Cash is king

Dasha Girine:


Radarparet ”Dashlas” laddar för lite solsemester i Meeechiko och Dasha berättar i det här inlägget om hur hon använt sin tidigare samarbetspartner ”Refunder” när hon bokade deras hotell.
Enligt egen utsago fick hon hela 4500 kr tillbaka när hon bokade vilket betyder att deras 16 nätter på hotell gått loss på minst 75 000 kr efter som Refunder som mest ger tillbaka 6% på köp via Hotels.com.

Är inte det sinnessjukt mycket pengar för boende i 16 dagar?
De reser till Mexico och Dasha vill, enligt sitt inlägg, mest hänga på stranden än vid en pool och ändå betalar hon hutlösa summor för att få en svit med egen pool?
Var får de alla pengar ifrån? Hennes blogg kan väl knappast dra in så här mycket pengar?
Arv? Sms-lån? Bankrån? Sålt en njure på svarta marknaden?
Vad tror ni?

Your guess is as good as mine! =)

75 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kan vi prata om Blondinbellas företag och hur inte en enda av hennes personal har utländsk härkomst? De anställer bara etniskt svenska tjejer/killar som passar inom en viss ram. Och vill inte höra argumentet att de kanske är de mest kompetenta, det finns mycket kompetenta utländska män och kvinnor där ute som jobbar hårt. Varför skrivs det inget om det? Blondinbella verkar bara hylla personer av utländsk härkomst när det gynnar hennes plånbok som när hon vill sälja in LCC till Saudi och Abu Dhabi, Kina etc eller sin onlineshow men när det kommer till kritan att ge arbetsmöjligheter till dessa personer så är det tyst? #LCCSOWHITE

  Svara

   Jag skrev det någon gång, men då fick jag bara massor arga kommentarer. Efter att Mirza lämnade är det ingen av utländsk härkomst i det bolaget.

   Minus Bella…….. som påstår att hon efter DNA test har rötter i hela världen förstås. 🙂 ….

   Svara

   Hur vet du att alla är etniskt svenska? Och varför är det fel om det råkar bli endast etniskt svenskar när vi befinner oss i just Sverige? 🙂 tror inget annat land än Sverige hade ifrågasatt en sån sak. Haha

   Svara

    Det är väl inget jättefel direkt, men om man vill satsa i t.ex. Saudi och Hong Kong är det väl inte så smart att bara anställa folk som ser etniskt svenska ut.

    Svara

    Ja men Gud. Hahaha. I andra länder bryr man sig inte ett skvatt om diskrimering eller lika möjligheter för alla. Bara här i trista Sverige.
    Om man vill ha en arbetsplats med mångfald så kan man behöva lägga ner lite jobb och tid på det. Om man bara gräver efter nya anställda precis där man står så är risken att man endast hittar kloner av sig själv, typ.

    Svara

    Alltså, 1/3 av alla i Sverige har utlänskt påbrå. Så ja, det är mycket märkligt att blondinbella bara har svennar i sitt team.

    Men å andra sidan. Exakt vad gör hon som är etiskt rätt?

    Alltid gillat henne innan, köpt böckerna, produkterna, tidningen osv men – nu aldrig mer. Kan se hennes instastories men that’s it. Man ska inte sponsra galenskap.

    Stackars barn och stackars Odd =)

    Svara

     Utländskt påbrå är ju inte synonymt med mörk hudfärg och det personen ovan reagerar på är just att de utseendemässigt inte har några andra etniciteter än svenskar. Vad för påbrå har deras hudterapeut Dinah då? I mina ögon ser hon inte typiskt svensk ut.

     Svara

     Men asså jaha jag har utländskt påbrå men har ”skandinaviskt utseende”, ljus med blå ögon osv. Hade jag jobbat för blondinbella hade ni väl kategoriserat mig som random svenne i hennes team. Men ni har ingen aning om folks bakgrund

     Svara

   Håller med om att det är mycket hos dem som är märkligt, men du vet ju inte allt om deras bakgrund. Jag är blek (haha), blond och blåögd så när folk ser mig på bild så gissar de säkert på att jag är svensk, men jag är född i ett annat land och min pappa kommer inte från Sverige. Man kan ju komma från andra länder utan att du kan känna igen det på en bild i hennes blogg. Sen kan det ju hålla tillbaka dem rejält om det är så att de med flit ser till att hela personalstyrkan i princip är små kopior av varandra, men tycker det är dumt att anklaga dem för att diskriminera utan mer belägg för det.

