Dessie har fått cellförändringar

Dessie:

Så jag bokade in en tid för att göra ett cellprov mot livmoderhalscancer. Man tänker ju att det absolut inte kommer att vara orsaken men man gör det ändå bara för ”säkerhets skull” Jag hade inte ens tänk en tanke på provet fram tills att samtalet kom. Då fick jag höra att jag har svåra cellförändringar i livmodern. Jag brast såklart ut i gråt på jobbet och åkte hem för att smälta allting den dagen.//Dessie

Dessie är inte den enda influencern som drabbats av cellförändringar. Både Elsa Billgren och Jonna Lundell har skrivit och delat med sig av sina erfarenheter och i Elsas fall gick det så långt att hon tvingades operera bort hela livmodern.
Dessie uppmanar sina läsare att gå och ta sina prover och många kommentarer stöttande till henne efter hennes besked. Många, men definitivt inte alla.
En läsare kommenterar så här charmigt:

Tycka vad man vill om Dessie men att kommentera som den här kvinnan gör är under all kritik.
Skulle Dessie ha dålig karma och drabbas av cellförändringar på grund av det och då får skylla sig själv? Är den dåliga karman pga att hon uppdaterat sin blogg dåligt eller vad avser den här kvinnan med sin kommentar? Dessie har väl inte gjort en fluga förnär?

Nä, pepp till Dessie tycker jag!

95 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är 26, har aldrig tagit prov och nu är mensen fyra månader sen utan risk för graviditet. Gissa vem som är nojjig 😋

  Håller tummarna för att det blir bra snabbt för Dessan.

  Svara

   Ta prov nu! ❤️

   Svara

   Men utebliven mens är ju inte på något sätt relaterat till livmoderhalscancer?

   Svara

   Jesus 2.0 är på väg!

   Svara

    Haha förlåt, men detta var bara för roligt 😂

    Urk: Kolla dig! ❤

    Svara

  Men fy vilken vidrig kommentar av Pernilla 😱 Att man ens kommer på tanken att säga så till en människa som är rädd och orolig över sin hälsa.

  Svara

   SERIÖS OCH DESPERAT! 🙂

   Jag är helt seriös nu. Haha. Hur gör ni, när ni är sjukt bajsiga på jobb? Alltså jag kan knappt hålla mig men vägrar bajsa här. Hur gör ni?

   Ps. Jag vet det inte har något med ovanstående kommentar att göra. Sorry!

   Svara

    gå och bajsa med dig din fjantpelle 😛

    Svara

    Men hörru, nu får du fan ta och tänka till lite. Att bajsa på jobbet BÖR man göra varje dag, även om man inte behöver. Behöver man inte så kämpar man fan ur sig lite ändå, för genom att bajsa på jobbet får du ju faktiskt betalt för att klämma ur dig skit. Bajsar du hemma kostar det av din värdefulla fritid, det tjänar du inte en spänn på. Bajsa på jobbet innan du går hem istället. Varje dag!

    Svara

     Gjorde gärna det på mitt förra jobb med samma logik men på mitt nuvarande har även jag stött på detta problem.

     Det är en liten fastighet jag jobbar i, den enda toaletten ligger i ”hallen” brevid kontoren och lunchrummet. Det är seriöst så lyhört att man tydligt hör när någon harklar sig lite där inne från rummet brevid. Detta har skapat enorma nojor för mig. Har faktiskt tagit en sjukdag från jobbet då jag helt enkelt var dålig i magen och inte ville behöva gå på den toaletten potentiellt flera gånger under dagen och alla skulle höra allt. Borde seriöst vara något sorts byggnadskrav på att toaletter ska ligga lite ”privat” till..

     Svara

    Men hallå att bajsa på jobbet är ju det näst bästa efter stt gå hem från jobbet! Älskar att få betalt för att bajsa.

    Svara

     På mitt jobb får man inte ens betalt för att gå på toaletten, så behöver man bajsa ofta och mycket så förlorar man inkomst.

     Svara

    Gå och bajsa!! Tänk att du får betalt för att bajsa ju 😊 Måste vara livets lott.

