Man kan inte vinna…

Hugo Rosas:

Jag såg att jag blivit taggad på Instagram med att jag borde sprida det som händer i Libyen just nu. Att svarta människor säljs som slavar på auktion. Det är så vidrigt så jag vet inte ens vad jag ska säga. Fatta hur sjukt det är att folk säljs som att dom är saker. Jag är inte så insatt men tänker att jag kan hjälpa till genom att lyfta det som händer här på min plattform. Jag vet att det är massa demonstrationer runt om i Sverige kl 13 idag som man kan gå på.
Här kan ni läsa om det som händer.
Här kan ni skriva under en namninsamling mot slavhandeln.//Hugo

Om man inte skriver om det – som Cissi – så får man skit för det, och skriver man om det – som Hugo – så får man skit för det eftersom man då inte gör tillräckligt.
Det är märkligt det där…
Det är väl jättebra att Hugo använder sin plattform för att sprida till sina läsare om vidrigheterna som skrev i Libyen, även om han själv inte står på barrikadens främsta led?
Jag undrar lite stillsamt vad den här ”Usch” och ”Felicia” som lämnade kommentarerna själva gör för människorna som drabbats i Libyen?
Och jag undrar vad de skulle ha att komma med ifall Hugo nu faktiskt gick på demonstrationen och la upp en bild på det.
Kanske skulle ha kritiseras för att försöka slå mynt av andra människors tragedi för att få fler läsare till bloggen så att han kan tjäna mer pengar?
Det går nog helt enkelt inte att vinna när människor väl bestämt sig för en sak.

25 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nu är jag väldans oinsatt i detta, så rätta mig om jag har fel. Men vad hjälper det att stå och demonstrera i Sverige om man inte gör något konkret för att det ska sluta i Libyen? Men kanske demonstranterna gör något annat också, vad vet jag.

  Svara

   låter kanske hemskt men jag undrar också helt ärligt vad det gör för skillnad att stå på ett torg i Sverige och demonstrera.
   Att åka ner till Libyen och demonstrera där hade nog haft mer inverkan.

   Tar lite emot att skriva såhär, för vet vilka aggressiva svar jag kommer få emot mig. Men förklara gärna på ett trevligt sätt så jag får en annan syn på det 🙂

   Svara

    Det gör överhuvudtaget ingen skillnad, men många ser sin chans att plocka godhetspoäng och därmed försöka stärka sitt varumärke. Ingenting annat,

    Svara

   Vill höra mer från Libyen att deras innevånare protesterar mot detta men inte hört något varför?

   Svara

    Varför skulle de protestera mot sitt eget beteende? De vill ju sälja och köpa slavar. Alla är inte som vi, i andra kulturer råder andra värderingar. I andra länder har kvinnor, barn, djur, svarta osv andra värden än i västvärlden.

    Svara

     För svarta är ju jättehögt värderade av vita i västvärlden 😂

     Svara

      Ja mycket, mycket högre än av araber som hatar svarta. Rasismen i arabvärlden är något helt annat än det vi kallar rasism här i Europa.

      Svara

     Fy fan vilken vidrig kommentar.

     Svara

  Alla har inte ett intresse i att rädda allt och alla, en del brinner för något speciellt, en del kämpar för allt och en del gör ingenting. Han lyfter det här och hjälper andra med det de brinner för, fint gjort om det nu är så att han inte har något intresse att göra något mer. Varför tror så många att alla vill och orkar engagera sig i allting?

  Svara

   Precis! Jag är engagerad i miljöfrågor bland annat, men yttrade mig inte så mycket angående ”me too”. Inte för att jag inte stödjer mina medmänniskor (jag har själv även blivit utsatt), men var finns orken att engagera sig i precis allt? Jag har ett vanligt liv på sidan om, med heltidsarbete, barn, hus som kräver sin skötsel, en sambo som jag vill he kärlek till, vanliga intressen att utöva etc. Vem orkar engagera sig i allt?

   Bara för att man inte har yttrat sig om precis alla frågor så betyder det inte att man inte är medveten. Bara för att jag inte yttrat mig om ”me too” så betyder det inte att jag är på förövarnas sida.

   Svara

    Glömde tillägga att man inte ska glömma att våra influencers är vanliga människor precis som vi är. Hur ska de orka vara engagerade i allt? Jag hade då inte orkat. Man skulle ju gå under om man grottade ner sig i ALLT elände som försiggår.

    Svara

  Tyvärr hjälper det ju inte mycket att stå på sergels torg en timme, men det får folk att må bättre för de tycker att de gjort något. Att sprida det som Hugo ger så mycket mer effekt då det som behövs är att de som missat detta får information om det.

  Svara

   ”Du bör vara digitalt framåtlutad” och ”tech-savvy”.

   😂

   Svara

   Kan du förklara vad länken går ut på med bara en mening?

   Svara

    Framgångspodden som skrivit en dålig jobbannons.

    Svara

  Har du sett på Kenzas blogg hur hon glömt ta bort ”blabla” i meningarna ang det sponsrade inläggen fr Daniel Wellington. Alltså som att hon fått en färdig text av dem och bara skulle byta ut produktnamnen till de klockorna hon valt. Snacka om att vara köpt, inget influensers säger är fan ärligt längre. Allt handlar bara om KÖP KÖP KÖP.

  Svara

   Hahaha! Så himla pinsamt! 🙈

   Svara

   Skrattar ihjäl mig 😂😂😂😂😂😂

   Svara

  Kan inte Usch och Felicia säljas som slavar. Jävla puckon.

  Svara

   Lägg av. Finns ämnen man inte skämtar om

   Svara

    Man kan skämta om allt, Även om du inte tyckte det var roligt.

    Svara

     Nej, faktiskt inte. Väldigt opassande att skämta om att specifika personer ska säljas som slavar. Men det kanske har med ens uppfostran att göra, att veta vad som är passande och inte.

     Svara

  Det är lite gulligt hur naiva svensken tror att denna slavhandel började förra veckan och nu ska försöka stoppa den genom att hålla i demonstrationer här i sverige… Att svarta säljs som slavar i arabvärlden än idag trodde jag var allmänt känt. Världen är en hemsk plats. Små flickor säljs som horor. Människor säljs som arbetskraft. Djur och männsikor torteras. Allt detta är mer vanligt än ovanligt här i världen. Godmorgon på er.

  Svara

   Demonstrerar på håll gör man för att sprida information om det. Det är naivt att tro att det skulle förändra något på plats

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.