Cute or creepy?

Margaux Dietz:

Efter att ni skrivit om alla dessa fankonton till Marguax så var jag tvungen att gå in och titta själv, och ja..det finns en del.
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om sådant här, det känns mest som en tävling mellan de olika kontona att få Margaux att skriva till dem. Varför skulle de annars skriva ut exakt hur många gånger hon like’at en bild, skrivit dm eller svarat på kommentarer. Till och med när hennes mamma likeat eller följt kontot så skrivs det ut.
Lite creepy om ni frågar mig, men så har jag ju heller inga fanskonton i min eller THKs ära så jag är säkert egentligen bara avundsjuk, eller hur?
Men att inleda sitt konto och alla kommentarer man skriver till henne med ”Min drottning” tycker i alla fall är aningens märkligt och kanske ingenting man ska uppmuntra.
Margaux är en helt vanlig tjej precis som alla ni som har dessa konton, men så är ju den här typen av idoliserande av personer på sociala medier mycket av det som är fel på just sociala medier. Att unga tjejer ser upp till, vill vara som och vill efterlikna en norm och ett ideal som är fejk. Ja, det mesta på sociala media är fejk, förskönat, förvridet och förvandlat och representerar inte verkligheten för fem öre.

Och Margaux följer varenda ett av dem och hetsade dem att se till att hon vann Årets Influencer på Stora Influencerpriset. 
Snacka om att hälla bensin på elden. De satt säkert uppe och röstade nätterna igenom för att göra henne nöjd och för att vara henne till lags.
Det är skillnad på att dyrka någon som dessa tjejer verkar göra och på att ha någon som förebild. En förebild är sunt att ha medan att dyrka någon kan vara rent osunt.
Men jag antar att ego går före vett i det här fallet.

Och nu när deras barnvagn blivit stulen så vill kidsen köpa leksaker till Arnold och skicka till dem. Snälla ni, Margaux kan köpa sina egna jäkla leksaker eller få spons på hela skiten. Spara era pengar till annat! Sluta försöker köpa hennes uppmärksamhet! För er egen skull!

81 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fruktansvärt obehagligt.. :-/

  Svara

   +1

   Tycker iofs det mesta med Margot är obehagligt. Hur hon tjatar hål i läsarna om hur dyrt barnsaker är, men går runt med ett sprillans nytt cartier love bracelet med diamanter på?! Eller att hennes mamma uppfostrade henne genom att bla säga att tjocka lår inte är ok när hon var yngre (hört skvallret från saltisfolk), eller hur hon verkar ha stalkeat vissa personer som tex forni o tungården för att ”ride their wave”. Fö gör josefin dahlberg precis samma sak. Fake kompis med forni för att ta del av hennes ”marker”.
   Med tanke på det jag hört om margot så är jag inte förvånad att hon uppmuntrar sånt här, kids exploitation…

   Svara

    Jag träffade Margaux på ett stort bloggevent för massa år sedan, innan hon blev gravid och började få följare, tror det var 2014 eller 2015, många stora bloggare var på detta event och jag var där som representant för varumärket som hade eventet.

    Jag har aldrig sett någon vara så på som Margaux var på dessa bloggare, hon sprang runt och skulle ta bilder med dom och smörade så man trodde att snart kommer margarinet börja rinna ur öron och näsa på henne.

    Margaux har en lite smått läskig besatthet kring att vara ”influenser, att få fler och fler följare, hon gör precis ALLT hon kan för att få det så att hon bestämde sig för att behålla barnet när hon blev gravid kan mycket väl ha att göra med att hon såg det som en bra möjlighet att starta en youtubekanal med bebisen i fokus och det var precis det hon gjorde, någon vecka efter att hon fått reda på att hon blivit gravid så startar hon youtubekanalen, lite obehagligt hur hon använder detta lilla liv som en produkt för att hon ska få likes, följare och views..

    Svara

     Så du träffade henne för 2-3 år sen och tror att hon fortfarande är exakt samma människa?

     Svara

      Det var inte alls det jag syftade på, utan handlar om hennes karaktärsdrag, att hon suktar så sjukt mycket efter uppmärksamhet så hon gör precis vad som helst för att uppnå den, exempelvis smöra sönder för Forni och Tungården för att kunna glida med lite och få lite utav deras följare och sedan bygga vidare det med att behålla ett barn till stor del för hon tycker den är bra för content till hennes blogg. Det säger en hel del hur långt en person är villig att gå och jag märker ingen större skillnad på hennes beteende idag då hon säljer ut sitt barn i precis varenda kanal för följare, views och likes.

