Känd Youtuber filmade död kropp och la ut på Youtube

Youtube:


Klippet finns sparat, censurerat och publicerat men det är ingenting jag tänker länka till här.

Den 22-årige Youtubern Logan Paulmöts just nu en hatstorm av sällan skådat slag sedan han besökt Aokigaharaskogen vid Japans Mount Fuji  – den så kallade ”självmordsskogen” – en plats som polisen slutat offentliggöra självmordsstatistiken i ett försök att få området att sluta förknippas med självmord.
Logan själv menar att han besökte skogen för att synliggöra psykisk ohälsa och självmord men besöket slutade med någonting helt annat.
Han och hans team stötte nämligen på kroppen av en människa som tagit sitt liv, någonting som Logan både filmade och la upp på Youtube samtidigt som någon i hans sällskap ringde polisen.
Klippet har sedan dess tagits ner och Logan har publicerat en lång ursäkt på sitt Twitterkonto men följarna är obevekliga och kräver nu att Paul Logan tas bort från Youtube helt och hållet.

Till och med PewDiePie – som hamnat i blåsväder fler gånger än jag kan räkna – är en av de som hårt kritiserar Paul Logan.
Han menar att Logans video var okänslig och att han använder den här osmakliga filmen av en död man för att dra tittare till sin kanal.

Vad tror ni? Kommer vi få se den första Youtubern avstängd för gott här?

 

114 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag hoppas verkligen att han blir avstängd. Youtube har länge struntat i innehållet på vissa videos ex föräldrar som misshandlar sina barn psykiskt. Förstår att det är varje YouTubers ansvar men eftersom de förser de med plattformen där de publicerar sitt innehåll så borde Youtube en gång för alla ta ansvar, sluta skylma ifrån sig och börja visa att det blir konsekvenser av sånt här beteende.

  Svara

  Jag har sett andra youtuber som kommenterat hans film och de har visat en del klipp från vloggen. Logan står alltså och SKRATTAR när de träffar på mannen som hängt sig. Usch, vad vidrigt. Hoppas att detta är slutet på hans Youtubekarriär. Att han sedan påstår att han ville raise awareness om självmord är bara en sjukt dålig efterhandskonstruktion.

  Svara

   Fast man kan reagera sjukt konstigt på saker. Jag skrattade när jag fått veta att en närstående dött, mest för att det var en sån absurd tanke och såklart var jag egentligen jätteledsen.

   Svara

    Hade du lagt upp det på youtube inför miljoner tittare?

    Svara

     Nä det hade jag väl inga planer på direkt. Har aldrig hört om killen innan heller (verkar ju inte vara den mest sympatiska människan någonsin) men säger bara att man kan reagera på sätt som andra tycker är helt sjukt.

     Svara

      Fast detta är bortom alla gränser.

      Svara

       Har som sagt inte sett klippet, det enda jag hade att gå på var din kommentar. Försvarar inte honom på något sätt.

       Svara

    Initialt kan man reagera olika (gråt, skratt osv) men att redigera och lägga upp en film på youtube är ingen initial handling utan när detta gjordes hade hab haft tid för eftertanke….

    Svara

    Självklart kan man råka skratta när man får veta/se något hemskt men det är en helt annan sak att börja håna och skämta om den döda personen och sen välja att publicera det på youtube. De gånger jag råkat skratta vid opassande situationer så har jag skämts efteråt, även om det såklart inte var meningen eller något illa menat.

    Svara

   Inte för att jag stöttar videon på något sätt – för det var helt fel att han la upp det, men i kris och panik kan man reagera på märkliga sätt. Försvarsmeganismer och chocken kickar in

   Svara

    Absolut…. Men det var var​ ju ingen livestream…. Så det fanns ju definitivt tid att reflektera på!

    Svara

  Han borde fan få en smäll på käften. Han postar en video på en död person och är fullkomligt okänslig i klippet, plus att han garvar också.

  Hans ursäkt är värd och noll och inget.

  Svara

   Jag vill göra dig uppmärksam på att människor som är chockade eller befinner sig i kris ibland kan reagera på oväntade sätt. Vissa reagerar mer som omgivningen förväntar sig, dvs genom att skrika eller gråta. Vissa människor reagerar på ett sätt som är mindre väntat; genom att skratta eller skämta eller verka avtrubbade eller oberörda. Det kan tyckas högst olämpligt, men faktum är att det är ett sätt för hjärnan att hantera ett enormt stresspåslag. Det är lika naturligt att skratta vid svåra/otäcka situationer, som att eventuellt börja gråta.

