Magdalena Graaf skaffar elitvakthund

Magdalena Graaf:

Vi får en ny familjemedlem inom kort, mer får jag tyvärr inte säga ännu. Han heter Drago. Och kommer från ett elithundträningsprogram i UK.
Drago kommer se till att knäppisar och runkisar håller sig borta, det ska bli skönt.
Jag längtar efter Dragomir. Det har varit bestämt under en lång, lång period. Och han är tränad speciellt för oss. Barn och rörig stor familj.

Känner mig otrygg, känner mig rädd att gå på våra gator efter skymning. Flyttar vi till hus? Då finns det inget annat option.
Det är ett väldigt seriöst företag, kräver mycket familjkännedom och in i detalj detaljerad träning. Den ska funka i vardagen, med barn och andra djur. MEN kommer någon objuden nära? Ho-ho DÅ kommer man INTE tillbaks igen. Om man överhuvudtaget lever?//Maggan

Nu när Magdalena Graaf och hennes familj flyttar till hus så har de bestämt sig för att investera i en elitvakthund som heter Dragomir. Drago? Hade det inte varit lite roligt om denna blodtörstande best istället hetat Fluff eller Tussen?
Dragomir får mig osökt att visualisera en arg Dragomir Mrsic i hundversion och en sådan vill man nog inte komma för nära som objuden besökare.

Av kommentarerna att döma så är Magdalenas läsare minst lika rädda och vissa vågar inte gå ut själva eller är till och med rädda för att folk ska komma in i deras lägenhet när de är ensamma hemma.
Känner ni igen er i det här? Är ni också rädda?

195 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är en levande varelse, ingen maskin som funkar per automatik. Dvs det krävs mycket av ägaren. Undrar hur Maggan klarar av detta.

  Svara

   Maggans hundar byter hem lika ofta som jag fyller år typ, helt ärligt tror jag tyvärr att hon lider av nån diagnos och lätt förföljesemani som hon mår bra av. Många går igång av sjukdomar och liknande.

   Om hon nu skulle vara hotad och förföljd, varför berättar hon då så ofta vad hon ska göra? Hennes stalker hade lätt kunna hänga med på Finlandsbåten om han eller hon skulle vilja det.

   Svara

   ”Day to day, these dogs demand both mental and physical simulation multiple times a day, every day, regardless of your schedule.”

   http://www.protectiondogs.co.uk/about-us/

   Svara

  Hahahahahaha, utsäkta mig men OFTA det är så i Ronneby?! Skrattade rakt ut åt att hen inte vågar åka in till Ronneby stad.

  Jag bor i en stökig del av Malmö tillsammans med massa andra barnfamiljer, äldre, unga etc. Här händer skit men vafan, SÅ jävla farligt är det inte. Alla har inte vapen, alla är inte livsfarliga. Skärpning för fan.

  Svara

   Haha men eller hur! Bor också i Malmö och visst händer här skit men inte mer än nån annanstans. Och hur mkt händer i Ronneby egentligen??
   Och de som vill emigrera, vart har de tänkt flytta egentligen? Sverige ligger i topp när det gäller bra land att bo i. Jävla nötter

   Svara

    Det händer väldigt mkt skit i Ronneby. Står om det i tidningen varje dag typ.

    Svara

    Sverige är ju inte ens med på topp 20 listan över The safest countrys in The world.. Så sverige ligger verkligen inte ”i topp”.

    Svara

     Det beror väl på vilken lista man kollar på och vilka parametrar just den listan använder. Inte som att det bara finns en lista eller att dessa listor utgör någon absolut sannning. Att säga att Sverige är osäkert baserat på en random lista känns ju lite generaliserande 🙂

     Svara

      men eller hur? folk är så sjukt inskränkta nu för tiden? hur många procent är ”kriminella” ens, 1-2%? hur många procent av dem skulle ens bry sig om nån vanlig jävla svenne som gick o handla på maxi? lite perspektiv får man väl ha?!?!

      framförallt PRATA med dina medmänniskor så kommer du märka att de inte är farliga, utan trevliga människor som vill dig väl! risken är ofantligt liten att man skulle råka ut för något.

      Svara

       Jösses…antar att du aldrig råkat ut för att bli påhoppad, rånad, knivhotad eller våldtagen. Men skönt att ha den inställningen, grattis till dig som känner så och som känner dig trygg, härligt.

       Svara

     Stockholm ligger på plats 7 av dom säkraste städerna att bo i.

     Svara

    Är ni helt från vettet? Skratta åt att det händer mycket elände och obehag i lilla Ronneby? Hur fan är ni funtade, för att ni bor i Malmö och där händer mycket men det är inte så farligt? Nähä men vilken tur då att ni tycker det kanske mindre kul för dem som blir skjutna, hotade och nedslagna. Suck!

    Svara

    Livrädd, vågar knappt gå ut på dagtid? Och det är småstäder?

    Sitter på tunnelbanan, ska ut till hårda tuffa förorten. Tittar mig runt, hur kan jag ens se människor här ute? Vi alla bara duckar för kulor liksom. Men var är alla misstänksamma livrädda människor som sitter å håller stenhårt i överfallssprayen?.. Dom är hemma kanske. Ovärt!

    Jag kan tro att den här helt överdrivna rädslan beror på att man inte utmanar den, utan förstärker den genom att prata med varandra i stil med hur det verkar i det där kommentarsfältet.

    Svara

     jag brukar bära försvarssprej men har också råkat ut för skit. Jag går inte och handlar mycket själv för då bär man påsar och har inte händerna fria nog. Planen är att köpa bil, till shoppingtransport.

     Svara

     Det är bra att du känner dig trygg och att inget har hänt dig.

     Min exkille blev nerslagen och rånad 3 ggr på ett halvår och varje gång var när han skulle besöka mig i förorten. Själv har jag blivit nerknuffad och misshandlad i tunnelbanan när jag sa till en kille att han skulle be om ursäkt till min kompis som han sa var en hora för att min kompis hade kort kjol på sig.

     Svara

    Jävla nötter, håll tyst bara, har du varit utsatt själv, så sitter rädslan där.

    Svara

   Men vad snackar du om? Om du inte bor i Ronneby eller i närheten så vet du inte hur det är! Jag förstår Marika, stackars dem som bor i Ronneby, det är för jävligt där, händer massor otäckheter varje dag. Jag vågar inte ens åka dit längre. Polisen är rädda också och klarar inte av att stävja det.

   Svara

   Just Ronneby har väldigt mycket problem, de stängde sin polisstation och efter det så har det varit en väldigt negativ utveckling (vet inte om den har öppnat igen) med mycket droger och våld.

   Svara

    Tycker synd om dem som bor o Ronneby. Riktigt obehagligt och själv skulle jag inte våga åka dit överhuvudtaget längre. Till och med polisen är ju rädd och kan inte stävja våldet och kriminaliteten. Så jag förstår Marika. Usch sorgligt är det.

    Svara

    Kriminella gäng har tagit över Ronneby centrum och hotar butiksinnehavare, polisen klarar inte av att hantera det. Och allt våld och droger på gatorna sååå obehagligt, så hemskt. Ronneby som var en fin liten mysig trygg stad en gång i tiden. Jag bor i grannstaden och är rädd att det kommer hit, fast redan nu är även här mycket skjutningar, gäng och droger. Är rädd så fort jag går ut.

