”Tafs-Erics” försvarstal

Eric Hagberg/Paradise Hotel:

View this post on Instagram

I helgen så betedde jag mig fruktansvärt illa. Allt finns på film och jag vet att många av er har sett filmen. Först och främst vill jag säga att jag är glad att den kom ut. Det har fått mig att tänka till och att inse vilket ansvar jag har som man och som människa för att förändra hur tjejer behandlas i sin vardag. Ni som inte sett filmen, det som hände var detta. På en halloweenfest på berns så daskade jag en tjej på rumpan. Tjejen heter Zoe Brown. Jag trodde att det var en helt annan tjej men förklaringen är oviktig. Oavsett vilken relation jag har till en person och oavsett om hon hade reagerat negativt på det här eller inte, så sänder det helt fel signaler att bete sig så här inför andra människor. Att bete sig här mot någon annan person. Det är beteenden som mitt som normaliserar och gör det till vardagsmat att tjejers kroppar inte är deras egna, utan männens att ta på och behandla hur de vill. Filmen som lagts ut visar det mesta av det som hände. Det går inte att bortförklara det här. Det vill jag inte heller. Jag tänker inte skylla på alkohol. Eller på att jag inte visste att jag gjorde fel. Jag har insett nu att jag gjorde fel. Oavsett vem jag trodde att tjejen är. Jag som man, som människa och förebild för några måste med mitt beteende visa respekt och hänsyn. Vi påverkas av allt det vi ser som sker omkring oss. Jag är som alla andra en del av det. Det som var tänkt som ett skämt, kränkte någon annan. Jag var fullt medveten om handlingen. Jag är ledsen för att Zoe fått uppleva det här. Jag är ledsen för alla er tjejer som upplever det här varje gång ni går ut. Jag förstår att ni är trötta på bortförklaringar. På att det får hända. På att oftast ingen ingriper när det sker varje dag där tjejer befinner sig. Trötta på att inte bli respekterade, Trötta på att bli förnedrade. Jag kan inte begära att ni ska förlåta mig, men jag hoppas att jag med tiden ska få visa att jag är bättre än så här. Att jag vill vara bättre än så här. Jag ber om ursäkt till alla kvinnor jag känner och inte känner för att jag med mitt beteende visat mig vara en större del av #metoo än jag insett. Att jag bidrar till det som gör att kampanjen måste finnas.👇🏼

A post shared by ♠️ ERIC HAGBERG (@erichagberg) on

Igår publicerade jag ett inlägg som visade på Eric Hagbergs behandling av en främmande kvinna på en halloweenfest och nu har hans försvarstal kommit.
Och…i vanlig ordning så hyllas han för att att han insett hur vidrigt han betett sig – ungefär som när man bekände sina tillkortakommanden under #ihave.
På samma sätt som jag inte förtjänar några hyllningar efter att jag insett att jag behöver sätta ner foten kring mitt kommentarsfält, framför allt när det kommer till LD så gör inte Eric det heller.
Det är bra att han (och jag) insett saker men inte fan ska man berömmas för det?

50 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Word!

  Svara

  Fyllsvin , PH deltagare borde gå på rehab!!

  Svara

  Hoppas på ytterligare en uppdatering där han förklarar utfallet som skulle fått skämtet att bli roligt. Jag försöker tänka utanför boxen. Se alla möjligheter. Kanske om hon stod med både händer och knän på såpade bananskal och fick en enorm fart av slaget… Nej, inte ens då… Om hans hand studsade tillbaka och knockade honom själv? Möjligt, men jag tror knappast att det var intentionen…

  Det här med humor är svårt.

  Svara

  Den nya #metoo för killar: pudla som fan och tro att de förstår hur det känns som kvinna och sen få hyllningar för det. suck.