   Jag menar inte att det var det som hände Youtubern, men jag tror att varken jag eller ni andra kan avgöra det. Jag tror dock definitivt att ni bör ha det i åtanke. Läs gärna mer om de 4 olika stadierna vid chock/kris och hur man kan bete sig i sådana situationer. Det är psykiatern Johan Cullberg som ligger bakom denna teori, om jag inte missminner mig.

   Svara

    Du uttryckte dig 100 ggr bättre än mig, men det var ungefär så här jag menade!

    Svara

    Jag tror knappast att varken chockfasen eller reaktionsfasen innebär att man redigerar och lägger upp en film på youtube – initialt kan reaktionen (skratt mm) vara pga chock men att sedan redigera en film är knappast en del i de faser du refererar till!

    Svara

     Jag har som sagt inte sett klippet.

     Svara

      Men kommentera inte INNAN då!Suck

      Svara

       Bra input, väl rutet.

       Svara

       Varför inte, i just det här fallet? klippet är ju inte länkat eftersom det känns osmakligt och fel att sprida det?

       Svara

      Man behöver inte ha sett videon för att fatta att om man ser en död person i en skog, filmat och skrattar (kan bero på chock) och – sedan – går hem (vart han nu gick) och redigerar filmen samt laddar upp den på Youtube så är man rubbad!

      Hans reaktion är visserligen (kanske) helt normal men att i steg två redigera/ladda upp är inte helt normalt….

      Svara

       Jag menade att om man anser att detta beror på chockfas/reaktionsfas så bör man se videon.
       Då hade man inte jiddrat om någon reaktionsfas.
       Har en bror som hängde på samma sätt i skogen och vågar inte ens närma mig känslan om hur jag skulle känt om någon lagt upp en sådan här video på honom.

       Svara

        Min kommentar var till Kristina H!

        Beklagar det som hände din bror❤️

        Svara

         Jag håller med dig!

         Svara

    Jag tror de flesta vet att man kan reagera konstigt när man blir chockad. Men detta är en helt annan sak, han skrattar och hånar/skämtar om den döda samt sitter och redigerar klippet och lägger ut på youtube. Hade han skrattat av chock hade han absolut aldrig lagt ut detta. När man råkar göra en sån sak känner man sig dum efteråt (även om man spklart inte menade något illa)

    Svara

    Allt du, skolkuratorn, skriver är korrekt. Problemet är att den här jeppen i efterhand fattade beslutet att redigera filmen och lägga upp den på youtube och inkludera delen där de hittar en död person. Det har inget med effekterna av chock. Det handlar bara om en gränslöshet inför jakten på klick och tittare.

    Svara

    Men alltså du behöver inte skriva en bok med självklarheter till mig. Han stumblar på en död person medan de filmar. Han skrattar och beter sig illa (KAN BERO PÅ CHOCK). Han väljer att posta videon där han skrattar och hånar och beter sig illa. Han tar inte ner skiten förrän han får massiv kritik.

    Återigen: snubben borde få en smäll.

    (jag postar inte föööör snaaabbt)

    Svara

    På tal om teorier så tror jag att den psykologiska teorin om egoism passar bättre in – att (en del) folk enbart gör saker de själva gynnas av (eller tror att de kommer gynnas av)!

    Svara

    Johan Kullbergs kristeori anses inte längre stämma, det finns nyare och mer korrekta kristeorier. Den här mannen gav sig in i ett område som är känt för att människor går dit och begår självmord, så teorin om att han blir chockad över att stöta på en död person faller på sin egen orimlighet. Det var givetvis hela hans syfte med att trampa runt i den skogen.

    Svara

    Du behöver vakna upp ur din naiva dimma och tro att alla som skrattar har den reaktionen för att de är i chock. Han sökte sig till skogen för att förhoppningsvis se döda människor och det fick han. Det finns sjuka, sadistiska onda människor som njuter av att andra skadas. Troligare att det är det han visade. Man har gjort hjärnrönten och forskning sett att människor som mobbar känner glädje och lycka av att skada andra psykiskt och fysiskt. Dags att vakna upp och sluta utgå från att alla är som sig själv.

