Camilla Läckberg anklagas för att sprida osunda ideal

Camilla Läckberg/Instagram:

Edit – jag har fått se Camillas originalbild och kan berätta att den faktiskt inte är retuscherad! Så nu vet ni det  

Camilla Läckberg anklagas för att retuschera sin bild och genom det sprida osunda ideal till alla de som sitter och tror att hon ser ut så där på riktigt, medan Camilla menar på att hon på sin nöjd använder sig av något glossigt filter och aldrig skulle retuschera sina bilder.

Glossigt filter? Jag måste genast börja undersöka filterutbudet på Instagram för det har jag nog aldrig sett. Någon som vet vad det kan tänkas heta?

Tack för tips!

73 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag gillar verkligen Läckberg, jag tycker hon är cool. Däremot ser man att hon har retuscherat bilden. Gillar henne inte mindre för det. Hade säkert också velat retuschera ett och annat om jag hade så många följare.

  Svara

  Mina ben blir också knöliga när jag spänner benen/benet. Det kallas celluliter. Och ja, mina ben blir precis sådär knöliga. Inte så snyggt men är svårt att bli av med det…

  Svara

   Fast det är inte det som är orsaken här, det är väldigt uppenbart om man kollar närmare på bilden att den är retuscherad.

   Svara

   Isåfall har Läckbergs dörr/vägg också knöliga celluliter 🙂 ………

   Svara

   Om man tänker på hur hon såg ut i Klassfesten i tv med Renée Nyberg, har hon nog @n använt så mycket filter som går att uppbringa! För DÄR var hon allt annat an smal. Inte så jag tyckte det missklädde, så dumt bara att hålla på så.

   Svara

    När spelades det in då? Det kan ju hända en del med kroppen på så många månader….

    Svara

   Det är inte svårt att se att bilden är retucherad på vissa ställen, Garderobsdörren ändrar ”form” och dörrkarmen likaså.
   Dessutom är den vita väggen under all kritik byggnadsmässigt eller så ville hon ha den sned i olika grader.
   Man bör inte skämmas att man retucherar bilder lite, influencers liv är ju delvis att se ”felfria” ut sen är det standard idag med alla filter appar osv som finns därut. Det är snarare 100 ggr värre när man förnekar det när det syns så oerhört ydligt…. Own it istället 😀

   Svara

  Dörren är ”böjd”, vilket sker när man retuscherar och suger in kroppsdelar

  Svara

  Men, hm (skjut mig man får inte skriva så), har hon inte plussat på sig rejält? Låren ser ju ännu större ut i filtret!

  Svara

   Tror knappast att hon gör låren större om hon redigerar… snarare tar bort ojämnheter och gör dem mindre… eller så fokuserade hon så mycket på att ta bort halva magen att hon glömde låren?

   Svara

  Jag reagerade oxå på att bilden såg lite ”konstig” ut, men jag tyckte mer det såg ut som hon försökte hindra att släppa värsta brakaren 🙃

  Svara

  OT – men Bella pratar alltså om att ta bort vardagssockret. Och serverar sina barn kanelknäcke, fruktyoghurt och jos till barnen till frukost. Så trött på henne, hos är fan så självgod att man smäller av.

  Svara

   Haha och första gången som jag nästan trodde henne och tyckte hon var vettig, tji fick jag.
   ”Ta bort vardagssockret” är ju i sådana fall det sista hon gjort om det där är barnens frukost
   Verkligen tråkigt att hon alltid är så genomfalsk och bara hittar på saker.

   Svara

    … eller vem det nu än är som skriver bloggen, menar jag.

    Svara

  Men vafan hon är 43 år. Varför står tanten och visar upp sig som värsta tonåringen.

  Svara

   Fast ålder har ingenting med saken. Man får ta bild i vilken outfit man vill oavsett ålder.

   Svara

   Hennes man är 13 år yngre 🙂

   Svara

    Han håller henne ung 🙂

    Svara

   Varför står tonåringar och visar upp sig som värsta tanterna?

   Svara

    Hahaha, så sant! Med sina pälsjackor, jätteglasögon och dyra väskor. Typiskt tanter! Tyvärr saknas skinnhandskarna ofta på ungdomarna som låtsas.

