Botox, botox, botox!

Calle Schulman:

Calle Schulman skriver på Instagram att han injicerat botox i käkmusklerna för att minska hans tandgnisslande och jag kan med handen på hjärtat säga att ”det fungerar”.
Jag har nämligen själv fått botox injicerat i både käk-musklerna men också runt om i hela huvudet för att få bukt med den spänningshuvudvärk som jag fått av att bita ihop käkarna i tid och otid. De blir helt enkelt överdimensionerade och måste ”förlamas” för att kunna minska ner till normal storlek igen. Som vilken muskel som helst som tränas så blir även käkens muskler starkare än vad som är nödvändigt.
Det tog ungefär 6 veckor innan behandlingen nådde full effekt men sen jäklar…
Jag fick botox utskrivet av min smärtläkare och hämtade ut den på Apoteket – jag tror inte att det täcktes av högkostnadsskyddet om jag ska vara ärlig – och så injicerade han mig vid vårt nästa besök.
Det enda som hände med mitt utseende – eftersom en injektion sattes mellan ögonbrynen – vad att jag inte kunde dra ihop dem under ett par månader men det försvann när botoxen släppte och jag har inte behövt injicera om efter det.

En liten anekdot om botox – av och med allas er CamCam ft Calle Schulman på ståbas.

65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ska tipsa om detta till min sambo som har väldigt besvärande migrän! Måste man få behandlingen via smärtläkare/smärtklinik eller kan man gå via vanliga vårdcentralen?

  Svara

   Jag fick bettskena hos tandläkaren istället. Funkade jättebra (man har den alltså när man sover för att man inte ska kunna pressa ihop käkarna liks hårt).

   Om problemen kommer tillbaka är det bara att köra på med den igen, jobbigare om man måste till läkare varje gång tänker jag. Men kanske inte funkar för alla.

   Svara

    Min sambo har testat bettskena men det verkar inte vara det (käkspänning/bettet) som utlöser anfallen. Han har även testat en del läkemedel men det är inget som fungerat optimalt än..

    Svara

    Min sambo testade bettskena mot sin spänningshuvudvärk men tyckte tyvärr att den var obekväm och dessutom plockade han ut den i sömnen :/

    Svara

   Migrän (som INTE är samma sak som spänningshuvudvärk, för er som tror det, utan är en neurologisk sjukdom!!!) kan man få botox för och det hjälper riktigt bra för en del. Tror det vanligaste är att få det genom kontakt med neurolog (som man behöver remiss från VC från), men kolla med VC, men som sagt, tror man behöver till neurolog först för just botox. Bor man på rätt ställe i Sverige finns det migränkliniker som kan ge det också.

   Svara

    FK: I de flesta landsting behövs inga remisser för specialistvård idag. Och finns det offentligt finansierad specialistvård någon stans i Sverige så har alla rätt att söka dit (men får bekosta resa själv, betalar dock bara patientavgifter. Om en bor i något av de få län som har remisskrav till specialiserad vård så krävs då remiss från VC-läkare). Kolla upp patientlagen.

    Svara

     Antar att du menar att man i så fall skriver en egenremiss. Då stämmer det du säger. I annat fall behövs remiss från VC.

     Svara

   Botox räddade nästan livet på mig och jag är så glad att jag till slut vågade. Och svinförbannad på mig själv för att jag fegade för länge och lät migränen styra mitt liv i flera år. Jag gick från nästan ett migränanfall i veckan till max ett om året. Det är såklart billigare att få det genom doktorn, men när jag väl vågade ville jag inte vänta utan betalade för det. Har man migrän måste man dock underhålla det, för min del brukar jag märka att det är dags igen efter sisådär tre-fyra månader. Vilket såklart är individuellt, men rimligt när botoxen går ur kroppen.

   Botox for president!

   Svara

   Jag har fått Botox mot migrän i två år och det hjälper mig så enormt! För att få det via landstinget måste man vara diagnosticerad med kronisk migrän och gå via en neurolog. Jag fick en remiss från vårdcentralen till Sofiahemmet. Jag fyller på var 12e vecka och det är 33 injektioner in i huvudet.

   Svara

  Pressar ihop käkarna mer eller mindre dygnet runt just nu (går i omgångar) så det här var verkligen goda nyheter eftersom det inte vore så kul att ha bettskena på jobbet. Får dock inte ont i huvudet pga detta men väl i käkarna samtidigt som det lär slita något enormt på tänderna.

  Svara

   Japp, jag pressar käkarna så att man nöter bort emaljen. Och då får man oftast problem med ilningar i tänderna, vilket jag fick.

   Svara

  Älskar hur du får alla inlägg till att handla om dig. Bra jobbat Camilla!