    Svara

     Min kommentar var till skolkuratorn. Hoppas att ditt nickname är ett nickname för med din verklighetsuppfattning borde du inte vara ute bland barn.

     Svara

  fyfan säger jag bara. i videon säger han ’tänk om barn ser det här’, och sedan lägger han upp det för miljontals barn. hans ursäkt är mer skrytsamhet över hur mycket inflytande han har och vilken bra person han är, och han ber knappt om ursäkt.

  jag är så otroligt trött på folk som besöker andra länder och inte har en gnutta respekt för deras kultur. japans syn på döden är väldigt unik, men han visar inte den minsta respekt för varken den döda mannen eller hans nära. föreställ er att få reda på att er son/vän/familjemedlem har tagit livet av sig, och en youtuber uttnytjar hans död för views? fyfan.

  och vem fan åker till en ”självmordsskog” för att spela fotboll!? snälla håll koll på vad era barn ser på och prata med dem.

  Svara

  Såg en video på en pappa som låtsates kasta sina barns julklappar i elden, som ”straff”, finns f-n ingen hejd på sjuka sk föräldrar iaf. Verkar poppis i USA att skamma sina barn på sociala medier.

  Svara

   Påminner mig om ”Daddyofive” på youtube. Riktigt jävla vidrigt beteende, speciellt gentemot ena sonen Cody. Har ej kollat upp hur det gick med familjen efter anmälan till soc eftersom det gjorde mig så jävla arg och ledsen.

   Svara

    Såg ngn gråtfilm med mamman och pappan och de hade förlorat vårdande om Cody och ett till barn!
    Så himla rätt #daddyothree

    Svara

     Må deras hårddiskar alltid krascha, om man ska uttrycka sig milt och citera en klok person på samma gång.

     Svara

  Är endast förvånad att du inte skrivit om bröderna Paul tidigare. De måste de varit de två YouTubers i blåsväder mest av alla under 2017, och de verkar ej sluta under 2018.

  Svara

  Hur kan man vara så omdömeslös?! Avstämning på livstid från Youtube är rimligt. IDIOT.

  Svara

  Det hoppas jag verkligen!

  Svara

  den killen är sjuk o ska inte ha mediaplats, bort bort bort tvi

  Svara

   Det är inte sjukt att skratta när man är med om ond bråd död. Läs min kommentar högre upp i inlägget. Ser ni en person som exempelvis står och skrattar på en begravning kan det vara ett tecken på att personen befinner sig i kris. Då är det viktigt att visa acceptans och att erbjuda hjälp. Jah säger inte att personen i youtubeklippet gjorde som han gjorde på grund av kris, men det kan vara en orsak.

   Svara

    Killen ÄR sjuk. Se videon innan du säger att han är i chock.

    Svara

    Ja, jo, visst. Alla kan reagera olika. Men att välja att lägga ut något sådant på youtube (oavsett reaktion) är helt sjukt.

    Svara

    Det känns mest som att du inte har full koll på vad som hänt kuratorn….

    Svara

    Brabra hejaheja skolkuratorn, vad mycket du kan om människors beteenden och reaktioner i kriser. Så. Nu är du kanske nöjd?

    Du kan hänvisa till din kommentar hur mycket du vill, men oddsen att snubben skrattar som en chockreaktion är ganska låga i och med att han sedan redigerar och lägger upp filmen.

    Svara

     Var lite snäll mot kuratorn tycker jag, hon vill väl bara sprida viktigt info om att man kan reagera olika på chock. Visst det vet de flesta men det finns säkert folk som inte tänker på det, särskilt bland de barn som läser här, som kanske tänker som barnen på skolan där hon jobbar. nej hon har inte sett videon, men alla vill inte se videos med självmord.

     Svara

  Youtube trendade hans video, man borde bojkotta hela företaget. Det är helt sjukt hur långt människor går för att tjäna pengar. Tänk er den killes sista timmar i livet, vad han måste ha känt och tänkt. Samtidigt var ett gäng amerikaner på väg dit för att spela fotboll och han skulle bli deras jackpot. Så genomvidrigt.

  Svara

  Han skrattade inte bara vid kroppen utan han hade även mage att skämta om mannen som hängt sig..

  Svara

   Läs på om reaktioner vid kris och chock!

   Svara

    Sluta försvara honom?

    Svara

    Varför försvara någon? Man hamnar i chock för stunden och kanske för livet, MEN att lägga ut filmen på youtube inför småbarn är väl ingen biverkning av chocken?!