  Svara

  Nej, hyllas och lyftas till skyarna är verkligen helt onödigt när han betett sig som ett as, men samtidigt kan man väl påtala att det är bra att någon insett och lärt sig?
  Jag är glad att du satt vissa skribenter på moderering och jag är glad att Eric ångrar att han gjort andra människor illa. Det gör ingen av er till hjältar, men varför skulle det vara fel att bekräfta att någon är på rätt spår när de faktiskt tänkt till och försöker göra något åt sitt beteende?

  Jag är inget fan alls av Eric, tvärtom tycker jag att han gång på gång visat att han inte är särskilt trevlig, men jag tänker ändå att det är
  tämligen kontraproduktivt att inte vilja se möjligheten till förbättring.

  Svara

   Jag tycker att det är stor skillnad på att hyllas för att man insett sina fel än att någon tycker att det är bra att personen kommit till insikt.

   I Erics fall så får han just nu väldigt många skyhöjandes kommentarer, inte enbart ett ”bra att du kommit till insikt”.

   Svara

    Ja absolut är det skillnad, det var lite det jag ville påpeka.

    Det är väl en av nackdelarna med att sitta och skriva på nätet utan att se eller höra de man kommunicerar med – det blir så lätt att nyanserna försvinner och alla argument handlar om svart eller vitt.

    Svara

    Men då ska väl de som hyllar honom få kritik?
    Dessutom är väl en offentlig ursäkt lika uddlös oavsett vad den gäller. Svårt att ta ett pudlande på allvar oavsett om det handlar om rattfylla, skattebrott eller sexuella trakasserier. Ursäkten i sig spelar ingen roll för händelsen kan inte göras ogjord, men förhoppningsvis är den ändå sann och visar på att personen vill bättra sig. Varför ska det förlöjligas? Hade ni hellre sett att han inte bad om ursäkt utan teg istället?

    Svara

     Exakt var hittar du att någon skrivit att han inte borde be om ursäkt? 😳

     Och vem har förlöjligat vad? Det som vi diskuterar i denna slingan är hur fel vi tycker att det är när personer skriver till Eric och hyllar honom till skyarna för att han kommit till insikt.

     Svara

   Håller med dig till viss del, men kan inte låta bli att undra om detta verkligen handlar om förbättring? Eller är det ett sätt för män att pudla när de blivit upptäckta? Jag kanske är cynisk, men jag tror inte att det är varken första eller sista gången Erik och hans gelikar beter sig så här.

   Svara

    Jag kanske skulle må bra av att vara lite mer cynisk ibland?

    Men kan det inte lite vara en kombination av båda delarna tror du? Att han aldrig kommit till insikt om han inte blivit upptäckt, men när han nu blev det och såg hur förbannade folk blev (och det med rätta!) så kanske han började fundera kring VARFÖR alla blev så arga och därmed började se sin del i det hela?
    Förstår du hur jag tänker eller blev det en jättekonstig mening?
    Det ligger säkert väldigt mycket i att han och andra ber om ursäkt och pudlar för att få saken ur världen och sedan gå vidare i samma spår. Men jag vill gärna tro att åtminstone några män faktiskt insett att de uppträtt som idioter och att de på riktigt fått en ny syn på sitt agerande.

    Svara

  Förlåt men är det bara för mig det tidigare inlägget kom upp idag 11.05? :O

  Svara

   Likadant för mig! Har undrat om något är knas med tidsinställningen eftersom det inte har kommit upp något 06-inlägg varken igår eller idag för mig? Istället kommer jättemånga upp på förmiddagen/dagen?

   Svara

    Ja, jag tror någonting på WordPress brann i och med att vi gick över till vintertid faktiskt. Så här mycket strul har jag aldrig haft med de tidsinställda inläggen tidigare… =(

    Svara

  Alltså att detta med att alla killar verkligen kan vara svin. Har varit naiv och inte velat tro det men vad fan.. blir så ledsen. Eric har för mig varit helylle och då har jag även pratat med han mycket. Även i sängen har han visat att han lyssnar.

  Sån jävla poser i kvinnan som direkt gick fram och gav han en avhysning. Jag hoppas att andra kvinnor, även jag, vågar säga ifrån och göra oss härda.