  Svara

   Tack! Det är en talang jag har! =)

   Svara

    Precis 🙂

    Svara

  Nu har väl även Johanna T tar lite mer sprutor än vad migränen kräver. Tyra ska börja blogga igen 2018.

  Svara

   Ja, Toftby förespråkar botox titt som tätt. .

   Svara

   Hur vet du hur många sprutor migränen kräver Karin? Sen är det klart Johanna gör det för att släta ut rynkor också, det hymlar hon ju inte med. De flesta tar det för utseende och många skyller på att det är pga miggrän, många tar det just för migrän också. Inte många som vågar berätta el erkänna att de har botox, mycket hysch hysch men de flesta bloggare, vissa författare och de flesta kvinnor inom tv har botox och/eller fillers.

   Svara

  Kan inte låta bli att undra om det är ett sammanträffande att både Alexandra (Kissie) och Calle går till samma klinik ungefär samtidigt…

  Svara

  WÄÄÄÄÄEEEEE.
  Jag MÅSTE bara få gnälla av mig och önska lite till alla medmänniskor som kan läsa detta. Jag jobbar på en snabbmatskedja och har gjort sen början på april, jag valde detta jobb för jag älskar att hålla igång och den sorts stressen som jobbet innebär. Jag jobbar i snitt sex dagar i veckan, ibland en dag mer ibland en dag mindre och det går inte en enda dag utan att jag fortsätter förvånas över hur fan folk kan bete sig. Det finns ju ett sorts ”system” där det är en restaurangchef sen en skiftledare och sen då en ”vanlig” som oftast kallas medarbetare, jag själv går under sistnämnda men har gått på utbildning för skiftledare pga önskemål från restaurangchefen och distriktschefen, denna hoppade jag dessvärre av då jag inte orkade med all den skit man konstant fick av både högre makter och kunder. Jag kan lova er att vi gör vårt yttersta varje dag för att vi ska se till att du får exakt det du vill ha, så fort vi kan med bästa kvaliten vi kan erbjuda. Jag LOVAR dig att det inte finns en enda anställd på samma företag som mig som inte vill ge er rätt mat, vid rätt tid, med kanonkvalite. Vi försöker inte glömma något i din beställning i driven, vi vill inte att du ska få sämre kvalité på din mat, jag lovar. Jag springer 90% av min tid på jobbet enbart för att DU ska få en bra upplevelse, så det enda jag skulle vilja ha från dig är lite hyfs. Vi är inte dumma i huvudet, vi är inte inkomeptetenta eller idioter för att vi har råkat glömma en dippsås, jag VET att det är jättesurt att komma hem och upptäcka att det fattas något, men det finns inget hellre jag skulle slippa än ett samtal från dig senare där du skriker på mig och säger hur dålig jag är för att vi glömt något. Jag tjänar absolut 0 på att inte dela ut rätt mat till dig, jag kan inte äta det själv senare, företaget tjänar inget på det heller så jag lovar dig att jag gör allt för att du ska få rätt. Men jag orkar inte att höra mer om hur blåst jag är efter jag har stått i 2 timmar och kämpat mitt bästa för att ni ska få er barnmeny så snabbt som möjligt för jag hörde hur lillen i bilen grät när ni beställde. Jag lovar dig att vi gör verkligen vårt bästa, och om det dröjer 2 minuter så kan vi sällan göra något åt det.

  PS. Kör du i drive-thrun så tuta inte, vi står minst 5 unga med headset under varje pass och jag vill inte få min trumhinna spräckt för att du fått vänta i 5 sekunder på att vi tar din beställning, om den inte tas direkt så gör vi till 210% något annat och vill inte hindra dig från att beställa. Kram

  Svara

   Grattis till den längsta och mest meningslösa kommentaren jag läst här i bloggen

   Svara

    Mitt förslag är att CamCam skapar ett inlägg i veckan åt allmänt småprat och chitchat så kan alla som egentligen borde starta trådar i Familjeliv hålla sig där med sina OT-inlägg. Smart va?

    Svara

     Madelon: Finnas det något eller några kommentarer som du tycker är ok som inte är dina egna? Du klagar ju t o m när man håller sig till ämnet.

     Undrar om det inte är så att du när en hemlig dröm om att få bli moderator här på bloggen. Vill du jag ska lägga in ett gott ord åt dig till CamCam? 😉😁

     Svara

      LOL, gissar att du suttit och småskrockat förtjust över din egen förträfflighet efter att ha postat den där kommentaren. Så. himla. Fyndigt.

      Men allvarligt talat är du ute och cyklar. Jag tycker alla on-topic inlägg är okej. Varför skulle jag inte tycka det? Att jag inte alltid delar åsikt är något helt annat.

      Men jag har ärligt talat aldrig stött på någon på nätet som springer runt med en pekpinne större än den du har. Men du kan sluta försöka peta mig i rumpen med den nu, tack. Trevlig kväll 🙂

      Svara

       Men go de e. 🤗Det var ju du som petade mig i rumpan för att inte nämna alla andra du är på.

