Bente pudlar och ber om ursäkt – once again

Bente ”The Bentish” Schramm:

Igår skrev Bente ett inlägg där hon hånade och drev med #metoo men nu pudlar hon givetvis – som så många gånger förr.
Kan hon inte lära sig att sitta på sina kliande fingrar nästa gång hon vill skriva något så urbota dumt?

27 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ska man orka läsa den där skiten?

  Svara

   Bente käns som den kvinnliga versionen av Joakim Lundell. Snapchat bikten då de när som sämst för ”misstag” som får ske gång på gång.
   Vad är detta för cirkus haha.

   Stäng av snapchat och skaffa förvaltare eller dylikt en mentor som kan vägleda äldre personer som har svårt att växa upp med ansvar.

   Svara

    Snapchat bikten då den är som sämst skulle de stå:).

    Svara

     Nu tror Jockiboi han är ett fenomen en ljusbärare.
     Ser du klockslaget 11:11 flera ggr så kan du vara ljusbärare. En person som finns på jorden för att sprida kärlek, och ljus och förståelse.

     Vill du ha en verklighetsflykt rekommenderas starkt hans dagliga snap. Den är sjukt underhållande. Ett liv med så många kryddade dygnstimmar du slutar sällan skådat.
     Man tror inte de är sant ibland att någon snappar påriktigt. De känns mer som en serietidning du vet är påhittad. Men underhållande. Så tack Jocke du slutar aldrig förvåna eller överaska

     Får gratulera Joakim till nästa steg i livet som ljusbärare på jorden

     Svara

      Det är ju lätt fixat – bara stå och hänga vid micron varje dag före lunchtid, så är nog chansen rätt stor att se 11:11! 😛

      Jag har en person i mitt flöde som också svamlar massor om sådant där. Alla siffror och kombinationer som sägs ska betyda en massa olika saker. Hen verkligen letar efter dem, så inte så himla konstigt… ”åh, telefonnumret till Sluta-röka-linjen innehåller siffrorna 1111, det är ett TECKEN!!”

      Svara

  Wow, snacka om att hennes ”ursäkt” inte gjorde saken bättre direkt. Hur gammal är hon? Vem pratar om Downs på det sättet?

  Svara

  Så. Jävla. Tröttsamt.

  Hur många gånger ska hon uttrycka sig helt idiotiskt utan att tänka på konsekvenserna – för att sedan be om ursäkt och slänga med sitt diagnos-kort. Som så många gånger förr…. Hon får fan skylla sig själv nu

  Svara

  Har inte följt denna tjej på något sätt så det är inte hennes försvar jag går ut till däremot för de med Aspergers: in en förkortad version är det oftast stora problem med att förstå sociala samspelet, att ha långsiktigt seende och konsekvensmässigt tänkande samt inget filter, så det som poppar upp i huvudet kommer ut. Har man sedan exvis ADHD med så kan det hända många underligheter.
  Att tänka till ett extra varv eller sitta på fingrarna är inte alltid en möjlighet, beror helt på graden av Aspergers, medicinerar man och var i cykeln av medicinering man är, har det hänt många saker under dagen som luckrat upp filtret än mer osv.
  Som sagt, vet inget om denna tjej men däremot mkt om Aspergers då jag lever med det i min tillvaro dagligen. Det som vi ser som självklart är inte alls tydligt för dem, det är en reell diagnos som innebär stora utmaningar för dem som lever med den och för människorna i deras omgivning. Tänk lite rollkaraktären Sara i Bron, och hon är då högfungerande.

  Svara

  Vad menar hon ens med ”tjejer, ni borde inse erat värde oavsett om det är en hashtag eller inte”? #metoo handlade inte om kvinnor som insåg att de hade ett värde, det handlade om att få män att inse hur många kvinnor och andra icke-cismän som utsätts för sexuella övergrepp och trakasserier. Varför lägga femtioelva snapchats på att diskutera något som en uppenbarligen inte ens förstår innebörden av?

  Svara

  Men alltså, att lära sig ”att sitta på sina fingrar” är ju bland annat det som är svårt med asperger. De tänker en tanke och säger den högt till personer runt omkring dem, eller som i detta fallet, postar på snapchat. I sådana fall menar du kanske att dessa personer inte ska ha tillgång till tex, snapchat? Eller ska alla deras tankar gå igenom en annan person, stödperson eller liknande, innan de får lov att posta?

  Om nu Bente (ingen aning vem denna person är) fått det förklarat för sig att just vad tagen betyder och vad hennes snap tolkas som och upplevs av andra – och hon sen förklarar sig, ”pudlar” så är det ju jättebra.

  Svara

  Hon har diagnosen Asperger va?
  Det har även jag och ibland blir det lite knasigt.
  Har man även en ADHD tex så blir man lätt väldigt impulsiv och det ökar risken för sånt här.
  Jag är glad att jag ”bara” har en blogg och hinner läsa igenom texten noga innan jag publicerar. Ibland blir det ändå tokigt och då är det guld när man har nära och kära som påpekar det.

  När man har Asperger så saknar man inte empati (som många felaktigt tror) men det sociala samspelet flyter inte på naturligt.
  Kanske var det så att hon inte förstod hela grejen med #meeto och påverkades av ”mindre bra personer” i omgivningen. Ofta är det tyvärr så att man kopierar både beteende och utseende efter sitt sällskap och många får svårt att behålla kontakter en längre period.
  Sociala medier är extra lurigt för oss med Asperger och liknande – skadan är som ofta redan skedd när ”poletten trillar ner”.

