Kärlek och pepp riktat mot Umeå

GabJoss:

Idag var familjen Joss på ett uppföljande ultraljud efter att deras dotter fått ett blåsljud på hjärtat och alldeles nyss la hon upp det här på Instagram.
Jag vet ingenting om bebisars hjärtan men de verkar vara rejält uppskakade och ledsna så skicka dem lite kärlek så där som ni är så bra på!!
Antingen här inne, på GabJossans blogg eller på Instagram.

Peppra på ordentligt!

77 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så fruktansvärt och känns extra hårt för mig då en närstående förlorade sin bebis helt plötsligr – samma dag som hen fyllde 1 år – på grund av hjärtfel som INTE hade upptäckts i tid. 😕

  Sänder all min styrka till dem, och kan evt. lugna dem med att vi har en fantastisk kardiologi-vård i Sverige. Jag tror nästan alla med hjärtsjukdomar kan intyga att hjärtavdelningar och läkare samt sjuksköterskorna är otroligt kompetenta.

  Svara

   Ja, det verkar helt fantastiskt hur väl sjukvården kan ta hand om hjärtsjuka barn!

   Svara

  Sänder mina tankar till bebben och hela familjen. Hoppas nu detta ordnar upp sej och lilltjejen blir frisk snart. Kramar. 😇❤

  Svara

  💐💐

  Svara

  Åh tänker på dem och ska skriva en rad inne hos Gabriella. De har turen att bo i Umeå som har ett universitetssjukhus med bra vård och hjärtfelet har upptäckts tidigt. Förhoppningsvis är det något som är lätt att ordna till, men jag lider ändå med dem och känner deras panik och oro.

  Svara

  Vad tråkigt 😔. När jag var gravid upptäcktes ett njurfel på min bebis. Det är det värsta som finns att ens barn drabbas av hälsoproblem.

  Svara

   Hoppas allt går bra med din lilla 💕

   Svara

    Tack ❤

    Svara

  Hoppas allt går väl ❤️

  Svara

  Raderad av CamCam.

  Svara

   Vad i hela…?! Du menar att Gabriella skulle hitta på deras nyfödda flickas hjärtfel för att få klick?

   Svara

    Bara vänta på att nån idiot skulle skriva något dumt, det är väl själv fan att inte folk kan uppföra sig 😡

    Svara

   Idiot

   Svara

   Bra att du raderar så respektlösa kommentarer!

   Svara

   Men är det någon som är förvånad över att tanken slagit hennes följare? GabJoss är ju drottningen av click bait och att göra en höna av en fjäder för att locka läsare. Det stämmer säkert att dottern har ett blåsljud på hjärtat och jag hoppas verkligen att allt ordnar sig. Men jag tror samtidigt att GabJoss inte skulle dra sig för att försöka locka sina läsare lite extra för att dra in extra kommentarer och klick….

   Svara

    Jag är inte ett fan av gabjoss och hon har haft mycket knasigt för sig men att hon skulle tänka på klick till bloggen i en sån här situation tror jag inte om henne.

    Otrevlig och onödig kommentar!

    Svara

    Men det är väl stor skillnad att använda clickbaits osv och att ljuga om sin dotters hjärtfel. Tror du inte att hennes anhöriga, vänner osv hade reagerat på en sån sak?. Det du beskriver att hon brukar göra är inte ens i närheten av att ljuga om en sån här sak.

    Svara

     Jag tror inte hon skulle ljuga om dotterns sjukdom. Men jag tror hon skulle kunna exempelvis vänta med att skriva att läkaren sagt att de inte behöver oroa sig eller säga att läget inte är allvarligt för att skapa ner uppmärksamhet.

     Svara

      Det är ett litet barn det handlar om. Tror ingen vill ha kommentarer med oroliga tankar i onödan. En mamma som får lugnande besked angående sin dotters hälsa vill nog dela med sig av den lyckas så snabbt som möjligt.

      Svara

       Då har ni nog bara mer förtroende för influensers än jag. Jag tror helt cyniskt att de faktiskt inte dra sig för något för att skapa innehåll och intresse. Och det är inte riktat mot GabJoss specifikt utan mot hela influenserbranschen….

       Svara

        Tråkigt att du ser alla influencers som en. Och som sagt handlar detta om hennes barn. Man vill inget hellre än att ens barn ska må bra. Tror absolut inte hon skulle utnyttja hennes hälsa för att få sympati.

