Fler barn?

Madeleine Ilmrud:

På tal om något heeeeeelt annat!
 Preventivmedel. Har jag någon bland mina läsare som har endometrios, med lite risk för proppar som äter någon form av p-piller? Och då helst inte provera för de gjorde att jag gick upp 18 kilo och rubbade hela ämnesomstättningen för mig efter att jag fick EmmyLou  🙁 Alla tips emottages från erfarna hehe.

Vi pratade om barn häromdagen. Jag känner mig färdig (har jag gjort många gånger i och för sig) och kan inte tänka på det nu. Mathilde är ju min bebis, hon blev 6 månader igår, älskade lilla skruttonge! Micke kan tänka sig flera barn. Ovanligt att mannen vill ha flera barn, eller? Jo det måste det vara!? Han har uppenbart inte blivit avskräckt av mitt fruktansvärda preggohumör! Ibland när jag tänker efter hur jag var undertiden jag väntade barn så skäms jag nästan. Mycket berodde ju givetvis på mitt fysiska skick, att kroppen tog stryk satte sig på psyket. Inte så konstigt egentligen.//Madeleine

Herre min skapare, Madeleine Ilmruds man vill ha fler barn!
I normala fall tycker jag att man i en relation diskuterar sig fram till sådana här beslut men i det här specifika fallet så anser jag att Madeleine har all rätt att slänga fram ett veto.
Det är trots allt hennes kropp som har burit och som ska bära alla nuvarande och framtida barn och efter den här barnaskaran så tycker jag att det är upp till henne.
Angående hennes fråga om p-piller så skulle jag rekommendera kopparspiral (tydligen en kass rekommendation så bortse från den) eller att Micke tar en för teamet och snipp snipp-ar sig.
Han kan ju alltid frysa in sina springare om han mot förmodan till utöka sitt fotbollslag till två.

Varför är det alltid kvinnan som ska göra ALLT? Bära barnen, föda barnen, ta hand om barnen och sedan manipulera sina egna kroppar för att inte få fler barn. Vad gör mannen? Förutom att bistå med det lilla uttaget ur den kroppsliga spermabanken?

(Skrik, alla på en gång! ”INTE ALLA MÄÄÄÄÄÄN!!!!!!!!!!”)

62 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Alla vet att män bara får barn om de blir lurade av kvinnor de har oskyddat sex med. Och alla vet ju att samtliga kvinnors biologiska klocka tickar. Det är biologi!

  Svara

   Min klocka tickar inte! Har nog ingen biologisk klocka haha

   Svara

    Samma här, tacka vet jag djur!

    Svara

    Och jag, som skämtet lyder, tog ut batterierna ur min biologiska klocka för att sätta in dem i dildon istället.

    Svara

     😂

     Svara

  Jag fattar inte varför inte fler män steriliserar sig som preventivmetod?! Superlitet enkelt ingrepp som gör att båda parter för alltid slipper problemet med preventivmedel. Visst, alla ingrepp har risker, men här gäller att mannen får ta en risk EN gång mot att kvinnan får göra det vid varje spiralinsättning exempelvis. Tack och lov är min man totalt med på tåget och vi är överens om att han steriliserar sig när vi är helt säkra på att vi är färdiga med barn. Kvinnor får fan ta allt som det ser ut idag. P-piller, aborter, graviditeter, fan och hans moster. Det lilla män kan göra för att bidra, tycker jag att de får bidra med. OBS denna åsikt gäller endast män som är helt säkra på att de är färdiga med barn såklart. Jag vet att manlig sterilisering är reversibelt men jag fattar verkligen att man inte vill ta någon som helst risk med sin fertilitet om den inte är ett avslutat kapitel.

  Svara

   Efter tre hoppsanbebisar (som blivit till trots preventivmedel) och riskgraviditeter där den sista slutade med katastrofala följder så tog min make beslutet att sterilisera sig. Vi hade diskuterat det som alternativ redan innan men beslutet tog han när jag låg på operationsbordet efter förlossningen. Det bästa beslutet någonsin! Känslan av att vara befriad från preventivmedel är suverän! Sexet har blivit bättre eftersom det inte präglas av nervositet , kondomer som extra skydf och skuldkänsla.

   Han har varit väldigt öppen med att han har steriliserat sig och flera av våra bekanta har nu vågat ta det steget. Känner man sig helt klar så anser jag att det är ett viktigt att ta ansvar för sin fortplantning.

   Svara

   Tänk om man någon dag skiljer sig och mannens nya fruga vill ha barn. Kul. 🙈

   Svara

    Gifter man sig sig verkligen med någon som är steriliserad när man vill ha barn?

    Svara

    Man kan göra en sterilisering ogjord.