    Svara

   Priser startar från £20.000 :O WHAAAAT!?! Det är över 200.000kr

   https://nouw.com/missj

   Svara

    Det är ju vad försvaret betalat i snitt för sina hundar, men de har generellt sett varit otränade och oprövade.

    Svara

     Försvarets hundar hade kostat 10% av vad försvaret betalade i ledet före och ibland ökade priset från 20 tkr till 200 tkr från en dag till en annan.
     Det måste ha varit något lurt med hela den där hundhärvan. Varför skulle mellanhänderna gödas på detta vis?
     Men 200 tkr för en tränad vakthund lär inte vara något konstigt pris.

     Svara

      Ja, jag var nog lite otydlig, jag menade det inte som att försvarets hundar var värda priset. Det ligger självklart något lurt bakom, men det är en helt annan disskussion. Däremot fick jag uppfattningen att inte ens tränade hundar generellt kostar de summorna?

      Svara

       En välmeriterad hund, som gjort tester efter konstens alla regler och kommer från fina linjer kan kosta mycket pengar beroende på tillgång (antal valpar i kullen) och efterfrågan. Men inte några 200 000…

       Svara

      Svara

    Herregud, för de pengarna kan hon ju behovsanställa en beväpnad livvakt istället…

    Svara

  Uppfattar båda systrarna som särbos med män som jobbar och bor på annat ställe väldigt ofta. Bor man lite ensligt kan jag tro att det kan kännas lite läskigt.

  Svara

  Där jag bodde innan så dealade man droger på öppen gata, slog sönder busskurer, hotade folk med pistol & så vidare..
  När vi köpte hus så valde vi att flytta till annan ort, på landet, där det är hur lugnt som helst.
  Vill kunna gå ut när det är mörkt utan att vara livrädd!

  Svara

   Samma här, men bor långt ute på landet nu. Men otryggheten har jag tagit med mig. Är hemma med min lilla bebis på dagarna och när mannen gått till jobbet ligger jag o lyssnar efter ljud, tycker jag mig höra nått (typ nån som kanske tar i dörrhandtaget) så flyger jag upp och plockar ner vår gigantiska same kniv från väggen och har den brevid mig, Ifall jag skulle behöva hugga en inbrottstjuv lr liknande. paranoid much.. Men så blir det när man varit med om ett o annat tyvärr.

   Svara

    Tyvärr känns det som att brottsligheten har kommit till landet också. Mycket inbrott och stölder, och inte en enda polis i närheten. Det är bara att plundra loss och man kan i bästa fall kunna göra det ostört i en hel dag utan att någon lägger märke till det. Polisen kan vara timmar ifrån.
    Själv har jag höga staket, en rejäl vakthund, skjutvapen (jaktvapen), och har alltid någonting som kan användas som vapen runt om kring gården och inne i huset, som knivar, yxor, järnspett, placerade så att jag snabbt kan få tag på dom var jag än befinner mig på tomten.

    Svara

     😨

     Svara

     Vi har liknande – har ej skjutvapen men om jag hade det hade jag inte känt mig bekväm med att staten kände till mitt innehav såsom samhällskontraktet ser ut i dag.
     Är ofta ensam hemma med bilarna borta och har installerat larm med skalskydd så att jag får veta om någon är på väg in.

     Svara

  Jag måste vara oerhört naiv…bor i medelstor stad och har aldrig tänkt tanken att jag inte skulle våga ge mig ut…

  Svara

   Du är nog psykisk stabil, till skillnad från nojjiga tanter, antagligen.

   Svara

    Nojjiga tanter 😏 vad fan har man att sätta emot, om de kommer 5 ynglingar i 20-årsåldern mot dig, och är hotfulla, du hade nog fan blivit nojjig själv.

    Svara

   Inte jag heller, men alla städer ser ju inte likadana ut.

   Svara

   Jag kände mig också trygg, sen poff en dag skaffade jag pojkvänn och det störde skiten ur någon jag inte velat dejta som råkade va med i ett gäng. Och sen var just jag otrygg, det kan va nån liten skit grej som du själv aldrig ens tänkt på som startar det. Eller så startar det aldrig. Min granne kan känna sig trygg men inte jag liksom. och jag pratar nästan endast om det anonymt för att folk inte ska gå runt och tycka synd om mig.

   Svara

    Och mest otrygg är jag fan för varje gång jag ringer polisen behöver de namn på förövarna för att kunna göra något för deras resurser inte räcker till. En gång hade jag huggit min förövare med kniv och inte ens honom fick de fast fast han klart och tydligt hade ett hugg i armen.

    Svara

  Man måste verkligen leta fram den största skämskudden man har när man läser hennes kommentarsfält 🙈

  Svara

   Varför? För att folk är otrygga?

   Svara

   Jag blev skitledsen av att läsa det. Tänk vad illa folk måste må. Vara rädda i sina egna hem. Känna sig totalt ofria och inte kunna röra sig efter mörkrets inbrott (som infaller strax efter lunch på vintern).

   Själv är jag antagligen alldeles för obrydd. Men känner att det är rätt bra ändå.

   Svara

   Madelen är du på riktigt? Skämskudde för att folk är rädda? Skämskudde för att kriminaliteten ökar, för att våld, vapen, droger, dödande, rån, inbrott, våldtäkter ökar? Skämskudde på det, på folks rädsla? Okej… hjälp.

   Svara

    Men håller man inte på med kriminella saker så är risken minimal att du råkar ut för något. Jag bor själv i en förort nära en av Sveriges ”värsta” förorter och jag brukar gå och träna på kvällarna. Då går jag ensam genom centrum och det enda jag möter är barnfamiljer, tanter med hundar, några ungdomsgäng som skrattar och människor som tränar. Visst, hade jag varit paranoid och lyssnat på propaganda så hade jag säkert trott att ungdomsgänget skrattade åt att de ska mörda mig.

    Svara

     Fast nä, mig har dom(ett gäng) hakat upp sig på och jag jobbar på förskola. Tror det handlar om tur. Jag har även blivit utsatt för annan skit såsom våldtäkter osv så antar att jag har nån offerutstrålning.

     Svara

  Skulle behöva ett sådant”badass”jag också(har 2 retriver)Men i vårt område har det varit fruktansvärt mycket inbrott/överfall,senast ett imorse när några hade brytit sig in hos en gammal dam och spöat upp henne rejält eftersom hon inte kom ihåg koden till safen….herregud folk är pack.Är inte rädd när jag är ute men hemma hoppar jag högt varje gång hundarna skäller.

  Svara

  Jag bor i Stockholm och enda gången jag är rädd på riktigt är när jag springer ensam i Hellasskogarna i skymning eller gryning. Aldrig är jag rädd för egen del när jag är ute ”på stan”?

  Svara

   Bor också här. To be fair så har vi väldigt många fler poliser än i småstäderna.

   Svara

   Du ska inte springa ensam i skymning eller mörker. Inte i skogen i alla fall.
   Endast upplysta spår och vägar där det är gott om andra som springer är att rekommendera. Det har tyvärr hänt ett och annat i joggingspåren.