      Svara

     Alltså sakta i backarna nu. Helt ok att störa sig på människan, det gör jag med, men att sitta och insinuera att hennes val att behålla sitt barn berodde på att hon ville ha följare? Nu går du faktiskt för långt.

     Svara

      Det är snacket som gått i bogggänget i Stockholm, att en stor del till att margaux ville behålla barnet just nu är då hon bland annat tycker att det är bra content för hennes blogg samt att hon kunde starta en youtubekanal som skulle handla om barnet.

      Svara

       Förstår inte vad du menar, skulle det vara mer okej för att det är så ”snacket går”? Det är fortfarande sjukligt beteende att sprida sånt. Det finns många människor i denna värld som vill kunna leva på att ha en publik men skulle tro att det är väldigt få som skulle skaffa barn för att uppnå det.

       Svara

        Denna information har kommit från personer som umgås med henne så det är inte tagen från en blå himmel.

        Man ser ju klart och tydligt hur hon exponerar hennes bebis på youtube, bloggen samt instagram vilket indikerar på ett mönster..

        Svara

         Dumheter, om man nu behöll ett barn för att få content till en blogg berättar man inte det öppet för sina vänner. Det är skitsnack, och högstadieskvaller.

         Svara

          Men Maragux använder hennes barn för att få views, följare och likes, så so far off är det inte..

          Hennes youtubekanal går ju till 95% ut på att visa upp Arnold, det är i princip Arnolds youtubekanal, hoppas intäkterna från youtube, bloggen och instagram sätts in på Arnolds sparkonto då det är han som sönderexponeras i alla kanaler.

          Svara

    Hon lag med Mans Z under yacht week i kroatien medan han var tillsammans med Marie S (jag sag det personligen) och var valdigt pa honom och hans ’crew’ under veckan pga uppmarksamhet

    Svara

     Vilket år var det här? Hon har ju varit tillsammans med hennes nuvarande kille i över 5 år

     Svara

      2010 tror jag det var

      Svara

   Riktigt creepy är det också att bilder och videos på hennes barn sprids över nätet utom hennes kontroll, att hon inte tänker steget längre kring att ge sitt barn integritet.

   Den här lilla bebisen har inte bett om att bli exponerad på precis alla sociala kanaler som finns. :-/

   Svara

   Kolla in fru Reinhold och hennes dotter, de har ÄNNU fler fankonton. Jag hade inte tyckt det kändes bra att dra in mitt barn i detta, det är helt utom kontroll!

   Svara

  Det är sorgligt att de lägger ner så mycket tid och uppmärksamhet åt henne, och att hon uppmuntrar till det. Men det handlar nog inte om att de är galna i henne utan det är nog precis som du säger, ett uppmärksamhet och bekräftelsesökande.

  Svara

   Och Margaux har samma behov av uppmärksamhet och bekräftelse tyvärr.

   Svara

    Alla människor har ett behov av bekräftelse.

    Svara

     Vissa mer än andra..Vissa har ett sjukligt behov utav bekräftelse.. aka Margaux

     Svara

   Jag har ett av fankontona, vi lägger ner tid på henne om vi vill det. Låt vårat liv vara och bry dig om ditt egna!

   Svara

  Kolla på youtubers istället, de är miljoner och riktigt otäcka vissa.
  (Typ Therese Lindgren, Joakim och Jonna Lundell, Bente Schramm, Tova Helgesson, Thomas Sekelius osv)

  Svara

  Min partner har en ganska stor fanbase världen över som han har en ganska tight relation med. De tycker om att skicka små grejer, presenter till vår hund och våra katter osv etc. Jag skulle verkilgen inte tro att de gör det för att de vill ha bekräftelse utan för att de verkligen uppskattar honom och det jobb han gör. De är varken obehagliga eller uppmärksamthetskåta och därför skulle jag inte vara så snabb to judge andras fans heller.

  Svara

   Fast detta är en helt annan sak. Självklart är det inte fel att vara ett fan och se upp till någon, och kanske skicka ett brev osv. Det har nog vi alla gjort när vi var yngre. Men dessa barn tar det till en helt ny nivå.

