Finest betalar inte ut sina blogglöner

Lina Dolk:

Lina Dolk driver en av Sveriges största ridsportsbloggar och har den hos Finest. Nu avslöjar hon att hon inte kommer fortsätta blogga eftersom de inte betalar ut hennes lön.
Nej, det kan få vilken bloggare som helst att lacka ur så mitt tips till henne är att byta portal fortare än kvickt. Finest är ju inte direkt kända för att sköta saker och ting snyggt när det gäller sina bloggare.

Det skeppet har verkligen varit sjunkande ända sedan Alex Erwik slutade som chefredaktör. Tråkigt med sant.
Så Lina – sitt inte och vänta på dem om du älskar att skriva. Byt portal.
Jag skulle rekommendera United Influencers, Tourn, Nouw eller Loppi. De verkar ta bäst hand om sina bloggare men skenet kan givetvis bedra även där men de är de jag fått bäst känsla för.

Tack för tips!

29 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är väl bara en tidsfråga innan Finest.se läggs ned precis som Stureplan.se lades ned tidigare detta år.

  Svara

  Nouw är duktiga på att lura sina bloggare på pengar så dom skulle jag inte rekommendera. Sen är deras statistik way off. Om alla hade använt Google Analytics så hade många fått en chock över hur mycket portalerna fuskar gällande statistik…

  Svara

   Hur lurar dom sina bloggare?

   Svara

    Utlovar en fast lön men sen håller dom inte löftet. Eftersom bloggarna på Nouws inte kan se sin statistik så är det inte svårt för dom som sköter allt att lura dom. Vet att dom nekat bloggare som velat koppla in sin Google Analytics, förmodligen för att det skulle avslöja en hel del.

    Svara

    När jag bloggade på Loppi skickade de statistiken till mig varje månad (ofta fick jag den inte utan fick tjata) och vilken summa jag hade rätt att fakturera. Det låg på runt 500-1000kr i månaden och då var jag ändå en av deras toppbloggare. Deras statistik stämde inte med den jag såg men det var bara att acceptera.

    Svara

     Hej Olivia,
     vad tråkigt att höra att du inte känner dig bra behandlad när du bloggade hos oss. Har vi gjort fel försöker vi göra om och göra rätt. Vi är inget stort bolag med en massa resurser och personal, utan har byggt detta själva från start, lärt oss under vägen, utvecklat och försökt på bästa sätt med de förutsättningar som funnits. Så klart ingen ursäkt, men kanske en förklaring. Du får gärna kontakta mig så att vi får möjlighet att åtgärda där vi brustit. Hälsningar, Katarina Bergegård

     Svara

  Är nyfiken på varför du är kvar hos NG, Camcam. Tror du kan få så mycket bättre. Din sida strular konstant, man kommer tillbaka till gamla inlägg, irrelevanta förslag på artiklar osv. Orkar inte ens skriva det till dig längre utan det har blivit ”normalt” att din sida allting krånglar. Lite trist.

  Svara

   Alltid* krånglar

   Svara

   Blev också lite förvånad att du inte nämner din egen portal? Eller eh… Näää! 😊
   Håller med Anonym ☝.

   Svara

   För någon vecka sedan svarade hon på en kommentar att hon har kontrakt. Så antagligen finns det uppsägningstid eller liknande. Så det är väl inte bara att byta portal över en dag. Jag tycker alla ska chilla lite med klagande då vi inte vet, kanske är det redan på g?

   Ha en trevlig lördag alla läsare! 😊

   Svara

    Skulle tro det. Jag menar, om jag inte trivs på min arbetsplats kan jag inte ringa min chef på måndag morgon att jag säger upp mig och sluta på direkten. Beroende på hur länge man arbetat på arbetsplatsen (och vad som står i avtalet) så har man ju en viss uppsägningstid.

    Svara

   Varför lämna när Nöjesguiden betalar så pass bra som dom gör? Tycker också det är helt ointressant med Nöjesguidens click bait, men förstår helt och hållet att Camilla är kvar. Skulle lätt ”stå ut” med att blogga här om jag fick den lönen

   Svara

    Tänk om jag ljög för att framstå som mer ”influencisk”? 😇

    Svara

    Med tanke på hur bra Camilla levereras och hur pass poppis bloggen är så borde det inte vara omöjligt att få samma lön på andra plattformar.

    Svara

     Levererar*

     Svara

  Vad gäller när en bloggportal inte betalar ut en lön i tid? Jag gissar på att Lina har ett kontrakt med Finest som de andra toppbloggarna. Står det i kontraktet när lön ska betalas ut? På inloggningssidan (wordpress skrivbord) för alla medlemmar står det att lön betalas ut den 12:e varje månad. Vad kan man göra om den betalas ut SENT varenda månad, mer än att byta bloggportal snabbt som ögat? Är det något brott från Finest sida som man kan lägga fram?

  Svara

   Man har en fording (en rätt att få betalt) på företaget innan man får lön. När man sen får lönen försvinnner denna fordring. Om lönen däremot inte betalas ut så får man vända sig till kronofogden och få den utmätt.

   Svara

    Vad säger lagen om uppsägningstid i ett sånt läge? Kan man begära att få gå direkt om man inte fått sin lön utbetalad i tid under 1 års tid? Uppsägningstiden för toppbloggare är 3 månader… :/

    Svara

     På ett ”vanligt” jobb säger lagen att du inte behöver gå till jobbet om du inte har fått lön. Arbetsgivaren har isåfall grovt åsidosatt sina åligganden gentemot arbetstagaren och då har man ingen skyldighet att gå till jobbet. Om det samma gäller här vet jag inte, men något liknande borde väl gälla iallafall.

     Svara

   Kontakta facket!

   Svara

   Problemet för Lina är ju också att det är flera månader sedan hon fick lön, så det är ju inte bara att de är ”sena”. Så himla tråkigt, och jag förstår inte hur hon orkat fortsätta. Jättebra att hon satt ner foten nu!

   Svara

  Jag har bloggat på Loppi och skulle aldrig rekommendera det åt någon, och jag vet att många med mig tycker samma sak. Är så glad att jag är därifrån.

  Svara

   Vad var dåligt på Loppi?

   Svara

    I princip allt, de tjatade och tjatade på mig att börja, lovande en massa som de inte höll, betalade urdåligt. Ville att man skulle medverka i princip gratis på event, göra artiklar i princip gratis till deras tidning. Gjorde avtal med kunder över ens huvud där de fick största kakan av arvodet. Toppbloggarna slutade på löpande band och jag har hört många hisnande historier från hur de blivit behandlade. Nu verkar de dock lyckats behålla sina bloggare rätt länge så de kanske har skärpt till sig.

    Svara

  Alltså heelt OT . Är det någon som vet om Calle Schulmans nya liv som rökfri, alkoholfri Vegan är något som han själv klurat fram eller är det så att Sandrhhha är renlevnadsmänniska sen tidigare och inspirerat honom?

  Svara

   Han fick ju inget genomslag som feminist så han försöker väl pröva sig fram en annan väg. Ge det några veckor så är detta också över.

   Svara

  Vilken är då bästa plattformen om man vill ”blogga för lön” (vi kan ju alla drömma)

  Svara

   Bättre att skaffa ett webbhotell och sköta allt med annonser och samarbeten själv.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.