  Det är absolut ingen ursäkt men kanske någon form av förklaring till er alla som är extra förbannade just nu. Jag tror absolut inte hon skrev detta för att vara elak eller trycka ner någon annan. Det blev bara tokigt… väldigt tokigt!

  Kram ”Lillgammal”

  Ps. Ett tips till er andra Aspies i sociala medier; undvik uppdateringar i liveform och be gärna en bra person i närheten ta del av material innan ni lägger ut saker.

  Svara

   Tänk på att alla med asperger är OLIKA och alla behöver inte ha några större svårigheter med det sociala samspelet. Vissa kan fungera bra socialt men klarar inte av att städa och laga mat osv. och tvärtom.

   Svara

  OT
  Måste fråga er som är proffs.
  Följer en tjej på instagram, hon har ca 18k följare.
  På bilder som är 2-3 timmar gamla har hon 10-20 likes. Några timmar senare har hon 300+ likes på samma bilder. Köper hon likes eller vad är det frågan om?

  Svara

   Det kan vara så att hennes bild hamnar i ”utforska” där folk från hela världen kan hamna. Och på så sätt få massa likes

   Svara

  Hon kan köra upp den där såkallade ”ursäkten” någonstans. Om hon har så svårt att låta bli att uttrycka sig dumt på sociala medier kanske hon borde fundera på en ny hobby eller nytt jobb.
  Hon säger att det är löjligt eftersom det varit ett problem så länge men är det inte bättre att folk gör något nu än aldrig? Dessutom finns det många som kämpat för de som blivit utsatta för såna hemskheter och ännu kämpar varje dag, skillnaden är att det alla gånger inte gått lika viralt på nätet.

  Nu kanske (om jag uppfattat det rätt) #metoo mest riktar sig mot folk som är utsatta för sexuella trakasserier men jag tvekar inte på att även våldtäktoffer är med på manifestationen. Som ett offer för det själv som blev utsatt när jag var 5 år är det ett hån att läsa såna som Bente uttrycka sig så kallt om ämnen som detta. Önskar det var så enkelt att ”säga ifrån” i den åldern jag var.
  Pga min egen säkerhet har jag inte deltagit i metod rörelsen men det är skrämmande att se så många som är emot detta, inte konstigt att så många är rädda att träda fram när man blir behandlad värre än förövarna.

  Svara

   Ja det kan hon, i din röv, vad har du för problem?

   Svara

  Det enda hon bryr sig om är att hon nu riskerar att förlora sina samarbeten. Man kan inte slänga ur sig en massa skit och tro att en ursäkt ska lösa allting. Och nej man kan inte skylla sina åsikter på aspberger.

  Svara

  Förstår verkligen inte vad hon menar med att man inte har tid att hashtaga, att man ska säga ifrån och anmäla istället ?? Sjukt att hon mitt i ursäkter fortsätter att shama de som ”deltar” i #metoo

  Svara

  Vi skjuter Martin Timell men hyllar Jockiboi vart är vägen påväg. Därmed inte sagt att Martin Timell av några skäl får ta sig friheten att behandla kvinnor på ett nedsättande vis. Aldrig okej. Då ska man kliva åt sidan. Men hallå. Vart var pressen då Jockiboi var i farten. Han lär inte bli långlivad i gammel media om han fortsätter vara galen på snapchat. Ställs högre krav. Jockiboi borde avsatts för länge sedan.
  Eller…
  ÄR de innne att vara en bad as och sitta på snapchat och indirekt visa hur man tar konflikter och ilska rätt ut i allas telefoner och uppkopplingar på de gemensamma nätet.

  Svara

  Läskigast är hur en urflippad snapp från Jocke snabbt kan övergå till en ny snapp av helt annan innebörd ex släpper min nya låt osv.

  Tvära om inte skära kast av instabilitet.
  Verkar helt orörd efter sina utspel.
  Skriker ena sekund nästa cool lugn och pratar som om nånting aldrig hänt, om något annat??

  Svara

  Blir så arg på Bente som jämt ska skylla på sin aspergerdiagnos såfort hon uttrycker sig rasistiskt/homofobiskt/allmänt korkat.

  Svara

   Varför skulle inte Bente kunna skylla på sina diagnoser då makthavaren Joakim Lundell använder sina diagnoser. Kan han borde fler kunna ursäkta sina beteenden med samma.
   Lika behandling. Hylla Bente som folk hyllar Jockiboi fria spelregler är de nya på sociala medier. De genererar rubriker som ger pengar.
   All publicitet är bra för en del.
   Fundera istället på vad vi lyfter fram som förebilder på media.

   Barn älskar vuxna människor som lever som barn (impulsivt) och försöker passa in i sin generation.

   Svara

   Du inser verkligen inte vad du precis skrev. Du har ingen jävla aning om hur det är att leva med diagnoser, hon har ju bett om ursäkt förfan?

   Svara

  Men kan alla sluta? Ja, hon skrev något dumt men hon kanske inte förstod konsekvenserna?! Sluta vara så jävla dumma, ni vet ingenting om Aspergers om ni skriver sånt där.

  Svara

  Asså, visst hon gjorde fel men alla har inte rätt att bete sig som idioter för det, ska bloggbevakning bli nya sidan där man hatar varandra? Låt henne va, sluta sprid hat, du klagar på vad hon sa, men du säger ju inte direkt bättre saker så??

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.