   Svara

    Jag ser faktiskt inte skillnaden? Camilla tog upp som exempel att någon ville skicka en leksak till Maggans barn och förfasade sig över det – jag säger bara att det är ganska vanligt att fans vill skicka små grejer till sina idoler, det är inget att bli så upprörd över imo 🙂

    Svara

     Fast det var ju inte att de ville skicka leksaker som var poängen med inlägget. Jag uppfattade det heller inte som att hon förfasade sig över att de ville skicka eller tyckte att det var sjukt, snarare att det är synd att barnen ska lägga sina pengar på det när Margaux har råd själv samt kan bli sponsrad väldigt lätt.

     Svara

  tror det mest är 12åriga barn eller liknande, ingen vuxen människa lär ju hålla på sådär. eller? vet att therese lindgren har fått en massa fan-konton också och de räknar hur många ggr hon har gillat deras bild eller om hon följer dem osv. fattar inte riktigt meningen med det men sen är jag inte 12 heller xD

  Svara

   Jo, det finns faktiskt massa vuxna människor som håller på sådär, trust 😀

   Svara

   Tror långt ifrån alla som har fan-konton i någons ära är 12-åringar. Visst kan kan det handla om andra saker då, men det är ett lika besatt beteende för det.

   Svara

  Inte ett ord om att en viss person lämnade T I EFTER EN VECKA.

  Svara

   T? Va? Vem lämnade vem var?

   Svara

    Temptation island

    Svara

   Jag tycker det är fint av Camilla att inte ta upp det i denna blogg, personen har ju berättat själv hur jobbigt hen tyckte allt det där var.

   Svara

    Det kanske kommer, men jag har inte sett avsnittet än. Men är det intressant så kommer jag ta upp det. Hon har faktiskt valt att ställa upp i programmet och bara för att hon ångrar sig får ju stå för henne.

    Svara

     Ser inte varför du inte skulle skriva om det ifall det är intressant. Hon bloggar ju

     Svara

      Men jag skriver ju det…om det är intressant kommer jag givetvis skriva om det. Hon och Marcelo är enda anledningen till att jag kollar på skiten…

      Svara

       ? Det var ett medhåll från min sida på ditt svar till anonym.

       Svara

        Aha! Jag trodde jag skrivit helt knas. =)

        Svara

    Jag tror bara att Annica ser det som något positivt om det sprids att hon hoppade av.

    Svara

     Annica ställde upp för att dom fick jäkligt bra betalt. Sen är det lätt att beklaga sig efteråt. Hon visste exakt vad hon gav sig in på. Snålheten bedrar visheten

     Svara

      Får man behålla pengarna när man hoppar av? Var ju ändå mycket pengar. Göra en deal med sin partner om att slappa i tre dagar, sen hoppar båda av och skrattar hela vägen till banken

      Svara

       Det undrar jag med, hon kan omöjligt fått behålla allt, det måste väl vara att bryta kontrakt? Men jag hann bara se ett avsnitt igår (såg dock Annicas ’jag har bestämt mig..’ i nästa avsnitt-trudelutten). Men drar Marcelo också eller stannar han?

       Svara

  Alltså det är så sjukt? 😳 eller alltså jag fattar inte? De beter sig som att margaux är typ beyonce haha.

  Varför har just hon en miljon små fangirls? Ingen annan bloggare har väl det sådär?

  Svara

   Jag tror det finns fankonton tillägnade åt de flesta influencers, men dessa håller sig extra aktiva då de får så pass mycket uppmärksamhet av Margaux.

   Svara

   Margaux är min beyonce, fast ganska mycket bättre, jag e en av dem personerna som har ett fan konto

   Svara

  Men majoriteten är väl typ 12? När jag var 12 hade jag ett konto på stallet.se som hette något i stil med xXBill_KaulitzzzzzXx (minns inte exakta namnet, kan mycket väl ha varit typ xXTOKIOHOTELBillTom_är_bäst_kaulitzzzXx ) och det var jag knappast ensam om 😎 skulle inte ens förvåna mig om några av er växte upp och hamnade här 😉

  Svara

   Jag skickade ett brev på knackig engelska till Britney Spears med (analoga) bilder på hela min familj inkl. kompisar när jag var typ 10. Bakom varje bild skrev jag en beskrivning i stil med ”Dis is maj mather whan she wass 25 yers åld”, osv. Varför..

