Stackars lilla bloggare…

Hannalicious:

JAG RÄCKER INTE TILL OCH JAG ORKAR INTE KÄNNA SÅ LÄNGRE. Igår när jag kom hem ifrån Mollys lanseringsevent (mer om det snart) så brast det. Jag har känt de senaste veckorna att jag har fått tillbaka mycket av min energi, mitt go och mitt härliga jag. Men igår så blev det bara för mycket igen…. Varför är det så svårt att hitta den där rätta balansen mellan jobb, träning, vänner, familj och egentid? Jag hinner ju inte ens tänka och refkletera på hur jag tycker att dagen har varit längre. Och hur kan min to do list alltid vara så lång att jag inte vet vart jag ska börja?
Tack livet för mina föräldrar säger jag. Fick ringa dem igår och be om hjälp, så de sa åt mig att lämna över allt ansvar kring lägenheten på dem, för jag har jättemycket att köpa och fixa med i den också fortfarande. Så nu ska de köpa en tv, tvättmaskin, el-uttag, köksmaskiner osv och fixa i ordning till jag kommer tillbaka från New York. Gud, vad hade jag gjort utan dem?//Hannalicious

Jag har sagt det förr och jag säger det igen…
VAD är det som dessa stackars, unga och priviligierade tjejer sysslar med hela dagarna som gör dem på gräsen till utbrända att deras föräldrar får rycka in och ta hand om vardagsbestyren?
Luncher, PWs, shopping, skriva ett och annat inlägg, sätta sitt namn på någon klädkollektion, ett middagsevent, kanske fota ett reklamsamarbete där man har hällt upp Risifrutti i en skål och slängt några hallon på och så fler PWs med ett svinfyr latte i handen?
”Jag är SÅ utbränd eftersom jag inte kan välja mellan alla luncher och middagar jag är inbjuden till och som jag bara måååååste gå på fast egentligen är det rena nöjen men då har jag ju i alla fall något att fylla bloggen med så jag slipper fundera över mitt dagliga inlägg.”

Ett tips – om du känner att du inte klarar av vardagens alla krav som ställs på dig i form av att skaffa vitvaror till ditt hem – skippa en slottsövernattning,  tjejmiddagen eller två eller de där nöjesresan tills du känner att du är i fas. Gå en kurs i prioritering. Events för dina vänners olika reklamjippon kanske får stå åt sidan ett tag medan du tar tag i ditt liv. Det är nämligen det som betyder att man är vuxen. Att ibland behöva välja bort nöjes för andra, lite mer nödvändiga saker.
Att behöva ringa sina föräldrar och be DEM komma och inreda lägenheten som DE gick på visningen på, som DE betalat handpenningen till för att du shoppat Chanelväskor för att du är alldeles för utmattad av nöjen känns… Tja, ju mer jag skriver desto rimligare känns det men det är ändå pinsamt.
Väx upp liksom!

Ska vi kika på Hannas helg som verkar ha föregått det här lilla sammanbrottet?
Fredag:

 • Startade helgen med att köpa lite snittblommor till hemmet på Karlaplan och köpa med en kaffe hem till frukosten (har ju fortfarande inte någon kaffe-maskin), osäker på om jag borde skaffa en också för vill inte bli beroende haha.
 • Gjorde i ordning en riktig insta-frulle eftersom att jag skulle fota ett samarbete (det kommer upp på torsdag hehe). Behöver mer coffe-table böcker till hemmet känner jag. Det är ju så fint att ha en vas ovanpå det.
 • Gjorde naglarna lite mörkare på Essie eventet.
 • Och sen cyklade jag vidare till nästa event på Nio Rum, det var en supermysig Afternoon Tea med Andrea Hedenstedt och Deo Doc.
 • Sen var jag ju iväg och tränade och när jag kom hem så gick jag och Filippa och handlade lite middag

Lördag:

 • Vaknade utvilad i lördagsmorse så gick en promenad runt Djurgården följt av bananpannkakor till frukost.
 • Chillade lite sen gjorde vi oss i ordning för dagen. Det vankades ju brunch på Berns med Daniel. […] Men då satt jag och Daniel kvar och pratade i flera timmar till och vi pratade typ bara män haha. Tror vi totalt satt där i 5 timmar och bara avvecklade allt ifrån bra dejter vi varit på till hur man raggar på krogen.
 • Lagom tills jag kom hem så frågade Molly om jag var sugen på att drinka lite med henne, Lollo B, Moa och Moas kompis Anastasia på Strandvägen. Jag hade tänkt köra en lugn kväll men sen tyckte jag att jag förtjänade lite bubbel och tjejhäng efter den hektiska veckan jag haft så jag svirade om till klackar och tog mig ner till Strandis.
 • Efter Strandvägen gick vi förbi Berns och drack ett glas bubbel.
 • Efter det sofistikerade glaset på Berns så ville vi dansa lite så då gick vi till Spitfire.
 • Avslutade sedan kvällen på V och tillbaka till Berns… igen…. haha!

Söndag:

 • I söndags låg jag utslagen i min soffa ca hela dagen.

Här är denna veckas schema!
Ja, jag förstår jag verkligen att hon inte har tid att skaffa en tvättmaskin till sin nya lägenhet. Herregud, hon ska ju i princip rädda världen helt på egen hand.

Söker programmet ”Ung och bortskämd” nya deltagare förresten?
Jag tror nämligen att jag har hittat en prima kandidat här!

Ps. Under tiden jag skrev det här inlägget så levererades vår nya tvättmaskin eftersom den gamla valde att kasta in handduken och kidnappa alla våra kläder.
Ta en sån! Du kan säkert få spons på den mot att du lägger ut en bild på den med en coffeetable-bok, ett doftljus och en klongvas med snittblommor på, tror du inte?

Nu har ju jag varken en Klongvas eller coffeetable-böcker hemma så jag fick vara lite innovativ, men typ så här. (Här är en Klongvas för den som undrar hur de ser ut)
You’re welcome!

Tillägg: Psykisk ohälsa ska tas på allvar och är ingenting man ska skoja bort men det finns grader i helvetet även där. Som fd utbränd blir jag nästan provocerad av hennes inlägg. Är man utbränd orkar man ingenting, men den här tjejen vill bara plocka russinen ur kakan och bara göra roliga saker medan vardagsbestyr och annat är alldeles för jobbigt för henne. Orkar man åka till New York en helg eller gå på 18 events på en vecka men samtidigt inte ”orkar” skaffa egna vitvaror så är man inte utbränd. Man är bortskämd.

149 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Haha jag älskar din vas 😂

  Svara

  Haha snygg Klongvas. Men camcam, snälla svara på varför du inte skriver om Sindy och Micke? 🙁

  Svara

   för ingen bryyyyr sig! orka spä på deras skit.

   Svara

   För att det finns inget att skriva om? 🤔

   Svara

   Vad ska man skriva om?
   Två destruktiva människor som tror att förhållanden räddas av att skaffa barn efter barn. Nu är killen utsparkad, de kommer passa på att skaffa nya respektive ett tag för att sedan återgå till tvåsamhet, kanske ett tredje barn också. Why not liksom.
   De älskar ju varandra så.

   Svara

  Hahahaha bilderna!
  Bra sammanfattat inlägg. Förstår inte hur tjejen ifråga inte själv ser hur illa det låter när hon skriver mamma och pappa ska köpa grejer till mig för jag är utmattad efter alla events, middagar och fester

  Svara

  hahah, så himla roligt inlägg 😂😂😂

  Svara

  Vad hette det där programmet som fanns för många år sedan nu där Nicole och Paris Hilton skulle prova på riktiga jobb? Känns verkligen som att det borde komma tillbaka med nytt koncept; Bloggerskor får prova att ha riktiga jobb i en vecka eller två.

  Svara

   the simple life!