  Svara

   Men snälla du, han tycker att det är coolt när en snubbe ligger med 300 brudar, äckligt när en tjej ligger med 30.
   Tycker själv att hans unkna kvinnosyn alltid har lyst igenom.

   Svara

  Fan vad bra han skriver! 👏

  Själv så anser jag att om nån av mina manliga kompisar gjort nåt liknande så hade jag vänt mig om och skrattat. Jag kan för fan göra samma sak på mina vänner, vare sig det är tjejer el killar och INGEN tycker det är onormalt el dumt. Vi är bara väldigt kramiga och nära.
  Jag är en rätt rolig figur med sjuk humor och hade absolut inte tagit illa vid mig!!!!!!

  Erics kompis (som han trodde det var) kanske är som jag och hade inte sett det som en våldtäkt el kränkande av den egna kroppen. Och därför trodde Eric att det skulle uppfattas som roligt.
  (Iofs hade Eric gärna fått daska mig i rumpan trots att vi inte känner varann. 😂)

  MEN gör en helt random okänd man/kvinna en liknande sak på mig hade jag tyckt att gränsen var passerad.

  Svara

   Blir helt matt av det du skriver…

   Svara

  SNYFT 😭😪

  Svara

  Jag stör mig lite på bildvalet, tycker inte det riktigt passar med texten. Men kanske bara är jag 😳

  Svara

  Vuxna karlar!

  Svara

  Men vadå? Visste han inte att man inte daskar till människor bara så där eller? Känns som givet men killar som inte ser tjejer som likvärdiga människor har väl svårt att använda sig av vanliga sociala koder för jag har svårt att tro att Eric inte vet hur man beter sig bland folk. Istället för att pudla för handlingen så pudla för din kvinnosyn och börja lyssna på feminister, tex ld.

  Svara

   Men han trodde ju att det var hans tjekompis…och inte en random brud. (säger han)

   Svara

    Och?!

    Hade någon av mina killkompisar gjort något liknande på mig hade jag blivit minst lika förbannad, men även extremt besviken då jag hoppas och tror (skulle vilja skriva att jag vet, men man ska aldrig säga aldrig) att jag har valt vänner med väldig omsorg. Och med omsorg menar jag att jag aldrig skulle acceptera en vän eller någon i min närhet som visar tendenser till att ha en sunkig kvinnosyn.

    Svara

     Fast nu har vi ju alla olika relationer till våra kompisar. I deras kompisgäng kanske det är ok att göra så, om det ska det i sådana fall få vara utan att andra lägger sig i.

     Svara

    Säger han ja

    Svara

  Helt rätt av dig CamCam att sätta en del på moderering efter LD inlägget. Jag är en av dom.
  Jag har kanske gått för hårt på med just LD men hon och jag har haft små dispyter på hennes insta där jag tycker att hon har noll respekt för när andra tycker olika än henne. Hon blir elak och nedsättande. Hon har alltid rätt enligt henne själv och använder sig av en härskarteknik som inte är av denna värld.

  Jag har varit rätt hård mot Tyra också men där har du aldrig varit inne och rättat. Jag förstår ju såklart att LD vill du smeka medhårs och Tyra ogillar du, därför får man vara rätt hård mot henne.
  Mkt dubbelmoral men ska du bättra dig nu och ändra inriktning på bloggen så ska det tamejtusan även gälla (stackars) Tooken. Anna Book….jisses vilket drev och hat det har varit mot henne!!
  10ggr värre än det LD har fått ta emot.
  LD är dessutom elak tillbaka medan Tooken bara försöker möta sitt hat med glädje och tårar.

  Förskräckligt! Men det ska bli väldigt skoj och jag är mkt nyfiken på att se så många du sätter på moderering under Catten och Tookens inlägg…

  Jag ska iaf lägga band på mig, även om jag aldrig varit elak utan enbart grundat mina kommentarer på fakta och sanning. Lite hård i tonen absolut…men det har hela denna blogg byggt upp sig på.