    (jag såg matchande mössor och halsdukar i elegant men praktiskt utförande på en marknad i helgen, vännen fick nästan släpa mig därifrån innan jag köpte oss varsitt litet tant-set… Vi är under 30 :D)

    Svara

   Bara tragiskt att man har så dåligt självförtroende vid 43 års ålder, pinsamt att jaga komplimanger och likes som en fjortis!

   Svara

    Men herregud vad folk är tråkiga i det här landet. I Spanien går tanter på 60 + runt i små korta shorts och magtröjor. Knöliga, knubbiga, cellulit-tanter. Det är bara kläder! Folk vill väl ha bekräftelse oavsett ålder?

    Svara

     Älskar spanska tanter!

     Svara

  Hennes filter kallas för: ”varje gång jag åker utomlands så visar jag mig i en baddräkt och skriver jag törs även fast jag är en 4barnsmamma” Egentligen så är det nog så att hon gillar att visa upp sig i baddräkt helt enkelt. Och så får man säga vad man vill om det. Har nog aldrig? sett att hon varit med på en random instagrambild som någon annan tagit där hon sitter och solar i bikini som man kan se Hannah Graaf göra tex. Hon om någon kan jag tycka har fotomodellkropp efter 4 barn men hon poserar inte (längre) i baddräkt på instagram.

  Svara

  Tror hon på riktigt att vi som ser bilden är dumma i huvudet? Denna ständiga självförsvarsskiten från kända personer där de aldrig kan lägga korten på bordet och erkänner, istället säger man att det är ett instagramfilter som konstigt nog ingen annan har. LOL.

  Svara

  Hatar de redigeringsverktyg som finns via telefoner idag. I Photogrid kan man få jämnare hy, annan färgton på huden, smalare haka, större bröst, klyfta… allt med bara några klick. På Insta stories och snapchat används djurfilter där countoring ofta läggs på automatiskt ihop med annat förskönande så som markant större ögon. Sedan lägger folk med många följare ut sådana bilder på ex Instagram och jag har märkt hur när de börjat göra det verkar de ogilla sitt vanliga utseende allt mer och jag är orolig att andra människor tror att de faktiskt ser ut så där dockliknande och vad tänker de då om en själv som inte använder sådant? Hur ful måste inte jag uppfattas i jämförelse liksom?

  Svara

   Har också noterat det. Ramlade över en bild på någon som hade onormalt stora ögon, fattade sedan att det var filter.

   Svara

  CamCam: Det är ju inte helt ovanligt att många redigerar sina bilder i typ Photoshop eller appar INNAN bilderna ens når instagrams verktyg & utbud av filter.
  Finns en hel uppsjö med appar & grejer för att man ska kunna se ut som någon helt annan person – om det nu är det som man vill uppnå i livet 😅

  Mvh
  27åring utan Facebook & instagram

  Svara

   Det är ju precis det Camcam och vi andra misstänker att hon gjort 😝

   Svara

    Jag syftade på att hon antagligen inte hittar sitt glossiga filter på instagram, utan att hon får fixa det på något annat sätt 😅

    Svara

     Ja detta är ju inget filter, det är retuschering

     Svara

     Tror Cammy var lite ironisk (eller var det sarkastisk 🙄😜) när hon efterfrågade filter eftersom det står klart att det petats med annat.

     Svara

      Cammy från Småland 🙂

      Svara

  Jag är sååå trött på den människan 😣

  Svara

  Även att hon retuschat bort ankarärren på någon av de nyare solstolsbilderna igen.

  JAG har inget emot att man opererar sig, jag har själv gjort det. Men varför står hon inte för det? Som ett hån mot andra som kanske tror att hon ser ut sådär efter att ha ammat flera barn och div.

  Svara

   Ja, det ser jag nu. Väldigt suddig hud vid klyftan.

   Svara

   Jag misstänker att Camilla har gjort en del operationer om man jämför med gamla bilder. Som bl.a. ögonlyft, brösten, magen och näsan. Lika bra att vara ärlig om det.

   Svara

    Eller så anser hon att ingen annan har med det att göra och behåller det för sig själv.

