Den nya trenden på sociala medier

Sociala Medier:

Trender kommer, trender går men det alldagliga består.
BAAM! Där fick ni er en Gervidsk visdomspärla som heter duga som ni inte bett om men vad vore jag för ett ego om jag behöll dem för mig själv?
Är det inte sprättben så är det hauls eller unboxingvideos som trendar på sociala medier men nu har det kommit en ny fluga som drar saker och ting aningens mer till sin spets än att bara sitta och packa upp en Chanelväska på en strand med tindrande ögon och det är att gömma sin inne i affärer, stanna kvar till butiken tömts och sen filma sig själv under natten.
Om jag inte har helt fel så kan man kalla detta busigt, skojsigt och alldeles alldeles förträffligt olaglig!
Borde detta inte räknas som inbrott eller i alla fall olaga intrång?
Normalt sett är det stora influencers som sätter trenderna men än så länge har jag inte sett någon stor profil våga sig på det här. De inser kanske hur jävla märkligt, opassande och olagligt det är, eller vad tror ni?

Här är i alla fall exempel på några som gjort det, filmat och lagt ut på Youtube.
Wow! Era föräldrar måste vara MYCKET stolta!

Tack Madde på Svenska Bloggare på uppslag!

31 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det där hände mitt jobb för några år sedan, någon/några var före sin tid helt enkelt 😉

  Svara

  Det hände på mitt jobb för någon månad sen. De blev polisanmälda för olaga intrång, dock var de minderåriga så lär väl inte hända så mycket mer.. respektlöst!

  Svara

   Grannens tonåring gjorde så, blev polisanmäld, ärendet lämnades till socialen och det blev ett jäkla liv med massa möten, hembesök, förhör av föräldrar och andra anhöriga (för att kontrollera om föräldrarna kunde ta hand om sina barn etc) så det kan få följder även om det läggs ner av polisen.

   Svara

  Jag stötte på en sån där video häromdagen. På slutet var dom sååå övertaggade pä att de lyckats med sitt uppdrag och utbrast något i stil med: ”det här MÅSTE vi få minst 50 likes för!! Kom igen och tumma upp nu!!” Så jäkla sjukt att dessa typ 12-13åringar liksom gör sånahär grejer för att få likes? Om jag hade varit förälder hade dom då inte fått behålla varken kamera eller telefon och de hade förlorat alla sina möjligheter till sociala medier för ett bra tag framöver.

  Svara

   Håller med dig. Hade jag varit förälder så hade de dessutom fått gått till affären och be varenda anställd plus butikschefen om ursäkt.
   De hade även förlorat sina rättigheter till frihet ett tag, aka utegångsförbud.

   Svara

   Men hur kan inte föräldrarna veta vart sina barn sover? Min son är 13år och när han sover över hos kompisar så smsar/ringer jag alltid till föräldrarna….kanske bara jag som gör det?!

   Svara

    Nej det är inte bara du som gör det. Var just dessa föräldrar är kan jag inte svara på, men de är väl så upptagna med sina egna liv, kanske.
    Jag kollar alltid med ’den andra föräldern’, till och med om min 15-åring ska sova borta. För hennes egen och min sinnesro.

    Svara

  En ”ny grej” är tydligen att skriva ”BAAM” haha… snälla sluta 😹😹😹😹

  Svara

   Ny? Vi började med det typ 2014. Fast skrev mer ”BÄÄÄÄM” och tyckte vi var supercoola😁

   Svara

    Haha ooooh baaaaaam booom snap! Tycker du kan börja igen med bääääääm 😹
    Det är ju på tapeten igen 😘😘😘

    Svara

     Hahah ja det är ju ett måste!😄
     BÄÄÄM!

     Svara

  Snälla det där är verkligen inget nytt kolla rmm:s video dom gjorde detdär för typ 3-4 år sen!!

  Svara

   Tänkte just kommentera detta. Och de är även stora profiler. De är t.o.m. med i en video hon har länkat. Dock inte deras video utan någon som tagit delar av den och gjort en ”plojvideo”.