  Svara

   Hej,
   Tyra och jag har löst våra förehavanden privat och har ingen beef med varandra överhuvudtaget så nej, jag ogillar inte Tyra. Givetvis ska förändringen gälla alla – även Boken och Catrin, trots att jag tvivlar på att i alla fall en av dem inte kommer vara intressant nog för att förekomma här inne längre.

   Svara

    Tack för att du svarade! 👍
    Det finns såklart en liten skara sorgliga elaka bittra människor som bara vill vara elaka på andra då deras egna liv är så förbannat tråkiga MEN det finns även en skara människor som helt enkelt fått en dålig uppfattning av någon/några och som gärna vill sätta dom på plats.

    Så fort man yppar en åsikt som är negativ så ropas det ”avundsjuk”. ”Bitter”, ”Tråkigt liv”.
    Min mamma har också lärt mig att har man inget snällt att säga så ska man hålla tyst.

    MEN DET ÄR SÅ SABLARNS SVÅRT när det finns andra människor därute som ska skrika, väsnas och har helt djävla fel i vissa saker. Dom är elaka själva och nedtryckande. Det hoppar grodor och spydigheter från deras munnar och då kliar det vansinnigt i ens fingrar och mun och tillslut kan man inte hålla tyst.
    Så är det mellan mig och LD samt Tyra.
    Jag stör mig inte på Blondinbella, inte Anna Book eller nån annan. Men dessa två beter sig så illa i mina ögon att jag gärna går in i en diskussion eller skriver vad jag tycker och tänker. (Självklart kan både LD och Tyra även ha vettiga åsikter.)

    Så fungerar jag iaf….

    Svara

   Aldrig varit elak?
   ”…det är en invändigt väldigt ful människa som syns.”
   ”…en väldigt ohälsosam människa med grov fetma. Lite som att kika på ”feaders”människor.”
   ”Och Jo LD, det är DITT VAL att du ser ut som du gör.”

   Så ”aldrig varit elak utan enbart grundat mina kommentarer på fakta och sanning” kanske är en sanning med modifikation?

   Svara

    Lätt att leka ängel, surt att bli citerad. Fakta och sanning?!? Haha!!! Snarare otrevliga hatspyor!

    Svara

     Svaret var alltså till Jessica om det gick någon förbi…

     Svara

     Jag är absolut ingen ängel. Aldrig sagt. Liksom denna blogg bygger på just en hård attityd mot bloggare…vilket dock ska ändras från idag då tydligen.

     Kommer CamCam att skriva mer snälla inlägg så kommer drevet och de hårda kommentarerna minska!
     Jag tycker att LD är förminskande och elak mot folk som inte tycker som hon själv.
     Då kan jag bita ifrån för att svara tillbaka.
     Det känns oftast som att bara tjocka människor får vara ”hårda” och elaka mot smala människor men inte vice versa!🙄

     Svara

      Bita ifrån? Du attackerade på en bild av LD. Du svarade inte på ett inlägg, det handlade om en bild. En bild på en kvinna där du kände behovet att vara elak och förminska. Försök inte skylla på bloggen eller Camcam, stå för dina egna kommentarer!

      Och ditt sista stycke om hur du känner om ”hårda” och elaka kommentarer, varför ta ut den känslan på LD? För att hon är tjock? För att hon inte tycker tjocka ska behandlas som mindre värda?

      Svara

      Du skulle både bli mer respekterad och vinna mer om du kunde ”bita ifrån” på ett sakligt sätt, att bita ifrån genom personangrepp är otroligt omoget.

      Svara

    Även om jag skulle formulera mig annorlunda så kan jag medge att även jag har en bitter smak av Lady Dahmer. Hon har inte en fin personlighet och hon är alldeles för stor för sitt eget bästa. Hon skulle må så mkt battre av träning och rätt kost. Man kan saga saker på annorlunda sätt än hur Jessica uttrycker sig… 🙂

    Svara

     Varför ska du säga något om hennes vikt överhuvudtaget? Det är väl inte din ensak vad hon väger?