    Svara

    Jag menar såklart att mannen ska sterilisera sig när han själv är säker på att han inte vill ha fler barn. Menar inte killar som fått barn vid 20 och tror vid 22 att de inte vill ha fler (då är det nog smart att vänta), utan snarare 45-åringar med en stabil relation och tre barn och där man är helt eniga om att man är färdiga, typ. Visst KAN även den mannen skilja sig, hitta en ny kvinna vid 50 och plötsligt önska fler barn, men det är väl ändå inte jättevanligt? Och skulle det hända så får han väl öppna kanalerna igen då, så att säga.

    Svara

    Tänk om man krockar imorgon. Tänk om jag får ett cancerbesked nästa vecka.

    Vi har valt att leva tillsammans. Vi vill fortsätta leva tillsammans. Därför gör vi det som är bäst för vår relation, inte det som är bäst för vår (förhoppningsvis/troligen/eventuellt aldrig kommer finnas) framtida partner.

    Ska vi ta beslut i syfte att vi kanske någon gång skiljer oss? Njae, vi satsar istället allt på vår egen relation och gör det vi kan för att behålla den stark och göra den starkare. Värt allt!

    Svara

  Kan ju känna att kvinnan Alltid har veto-rätt i frågan om att i INTE skaffa fler barn…

  Svara

   Nu är ju det ju ganska svårt att kompromissa om saken… Kvinnan bestämmer i slutändan!

   Svara

  Fast om Madeleine har endometrios (som hon skriver) ska hon INTE ha kopparspiral. Kopparspiral ökar ofta blödningen och mensvärken för många, det i kombo med endometrios är inte bra.

  Svara

   Precis, det är väl hormonspiral man rekommenderar? Kan för lite om endometrios, men lite mer nu än tidigare då en kompis varit rätt öppen med att hon har det och hon satt in en hormonspiral.

   Svara

    Jag tänkte mest hormonfritt men har lagt till att det tydligen var en usel rekommendation. Tack!

    Svara

   Ja precis. Jag som har endometrios, hade nog (på riktigt) dött av smärtan om jag lagt in en hormonfri kopparspiral eftersom man:
   1) blöder mer och
   2) får en mycket grovare mensvärk.

   Svara

  Jaa, en vettig karl tar väl först hand om den gravida kvinnan på det sätt som hon behöver. Typ massage, laga mat, städa, låta henne sova ut på morgonen, vad hon nu kan tänkas behöva.
  När barnet är fött bör han väl sköta det mesta hemmavid vad gäller markservice så mamman kan återhämta sig ordentligt.
  När barnet är större antar jag att han ska vara lika delaktig som mamman vad gäller planering, gympapåsar som ska packas, osv osv. Antar jag.

  Svara

   Glöm inte att han även ska tjäna alla pengar medan mamman återhämtar sig samt även vara hemma med barnet!
   Så mamman kan blogga om bomullsrondeller i lugn och ro.
   Annars är han inte vettig liksom.

   Svara

    Håller helt med Anonym. Det är inte så att mannen bara sitter och rullar tummarna medans mamman är mammaledig med barnet. Han jobbar ju och får in familjens inkomst. Sedan byter många plats och då är mannen pappaledig medans mamman jobbar. Vet ni inte vad kompromisser innebär?! Man är lika mycket förälder, pappa som mamma, oavsett vem som burit barnet.

    Svara

     Ja, precis. Om pappan arbetar och mamman är föräldraledig så sköter de sina respektive jobb medan tills pappan är hemma igen. Och då är 50% vardera som gäller. Det kan man ju dela upp på olika dagar, om man vill. Men det ska göras. Sen beror det ju helt på hurdana bebisar och barn man har men samtliga jag känner med barn anser att det var skönt att få komma till jobbet och vara sig själv i sin yrkesroll och inte ”bara” föräldrar. Det var/är tyngre att ta jobbet hemma. Även om det jobbet gav och ger mest i hjärtat och själen, såklart!

     Svara

    ”blogga om bomullsrondeller”, herregud så kvinnoföraktande

    Svara

     Svara

      Nej jag är varken ny här eller ett fan av Gabriella Joss. Tycker det var unket skrivet. Än mer unket om det avser att häckla en specifik kvinna.

      Svara

       Okej, tyck du det 🙂
       Undrar bara vad du har kvar för ord när något som verkligen är kvinnoföraktande kommer i din väg.
       Eller gör du som gemene svenska feminist: slår dig för öronen och skriker LALALALALA och fortsätter fokusera din feministiska gärning på kvinnoföraktande bomullsrondellkommentarer? Min gissning är ja 🙂

       Svara

        Det känns ju som att min åsikt träffade dig på något sätt, annars förstår jag inte ditt behov av att raljera så över feminism.