   Svara

    Haha åh, jag älskade den serien! Någon som vet hur man kan hitta den nuförtiden?

    Svara

     Youtube. Girls next door och typ alla de där finns på youtube. Ibland försvinner de men laddas upp igen efter ett tag. Älskar Nicole 😀

     Svara

      Tack! Tänkte inte på att det kunde finnas hela avsnitt där. 🙂

      Svara

   Tänkte just – Det hade varit kul med ett program där folk får prova varandras jobb i en vecka. Folk med helt olika jobb helt enkelt, typ bloggare vs. *något skitttungt och fysiskt jobb*

   Hade varit kul. Och högst intressant.

   Svara

    Ja! Vem vill prova på sjuksköterska i en vecka? Gärna en politiker?
    Har precis slappnat av i soffan för en ledig helg, benen är så trötta, men huvudet är stolt över det grymma jobb vi gjort under veckan, både undersköterskor, sjuksköterskor och läkare.
    Lyfter telefonen och har redan fått tre sms från avdelningen, inget ovanligt. Det saknas sköterskor för 5 pass totalt i helg, kan någon komma?!?
    Suck.

    Svara

     Men vi är alla jävligt tacksamma för att ni sjuksystrar finns och sliter så hårt som ni gör! Utan er så hade ju inte samhället gått runt.
     Så tack!
     Se nu till att ha en riktigt mysig och avslappnande fredag! 😀

     Svara

      Men å, tack!
      Sjuksköterska är värdens bästa jobb men med världens sämsta arbetsmiljö.
      Trevlig fredag på dej med!

      Svara

  Tycker dock det var fruktansvärt taskigt att göra sig lustig över hur någon annan känner. Så gör man inte.

  Svara

   det kanske inte är rätt, men det är roligt!

   Svara

    Ja men det hade kunnats göra på ett helt annat sätt än att ta en verklig person och kalla henne för ”lilla bloggare” och håna hennes känslor och tankar totalt.

    Svara

     Psykisk ohälsa ska tas på allvar och är ingenting man ska skoja bort men det finns grader i helvetet även där. Som fd utbränd blir jag nästan provocerad av hennes inlägg. Är man utbränd orkar man ingenting, men den här tjejen vill bara plocka russinen ur kakan och bara göra roliga saker medan vardagsbestyr och annat är alldeles för jobbigt för henne. Orkar man åka till New York en helg eller gå på 18 events på en vecka men samtidigt inte ”orkar” skaffa egna vitvaror så är man inte utbränd. Man är bortskämd.

     Svara

      Fast det finns olika grader av utbrändhet också Camilla. Det finns också tecken på utbrändhet/väggen som ska tas på allvar. Bara för att du agerade och klarade av vissa saker när var utbränd, är du och dina upplevelser inte mallen.

      Med det sagt, så känner jag att problemet ligger hos Hannas föräldrar här. Är Hanna, eller kommer hon bli utbränd så är det med största sannolikhet hennes föräldras curlandes fel. Det finns ju inget som helst utrymme för henne att växa som människa om det alltid finns någon som håller i handen eller räddar upp. Ett vanligt vardags-nederlag för henne, måste ju bli som om något dött för en annan.

      Sen kan man ju helt klart störa sig på sättet hon formulerar sig och den bild hon ger till läsarna. Men ingen i detta kommentarafält vet på riktigt hur hon mår. Det är viktigt att inte glömma.

      Svara

       Vill också påpeka att jag själv varit utbränd och vet endast vem Hanna är genom denna blogg.

       Svara

       Det finns ingen grad av utbrändhet där man klarar av allt kul men inget tråkigt. Det kan vara lättare psykiskt att göra roliga saker då och då, men den fysiska utmattningen struntar i om det du ska göra är kul eller tråkigt. Finns ingen logik i att klara av att resa, men inte klara av det hon lägger på sina föräldrar.

       Svara

        Fast nu pratar du om ditt utmattningssyndorm. Jag jobbade på, till synes, helt normalt under min utbrändhet. Jag förstod inte. Inte ens när jag fick panikattacker innan och efter jobbet. Samtidigt som jag jobbade med konstant flimmer. Det var inte förrän jag kände att jag inte brydde mig om jag dog av dom där strokesen, som jag alltid var säker på att jag fick, som jag sökte hjälp och fick utbrändhet på papper.

        Så lägg ner med ditt ”jag vet hur det fungerar” snack. Folk är olika.

        Svara

         Utbrändhet drabbar psyket och kroppen. Hade hon skrivit att hon mår allmänt dåligt och inte klarar av saker är det en grej, att inte klara av tråkiga saker men fixa allt som är kul är inte utbrändhet. Du är inte utbränd eller har brutit ihop bara för att du inte klarar av att köpa vitvaror, då hade hon inte klarat av att åka till new york heller. Hon kanske har för mycket att göra, men det är en annan sak. Alla reagerar olika, men ändå rätt lika, och hennes sätt att leva rimmar dåligt med innebörden av diagnosen. Det är inte jag som målar upp det så – det är hon.

         Svara

          Men lol, Hanna skriver ju inte att hon är utbränd utan att det är för mycket och att hennes prestationsångest gör att hon inte känner att hon räcker till. Varifrån har du fått för dig att hon sagt att hon är utbränd?

          Svara

        Varför försöker ni förklara att hon inte är utbränd? hon har aldrig kallat sig utbränd utan stressad.

        Man kan utbränd utan att ha jättemycket att göra och även av roliga saker. Hon borde nog lära sig att tacka nej och prioritera, men jag kan förstå att man är rädd för att man kommer förlora följare om man köper vitvaror isf åker på lyxiga resor.

        Svara

      Jag har diagnosen utmattningssyndrom nu och jag reagerar som dig. Nu efter några veckors vila är det bättre, men i början var jag glad om jag kunde sköta min hygien liksom. Kunde vara en kamp att gå från sängen till badrummet för att borsta tänderna till och med. Man orkar ingenting när man väl ’bryter ihop’ på riktigt.

      Svara

      Hanna skriver ingenstans att hon är utbränd, var har du sett det? Hon har känt att det blivit för mycket och hanterar det genom att be om hjälp. Tack vare hjälpen orkar hon med resan. Hade hon varit utbränd hade hon säkert inte orkat med det, men det har hon som sagt aldrig sagt.

      Hur ska tjejer kunna stoppa i tid, om de hånas så fort de bromsar när de känner av varningssignaler? För att förhindra utbrändhet och utmattning behöver man ta känslor av stress på allvar innan det är för sent.

      Svara

   Jag har också varit utbränd. Jag vet hur det känns att ligga med hög puls i sängen med gråten i halsen och tänka att somnar jag nu så hinner jag sova 1,5 timme innan jag går tillbaka till kontoret och jobbar jag till 4 på morgonen sen så hinner jag sova lite då också innan jag går tillbaka kl. 7… men så somnar man inte för att göra-listan går på högvarv i huvudet och fingrarna domnar bort för man hinner inte ta fulla andetag. Jag vet hur det är att ha sjukskriva kollegor och arbeta 19 timmar per dygn. Däremot vet jag INTE hur det är att gå på spa, fika, fixa naglarna och dricka champagne och bli så ”utmattad” att man ber mamma köpa saker till lägenheten medan man själv åker till New York.

   Alla upplever olika saker olika och självklart får man känna vad man vill men man får nog räkna med att folk undrar vad sjutton man håller på med när det är fullt möjligt att tacka nej till 24 timmars spadag om man nu inte pallar det. Vi andra som är anställda har bara alternativet att säga upp oss.

   Svara

  Skrev hon verkligen ”Efter det sofistikerade glaset på Berns”? SOFISTIKERADE GLASET?

  Svara

  Förlåt men det där ÄR faktiskt lite skrattretande. Men det gör mig även nedstämd. Vad i hela…??? Liksom.