    Svara

  Vilken djupt elak kommentar av ”Pernilla”. Fyfan

  Svara

  Förstår inte riktigt logiken i att först bli upprörd över att någon skriver en elak kommentar, utveckla sig om dennes kalla hjärta och så vidare, för att sedan avsluta med att kalla personen ”vidriga kioskmongo”…

  Svara

   Förstår inte varför camcam lyfter så elaka kommentarer på sin stora plattform så de får mer spridning och kan såra fler. Exempelvis nån annan som precis fått samma besked som dessie och kanske läser här och tänker ”ja jag var ett svin i mitt förra förhållande, kanske är detta mitt fel”
   Så onödigt camcam, bättre att visa fina ord

   Svara

   Exakt, idiotiskt & kränkande ordval!

   Svara

  Aldrig hört om att man kan ha ”svåra” cellförändringar.. antingen så har man cellförändringar eller inte, och då får man ta två prov till och har man fortfarande cellförändringar så får man göra en liten operation (oftast bara ta bort en liten liten bit av livmodern som inte kommer påverka dig) oftast när man är så ung så har det inte spridit sig alls långt.. därav jättebra att vi unga idag kan åtgärda detta innan det utvecklas till cancer senare i livet. Har 3 vänner som opererat bort en liten bit pga av cellförändringar.

  Svara

   Förstår om dessie blir orolig, men tror knappast att nån läkare säger till henne att hon har ”svåra” förändringar. Efter det första testet fick man bara en återkallelse och sedan där sa dom att man hade cellförändringar.

   Svara

    Hon kan mycket väl ha fått den informationen. Det fick jag med. Lätta cellförändringar tas inte bort, medel och svåra tas bort. Enligt informationen jag fick.

    Svara

    Men dina kommentarer är ju precis lika jävla onödiga som den vilket inlägget handlar om. På vilket sätt är det relevant? Du gör ju bara ditt yttersta för att försöka förminska hennes oro. Blä!

    (Naturligtvis: pepp till Dessie!)

    /Linda

    Svara

   Nja, man kan ha ”lätta” förändringar eller otydliga svar på provet som gör att man får ta ett nytt prov, så visst finns det olika grader av förändringar.

   Svara

   Man kan ha 3 olika grader av cellförändringar… Oftast är det lätta eller medelsvåra och då kan man avvakta och se om det försvinner av sig själv. Jag hade svåra cellförändringar och fick då operera (med laser). På senaste kollen hade jag inga cellförändringar men viruset är fortfarande kvar, så får gå på en koll inom ett är igen. Är 2 år sedan jag opererades. Har aldrig varit orolig direkt, då de förklarade att det är om det får gå obehandlat i 10-15 år som det kan utvecklas till cancer.

   Det är en sån enkel sak att gå och göra cellprov när man blir kallad. En liten tops som de virvlar runt, sen är man klar. Alla som inte har gjort det – gå nu!

   Svara

   I Danmark kan man da have svære celleforandringer. De resulterer som regel i et kegleoperation 🙂

   Svara

   Om du inte har hört talas om lätta, medelsvåra och svåra cellförändringar så kanske du kan läsa på lite istället för att utgå från att allt du inte hört om – inte finns 🙂 http://www.cellprov.se/cellfoerandringar/

   Svara

   http://www.cellprov.se/cellfoerandringar/
   Man delar in cellförändringar i lätta, medelsvåra och svåra.

   Svara

   Jo, cellförändringar har tre stadier . Är det svåra måste man operera bort meddetsamma. Har själv haft det för något år sedan. Jag känner till två kvinnor som har dött av hpv för det spred sig, hjäpte inte med att konicera livmodertappen. De två unga kvinnorna hade små barn, så jag tycker att det är så hemskt att de gick bort.

   Svara

   Joda, det finnes grader av celleforandring. De blir delt i celleforandringer grad 1, 2, og 3. Grad 1 gjør man ikke noe med; kun jevnlige celleprøver for å se hvordan det utvikler seg.
   Grad tre blir alltid operert/konisert.
   Jeg har hatt ”grove/svåra celleforandringer”, altså grad 3, og ble konisert.

   Tror Egoina også har vært igjennom det?

   Svara

   Jag har fått höra två gånger att jag har svåra cellförändringar från min läkare så det kan hon nog mycket väl ha fått höra.

   Svara

  kommer aldrig förstå hur någon som skriver så extremt dåligt kan vara ”storbloggare”….

  Svara

   Skrev hon som inte ens kan börja en mening med stor bokstav.