        Svara

         Du känner vad du vill 🙂 det bjuder jag på!

         Svara

     Finns även något som stavas IRONI

     Svara

      Om du känner till ironi vet du säkert
      att ironi inte alltid är humor utan också kan vara ett sätt att visa förakt.

      Svara

  Jag ska sterilisera mig i samband med att räkan föds. Barnet kommer förlösas med planerat kejsarsnitt och jag passar på att knipsa äggledarna samtidigt. Kostar ingenting extra och är ju lämpligt då de ändå är inne i magen och rotar. 👍🏻 Jag vill sterilisera mig för att jag vill inte skaffa fler än de två barn jag kommer ha efter detta. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att be min man sterilisera mig, det är ju mitt val att inte skaffa fler än två barn.

  Svara

   Och det är väl också din mans val att inte skaffa fler barn? Så om ni då inte ska ha fler barn, så kan ju han lika gärna sterilisera sig?

   Svara

    Fast nu skrev hon att det var hennes val.

    Svara

    Det är ett gemensamt val att inte skaffa fler barn efter nr 2. Jag har dock en kronisk sjukdom som inte gör det helt optimalt att skaffa så många fler barn/graviditeter då det kan trigga igång ett sjukdomsskov (försämringsperiod i sjukdom) samt jag kan inte ta vissa läkemedel under graviditet som jag egentligen bör ta kontinuerligt.

    Om vi skulle gå isär i framtiden så vill jag ge min man möjligheten att skaffa fler barn – om han vill det då dvs. I dagsläget känner vi oss dock nöjda med att enbart skaffa två barn.

    Är ju bättre att jag steriliserar mig än min man. OM vi går isär i framtiden och jag skaffar ny partner måste jag ju börja om med p-piller/preventivmedel igen..

    Diskussionen som gick mellan oss när vi plussat med nr 2 var mest: okej, detta kommer bli ett planerat snitt (pga mitt sjukdomstillstånd), jag kommer sterilisera mig samtidigt. Vi båda var överens.

    Svara

   Så gjorde jag, steriliserade mig när de ändå va där inne o gröpte (kejsarsnitt). Vill att min man ska ha möjligheten att få bli pappa igen, om han vill, om vi skulle separera. Jag får inte skaffa fler barn, av medicinskasjäl.

   Svara

   Jag gjorde samma sak, steriliserade mig i samband med snittet. Hade jag fött vaginalt hade maken fått knipsa, men nu var det mest praktiskt att jag gjorde det. Vi är båda över 40 så vi är båda helt säkra på att vi är färdiga med bebisar i och med vår lilla sladdis.

   Svara

  Jag kommer sterilisera mig när jag är säker på att jag inte vill ha fler barn. Även fast det är ett mer riskfyllt ingrepp för kvinnor känner jag ändå att jag vill göra det och inte att min man ska göra det ”för min skull”. Jag tänker att man vet aldrig vad som händer, tänk om det tar slut mellan oss någon gång. Då står jag där och behöver börja med preventivmedel igen och om han träffar någon ny som han vill ha fler barn med och så har han tagit bort den möjligheten för min skull. Vill min man sterilisera sig ska det vara för att han är hundra procent säker på att han inte inte vill ha fler barn, vare sig med mig eller någon annan men det ska vara helt hans beslut och inte för att jag ska slippa.

  Svara

  OT: läste Mia Skäringers svar efter hela blondinbella-grejen, när hon skriver att hon inte tänker hålla alla kvinnor om ryggen bara för att de är kvinnor osv och avslutar det hela med en ny liten känga mot Bella. Vem har gillat det inlägget om inte Elaine Eksvärd? Jag vet ju att de inte direkt är nära vänner längre, men jag blev ändå förvånad av att se Elaine ”ta ställning” så offentligt.

  Svara

   Bella har väl förändrats väldigt mycket som person och kan tänka mig att Elaine inte känner igen henne.
   Ändå bra att man inte behöver bli så jävla butthurt så fort en kvinna säger något om en annan kvinna.

   Jag gillar inte Elaine , jag har sett henne på nyhetsmorgon och hon har så märkliga åsikter.
   Hon tycker inte att pappor ska gå nakna framför sina barn, bara för att hennes pappa hade en skruv lös behöver inte det betyda att alla pappor tänder på sina barn eller är snuskiga framför dom.

   Hon hade väl även sagt till Bella att man INTE ska ha sex när ens barn ligger jämte. Nähä? Ska man sluta att ha sex bara för att man har fått barn eller tar barnet skada av det? Det sover ju ändå så lär ju inte märka någon större skillnad.
   Där tycker jag ändå Bella gjorde rätt, jag har även gjort samma sak själv och ser ingen fara med det alls.

