Smidigt!

Angelica Lagergren:

De kastade sig i min famn och S hade med sig en julklapp till mig från barnen. Massa olika tokiga örhängen med tomtar och paket på. Så gulligt! Men sen slutade det gulliga och fina. Jag fick ett brev mitt framför ansiktet. Med avsändaren ”Tingsrätten” på. Det var på riktigt som att få en hink med isvatten över sig. Jag var inte alls beredd. Jag vet att vår betänketid för skilsmässan gått ut. Jag vet att vi båda är helt hundra på att det här är rätt beslut.

Men jag var som sagt inte beredd. Jag började gråta. Tårarna gick inte att stoppa. Jag letade fram en penna, skrev mitt namn och personnummer på pappret och fick sen gå ut och ta luft. S stannade kvar med barnen. Mamma kom gående på uppfarten och jag stod längre och kramade henne och riktigt hulkgrät. Hemskt.//Angelica

Stefan Lagergren kan verkligen det där med fingertoppskänsla och takt och visar prov på detta när han serverar tingsrättens papper för skilsmässan i samma veva som han lämnar över barnen till Angelica för att fira jul.
Jag förstår hennes känsla – kunde inte det brevet väntat några dagar eller att han fyllt i det själv och skickat in?
”God jul typ! Nu skiljer vi oss på riktigt! Här är ett paket också! Ho ho ho!”

En läsare tycker att det är typiskt män att göra så här? Är det typsikt män eller är det typiskt den här mannen?

57 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Usch, osoft beteende av honom.

  Svara

  Typiskt DEN mannen. Fruktansvärt osmidigt och omoget gjort.

  Svara

  Tycker kvinnor kan vara lika klumpiga sorgligt nog. 😯

  Svara

  Typiskt män som ”äntligen” blivit av med ex-frun, tyvärr. Önskar A allt gott i framtiden ❤️

  Svara

   Finns kvinnor som beter sig likadant.

   Svara

    😱😱😱😱 finns det? Berätta mer om hur kvinnor inte är en homogen grupp.

    Svara

  Typiskt män. Inför barnen och allt, kom igen för fan. Hade aldrig en kvinna/mamma gjort.

  Svara

   Precis, eftersom kvinnan och mannen är två olika raser, kanske tom arter! Det skiljer sig biologiskt i hjärnan på oss!!!

   Svara

    Nej, men vi uppfostras generellt (!) olika.

    Svara

     Såklart, men jag förstår allvarligt inte hur man kan skriva att en kvinna ALDRIG någonsin i hela världshistorien skulle göra så BARA för att hon råkar ha en snippa mellan benen??? Absolut att det finns skillnader i testosteron, östergren osv men det är helt befängt att påstå att bara för man är kvinna skulle man aldrig kunna göra något som Stefan gjorde.

     Svara

      Eftersom kvinnor i större grad har uppfostrats till att ta hand om alla andra och ta ansvar för andras känslor så är det mindre troligt att en kvinna skulle göra så. Tror alla förstår att det ändå finns kvinnor som gör lika svinga saker, men ibland pratar man högst generaliserande.

      Svara

    Det gör ju det. Det finns två sorters testosteron, ett som de flesta män har i kroppen och då funkar dom hyfsat vänligt och en annan sorts testosteron som gör att mannen använder mycket våld m.m.
    Vissa patienter på rättpsyk har 10 gånger högre testosteron än en ”vanlig” person och får östrogen tillsatt via sprutor för att vara hanterbara. Många sjuka brott har begåtts av män med fel testosteronsort/för höga halter.

    Så visst finns det skillnader mellan könen, det är inte bara uppfostran. Hormonerna i hjärnan styr vår personlighet/handlingar osv tex brist på dopamin = adhd.

    Svara

     ”Brist på dopamin = adhd”

     *tar mig för pannan* 😥😣😤

     Svara

     Vad har du för spännande profession som gör att vet allt det där så säkert?

     Svara

     Alltså, brist på dopamin kan göra rätt mycket med en människa, exempelvis så reglerar dopamin humör, vakenhet, muskelrörelser, koncentration, kreativiteten och påverkar belöningssystemet (glädje, eufori etc).
     Dopamin som signalsubstans kan i fel mängd ge adhd-symptom, men jag har bara nu precis börjat läsa om endokrinologins påverkan på nervsystemet och kan därmed varken bekräfta eller dementera om dopamin de facto orsakar adhd, men låter logiskt! Finns forskning på ämnet.

