FÖRTAL!!!!!!!

Elaine Eksvärd:

Jag börjar tro att jag har näringsbrist. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så hungrig som dessa dagar sedan Pascal föddes. Varje måltid känns som en överlevnadsmåltid. Jag äter mer eller lika mycket som Gustav. Det kanske är amningen i kombination med träning. Jag tränar kanske 5 dagar i veckan nu. Men jag äter som tre lastbilschaffisar. Någon som känner igen sig?//Elaine

Vad är det då som är förtal i det här inlägget?
Egentligen ingenting men det påminde mig om en helt hysteriskt rolig sak som hände för ungefär en månad sedan.
Då fick jag och min chefredaktör ett mail från en influencer som ansåg att det var förtal att jag skrev ut att jag inte vet vad vederbörandes partner jobbar med men att någon kommenterat att han var lastbilschaufför.
Det var alltså förtal att felaktigt omnämnas som lastbilschaufför.
Om jag var lastbilschaufför skulle jag tycka att det är förtal att tycka att det är förtal att kallas för lastbilschaufför!
Jag undrar vad polisen skulle säga om man ringde in och ville anmäla förtal på dessa grunder?

43 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kan Elaine ha fått någon inälvsmask kanske? Då äter masken upp all mat och man känner sig hungrig hela tiden.

  Svara

   Vad obehagligt det lät.. är det vanligt förekommande?

   Svara

    Springmask bland annat är ju en inälvsmask och är vanlig bland barn, syns när man bajsar Och kliar.

    Svara

     Ja, fast jag tror att vederbörande kanske menar binnikimask? Extremt obehaligt, vad jag har förstått. 🙁

     Känns dock mer troligt att det i Elaines fall handlar om amning i kombination med träning.

     /Linda

     Svara

   Nää men det är fullt normalt att vara hungrig dygnet runt när man ammar

   Svara

  skulle tippa på hormoner

  Svara

  Men Camcam, det fattar du väl att du inte kan gå runt och kalla folk för lastbilschaufförer bara sådär 😉

  Svara

  ”Innehåller reklam för mina egna produkter” räcker det eller måste man skriva produktnamnet?

  Svara

  Linn Olsson svarar på kommentarer som en barnrumpa i vanlig ordning…är hon någonsin trevlig 😅

  Svara

   Visste inte ens vem Linn Olsson var ås jag var tvungen att gå in och kika. Kan inte se någonstans att Linn Olsson svarat otrevligt. Kan däremot se många osköna kommentarer som jag skulle kunna tippa är från samma, bittra person.

   Svara

   Ja i verkligheten är hon världens gulligaste men på nätet ska hon framstå som smart och businessesaktig.
   Hästen har ju blivit behandlad och vilat i 14 dagar
   Men hon är rar och lite gulligt korkad att prata med.
   Vi stöter på varann ibland då vi båda pluggar

   Svara

   Barnrumporna finns i kommentarsfältet.

   Svara

  Å hur äter dessa långtradarchaffisar egentligen?

  Svara

   Som vanligt folk, med munnen.

   Svara

    med kniv och gaffel kanske?

    Svara

   Jag har jobbat på Sk ”vägkrog”. Där åt mest lastbilschaffisar och de älskade några saker mer än annat; scnitzel, hamburgare, köttbullar och kalops. Sallad gillade de inte och inte heller paj, baugetter osv, det hade vi bara lite av till andra människor som gjorde misstaget att stanna på vår eminenta inrättning.

   Svara

    För den vetgirige: Det var inte jag som skrev skyltarna med rätternas namn. 🤗

    Svara

    Min sambo tillhör väl undantaget då. Han käkar sallad plus frallor typ varje arbetsdag, aldrig någon typisk flottig, friterad/stekt mat eller snabbmat XD

    Svara

  Känns som att många skriver att de äter så himla mycket trots att det kanske inte stämmer och det ger också en skev bild, säger inte att just Elaine gör det men många andra. Jag äter själv ganska lite och låter helt bli att nämna min kost eftersom jag inte vill ge idéer och samtidigt inte ge sken av att äta såå mycket men ändå vara så ”naturligt smal”. (Nej, svälter inte utan har svårt med aptiten och kan en språkpolis kolla om jag använde ”de” rätt? Försöker sluta med ”dom”)

  Svara

   Du använde ”de” rätt 👍🏽👍🏽

   Svara

    Tack konstapeln 🧐

    Svara

   Kan verkligen hålla med om det, något jag öagt märke till både bland bekanta/vänner och okända människor på sociala medier. Antingen personer som försöker sig på någon konstig ”humblebrag” och tummar en del på sanningen för att vara den coola, obrydda tjejen som kan äta mycket av vad hon vill helt obekymrat och ändå gå ner i vikt eller hålla vikten. Eller, personer som har en totalt skev syn på vad ”mycket” mat är och på riktigt tror att de äter mycket.