   Tror däremot att många av dessa är fejkade.

   Svara

  RMM måste ha varit först med detta väl? Vill minnas att deras sådan video är flera år gammal.

  Svara

  Jake Paul (över 10miljoner följare på youtube) körde denna i vita huset! Han var inbjuden dit för någon middag och satt på toaletten till tre på natten innan han smög ut! Vet inte vad mer som hände än att han fick problem med secret service efteråt…

  Svara

   Kan ingen typ försöka sig på Area 51?! Vore så jävla intressant men förmodligen totalt. Jävla. Omöjligt.

   Svara

  Jag såg en sån från min stad igår. Tror ni föräldrarna vet? Bryr de sig bara inte? Jag hade blivit skogstokig om något av mina barn inte bara övernattade utan dessutom filmade och lade ut det!

  Svara

   Tänkte också det! Okej att vara en rövhatt men varför lägga upp rövhatteriet?

   Svara

  Skulle det vara mina ungar så skulle jag bli skogstokig. Har föräldrar inte koll på ungarnas internetvanor? Å vilken frisk förälder låter den första lillkillen dra iväg på övernattning hos vad jag förmodar är ”en kompis” (Maxi) utan att prata själv med ”kompisens” föräldrar. Ignoranta föräldrar.

  Svara

  Men vissa ser ju ut att vara typ 13 år, vilken oansvarig förälder har inte kolla på att ens barn inte sover hemma?!! Vissa videos kändes iofs rätt fake med.

  Svara

  Jobbade i en butik för några år sedan där några ungdomar hade filmat när dom snattar från butiken, lagt ut på youtube och döpt rubriken till ”baxar från (butikens namn) i (staden)”. En kollega såg videon av en slump något år senare och en dag kom dom in, blev igenkända av kollegan och fick sig en riktig utskällning. Kan säga att gängets reaktion var priceless och videon togs bort väldigt fort haha.

  Svara

   Jag jobbade på en skola för något år sedan, där någon hade puttat omkull alla skåp, brutit sig in i bildsalen och kastat modell-lera överallt. Det var ett himla rabalder och ingen erkände. En vecka senare hittar vi ett Youtube-klipp som visar exakt vilka det är, haha.
   Deras försvar var att dom trodde att lärarna var för gamla för att känna till Youtube. Jag var 27

   Svara

  Men hur kan de inte bli dömda/få böter (eller deras föräldrar)? Det är ju hur tydliga bevis som helst 🤔

  Svara

   De är väl minderåriga, skulle jag tro.

   Svara

  Alltså de flesta ser rätt fejk ut… men ah, det får mig att känna mig som en surkärring som inte förstår sig på ”dagens ungdom”… är 22 😂🌟

  Svara

  Nu har jag sett två av videosarna men båda verkade fejk, om man kollar datumet på deras mobiler är det samma på kvällen som morgonen……..

  Svara

  Klart att dom blir upptäckta. Alla större ställen har avancerade larm med olika detektorer, dessutom är det genomsökning innan stängning (man kan så klart missa någon om dom anstränger sig för att gömma sig), ofta patrullering mitt i natten, samt genomsök vid öppning.

  Jag har åkt på larm där detektorer utlösts för att det var en fluga i rummet eller för att en mössa ramlat ner från en hylla. Kollegor har åkt på otaliga larm där ACn gått på mitt i natten och en gardin börjat svaja. Finns ingen chans att en människa skulle kunna gå omkring där inne obemärkt.

  Svara

   Du tog orden ur munnen på mig. Jobbade som butikschef innan jag började plugga och Securitas har ringt flera gånger för att larmet gått, så åker man dit och det är något litet som rört på sig. Larmet i butiker är extremt känsligt, plus att man söker igenom butiken ordentligt innan man stänger. Detta känns helt orimligt.

   Svara

  Jag råkar veta att ett av de där klippen är fejkat (de filmade hemma hos sig själva men låtsades vara i butiken) så jag tror att många fler fejkar sina videos!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.