    När dom hittade mannen så stod dom först och pratade, ena killen bad om kameran och sedan gick dom fram och filmade han!

    Sjukt Respektlöst!

    Så sluta försvara logan, att lägga ut filmen va fel, väldigt mycket fel..

    Svara

  Är det bara jag som blev sjuk intresserad av denhär skogen och vill höra mer? Fakta, skrönor bakgrund

  Svara

   Många människor har tänkt den tanken för att sedan söka om det på google. Fantastiskt verktyg.

   Svara

    Haha jag gjorde det faktiskt efter detta inlägg, väldigt intressant faktiskt. Finns tydligen en gammal novell om två älskare som hängde sig där. Men tydligen så har folk hängt sig i den skogen innan novellen släpptes. Sägs även att skogen har ”demoner”
    Det finns även skyltar runt omkring där det står att folk borde tänka om (alltså att inte hänga sig)
    Tydligen är självmord glorifierad i Japan, så det är hög självmordsstatistik där.
    Ni får rätta mig om jag har fel, har bara läst i ca 5min 🙂

    Svara

     självmord är verkligen inte glorifierat.

     Svara

      Exakt. Har för mig, att jag läste denna vecka om en Japan som hittades död i ett rum hos sina föräldrar. De hade gömt undan honom för att psykisk ohälsa i Japan är pinsamt.

      Svara

       Enligt de dvs.

       Svara

        Fy så hemskt :/
        Jaha okej, detta är vad jag läste
        ”Självmord har en särskild plats i Japan, ofta kulturellt glorifierat: samurajer som begår seppuku, Kamikazepiloter som kastar sig in i döden, höga chefer som tar livet av sig efter att misslyckats inom företaget, självmordspakter bland ungdomar”

        Svara

    Skrev jag att jag ville att någon skulle skriva sin B uppsats om skogen och lägga upp i kommentarerna? Nä just det… Skrev enbart att jag blev intresserad av att läsa om denhär skogen och om någon annan kände som jag.
    Men tack för din fullkomligt onödiga svar på min kommentar.

    Svara

     Ja du öppnade för kommentarer, säkert andra som är intresserade 🙂 så läs på du!

     Svara

   i början användes skogen mest för att lämna gamla människor och barn man inte kunde/ville ta hand om, men senare skrevs en bok om skogen och det blev ett ställe många tog livet av sig på. såklart hände det innan boken också, men det är vad som startade det hela.

   Svara

  Någon mer som faktiskt hann se videon innan den togs ner?

  500k gillade den. De flesta kommentarerna var även positivt inställda till videons innehåll.

  Hann ladda ner videon på dropbox om någon vill se hur genuint äcklig denna människa är. Sociopat är bara förnamnet.

  Detta går verkligen inte att jämföra med Felix som sa ett problematiskt ord i frustration, Logan är på en helt annan nivå med sin bror.

  Svara

   Jag såg den, men en blurrad version tack och lov.

   Svara

   Jag såg den tyvärr.. har kollat andra youtubers videor om skogen innan, ingen av dom jag kollat på tidigare har gått fram till en kropp och filmat, men eftersom bröderna Paul gillar uppmärksamhet osv så är jag inte ett dugg förvånad att Logan filmade bara en meter ifrån samtidigt som han skrattade och skämtade..

   Svara

   Jag missade videon och vill gärna se. Har sett en kort snutt av en annan video med honom och var tvungen att stänga ner för fick så dåliga vibbar.

   Svara

   Jag är väldigt nyfiken på att bilda mig min egen uppfattning om videon. Vet du var man kan hitta censurerad version?

   Svara

    Du kan nog inte längre se hela filmen, utan du kan nog bara se några snuttar av den.

    Sök på ”suicide forest logan Paul”

    Svara

    Svara

  Har ej sett klippet och planerar inte att göra det heller. Att skratta eller agera på ett liknande sätt som till synes verkar helknäppt är en ganska vanlig mänsklig reaktion när man är med om extrema saker. Mitt i allt panikgråt under min farmors begravning upplevde jag en kort sekund med behov av att skratta till. Det är mänskligt. Däremot att lägga upp det…. Näe, det är inte okej. Visa respekt för dem döda för satiken.

  Svara

   100% chans att Logan skrattade för att han är okapabel till känslor och empati för andra människor, och inte på chock. De skämtande om kroppen och filmande hans väska och ficka där en mobil tydligt syntes.