   Svara

   Jag är tvärtom minst rädd i skogarna. Där är man ju helt själv vanligtvis. Det största hotet skulle typ vara något gammalt troll under en rutten stubbe eller nåt. Däremot, kring förortscentrum och dess t-banor känner jag mig otrygg. Måste väl ändå hänt mer på dessa platser än i skogarna. Det jag menar är att jag är inte rädd på tomma naturplatser. Ensamheten skrämmer mig inte – det är folk som är farliga! Håller själv till i Hellas, kan jag tillägga.
   Visserligen är nog den värsta platsen en mindre skog i bebyggelsen nära centrum/t-banor. Där kan det röra sig löst folk som vill smussla med sina brottsliga gärningar.

   Svara

  ”Ingen annan option” och ”in i detalj detaljerad” .

  Hmmm…

  Svara

  Ja känner igen mig, jag är livrädd jämt och ständigt. Vågar absolut inte gå ut på kvällstid, knappt ens på dagtid. För jävligt hur det har blivit, att man ska behöva vara rädd och alltid känna sig otrygg, även i sitt hem. Så jag förstår.

  Svara

   Vad är du rädd för?

   Svara

    Men Lilo vad tror du? Troligtvis för att bli överfallen, rånad, hotad, slagen, förföljd. En del tycker det är jävligt obehgaligt om en knarkpåverkad kommer fram och skriker åt en eller börjar slåss, andra tycker inte det är kul att bli rånade, och rån sker öppet på stan på ljusa dagen numera. Det skjuts med vapen, det kastas handgranater, nej okej det sker inte dagligen och överallt hela tiden men det händer tyvärr.

    Svara

     Men på riktigt, har du någonsin själv upplevt något av detta? Det är inte krig i Sverige och att du skulle få en handgranat kastad efter dig.. tror du det ens själv? Jag föreslår alla som är så himla rädda att köra lite kbt och bara ge er ut till närmsta förort. Inget kommer att hända. Det är helt orimligt att vara så rädd.

     Svara

      Det kastades en handgranat mot polisen i Uppsala härom dagen, den hamnade på banvallen. Vad tror du hade hänt om ett tåg kom just då? Det är även rätt mycket folk i rörelse runt polishuset och det var en jäkla tur att ingen blev skadad.

      Svara

       Mot polisen ja, inte en vanlig person på väg till Hemköp. Saker händer, självklart men det är ändå orimligt att vara rädd för allt som kan hända och tro att det kommer att hända just en själv.

       Svara

        Så polisen är inte en vanlig person… Jo. En vanlig person som gör sitt vanliga jobb. Ska man behöva bli utsatt för att man gör sitt jobb…

        Svara

         Du anser att det inte är skillnad på en civil person som gör vardagliga bestyr och en polisman i tjänst? Polisen är också en vanlig person när hen är ur tjänst och då inte lika utsatt eller är inte polisen arbete farligare än en tripp till butiken? Poliser träffar tex fler rattfyllerister, om jag nämner det gör du då tolkningen att jag tycker att poliser förtjänar det?

         Svara

      Jag och min pojkvän blev rånade i älvsjöstation mitt på ljusan dag kl var 14 typ och det var minst 10 vittnen som inte gjorde något, tur nog fick dom bara med sig min killes ryggsäck och fick bara in typ 5 slag på honom då jag kastade mig på en av förövarna. Men dessa grabbar är samma som sagt att de ska våldta mig och har utsatt mig i nu 4 år. juste dom har hotat min kille med pistol en gång och sagt att han ska ge dom 10000 för att bli lämnad ifred. Min kille svara ja och sen dess åker vi extra mycket taxi eller skiter i att gå ut.

      Svara

  Äh säger man nåt så är man ”rasist”… 😛

  Bor i ett bra område men i alla områden runt omkring blir det bara värre och värre, med bilbränder, skottlossning mm. Så eländet kommer ju närmare hela tiden tyvärr, en tråkig utveckling

  Svara

   Men om det nu ÄR så att det är ligor från öst får man inte säga det då?Polisen tog ett gäng ifrån Bulgarien senast,jag skiter ivarifrån dom kommer men ingngen skall vä vara otrygg i sitt eget hem?

   Svara

    Det är inte rasism att säga t.ex han som bröt sig in i vårt hem var från Polen. Det är dock rasism att säga att alla från Polen är inbrottstjuvar.

    Svara

  Jag och min familj lämnar Sthlm. Skola blev bomhotad, folk skjuts ihjäl ect ect.
  Jag flyttar ut på landet. Känns tryggare där än så länge

  Svara

  Bor ca 3 mil utanför Stockholm, aldrig känt mig otrygg på kvällarna.

  Svara

   Bor i Bromma. Har bott här i 5 år i hus.

   Har haft inbrott/stöld ur bil/bilstöld 4 gånger sen jag flyttade hit. Och då räknar jag inte de krukor och cyklar som försvunnit från tomten. 2 hus på samma gata har haft inbrott på natten när de varit hemma. Tacka fan för att man blir rädd…

   Svara

  Man ska inte raljera över människors rädsla men för en del är den nog inbillad. De allra flesta människorna i Sverige bor ändå i trygga områden där det sällan händer något. Antagligen de flesta av Magdalena Graafs läsare. De människor vi behöver oroa oss för är allt vanligt folk som bor i utsatta områden, som utsätts för att bevittna gänguppgörelser och skottlossningar, vandalisering, brända bilar, räddningspersonal som inte vågar sig in utan poliseskort, skolor utan resurser, nedlagda vårdcentraler mm.

  Svara

   Det är tyvärr naivt att tro att det finns trygga områden, det fanns det en gång men det finns inte längre. Även på landet och småorter och sk trygga områden så flödar droger, våld och inbrott nuförtiden, tyvärr.

   Svara

    Gamla människor har alltid varit rädda, det är ingen ny utveckling. Men det är helt i onödan. Kolla statistiken, är du en vit dam på 25+ är det enormt osannolikt att du ska råka ut från våld från okända.

    Svara

     Enormt osannolikt? Men endå blir unga vita kvinnor i 25 årsåldern överfallsvåldtagna mördade och påhoppade och slagna av främmande män utomhus. Trots att det är enormt osannolikt? Jaha okej.

     Svara

      Var har du läst det? Fria tider?

      Svara

       Herregud. Nej på brå’s hemsida. Ditt dumma fan, och att säga att sannolikheten att en kvinna i 30 års åldern skulle bli överfallen är lika med att man skulle få en meteor i huvudet? Du är för fan helt pantad.

       Svara

       Blomma du kollar aldrgi tv-nyheterna eller läser tidningar? Jag har aldrgi läst fria tider men i andra tidningar som dasgtidningar, kvällstidningar så läser jag om överfall och även mord hela tiden, och ser det på tv-nyheterna. Så vilka är det som blir överfallna och rånade då? Bara äldre? Är det bättre menar du. Suck…

       Svara

        Det är större risk att du råkar ut för en trafikolycka än att du blir överfallen/rånad/våldtagen. Jag antar att du inte är lika rädd för att åka bil?

        Svara

     Det är väl bara o kolla överfalls statistiken på brå’s hemsida…. skrämmande.

     Svara

      Du får gärna dela med dig av hur stor risk en kvinna på tex 30 år har att råka ut för en överfallsvåldtäkt/rån/etc. Skulle tro att risken är 0,något. Har tidigare läst statistik som visar att det är mer sannolikt att få en meteorit i skallen. För att inte tala om bilolyckor.

      Svara

       Du får väl kolla själv ditt dumma fan. Ja du är väl lika pantad som dina uttalanden så inte konstigt att du tror det. Men du har helt fel. Siffrorna är skrämmande.