   Svara

   De och dem-testet: testa med ”vi” och ”oss”. Där ”vi” låter rätt ska det vara ”de”, där ”oss” låter rätt ska det vara ”dem”.

   Svara

    Det är lättare o bara tänka they = de , them = dem 🙂

    Svara

    Eller engelska. Är they rätt så är det de, och är them rätt så är det dem. På engelska är det också lätt att höra vilket som är rätt😊

    Svara

   Finns en till sida av det där. Man äter som en häst men har en ämnesomsättning som gör att man ändå väldigt smal. Folk kollar snett på en för att man är smal och tror att man är en ytlig, stel jävel som inte unnar sig något och bara tänker på sitt yttre = man vill krossa den bilden och förklarar därav att man käkar mycket så de kan sluta opp med sina anorexiaanklagelser.

   Svara

   Men ja, det finns absolut den sidan av det att trådsmala modeller ska ha som grej att käka fet mat för att vara ”sköN” trots att de eg. räknar kalorier. Men det gäller inte alla.

   Svara

    Nej, jag vet 😊 därför skrev jag ”många” och inte ”alla”. Det är såklart asjobbigt att behöva försvara sina matvanor och att få diagnoser kastade efter sig.

    Svara

   +1 på detta! Har efter ett enormt, oförklarligt viktras (24 % av min totala kroppsvikt på 18 månader) börjat föra matdagbok för att hålla koll på ungefär vad och hur mycket jag äter. Jag har alltid trott att jag ätit mycket, och att det är konstigt att jag gått ner i vikt då jag inte heller tränar, men det har visat sig att jag äter mellan 1900-2300 kcal varje dag i princip dvs fullt normalt. Uttrycker mig numera mycket mer försiktigt kring mat just för att inte skapa hets kring att 2000 kcal är ”massor”.

   Svara

  OT och kanske en dum fråga. Men lyssnade nyss på Wahlgren & Wistams podd som snackar på bra länge om sina sponsorer. Typ alldeles för länge. Att poddar har sponsorer är väl i sig inget ovanligt, men vad gör sponsorerna? Betalar de för utrustning och liknande eller skickar de sina produkter?

  Svara

   Dom skickar nog oftast pengar 🙂

   Svara

  Min sambo kör lastbil, visserligen lokalt bara men ändå. Han äter som en häs.. lastbilschaufför.. 😆 Alltså portionerna är enorma och han är omtalad bland branschkollegor för sin aptit 😂 Jag kan inte begripa hur han kan vara så fit som han är, för han ser iallafall inte ut som.. en lastbilschaufför som ätit som en lastbilschaufför. Ja ni kanske förstår.

  Svara

  Förtal för något som, i nya tider, blivit ett talesätt? Haha! Jag hoppas att inga åsnor anmäler mig för att jag är envis som dem…

  Apropå att äta en massa så kan jag vissa månader under mensens första dag käka typ allt… det är verkligen ingen botten i mig.

  Svara

   Jag blev anklagad för ”funkofobi” när jag kallade en kompis för ”dåre” på ett uppenbart kärleksfullt sätt. Snacka om sekundärkränkt människa!!

   Svara

  OT..Varför tror folk som skriver hos en del bloggare att de ”äger” kommentarsfälten? De kräver svar från bloggaren och blir i princip vansinniga om någon annan än bloggaren skulle svara. Kommer inget inlägg på någon/några dagar så tjatas det och ifrågasätts varför.

  Svara

   Jag personligen skulle kanske inte kräva svar från en influencer men däremot förvänta mig. Skulle det inte vara för deras följare så skulle de troligen inte göra det de gör idag, så lite av deras tid borde åtminstone gå till att ha kontakt med läsarna.

   Vill även tillägga att jag inte gillar titeln influencer. De influencar generellt bara skit.

   Svara

  Vad blev det av aktiedrottning som blondinbella och pingis skulle ge ut? Har vaga minnen av att den skulle komma till höstens bokmässa. Följer inte Bella längre så vet inte om den faktiskt givits ut eller inte.

  Svara

  Asså vad är grejen med Gabjoss fotograferingar om hon ändå sitter och tittar bort på alla bilder? Ser så jävla skumt ut

  Svara

   Tydligen gillar hon inte att stå framför kameran och tycker inte om att titta in i den… Men ja, ser så skumt ut!

   Svara

  Hon är väl ambassadör för Viktväktarna? Då äter man väl begränsat?

  Svara

  Hahaha letade upp att det var Mogi! Hade det inte varit sjukt gulligt om hennes mon amour HADE varit en lastbilschaufför?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.