       Hur är det med självunsikten egentligen. 😉

       Men visst jag ska lämna dig ifred så länge du och Elin inte skriver elaka kommentarer till någon som uppenbarligen var ledsen och behövde ventilera lite igen. Deal? 😊

       Svara

      Och börja inte hojta om jag inte svarar på fler fyndigheter ikväll. Jag ska ta ett bad nu och sedan är det dags för fredagsligget. Kan bli tajt att hinna med Bloggbevakning då. Tjingeling!

      Svara

       Fredagsligg? Det låter ju spontant.😂

       Svara

        När (eller om) du själv skaffar barn någon gång kommer du att förstå EXAKT hur det hänger ihop. I alla fall om du förväntar dig något annat än lite tystlåtet gupp under täcket i framtiden.

        Svara

         Tystlåtet gupp? 🙂
         🙂

         Svara

          🙂
          Brukar även kallas Bollibompasex (googla det om du behöver)

          Svara

           Okej.
           Det kanske jag googlar.

       Var ni klara efter” på spåret” vid kl 21.00 då? 🙂

       Svara

        Haha, kollar aldrig på vanlig tv så det är tur att du lade till klockslaget. Svar: nej, vi var inte klara så tidigt.

        Svara

         Du har ingen tv alls kanske?

         Svara

          Jodå, två stycken men alla i familjen föredrar Netflix och nätet.

          Svara

     Det är just det som är charmen med den här bloggen, att kommentarsfältet spretar åt alla håll. Jag tycker dessutom att Camcam gör ett förbannat bra jobb på egen hand att moderera, behövs inga fler 😂

     Svara

     #teammadelon

     Svara

   Jobbar själv på en snabbmatsrestaurang så förstår din frustration, men varför tar du upp det här? Det är väl helt fel forum. Inte så att alla människor kommer bli som änglar när de beställer för att ventilerar i en kommentar på bloggbevakning…

   Svara

    Ville mest bara skrika ut lite och med tanke på alla ot jag passerar i detta kommentarsfältet passade jag på att göra mitt egna typ. Ville mest bara ha en kram men fick käftsmällar istället

    Svara

     Kram 🙂

     Svara

   Jobbat 4 år på donken och kan bli HELT galet irriterad om nån som delar ut mat i påse och inte berättar vad det är i den. Eller när folk är som mähän i kassan. Eller när det är skitigt i matsalen. Har faktiskt slutat äta på donken mm eftersom jag inte tycker att någon gör ett dugligt jobb och jag blir bara frustrerad. När jag jobbade var vi ett grymt lag och var bäst i Sverige i flera omgångar. Dessutom är jobbet så jäkla lätt om man är snabb o flink o har hjärnan med sig. Det finns ju manualer för allt!

   Svara

   Uhu buhu.
   Var på BK i gårkväll. Vi var de enda gästerna på restaurangen. Jag beställde en cilli cheese chicken utan jalapeno och med stor pommes. Maken en whopper med stor pommes. Ut kommer vår mat. Det är mellanpommes till oss båda och jalapenos på min burgare.
   Så nä, snabbmatpersonal is a special kind of stupid. Ni lyckas oftast inte få det rätt.

   Svara

    Säkert bara för du bor i en bonnhåla 🙂

    Svara

     Det gör jag tyvärr, Stockholm är litet och provinsiellt jämfört med riktiga storstäder

     Svara

      Avundsjuka bondlurk

      Svara

       All respekt för din självinsikt!

       Svara

     Vad menar du med det? Att snabbmatspersonal (dvs vanligt folk) skulle vara sämre i bonnhålor eller?

     Svara

  Men hur förbannat svårt ska det vara för nöjesguiden att fixa de irriterande strecken som går rakt över inlägg och kommentarer?
  Det har blivit värre senaste dagarna då de inte ens försvinner när jag laddar om sidan utan jag måste klicka in på kommentarerna för att ens kunna läsa hela inlägget. Du borde se till att nöjesguiden tar tag i det här nu, för jag tappar snart lusten att besöka bloggen när nöjesguiden verkar skita i att ta hand om sina besökare på sidan 🙁

  OCH TILL RÅGA PÅ ALLT TYCKER SIDAN ATT JAG POSTAR FÖR FORT! GAAAH!

  Svara

  Jag har också både migrän och spänningshuvudvärk, och har spända käkmuskler och gnisslar tänder, aldrgi tänkt på att huvudvärk kan bero på det, jag skulle behöva lite botox. För ett antal år sedan ville jag ha lite för att släta ut bekymmerrynkor mellan ögonbrynen men bryr mig ej längre men för måendet borde man ta det iaf. Tänk vad mycket botox kan fixa, även svettningar och vissa nervskador och sådant ju. Och tandgnissel nu då, det var nytt.