       Svara

        Ditt dumma fan länka det då

        Svara

         Är du helt efterbliven . Brå’s hemsida! Varsågod.

         Svara

       200.000 kvinnor anmälde misshandel 2016. Av dessa uppgav 29% att gärningsmannen var helt okänd för dom. Alltså en främmande person och på allmän plats. Står på brå’s hemsida.

       Svara

        Enligt SCB finns ca 950′ kvinnor mellan 20-30, om vi leker med de siffrorna och de du angav blir det ca 6 %, okänd gärningsman då, jämfört med nästan 15% av känd gärningsman.

        Svara

         Av samtliga kvinnor som anmälde misshandel 2016 uppgav 29% att gärningsmannen var för dom helt okänd. 40% var en närstående och resterande % var en bekant. Dom allra flesta överfallen hade också skett på allmän plats. Vet inte vad du vill förmedla att kvinnor som är mellan 20-30 är en viss %? Okej.

         Svara

       Men Blomma för fan, kolla längre upp i tråden där det står om en gammal dam som blev rånad och misshandlad. Jag började gråta när jag läste det, stackars damen, så hemskt. Jag vet om både flera äldre damer och även yngre tjejer som blivit överfallna. Hur kan du vara så lost?

       Svara

        Självklart finns folk som blir utsatta för brott. Det betyder inte att du eller jag löper stor risk att bli det. Men för all del, vill ni känna er rädda så har ni all rätt att göra det. Vet inte om jag tror att det är en så stor förlust för samhället om vissa personer som kommenterar här håller sig inne.

        Svara

       Tack för ditt tänkvärda intelligenta svar. Siffrorna ni anger visar hur stor del av alla anmälda fall begåtts av främlingar, inte hur stor andel av genomsnittskvinnor som blir brottsoffer.

       Svara

   Beror på vad man menar med trygga områden… där vi bor förekommer inga bilbränder eller skottlossningar. Istället förekommer personrån på öppen gata, bilkapningar, inbrott trots att villaägarna är hemma (!), stölder och mycket löst folk som smugit runt i trädgårdar. Allt från asfaltsligor till vad som förmodligen är rekande inbrottstjuvar.

   Svara

  Ja jag är livrädd. Går aldrig ut på kvällarna och skulle aldrig någonsin ge mig ut i nattvimlet igen. Jag litar inte på någon och det spelar ingen roll vilket kön.

  Svara

  Varför gjorde hon sig av med förra hunden?

  Svara

  Min stackars mormor som levde i en liten by ute i ingenstans där inget brott någonsin begicks var också livrädd. Helt i onödan. Är alltid medelålders+ tanter som är rädda, trots att de statistiskt sett nästan aldrig drabbas.
  Lever MG under hot, eller har hon blivit fnoskig?

  Svara

   Kan tillägga att det här var 30 år sedan.

   Svara

   Många kvinnor är rädda och oroliga under sina liv.

   Svara

  ”Jag saknar min familj men vågar inte flytta hem då jag är livrädd för mina barn” wtf?

  Svara

   Jag tror att personen menar att hon är livrädd för vad som kan hända barnen om hon åker hit.

   Svara

  Wow vad många många här som går omkring och är rädda. Jag måste bara få säga, var inte det! Sök hjälp om ni har svårt att hantera rädsla. Livet är för underbart för att gå och vara rädd hela tiden! Det är ändå helt omöjligt att förutse om nått kommer hända. Tex. jag blev vittne till terror-attacken i Paris, väldigt många människor blev ihjälskjuta på min gata och självklart påverkade det mig oerhört mycket, men tänker inte sitta inne på kvällarna för det. Bor nu i London där skit händer hela tiden, man kan inte låta rädslor styra sitt liv.

  Svara

  Blir snarare rädd av att läsa de här kommentarerna än av att gå ut. Är folk på riktigt så oroliga över att gå ut bara det är lite mörkt? Hur gör ni på vintern då när det är mörkt stora delar av dygnet? Jag bor i centrala Göteborg och visst får man vara lite uppmärksam vissa delar av dygnet, men inte är jag rädd när jag går till Ica kl 21:50 på en tisdag.

  Svara

   Rädslan är befogad. Du som bor i Göteborg kanske läste om killen som blev mördad när han skulle hämta ut pengar i Biskopsgården och det var dag dessutom. Eller Elin som blev våldtagen och mördad när hon på kvällen hoppade av spårvagnen vid Stigs center. Eller kvinnan som blev mördad i Angered dagen efter nyårsafton när hon skulle gå hem från en fest. Om du inte är rädd så får det stå för dig men alla är olika.

   Svara

    Är du rädd för att krocka med bilen när du kör bil också? För att få cancer?

    Svara

     Jag åker kollektivt om du vill veta det. Och det är allt annat än samma sak. Om en buss krockar så är det vanligen en olycka. Om en person blir mördad så är det ingen olycka.

     Svara

    Jag är medveten om alla dessa händelser. Var ett kvarter från ett mordförsök mitt på dagen på Vasagatan, råkat ut för psykiskt sjuka människor som fått psykoser, antastad av tafsare på bussen. Allt detta har skett mitt på ljusa dan mitt i stan. Spenderade mina första månader i Göteborg i Bergsjön, så jag bet hur den dessa yttre delar av Göteborg fungerar också. Självklart kan man råka illa ut vartsomhelst, påstår inget annat, men undrar vad det tjänar till att konstant gå runt att vara livrädd? Tycker inte det heller är naivt att tänka så då jag är fullt medveten om VAD som kan hända och faktiskt händer. Jag orkar dock inte va rädd hela tiden. Jag vill inte heller att rädsla ska styra mitt beteende och hur jag lever mitt liv. Jag vill kunna gå ut och ta en öl med mina vänner och ta en prommenad efter det är mörkt utan. Såhär tänker jag i alla fall. Tänker du annorlunda? Helt okej.

    Svara

     Jag låter inte rädslan styra mig men jag har den i bakhuvudet. På samma sätt som jag har min framtid i bakhuvudet och undrar vad som egentligen kommer hända.

     Svara

    Klart man inte vill bli utsatt för händelser som dessa. Men med tanke på hur oerhört många människor som rör sig på de platser du nämner dagligen så är risken ändå försvinnande liten att just du eller jag skulle drabbas.

    Och rädslan förhindrar ju inte att det händer.

    Svara

    Elin hoppade av på Temperaturgatan som ligger i Länsmansgården. Inte Stig Center.

    Bor själv i Göteborg. Aldrig rädd någonsin. Eller jo, när man ska hem från krogen ibland och blir stalkad av svarta män. Det kan vara obehagligt. (Alltid svarta, därav att jag skriver ut det)

    Svara

     Länsmanstorget eller Stigs center samma skit.

     Svara

      Är det så du ser på fakta så förstår jag att du är rädd och tar propaganda för sanning.

      Svara

     Elin Krantz mordet har jag följt det var i september 2010.
     Hon hoppade av vid fel spårvagnshållplats och gick sitt öde till mötes där vid en skogsdunge.

     Svara

    Om du nu ska prata om riktiga händelser så kan du väl försöka få detaljerna rätt? Finns inga spårvagnar som går till Stig center.

    Svara

     Sluta hänga upp dig på småsaker. Det är väl inte fel hållplats som är det relevanta här. Det är mordet på Elin.