    Svara

     Läckberg svor på sin mormor att hon inte gjort nåt 🙂

     Svara

    Trodde först att du syftade på Camcam 🙈

    Svara

     Det tror jag ALLTID när någon skriver Camilla här inne. 🙂

     Svara

  Tyra ska starta upp sin blogg igen vid årsskiftet 🎈

  Svara

   Kanske svaret på frågestunden blir första inlägget… Eller foundationstestet… Eller var Fleur är… Osv. Med andra ord, tror inte på det förrän jag ser det. Vet inte ens om hon känns aktuell att följa längre, tror hennes storhetstid varit.

   Svara

    Verkar som hon ska satsa mer på vlog nu…🤤

    Svara

    Foundationtestet 😹😹😹😹 hade jag glömt

    Svara

  Vill man göra reklam för en baddräkt och tycker om att visa upp sig så sätter man på sig baddräkten. Tycker man INTE om att visa upp sig så fotograferar man baddräkten liggandes tillsammans med lite andra accessoarer och länkar till hemsidan där den säkert finns fotograferad på en människa. Camilla tycker om att visa upp sig, och hon tycker om alla komplimanger och Expressenartiklar som blir till följd. Sen maskerar hon det med att göra reklam för baddräkter, Simons träningsbok, hennes kost osv. Vill man inte visa upp sig och få en artikel i tidningen, där det står att man hyllas för sin kropp av sina läsare, så gör man det inte. Hon borde stå för att hon är en exhibitionist och även retuscherar då och då. Väldigt enkelt. End of story.

  Svara

  Off topic: men varför tar Susanne Ytterskog (ägare av Connesiour magazine) alltid med sig ett gång b-kändisar för att göra reklam för La Mamounia i marocko? Hon har gjort det flera gånger med olika grupper och jag förstår inte att hotellet går med på det.

  Svara

   Ja snälla skriv om desss konstiga sponsresor till La Mamounia, många gånger så är det inte ens bloggare utan vanliga kändisar som knappt inte använder sociala medier så som Glenn schiller.

   Svara

  Snygg är hon i alla fall 😊

  Svara

  Jäkla gnäll på allt, det måste väl gå att gräva fram något positivt.

  Svara

  Ot Stefan Lagergren har lagt ut bild på nya tjejen på instastory. Någon som vet vem hon är?

  Svara

   Nej! Han accepterar inte vänförfrågningar. Printscreen?

   Svara

   @ stefanlindstrom82

   Svara

    Privat profil ju.

    Svara

  Få andra mammor att känna sig underlägsna och otillräckliga, då skulle man ju inte ens kunna gå ut, om man råkar på någon snygging till morsa, blir man förbannad då, märklig åsikt.

  Svara

  Hade aldrig pallat använda IG och andra sociala medier om jag inte velat lägga ut bilder på hur jag ser ut på riktigt… måste ju vara ett himla pill att behöva rätta till bilden i olika program innan man lägger upp dem. Att hon har tid?!

  Svara

  Tror att de flesta som läser bloggar och följer ”kändisar” och wannabees på sociala medier är fullt medvetna om att de inte ser ut i verkligheten som på bilderna.

  Själv drar jag på munnen, scrollar vidare och tänker att ”vad trist det måste vara för dem att aldrig kunna klä av sig och ligga vid en allmän strand eller pool utan att behöva vara oroliga för att folk ska se hur de egentligen ser ut”.

  Sen har väl alla varit på en simhall någon gång i sitt liv och där blir det ju väldigt tydligt att kvinnokroppar kommer i alla möjliga storlekar och former, varav de flesta inte ser ut som en instagram-bild av Läckberg eller Kissie.

  Skulle dessa två sitta nakna i bastun på den lokala simhallen så skulle de se ut som vem som helst av oss.

  Svara

  För det första så behöver vi ju inte diskutera huruvida bilden är retuscherad eller ej, det är ju alldeles uppenbart att den är det. Sen så förstår jag verkligen inte syftet att lägga ut retuscherade bilder på sin kropp? Bilder för kroppspositivism – absolut, bilder då man stolt visar upp hur fit man blivit – förståeligt, men detta? Jag hade även haft mer förståelse om hon livnärt dig på att marknadsföra underkläder/badkläder man varit lite ut form, men ändå behövde en inkomst, eller om det varit en bild där hon ville visa hur kul hon har det när hon leker med barnen typ men vågar inte visa kroppen som den är.