   Svara

    Människor är sällan kopior av varandra, oavsett hur lika man ser ut, så har alla sina egna personligheter och styrkor. Så synd att man ska dömas efter utsidan.

    Svara

   Att detta blir lite extra awkward är ju för att hon under den stora flyktinginvandringen hävdade bestämt att hon så gärna skulle hjälpa till med anställning.
   Så mycket BS.

   Svara

    Men det är inte så jäkla enkelt att anställa flyktingar, tror inte hon tänkte igenom det uttalandet ordentligt, om hon nu påstod det. Det är långt ifrån alla företag som skulle klara av det.

    Svara

     Det är så mycket hon hävdar tvärsäkert utan att tänka igenom. Man fattade ju redan då att det var snack, oavsett hur lätt eller svårt det är.

     Svara

   Just för att dessa människor med utländsk härkomst är så pass kompetenta att de inte vill jobba för/åt/med henne.

   Svara

   Minns att hon skrev för ett tag sedan att det i samtliga av hennes företag finns runt 50 anställda, så det är ju rimligtvis bara en bråkdel som med jämna mellanrum syns på bloggen… Tänker att alla inte vill synas på hennes blogg heller, eller att många har anställningar där de inte behöver delta på alla möten och typ kampanjplåtningar osv (som de som brukar synas på Bellas bilder gör).

   Svara

   Simon Sjögren är från Falköping. Det är ganska exotiskt i sammanhanget.

   Svara

   Dels vet vi ju faktiskt inte hur många icke-svenskar som sökt jobb hos henne och dessutom så ser det ju ut så på ganska många mindre företag….min man har eget och där är alla 15 också svenskar & jag jobbar inom Landstinget och av alla 47 på vår avdelning är det endast jag som är utländsk (är dock adopterad och ser mig som svensk)….så nja, kanske ändå inte så konstigt och min gissning är att det är just pga kompetens – även om d finns kompetenta personer med utländsk härkomst måste de ju söka jobbet….

   Svara

    Förlåt men jag själv har utländsk påbrå och har sökte (inte till lcc) jobb och till samma ställe skickat samma cv med ett svensk namn och blivit tillkallad på intervju medans mitt riktiga jag ej fått det. Blir så sur när folk säger ni invandrare måste ju faktiskt söka jobben,hur vet du att många inte har gjort det?!?! Btw har två andra jobb

    Svara

   Räknas inte Pingis ?

   Svara

   Kan folk bara sluta skriva om Bella i varenda jävla kommentarstråd? Hälften av kommentarerna till det här inlägget och andra inlägg handlar om henne. Jag orkar inte mer.

   Svara

    Händer främst i inläggen om Dasha = hon är tråkig att skriva om.

    Svara

    Fixeringen vid Bella är fascinerande 😉

    Svara

  Jag förstår inte hur folk kan lägga så mycket pengar för ett boende. Man är ju knappt på hotellrummet ändå?! 🤔 När jag bokar hotell så brukar jag visserligen inte ta första bästa billiga hotell, men väl ett hotell i mellanklass med fräscha rum, egen toalett, och bra frukost. Dvs i princip de flesta mellanprishotell med 3-4 stjärnor.

  Svara

   Jag lägger GÄRNA pengar på lyxiga hotell 😍 det allra bästa är när rummen har egen pool!

   Men 75000 för bara 6 dagar känns väldigt i överkant.

   Svara

    16 dagar var det väl 🤔 Fast det är ganska mycket oavsett. Men för mig är också boendet jätteviktigt 😊 Älskar fräscha och lyxiga hotell

    Svara

     Aha, nej 16 dagar är klart rimligt! 😊 dyrt javisst men har man råd så varför icke 👍

     Svara

  Snacka om lurad, 75 tusen för 16 dagar! 😂

  Svara

   Beror väl på vad det är för hotell 😉

   Svara

    Och vad annat man behöver pengar till… har vänner som lätt hade varit bekväma med att lägga den summan på hotell, medan jag har andra som inte ens skulle lägga samma summa på en bil haha. Det är ju olika.