     Svara

  Sorgligt att se att människor känner sig så otrygga, men det är knappast omotiverat. Sverige har blivit ett otryggt land. Häromdagen släpptes en rapport från BRÅ vilken visar att brott mot privatpersoner har ökat till nivåer som inte skådats tidigare.

  Gamla tanter som blir gruppvåldtagna när de är ute och plockar svamp i skogen, gängkrig och bränder.

  Ort efter ort omvandlas till ghetto, och det finns ingenting som tyder på att det kommer att vända. Inom sinom tid är Sverige som Afghanistan. Konflikterna förflyttas.

  Svara

   Förlåt men… HAHAHAHAHA. Nästan avis på din livliga fantasi

   Svara

   Eeeeh, tycker att kommentarsfältet har ballat ur fullständigt på sina ställen och borde rensas lite. Gamla tanter som blir våldtagna när de är ute i svampskogen? Jag måste ha extremt dålig koll på nyheterna för hur många gånger kan det ha inträffat? Har det ens hänt en gång (på riktigt alltså, inte enligt nån rasistpropaganda)? På din kommentar låter det som en epidemi. Vad gäller Maggans hund så tycker jag att det är ett märkligt synsätt på ett djur, hon skriver om att hyra eller köpa en hund. Hyra? Det är en levande varelse vi pratar om. Har de ork att sköta en sån hund, som antagligen kräver en del stimulans för att må bra.

   Svara

    Hahahahaha, tack för skratt <3

    Svara

   dagens skratt. tack för den.

   Svara

   34 pers gillar kommentaren.. 🤯

   Svara

    Skrämmande tyvärr men man märker mycket av denna polarisering och ”realister” kontra ”kommunister”. ”JAG speglar verkligheten” ”NEJ JAG gör det” ”NEJ JAG DIN FAKE NEWS” etc.
    Suck.

    Svara

   Det är val om tio månader nu, så rösta rätt nu gott folk på denna blogg om politikerna kan göra något åt det.

   Svara

  https://www.metro.se/artikel/kvinnan-bad-om-hj%C3%A4lp-efter-gruppv%C3%A5ldt%C3%A4kten-i-fittja-fick-h%C3%B6ra-att-hon-var-%C3%A4cklig

  20 pers som deltar i gruppvåldtäkt i Fittja, och grannarna tycker att hon är äcklig.

  Inga konstigheter.

  Svara

   Akta dig.. ”rasism”

   Svara

   Sånt hände på 70-talet också. Läs ’Flickan och skulden’. Har hänt i alla tider. Begått av svenska män. Sluta hänga på rasistsidor som spär på er paranoia.

   Svara

    Så metro är en rasistsida? Ooookej.

    Svara

    Blomma för fan GE DIG!! Jag har aldrig i mitt liv hängt på någon rasistsida, det räcker att läsa andra tidninagr och se tv-nyheter. Man är fan inte rasist för att man ogillar rån, doger och våld! Man är inte rasist för att man är rädd för vart samhället är på väg!Lika otäckt med svenskfödda som drogar, rånar och har vapen. Lägg ner Blomma!!

    Svara

     Det är mer givande att inte bli så upprörd för alla tänker nämligen inte som du, det borde du acceptera och kanske får du nya infallsvinklar. Eller vill du vara rädd?

     Svara

  Låt se här nu:
  1. Liten svart lurvig hund som hon senare påstod att den gavs bort till hennes svärmor
  2. Lilla äcklet, har för mig den hunden lämnades till någon kompis?
  3. Sonens hund som verkar vara hennes för varför skaffar sonen hund när han ändå inte är hemma och tar hand om den.
  4. Vakthunden

  Säkert missat några hundar men var försvinner alla hundar och varför?

  Svara

   Det svaret skulle jag också vilja veta!

   Svara

   Glöm inte hästen som först var i Skåne många åt och som togs till Stockholm. Nu får den väl aldrig besök och jobbar på ridskola.

   Svara

    Just det Karin, hästen glömde jag. Får lägga till en punkt till på listan.

    1. Liten svart lurvig hund som hon senare påstod att den gavs bort till hennes svärmor
    2. Lilla äcklet, har för mig den hunden lämnades till någon kompis?
    3. Sonens hund som verkar vara hennes för varför skaffar sonen hund när han ändå inte är hemma och tar hand om den.
    4. Vakthunden
    5. Hästen Goliat

    Svara

   Hon hade en fransk bulldog också för några år sedan, den lämnade hon bort till en kompis tror jag…

   Svara

    Den finns i listan, det är ”lilla äcklet”

    Svara

     lilla äcklet var engelsk bulldog

     Svara

  Men herregud människor, hur orkar ni gå runt och vara så rädda? Att vara så rädd för att bli överfallen eller dödad (?) av någon annan människa är ju helt irrationellt. Hoppas ni aldrig åker bil, mycket större chans att ni dör i en bilolycka än att bli skjuten av en kriminell gängmedlem…

  Svara

   Det är ju bra att du inte känner dig rädd när du är ute. Det är inte jag heller pga att jag bor i ett villaområde i Mölndal som är väldigt tryggt.

   Men innan bodde jag i Hermodsdal i Malmö och tyckte inte alls det var roligt. Gick helst inte ute på kvällen. Ibland stod det grupper av män utanför porten till huset och bara tittade på en när man gick in utan att säga något. Bevittnade slagsmål ett par gånger och sen var det skjutningarna. En gång kom det skott in i en lägenhet i ett bostadshus, alltså kunde de som bodde där blivit träffade. Så ja, jag kände mig inte trygg när jag bodde där.

   Svara

    Ja nu jävlar får ni passa er, nu står det män UTOMHUS och gör INGENTING! Lås in era barn.

    Svara

   Eller hur. Själv är jag rädd för äckliga kryp, men det är ju inte så att jag låter bli att gå ut för att jag på allvar tror att de ska döda mig. Man måste kunna skilja på befogad rädsla och irrationella fobier.

   Svara

    Men vilken märklig jämförelse. Att du är rädd för kryp men inte rädd för vilken skada de kan åsamka står väl i direkt proportion till vilken skada ett svenskt kryp är kapabelt till att orsaka. Dvs inte mycket. Om en t-rex sprang lös och jag sa att jag är rädd för den – hade du tyckt att du kan bagatellisera min rädsla för den också då eller? Eller applicera ditt resonemang ”jag är rädd för t-rex men inte så att jag tror att han kan döda mig eller så.”

    Svara

   Ta en promenad ensam i Rinkeby själv sent en kväll och återkom med en rapport.

   Svara

    Har gjort det. Det är inte trevligt, men överlever gör man.

    Svara

     Wow, efter Ninas anekdotiska bevisföring har vi absolut ingenting att oroa oss för. Vi behöver inte längre bekymra oss över utvecklingen och de rån och överfall som hänt i Rinkeby/Tensta. ”Man överlever”

     Svara

      Så glad jag blir!

      Svara

      Rätt mycket anekdotisk bevisning här ikväll. ”En gammal dam som blev rånad och misshandlad” och gamla tanter som blir gruppvåldtagna i svampskogen. Ja, det låter ju som de grupper som har högst risk rent statistiskt att råka ut för våld.

      Svara

   Tror inte folk är så rädda för att hamna i skottlinjen bland rivaliserande gäng men att bli rånad, misshandlad eller våldtagen är en befogad rädsla.