   Svara

    jag är ingen ”storbloggare” och har aldrig varit det heller 🙂

    Svara

     ”Storbloggare” är ju inget jobb du söker. Folk tyckte väl hennes blogg var roande och intressant. Det är liksom inget författarjobb, det är en blogg.

     Svara

   De flesta sitter inte och stör sig på sånt 🙂 så illa är det inte.

   Svara

  Stackars Dessie! 😔
  Jag har också cellförändringar, men lättare, tack & lov!

  Svara

  Varför får man cellförändringar?

  Svara

   Fråga Danny Saucedo.

   Svara

    Cancer-svampar😂

    Svara

    Meta-humor. Varför ska man fråga Danny Saucedo?

    Svara

     Av män.

     Svara

   Svara

   Man kan få cellföräbdringar av flera skäl, men ofta handlar det om att man har hpv viruset. Det finnsI många olika typer av hpv virus men det finns endast ett (tror jag) som orsakar cellföräbdringar/livmoderhalscancer.

   Svara

    Alltså flera HPV virus ger cellförändringar, men enbart ett fåtal ger sådana cellförändringar som kan utvecklas till cancer.

    Svara

   HPV virus. Googla. Förstadie till cancer.

   Svara

   Jag fick cellförändringar efter att ha haft oskyddat sex med en kille jag dejtat lite och sen öppnat hans badrumsskåp och hittat storpack av kondylom-läkemedel. Det kom som ett brev på posten så att säga. Träffade inte killen igen.

   Svara

  Men fy så elak kommentar. Att önska någon nåt så hemskt. Vidrigt.

  Svara

  Det får man ju kallelse till regelbundet. Så det borde man ju inte missa att gå och göra.
  Eller är det olika beroende på var man bor?

  Svara

   Hur gammal är Dessie? Hon kanske inte hunnit gå på sin första än. Det brukar vara från 23 år man blir kallad om jag kommer ihåg rätt.

   Svara

   På vilket sätt är du peppande nu? Hjälper det henne på något sätt att hon borde gått tidigare (om hon nu ens blivit kallad tidigare)?

   Jag har förövrigt missat min senaste tid (det är ju helt ok att göra det när som helst enligt infon på kallelsen) så om jag har cellförändringar ska jag helt enkelt bara acceptera det då och inte bli ledsen?

   Svara

    Precis. Inte skuldbelägga. Alla har sina anledningar att göra som de gör. Och även om det egentligen inte ska spela någon roll, så kan det ju vara så att Dessie t om är för ung så att hon inte hunnit göra cellprov tidigare. Hur som helst, hoppas att det går bra för henne.

    Svara

    Det var bara en undran liksom. Om det är olika i olika landsting att man bli kallad. Hoppas absolut att det går bra för tjejen.

    Svara

   Har man nyss fyllt 23 har man nog inte hunnit få kallelser regelbundet än.

   Svara

  ”Kioskmongo” är typ den roligaste förolämpningen jag någonsin hört😂

  Svara

   Idiot!!

   Svara

    Mår du bra ditt kioskmongo?😂

    Svara

   Pucko!!

   Svara

  OT men Isabella har varit i NY i fyra dagar och kommer hem idag , och ska inte ens träffa barnen. Sen ska hon inte ha barnen under julen. Jag har aldrig kritiserat hennes föräldraskap men vad fan håller hon på med? Sista dagarna i NY var hon med sin haj och hon ska till maldiverna över jul med honom. Hon prioriterar honom över barnen. Det ÄR sjukligt!! Och Ja, hade det varit en man hade jag varit lika upprörd. Varför blir man förälder om man inte har ens tid med barnen?

  Svara

   Fast jag har för mig tvärtom att hon har förhandlat till sig att få ha barnen i 6 dagar under julen, eller har jag drömt?

   Svara

    Hittade bl.a. det här….

    ”Sedan väntar julledigt med barnen och nyårsafton på Maldiverna.”

    Svara

     Hon har barnen halva julafton tydligen.

     Svara

    Skrev hon inte att hon förhandlat om med Odd så att han ska ha barnen i sex dagar? Jag tolkade det så att Odd har barnen i sex dagar eftersom hon åker till Maldiverna över nyår. Men jag kan ha fel.

    Svara

   Men sluta lägga dig i hur Odd och Isabella gör med sina barndagar. Hon har redan förklarat att de valt att ändra lite på dagarna under julen så de ska få ha barnen lite längre 🙂

   Svara

   De där barnen verkar hon knappt ägna en tanke åt. Allt hon skriver om är lyx, resor och LCC.