   Svara

    Men såååå charmigt! 😘😊

    Svara

    Vad söt du var. Åååhh minnen, Britney, Christina, Avril… Uppklistrat överallt. Har för mig att jag skickade något brev till Carola, haha

    Svara

    När jag gick i 2an skickade jag brev till Nelson, noshörningsungen som föddes på Kålmården (som sen dog).

    Svara

     Åh, det gjorde jag också! Vill minnas att det kom ett tackbrev från dem.

     Svara

      Jag med! Blev så ledsen när han dog:(

      Svara

    Hahahaha gulliga jävel!

    Svara

   Ja idoliserande är normalt. Själv dyrkade jag Spice Girls vid samma ålder. Men det är betydligt sundare med ett distanserat idoliserande. Tokio Hotel hängde ju inte direkt på stallet.se. Dagens ungar dyrkar mediokra personer, med putsad fasad, väldigt nära och personligt. Det blir lätt lite läskigare och osundare än att leva ut sitt dyrkade för Tokio Hotel på ett svenskt hästforum.

   Svara

    Håller absolut med dig om problematiken in det. Min kommentar byggde på ren nostalgi ☺️

    Svara

  Har också noterat det här fenomenet och tycker att det är obehagligt. För något år sen såg jag en video från en svensk ”youtubefamilj” där de öppnade presenter deras följare hade skickat. Det var uppenbart att de flesta kom från unga fans och många kom med ängsliga meddelanden: ”Jag har inte sett att ni har öppnat mitt förra paket så här kommer ett nytt”.

  Att skicka saker till sina idoler är ju inget nytt, men när jag var i den åldern skickade man kanske ett kort och ett brev och hoppades på att få ett signerat idolkort tillbaka. Det var mellan mig och idolen. Pga sociala medier blir det ju nu en grej mellan avsändaren, idolen och alla idolens följare. Tweenisarna lägger alla pengar de har på att skicka presenter så imponerande att idolen delar det i sina sociala medier. Det skulle jag inte uppskatta som förälder om jag hade ett barn i den åldern.

  Dock kan det vara jag som inte har koll på hur mycket pengar dagens 12-åringar har. På min tid var standard kanske 4-500 kr i månaden.

  Svara

   Vad är det för grejer de köper då? Är det faktiska saker eller är det skitsaker?

   Svara

    De skickar ALLT möjligt skit! Godis, smycken, kläder, smink och sånt de gjort själva. Jag hade aldrig i hela mitt liv ätit godis som jag fick från fans, vem vet vad som kan ha hänt med det godiset!

    Och eftersom typ alla som skickar är barn hade jag bett dem att inte köpa saker utan hellre skriva brev eller rita teckningar. Mår illa när jag ser sånna videos

    Svara

  Blondinbellas senaste instastory (står typ new location som text på) hör man någon i bakgrunden som säger ”fucking hora”… 😬

  Svara

   Classy…

   Svara

   Jag tycker att det låter som ”Aah packning överallt”. Men hey, jag har ju lite tinnitus 😉

   Svara

    Lyssnade igen och jag hade garanterat hört fel, det är mycket riktigt ”packnig överallt”. Pin😬

    Svara

   Tror knappast personen säger ”fucking hora”

   Svara

   Helt klart ”packning överallt” som JenPen skrev. Kommer nog från tjejen som håller på att släpa ut en stor väska genom dörren.

   Svara

  Varför följer Margaux alla konton för? Att de finns, sure, kids gör sånt men varför följer hon ALLA?

  Svara

   För att göra dem glada?

   Svara

   För att hålla koll på vad de gör?

   Svara

  Så hon kan köpa sitt eget men du startade ändå en insamling till en förmögen familjs resa???

  Svara

   Men starta en insamling till Arnold du då?

   Svara

  Du glömde de läskigaste kontona, de med barnets namn:
  1. arnold.margaux_fp
  2. margaux_arnold_jacob
  3. arnoldsfamilj

  Svara

  Självklart blir ett idoliserande påeldat av att få kontakt med personen/personerna som man tycker om. Eller är besatt av. Var själv helt besatt av Backstreet Boys från att jag var kanske 10 till 17. Ju större internet blev ju större blev min besatthet för jag kunde göda den online dygnet runt. Tack gode gud fanns inget mer än MTV och asdåliga fan-bloggar på den tiden. Hade det varit idag hade jag definitivt stalkat deras instagramkonton på samma sätt som dessa barn gör med Margaux.