   Min exkille blev rånad och nerslagen 3 ggr på ett halvår. Jag blev nerknuffad och misshandlad i tunnelbanan när jag ville att en invandrarkille som kallat min kompis för hora skulle be om ursäkt.

   Svara

    En lättkränkt invandrare som fick ett utbrott, inte okej beteende och knuffa ner någon plus dålig kvinnosyn hos invandraren.

    Svara

   Jag antar att du själv aldrig varit i en sån sits där du faktiskt behövt vara rädd.
   Jag lovar att när du väl hamnar i mitten av gängbråk så orkar du vara rädd. Jag hade väl fan inte gårt runt och varit rädd för att det är något jag vill??
   Men när man står där själv och tre killar framför dig med kniv som berättar hur du ska våldtas så kan jag lova att vem som helst skulle vara rädd. Eller när dom skjuter på varandras bostäder och du råkar bo granne.

   Sluta förminska andras rädsla. Var glad istället att du själv kan känna dig trygg, tyvärr gör inte alla det.

   Svara

  Ot: (och la min post fel men just nu handlar set hos Pernilla lite om att Pernilla uppskattat att en mamma berättat art hennes nio åriga dotter sjunger Pernillas kommande storsäljare ur hennes show som var med i wv. Dottern sjunger ”jag vill ha en stor kuk” av hjärtans lust med sin nioåriga stämma som uppskattades av blogginmehaverksan tills dess det togs bort då folk började reagera. Nu verkar reaktionerna va tbk. Kanske nåt att skriva om? Eller inte. 🙂 Trevlig kväll.

  http://pernillawahlgren.se/pernillas-blogg/fint-besok-pa-sunes-jul-fotbollscup-samt-roliga-moten.html

  Svara

   Men neeej vad hemskt. Pinsamt. Men på repriserna av programmet som sänts tidigare och på dagtid så hade de beeepat när hon sjöng det.

   Svara

    Det var jävligt kul iaf haha men hemskt om barn går och sjunger det hjälp alltså. Tydligen många barn som ser och älskar det programmet och även deras podd och allt som sägs där är inte heller barnvänligt. Men likadant i de flesta sångetxter idag så sjungs det om sex och barn går runt och sjunger dessa texter. Ja denna utveckling.. ajaj.

    Svara

     Förvisso och det är väl en sak men att garva åt det. Man kan ju undra om hon skulle garva om hennes yngsta 10 årige som sjöng jag vill ha en trång f**** för att han sett det på tv men troligen för tanten garvar åt allt och kallar det för humor.

     Svara

      Jag tycker tanten har humor jag, skön är hon. Är det Nike som nu blivit Steph? Att du orkar hahaha.

      Svara

   Är det Pernilla Wahlgrens nya hitlåt det efter Piccadilly cirkus?

   Svara

  Kan det vara denna de köpt?

  http://www.protectiondogs.co.uk/dogs/drago/

  Trist att hon känner sig så otrygg att de behöver en vakthund.
  Även tråkigt att se kuperade hundar 🙁

  Svara

   Ja hu, trist om de köper en kuperad. Och så framtung han såg ut? Dobermans brukar ju vara framtunga men så obalanserad han ser ut på bilderna. Märkligt.

   Svara

  Sorgligt med de som hånar folks rädsla. Alla är vi olika och bor på olika ställen i Sverige. Har man dessutom små barn är det f-n inte så kul.

  Polishus bombas och polisen tappar dagligen kontrollen pga allt stök. När jag var liten flög det inte sten på ambulanser och vårdpersonal. Man behövde inte sätta upp kameror överallt och vi slapp gänguppgörelser på akuten. Hedersvåld var ett ord de flesta inte hade råkat på. Eller skolor som könssegregerar.. med mera med mera

  Svara

  Att Döpa en hund till Dragomir kan vara det roligaste jag hört 😂 Dock är dragomir inget direkt skräckinjagande namn. Det Betyder typ ”kär frid” på serbiska.

  Svara

   Haha, det var roligt. 😀 Om jag nån gång skaffar en liten knähund som t.ex en chihuahua så ska jag döpa den till Biffen eller liknande.

   Svara

    Eller Rambo 🙂

    Svara

     Nae, nästan alla hundar heter ju Rambo. 😉

     Svara

      Det heter Bingo Rimers son också 🙂

      Svara

  Men, shit, vad förvånad jag blir att folk är så rädda!?
  Seriöst, man kan ju inte leva om man går omkring och är rädd hela tiden.

  Så stor är inte risken att drabbas för våld ute. Den farligaste platsen för en kvinna är hemmet. Att åka bil är bra mycket farligare också. Men risken att du ska drabbas av en galning är ändå väldigt liten. Och det hjälper ju inte att vara rädd. Händer det så händer det liksom. Men aldrig att jag skulle rädsla stoppa mig. Sen, självklart är jag rädd när jag ska ta mig hem och det är fulla idioter ute, jag har också nyckeln i handen och pratar i telefonen. Men att rädsla skulle få mig att stanna hemma? Aldrig!

  Svara

  Denna rädsla ÄR i 9 fall av 10 överdriven och irrationell. Men det får man jobba på själv.

  Läste precis detta på Graafs blogg (aldrig varit inne där så en till undran; hennes… vad heter dem? Huvudbild? den högst upp iaf är ju väldigt suddig och även hennes namn. Borde hon inte ha någon som kan hjälpa henne få en skarp/professionell blogg utseendemässigt?):

  ”En liten ödmjuk fråga så här på morgonen. Kan ju ha missat något när jag gick i skolan för 40 år sedan.

  Kim Jong galningen som styr över Nord Korea?

  Han plågar sitt folk? Torterar, fängslar, låter dem äta hund, svälter, hjärntvättar. Han är fullständigt från vettet

  Hur kan vi. Omvärlden? FN, alla ”nationer som ska tycka och tänka om allt”

  HUR kan alla vettiga länder låta det här fortgå? Bara stå och titta på, skaka på huvudet och rycka på axlarna?

  Varför går inte världen ihop och stoppar eländet?

  Jag fattar inte, det är ju helt sjukt?”

  Hon skriver visserligen ”ödmjuk fråga”. Men det är Kim Jong-Un. Kim Jong är död.
  Och att något av det värsta han gör mot sitt folk är att han ”låter dem äta hund”? Alltså förlåt men detta var rätt inskränkt. FN tycker och tänker om Nordkorea och landet har diverse sanktioner efter sig, till stor del visserligen för deras kärnvapenprogram, inte för att befolkningen får äta hund eller för att befolkningen blir hjärntvättade. Det är fint att man frågar, men en liten googling för att få lite grundinformation hade varit att föredra.

  Svara

   Jösses skriva av ett helt inlägg haha ja det hade säkert ett syfte hehe. Men vadå oprofessionell blogg? I denna blogg är det stavfel och missade ord hela tiden, är det mer professionellt? Finns kanske en anledning till att många äälskar Maggans blogg, att den varit en av de största i många år och toppat bloggtoppen. För att inte du gillar den så finns det många andra som gör det, deal with it. Kan man googla fram det hon funderar över verkligen? En god tanke iaf.