        Svara

    En rent ut sagt vidrig kommentar av dig Anonym. Jag tror inte att någon, om man inte är en jävla idiot såklart, använder sitt sjuka barn på det sättet. Jag vet inte om du själv har barn(?) Men att hon skulle sitta och planera hur hon ska få så mycket klick som möjligt och komma på idén att hon ska skriva att barnet har ett hjärtfel, men utelämna att det inte är allvarligt, det är ett hemskt påstående. Ingen frisk människa utnyttjar sitt lilla barn så.

    Svara

     Varför inte? Det skadar ju inte barnet på något sätt? Och GabJoss har ju byggt hela sin bloggkariärr på att utnyttja barnen för att locka läsare. Hela hennes identitet som ”influenser” handlar ju om att vara en ung mamma.

     Svara

  Hoppas allt blir bra. Vi håller alla tummar för att hon ska få må bra! Ni verkar vara en så fin familj.

  Svara

  Hoppas verkligen att allt går bra!! Tänker på dem och hoppas innerligt att allt går bra och att deras dotter mår bra och kommer fortsätta att må bra! Hoppas även att föräldrarna mår bra! Gud vad hemskt allt detta måste kännas för dem. Önskar dem all lycka! ❤❤❤

  Svara

  Som flera skrivit, dom har turen att ha universitetssjukhuset nära som är fantastiskt duktiga på sådana här saker. Det ordnar sig säkert! Sänder många kramar och styrka till familjen Joss!

  PS. Nu vet jag ju inte vad som är fel på lilla J’s hjärta. Men vill ändå nämna att min mormor har blåsljud (som hon föddes med), hon är nu 87 år och har fortfarande aldrig haft några ”problem” med det. Det är fortfarande krut i kärringen.

  Svara

  Hoppas det inte är så allvarligt som det låter 💔 Och all kärlek till familjen 💕 men varför skickar sjukhuset hem en baby med hjärtfel? Måste vara hemskt som förälder att inte kunna känna sig trygg?

  Svara

   Finns kanske ingenting som kan göras just nu. Ett hjärtfel innebär inte automatiskt att det är en akut fara för livet.

   Svara

    Tack anonym 😃 Har haft turen och få 3 friska barn och är inte insatt i detta men min första reaktion var att jag aldrig åkt hem. Jag hoppas verkligen att allt går bra för dem 💕

    Svara

     Du hade nog fått åka hem vare sig du vill det eller inte.

     Svara

    Så är det ju. Vår äldsta föddes med blåsljud på hjärtat, något som inte är särskilt ovanligt och oftast inte förknippat med någon livsfara.

    /Linda

    Svara

   Min dotter som föddes i april, har ett hjärtfel. Hon föddes med massa ”hål” som skapade läckage i hjärtat. Men det var inget som var livshotande, utan vi går på kontroller ibland för att se hur det ser ut. Och nu när hon är 10 månader, så har alla hål förutom ett, läkt ihop av sig själv. Så hjärtfel behöver inte innebära operationer/akuta situationer. Men lider verkligen med Gabriella. Oron var helt fruktansvärd.

   Svara

   Ett hjärtfel behöver inte vara akut. Ibland läker det till och med av sig självt. Min son hade ett mycket allvarligt hjärtfel som krävde operation. Så snart de konstaterat att det var stabilt för stunden, blev vi hemskickade med mediciner och fick gå på täta kontroller samt vara extremt noggranna med infektionsrisken. Han opererades sedan när han var ett år gammal och mår bra idag och behöver inte längre mediciner.
   Så länge det inte är något akut så mår de flesta familjer bäst av att vara samlade hemma i stället för att ligga på sjukhus, där är det också mindre risk att utsättas för smitta. Dock kan man behöva hjälp av dietist med näringstillägg eller sond då många hjärtebarn inte orkar att äta så mycket samt har svårt att öka i vikt.
   Det är så klart enormt jobbigt och nervöst att veta att ett så litet barn, som man älskar mest av allt, är så allvarligt sjuk, så mina tankar går till hela den här familjen.
   Men i de allra flesta fallen går det bra!

   Svara

  Åh man är så sårbar den första tiden efter förlossningen och man vill skydda det lilla livet från allt.
  Sänder styrka, hopp och kramar ❤

  Svara

  Tycker synd om dom.. Är själv född med ett blåsljud, krävdes 2 operationer för min del. Hoppas dom slipper det. Men idag är operationerna betydligt mindre omfattade.
  Btw, som umebo blir jag sjukt störd på du, camcam, skriver Umeå hela tiden om Gabjoss. Som om hon vore någon slags representant för Umeå… Tack men nej tack.

  Svara

   Hon skriver Umeå för att hon bor i just Umeå. Klart peppen ska riktas dit då.