  Kan se både fördelar och nackdelar med att dyrka en vanlig person som Marqaux jämfört med ex Taylor Swift. Tycker inget av det är superdupermegahemskt dock. Det växer bort! Ta det lugnt!

  Svara

  Min dotter är en av de som gjort en fanpage-sida till Marqaux och jag lovar att det är inget obehagligt eller konstigt alls. Jag tänker att det är väl precis som det var förr, innan alla dessa influencers och YouTubes blev populära. Man har sina idoler och idag är det dessa som gäller istället för kanske idrottsmän/kvinnor eller popidoler! För att förtydliga så är min dotter 13 och jag tänker då låta henne fortsätta med detta så länge jag märker att hon tycker det är skoj. Inte ser jag något creepy eller annat konstigt med detta som några andra skriver här i kommentarerna.

  Svara

   Men det kanske är bra att lära barnen om integritet på nätet, att man inte bara kan ta andras bilder och publicera vidare? Prata om källkritik osv? Berätta att man kan be upphovspersonen om lov innan man tar någons bild? Jag vill helst inte att bilder på mina barn delas vidare även om syftet är välmenat.

   Svara

    Håller med dig ”Brottarbritta” till100%. Dom sprider vidare bilder på detta oskyldiga barn utan att tänka på konsekvenserna. Den här stackars bebisen har inte bett om att bli exponerad på detta sätt. Visst att de kan dela bilder på Margaux på en rimlig nivå men jag tycker inte man ska sprida vidare bilder på små barn.

    Svara

     DET ansvaret och ”felet” ligger ju till 100% hos Margeux när hon laddar upp från första början. Bilder som laddas upp på instagram och Facebook, får dessa företag dessutom göra vad de vill med. Det man vill behålla privat ska man ge fan i att posta online, så enkelt är det.

     Svara

  Vi driver en youtubekanal som är stor inom hästsporten och har väldigt många fan-konton på instagram pga det. Tycker inte det är obehagligt alls utan gulligt att så många tar sig tiden att visa uppskattning och stöd (följer inte alla konton dock utan några stycken, men försöker att gilla så mycket bilder jag kan).

  Nu kanske jag inte kan säga hur det är för Margaux/andra med barn eftersom jag inte har barn, men jag antar att hon var medveten om hur det skulle bli när hon skaffade barn och valde att dela med sig av detta på sina sociala medier. Antagligen är det lugnt för henne med dessa fanpages 🙂

  Svara

  Varför är en ”föräldrabloggare” så populär bland barn och ungdomar? Spontant känns innehållet i hennes blogg inte något som vanligtvis intresserar den yngre målgruppen.

  Svara

  Tycker du som skrev detta inlägg borde ha lite mer fakta innan du sitter och skriver ut massa påhitt. Det är absolut ingen tävling mellan oss fanpages utan vi är inprincip bästavänner och Margaux skriver till oss allihopa!
  Och om Margaux nu inte vill att vi ska lägga ut hennes bilder eller nämna hennes bebis etc hade hon väll bett oss att sluta?!
  Absolut röstade vi på Margaux som ”årets influencer” men det är exakt samma sak som att rösta på sin favorit i Idol, Mello, Guldtuben m.m och vi röstatde när vi hade tid över och inte 24/7.
  Vad är felet med att ha en ”föräldrarbloggare” som förebild när man är tonåring? det är väll som att ha vilken vuxen som helst som förebild?
  Jag och dom andra skulle iallafall uppskatta att ni som sitter och skriver massa skit skaffade mer fakta innan ni sitter och skriver ut falska saker. Ni är inte bättre själva ni som sitter och skriver hat. Ni får absolut ha åsikter med vettiga argument men att ni som är vuxna ska sitta och hata på barn/tonåringar för att dom gillar Margaux är bara löjligt.Trodde ni var mognare faktiskt.

  Svara

   Tack att det äntligen är någon som förstår, alla ”vuxna” (som de förmodligen inte är) beter sig som små jävla lågstadieelever som måste sitta och trycka ner folk, usch omoget säger jag bara.

   Svara

  Jag e en av dem personerna som har ett fankonto! Med namnet @margauxdietzz_
  Låt oss få älska Margaux och låt oss vara! Vill vi köpa leksaker till Arnold så får väll vi det?

  Tänk på ditt eget liv istället, och du e en vuxen människa! Du ska inte sitta och skriva skit om oss fankonton/ Margaux! Margaux är världens bästa förebild för så många av oss!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.