   Svara

    Tog faktiskt inte med hela inlägget men det jag tyckte var rimligt att ta med som jag sedan refererar till. Känns samtidigt dumt att bara ta med det jag kan vinkla till min egen fördel. Hehe.
    Har som sagt inte varit inne på den innan så har inte den minsta koll eller huvudbry om var hon ligger på blogglistorna eller hur många stavfel hon har, även om jag nu i efterhand märkte att stavfelen etc är påtagliga. Menade inte att hon ska ”driva” en professionell blogg, undrar varför det första man möts av, hennes header, är en egentligen snygg skapelse men som är alldeles utdragen och suddig.
    Har inte heller sagt något om att jag inte gillar den eller ifrågasatt att andra gör det.
    Jag blev bara lite paff över att en vuxen människa, visserligen med goda intentioner, skriver sådär om Nordkorea. Men alla kan väl inte vara insatta i politik, men alla bör däremot titta på nyheterna som en del av samhällsutbildning om inte annat. Och gärna de längre nyhetsprogrammen, så man lär sig mer. Säger sig självt liksom att världens länder inte bara kan gå in och provocera ett oförutsägbart land med kärnvapen.
    Kram

    Svara

  Förstår iofs Magdalenas oro. Men tror/vet att en hund inte är ett ”självspelande piano”. Den typen av hundar som är av typen vakthund kräver mycket motion och annan stimulans för att må bra. De passar ju inte riktigt under en barnvagn. Kräver oerhörd mycket tid. Har själv två mer vanliga hundar; munsterländer och labrador. Och får de inte det de behöver så klänger och klättrar de på en hela tiden. Fel typ av lösning helt enkelt. Borde kanske hyra in ett vaktbolag?

  Svara

  Jag har bott i ett kvarter på Möllan i Malmö där folk blev skjutna, har haft ofrivilligt sällskap på vägen hem på natten etc men aldrig varit rädd, har kanske varit naiv. Nu bor jag på landet och här finns en utbredd rädsla för inbrott och för skadegörelse. Polisen syns aldrig till, åker inte ut på larm, och byborna känner sig övergivna. Då gror misstänksamheten och främlingsfientligheten. Jag tror inte på att skratta bort folks rädsla utan istället förstå den. Låginkomstagare på landet är rädda om sina tillhörigheter och tycker att skatten de betalar bla ska gå till en närvarande polis.
  Problemen i Ronneby är inte något att skratta åt, precis som vi måste våga prata om att det finns massor av stadsbor i Malmös mest utsatta stadsdelar som inte vågar gå ut (enligt Brå). Om vi inte pratar om det gynnas bara SD och främlingsfientliga medier.

  Svara

   Vad är det för fel att SD gynnas?

   Svara

  Jag är uppvuxen i en ganska ”utsatt” förort i sthlm och bor nu i en annan ”utsatt” förort här.
  Tyvärr är jag rädd varje dag, och det är ingen ologisk rädsla tyvärr. Det dealas droger öppet, centrum ”vaktas” av ungdomar och jag har både tidigare blivit rånad, fått springa för mitt liv, sett pistoler, blivit förföljd utav killgäng med hot om att bli våldtagen och det startas bilbränder osv. Listan kan göras lång men tyvärr som ensam tjej blir det att jag alltid är rädd, tar långa omvägar hem och stänger in mig.
  Därför bär jag själv både kniv och försvarsspray och överfallsalarm.

  Det är ju skönt att många känner sig trygga i vårt land men så ser det verkligen inte ut i vissa förorter. Jag hade flyttat om jag hade råd men tyvärr verkr jag få anpassa mig till situationen då polisen ofta inte ens vill köra in i området längre. Och tyvärr är ju anmälningsbenägenheten låg här, av olika anledningar.

  Svara

   Jag har det lika, du är inte ensam.

   Svara

  Eftersom de ska skaffa en vakthund så gissar jag att de skaffat en stor villa utanför stan, har varit såå nyfiken på vart de ska flytta, lägenheten har de ju fått såld nu. En stor vilal utanför stan tror jag på, minns någon skrev här för längesen att de lagt bud på stor villa med stor tomt och stall och allt, länkades till hemnet också wow vilket ställe. Undrar om de ska bo där, blir spännande att följa flytten, och förstår då om de ska bo där att man vill ha en vakthund. Men läskigt då om huden anfaller folk som kommer på besök eller om hon går på stan och någon vän kommer fram och ger en kram om hunden då tror det är ett överfall, men de är väl kanske tränade så att de förstår kanske vad vet jag.

  Svara

   Oftast känner hundar vad som är en farlig situation och inte. Dom tolkar ägarens reaktion. En snäll konversation och en kram skiljer sig markant från en situation där man höjer rösten, skriker på varann, försöker putta bort en människa osv. Hundar är avlade till att kunna läsa av människans kroppsspråk, ansiktsuttryck och tonläge, eller det kom på köpet när vi började avla hundar av vargar.
   Jag har en boskapsvaktande hund. När han inte är på sin tomt så vaktar han inte. Han är totalt ointresserad av främmande människor utanför sin vaktzon. Folk som inte vet vad han kan göra tror att han är lat och typ…ledsen. Han vaknar till först när han ser någonting som inte stämmer. Han reagerar på maskerade människor, situationer där folk höjer rösten och bråkar osv. Skulle en sådan människa närma sig mot mig så skulle han skälla, och om människan skulle ta på mig så skulle han anfalla. Men så länge allting är lugnt så är han kolugn och typ halvsover, förutom på sin tomt för då jobbar han och han tar uppgiften på fullaste allvar.

   Svara

  Magdalena får det givetvis billigt… runda över en tant över 40 nääe tror inte det

  Svara

  Åh jösses. Är folk verkligen så livrädda för sin omgivning. Är uppvuxen i Södertälje, arbetar som högstadielärare, bor några km från LVU-hem åt ena hållet och HVB åt andra. Vi är jourhem åt ensamkommande flyktingbarn och har couch surfers här ett par ggr per år. Sover med olåst dörr, promenerar i mörkret och åker pendel hem sent på helgerna. Har aldrig varit otrygg eller orolig.

  Svara

   Tycker ändå du borde låsa ytterdörren. Om det händer att du får besök av inbrottstjuvar ska du iaf inte göra det lätt för dom. 😛

   Svara

  Jag är tyvärr också rädd. Har alltid innan varit totalt orädd och kunnat gå ute var som helst vilken tid på dygnet som helst…. men de senaste årens utveckling verkar ha satt sina spår. Nu är jag rädd och orolig. Jag vill t.ex. börja springa ute, men kag törs helt enkelt inte när det är mörkt… inte ens kl 6 på morgonen känns det tryggt nog längre. Då springer jag ändå på upplysta vägar i centrala Göteborg. Även på dagen tycker jag att det känns obehagligt att möta killgäng, både yngre och äldre, (tyvärr) särskilt om de är av utländskt ursprung.

  Svara

  Men …. alla måste väl få äga sin egen rädsla?

  Fattar inte vad ni tjatar om olika städer för, är man rädd och orolig kan man väl vara det vart man än befinner sig? Vet människor som är stressade och oroliga fast de bor i lugna områden, de tar till sig mer av nyheter och galenskaper som beskrivs av media än kan vissa av oss andra gör.

  Tydligen blev Graaf på något sätt uthängd i Monster, fattade inte hur bara. Men mår hon psykiskt dåligt så vilka är vi att sitta och döma utan att ha alla fakta på bordet?

