Slump eller spons?

Hannalicious/Therese Lindgren/Annica Englund:

Okej, här har vi tre influencers.
Blonda selfiemissbrukare som alla skaffat nya boenden den senaste tiden.
Alla tre använder samma inredare och alla tre kommer få eller har fått exakt samma platsbyggda bokhylla hemma hos sig.
En av dem skriver ut att det är spons. En av tre. Inte på ett korrekt sätt men ändå. Som bloggbevakare gläds man över det lilla… 😉
Slump eller spons?
Hannalicious var först ut och hon har faktiskt inte nämnt företaget som byggde bokhyllan alls vad jag kan se – varken på Instagram eller på bloggen – så kan det vara så att Hanna fick betala för den men att inredaren sedan fick lite feeling och teamade ihop sig med snickerifirman och erbjöd dem mer av en paket-spons-deal till de två följande influencerna som hon jobbar med?
Stackars Hanni i så fall. Snacka om att få the short end of the stick! 

Hoppla! Therese hörde av sig till mig igår och berättade att hon betalar för hantverkarna själv och att det inte är spons. Jag passade så på att fråga varför endast TippTapp var märkt som ”inte spons” om ingenting är spons och om hon även betalar för inredaren. 

Så här svarade hon: Inget spons alltså!

Tack för tips!

61 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Alltså. Therese ❤️ Är det någon influencer som lyckats charma och imponera mig är det definitivt hon.

  Svara

   Håller med!

   Jag håller inte med henne avseende alla saker men hon är verkligen en klok och vettig förebild. Seriös och nytänkande! Tummen upp för det!

   Svara

   Therese är den youtuber som står bakom sina ord. Fin förebild. J&J slutar med YT och snackar ner plattformen är dömande mot sponsrade videos. Men nu är de åter på YT plus med en sponsrad video hahaha inge fel i de men dom är svår att ta på allvar. De gör shower. Spel för gallerian.
   Therese kan du ta på orden mycket skicklig personer som bemöter kritik som ett proffs.

   Svara

    Tyvärr har inte Jonna och Jocke slutat med Youtube utan var bara något dom sa.

    Svara

  Helt OT men jag har lite singelpanik. Varit ensam i typ ett år efter ett uppbrott av ett längre förhållande. För det mesta mår jag bra men senaste veckan har jag känt mig så ensam. Hur kommer jag ur den här känslan?

  Svara

   Njut så länge det varar. Jag är snart 40 och har varit singel i TRE ÅR totalt de senaste 25 åren. Visst gräset är grönare osv men jag tycker det är sorgligt att tänka på vilken singelpanik jag hade när jag var 18-19, 28-29 och 32-33.

   Take a chill pill, snart är du i tvåsamhet igen! ❤️

   Svara

   Njut av livet! Njut! Gör vad du vill! Efter lite mer än fem år med min partner kan jag konstatera två saker:
   1) Jag älskar honom så innerligt!
   2) Ibland (ofta) kan han driva mig till vansinne och jag kan då sakna (så oerhört mycket!) att inte behöva ta hänsyn till en annan människas önskan, åsikter eller närvaro. 😂

   Livet som singel måste vara så skönt brukar jag tänka:

   Vill du ta en snabb get away resa? Skriv i resegrupper och hitta nya vänner som vill åka med dig! Jag måste nästan alltid ta hänsyn till när min fästman kan.

   Vill du studera utomlands? Gör det! Ingen att ta hänsyn till eller känna att halva ditt hjärta är på andra sidan jordklotet. Jag fick möjlighet att åka till Australien i ett helt år, men tanken av att vara utan honom så länge gjorde för ont för att jag kunde tacka ja. Även fast jag inte ångrar det (vi hade nog inte varit tillsammans idag om jag gjort det) så är det en stor fördel vid att vara singel.

   Vill du vara ensam hemma och pilla dig i näsan och granska dina snorkråkor, fisa högt och länge eller bajsa i kors med dig själv kan du göra det utan att tänka på att någon annan är där (jag är väldigt prydd av mig, så det här har varit riktigt svårt för mig!)

   Vill du gå på tusen dejter, ha lite skoj i sängkammaren och samtidigt lära känna nya människor – do it!

   Vill du bo och jobba exakt vart du vill? VAR SINGEL! Min man är VD i ett större bolag och vi fick därför för något år sedan flytta från Stockholm till en mindre stad eftersom hans bolag hade säte där. Jag saknar storstadslivet så oerhört mycket. En uppoffring jag har fått göra är dessutom min tid. Jag pendlar dagligen ca. 3.5 timme och det tär på mig! Försöker hålla ut eftersom vår plan är att åka tillbaka till huvfudstaden så småningom.

