Recension – Monster av Joakim Lundell

Joakim Lundell:

Nu har jag lyssnat klart på Monster av Joakim Lundell, skriven av honom tillsammans med Leif Eriksson och Martin Svensson och tänkte dela mina tankar kring den.
Den första jag vill säga är att det här inte är en bok för hans unga fans. Absolut inte! Den borde egentligen förses med en ”explicit content” som vissa skivor har eftersom den inte lämpar alls sig för unga och/eller känsliga människor.

Joakim har haft en fruktansvärd och tragisk uppväxt, ett tragiskt liv faktiskt och det genomsyrar hela boken fram till ungefär det sista kapitlet där det slutligt spirar en strimma av hopp.
Jag har vetat om det mesta i den här boken men när får höra det berättat på det här sättet och mer förstår varför han gjort som han gjort så känner jag mig tudelad.
Å ena sidan tycker jag fortfarande att mycket av det han sysslat med – så som ”Dagens runk och knull – är fullkomligt vidrigt och ingenting som man någonsin kan ”förklara” bort, men å andra sidan vill jag bara ge honom en stor kram eftersom han bara var ett litet barn när allt det här började.
Att sälja sin kropp för att få acceptans och tillgång till sprit som i sin tur ska att glädja andra människor eller att bli avsugen av en annan man för att roa sin dåvarande chef, alltså jag finner inga ord.

Det är även intressant att läsa om en man som Jocke kallar för ”Peter” och som är en gammal landslagsspelare som ha åkte på barturné tillsammans med och som spårade ur fullständigt. Intressant eftersom han minst lika kända fru ringde upp och hotade Jocke med alla möjliga tillmälen.
Allting har en baksidan och en andra sidan av myntet – det är någonting som står helt klart i och med den här boken.

Boken är som sagt fruktansvärd och gav mig stundtals samma känsla som när jag läste ”Pojken som kallades det” – ont i magen.
Trots det så är den läsvärd men ska absolut inte ses som ”inspiration” för unga människor. Jocke är en på miljonen som faktiskt överlever något sådant här och blir lyckas blir framgångsrik senare i livet. Gör inte som Jocke gjort utan se honom som ett skräckinjagande exempel på hur jävligt det kan bli om det börjar gå snett.
Men det är en mäktig historia även om många i boken motsätter sig det som står skrivet i den.

38 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Snälla camcam, ta en minut eller två och korrläs dina inlägg.
  T.ex heter boken Monster, inte Moster 😉

  Svara

   Ja det var många skrivfel och överflödiga ord i texten, varför inte korrekturläsa, det är väl en självklarhet tycker jag att göra det. Slarvigt.

   Svara

  Spontant känner jag lite som med Paow om honom. Tror inte ett ord han skriver förrän någon mer pålitlig källa bekräftar vad han sagt eller om tydliga bevis framförs.

  Svara

  OT – CamCam:

  Kanske kan vara intressant att kolla upp:

  Alexandra Nilssons bolag finns inte längre att hitta på allabolag.se.

  Enskilda firman är avregistrerad och varken Kissie Media AB eller Alexandra Nilsson finns att hitta. Däremot har hennes pojkvän A ndreas Helmers ett bolag med 4 anställda… Vet att både Kissies enskilda och hennes AB fanns med förra året…

  Svara

   Hellmers…

   Svara

    Aktiebolaget om-reggat till Alexandra Media.

    Svara

   Omregistrerat till Alexandra Media i stället för Kissie Media.

   Siffrorna för 2016 är klara och omsättningen har gått ned nästan 15-20% sedan 2015.

   Men Enskilda är av-reggad.

   Svara

  Är ju dock svårt att ta boken seriöst när alla andra inblandade i boken inte håller med om att det som står i den. Nä han kan gott hålla sina snyft-historier för sig själv, speciellt när han har så många unga följare. Känns inte äkta någonstans utan bara ett sätt att tjäna pengar

  Svara

   Kanske är för att de inte har upplevt det på det viset som Joakim upplevt sitt liv. De kan inte veta hur han har känt i sitt liv, eller hur? De är väl inga tankeläsare liksom.

   och nej, jag är jävligt långt ifrån något fan till Joakim. Jag tycker det han gjorde och gjort är vidrigt. Kommer ihåg när han blev stor med sina ”dagens runk” osv. Har inte läst hans bok och sett typ ett avsnitt av deras ”show” genom min lillasyster och tycker att de är sjukt att de ens har blivit så stora. Men vad han har gått igenom i sitt liv kan ingen i hans familj ens säga någonting om, för det är så han har upplevt det.

   Svara

   Nu har jag varken läst boken eller har särskilt bra koll på Jocke men det är väl inte så konstigt om folk som beskrivs negativt inte håller med om det som skrivs? Om han t ex beskriver att hans mamma var en dålig mamma, vad är sannolikheten att hon håller med om det offentligt (eller ens för sig själv)? Där fanns det väl papper från socialen som ger en mer objektiv beskrivning. Sen är det möjligt att Jockes beskrivning är väldigt subjektiv men så är det ju med självbiografier.