   Svara

    Killen på riktiga ba ”oj han måste dött typ imorse. Hans händer har fortfarande färg. Omg han har saker i sina fickor.”

    Dom går alltså på riktigt upp till liket och FILMAR DET över o över igen. Bara ansiktet var cencurerat. Helt sjukt.

    Ännu sjukare är att hans fans the logang? är precis som jocke&jonnas följare, helt galna. Sitter och säger att folk borde förlåta honom, att dom älskar han ändå, att han iallafall alltid kommer ha dom följt med en jävla massa hjärtan och love. ORKAR INTEEEE

    Svara

    Ja, det fanns inte en uns empati i hans blick utan enbart någon form av eufori

    Svara

     Snälla, lek inte hobbypsykolog. Vi känner inte Logan och kan därför inte avgöra varför han skrattade (om det var pga kris eller för att han är ”elak”) . Det är omöjligt för oss att veta.

     Svara

      Jösses.

      Svara

      Du kan sluta vara sekundärkränkt å hans vägnar och kanske fundera på vad som är normalt beteende. Han har själv sagt att han gjorde det för att uppmärksamma självmord och depression och inte i chock. Du tänker inte att efter ca 6 miljoner tittare att han skulle ha vaknat ur sin ”chock”? Han hittade för fan en guldklimp i skogen.

      Svara

      Att skratta vid kris är normalt och inte ovanligt. Att redigera filmen och lägga upp den på nätet är INTE normalt!

      Svara

     Eufori? Alltså att se en död kropp för första gången (och andra och femte) är väldigt speciellt. Att skratta och skoja skulle jag kalla för en försvarsmekanism och sker instinktivt för många. Att däremot publicera det på nätet är ganska (om inte väldigt) onödigt…

     Svara

      Har du sett videon? Skulle du hoppa jämfota och skratta? Jag har sett en död människa, jag fick en chock och när jag ringde min kille så skrattade jag tlll när jag sa vad som hänt, sen grät jag och upprepade samma sak om och om igen. Han hade ett gigantiskt leende, skrattade, hoppade, filmade den döda, skämtade om den döda, la upp på youtube och lät den rulla. Se videon om du inte tror mig.

      Svara

    Okej. Har som sagt inte sett klippet själv men har läst ditt + andras svar, tack för att du svarade och beskrev hur det gick till. <3

    Hemskt hur den här snubben agerat. Gör ont i en.

    Svara

   När man råkar skratta vid ett sådant tillfälle så brukar man skämmas över sitt beteende i efterhand, inte vara stolt och lägga upp det på youtube.

   Svara

  Finns redan personer som är avstängda.
  Det du skriver om nu är så osmakligt. Varför klippte han inte bort det. Usch. De videos jag sett från skogen innan har inte filmat hela vägen utan stannat där repen börjar (De som tar självmord sätter upp rep eller snören för att varna/visa vart de är någonstans)

  Svara

   BEGÅR självmord. BEGÅR, inte tar.

   Svara

    Ja, fast Aftonbladets journalist som omtalar saken skriver också konsekvent ’ta självmord’ i artikeln..! Uääh, men kanske fint också att praon från sjätteklass får skriva ’riktiga’ artiklar, kan ju omöjligt vara någon med gymnasieutbildning som skrivit.

    Svara

    Okej för det var ju det viktigaste i det jag skrev. Ta sitt liv, begå självmord. Kalla det vad du vill

    Svara

  Kan ju slå lite slint i skallen hos folk när de snubblar över saker de inte riktigt vet hur de ska hantera såklart men det som jag tycker är läskigt och som gör att alla hans ursäkter går bort är att det inte är live-TV vi talar om utan han har först filmat det och sedan lagt tid på att redigera videon och där borde han om något ha tagit sitt förnuft till fånga och klippt bort den biten.

  Svara

   Han har inte ensamt redigerat den heller. Två vuxna människor har sett materialet och redigerat den för att sedan lägga ut.

   Svara

   Han ”snubblade” inte över någonting, han sökte aktivt efter en kropp. Det finns en gångväg man ska hålla sig till, som har skyltar längs med hela vägen (på mer än ett språk) som uppmanar folk att hålla sig på vägen och INTE gå ut i skogen. Alla uppmanas att respektera de döda, och att om någon överväger självmord bes de tänka över allt och inse att det finns andra lösningar.