   Svara

    Hon undviker att skriva om barnen för att barn är så tråkiga att läsa om

    Svara

   Du är ju exakt en sådan person som gör folk rädda att skaffa barn för de tror att när man blir förälder slutar man ha ett liv och allt man gör och allt man tänker 24 timmar per dygn ska handla om barn barn barn.

   Svara

   Förlåt, men måste vi diskutera BlondinBella under v-a-r-j-e inlägg? Blir lite tröttsamt.

   Svara

  Utförde en konisering (operation) i somras där det tog bort en bit av livmodertappen. Har haft förändringarna sen jag började få kallelser för ca 3 år sedan och nu valde de att ta bort även om det låg i kategorin ”lätta cellförändringar”. Var nyss på återbesök och gjorde cellprov. Svaret får jag troligen i början av nästa år. Spelar ingen roll vilken kategori man hamnar i – orolig blir man nog oavsett även om det finns olika stadier.

  Det enda jag kan säga är: gå och ta provet, det går fort och oftast upptäcks förändringar tidigt och kan behandlas.

  Svara

   💚

   Svara

  Testade mig när jag vad 23, då hade jag inga. Vid testet när jag fyllde 26 hade jag svåra, fick genomgå en konisering. Har återbesök i januari.
  Har hört många som säger att det inte utvecklats fort, att det tar många år. Men det kan gå fort också. Är evigt tacksam att jag gick på båda kontrollerna och att jag inte hade cancerceller.
  Dock kunde det bli det om jag inte tagit bort dem nu. Ta provet! Så enkel livsförsäkring ❤

  Svara

  Extra styrka till Dessie nu tycker jag! Lite onödigt att skriva ut att man känner folk som har avlidit av det, inte direkt peppande …..

  Svara

   Det var inte menat till Dessie, utan till Anonymis som jag tycker förminskande Dessie genom att säga att Dessie inte har svåra cellförändringar och är man ung så är det inget farligt. Dessie har all rätt att vara rädd,ledsen, orolig.

   Svara

    Särskilt med tanke på att Dessie har det på livmodern och inte livmodertappen. Det är mycket allvarligare att få det på livmodern än på tappen. Jag blödde kraftigt i 1 år efter min konisering och nu några år senare är det fortfarande inte riktigt bra, utan blöder några dagar innan jag ska få min mens. Så jag tycker rysligt synd om Dessie, jag hade aldrig velat få hennes besked. Jag tycker att hon har all rätt i att gråta . Jag önskar henne det bästa

    Svara

     Cellprov kollar bara livmodershalsen så Dessie har säkert bara skrivit fel, det är inte livmodern det rör sig om.

     Svara

  Där jag bor (Brasilien) gör man prov varje år och börjar i en tidigare ålder. Tycker det är sjukt att Sverige tar en beräknad risk och bara gör prov var tredje år. Om jag inte minns fel får äldre kvinnor inga kallelser heller. Detta borde upp på den feministiska dagordningen. Och GÅ på era kallelser ❤

  Svara

   Jag har blivit kallad varje år sen jag var 22 eller 23 tror jag (är 26 nu)

   Svara

    Var bor du? Har du haft cellförändringar tidigare?

    Svara

   Håller med dig. På tre år hinner man gå från inga förändringar till livmoderhalscancer! Oftast går det sakta men det kan gå väldigt snabbt också. Rekommenderar alla att gå varje år! 80% av befolkningen bär btw på hpv viruset. Det räcker att ha sex en enda gång med en enda kille.

   Svara

   I Sverige blir man kallad vart tredje år mellan 23-49 och 50-60 vart femte år. Men det kommer att ändras så att det blir vart sjunde år från 50 till 67 år. Har man haft förändringar så är det vart tredje år tills man säger nej tack själv.

   Svara

  Och Johanna Bradford som fått ta bort ett bröst och måste ta cellgift samtidigt som hon är gravid.

