa nr 1 kan få vårdnaden nu om det blir fängelse? Då får i alla fall ett av barnen ett normalt liv och kan räddas ur skiten.

  Svara

   Först måste ju dom avkunnas så att man vet vad det blir för straff, sen brukar domstolarna och socialtjänsten sammarbeta kring detta. Det är ju tyvärr inte helt ovanligt att det finns barn med i bilden som påverkas.

   Svara

  Den utpekade ”skäggmannen” Sam har enligt hans FB flyttat till Mallis. Kanske rymde landet när han insåg vad han blivit indragen i??

  Svara

   Ja, det var samma intryck som jag fick i rätten idag när hon fick frågor om pappan till barnet men jag vet inte mer än du utan bara spekulerar..

   Svara

    Gillar att spekulera 😉

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.