  Svara

   Den rädslan måste bemötas. Människor är ofta rädda helt i onödan. Att lyfta upp goda exempel om att svenska samhället faktiskt är tryggt är väl aldrig fel? Jag var och miljötränade ena hunden i stan förra veckan. Tog tuben till Fittja och tro det eller ej, inte en enda obehaglig situation. Inte heller i Rinkeby när jag hälsade på gamla elever. Inte i Alby när jag sonen hämtade ett PS4 vi köpte på blocket. Vart finns alla otrygga ställen ni refererar till?

   Svara

    Du skriver att du varit på dessa ställen en gång vardera, wow… Det är inte direkt samma sak som att bo där, röra sig i områdena kvällstid o.s.v.

    Svara

    Så bra för dig. När jag bodde i Rinkeby så blev jag flertalet gånger hotad på olika vis, utsatt för glåpord, trakasserier, utsatt för rånförsök och en gång även misshandlad och slängd nerför en trappa. Jag är varken kriminell eller umgås med kriminella. Vem är du att säga till mig att min oro var obefogad? Jag bodde där i tre år. Tre år som fortfarande sitter djupt i mig och påverkar mitt beteende gentemot andra människor. Jag har exempelvis lärt mig att undvika folks blick då man vill undvika konflikter. I Rinkeby var det ett nödvändigt ont, i övrigt är det enbart handikappade. Men absolut. Jag är bara dum och överdrivet orolig. Absolut.

    Svara

  Åh jösses! Det krävs ju en hel del av hundägaren också. Det är inte bara att beställa en ”elitvakthund” att parkera ute på tomten och tro att det räcker. Tittar man till exempel på polishundar så går ca 25% av hundförarnas arbetstid åt till att kontinuerligt träna hunden. TRÄNA. Inte rasta.

  Svara

  OT
  Magdalenas kompis Mona… har nu lagt ut ett nytt inlägg om en journalist på Aftonbladet o #metoo.
  Det brinner i hennes peruk , Monas alltså.
  Ojoj.. dåligt med läsare Mona?
  O lägger därför ut inlägg om sånt som upprör.

  Moooona…. your blog is going dooooooown

  Svara

   Haha alltså vad du tjatar om Mona här jämt. Du retar dig så på henne och hennes blogg, fel på allt tydligen men ändå så läser du den så flitigt, du kan inte låta bli hahaha hysteriskt kul.

   Svara

   Börjar tröttna på att läsa OT om Mona och andra. Idag så pruttade 5 ”influencer”. Kan du inte skriva om det, CamCam!

   Svara

    Mona var säkert en av de som pruttade. Fy faan! Nu måste jag skriva om det i varenda tråd på Bloggbevakning!

    Svara

  Varför är hon så.rädd? Bara att sluta blogga och exponera sig och familjen ? Men för en narcissist som MG blir det väl svårt.
  Systrarna Graf vore inget utan media.

  Svara

   Så det är Magdalenas fel? Tycker du att flickor/kvinnor med ”utmanande” klädsel får skylla sig själva om dom blir våldtagna?

   Svara

   Herregud Xx blir det mindre inbrott och överfall för att Magdalen slutar blogga?? Hon var med om terrorattacken en hårsmån från lastbilen, hennes äldsta son dog för några år sedan, hon har blivit dödshotad och misshandlad som ung så inte konstigt att hon känner rädslor, det blir så då. Tror inte hon känner sig hotad för att hon är känd eller bloggar, eller kanske pga att det var väl någon man som hon anmält för något. Nej alla kändisar blir väl kända pga media eller haha. Men Magdalen har en skådistalang och systern en bra sångröst, de var ju popstjärnor en gång i tiden och nu stora populära bloggerskor. Finns ju andra som är mer beroende av media.

   Svara

  Bor mitt i Göteborgs stad och går och åker spårvagn sent varje dag ensam och är aldrig rädd. Fattar inte vad det är att vara rädd för

  Svara

  Majoriteten av alla som skriver här har säkert röstat på S eller M eller deras småpartier.

  Det var en liten skandal på nätet för ett antal år sen när Fredrik Reinfeldts son hade skrivit nåt om ”blattar” på fb men ingen av tidningarna tog upp det.

  Öppna bara era hjärtan och plånböcker som Fredrik Reinfeldt sa.

  Svara

  Jag tycker så synd om den här kvinnan! Jag kan inte föreställa hur traumatiskt det var för henne. Jag önskar inte ens det här åt min värsta fiende.

  https://gotiskaklubben.files.wordpress.com/2013/08/en-man.jpg

  Svara

  Bor i Malmö och har aldrig känt mig otrygg när jag går ut på kvällen än sålänge. Däremot på grund av allt våld så tar jag med mig en kniv i fickan när jag är ute på kvällen för säkerhets skull om någon skulle få för sig att göra något. Bara genom att ha den går man på ett självsäkert sätt som antagligen gör att folk tänker sig för.

  Glömde till och med att ta ut den när jag skulle flyga en gång så i säkerhetskontrollen frågade de såklart varför jag hade en kniv. När jag förklarade så sa de att de förstår och bara kastade den och lät mig gå vidare. Är ganska säker på att polisen skulle göra samma sak om de skulle råka hitta en kniv på er. Eller ta en liten skruvmejsel.
  Så ni som är oroliga, stoppa på er något spetsigt som ni kan ha i fickan så känner ni er genast mycket tryggare. Hellre det än att gå runt och vara rädd hela livet.

  Svara

  Är det bara jag som undrar hur hon ska aktivera hunden? En hund av denna typ kräver mer än skogspromenader. Den måste få arbeta och aktiveras, utan ordentlig stimulering mår inte en sådan här hund bra.
  Förutom att man måste kunna lägga en hel del tid måste man också besitta kunskapen. Det finns en hel del hundraser som kräver mindre aktivering men innhar goda vaktegenskaper.

  Svara

  Alltså förlåt men paranoian som äger rum i detta kommentarsfält har inga gränser. Det är när jag läser allt detta och hur vi påverkas av media att tro att vi är på väg mot domedagen som jag inser hur mycket vi behövde Hans Rosling. Tips, läs på lite om vad ”fearmongering” är för något.

  Svara

  Gud vad sorgligt att vara rädd hela tiden? Tycker synd om er.

  Svara

   Det är ju inte direkt ett val,oftast mer en konsekvens av läskiga situationer.

   Svara

  Jag är livrädd för att råka ut för mer skit, har totalomställt mitt liv sen flera år. Detta efter förföljelser, rånförsök, överfallsförsök, ofredanden, glåpord. Sen är det väldigt olustigt att råka på ett gäng på 5-8 smågangsters i nån gränd eller råka gå förbi en drogaffär och bli bortschasad från ’deras’ gata. Undviker uteställen, slutat springa ute, slutat träna sent på mitt gym pga klientelet förändrades och det började skjutas i omklädningsrum, undviker särskilda busslinjer, undviker centrum, undviker halva stadens områden pga inte smälter in där. Slutat med klackskor för att ha en chans att springa, är maten slut på kvällen får jag vänta till efter jobbet nästa dag pga det är mkt stök runt huset om kvällarna. Så ja, mitt liv är fort till jobbet i morgonrusningen, sen hemåt via afffären och sen sitta inne till nästa dag. Det är jobbigt när jag har tvättid för då behöver jag ta mig ner till källaren och jag är orolig varje gång.
  Grattis till alla som aldrig råkat ut för något som väckt obehag och inte förstår den förlamande skräcken när de har valt ut dig.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.