   Att aktivt gå in i skogen och filma gör du enbart för att du vill hitta något, det är så sjukt uppenbart att han ville hitta en död kropp. Turister ska inte vara inne och vandra i skogen för den är tät och marken är extremt magnetisk, vilket gör att kompasser och GPSer inte fungerar, så det är lätt att gå vilse.

   Svara

  Det finns några skräckfilmer om den här skogen också.

  Svara

  Undrar om det någonsin kommer hända att man läser något positivt om dessa Pauls…

  Svara

  Det är nåt snett med människan. Ögonen är inte snälla, det reagerade jag på direkt när jag såg honom första gången. Ytterligare belägg att lyssna på sin intuition..

  Svara

  Men vad är det för fel på er som försvarar hans agerande? Naturligtvis reagerar man olika när man får se en död person men det finns ingen chock eller kris bakom att redigera en video och sedan publicera den. Det finns ingen som helst ursäkt för det.

  Svara

   Exakt! Han la tid på att redigera och publicera. Han visste vad han la upp. Han valde ut de där klippen. Han ber bara om ursäkt för att rädda sig själv.

   Svara

    Håller med. Så fruktansvärt när man sätter sig in i tanken om att det kunde varit någon av ens egna anhöriga som blivit exponerad på en plattform som Youtube.

    Svara

   Gissningsvis bara felet att man inte kollat på videon, utan gissar. Ingen som sett videon verkar försvara karln?

   Svara

  I hans senaste video ”So sorry” har subsen ändrats haha, genialt.

  Svara

  Du kan verkligen inte jämföra det han gjorde med tabbarna Felix (Pewdiepie) har gjort.. det är inte ens i NÄRHETEN lika groteska.

  Han skrattar åt en man som nyss tagit sitt liv (och redigerar sedan detta och lägger upp på youtube..), medan Felix drog ett osmakligt skämt. Att ens dra paralleller mellan dessa händelser är i sig osmakligt..

  Svara

  Han är vad som kallas en sociopat.

  Svara

  Jag måste säga att jag är lite chockad över hur många som försvarar det här beteendet.

  Jag antar att det ligger i tiden, både polisen och räddningstjänsten upplever har stora problem med att nyfikna samlas vid olycksplatser för att fotografera och filma.

  Betänk att människor tog bilder på flickan som trasats sönder i tre delar i terrorattacken på Drottninggatan (jag såg bilden, oavsiktligt på Twitter och mådde dåligt långt efteråt).

  Så det här förvånar mig inte alls. Folk har blivit helt avtrubbade.

  Svara

   Sorry för crappig mening (”upplever har stora problem”), tittar på film samtidigt och har tydligen kass simultanförmåga…

   Lovar hädanefter att försöka göra bara en sak i taget.

   Love, peace & understanding

   Svara

   Från en som lyckades undvika att se denna omtalade bild, det hade varit fint om du inte gav information om både hur bilden såg ut och vilket offer det var. Särskilt utifrån att det var det lilla barnet. Tänk om en anhörig såg detta? Jag vill nog inte ens tänka mig vilka tankar och känslor som det kan skapa hos dem. Förstår att det säkert inte var något illa menat. Det är bara det att jag tänker att hennes minne och anhöriga ska besparas från denna sista bild.

   Svara

    De anhöriga känner redan till detaljerna och att bilden cirkulerat på nätet. Så fokus borde ligga på att man väljer att ta sådana bilder OCH sprida dessa på Internet.

    Svara

  Snalla alla, LAS denna – sa sant om sociala medier-kulturen och faran med idoliseringen

  https://www.vanityfair.com/style/2018/01/logan-paul-youtube-apology

  Svara

  Var kan man se videon eller ännu bättre en blurrad variation? Vill se hur Logan beter sig.

  Svara

   Här är en censurerad version av klippet: https://www.google.se/amp/www.dailymail.co.uk/news/article-5227677/amp/Logan-Paul-apologizes-posting-video-dead-body.html

   Scrolla ned lite så hittar du den. Endast ljud och ingen bild när kroppen filmas, så man slipper se helt och hållet.