     Svara

     Hur vet du hur hon mår och varför skulle hon behöva lyssna på dig? Berättar du för alla hur dom kan förbättra sina liv eller bara för tjocka? Förbättra enligt din livsfilosofi då. Jag är vegan, ska jag ge dig en meny här och nu eller via mail?

     Svara

      Varför jag kommenterar hennes storlek? Men nu får du väl ge dig. Kroppsstorlek och manshat är det enda LD snackar om. Och JO, hon ser ner på smala, tränade tjejer och försöker trycka i oss att vi bara tränar för att se snygga ut för männen och att vi är idioter för att vi lyssnar på den vita mannen som kräver att vi rakar oss för rakar oss gör vi inte för vår egen skull utan för patriarkatet och för att tillfredsställa mannen.

      Och dessutom borde ”vi” smala tränande tjejer ABSOLUT INTE lägga upp bilder på våra smala tränade kroppar på sociala medier för vi bidrar med kroppshets! 🙄😠

      Systerskap har LD enbart mot andra tjocka tjejer…

      Svara

     Carro, varför i hela fridens namn skulle LD bry sig om vad du tycker? Ni känner väl inte varandra?

     Jag tycker det är jävligt udda att människor kan rättfärdiga för sig själv, att det är okej att uttala sig kring hur andra människor ska leva – människor som man inte ens känner. Sköt du ditt och håll dina ”goda råd” till människor som bryr sig.

     /Linda

     Svara

  Tycker ändå att det här är en av de bättre #ihave jag har sett, han bortförklarar inte sitt beteende utan tar på sig hela ansvaret. Sen ska han inte hyllas för det och det ber han ju inte heller om. Bra om han nu har kommit till insikt om att hans beteende är fel.

  Svara

  Kan det vara att han har trott att hela #metoo inte gäller honom, eftersom han är så ”snygg” att alla tjejer vill bli tafsade av honom.
  Har polletten ramlat ner nu, eller är det någon som hjälpt honom med texten för att han ska slippa bli anmäld. Men jag blev väldigt förvånad så bra svar han ger. Tur han blev påkommen i alla fall och får stå till svars.

  Svara

  Det här skulle nog stå under inlägget om att Hanna Widerstedt polisanmält Jockiboi, MEN apropå att tafsa så kom jag osökt att tänka på Nemo Heden. Ingick inte han i det killgäng som var runt Jockiboi under tiden för ”Kungarna från Tylösand” (titel?) eller var det efter serien?
  Det är inte meningen att jag vill trigga igång ”hej” med detta, men rätta mig om jag har fel.

  Bästa ”hej”, som för några dagar sedan skrev ett bra inlägg med anledning av att Bloggbevakning missförstått min kommentar och detta troligen medvetet för att kunna svara mig förargligt och snorkigt.

  Svara

   P.S. Ooooh. Jag vet att Nemo Heden gjorde mera än bara tafsade. Ville bara förtydliga så att jag inte får ”hej” efter mig 😊.

   Svara

    haha

    Svara

  Det här om att han trodde hon var någon annan är skitsnack. Han daskar henne på rumpan och när hon vänder sig om så låtsas han som ingenting. Om man hade daskat någon man trodde att man kände och personen vände sig om och var någon annan så ber man om ursäkt, men han visade inga känslor alls. Äcklig snubbe. Noll respekt för honom eller hans beteende.

  Svara

   Fast han visade ju visst känslor? Så fort kvinnan kom fram så såg man ju skammen i Eric.

   Svara

  Jag har själv nypt Eric i rupan på krogen. 😂

  Svara

  En dåres försvarstal 🙈

  Svara

  Varför polisanmäler hon inte händelsen? Solklart sexuellt ofredande med bevis ju? Tycker inte att han ska komma så lätt undan =/

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.