  Svara

  Hon skulle komma och leva mitt liv!

  Är hemma med barn hela veckorna medan jag driver mitt egna företag (och blogg som sidospår!), pluggar till ridlärare en kväll i veckan. Jobbar 20 timmar som ridinstruktör och beridare på helgen (dvs 10 timmars dagar). Dessutom gymmar jag och tar hand om hem och hushåll. Ibland hinner jag till och med laga mat 😉 Ovanpå det har min sambo långa arbetsdagar eftersom han jobbar som projektledare tillsammans med sin syster som är inredningsarkitekt: får väldigt lite avlastning.

  Känns HELT världsfrånvänd denna unga tös.

  Https:nouw.com/missj

  Svara

  Jag tror känslan dessa bloggerskor egentligen har och mår dåligt av är… tomhet.

  Svara

   Håller med. Tror det ligger mycket i det och att många människor behöver ett tydligt sammanhang med kollegor och tydliga gränser mellan vad som är jobb och fritid. Man säger ofta att arbetande vuxna i Sverige och Danmark mår bättre än samma målgrupp i UK och USA just pga hur vi värnar om work/life balance. Vi har mer av en tradition av att man har ledigt när man har ledigt, man fikar tillsammans, äter lunch ute eller i ett gemensamt kök istället för en macka framför datorn och man har möjlighet att vara hemma med sina barn vare sig man är nybliven mamma eller pappa. När man bloggar eller är influencer på heltid så är ens liv (eller i alla fall den falska fasad man skapat av ens liv) också ens jobb och man får naturligt sätt inte samma avgränsning mellan vad som är arbete och vad som är fritid.

   Svara

   Håller med er. Tänker också att det måste vara så tärande när allt allt ALLT ständigt handlar om yta och perfektion, när man inte ens kan äta frukost utan att behöva stagea en bajsnödig bild. Skulle aldrig ha orkat leva det livet.

   Svara

   Ja, det är bara att kolla på Engla…
   Där ser ni vad mångårig ytlighet och konsumtionshets gör med en människa.
   Utbränd, sjuk och hängig jämt och ständigt, trött och utmattad, mår psykiskt dåligt osv.

   Svara

  Jag är själv utmattad och blir irriterad hur bloggtjejer börjat missbruka att ’de bryter ihop’ och är ’utmattade’ (Tänker på Bianca). Jag har förståelse att de kan göra det, men newsflash – bryter du ihop på riktigt orkar du inte jobba, resa eller ens bry dig om din lägenhet. Du ska vara glad om du orkar gå och handla mat liksom. Och vuxna personer som lämnar över allt ansvar på föräldrar… Och är okej med det? Jag reagerar verkligen för det är en SKÖN känsla att klara av saker själv och ingen är superman, man kan ta en sak åt gången. Man behöver inte inreda hela sitt hem på en dag. Jag ber också om hjälp ibland, vid flytt av tunga möbler eller vid inköp av saker jag har noll koll på, det tror jag de flesta gör. Men då är jag där och hjälper till. Skulle aldrig ta en resa och låta mina föräldrar göra massa jobb i mitt hem under tiden, inte ens om de erbjöd sig. Det har jag varken lust med eller samvete till. Älskar din vas föresten, tejp löser allt 😉

  Svara

   Håller med. Sen fattar jag inte grejen med såna som Bianca t.ex. som gör extremt mycket samarbeten hit och dit. Nåt nytt som dyker upp på insta hela tiden tycker jag. Samtidigt är hon väldigt utbränd enligt henne själv – borde inte lösningen då vara att INTE hoppa på dessa samarbeten då? Pengarna strömmar in ändå så behovet av att göra samarbetena finns ju knappast.

   Svara

    När det gäller Bianca så tror jag faktiskt att det finns en stor risk att hon till slut kraschar helt. Hon jobbar extremt mycket samtidigt som hon är öppen med hur dåligt hon mår psykiskt. Men hon är inte där och när hon satt och sa att hon hade utmattningssyndrom så satt jag och tänkte att det kommer bli en stor chock för henne om hon får det. Det går liksom inte att köra på ändå, hur roligt jobbet eller annat är, kroppen säger ett definitivt nej. Jag har fått sätta mig på backen efter att ha slängt sopor på tomten för att hjärtat slår och kroppen skakar. Jag kan domna i hela kroppen efter att ha diskat. Det är bra att de känner att det blir för mycket, men tycker som du, dra då ner på jobben och ta en paus

    Svara

  Psykisk ohälsa kan drabba alla, ja. Och det kan ha drabbat henne, ja. Men den här utmattningen hon nämner känns ju helt som en kombination av felprioriteringar och bortskämdhet. För vad hade hon fått göra om inte föräldrarna funnits där? Jo, avboka ett och annat restaurang- och spabesök för att få det att gå ihop i hemmet. Det hjälper inte att lämna över ansvaret på föräldrarna och löser definitivt inga problem utan snarare skapar dem.

  Svara

  Vad ger er rätten att sitta och håna hur hon känner? Jag har mått skit, verkligen SKIT i ett arbete som kanske inte anses för att vara det tuffaste för alla. Jag kämpade med inre djävular dagligen. Vem säger att inte hon gör samma? Jag tycker synd om henne. Jag hoppas hon får hjälp till bekämpa den kamp hon har.

  Varför ens göra ett inlägg där du hånar en tjej som tydligen lider av psykisk ohälsa? Och samtidigt ser man en #metoo badget längst upp i bloggen.

  Svara

   Hon skriver att hennes to do-list är för lång och att hon inte hinner tänka och reflektera över sina dagar, inte att hon brottas med inre demoner eller lider av psykisk ohälsa. Har hon för många event och för många lägenheter att inreda till sig själv så kortar hon helt enkelt ned sin to do-list.

   Hade hon skrivit att hon inte kunde hantera sina event längre pga ångest eller annan problematik så hade ju ingen gjort narr av det.

   Svara

    M, du tror alltså (på riktigt) att folk snackar öppet om psykisk ohälsa? För det är inte alls tabubelagt i dagens samhälle? Ledsen att krossa den bilden, men många skäms över det. Själv tog det mig 1.5 år innan jag ens erkände det för mina närmsta.

    Svara

     Men du på allvar att vi ska sitta här och kommentera något hon INTE bloggat om? Eller håller vi oss till det hon HAR bloggat om? Ledtråd finns i namnet på den här bloggen.

     Som sagt, hennes blogginlägg får henne att låta bortskämd. Sen vad hon väljer att inte blogga om det får hon ta med sina nära och kära. Det kan vi ju inte gräva i.

     Svara

    Man kanske kan försöka vara en god medmänniska och tänka ett steg längre, läsa mellan radern osv. Måste man gå ut och berätta precis rätt upp och ner varför man mår dåligt och hur pass dåligt man mår för att inte bli skrattad åt?
    Får man inte må dåligt för att man inte har en traditionell vardag?
    Man har inte rätt till sina egna känslor alltså utan ska skrattas åt. Fint. Väldigt fint av er.
    ”Du som har det så bra kan inte må dåligt! Du vet inte vad det är att må dåligt på riktigt!”
    Ne.. vet ni vad..

    Svara

     Jag säger inget om vad hon mår dåligt av och ingen värdering i hur hon mår.
     Däremot låter det för mig bortskämt att välja att mamma och pappa ska fixa tråkiga vuxensaker. Det är för mig märkligt även om det var så att hennes dagar bestod av att jobba på förskola.

     Svara

  Underbart inlägg. Tänk om Hanna skulle få testa en vanlig heltidsarbetande ensamstående mammas vardag en vecka….

  Svara

   Vem vet, hon hade kanske klarat det bättre. Tydliga ramar osv

   Svara

  Men JA. Så trött på folk med glassiga jobb som gnäller att de har för mycket att göra (jag hör själv till gruppen och ser till att aldrig gnälla för jag vet också vad seriöst jobbiga jobb innebär, typ sjuksköterska). Var tacksam istället. Kanske svårt om man aldrig haft ett ”riktigt” jobb dock.