    Svara

     Haha, så finns det såna som jag som är för snål för att bo på hotell alls. Jag tältar! Prioriterar helt enkelt mina pengar på helt andra saker. 🙂

     Svara

  Vem som lägger så mycket pengar? Mogi förstås! Eller pröjsar hon och hennes lillgamle pojkvän verkligen all lyx själv?

  Svara

   Jaaa älskar när det blir tal om Mogi! Vill veta allt om dessa två lyx-katter! Det verkar som ingen av dem nånsin jobbar samt att de driver mest bloggen för sig själva – ÄNDÅ så lyckas de driva hem sponsresor?

   Svara

  Är så trött på att folk ska ha åsikter om:

  1. Vad man gör med sin trädgård.
  2. Vad man gör i sängen.
  3. Vad man gör med sina pengar.

  Sköt dig själv och skit i andra!

  Svara

   Då är Bloggbevakning fel ställe för dig. Här lägger vi oss nämligen i det mesta samtidigt som vi sköter oss 😊

   Svara

    Tala för dig själv, jag sköter mig ICKE!

    Svara

   4. Vad man gör med sitt liv😁

   Svara

  Calle Schulman har alltså förlorat 1977 följare sen 1 januari??? Alltså JA, vad rätt.

  Svara

   Helt befogad skadeglädje. 😏

   Svara

  Dasha skriver att det inte är något samarbete utan ett tips. Hon har tidigare haft samarbete med Refunder.
  Blir det verkligen inte reklam bara för att Dasha säger stt samarbetet upphört? Hur ska läsaren veta det? Ser det ut som reklam är det väl reklam tycker jag.

  Svara

   Så kan man inte resonera. Reklam är betald marknadsföring. Har företaget inte betalat så är det inte reklam utan tips och tips behöver inte annons märkas.

   Svara

    Så man slipper reklammarkera om man skriver att det INTE är reklam eller samarbete?
    Och då blir det inte heller smygreklam. Väldigt bra regel som alla borde tillämpa.

    Svara

     Ja, säger du att du håller i en kratta och jag tycker det ser ut som en spade så blir krattan en spade och spaden en kratta. Simple as that.

     Svara

  OT:

  Angående hm skandalen.
  Paow la upp bild på instagram om att det är rasistiskt att ta illa upp av kampanjen, svärmor håller med i kommentarerna.

  …..

  Svara

   Dom har liksom inte riktigt fattat.

   Kattpaow på insta, senaste bilden.

   Svara

   En av anledningarna till att den vita allmänheten gick med på slaveri på på 1800-talet var just att det präntades in att de svarta var lägre stående än vita enligt Darwins teori om att människan kommer från apan. Man illustrerade svarta som apor i tidningar, affischer och vykort och folk tyckte att det made sense. Om det hade stått ”The best slave in town” på tröjans hade ALLA reagerat. Många har helt enkelt missat att jämförelsen med apor och slaveri hänger tätt ihop, vi lär oss inte den historien som är helt självklar i t ex USA. Att den tanken fortfarande är stark på andra sidan Atlanten ser man t ex genom ett stort antal bilder som jämförde Michelle Obama med en schimpans. I Sverige har vi inte samma stigma gällande de svartas historia och många tänker inte på att den är högst levande på andra håll i världen. Världen är ju lite större än Sverige och så är även HM. Hoppas någon begrep allt för jag är egentligen för trött för att formulera mig. God natt!

   Svara

    Så bra skrivet för att förklara situationen! Försöker få vissa i min närhet att förstå detta faktum men har svårt att hitta källor på det här.

    Är det någon som kan länka källor som behandlar detta?

    Svara

  OT: Blondinbella har lagt ut ett klipp på middagen med barnen -båda har lurar och sitter med padda! Hon är skitstoöt över att de kan bete sig? De deltar ju inte ens i middagen. Sitter och glor på tecknat. Hennes nya kille sitter bredvid och dricker vin… inte såg det ut som Odd iaf och ingen kompis nämns i kvällen inlägg….

  Svara

   Är väl ytterligare bara ett sätt att få provocera lite läsare? Heja!