   Svara

    Jag tror Frida menar att det sällan står att stöd ska riktas mot Stockholm eller någon annan stad. Inte vad jag minns i alla fall. Kan också känna att det blir mycket fokus på Umeå när gabjoss nämns, men det är väl kul ibland med.

    Svara

     Tack kära ”granne” 😂 du förstod vad jag menade. T.ex skickas ju inte pepp till sthlm eller Göteborg om en bloggare har det tufft, utan till personen i fråga.

     Svara

    Har aldrig hänt tidigare, när pepp ska skickas till någon annan bloggare, i en annan stad? Dessutom har hon refererat till Umeå flertalet gånger när det gäller Gabjoss. Tycker nästan det känns skämmigt..

    Svara

     Skäms du över din stad eller över Gabjoss? Sett många som kritiserar Camcam av olika anledningar, men det här var det fånigaste jag läst

     Svara

    Antagligen beror det kanske på att detta är den enda/en av få bloggare hon skriver om som kommer just från Umeå? 🙂 Stockholm bor de flesta i, därav skulle ingen fattar vem hon talar om enbart genom rubriken. Det är inte fel att vara lite kreativ i sina rubriker. Superlöjligt att ni blir kränkta av det 😂

    Svara

   Jag ber så hemskt mycket om ursäkt att jag förbisett alla andra som bor i Umeå, men du har rätt! Ni har så mycket mer än bara GabJossan… Mattias Dahlgren, Putte Nelsson, Eva Dahlman och Hagamannen är bara några få som satt staden på kartan.

   Bättre så, min sekundärkränkte Umebo? 🙂

   Svara

    Jo för Hagamannen är ju en bloggare… Nä du fattar nog helt enkelt inte vad jag menade. Fine 🙂 har fått yttrat mig iallafall.

    Svara

     Vi fattar vad du menar. Det verkar vara du som inte förstår. 😝 I just denna bloggen så är Umeå= gabjoss. Direkt när man såg rubriken förstod man vem det handlade om = smart rubrik. Hade det däremot stått Stockholm eller Göteborg i någon rubrik hade man inte direkt kopplat vem det handlar om. Förstår du? 🙂

     Svara

      Eller så skriver man bara Gabjoss? Varför ska EN människa representera en hel stad?
      Jag drar mig ur diskussionen nu, är ingen big deal hursom. Ha en bra kväll.

      Svara

       Vem har sagt att hon representerar hela staden? Bara för att peppen riktas mot gabjoss i Umeå så betyder det

       Svara

       Frida du tar nog priset för den mest löjliga kritik jag läst här någonsin 😂 Tror de flesta människor förstår att det finns fler människor än gabjoss i Umeå.

       Svara

        Blondinbella vet, på ett ungefär, hur många som bor i Umeå…

        Svara

         Mja… Blondinbella vet hur många följare hon har i Umeå. På ett ungefär…

         /Linda

         Svara

       Så… Om jag säger att jag bor i Göteborg tex så representerar jag en hel stad? Coolt!

       Svara

     Jo då, jag förstod precis vad du menade men tycker att det du skrev var urfånigt så mitt svar avspeglar väl det antar jag…

     Svara

      Eller så står du själv för ditt svar Camilla 🙂 och jag står för mina ord. Blir nog bra det!

      Svara

       Givetvis. Dumma frågor får dumma svar. 🤪

       Svara

        Cam, det handlar väl kanske snarare om det eviga stockholmsperspektivet som är så jävla tröttsamt. Allt som inte är sthlm, gbg eller malmö och som dessutom ligger i den norra landsändan är STÄNDIGT ”det andra”. Tröttsamt och obildat, samt mycket vanligt förekommande bland stockholmare i synnerhet. Samt att du ens tar med hagamannen som ett exempel? Hur sjukt som helst.

        Svara

         Som sagt – dumma frågor får dumma svar.

         Svara

          Var någonstans fanns en dum fråga?

          Svara

   Som Umebo skäms jag när jag läser din kränkta kommentar. Herregud, hur kan det ens spela roll att Camilla skrev så?

   Jag förstår att blåsljud på hjärtat känns jobbigt när man är nyförlöst och har en massa hormoner i kroppen, vi var med om samma sak med vår nyfödda dotter för ett halvår sedan. Men som någon skrev tidigare, blåsljud på hjärtat på småbarn är vanligt och växer bort av sig själv. Håller tummarna att det löser sig så de slipper oron och får njuta av bebistiden fullt ut <3

   Svara

  OT men CamCam – har du sett att amerikanska bloggen Celebitchy plockat upp hela soppan med Natural cycles? Länken ligger i inlägget om Cranberries-sångerskan.