  OT – för att bevaka bloggar är du väldigt smal I vilka bloggar du bevakar. Jag följer ändå många bloggar, men de enda jag följer som nämns ibland är Sandra Beijer och Elsa Billgren.
  Men det känns som det är mest fokus på de bloggare som inte har ngn yrkesskicklighet eller som faktiskt skriver intressant. Eller kanske de bloggare som enligt kommentarsfältet inte har vantar på sig 😊

  Svara

  Har varit på varje test sen jag var 23 (två gånger med andra ord) och fick efter första gången brev att jag hade cellförändringar men väldigt lätta så de gjorde inget med det vidare. Lite konstigt. Sista jag gjorde för 2 år sedan så var det inget. Förstår att man blir rädd.

  Har också tagit HPV vaccinet när det blev gratis för alla kvinnor upp till 26 år (i alla fall i Stockholm) och även om det är typ 10 år försent med tanke på att man helst ska ta det innan sexdebut så var det bättre att ha det gjort om det ändå var gratis. En extra procent skydd är bättre än inget.

  Svara

  Det finns en anledning till att man inte blir kallad till ytterligare cellprovs-tagningar vid 62-63 års ålder (olika i olika landsting).

  Det tar så pass lång till att utveckla cancer i livmodertappen – vilket är vad man tar prov på – att de räknar med att efter, ca, 63 är risken större att man dör av ålder än av cancer i livmodertappen.

  Cancer i livmodern är väl en helt annan sak? Då har väl antingen cellförändringarna på livmodertappen blivit till cancer (eftersom man i princip aldrig gått på koll…) och spridit sig till livmodern?

  Hade själv ”svåra” cellförändringar i ungdomen. Gjorde både liten operation (då de ”klipper” bort delar av tappen samt därefter en kryo (frysning av livmodertappen så att de sjuka cellerna dör och ”flyter ut”.

  Det är nu ca 30 år sedan och har inte haft cellförändringar sedan dess. Tar prov vartannat år.

  Svara

  Jag har noll respekt för henne, men sådär skriver man inte ens till sin värsta fiende. Hoppas att allt går bra och att Dessie blir frisk.

  Svara

  Kollade in Pernillas kommentar på dessies blogg. Det verkar som att nån tagit pernillas bild och postat i hennes namn och att hon hade fått reda på detta via en bekant. Huruvida det stämmer vet jag inte men tvivlar på att någon skulle kommentera nåt sådant med sin egna profilbild..

  Svara

   Någon har tagit Pernillas bild från nätet och sen använt hennes namn och bild för att skriva en elak kommentar till Dessie.
   Elakt både mot Dessie och Pernilla.
   Antagligen vill inte trollet i fråga stå för sin åsikt utan använder sig av någon oskyldig person.
   Jag är hennes bekant och kan inte tänka mig att hon skulle använda sig av sådant språk mot någon annan.

   Svara

    Men fy fasen vad obehagligt, stackars Pernilla, och Dessie med förstås. Sånt där är man ju livrädd för att råka ut för.

    Svara

  Vad jobbigt hoppas verkligen det ordnar sej för henne. 😇

  Svara

  Jag har skjutit upp min senaste kallelse sen i mars. Tack för sparken i baken. Går dit och får det gjort ASAP.

  Svara

   Samma här. Har exakt noll anledning att inte göra det, ändå har jag skjutit på det. Ändring på det nu!

   Svara

    Samma här av den enkla anledningen att det gör alldeles för ont på(i) mig! Ska jag dit igen får dom söva ner mig eller nått!
    (Obs, verkar bara vara på mig det gör ont så ingen annan behöver bli orolig)

    Svara

     Jag är också en sån som tycker att det gör suoeront att ta cellprov 😰

     Mitt tips är alvedon och Ipren 1h innan, alternativt om du kan få utskrivet starkare om så behövs. Det går ju snabbt, men det är då inte ett dugg kul…

     Svara

     Jag förstår dig S, samma här! Ett tips är att 1 timme innan ta 2 st Alvedon och om möjligt be om en mkt erfaren barnmorska så hon snabbt ”får tag” på det hon ska. Jag fick en student första gången, som rotade runt som fan, och det tänker jag inte tillåta igen! Jag avskyr cellprov men hoppas jag kallas snart igen för det är verkligen GULD värt att ha koll på hälsan där nere! Efteråt tycker jag man får lite Netflix, snacks och varm choklad! 😉

     Svara

  Inte konstigt att det bli konsekvenser av att hon haft en svängdörr där nere…

  Svara

  Tack så mycket för att dela. Jag lärde mig mycket i det. Jag har redan delat den här artikeln med min Facebook så att fler kan dra nytta av det.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.