  Svara

  Som nära vän till Hanna tycker jag faktiskt inte att det är okej att skriva så här. Det är ingen annan än Hanna som vet vad hon känner och hur utmattad hon blir.

  Bortom hennes ”Veckans planer” så jobbar Hanna stenhårt varje dag. Och det hon väljer att ta med er på är givetvis inte bara jobb? Människan måste väl få leva lite också?

  Det som skrivs i bloggen behöver inte vara det som hon blir utmattad av. Givetvis bidrar allt men inte en brunch eller utekväll som får henne utmattad.

  Give the girl a break Cam!!

  Svara

   ’Människan måste väl få leva lite också’ Just det som är poängen. Är du utmattad orkar du inte leva. Du orkar knappt en av de grejerna som står. Hon kan skriva att hon har för mycket att göra och inte hinner med, det är fine. Men att komma med sånt prat blir bara provocerande för oss som vet vad det innebär att vara utmattade och har brutit ihop. Hon framstår som bortskämd.

   Svara

   Låter toppen Dani, att hon har en vän som bryr sig om hennes välmående. Dock låter det som att hon väljer att ”leva lite också” väldigt mycket av tiden. Du som hennes vän kan kanske hjälpa henne prioritera bland hennes events och 24-timmars spadagar om hon själv hamnat i en situation där alla åtaganden (och allt levande lite också) stressar henne till den milda grad att hon känner sig utmattad. Räcker ju inte med att hon skriver inlägg om detta i bloggen för att hon ska må bättre.

   Svara

   Har själv gått in i väggen/depression. Under den perioden så handlade det inte om att jag skulle välja och vraka mellan nöjen/jobb att göra. Var ingenting om att få leva lite också. Det var tårar varje dag, sov bort dagarna, orkade inte tvätta håret, sminka mig, träffa de få vänner jag hade kvar m.m. Att dra iväg på resa, träna eller festa fanns inte på kartan. Det är utbrändhet i mina ögon. Och det finns många med liknande fall. Jag började gå till en coach och tog mig på så sätt ur det.

   Tvekar inte på att hon jobbar hårt och att hon kanske går igenom en tuff period. Men känns som att utbrändhet är helt fel ord att kopplas ihop med henne. Känns så fel att det finns människor som går igenom det jag gjort och sedan får läsa om hur deras diagnos/syndrom istället liknas med bortskämdhet eller i-landsproblem.
   Utbrändhet är inte att leva livet, slänga tråkiga saker på någon annan medan man drar iväg på fest & shopping resa till NY.

   Svara

    Att sedan gå in på hennes blogg nu och se bilder från ett ”pälsevent” där tjejerna fick plocka på sig jackor som stöttar pälsindustrin känns ju också väldigt fel om livet just nu är så jobbigt…

    Svara

    Jag fick höra från flera att jag kan väl åka iväg på någon semester för att vila upp mig i lugn och ro. Bara tanken på överhuvudtaget komma iväg till en flygplats var övermäktigt, även med taxi. För att inte tala om bokning av resan, kolla försäkringar och packa. Helt omöjligt när man är mer än bra lite utarbetad som de flesta verkade tro att jag var.

    Svara

  Måste bara få ventilera en sak – När jag ser att flera bloggare är på samma pressresa (just nu Flora, Vanja och Josefine och någon mer…) så tappar jag lusten att läsa deras bloggar på en sekund. Då väntar jag ut den eländiga resan och går in igen några dagar senare. Så otroligt zzzznark att få se samma Yves-Rocher-hets från 5 olika vinklar….

  Svara

   Jag fattar inte riktigt skillnaden mellan pressresa och samarbete?! Eller jo jag förstår att pengarna som bloggarna får är bundna i resans värde, typ? Att de får resan gratis, men inga rena cash? Läste hos flora att hon inte är bunden att blogga om det och att det därför inte är ett samarbete, men alltså själva syftet med att bjuda dit influencers måste väl vara att de ska blogga om det och därigenom generera pr?! Vad är då skillnaden? Att de inte skrivit på avtal om att blogga utan att kravet är mer ”outtalat”? Men jag tänker att den bloggare som väljer att INTE skriva lär ju snabbt få dåligt rykte och inte bli bjuden/få samarbete mer, så i verkligheten är det väl ett ganska konkret krav ändå? Aja störigt oavsett, bara att pausa läsandet i några dagar 🙂

   Svara

   Håller verkligen med!

   Svara

  Fast utmattning handlar ju inte endast om hur mycket man har att göra utan snarare stressorer och brist på återhämtning. Är så trött på att en person har ”rätt” att vara utmattad om denne har barn, jobbar 20h/dag, har en massa uppdrag, ett hektiskt privatliv osv. Tycker snarare att diskussionen bör handla om hur ohälsosamt hela influencerlivet är/verkar vara. Stressen kring att ha ett perfekt liv; hem, kropp, lyxiga resor, många vänner, en perfekt relation, enorm konsumtion mm. Tror på riktigt att många av dessa unga tjejer känner en enorm stress trots att deras arbete är flexibelt och på många sätt lyxigt om man jämför med de flesta andras arbetsliv.

  Svara

   Men vissa grejer kan man mer eller mindre lätt tacka nej till. Man kan tacka nej till ett 24 timmars pressevent och ligga hemma och pilla sig i naveln istället. Man kan inte tacka nej till sitt stressiga jobb på akuten, pendlingen dit, sina räkningar och sina två barn. Om du förstår vad jag menar.

   Svara

    Man kan definitivt inte tacka nej till sina barn, man kan inte ens sjukskriva sig från dem 😭

    (Fortfarande mardrömmar från när hela familjen var magsjuk och familjens två individer under 3 år behövde assistans hela tiden samtidigt som man bara ville självdö)

    Svara

     Det ”jobbigaste” med barn, förutom den krattiga sömnen, är faktiskt att behöva ta hand om sjuka barn när man själv är sjuk och behöver vila 😩 Har också varit magsjuk själv och haft magsjuka barn samtidigt. Fy f-n!

     Svara

    Jag förstår absolut vad du menar. Jag håller med om att influencer är ett jobb men dock ett jobb med många fördelar och mycket mer flexibilitet än ”vanliga” jobb. Det jag ville ifrågasätta är att folk verkar tro att utbrändhet handlar om hur mycket man har att göra. Samt att vi, och de som jobbar som influencers, borde börja prata om de delar av att vara influencer som verka leda till att många mår dåligt.

    Svara

     Jag gissar att det som får dem att må dåligt är brist på rutiner, konsumerism (bara yta och fjäskande varumärken), för mycket alkohol och en allmän känsla av meningslöshet som följd.

     Svara

    Tekniskt sätt kan du tacka nej till ett stressigt jobb på akuten. Påverkas du negativt av ditt jobb, det är stressigt och du mår dåligt av det, byt jobb. Du är inte fast på ditt jobb bara för att du har ett vanligt Svensson jobb. Som någon skrev i en kommentar här, orkar inte med människor som anser sig ha rätt till utmattning för att det har ett ”vanligt” jobb och barn medan vissa andra inte får ha det för det har ett annat jobb..