   Svara

    Papper från socialen är ju inte direkt ett domstolsbeslut…. Tvärtom. Det står ju inte i dokumentationen att jockes mamma är en idiot. Sen är det inte föräldrarna som bedömer huruvida deras barn ska få stanna eller omplaceras det gör sociala myndigheterna. Kommer inte läsa hans bok. För jag tror inte på honom.

    Svara

  Ja snälla CamCam. Läs igenom din text innan du publicerar, så många stavfel och syftningsfel som liksom stör läsupplevelsen/-förståelsen.

  OT. Varför är Englas markerade reklaminlägg så krystade? Inte alla samma flow som i hennes omarkerade inlägg, utan mer likt ”Jag är inte bara tandläkare utan även mamma”-reklamen för en herrans massa år sedan. Blir ABSOLUT inte köpsugen av dessa utan kväver mer ett fnitter. Har hon fått en mall av företaget att kopiera och fylla i, eller tror hon att hon behöver gå in i någon slags ödmjuk och try-to-be-serious-säljarroll?

  Svara

  Måste la va Maggan han syftar på? Eller finns det fler tänkbara?
  Jag följde henne förr men hon har verkligen spårat, riktigt patetiska är många inlägg.

  Svara

   Japp, det är Maggan!!!

   Svara

    Maggan who?

    Svara

     Magdalena Graaf. Landslagsmannen Jocke skriver om är Magnus Hedman.

     Svara

    What?!?!!!!!!!!! Tell us more, Please.

    Svara

   Undrar om hon är manisk…

   Svara

   Spåra är bara förnamnet. Nu har hon skaffat en vakthund för hon känner sig inte trygg. Hur många hundar har passerat hennes hem senaste åren.

   Svara

    Hon har adhd

    Svara

    Åh herre, var tvungen att gå in och läsa. De har alltså hyrt in en vakthund?!
    Något för CamCam att skriva om kanske 😂

    http://magdalenagraaf.se/drago/#respond

    Svara

  Sjukt att vi har skapat ett samhälle där vuxna lyfter fram den här typen av personer som framgångsrika och där föräldrar inte skyddar sina barn från skiten.

  Svara

  Jämförelsen med värsta skitboken ever Pojken som kallades det gjorde mig inte direkt mer sugen att läsa den – och då låg det redan på minus.

  Svara

  Ha inte läst klart den än, men det är svårt hård läsning. Det är så här han har upplevt sin barndom och det måste vara så jävla hemskt. Även om inte allt stämmer exakt i detaljer så är det ändå hans känsla, det tror jag även han har gått ut med. Jag fick i alla fall en helt annan bild av honom nu. Det finns en känslig kille där inne. All styrka till Joakim om ni frågar mig.

  Svara

  hans bok är som Berny Pålssons bok ”vingklippt ängel” för 15 år sen. jävlar vad den fuckade upp unga tjejer. hur kan förlagen släppa sånt här?!?

  Svara

   Fyfan fick ont i magen bara av att se hennes namn. Blev seriöst psyksjuk av den boken, precis som många andra unga tjejer

   Svara

    Min mamma använde den boken som hjälpmedel för att få bra lågor i våran öppna spis.

    Svara

  Jag började lyssna på boken och det kändes så obehagligt i mig, så jag stängde av den.

  Min själ klarar inte av sådant längre.

  Rysarfilmer, spänningsromaner och… Silverbielke går även det bort.

  Man får så mycket jävligheter genom annan media, så när jag ska ”roa mig” med böcker… vill jag inte må dåligt.

  Gamla käringen har kanske blivit en mjukis på gamla dar. 🙂

  Svara

  Du förstår verkligen inte skillnaden på recension och spoiler cumcum eller vad du nu kallar dig.

  Svara

   Har du helt missat? Det ska vara ChamCham nu ju!!

   Svara

    Betyder det då att jag heter Chamimahmi?

    Svara

  Är ’Peter’ Magnus Hedman + Magdalena Graaf?

  Svara

   Vill veta mer om det!

   Svara

   Lyssnar fortfarande på boken. Fattar inte kopplingen Graaf/Hedman och vilka de är i boken? Någon som sitter på en sanning?

   Svara

    Om jag minns det rätt så var Joakim och Nemo på barturné i Gislaved. Hedman var DJ och blev kalasfull/påtänd. Det togs foton som Jocke/Nemo lade ut på sociala medier, varav Maggan gick bananas. Tror Maggan och Magnus var mitt uppe i skilsmässan men Maggan ville inte att barnen skulle drabbas av pappans missbruk så hon ville få bort bilderna.

    Svara

  Jag är en väldigt känslig person som till och med har ADHD och jag blir inte alls skrämd över den.
  Jag tycker att alla ska läsa/lyssna på den, så att man kan förstå varför han är som han är idag och varför han gör vissa beslut.

  Svara

  förstår inte hur ett sånt stort bolag kan gå ut med vad som helst.. tar dom inte reda på sanningen först? Jag vet och har även bevis på att endel saker i boken inte stämmer!! Vad arg jag blir! Han själv ska framstå som ett offer och man ska tycka synd om han även fast han snodde massa grejer och lurade folk! Men våldtäkterna han utfört skriver han såklart inget om.. gör om gör rätt Jocke! Och va 100% ärlig denna gång!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.