   Svara

    Fast det är ju helt sinnessjukt att ha sex med sin partner när ni ligger jämte ert barn! Helt gränslöst. Är väl bara att ha sex i ett annat rum?

    Svara

     Du har nog rätt, jag har hört henne göra lite konstiga ljud på natten, fan är hon redan sugen på sex pga av oss.
     Tack, vi ska genast gå till ett annat rum innan hon börja bjuda in pojkar i spjälsängen.

     Svara

  Eh. Jadu, varför är det så måntro? Kanske för att vi är biologiskt olika och det är vi kvinnor som är konstruerade till den biten. Simple as that. Tänk er vilket liv det skulle bli bland alla självömkande feminister om män bar barnet eller var den som kunde amma. Hjälp!

  Svara

   varför skulle det bli det? fattar verkligen inte så förklara gärna. Hur skulle det kunna låta?

   Svara

   Eh, jadu, fast nu är vi väl inte konstruerade till att sköta hemmet och all planering också, eller hur?

   Svara

  Men just i det här fallet är det kanske inte speciellt märkligt att mannen inte steriliserar sig eftersom han inte är säker på att han är färdig med barn.

  Svara

  Hos oss är det min man som gärna har många barn till medan jag känner Max en till! Tror inte det är så ovanligt? Tänk Isabella, odd verkade ju också vara den mer drivande i barnfrågan?

  Svara

   Exakt. Män kan längta efte barn precis lika mycket eller lite som kvinnor.

   Svara

  Vill inte en man sterilisera sig så ska han absolut inte göra det. De har rätten att bestämma över sin egna kropp, precis som vi kvinnor.

  Svara

   Bara de förstår att de fortfarande har ansvar när det kommer till att inte skaffa barn.
   Hatar när män klagar över att det inte är skönt med kondom. Nä, men att föda barn är inte så kul det heller och det slipper du.

   Svara

    Hellre abort än föda barn haha

    Svara

    De män jag har varit i kontakt med har då sett kondom/preventivmedel som en självklarhet. Jag tror nog alla normalfuntade män (och kvinnor) ser preventivmedel som en självklarhet. Eller är det bara jag som haft turen att träffa vettiga män?

    Visst, kondom är väl lite tråkigt men absolut inte något avtändande. Det är ju en nödvändighet om man vill undvika barn. Varken jag eller de män jag varit med har klagat på känseln med kondom. Känslan är ju inte exakt den samma som utan kondom, men sex är så mycket mer än bara ”korven i brödet” (vill undvika att hamna på moderering därav formuleringen).

    Svara

  Jag väntar nr 5 & min man snackar redan om 7an & ev 8an. Hahahaha. Så ja, män kan också vilja ha fler. Men det är såklart jag som bestämmer om jag orkar fler gånger. 🙂

  Svara

  Tror Madde fiskar efter fler kommentarer har varit ganska fattigt där senaste tiden.

  Svara

  Rådet är kanske att först skaffa ett eget boende och inte hyra i andra hand och sedan låta något år utan skilsmässotankar passera.

  Svara

   Karin: Hyr de huset? Har för mig att Madde skrivit att de köpte det?

   De två senaste barnen kom ju till under separation/ kris så vi får hoppas att det är lugnare nu.

   Svara

    Ingen av dem äger ett hus iaf…

    Svara

     Maddes styvpappa äger huset.

     Svara

  Nån som kommer in på Cattens insta?
  Hade velat se dem växande magen men kommer inte in 😉

  Svara

  Min man steriliserade sig. Rimligt med tanke att jag fött två barn och sytt därnere. Hans tur

  Svara

  Jag är ganska säker på att OM även Madde helt vill låsa igen så hade hon bett Micke sterilisera sig och fryst in sperma. Men i just deras fall så verkar dem inte vara så säkra på någonting alls så varför vara säkra i barnfrågan? Lite mycket begärt kanske. Det finns bra preventilmedel för de som har endometrios. Då en 10 barnsmamma går ut i sin blogg och frågar sina läsare om preventilmedel och inte tar upp det med sin gyn specialist som man får prata med vid endometrios så är det nog något som inte stämmer? Kanske gamla hederliga gristarmar eller om det är gettarmar? Eller why not ta daaaaaaamm KONDOM? För enkelt? Tantra sex i annat fall, men det FINNS lösningar och det vet M. hon har bra koll på sin endo så detta var ett inlägg ”bara för att”.

  Svara

  Antalet barn påverkas inte alltid av föräldrarna själva. Massor av barn – det är naturligtvis vackert! Men hur många är medvetna om att det här är jävligt hårt arbete ?!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.