    Svara

     Suck. ”Byt jobb.” Oookej. Alla kan bli utbrända, säger bara att det är lättare att tacka nej till ett event eller tio än att byta jobb. 🙄

     Svara

     Och jag orkar inte med människor som fått för sig att det bara är att ”byta jobb”. De måste undantagslöst vara under 25 (hoppas jag iaf)

     Svara

      Nej självklart vet jag att det inte bara är att byta jobb över en dag, och jag vet att det är hög arbetslöshet och att vissa kämpar stenhårt med att få ekonomin att gå ihop, har svårt att få jobb och tar allt dom kan få för att få det att fungera. Men ingen ”tvingar” en att vara på jobbet och det är ju inte omöjligt att byta jobb om man vill. Tycker man att det är stressigt och man håller på att bli utbränd/utmattad så kan det antingen vara klokt att jobba mindre eller byta jobb helt enkelt, sen VET jag att det är lättare sagt än gjort. Man kan ju inte pausa livet liksom. Men alla upplever sina jobb och psykisk hälsa olika, och tycker inte att man har rätt att sitta och klaga på någon annan för att den inte har ett ”lika stressigt jobb”. Man har mycket väl möjlighet att byta jobb om man vill, önskar att fler kunde göra det för tyvärr känner sig många fast i ett jobb de inte trivs i utan att känna att de har möjlighet att påverka sin situation.

      Svara

       Men förstår du i praktiken hur svårt och nästintill omöjligt det är att byta jobb om man vantrivs?
       Jag hade ett jobb där jag grät mig själv till sömns i princip för att jag inte ville somna för att på morgonen behöva gå tillbaka…

       … som tur var för mig har jag en sambo med en okej lön som gjorde så jag kunde säga upp mig. Jag fick från en lön på 30,000-35,000kr innan skatt till att nu ha ut 12,000kr netto.

       Hade det inte varit för att min sambo kan betala mer utav våra fasta utgifter hade vi behövt flytta, byta bil… detta hade även påverkat min femåriga dotter.

       Jag är tacksam VARJE dag mot min sambo för han lät mig ha möjligheten att kunna sluta jobbet.

       Jag har jobbat varje dag i princip sedan studenten (10år sen) och alltid haft ett relativt välbetalt jobb. Har alltså 10 års arbetslivserfarenhet i ryggsäcken.

       Har sökt jobb i ett halvår utan napp.

       Så att säga att det ”bara är att säga upp sig”… är i mina ögon så upp åt väggarna fel.

       Hur ska en ensamstående mamma lösa det?

       Självklart kan man säga upp sig.. flytta till en etta.. och leva med sina barn på makaroner & korv.. men spontant känner jag väl att vi hamnar väldigt långt ifrån en rimlig lösning i så fall.

       Svara

        Självklart är det en process som tar tid, menar så klart inte att man bara ska säga upp sig bara sådär, man kan ju börja söka andra jobb medan man fortfarande jobbar på sitt gamla tex. Jag vet hur verkligheten ser ut, det är super svårt att få jobb och många kämpar. Jag är ledsen om det låter som att jag tycker att det bara är att söka nytt och att alla kan få ett nytt jobb bara sådär, men jag förstår att jag har uppfattas så..

        Hoppas du hittar ett jobb som du trivs med snart 🙂

        Svara

      Har en bekant som säger ”byt jobb” så fort någon säger något negativt om sitt jobb. Den inställningen irriterar mig. Nej, det är inte bara att byta jobb, iallafall inte om man är i en bransch där konkurrensen om jobben är hård. Jobb betyder först och främst ekonomisk trygghet, så är det för de allra flesta. Har man dessutom barn och hus är det liksom inte bara att dra upp bopålarna och flytta för att man hittat ett spännande jobb 30 mil bort.

      Svara

       Men kommer fortfarande alltid jobba för att peppa människor som inte trivs med sitt jobb, ska jag bara konstatera att ”nej tyvärr det är kört för dig för det är så svårt att byta jobb, du får leva med att vantrivas på jobbet”. Nej kommer alltid försöka peppa människor att göra förändringar från något de inte trivs med även om det är tufft, man kan försöka hitta möjligheter, det betyder inte att man bara ska säga upp allt och flytta eller lämna en inkomst bara så där

       Svara

   Du har rätt i att man inte ska ha åsikter om VARFÖR en person blir utmattad. Det kan man bli av lite allt möjligt. Men hon är inte utmattad, det är det som blir så provocerande. Hade hon varit utmattad hade det stått något liknande med – Jag är så slut så jag har fått avboka alla veckans planer, jag kan inte åka på min resa och mina föräldrar har fått hjälpa mig att köpa hem mat.. Jag orkar ingenting

   Hon skriver om någonting hon inte är och inte har någon kunskap om. Där ligger problemet och därför reaktionerna.

   Svara

    Exakt

    Svara

  Kommer Maggan att sparkas från postkodlotteriet nu?

  Svara

   Varför skulle hon bli sparkad?

   Svara

   Maggan är det enda roliga med/kring Postkodlotteriet, så varför skulle hon bli det?

   Svara

   Nu blev jag väldigt nyfiken!
   Varför har du misstankar om det?

   Svara

    En sexsistig instagrambild har det rasats om….

    Svara

     Usch så osmakligt! Kräks på denna dubbel moral.

     Svara

  Tycker att man generellt ska ta pyskisk ohälsa på allvar. Vi kanske inte vet allt men för mig låter det ju som en riktig lugn drömhelg. känns som det börjar gå mode i att bryta ihop vilket känns så jäkla trist när vi som varit utbrända vet att det inte är något man får en släng av direkt. Men visst, känner hon att tempot är för högt så är det väl bra att uppmärksamma det och anpassa sig, önskar verkligen ingen att bryta ihop!

  Sedan som student kan jag få ett lätt utbrott på många bloggare som presenterar liknande kalendrar med typ att gym eller rent sociala saker inbokade på ”arbetstid”, vet de ens om hur priviligerat det är att ha så mycket tid???

  Svara

  Kan det möjligtvis ha med deras alkoholintag att göra? tänker på centrala nervsystemet alltså, inte att dom skulle vara missbrukare.

  Svara

  Det är jobbigt att ligga på topp och leva livet. Vet inte riktigt vad egentid är för en bloggare. Iof så är utbrändhet inget att skämta om. Det är fruktansvärt och tar lång tid att komma tbx.

  Svara

  Du skriver så ofta om att du själv har så mycket erfarenhet av psykisk ohälsa Camilla. Därför är det så förvånande när du gång på gång snarare visar prov på en rejält bristande kunskap i området. Även din empatin brister ganska duktigt ganska ofta.
  Ta en rejäl titt på hur du väljer att tala om människor på din stora offentliga plattform. Det du skriver här påverkar många. Både de du skriver om och de som läser det du skriver. Är du verkligen så oförstående kring att ditt kommentarsfält så ofta fylls med så mycket elaka kommentarer?

  Förövrigt tycker jag det är så himla lågt att skratta åt eller nedvärdera någon annans känslor. Det finns alltid någon som har det värre än man själv. Men ens kamper och inre känslor är ens egna och ingen kan komma och säga hur man ska och inte ska känna för att de själva har andra erfarenheter som de försöker applicera på dig och ditt känsloliv. Det finns inga kriterier man måste uppfylla för att få lov att lida av psykisk ohälsa. Det finns inget som heter att jag har det så mycket tuffare än dig så du ska inte klaga.
  Psykisk ohälsa är inte direkt kopplat till det liv man lever utan kan drabba vem som helst när som helst. Och ingen har rätt att skratta åt, håna eller nedvärdera de känslor man har inom sig.

  Punkt jävla slut.

  Svara

   Word, word, word!!!

   Svara

  Om man känner att man är på bristningsgränsen och sen försöker göra någonting åt det är jättebra, men att prioritera på så sätt att man ger ens föräldrar skitgörat och väljer att fortsätta pressa runt på event, dricka alkohol och få gratisbehandlingar, DET ÄR PROVOCERANDE. Sluta gnäll ut i bloggen och ta tag i grundproblemet istället, skaffa en assistent eller fan vet jag, men att skrika ut klagosång gynnar ingen, det provocerar bara mer då det enda man ser som är hektiskt i hennes liv är nöjen.