  Svara

   OT kanske kan ligga under ett annat inlägg..

   Svara

    Vad spelar det för roll

    Svara

     Respekt

     Svara

  Massa 💕💕💕 till henne och hela familjen.

  Svara

  Åh så tungt! Jag har varit i samma sits. Önskar inte min värsta fiende det.

  Tur att vi har fantastiska läkare i Sverige.

  Svara

  Fast om det bara är ett blåsljud på hjärtat så är ju inte det superallvarligt. Finns medicin som gör att förbindelsen går ihop av sig självt, och gör det inte det är det en enkel operation som kan åtgärda det. De flesta prematurbarn har tex blåsljud så det är ju väldigt vanligt. Men min bebis föddes med extremt många fel och är väldigt sjuk så jag kanske har blivit lite hårdhudad. Inte meningen att låta okänslig, men som sagt ett blåsljud är varken ovanligt eller komplicerat att åtgärda.

  Svara

   Ett blåsljud på hjärtat kan motsvaras av väldigt många hjärtfel, vissa av den väldigt allvarliga (googla tex fallots tetrad).

   Svara

  ❤️

  Svara

  Det där händer många barn. Jag låg på huddinge när jag föddes pga blåsljud på hjärtat. Det kommer säkert bli bra. Och jag önskar lilla familjen ett stort lycka till

  Svara

  Usch, så förfärligt! Jag hoppas det är ett problem som är relativt lätt åtgärdat! Jag kände en vars barn föddes med hål i skiljeväggarna tror jag? Eller om det var sammanväxt mellan några delar… oavsett fick barnet ligga på neontal ett bra tag och opereras. Operationerna gick bra och barnet är glatt och mår väl idag, även om hjärtfelet kommer vara närvarande hela livet och leda till att hon t.ex. inte kan utföra alltför påfrestande aktiviteter. Så.. det mesta blir bra till slut även om ett sådant besked känns oerhört tungt såklart. Håller tummarna för dem!

  Svara

  Det absolut sista tänkbara jag hae gjort var att uppdatera instagram med det? Wtf?

  Svara

   Hon får antagligen hundratals kommentarer, meddelanden och dylikt med frågor om hur det gick, hur det är med dom osv om hon inte uppdaterar så jag förstår henne. Bättre att skriva ut på en gång, så slipper det spekuleras, samt att folk får lite förståelse och ger sitt stöd.

   Även fast man har ett sjukt barn stannar inte tiden och det tar inte många sekunder att lägga upp en instagrambild. Barnet sov antagligen gött under tiden.

   Svara

   Wtf? Hur vet du att det är det sista du hade gjort? Har du varit i hennes situation?
   Blir så less på alla som inte kan låta bli att döma någon som helt ofrivilligt har hamnat i en mardröm! Oavsett om hon får fler likes eller följare nu, så är jag övertygad om att hon gärna hade stängt ner alla sina konton i utbyte mot en frisk dotter. Och om du tänker kontra med att hon då borde vara närvarande för sitt sjuka barn i stället för att uppdatera Instagram, så kom ihåg att spädbarn sover mycket!

   Svara

  Dags att vaccinera storebrodern nu om hon har ett ev. infektionskänsligt småsyskon hemma?

  Svara

   Åh gud, det har du helt rätt i. Jag hoppas de tänker om på den punkten nu.

   Svara

  Vår dotter hade som nyfödd ett blåsljud och vi fick veta att vi var tvungna att gå på kontroller, jag var HELT förstörd och grät konstant trots att läkarna sa att det till 99% skulle gå till sig. Hoppas att det är samma för dem, svårt att tänka ”klart” när man är nyförlöst ❤

  Svara

  Undrar hur det går för dem? Varit tyst sen det inlägget.

  Svara

   undrade också.. inget på insta heller, vad jag sett. :-/

   Svara

  Hur kan man inte vaccinera?? Helt ofattbart i mina ögon!
  En stark anledning att vaccinera är just att barn med svagt immunförsvar (tex barn med hjärtfel…) kan drabbas oerhört hårt av sjukdomar som tex mässling får fäste i samhället igen.
  Att vaccinera sitt barn innebär att man tar ansvar både för sitt eget barn och för andras! Och har man ett barn med hjärtfel är man helt enkelt tvungen att vaccinera eventuella syskon! Herregud, man blir fan mållös av okunskapen som råder gällande vaccin…!! Vaccin räddar liv!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.