   Svara

   Men lol hon skriver ju bara ”my amazing kids”, ingenting om att de är amazing för att de kan uppföra sig. De flesta föräldrar tycker att deras barn är amazing även om de bara sitter och tittar på en padda, och det är väl härligt!

   Svara

   Var har hon lagt ut det? Hittar inte.

   Svara

    instastories

    Svara

   Men herregud.. på varenda inlägg och hela tiden så ska Bella analyseras och diskuteras haha helt sjukt, och inte bara en gång utan flera och gällande olika saker här nu haha alltså..

   Svara

    Sluta läs då om du inte fattar att det är intressant att spekulera i Bellas falska liv.

    Svara

  Undrar också var hon får sina pengar ifrån!!!!!!!

  Svara

   Kanske Doggelito som har cash!

   Svara

    Då hade hon fått cykel också på köpet!

    Svara

     Ja haha det har du rätt i😝

     Svara

  HAHA bella har återigen skrivit ”time for shooting” på instastories fast hon menar ”time for photoshoot”.. eller ”shoot” hade också räckt men absolut inte ”shooting”. herregud 😂😂😂

  Svara

   Fast ”time for photoshoot” är inte heller rätt… Så lustigt med alla dessa som ska rätta Bellas engelska utan att göra det bättre själva

   Svara

   Time to shoot hade varit bättre.

   Svara

  Men är 75 tusen så himla mycket för hela 16 dagar? Tycker det låter ganska rimligt om det är ett finare hotell, finns ju hotell som kostar 75 tusen kr natten. Men att ens ha råd med hotell så många nätter, ja man undrar hur vissa bloggare kan ha råd med allt och tjäna så mycket pengar. Särskilt de sthlmsbloggare i samma krets som blir bjudna på samma resor och gör samma samarbeten och har samma läsare/följare – fattar inte hur det går ihop och kan löna sig?!

  Svara

   Nä det är inte så mycket. Räknar vi bort pengarna de fick tillbaka så landar det på 35000 pp. Alltså strax över 2000 kr natten pp. Rätt normal summa.

   Svara

    Här sitter jag & betalade 3500kr för en vecka på, vad jag räknar till ett väldigt fint hotell 😂

    Svara

    Men va? Hur räknar du?

    Svara

     Antar att personen räknat så här

     Pp = per person.

     75000 – 4500 = 70 500.
     70500/2= 35 250
     35 250/16 = 2203

     Svara

      Ja, om det nu är ett och samma hotell blir det 4400 kr/natten för ett rum.
      Hotellrum kostar per rum/natt och inte per person (det är charterbolagen m fl som räknar per person därav tillkommande enkelrumstillägg för den som inte har någon medresenär).

      Svara

       JA MEN SÅKLART förstår jag att man betalar per rum och inte per person, herregud. Jag menar bara att de med all sannolikhet inte har delad ekonomi ännu då de typ varit ihop i 3 månader, därav kommer det att kosta henne 2000+ per natt, och honom 2000+ per natt. Snälla, försök inte att missförstå så mycket som du bara kan.

       Svara

  CamCam: Kan du inte styra upp lite i kommentarsfältet och be folk skriva i öppna fältet eller var det hette? Alla kommentarer till det här inlägget handlar om Blondinbella och slaveri (!).

  Svara

   Jag är emot att Blondinbella anställer slavar!

   Svara

    Väldigt hackande på Bella. Låt henne ha slavar om hon vill.

    Svara

     😂

     Svara

   Men allmänt om sociala medier/bloggare har väl alltid diskuterats fritt i kommentarsfälten? De där öppna inläggen var väl mer för alla som vill fråga om sina problem med underlivet eller vad de ska äta till middag ikväll.

   Svara

  http://omni.se/usa-varnar-for-resor-till-mexiko-ges-krigsstatus/a/P3y5g7

  Vissa städer i Mexiko är lika farliga att besöka som Syrien nu.

  Svara

  75k för 16 nätter = 4,7k per natt. Det är ju inte SINNESSJUKT MYCKET? Burj Al Arab kostar SINNESSJUKT MYCKET, men 4,7k per natt är snarare rätt normalt om man vill på ett lyxigt hotell imo

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.