  Svara

  Sist jag kollade var ingen tvungen att blogga och rusa runt på galej och olika events. Det går alldeles utmärkt att söka jobb inom vård, handel etc. Hatar när bloggare ba ”ååååh vad jobbigt jag måste dricka bubbel på en releasefest ikväll”…ehh.

  Svara

  Om man får spekulera lite så kan jag tänka mig att det är stor press att hålla uppe i polerad och fin fasad. Att träna och se så där instagramtjej-perfekt ut. Sånt går ju bara inte att leva upp till när man har ett vanligt heltidsjobb, när inte själva ens egna liv är ett projekt för att göra sig själv till en säljbar produkt.

  Tror också att det är en del i image:en att framstå som stressad, man vill vara viktig och populär som har så himla lång ”to do-list” .. Att vara den stressade och starka men ändå svaga och vackra kvinnan..

  Svara

  Jag önskar att min sambo, som är sjukskriven pga utmattning och har varit det i över ett år, orkade slänga soporna eller gå ut med hunden….

  Svara

   🙁 Jag har tänkt så själv, tur att jag är singel för jag måste vara den absolut sämsta partnern just nu..

   Svara

  Är man utbränd så orkar man inte bruncha eller gå ut och dricka drinkar. Jag har sjölv varit utbränd i flera år, så jag vet vad jag talar om, ur mitt perspektiv.
  Jag vet inte om jag är för gammal (40+), men hela det här med influencers, bloggare, fanns ju inte när jag växte upp. Jag började mitt första heltidsjobb innan jag var 18, och de flesta vännerna arbetade också. Inte tusan gick vi på tjusiga resturanger och åt tre-rätters, och köpte märkeskläder/väskor. Vi klarade oss rätt bra ändå.
  På sätt och vis så tycker jag synd om pressen som de unga idag lever i, och jag ska göra allt för att min dotter ska växa upp så trygg att hon inte behöver känna pressen över att leva i en så konstlad värld. För det är ju det det är, hur länge håller den där livsstilen och bloggläsarna? Att läsa såna där bloggar är lite som en skvallertidning, man vet att det inte är sant det man läser, men man kan inte låta bli…

  Svara

  Orka jämföra liv och vem det är mest synd om. Skäms på dig camcam, samt ni andra som håller med.

  Bara för att ni kanske haft det värre (för vad fan vet ni om det, ni läser en blogg där hon väljer ut vad hon skriver om, och hur) så gör det inte att det inte är jobbigt för henne.

  Så uselt att trampa på någon som har det tufft.

  Även fast det ser glamoröst ut, så kanske stressen och pressen gör det jävligt.

  Faaaaaaaan för att jämföra och säga att någon annans upplevelse inte stämmer eller är godkänd. Usch.

  Svara

  Man måste kunna hantera sitt egna liv, sätta gränser när man märker att det blir för mycket. Inte slänga över ansvaret på föräldrarna och hoppas att de löser allt som vanligt. Vad gör hon när hennes föräldrar inte längre finns?

  Välj tex bort träningspasset en gång. Nu vet jag bara hur jag fungerar men om jag verkligen vill klämma in ett träningspass en stressig dag går det bara skit på passet för jag kan inte släppa stressen. Bättre att skippa det en gången om själen inte orkar, det gör ingen skada alls. Snarare tvärtom. P R I O R I T E R I N G A R

  Svara

   Eller hur? Har man inte tid att köpa en tvättmaskin eller tv är det väl bara att vänta tills man har tid. Hon kommer att överleva några veckor utan rätt prylar. Provocerande att sitta och tycka synd om sig själv när det är så många i världen som lider på riktigt.

   Jag hade bara en madrass på golvet ett tag när jag var 20-something. Gick alldeles utmärkt. Och mina föräldrar erbjöd sig verkligen inte att rycka in. Tack och lov! Vilken patetiskt människa jag hade blivit då.

   Svara

  Ja, hennes känslor är bara hennes egna och ingen kan säga att det är fel att bli stressad som hon blir. Förstår dock inte att hon går ut på detta viset och säger hur glassigt liv hon har, vem fan har päron som skulle göra allt detta? Sjukt att bli så curlad. Läser själv en väldigt krävande utbildning och bor för närvarande i en trång etta med min kille, trots att vi bägge är närmare 30 och borde ha ett fint hem att visa upp o barn på g osv.. blir skittrött på både influencers och sociala medier, känner ibland för att gå tillbaks till nokia 3310 för att slippa se skiten och få ångest över allt jag inte har. Nya tidens stress känns som att det handlar om att ytan ska vara perfekt samtidigt som det är eftersträvnadsvärt att ha så många bollar i luften..

  Svara

   Vi har alla våra egna kamper. Som allt som oftast inte tar plats i den yttre välden utan den inre.

   Har det slagit dig att hennes kamp kanske just nu är kring att hon känner att hon måste hålla uppe en fasad om ett glassigt glamoröst liv för att behålla/locka följare. Eller med andra ord; trygga sitt egna levebröd. Kanske ser hon ingen annan väg, trots att det kanske är just detta som egentligen får henne att må dåligt.
   Det finns inget som säger att hon måste fortsätta så. Men det finns inget som säger att du måste fortsätta med det du gör heller.
   Ni har båda två egna föreställningar om vad ni borde/måste göra och hur ni borde/måste göra detta som grundar sig i era individuella erfarenheter, tankesätt och känsloliv.
   För mig gör ingen av er rätt eller fel, det är inte min plats att döma, utan ni båda gör högst troligt så gott ni kan precis som alla vi andra.

   Man ska vara snäll med pekpinnarna. Överlag verkar människor här inne behöva bli bättre på att ta på sig andras skor, se saker lite mer på djupet och inte döma så himla mycket.

   Svara

  PS OT

  Utöver gigantiska huset har Jockiboib köpt sig en Lamborghini Aventador. Dags att ta körkort nu, så han får köra den 🙂 🙂 🙂

  Svara

   Hoppas han skojar

   Svara

    Jockiboisisen

    Svara

   Men snälla lilla du.. Det har han inte alls gjort. Kolla vidare på snapsen han lagt ut. Tydligt att du är avundsjuk. Skäms.

   Svara

    Jag har inte han på snap, såg det på annat håll 😉

    Svara

     Innan du gapar ut det på en av Sveriges mest besökta bloggar så ta reda på om det verkligen är sant. Herregud du är ju bara pinsam.

     Svara

      Oj förlåt, visste inte att detta tog så hårt på dig Amanda. Jag är inte mer än människa som också gör misstag ibland! Hoppas du får en fortsatt bra helg. Tänk inte mer på detta nu 🙂

      Svara

  Fyfan vad du är elak och osympatisk! Hur kan du vara så ego och inne i dig själv att du tror att alla är som dig och upplever allt likadant som dig? Fan DU borde växa upp och sluta vara så elak mot alla.

  /En som blev utbränd av att vara hemma hela dagarna.

  Svara

   Du blev utbränd av att vara hemma…
   Jobbade du hemifrån då eller?

   Svara

    Gissar att hon var hemma med jobbiga barn?

    Svara

    Nu blev jag utbränd av att jag jobbade i snitt 10 timmar per dag i över två år i stressig miljö och blev skadad under tiden utan att vila osv. Så min egen diagnos är stressrelaterad. Men jag har läst igenom alla broschyrer och sådär jag fått och det är tydligen inte ovanligt att personer som är arbetslösa eller av annan anledning är hemma går in i väggen pga psykisk stress. Utmattningssyndrom handlar inte bara om att du jobbat för mycket, en skiljsmässa tex kan få dig att gå in i väggen

    Svara

    Utbrändhet behöver man inte få på grund av ett yrke. Jag har ptsd och har utmattningssyndrom på grund av det, och har haft hela mitt liv i perioder.

    Svara

  Men vilket välskrivet inlägg både till form och innehåll!