   Så. Slutsatsen. Poängen: NJUT!!! Att vara i ett förhållande har sina fördelar, men ack vad kan det vara tufft ibland!

   Svara

    Vill även tillägga att alla kommer över ensamhet på olika sätt. För mig funkar det bäst att umgås med min familj, hitta på saker med min mamma, syster eller kusin. Eller ha nära kompisar sovande över hos mig med myskvällar och liknande.

    Svara

    Vad fantastisk du är som tog dig tid ❤️ tack!! Känns bättre nu. 😊

    Svara

   Jag skrev en lång kommentar som svar. Den ska nog godkännas först (varför vet jag inte). 😘 Kika gärna in här senare eller imorgon!

   Svara

    Okej den kom visst med ändå! 😀 Ledsen för spam.

    Svara

   Det är julens fel haha nä men människor har en tendens att känna sig lite mer ensamma vid högtider (speciellt på vintern) så lagom till januari har nog din ångest över att vara ensam försvunnit. Så mår du bra fram tills veckan innan alla hjärtans dag., och sen efter alla hjärtans dag mår du hur bra som helst fram till nästa jul.
   Tänk bara positivt om hur skönt det är att vara singel och inte behöva kompromissa med någon om livet 😀

   Svara

   Jag har varit singel i 11 år och den enda som har singelpanik är min mamma.

   Det är så skönt att vara ensam 😌

   Svara

  Haha, har du kollat Hannalicious blogg idag? Det senaste inlägget är helt och hållet dedikerat till hennes nya inredning, med länkar hit och dit till företag som byggt bokhylla och fixat gardiner osv. Och självklart nämns inte ett ord om att det är ett samarbete eller att det förekommer reklamlänkar 🙂

  Svara

   Jag såg det också! Kan inte föreställa mig hur det känns att skapa ett hem som ser ut som alla andras hem + att man fått det sponsrat 😵😬

   Svara

    Antagligen känns det bra för henne då det är hon som ska bo där.

    Svara

  Jag begriper inte, vad ska man ha coffee table books till?

  Svara

   Samma sak som man har prints och porslinskatter till. Prydnad.

   Svara

   Fina att bläddra i som besökare om ägaren/den man besöker är på toaletten, besvarar ett viktigt telefonsamtal eller är upptagen med något annat en stund. Böcker är sköna att bläddra i, tro mig! Mobiltelefonen är inte allt!

   Svara

    Så väntrum med andra ord..

    Svara

  Tycker bokhyllan är ful och den där grå trista färgen nej usch.

  Svara

   Jahopp 🤷‍♀️

   Svara

  Aldrig riktigt förstått mig på folk som skriver likande i stil med ”nää sådär hade inte jag velat bo”… nä vem fan tvingar er?

  Svara

   Man är här för att skriva sin mening och åsikt. Thats it.

   Svara

    DU verkar vara här för det, ja. Vet du? Man behöver inte säga allt man tycker. Jag låter t ex bli att gå fram till folk och säga om jag tycker deras klädstil är hemsk. Jag försöker nämligen vara en vettig människa och inte en idiot, till skillnad från dig.

    Svara

     Alltså Elin, du av alla är inte trevlig eller vettig, du ber folk bl.a att skaffa sig liv och skriver att dom som har åsikter om träning är tjocka (som att det är något dåligt). Dina kommentarer är alltid sura och lämnar oftast en dålig eftersmak. Du kanske ska se över varför du är så arg.

     Svara

   Hahaha är helt på din sida 😂

   Svara

  Tråkigaste inlägget på länge.

  Svara

  Hur fungerar det egentligen med reklam/samarbeten på youtube? Om en video eller del av video är sponsrad eller ett samarbete måste det synas på något sätt innan man börjar kolla på videon? Till exempel i rubriken, i thumbnail, i infoboxen och/eller någon liten text i början av filmen. Eller kan en youtuber utesluta all övrig information förutom att säga en stund in i filmen att ”denna vlogg/denna del av filmen är sponsrad av/ett samarbete med…”?
  Exempelvis som denna person gör: https://www.youtube.com/watch?v=XG7o0jtVjEo .
  Man får ingen information om att videon innehåller ett samarbete fram tills att man har kollat i några minuter. Detta sker vid varje sådan typ av video hos henne.

  Tänkte att reglerna borde vara liknande som vid ett blogginlägg 🙂

  Svara

   Det finns nån liten text som man kan lägga till i nedre vänstra hörnet där det står typ ”innehåller betalt samarbete” man alla använder det inte 🤔 Det syns iaf från början när videon startar.