  Det här med hur kroppar ska se ut sitter så djupt inrotat i oss och det är inte konstigt att man inte vill visa upp sig. Men det behöver man ju inte? Man behöver inte vara en del av lösningen genom att visa sig som man är, men man behöver heller inte vara en del av problemet genom att visa upp posane retuscherade bilder. Det är iallafall ett steg i rätt riktning.

  Svara

   Förstår inte heller varför man lägger ut retuscherade bilder på sig själv. Om man inte vill visa sig som man är kan man ju bara låta bli. Tycker att man motarbetar hela saken med kroppspositivism genom att manipulera bilder på sitt eget utseende innan man vill visa upp dem.

   Svara

   Skulle tro att i just detta fall vill hon bara hjälpa en närstående nå ut,och visa en baddräkt. Och eftersom hon inte känner sig bekväm med att visa sin kropp så får vi se en retuscherad version. Jag förstår det och henne. Jag hade nog gjort samma sak själv.

   Svara

  Haha! Om det där osunda ideal så borde folk släppa taget om chipspåsen på en gång. Hon ser ju ut som alla andra 40+are.

  Svara

   Hon är ännu större i verkligheten!

   Svara

  Blir så ledsen av all denna yta som värderas så högt. Och orolig för mina barn, kommer de flickobarn jag får förstå att det viktigaste inte ör deras utseende? Det känns som att vårt samhälle utvecklas mer och mer,men samtidigt är vårt utseende högre värderat än någonsin. Varför?

  Svara

  Älskar svaret från Läckberg på insta 👍🏻

  Svara

   Tyckte det var rätt omoget svar, att kasta in svordomar och kalla kritiker för ”surkärringar”/”surgubbar”. Kan hon inte formulera sig bättre?

   Svara

    Nja ibland behöver man ta i lite, helt ok tycker jag efter allt gnäll.

    Svara

  Men asså man gör väl förihelvete som man vill i samma ögonblick man fyller 18, vad är det ni inte fattar? Lägg ner ert jädra skitsnack o kamma till er själva istället.
  Vilka tomtar ni är. Står L i pannan på er allihop som överhuvudtaget pallar diskutera detta ämne om o om igen, avigt rätt ska det fan ältas.

  Svara

  Hon ger sig in i debatten på insta. Men varför i hela friden utsätter hon sig för detta. Hon borde vetat att reaktioner skull komma efter första bilden

  Svara

  Jättedåligt gjort. Dömer inte henne men känns mest tråkigt att man ska ha dåligt självförtroende. Äg dina ben och celluliterna istället för att sudda ut dem och din fingertopp liksom. Eller ta en bild där ljuset är bättre. Hellre strategiska poser eller retuschering tbh.
  Har tyckt folk är riktigt töntiga som innan kritiserat henne för hon har ung kille osv. Dock tyckte jag mig se en trend i att hon ändrat utseende drastiskt efter hon blev tillsammans med honom. Hela framställningen, kläder, hår, näsan osv. Känns som hon är osäker i sig själv och vill ”hamna i hans nivå”. Kan tänka mig det blir ännu mer påtagligt när man lyckats haffa någon man tycker spelar i en annan liga och man dessutom är känd

  Svara

  Men hennes lår? Vad har hänt.

  Svara

   Livet!

   Svara

  Men hennes lår? Vad har hänt.

  Svara

  Vet inte vad filtret heter men det finns på instagrams mystory, den jämnar ut bara huden. Jag använder den jämt. Filtret är den fjärde. Ett huvud med stjärnor. Try it även om ni inte kan förstå varför man vill lägga ut bilder med filter. Sluta vara så negativa och hitta fel som inte ens existerar. Jag såg direkt vilket filter det var. Jag är 26 utan barn och får inte ens den kroppen med filter. Camilla om du läser detta du är gorgeous….

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.