  Svara

  Kom in i matchen känner jag bara. Hon och många andra verkar ha ett väldigt jobbigt liv, typ. Det finns något som kallas verklighet!

  PS Fem stjärnor för den snygga vasen.

  Svara

   Vad elak du är som bestämmer vad andra får känna och tycka. Din verklighet är inte andras verklighet. Var där din förståelse och medkänsla? Varför måste du hävda dig?

   Svara

    Medkänsla och förståelse har jag otroligt mycket av. Men tyvärr inte så mycket detta fall. Jag bestämmer inte heller vad andra får känna och tycka. Dessutom har jag inte det minsta behov av att hävda mig överhuvudtaget. Jag skrev endast min personliga åsikt! Det betyder inte att jag har avsaknad av medkänslor ch förståelse för andra människor.

    Svara

     Jo, fast tänk ett varv till. Varför behövde du skriva din personliga åsikt? För att hävda och säga ”välkommen in i matchen” – som att din stress är mer verklig än hennes? Du har väl mindre förståelse eftersom du känner att du behövde jämföra din stress och hennes stress – alltså har du inte sån stor förståelse över att alla är olika och har olika mående och olika liv – olika stress.

     Svara

  En del av mig vill skrika typ -DIN LILLA BAJSKORV! Jag har inte sovit sen 2009 och jobbar heltid på hemtjänsten.

  Svara

   Det är väl ditt ansvar att se över ditt psykiska mående? Det är väl inte Hannas fel att du blir provocerad av hennes mående?

   Svara

    Antar att ’seöver sitt psykiska mående’ betyder att hon ska säga upp sig? Och vem ska då ta hand om behövande? En del människor känner ansvar över andra än sig själv.

    Svara

     Absolut inte. Man bestämmer själv hur man vill göra. Men man kan både byta arbetsplats, byta miljö, ändra sina rutiner, ändra kost, meditera, gå i terapi, ta semester eller göra precis vad man känner är bäst för sitt mående.

     Jag tror dessutom inte att man ska känna en skuld eller skam om man säger upp sig pga stress. Det är arbetsgivarens jobb att hitta en ersättare. Att känna skuld eller skam över att säga upp sig kan leda till att man blir (ännu mer) utbränd.

     Svara

  Håller faktiskt med dig.Jag håller just nu på ta mig upp efter en utmattningsdepression och vet hur jag mår och har mått.Inlägg som Hannalicious gör mig riktigt provocerad.

  Svara

   Varför blir du provocerad? Känner du att hon inte har rätt i att känna som hon gör? Vad vet du om hennes psykiska mående? Är du arg på henne för att du är utmattad? Varför i såfall?

   Svara

   Ditt mående och hennes mående har ingenting med varandra att göra. Det finns heller ingen anledning till att de ska jämföras, varken av dig eller någon annan.

   Du säger att du vet hur du mår och hur du har mått, och detta säger egentligen väldigt mycket men varav hälften verkar gått dig förbi.
   Jag har ingen aning om hur du mår eller har mått, och skulle kanske heller aldrig kunna ha det. Åtminstone inte fullt ut. Likadant har jag ingen aning om hur Hanna mår och har mått, och det har heller inte du. Eller någon här. Det är bara Hanna som vet precis hur det känns där inne.
   Vilket ansikte ni än visar utåt så har jag ingen rätt att tro mig veta något om varken ditt eller Hannas mående.

   Det som händer inom en syns många gånger inte på utsidan, därför blir det dumt när man bli provocerad av den yta som någon visar upp. Den förtäljer ofta väldigt lite av verkligheten.

   Svara

  Det är väldigt många här som skriver att Hanna inte har rätt i att känna, tänka eller säga som hon gör. Ni bestämmer tydligen hur man får känna, ni bestämmer var gränsen går där man är stressad och inte stressad och ni bestämmer att Hanna inte har rätt i att vara stressad. Detta baserar ni på ETT inlägg av henne, eller på det som hon skriver i hennes blogg. Varför måste ni dra slutsatser? Varför måste ni anklaga en person att inte få känna som hon går? Vad vet ni om hennes psykiska mående och bagage? Varför måste ni sitta och bestämma saker om andra människor baserat på vad de skriver?

  Jag tycker att det låter mer som att ni blir väldigt provocerade av att andra människor säger att de är stressade för att ni själva känner att det är orättvist att andra är stressade när ni själva inte tagit tag i ert psykiska mående.

  Svara

  Precis som flera av er andra så har jag också varit utbränd. Jag jobbade mycket men inte mer än de flesta andra på samma arbetsplats. Jag blev utbränd men de flesta andra blev det ju inte.det fanns så klart fler faktorer än 60 h arbetsveckor i högt tempo. Och jag blev ju ”knäpp” på vägen till min utmattningsdepression. Jag började att jämföra mig med de andra, sedan behövde jag bli bättre än många av de andra och tillslut var jag i mina egna ögon värdelös om jag inte var både snabbare och noggrannare än alla mina kollegor. Jag kan också bli provocerad när jag hör folk snacka om utbrändhet när deras liv verkar så bra. Men sanningen är ju den att det är väldigt svårt att se och bedöma hur folk mår. Se videon om Therese Lindgren gjorde om vikt eller hur blondinbella bloggade näe hon var mitt i sin separation.

  Svara

  Skitroligt inlägg och jävligt träffsäkert! Stackars lilla bortkommna och klena bloggbrud känner jag bara (… Licious-bruden alltså, inte du Camcam 😂) Älskar diy-nivån på din vas. Själv är bäste dräng osv.

  Svara

  Helt obegribligt att bloggare och instagrammare är ett yrke. Bianca Ingrosso, hur går det med körkortet?

  Svara

   Vadå då? Varför får inte det vara jobb? Varför måste hon ha körkort? Har man lyckats då? Är det ett ”måste” för att vara viktig? Varför sticker detta dig så hemskt i ögonen?

   Svara

  Tycker inte att du har någon rätt att säga att hon inte är utbränd. Jag är sjukskriven för utmattningsdepression och ibland försöker även jag gå ut och träffa vänner, men det tar så mycket på mina krafter. Tycker du invaliderar henne och hennes mående. Du kan inte bestämma eller veta hur hon mår och kritisera hur hon hanterar sin utbrändhet.

  Svara

  Lite OT men vafan håller vi på med? Dessa bloggerskor är ju kopior av varandra och sjukt ointressanta at that. Samma pressevents, klädsmak och utlandsresor, glasbord med gulddetaljer och marmor, långpromenader runt Djurgården följt av bananpannkakor, skönhetsbehandlingar (botox vid 23!)… Alltså ni vet vad jag menar. VARFÖR läser vi den här skiten?
  Tur bloggbevakning kom så man kan minska på deras statistik iaf. Fast deras succé säger mer om oss än om dem.

  Svara

  Tror många här förväxlar utbrändhet med depression..

  Svara

  Extremt provocerande, ärligt talat. She needs a reality check..

  Svara

  Ett litet utdrag från Lovisa Barkmans blogg:

  8.30-9.30 : Fashionablefit boxningsträning träning på Berns
  9.30-10.00 : Frukost på Berns
  10.00-12.00 : Hem, duschade, hämtade paket.
  12.00 Essie lunch av Sofi Fahrman
  14.00 Afternoon tea med DeoDoc av Andrea<3
  16.00 Träning på BeCore med Casall, megaformer + barre.
  Kan ni gissa om jag var trött vid 18 när jag kom hem?

  Skrattar bara när jag läser det här, tränat och gått på event en hel dag, haft två timmar ledig tid mitt på dagen och är såå trött när hon kommer hem? Inlägget heter dessutom en stressig dag. Vad är stressigt med denna dagen?! Säg nej till ett av eventen då så har du yttligare en timme till godo att hänga hemma. Kan verkligen inte förstå. Tre inlägg på bloggen har hon lyckats få till den här veckan, och då är det henne jobb?