     /ssk-studerande.

     Svara

      Vi har inte brist på dopamin; de regleras fel bara, mycket på en gång och sedan inte alls.. vi har nog snarare mer dopamin om man räknar ihop det 🙂

      Svara

  Typiskt honom skulle jag säga. Hade knappt gått ett halvår sedan skilsmässan innan han visar upp nya kärleken och beskrev hur upp över öronen kär han är… jäkligt osmidigt.

  Svara

   Ett halvår är väl ändå rätt lång tid…. Finns ju de som visar upp ngn ny efter ett par veckor…

   Svara

    Och det hade han säkert också gjort om han inte vore så jävla feg, han orkade nog inte ta den storm som hade blivit om han gått ut med förhållandet betydligt tidigare än vad han gjorde. Jag tycker man läser tydligt mellan raderna att A blev lämnad för en annan.

    Svara

  Kanske något att skriva om Cam? Tunis får MASSOR med kritik på sitt senaste reklamsamarbete. IGEN! Och kritiken fortsätter även i inläggen efter. http://petra.metromode.se/2017/12/21/mina-sminkhemligheter/

  Svara

  Hm. . Det var inte vackert gjort.

  Svara

  Fast hon har väl skrivit flera gånger själv att dagen närmar sig. Sedan borde hon själv ha fått samma brev hem till dig. Tråkigt oavsett och inte så akut att det behövde ges som julklapp.

  Svara

  Ordet ,typiskt män ,är fan en vidrig mening. Vet inte heller om det är typiskt för denna man. Men just detta är ju märkligt! Funkar det så? Borde hon inte fått ett brev hem till sig att skriva på? Eller är det exet som levererar det?

  Svara

  Vilken okänslig typ 😡

  Svara

  Men ärligt?! Vem gör så?! Tydligen Stefan- så otroligt okänsligt gjort….hade det varit jag hade jag nog viljat att min exman sa innan att han skulle komma med papprena så man kan va förberedd!

  Svara

  Fine om han gått vidare, men lite taktkänsla kan man väl ändå ha? Dels vänta till efter jul kan jag tycka, dels förvarna att han tar med papprena.
  Ibland tror jag att vissa män inte tänker efter, nu har han gått vidare och är upp över öronen i sin nya och då verkar han glömma bort respekten för sitt ex. Jag känner varken A eller SL men jag har inte fått en positiv bild av honom tyvärr.

  Svara

  Stefan ’svinet’ Lindström. Eller vad han nu heter.

  Svara

   Men lägg av. Svinet? Känner du honom tillräckligt för att kalla honom för svin? Handlingar kan vara kassa, men ingen vet ju vad som låg bakom. Angelica skrev ju själv att han förmodligen inte trodde att hon skulle ta illa upp.

   Svara

  Förfarandet vid tingsrätten går både snabbare och smidigare om båda parter skriver under en begäran om att fullfölja äktenskapsskillnaden efter betänketid, så visst finns det en poäng med att han ber henne skriva under iställlet för att skicka in själv. Hans timing är dock bortom all kritik. Helt okänsligt. 😥

  Svara

  Finkänsligt. Wow.

  Svara

  Följande kommentar hittade jag på Pingis Hadenius Facebook-sida.

  ”Kan ni inte sluta onanera framfor min blogg snart? Att pengar kommer medan man sover handlar om att slappa pa inre motstånd i en värld dar allt handlar om prestation, och faktiskt ha koll pa när banker och andra institutioner uppdaterar konton (t ex Swedbank kl 13.30 och Nordea kl 18) innan coola Swish kom till, samt att kanna in och vänta pa vagen man surfar pa, inte att stjäla andras inkomster och sen ta semester. (Temat pa framsidan pa er bok Aktiedrottningen kommer från min blogg i Honolulu 2011 när ni saboterade min utbildning och mitt företagande.) BBC fick svar av mig förstas. Polisen”

  En som hette Hannah Telluselle som skrivit 🧐

  Svara

   Fast det är väl rätt vida känt att hon som skriver de kommenterarna är lite bakom flötet. Hon brukar ju hänga i Bellas kommentarsfält också, med diverse anklagelser 😐

   Svara

    Skulle nog inte kalla henne bakom flötet men psykiskt sjuk kanske?

    Svara

   Stalker och virrtant. Googla Alexandra + hennes speciella efternamn. Verkar vara ett original.

   Svara

  Så svinigt beteende.
  Var det för att trycka till henne lite ytterligare eller!