   Svara

    Ah. Helt klart väldigt märkligt och respektlöst beteende. Mest störande är som ni säger, att lägga upp det. Jag är själv en sådan som drar olämpliga skämt och skrattar i allvarliga situationer – inkl. På min egen fars begravning. Men skulle ju aldrig någonsin fått för mig att se på det där, redigera och sedan posta. Hade skämts röven av mig och hellre valt att skriva ett inlägg om det. Totalt respektlöst. Uppenbarligen trodde han och tyckte han det var värt mycket views. Alternativt tänkte han inte alls – vilket inte heller är omöjligt.

    Svara

  oförlåtligt att vara så här korkad och empatilös!

  Svara

  http://nouw.com/spookystuff/suicide-forest-30807156

  Här har ni som är intresserade av skogen att läsa,
  Vill ni se hur andra youtuber betett sig när dom varit i skogen så kolla ”TFIL suicide forest” & ”TFIL reacting to suicide forest”

  Svara

  Alltså jag har sett filmen (censurerad) och jag måste nog faktiskt i ärlighetens namn säga att jag tycker han verkar extremt chockad och ovan att hantera den typen av känslor.

  NEJ jag menar inte att det är ok att lägga upp filmen på Youtube. Men jag måste säga att jag inte håller med de 90% som i detta kommentarsfältet menar att han är respektlös i sina känsloyttringar osv.

  Var själv med om en drunkningsolycka i somras och jag skrattade, grät, blev apatisk och genomgick varenda känsla jag aldrig känt innan medan räddningstjänsten sökte efter kroppen. När jag sen fick se kroppen minns jag att jag log och kände ett lugn. Andra grät. Efter 3 dagar grät jag då jag insåg vad jag varit med om.

  Har dessutom gått till psykolog ett antal gånger sedan dess och fått försäkrat att min reaktion inte var udda alls.

  De som aldrig varit med i en liknande situation har faktiskt inte en jäkla aning om vad ens hjärna kan spela en för spratt när chocken slår till.

  Fortfarande så rättfärdigar inte detta hans val att ladda upp filmen men alla ni hobbypsykologer som hävdar att hans reaktion är onormal. Ha inte så höga tankar om era psyko-kunskaper 🙂

  Svara

   Fast du ska nog läsa på lite om bröderna Paul innan du försvarar en av dom. I videon säger han ’Omg there is a dead body over there” och det första hans vän säger är ”Grab the camera”.

   Dom gick av stigen fast dom vet att man inte får. Dom väljer att filma en död man utan att ha någon som helst respekt för mannen eller hans familj. Han väljer att ha den döda mannen som omslagsbild på Youtube videon ocensurerad.

   Menar du på fullaste allvar att de besluten fattades i chock? Man använder inte en död person som sin omslagsbild om man bryr sig om psykisk ohälsa eller vill informera om självmord. Man gör det för visningar och inget annat!

   Svara

    Sanna. Och du ska nog läsa min kommentar innan du påstår att jag menar att det är ok att filma och publicera filmen. Jag skrev att jag i ärlighetens namn tycker han verkar extremt chockad och ovan att hantera den typen av känslor.

    Och sanningen är ju den att varken jag eller du vet exakt hur han kände i sitt agerande. Vi bara antar. Jag antar utifrån min erfarenhet och du antar utifrån vad du läst 🙂

    Svara

   Vad jag kan se är det få som säger att hans första reaktion var onormal. Det är ju PUBLICERANDET som folk reagerar på som extremt respektlöst och känslokallt.

   Svara

  Det finns flera Youtubers som blivit avstängda för gott så han blir inte den första.

  Så hemskt att lägga upp den där videon, har aldrig förstått mig på människor som fotar och/ eller filmar döda människor.

  Svara

  Såg en censurerad version av videon. Reaktionen kan man kanske inte säga så mycket om – alla agerar ju olika i kris som många redan påpekat. Men att gå fram mot kroppen och FILMA den upfront?! Och sedan redigera och ladda upp en video på Youtube? Helt sinnessjukt och så fruktansvärt omdömeslöst. Hur kan folk följa denna människa?!

  Svara

  Svårt att se att youtube skulle stänga av honom då de förmodligen tjänar enorma summor pengar på honom och likaså hans bror. Tycker båda borde tas bort från youtube, men som sagt youtube är nog för fega för det. Plus att hans video hann att hamna på trendingpage och det är youtube som ”bestämmer” vad som ska hamna där, de är iaf väldigt medvetna om vad som finns där. Så har väldigt lite faith att youtube kommer stänga av hans kanal tyvärr..

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.