  Svara

  Ja shit alltså vad jobbigt de måste ha det, själv är man en småbarnsmorsa som jobbar natt inom vården för att få så mycket tid som möjligt med barn och familj. Jag är inte det minsta bitter eller avis, blir bara lite smått provocerad när det gnälls så mycket.

  Svara

  i hennes vlogg hon la upp så var hon också stressad. Hon skulle hämta ut paket och sen gå hem till hennes kompis och fota. Och innan det hade hon varit på ett event och sen hem för att äta lunch? Alltså vad är det som är stressigt? Jag säger inte att hon inte får må dåligt men jag tänker bara att är det inte avkopplande att hämta ut ett paket och fota lite? Och vad händer om hon inte attendar ett event eller en resa? Är det rädslan att bli bortglömd som gör alla dessa bloggtjejer så stressade?

  Svara

  Jag tror att mycket av stressen ligger i att hon (och andra stressade influencers) hela tiden känner att allt hon gör måste vara roligt, se snyggt ut, dokumenteras, läggas ut på sociala medier. Jag tror inte att det handlar om att de gör så mycket saker att tiden inte räcker till, utan att de känner att de måste vara så himla perfekta. Allt måste vara härligt, lyxigt och underbart! Det skapar också stress. Ärligt talat så tror jag att det är svinjobbigt psykiskt att vara i den sitsen och det blir inte bättre av att många av dem har varit det sen väldigt ung ålder. De är vilsna i sig själva och söker bekräftelse non stop. Som en ny slags ”duktig flicka-syndrom”.

  Svara

   Precis! Helt rätt. Varför har vi inte förståelse över att alla är olika, känner olika men är också lika då vi alla är människor och ofta har en press av att ”lyckas” – visa att vi göra roliga och viktiga saker!

   Svara

   Tror också det skapar en stor stress att hela tiden vara on-line. De har ett byggt upp ett ”varumärke” och ska leva upp till det, att du oftast kanske inte kan stänga av.

   Svara

  Människan behöver skapa meningsfullhet i sitt liv. Ett yrkesliv som går ut på att arrangera till bilder, gå på events och köra samarbeten med olika företag (som inte har någon djupare mening) skulle väl göra vem som helst olycklig iom. det är rätt själlöst. Vore intressant se statistik och koppling mellan dessa bloggerskor och psykisk ohälsa och om de finns ngn överrepresentation. En tanke bara.

  Svara

  Exempel på att ta psykisk ohälsa på allvar: när någon uttrycker en känsla av att inte räcka till, litar jag till att personen talar sanning. Jag accepterar dennes upplevelser, trots att jag själv kanske uppfattar dem som irrationella. Detta eftersom jag besitter vetskapen att känslor upplevs som verkliga oavsett om de är rationella eller ej. Jag har förståelse för ATT personen mår dåligt även om jag inte nödvändigtvis förstår VARFÖR personen mår dåligt. På samma vis försöker jag undvika att lägga någon värdering i hur personen hanterar sina känslor, även om dennes agerande kan verka främmande för mig.

  Exempel på att inte ta psykisk ohälsa på allvar: när någon uttrycker en känsla av att inte räcka till, händer det att misstror jag personen om det visar sig att dennes agerande inte stämmer överens med hur jag själv agerade/skulle ha agerat i samma sits. Jag låter mina egna erfarenheter påverka min bild av personen, vilken sedan reflekteras i hur jag uttrycker mig kring denne.

  Svara

   Här kommer även ett tips till alla som på riktigt undrar hur man(som relativt psykiskt frisk, antar jag) kan bli stressad av att göra ingenting: plugga lite simpel gymnasiefilosofi för att få svar på den frågan. Börja med Sartre!

   Svara

  Haha jag DOG när jag läste detta inlägget!! Så jäkla bra!! De borde prioritera livet och FÖRSTÅ hur ett normalt liv ser ut. Trött på bortskämda bloggare.

  Svara

  Men snälla alla ni som skriver ”hämta lite paket, gå på lite events, fota lite, hur jobbigt kan det vara?”. Allt detta är en del av bloggares jobb, deras varumärke och bygga upp deras företag så de kan få en lön precis som alla andra?

  ”gå och hämta lite paket är inte det lite avkopplande”??? Jo kanske om man gör det en gång i månaden men om det ä något man måste göra varje dag för att hinna fota samarbeten med deadlines så är det nog inte så avkopplande längre.

  Det är som att säga till de som jobbar som undersköterskor etc ”vika lite lakan är väl rätt avkopplande”. ”Få se liv komma till världen måste väl vara väldigt givande, hur kan man då må dåligt?” jo kanske för att om man måste göra det under tillräckligt stor tidspress under en lång period så blir det stressigt och påfrestande för kroppen!

  Usch jag kan verkligen förstå hur stressigt det är att jobba som influencer. Jag tror ingen av dem ”hänger hemma” utan jobbar på flera olika projekt hela tiden via datorn HEMIFRÅN som de förväntas leverera top notch. Stressigt som vilket jobb som helst! Kanske till och med ännu stressigare för att det inte finns några gränser.

  Och jag tror helt ärligt inte att events är något som de flesta bloggare går på för nöjes skull, utan för det är så dem marknadsför sig själva för företag. Bloggare är deras egna varumärke och måste också jobba för att få jobb.

  Herregud, kom över er själva och inse att det finns fler jobb än de som ni känner till. Hur kan man ha mage att ge sig på en ung tjej på det sättet? Skäms.

  Svara

   Är du på riktigt?! Jag jobbar heltid på ett ”riktigt jobb” OCH hämtar paket, tränar, träffar mina vänner, går på events. Ja jag tycker det är ett skämt att hon beskriver det som jobbigt

   Svara

  Fyfan vad vidrigt inlägg. Hanna måste såklart gå på events osv för att ha innehåll till sin blogg – det är hennes jobb? Jag själv är övertygad om att jag håller på att bli utbränd men vågar just på grund av sådana här dömande åsikter inte säga det till någon vilket gör att jag också har svårt att trappa ner på saker. Utåt sett verkar det nog inte som jag har så mycket, men jag känner sån enorm stress och press över saker vilket i sin tur bidrar till detta. Så tack Camilla för att du spär på oron över att inte våga tacka nej till saker man egentligen inte orkar, för att man är rädd att bli misstrodd.

  Skärp er med att vara så dömande, säger någon att den mår dåligt är det verkligen HEMSKT att håna det.

  Svara

  Vilka vidriga kommentarer här. Jag är långt ifrån ett influencerliv men kan ändå föreställa mig svårigheterna. Samt stress och press som Vem Som Helst kan råka känna.

  Din utbrändhet/stress är inte exakt som någon annans.

  Svara

  För det första; dessa events osv som Hanna går på är hennes jobb. Såklart kan hon dra ner på saker och ting, men kan vi istället inte ha lite förståelse att en ung tjej har förmågan att ta på sig för mycket? Speciellt i denna nya bransch där det inte finns någon reglerad gräns för hur mycket man får och inte får göra.

  För det andra; hennes föräldrar vill uppenbarligen hjälpa till? Och enligt henne är de en del i hennes företag samt att de även får betalt för detta.

  Tolkar det som att du Camilla i grunden är bitter på att vara influenser är ett jobb? Guess what, i dagsläget är det ett jobb. Världen förändras, arbetsmarknaden förändras. Ni som inte kan eller vill hänga med kanske då inte heller ska ta del av den eller exploatera den tex genom att ha en bloggbevakning.

  Jag säger inte att jag är för denna utveckling att vissa kan tjäna så svinigt mycket mer pengar på detta i jämförelse med andra viktiga jobb. MEN jag skulle aldrig lägga skulden på de unga tjejerna.

  Svara

   What? Vad tror du jag jobbar med? Eh…blogg. 😉

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.