  Svara

  Alltså jag hade nog kunnat göra så…. Är ganska fyrkantig och rationell i mitt tänkande så förstår den praktiska sidan. Men jag vet ju också om att andra inte alltid uppskattar min rationella sida så jag har en ständig utvärdering av mig själv så att jag inte ska såra i onödan. Det är fruktansvärt utmattande men jag gör inte folk ledsna så ofta och jag tror att de vet att jag menar väl. Men, jag tycker inte att själva handlandet var så konstigt, han glömde bara bort att Angelica inte tänker som han?

  Svara

   En till som hade kunnat så iaf om vi pratar om mitt ex ….

   Fast kanske inte jul men annars så. Kanske

   Svara

  Misstänker att det blivit hejarop om det hade gått till tvärt om. Då hade hon varit en stark kvinna osv. Han är ju trots allt ett svin som haft mage att gå vidare i livet. Och han är man! Många dödssynder på en gång 🙂

  3…2…1

  Svara

   Ja, för härinne är det aldrig någonsin så att en kvinna kritiseras för någonting. Eller någon annanstans i samhället för den delen.

   Svara

   Fast det handlar ju inte om att han gått vidare, eller att han är man. Problemet har var ju att själva handlandet var respektlöst, speciellt i samband med den dåliga tajmingen. Inte fel i sig att be henne skriva på papprena. Men utan förvarning, på julafton och framför barnen? Låter inte som han gjorde det på ett schysst sätt, det är det som gör folk upprörda. Även om han gått vidare bör han ha respekt för sina barns mamma.

   Svara

   Dryg du är

   Svara

   För blondinbella får ju bara heja heja…

   Svara

  Lite osmidig kanske. Men å andra sidan verkar han vara en betydligt bättre förälder än henne. O ni som kritiserar angående nya S nya kärlek, A verkar ju inte direkt leva i celibat….

  Svara

   På vilket sätt verkar han vara en bättre förälder och vad är det som gör A till en sämre förälder?
   Sedan blev A lämnad, hon kan väl ändå få leva sitt kärleksliv precis hur hon vill!?! S kritiseras för att många tror att han varit otrogen.

   Svara

   Brist på empati brukar inte kvala in på drömförälder-listan.

   Svara

  Om det var fullföljd efter betänketid så hade han ju bara själv kunnat begära det. Hon har ju inte behövt skicka in något. Låter lite konstigt faktiskt. Men hon kan väl inte ha hittat på det?

  Svara

   Ja, han kan själv begära fullföljden, men om inte hon också skrivit under begäran, så kommer tingsrätten att skicka hans begäran till henne och bereda henne tillfälle att yttra sig över den. Det tar längre tid och är omständigare.

   Svara

  Frøken Lagergren fisker som vanlig sympati!Virker som en ustabil og jobbig typ….man kan fatta at Stefan fick nog…

  Svara

   du verkar också vara en ganska jobbig typ

   Svara

    Tur att jag inte har en blogg da…

    Svara

  Män har sällan fingertoppskänsla…

  Svara

  Men är det ingen som tycker att hon hänger ut denna stefan inför barnen? Rätt tydligt vad hon tycker om deras pappa och vill visa vilken skit han är. Men, ansökan från tingsrätten angående att man vill ha skilsmässa kommer hem till henne också eftersom det gäller två parter. Eftersom de har barn tar det ett år innan den går igenom.

  Svara

   Nej, betänketiden är minst sex månader och högst ett år. Efter sex månader är det alltså möjligt att begära fullföljd av äktenskapsskillnaden. Om ingen av parterna begärt fullföljd inom ett år, förfaller ansökan och tingsrätten skriver av ärendet och parterna förblir gifta.

   Svara

    Bra att du rättade mig, trodde felaktigt att det var ett års betänketid om barn undet 16-tack!

    Svara

     Ingen orsak. Insåg när jag läste min kommentar att jag lät som en riktig besserwisser. Det var inte min mening (ursäkta!), men skönt att du inte uppfattade det så! Allt gott! 😊

     Svara

  I senaste avsnittet av podden berättar hon lite mer detaljerat – när Stefan kom och lämnade barnen frågade Angelica om han kunde hjälpa till med att sätta in bilbarnstolen i bilen, varoå han svarade ”absolut, om du kan hjälpa mig med den här!” Och gav henne papprena. Finkänsligt…

  Svara

  Haha vad många det är som är team Angelica här

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.