  Svara

   Gör något åt spänningarna istället, kanske? 🙂 Känns sundare och mer permanent än nervgift som, vad jag har förstått, ändå går ut efter en tid. Lite mindfulness och annat dylikt till synes flum ändrar strukturen i hjärnan p.g.a dess plasticiteten, har du testat det? Tips annars!

   Svara

    Har du någon mer visdom du vill berika världen med?

    Svara

  Provade botox i käkarna, hade behövt upprepa det en gång i halvåret i ca 2 år för att ”döda” muskelminnet. Behövde dock intyg från tandläkaren om det skulle bli ”som medicin” så provade en gång hos vanlig läkare (eller vilka det är som sprutar in, art clinic var det iaf). 4000:- tog dom för en behandling så vågade inte kolla sen vad det hade kostat att hämta ut medlet själv så det dog ut. Märkte dog skillnad efter en injektion så hade gärna provar uppehålla så musklerna fick dö för jag pressar frenetiskt hela tiden med mina käkar utan att ens märka det. Sjukt jobbigt.. mycket spänningshuvudvärk och käkvärk.

  Svara

   Kan du inte berätta lite mer hur du gick till väga? Skulle verkligen behöva göra något åt mitt frenetiska tandpressande. Går det att köpa botox receptfritt och sen tralla iväg till vårdcentralen och be att de injicerar eller måste man först ha en konsultation med läkaren? Tacksam för svar från alla som vet! ☺

   Svara

  CamCam:

  Jo, om du får utskrivet av läkare på recept så ingår det i högkostnadsskyddet.

  Det är bara det att botox är så dyrt så redan första gången du hämtar ut så har du slagit i taket på högkostnadsskyddet (2.300 tror jag det är), men andra gången du hämtar ut och många månader framöver blir all medicin (även botoxen) gratis i stället.

  Svara

   Min sambo äter svindyr medicin som INTE täcks av högkostnadsskyddet. Två av tre av jans mediciner igår i skyddet. Så bara för Läkare skriver ut de ingår det inte alltid.

   Svara

   Alla läkemedel som ordineras av läkare ingår inte alls i högkostnadsskyddet. Det är en hel del läkemedel som inte ingår.

   Svara

    Nu pratade vi botox och det får man på recept (inom högkostnadsskyddet) om läkaren anser att man behöver det och därmed skriver ut det.

    Min läkare ringer in recept på botox till apoteket och jag går och hämtar det.

    Att alla mediciner som läkare skriver ut inte ingår i högkostnadsskyddet är jag medveten om – men de flesta ordinerade mediciner kan väl bytas ut mot ett genetiskt märke som ingår i högkostnadsskyddet?

    Svara

   Jag får botox mot migrän och betalar ingenting alls för botoxen, endast för läkarbesöket hos neurologen som sprutar in botoxen (350 kr). Men jag hämtar inte heller ut läkemedlet själv, utan det finns ju hos neurologen. Kanske är olika i olika landsting? Bor i Stockholm.

   Svara

   Så kanske det var… jag minns faktiskt inte…

   Svara

  Ingen som provat meditation mot migrän och som avslappning för käkar?

  Svara

   Väldigt klok kommentar! Alla behandlar symptomen men inte den bakomliggande orsaken vilket i de flesta fall är stress. Tummarna upp för meditation som hjälper mot allt faktiskt! 🙌

   Svara

    Du tappade mig där vid sista meningen 😅😂

    Svara

  Jag pressar tänder som en idiot och botox funkade inte på mig. Har bitit av två bettskenor och är nu inne på min tredje som tandläkaren gjorde extra tjock så att den ska hålla längre. Bettskenan orsakar att jag pressar mer, det är som om kroppen försöker bita igenom hindret. Utan den skulle jag dock paja tänderna så har inget annat val i dagsläget. Har jätteproblem med nack och ryggsmärtor dygnet runt pga detta. 🙁 testade muskelavslappnande nyligen utan effekt.

  Svara

  Min svägerska får botox i käkarna… DOCK med bieffekten att hennes käkar går ur led med jämna mellanrum. SÅ JÄDRA LÄSKIGT. Men hon tycker det är bättre än att konstant ha så ont som hon har utan botox.

  Svara

  Ingen som testat Daith piercing mot migrän?
  Jag tyckte det lät som hittepå skrönor men gav det en chans. 10 månader in och det har förbättrats något. Hade 3-4 migränanfall i veckan innan piercingen men nu har jag max 2 i veckan. För några hundralappar är jag nöjd med resultatet.

  Svara

  Lille Calle Schulman har jag sett när han kom från New York på arlanda utan varken handbagage eller resväska 🙂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.