   Svara

  Linn Andersson: Bloggaren och en av de medverkande i tv serien Unga Mammor hade en tavling pa instagram dar hon lottade ut en vuxen badbalja i samarbete med coolest.se.

  Valde att kika pa vinnarens instagram och det visar sig vara hennes basta kompis. Ar detta bedrageri?

  Svara

   Det där är inte okej.

   Svara

   Vart ser du vinnaren??

   Svara

    Nån hade skrivit ”är det sant?! Är överlycklig just nu!” Eller nåt sånt, kanske är det

    Om det stämmer är det ju sjukt pinsamt. Hoppas Cam hänger ut

    Svara

  Therese är smart och klok. Vet att hon någon dag oxå kommer bli mamma.

  Svara

   Nej, det vet du inte alls. Varför är det ens relevant att ta upp barn?

   Svara

    Lättprovocerad?

    Svara

     Att skaffa barn är en privatsak. Hon kanske inte ens kan bli gravid, även om hon skulle vilja. Går hon ut med graviditet offentligt är det läge att gratta eller säga att hon säkert kommer bli en underbar mamma. Innan dess; shur your pie hole. Håller med om att Therese verkar vara en schysst person, men vad har det med anskaffning av barn att göra? Är så trötääää

     Svara

      Ok, den sista meningen blev inte som den skulle, men ni fattar säkert vad jag menar ändå 🤣.

      Svara

    Sur Elin

    Svara

     Menar du sur-Elin?

     Svara

      Nä, du måste ha något att göra och det ger jag dig gratis så du kan göra ditt jobb.

      Svara

  Jag kan inte sova!

  Är ensam hemma med min fyraåring som lär vakna omkring kl 7-8, och jag har inte sovit en blund än! Hur ska man orka till kl 17 när sambon kommer hem? Jag har ingen vän som kan komma med så varsel pga de jobbar dagtid.

  Svara

   Lämna in hen på dagis såvida hen inte är sjuk. Och sen sjukskriver du dig från jobbet idag och sover istället. Om du inte har något jobb så är det ok att sätta på en film och sova bredvid barnet i soffan en stund medan det ser på filmen. Man måste inte toppprestera som morsa varje dag.

   Svara

    Hur vet du att ungen ens går på dagis? 🙄 du vet att det inte bara är att gå till random förskola och kasta in hen? Haha

    Svara

   Du åker till Ikea, lämmar barnet på ”Småland” och går in på sängavdelningen och sover en stund 😉
   Nej, men förklara för barnet att du är trött och sätt på filmer, det är helt ok

   Svara

   Jag brukar satsa på enkla lekar, typ rita/lera/bygga lego som barnet kan sysselsätta sig själv bra med. Alternativt, ta på barnet kläder & gå till en lekpark tills hen sprungit & klättrat sig trött 😊
   Då kan man mysa framför en film & eventuellt ta en liten powernap.

   Svara

  Jag tror inredaren har en go-to-firma, dvs Karlssons bygg. De tre verkar ju använda sig av samma tjej som inredare 🙂

  Svara

  Hur ska det märkas upp om de får betala men med kraftig rabatt, samarbete? Hur funkar det rent skattemässigt?

  Svara

   Ja, samarbete.

   Svara

    Ja, men vad innebär det? Kan en bloggare betala 1kr för hyllan och då komma undan med ”samarbete”?

    Svara

     Hur det funkar rent skattemässigt vet jag inte exakt, men antar att de måste förmånsbeskattas eller liknande. Skatta ska de göra iaf.

     Svara

  Black friday, instagram exploderade av olagliga tävlingar som folk har tillsammans med Twistshake 😂

  Svara

   Alltså Black friday.. Jag orkar inte den hetsen…

   Svara

    Som tur är ligger vi lågt på hetsskalan om man jämför med USA.

    Svara

  Älskar Therese. ❤️

  Svara

  Äe junrea åewt om så överskattat med Blak friday

  Svara

  Engla har visat upp sina marmorbord åtskilliga gånger både på blgg och Instagram utan att nämna något om samarbete.
  Idag plötsligt så står det samarbete om hennes bord.
  Underligt att det inte nämnts tidigare för inte en chans att Engla har betalt själv för borden och EFTERÅT ordnat ett samarbete. Hon är alltså så oärlig att hon gör smygreklam först för borden och inte förrens nu börjat tala om samarbetet. Hon är alltid så jädrans lurig.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.